blogpolitika

„Zavolejte Chocholouška.“ Docent Pána o novém nápadu ministra Dvořáka

„Ukrajina vhodný okamžik k diplomatickému urovnání dávno propásla,“ říká docent Lubomír Pána, bývalý rektor vysoké školy, který kandiduje za STAČILO! v jižních Čechách. Vyjádřil se k nynější návštěvě ministra zahraničí USA v Kyjevě i k plánu německého kancléře a připomněl Nord Stream. Řekl, jaký vliv budou mít podle něj výsledky blížících se voleb prezidenta USA. Na závěr poslal jasný vzkaz ministru Dvořákovi s připomenutím doktora Chocholouška.

Americký ministr zahraničí Blinken v těchto dnech navštívil Kyjev. Co říci k výsledkům této návštěvy?

Návštěva ministrů zahraničí USA a Velké Británie, Blinkena a Lammyho, v Kyjevě byla sondáží situace a přípravou podkladů pro jednání prezidenta USA s britským premiérem o tom, zda povolit Ukrajině raketové útoky do centrálních oblastí Ruska. Z americké strany cítím jisté obavy z eskalace konfliktu z hlediska blížícího se termínu voleb, a naopak agresivnější postoje Británie. Obě strany přislíbily další pomoc Ukrajině, USA 700 milionů dolarů, Británie 600 milionů liber. Za povšimnutí stojí, že tyto částky jsou téměř z poloviny určeny na humanitární účely, na energetiku a na odminování. Jen malá část financí je určena na zbraně a střelivo. Použití raket dlouhého doletu na cíle v nitru Ruska bude předmětem jednání prezidenta Bidena a britského premiéra Starmera. 

V poslední době došlo k několika změnám v ukrajinské vládě. Překvapilo vás to?

Nijak mě to nepřekvapuje. Nelegitimní prezident Zelenskyj se chová jako Hitler v posledních týdnech války, kdy odvolával velitele armád a na válečné mapě posunoval vlaječky neexistujících vojenských uskupení. Někteří vládní představitelé naopak sami podali demisi, což lze charakterizovat jako chování krys, které opouštějí potápějící se loď. Pouze ti, kteří mají osobní zájem a prospěch na pokračování konfliktu, nechtějí vidět nesmyslnost v jeho pokračování.

Zelenskyj chce představit americkému prezidentovi takzvaný „plán vítězství“. Ten má prý „donutit“ Rusko válku ukončit diplomatickou cestou. Podle španělské agentury také uvedl, že chce, aby válka na Ukrajině skončila letos na podzim. Co k tomu říci? Jak vidíte současnou situaci na Ukrajině a její nejbližší vývoj?

Nelze charakterizovat tento plán jinak než jako fantaskní výplody mozku narkomana, který nevidí reálnou situaci a tedy jen tak může chtít Rusko „donutit“ ukončit konflikt diplomatickou cestou. Prezident Putin nedávno jasně řekl, že speciální vojenskou operaci dokončí. Ukrajina vhodný okamžik k diplomatickému urovnání dávno propásla. A dnes, kdy na Donbase ruská armáda postupuje, v Kurské oblasti ukrajinská vojska vytlačuje zpět, tak si neumím si představit, že by se prezident Putin nechal „donutit“ k ukončení konfliktu.

V tisku se ovšem také objevila informace, že prý německý kancléř s dalšími členy své strany pracuje na mírovém plánu, který údajně počítá i s možností, že by se Ukrajina vzdala části svého území. Byla by to dobrá cesta k míru?

Německý kancléř, ve světle nových informací ohledně zničení plynovodu Nord Stream, zaujal realistický postoj. Přerušení dodávek plynu do Německa se neblaze podepsalo na jeho hospodářském propadu a na neutěšené ekonomické situaci. Enormní nárůst bankrotů velkých firem s mnohaletou historií, sahající až do 19. století, je toho potvrzením. Jsem toho názoru, že vzdání se části území Ukrajinou bude jen jednou z podmínek ukončení konfliktu. Dalšími jistě bude požadavek neutrality Ukrajiny i její denacifikace a demilitarizace. Rovněž vyrovnání se s bezbřehou korupcí je cestou k míru a zároveň cestou k začlenění Ukrajiny mezi demokratické evropské země.

Podle náčelníka generálního štábu Armády ČR Karla Řehky, jenž byl hostem Otázek Václava Moravce, by kolektivní Západ neměl Ukrajinu omezovat ohledně využívání dodávaných zbraní, a to i na území Ruska. Souhlasíte?

Náčelník generálního štábu Řehka si neuvědomuje, jakou funkci zastává. Není ani politik a ani nějaký aktivista politické neziskovky a nepřísluší mu vyjadřovat se k podobným otázkám. Navíc mám pocit, že ztratil soudnost a zdravý rozum. 

Řehka se vyjádřil také v tom smyslu, že ruské hrozby jadernou odvetou jsou jen plané, protože v Kurské oblasti obsadili Ukrajinci Rusům celý okres a ti nic neudělali. Dá se na něco takového spoléhat?

K myšlení pana Řehky jsem se vyjádřil výše. Nelze spoléhat na to, že Rusko bude ustupovat donekonečna. Je pravdou, že Ukrajina a její západní podporovatelé již překročili červenou linii a nic se nestalo, ale na to nelze spoléhat. Všichni známe přísloví o tom, že se nevyplácí dráždit hada bosou nohou. Jednoho dne se pak stane, že nás had uštkne.

Blíží se prezidentské volby v USA. Jak moc jejich výsledek, podle vás, ovlivní právě dění na Ukrajině?

Zásadním způsobem. Pan Trump stále deklaruje, že válku na Ukrajině ukončí velmi rychle. Samozřejmě zastaví vojenskou a finanční pomoc. A co dál? Hodí Ukrajinu přes palubu i s Evropou, o které tvrdí, že se bude muset o svoji bezpečnost postarat sama. Amerika na prvním místě. Tím pádem bude Ukrajina donucena hledat cesty, jak vojenský konflikt ukončit a vpustit do rozprodané země americké firmy, které již dvě třetiny Ukrajiny prakticky vlastní, aby ji vyrabovaly a aby dokončily její zkázu.

V případě vítězství demokratů, tedy paní Harrisové, lze očekávat další pokračování konfliktu, což bude poděkováním vojensko-průmyslovému komplexu za volební podporu.

Velkou kritiku sklidil v minulých dnech ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák. Ten se v televizní debatě vyjádřil v tom smyslu, že emisní povolenky na pohonné hmoty občanům sice zdraží benzín a naftu, zároveň ale poškodí Rusko, které bude mít menší odbyt fosilních paliv. Co byste panu ministrovi vzkázal?

Tato geniální myšlenka jen dokazuje bídu ducha páně Dvořáka a jeho naprostou zbytečnost ve vládě a zároveň by si zasloužila pozornost doktora Chocholouška.
https://www.parlamentnilisty.cz

sdílet na

Souhlas
Upozornit na
27 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
zuzana
15. 9. 2024 18:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Biden a Starmer se neshodli na dalekonosných úderech Ukrajiny proti Rusku

https://aktax.cz/biden-a-starmer-se-neshodli-na-dalekonosnych-uderech-ukrajiny-proti-rusku/

Jarek
15. 9. 2024 19:59
Odpovědět  zuzana

Strach je hold větší než jejich snaha i za cenu války si udržet svou iluzi vládců a dostat se k bohatství ruska.Nějaký rozum bych v tom nehledal. A také velká dávka pokrytectví, protože dávno se jak USA tak anglie a státy NATO aktivně účastní terorismu ukrajiny páchaného už od r.2014 proti rusky mluvícím občanům a oblastem ukrajiny , které v souladu se svým nezadatelným právem na sebeurčení si sami vybrali , že žít pod fašistickou chuntou dosazenou 6 miliardovou “injekcí” USA do “majdanu” na UK nechtějí.Ta anglosaská banda mele o pomoci ukrajině a přitom už ji celou skoupila a vlastní a na lidu ukrajiny jim vůbec nezáleží a umírat v nesmyslné snaze o získání východních bohatých a průmyslových oblastí ukrajiny ,je nutí jen z důvodu,aby tyto oblasti získali pro sebe a dostali se alespoň na zadní dvorek ruska aby jej mohli neustále otravovat a ohrožovat svou nenažraností a snahou dostat se k jeho surovinovému bohatství.A BlackRock který ukrajinu skoupil tak vlasně nutí ukrajince bojovat do posledního o to, co si oni koupili. A proto do posledního, protože je na té “své” ukrajině vůbec nepotřebuje.

Jeden
15. 9. 2024 20:55
Odpovědět  Jarek

Tak to máš pravdu Jarku , ja tam u nich žiadnu inteligenciu nečakám , veď zvieratá sa od nás ľudí líšia tým že nevedia logicky uvažovať….čo už my ideme na tretí deň sem 66+6=72 , a oni tam 66+6=666 , netreba ich vyrušovať veď už sú tak ponorený v tých svojich srac?kach že im trčí iba hlava….

Jaromír
15. 9. 2024 21:47
Odpovědět  zuzana

Uvidíme, kdy dopadne prví raketa hluboko do území Ruska! A nato vemu jed ze ti nacististi z UkroReichu něco vypálí hluboko do Ruska!

Tatys
16. 9. 2024 14:08
Odpovědět  zuzana

Každá informace vypuštěná KoZa je lež. Když skřehotají že se nedohodli, tak to znamená, že se dohodli. Když řeknou že ukrajina povolení nedostane, tak už ho dostala. Ale co si budeme povídat. “Povolení úderů ukrajině” – to je jen okecávka něčeho, co stejně provede Koza. Takže jestliže hloubkové údery “nebyly povoleny” – Rusko by se na ně ihned mělo připravit. Pokud vyblijou že byly povoleny, je to jen snaha zaměstnat ruskou PVO mylnou informací…

Gales
15. 9. 2024 19:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Budu volit Stačilo. A basta fidli.

jmm
15. 9. 2024 19:17
Odpovědět  Gales

Jasně!

Helena
15. 9. 2024 19:29
Odpovědět  Gales

Okamura se spojil s PRO a Triko. Nebýt SPD tak ani nevíme, co se v té smradlavé vládní stoce děje. Méédia všechny prasárny “vlády” vymlčí. Díky p. Ivanu Davidovi víme, co se děje v drogovém doupěti Bruseli. Díky SPD a dlouhým řečněním ve smrdutém parlamentu, které nešlo méédii už vymlčet, jsme se dozvěděli spoustu věcí, které by jinak zapadly. Pan Foldyna je stále mezi lidmi, p. Okamura také a další velmi rozumní lidé: např. Radim Fiala a další a další. Jejich hlavním požadavkem je hmotná a morální odpovědnost politiků, zamezení vyvádění zisků v miliardách do zahraničí, žádné podporování válce na ukr. Nikdo z SPD nehlasovat proti zájmům naší země, na rozdíl od p. Konečné ze Stačilo, která řekla ANO migračnímu paktu.
Nebýt SPD nevíme nic co na nás chystají vládní zm.di a patří k těm zm.dům i Babiš-mají stejného pasáka a jsou placeni ze stejné kapsy. Jen jako naoko mají proti sobě vystupovat a hrát vovcím divadlo.
A Úsvit byl rozvrácen usambasádou a bruselí zevnitř nasazenými rozvraceči. Proto si SPD pečlivě vybírá s kým se spojí. A pečlivě si vybírá své členy.
A někdo stále omílá jakési chyby.Jaké konkrétní chyby to jsou?A stávající 5hnus+ANO nedělají chyby žádné?

Pavel z Moravy.
15. 9. 2024 19:46
Odpovědět  Helena

Změnu přinesly vždy pouze revoluce zezdola. 4- 5 milionů probuzených jedinců v ulicích a je vyhráno.

Helena
15. 9. 2024 19:53
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Jé, to je nejlepší fór od Vánoc. :)) Nejdříve musí ti zezdola zapojit to, co mají mezi ušima a k tomu je někdo musí trknout a SPD trká a trká a vovce chrní a chrní, nebo si vovce musí řádně nabít čumáky.

orinoko
15. 9. 2024 20:15
Odpovědět  Helena

Nejlepší for by byl, kdyby na Hradě zavlala vlajka s toho ven, kde do dáli by zíral cocot s dalekohledem a blembakem na žaludu.

Pavel z Moravy.
16. 9. 2024 06:53
Odpovědět  Helena

Když myslíte, já vám to brát nebudu. Máte povědomí jaké různé koaličky, zájmové skupiny, já tobě, ty mně se vytváří po všech volbách ? Koukněte do zahraničí na Wilders e a jinde. Vidíte snad posun k lepšímu ? Nebo je koupí či jinak zdolají? A prosím SPD je dobrá, ale není jediná. Já názory neměním a tvrdím, že bez revolučního hnutí se nedá proti této mocné buržoazii bojovat.

Slovan
16. 9. 2024 07:09
Odpovědět  Pavel z Moravy.

….a v revoluční eufórii hned udělat takové zákony, aby se případní politici už neodvažovali vymýšlet kejkle pro sebe a kamarádíčky. Jen náznak levárny by znamenal na jeho okamžitém odvolání. A zrušit čtyřleté období, dosadit odborníky z oborů a né že by ministěr obrany byl doktor. Já vím že je to utopie. Jen ještě spím a bdím.

16. 9. 2024 01:29
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Za předpokladu, že míníš revoluci ve významu rychlé změny státní moci provázené zhroucením státu, souhlas, neb toho lze dosáhnout i volbami. Až, a teprve poté, je možné uvažovat o druhém, krvavém významu tohoto pojmu.

P.S. 4 – 5 milionů probuzených jedinců by bohatě stačilo zvrátit současnou realitu pouhými volbami; bez krveprolití. A to i v případě korespondenčního podfuku. Takže tak. To vidim.

Pavel z Moravy.
16. 9. 2024 07:05

Takže vy si představujete, že vám buržoazie, která to zde vlastní jen tak předá moc, kterou si tak urvala ? Nebo je předpoklad, že při síle jakou má zkorumpuje i ty slušné a poctivé všemi možnými metodami, které znají? Sára Wagenknecht tady není žádná a i jí mohou život kure.vsky znepříjemnit. Tak to vidím já, ale netvrdím, nejsem.guru, abych viděl do budoucnosti. Měj se kamaráde.

Pavel z Moravy.
16. 9. 2024 07:07
Odpovědět  Pavel z Moravy.

A jinak, já o žádném.krveprolití nemluvil.

16. 9. 2024 14:16
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Podtext

Slovan
16. 9. 2024 07:36
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Hehe, po Sáře už jdou Pavle taky, nějaký pomatenec z ukrajiny na ní zaútočil a polil ji barvou za provolávání slávy před kravínem.

16. 9. 2024 14:14
Odpovědět  Pavel z Moravy.

My jsme si začali vykat? Ajta krajta…
Jednoduchá rovnice – když dostaneš dle svého snu do ulic 4 až 5 mega nastan-ců, pak nevidim důvod, proč bys je nedostal k volbám. Zkrátka vlhkej sen v rovině kdyby měla bába kulky byla dědek.
Argument ze Sárou nesedí – 4 až 5 mega nasranců jsou našeho půlkou národa – tu za sebou Sára nemá.
A jo – kdyby 4 až pět nas-ranců šlo k volbám, pak by bud musela předat, nebo odstartovat revoluci. Což je něco jiného, než o čem mluvíš ty.

Pavel z Moravy.
16. 9. 2024 14:56

Já ti nevykám, já myslel všeobecně vy, kteří myslíte, že volby něco opraví. To ti zbohatlíci co si to tady nakradli něco předají lidu s omluvou? Jít k volbám.a zkusit volit poctivější lidi je nutnost, to je jasné, ale žádný zázrak nečekat. Tady to teď potřebuje 2 generace, než se to dá dohromady. Kde není řád, pořádek a pravidla tak je to v dupě. Čau..

16. 9. 2024 20:59
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Omluva – myslel jsem, že ses už nas-ral, že jsem zas chytrej jak rádio. Zbohatlíci nepředají – to už pak bude vládě. Tedy kdyby to dopadlo žejo (a bába měla kulky… ). Myslím, že by stačila jedna – viz 1946 – 1970. Ale musel by to bejt model “žádný sraní”.

cool
16. 9. 2024 02:58
Odpovědět  Helena

Díky p. Ivanu Davidovi víme, co se děje v drogovém doupěti Bruseli.
Dodám největšího hnízda lobystů ve vesmíru a už víte jak jim šlape strojek.

Gales
16. 9. 2024 10:15
Odpovědět  Helena

Stačilo má více odborníků na to aby zvládlo přerod státu bez větších otřesů. Okamura je dobrej ale svým způsobem ,,politicky divnej”.Třebas je to od něho záměr aby ho mocní neodstavili předčasně z politiky. Čórt znáet.

orinoko
15. 9. 2024 20:11
Odpovědět  Gales

Nebudu VOLYt foltynovy filcky.

15. 9. 2024 23:32
Odpovědět  Gales

..šmičec

Tom
16. 9. 2024 00:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Ani Jakeš nebyl tak prázdnej, jako tento vůl.

Tom
16. 9. 2024 00:54
Odpovědět  Tom

…a taky jsem si všiml, jak Vidlák výstižně popsal naší armádu. KOMÁR V BRNĚNÍ.