politika

Zacharova: Západní politická elita prchá z ukrajinské lodi v naději, že se distancuje

Ukrajinské zpravodajské služby zašly s vraždami příliš daleko.

Část americké politické elity dělá vše pro to, aby se distancovala od teroristických aktivit šéfa kyjevského režimu Volodymyra Zelenského, o čemž svědčí řada náhle se objevujících odhalujících publikací v angažovaných západních médiích. Uvedla to oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharova.

Angažovaná západní média, poznamenala Zacharova, již zveřejnila celou řadu materiálů o zločinech kyjevského režimu.

23. října například The Washington Post zveřejnil podrobný článek o zapojení ukrajinských speciálních služeb do vraždy Darie Duginy a výbuchů na Krymském mostě. V článku je uvedeno, že od roku 2015 CIA nasměrovala desítky milionů dolarů na výcvik ukrajinských zpravodajských služeb a proměnila je ve spojence v boji proti Rusku. Je tam zmíněna i britská MI6. 

Uvádí se, že obě anglosaské zpravodajské služby vytvořily v SBU izolované Páté a Šesté ředitelství (ukrajinská SBU jim je podřízena), ta měla být zaměřena na tzv. aktivní opatření, tedy sabotáž proti Ruské federaci.

Z článku vyplývá, že za operacemi ukrajinských zpravodajských služeb po celou dobu stála CIA, se kterou byly koordinovány všechny akce vysoké úrovně a která poskytovala účinkujícím vše potřebné, zdůrazňuje Zacharova.

Proč se podrobné publikace na toto téma objevují v amerických médiích až nyní, přestože se o tom mluví už dlouho, ptá se zástupce ruského ministerstva zahraničí.

„Za prvé proto, že ve Spojených státech amerických začínají volby, které diktují své zákony médiím.

Zadruhé proto, že určitá část politické elity, včetně těch představitelů, kteří jsou spjati s médii, musí udělat vše pro to, aby se distancovala od teroristických aktivit Zelenského

Tato americká publikace není prvním důkazem. Není to něco, co vrhá světlo na to, co se stalo. Mluvili jsme o tom. To je dodatek, to už je něco, čemu se nedá vzdorovat. To je pravda, která si začíná razit cestu.

Ale tato publikace je jistě spojena s pokusem určité části politického establishmentu USA zbavit se odpovědnosti a ukázat, že oni v tom nejsou zainteresovaní,“ — řekla Zacharova.

The Washington Post zveřejnil obsáhlou publikaci o činnosti Bezpečnostní služby Ukrajiny (SBU) a Hlavního ředitelství zpravodajské služby (GUR) Ministerstva obrany Ukrajiny. 

Podle poskytnutých údajů spáchali pracovníci SBU a GUR desítky vražd ruských představitelů v nových regionech.  Byli také zapojeni do vraždy vojenského zpravodaje Maxima Fomina, známého jako Vladlen Tatarskij, a bývalého velitele ponorky Krasnodar Stanislava Ržického

Z publikace vyplývá, že na vraždě Darii Duginové se také podílely ukrajinské speciální služby, přičemž hlavním cílem byl její otec. Útoky na Krymský most byly provedeny s pomocí zařízení, které dříve poskytla CIA, nebo bylo připraveno s její pomocí, uvádí článek. 

Podle listu nemohla být žádná z velkých operací provedena bez vědomí a souhlasu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. 

Pro ruskou veřejnost se převyprávění americké novinové publikace pravděpodobně nestane senzací. Většina Rusů, a především ruští policisté a zpravodajské služby, totiž vždy ve všech zmíněných případech označovali jako hlavní verzi „ukrajinskou stopu“. 

Zajímavé jsou samozřejmě některé uvedené detaily, podle kterých s výcvikem personálu ukrajinských speciálních služeb, zastoupené SBU a Hlavním zpravodajským ředitelstvím, se začalo téměř okamžitě po roce 2014, tedy po státním převratu a vzniku DLR a LLR. 

CIA utratila desítky milionů dolarů na technické vybavení těchto zpravodajských služeb a hlavně na školení vysoce kvalifikovaného personálu. 

https://1url.cz/8uRjB
https://1url.cz/EuRjV

sdílet na

20 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Albi
27. 10. 2023 00:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak to vidíš, Zelenino. Nejspíš končíš, už tě nepotřebují.

ijn
27. 10. 2023 01:40
Odpovědět  Albi

Ta dáma je boží dar diplomacii RF!!!

Standa
27. 10. 2023 05:02
Odpovědět  ijn

Máme my nějakého mluvčího vlády? Ne. Ta pětikolka se totiž neshodne na prioritácha, mluví různým hlasem , ale ve Sněmovně hlasuje svorně. Proč. Chce se udržet u koryt!

Václav
27. 10. 2023 23:08
Odpovědět  ijn

a kočka co?

Lékořice ok
27. 10. 2023 06:42
Odpovědět  Albi

Už teď je pozdě. Už se napáchal zločinů, škod a neštěstí dost. Už by se měl na něj chystat soud. Snad to u tak je.

sergej
27. 10. 2023 09:35
Odpovědět  Lékořice ok

V doněcku mají trest smrti za podporu války tak budou mít povyražení až je bude interpol dodávat spravedlnosti.

Kelly
27. 10. 2023 02:06
Ohodnotit příspěvek :
     

je ale otázkou, jestli skončí dříve ten zelený zločinec a nebo ten fialový zločinec, pokud ten zelený zločinec, tak to bude ostuda pro náš národ.

Standa
27. 10. 2023 04:59
Odpovědět  Kelly

Ten se bude držet zuby nehty. Lže si do kapsy.,, Úspěchy, máme se nejlépe za 30 let( přitom je zpráva , že polovina národa včetně střední třídy je na hranici chudoby), zvítězíme i v příštích volbách-chicht ,prosadíme si , co chceme……”
Přitom se nedívá okolo.Polsko, Slovensko, Madarsko se oddělují.Jejich vlády nasadily jiný kurs .
Jedině Česko zůstává tvrdým kvádrem AMI politiky.A bude žvanit , žvanit a …smát se nám do obličeje.Má plnou podporu NATOidního jenerála na Hradě.Ostuda.

Mike
27. 10. 2023 07:14
Odpovědět  Standa

No, i ten hadrák u nás přišel jako poslední ve střední v evropě. Holt když někomu vlezeme do pr:dele tak hluboko, že nám to trvá nejdýl ze všech než se z ní vyhrabeme, jedno jestli je na východ nebo na západ. Ruští vojáci budou dávno doma u svých žen, Putin si bude na Krymu užívat důchod, na Zelenáčovi porostou macešky a naše média budou furt básnit o tom, jak ukrajinská armáda zatlačila tu ruskou až k Vladivostoku, kde popadala do oceánu.

Standa
27. 10. 2023 07:32
Odpovědět  Mike

,,Putin si bude na Krymu užívat důchod”….
Ale kdo po něm ? Je celkem směšné že EU se rozhodla neuznat volby ve kterých by vyhrál Putin!
,,Demokratické ” rozhodnutí hodné EU a států NATO!

Albi
27. 10. 2023 10:21
Odpovědět  Standa

Napadlo mě před pár dny, že o premiérovi Mišustinovi se už hodně dlouho nikde neutrousilo ani slovo.
Nebylo by možné, že se v tichosti připravuje jako Putinův následovník po příštím volebním období?

O Putinově existenci taky svět nic nevěděl, dokud nevstouil jako “deus ex machina” na scénu.

Eva
27. 10. 2023 09:10
Odpovědět  Kelly

Přihazuji k signalistovi i převlékače z Hradu
( malá písmena vědomě)

sergej
27. 10. 2023 09:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Mameluci vás s ní dobijí.

skeptik
27. 10. 2023 10:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Té fialové vlastizrádné vládě podpora ukrajinského terorismu a banderonacismu nesmí projít bez trestu, stejně tak podpora ze strany provládních proamerických šiřitelů propagandy a ideologie.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Frank1
27. 10. 2023 10:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Prolhany rezim se u svych junk foodem vyzranych obyvatel v USA nemusi od svych zlocinu distancovat. Ti stale nevedi, co se vlastne deje a nikdy se to uz nedozvi.

Frank1
27. 10. 2023 10:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Americane prece rikali – pro nase nepratele jsme nebezpecni, pro nase spojence jsme smrtelne nebezpecni. To Ukrosi nevedeli? Ze to hlodavci u nas ve vlade take nevi je pro nas katastrofa!

All
27. 10. 2023 13:51
Odpovědět  Frank1

Pětikolka hlodavců v naší vládě a parlamentu je na ůrovni hmyzu.Je to pouhý hmyz.Pouze a jen ssají a sají. Jsou přírodní katastrofou,hmyzí katastrofou pro ČR.

Gales
27. 10. 2023 11:36
Ohodnotit příspěvek :
     

I ,,naši” čučkaři nám škodí.

All
27. 10. 2023 14:00
Odpovědět  Gales

Kdyby ti čučkaři byli alespoň kudlanky,kdy hmyzí kudlanky lapají jiný nebezpečný hmyz.Nedělají ani to,tak co vůbec jsou,jen jakési podivné anomálie ,co si občas čučknou,třeba do školních učebnic.

27. 10. 2023 12:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Jen do nich Maruško 😀