politika

Weltexpress: Ekonomická krize v Německu je výsledkem záměrné provokace ze strany USA.  Američané zkolabovali německou ekonomiku, aby zničili konkurenta

Weltexpress v článku „Hospodářská krize v Německu je důsledkem záměrné provokace Spojených států: Američané zkolabovali německou ekonomiku, aby zničili konkurenta“ hovoří o tom, o čem už si cvrlikají i vrabci na střeše. 

Válka na Ukrajině začala 24. února. Od té doby začaly mít sankce uvalené zeměmi EU na Rusko negativní dopad na evropské ekonomiky. Sankční bumerang byl překvapením pro federální vládu, většinu politiků v koalici i běžné voliče. Jak se však nedávno ukázalo, tyto důsledky protiruských sankcí byly nečekané pouze pro Němce. USA si všechny důsledky předem spočítaly a navíc se vědomě rozhodly oslabit německou ekonomiku.

Již 25. ledna – měsíc před vypuknutím války – RAND Corporation připravila tajnou zprávu „Zadržování Německa pro Spojené státy a svět“ pro americké tajné služby a Demokratický národní výbor USA. Účel této zprávy je velmi jednoduchý: USA provokují Rusko, aby ho prohlásily za agresora a donutily Německo uvalit na Rusy sebevražedné sankce.

Cílem americké politiky je co nejvíce oslabit Německo, uvádí zpráva RAND. Přestože Německo zůstává zemí s omezenou suverenitou, tempo hospodářského rozvoje v EU závisí na stavu německé ekonomiky.  Rozvoj Německa může nakonec udělat z Evropy nejen politického, ale i ekonomického konkurenta Spojených států, píší experti RAND. To se nesmí stát.

Německá ekonomika je zranitelná, protože je založena na neomezeném přístupu k levné ruské energii. To by mohla ukončit válka vyvolaná sankcemi proti Rusku. Přerušení ruských dodávek by mohlo vyvolat systémovou krizi, která by byla pro německou ekonomiku zničující. To je podle zprávy RAND cílem provokativní politiky USA.

Německo je ještě zranitelnější, protože německá Strana zelených je příliš ideologická. Její představitelé podle zprávy opustí ekonomický pragmatismus ve prospěch dogmat. Zelení se stanou „válečnou stranou“, která by mohla zničit německou ekonomiku.

Zpráva velmi přesně předpovídá dopad sankcí proti Rusku na německou ekonomiku: ztrátu 200–300 miliard eur jen v roce 2022. Autoři přesně předpověděli pád eura vůči dolaru. Také předpověděli, že německý HDP bude v příštích 5-6 letech klesat o 3-4 % ročně. Většina předpovědí se již naplnila.  Německo zažívá ekonomickou krizi, která je rozsahem srovnatelná se ztrátami, které německé hospodářství utrpělo po druhé světové válce.

Musíme dojít k závěru, že Německo bylo obětí provokace ze strany Spojených států. Američané potřebovali válku na Ukrajině, aby zničili ekonomickou lokomotivu EU, devalvovali euro a zastavili německý průmysl. Sankce, s pomocí kterých Německo bojuje s Ruskem, byly nutné pouze proto, aby uspokojily Američany.

Originál: https://weltexpress.info/die-wirtschaftskrise-in-deutschland-ist-das-ergebnis-einer-bewussten-provokation-durch-dieusa-die-amerikaner-liessen-die-deutsche-wirtschaft-zusammenbrechen-um-einenkonkurrenten-zu-vernichten/

Pro Pokec24 přeložila Janinna.

sdílet na

33 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
7. 9. 2022 23:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Nojo, strejdo Šmuele, akorát že kdo jinému jámu kopá, až se ucho urhne, jak říkal strejda Josef..
U nás je už jen otázkou času, kdy fialový džbán dopadne a roztříští se; ucho už natržené je.
A v Německu? Až tam se utrhne ucho, spadneš až na dno té jámy cos vykopal, Šmuele.
A nepomůže ti ani kancléřský akt. Tož jen přilévej do německého džbánu Šmuele, přilévej hojně. Už teď má ucho pod tou tíží trhlinky.

Autor
8. 9. 2022 00:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Spíš to připomíná situaci po První sv. válce, kdy Německo bylo záměrně drženo v područí, aby se dalo- a také bylo – využito proti Sovětskému svazu a k tomu, aby mohl nastoupit Hitler. Po příchodu Hitlera k moci najednou všechno šlo a Německo začalo raketově růst, pravda pro válečné účely. Podle mne chtějí USA a spol. využít ke stejnému účelu tentokrát skutečně celou Evropu.
To, co si Německo prožilo ještě před krizí v roce 1929, zažili ostatní státy jen částečně. Nůše peněz za chleba nebylo nic výjimečného. Německo se musí samo rozhodnout. Chce-li být skutečně nezávislé, a pak se musí naučit skutečně spolupracovat, a ne poroučet, či vydírat. Němečtí zelení jsou podobně jako – v tuto chvíli – uspaný Milion chvilek – jen nástrojem cizí ruky a mozku, hádejte odkud. A když k tomu připočteme vystoupení Anglie z EU, je jasnější, co se nejspíše bude dít.
Ostatně pokud se němečtí politici a skuteční vlastenci (ne nacionalisté) nevzpamatují, bude do dvou tří let definitivně pozdě a nastane éra Německého arabského chálífátu.- Což bych ale přál mnoha některým až příliš sebevědomým ženám a zločincům, on ten chálífát dopadne trošku jinak, než si tvůrci představují. Je evidentní, že tvůrci si přečetli jen něco z Koránu a svatých textů, ale nedočetli konec.
Mimochodem, prý britská královská koruny je na špici Islámu, kdo trochu zná Islám, tak ví, že to je prakticky nemožné. A Anglie nakonec dopadne stejně jako Německo a potažmu značná část Evropské unie. Nemluvě o Francii

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
8. 9. 2022 03:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Ono by to bylo k smíchu, kdyby jsme nebyli spolkovou zemí. Není žádným tajemstvím, že už od 70. let je stěžejním americkým cílem za jakoukoliv cenu zabránit sblížení mezi Německem a Ruskem. Dokud byli v Německu racionální a respektovaní politici, byl to problém. Postupně si však významné byznysové skupiny vychovali přes různé Aspen instituty a podobné instituce neschopné idioty. Ona už nástěnkářka Merkelová byla slušným bezmozkem, ale po ní přišli “veličiny” jako Leyen, Habeck, Baerbock a podobní. Tady se už jedná o lidi s vypláchnutými mozky po vzoru Hitlerjugend. Připočteme-li k tomu ty nacistické pohrobky typu Scholze a další, neštěstí je hotovo. Je libovolně jedno, zda jsme závislý na tom nebo na onom. Pokud Evropa suroviny nemá (a ona je nemá), pak bude vždy na někom závislá. Desetiletí jsem nezaznamenal žádný problém s dodávkami surovin z Ruska. A to i přes sankce z roku 2014, či z jara letošního roku. A najednou je Rusko nespolehlivý partner? Mohu se jen ptát, v čem je nespolehlivé? V tom, že jsme vůči němu vyhlásili sankce, které brání určitým obchodním aktivitám? Vždyť i nyní přes všechno nepřátelství vůči němu dodalo jaderné palivo pro Slovensko a ČR. Má to zapotřebí? No určitě ne, tohle ho jistě finančně nevytrhne. Co by si po nuceném odstavení jaderných elektráren počala naše země, nevím. Při posledním pokusu s palivem z USA jsme tu málem zažili český Černobyl.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Ladislav
8. 9. 2022 07:03
Odpovědět  pavelpe

💤♎ Bude se opakovat. Za každou prasárnou ve světě je usa, opakuji usa!

Masunta
8. 9. 2022 09:40
Odpovědět  pavelpe

Váš velmi dobrý příspěvek. Ideologické brýle a NWO jsou u sionistů to hlavní.

Pat
8. 9. 2022 07:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdyby jen Německo.
Celý Eurosajuz se dle befelu z USA dobrovolně zasebevraždil.
comment image

Lev Prchala
8. 9. 2022 08:38
Odpovědět  Pat

Kdyby tak moudří tušili,co všechno dokážou vymyslet pitomci….ve Fuckingtownu!

ijn
8. 9. 2022 08:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Evropa se chystá hodit své úspěchy v budování výrobních kapacit, kvality života svých obyvatel a socioekonomické stability do pece sankcí a vyčerpat svůj potenciál, jak nařídil Washington v zájmu neslavné euroatlantické jednoty. Ve skutečnosti se to rovná obětem ve jménu zachování dominance Spojených států ve světových záležitostech.

Konkurenceschopnost evropských podniků klesá, neboť sami představitelé EU je v podstatě odřezávají od cenově dostupných komodit a energií i od obchodních trhů. Nebude žádným překvapením, pokud nakonec pozice, které v současnosti evropské podniky na kontinentu i na světovém trhu obecně zaujímají, převezmou jejich američtí mecenáši, kteří při prosazování svých zájmů a dosahování svých cílů neznají žádné hranice ani váhání.

Gales
8. 9. 2022 09:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Má pravdu ten chlapec.EU je nástrojem amíků na zničení Evropy.

Gales
8. 9. 2022 09:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Z Aeronetu…. Demonstrace minulou sobotu v Praze byla jen slabým odvarem toho, co čeká evropské metropole již za pár týdnů. Dojde k obrovským demonstracím, k pádům vlád a k nástupu vlád nových. A součástí tohoto procesu budou noví kádři, kteří na těch demonstracích budou naštvanému masovému lidu představeni. Ti kádři jsou dopředu již vybráni, jsou předurčeni a není dovoleno, aby je kdokoliv ohrozil nebo zastínil, ani při projevech na konceptuálních demonstracích. Rozvrat EU je součástí transformačního procesu Velkého resetu.

Lev Prchala
8. 9. 2022 10:34
Odpovědět  Gales

Jdeme do toho,protože tohle fyjalový signalizování lepších zítřků(jen pro banderopijavice) MUSÍ ZKONČIT DEMISÍ PORTEKTORÁTNÍ VLÁDY!

sizok
8. 9. 2022 16:55
Odpovědět  Gales

Obávám se, že jsme jen kolečka v celém systému Velkého resetu.
Jsme možná manipulováni, aniž o tom víme.

Masunta
8. 9. 2022 09:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Meritum věci je, že Spojené státy se dlouhodobě silně obávají spojení ruských zdrojů s německými technologiemi. Proto tolik sabotují SP2, proto zinscenovali někdy v roce 2014 nebo 2015 sestřelení malajsijského letounu (myslím MH 114) údajně ze strany Ruska a Německo pak z politických důvodů muselo zastavit rozvoj vztahů s Ruskem. Spojené státy prosazují projekt Trojmoří na oddělení Ruska od západní Evropy. Blamáž ohledfně započetí války Ruskem na Ukrajině se právě Spojeným státům vyplácí. Rusko musí své vojenské síly rozdělit i pro oblasti Ukrajiny a Podněstří.
Spojeným státům se velmi vyplácí atmosféra strachu z Ruska, protože pak státy omezenci nakupují právě drahou americkou výzbroj. Ale USA jsou domeček z karet. Ani za 20 let je sebe nedokázali udělat normálně fungující stát. Rusko spojuje muslimský svět v několika formátech, Východ bude nyní raketově nabírat na síle. Nová měna třeba v BRICS bude hřebíček do rakve USA. Rusku se bude muset platit zlatem krytým rublem. USA začnou úpět nejdříve odporem občanů vůči Bidenovi (jeho neschopnost ve skutečnosti Rusku velmi pomáhá) a v narůstání střetů mezi bílými a černými v USA. Stát Texas minimálně, se odtrhne.

Masunta
8. 9. 2022 09:38
Odpovědět  Masunta

Oprava: Ani za 200 let…

Masunta
8. 9. 2022 10:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Bývalý ministr hospodářství Karel Havlíček (ANO) na twitteru označil kroky vlády v řešení cen energií za “kolumbijskou telenovelu, vládní parodii, hospodářské Waterloo a energetickou frašku”. “Ministr průmyslu se na řešení cen energií formou zastropování vykašlal, do konce srpna to neřešil a nyní se narychlo lepí, jak z toho ven,” uvedl Havlíček.

Pavel z Moravy
8. 9. 2022 11:06
Odpovědět  Masunta

Musím zde uvést, že v době covidové tyranie, kterou spustila Babišova vláda jsem poslal několik ostrých mailů na min.zdravotnictví, to je všem těm, kteří se v té funkci vystřídali a premiérovi a jednou také zde jmenovanému Havlíčkovi. Z té záplavy mailů byl jediný, který mi odpověděl i když ve stylu, že očkování a opatření jsou nutná. Ale odpověděl, ti ostatní občanem pohrdají. On je ale také jeden z nich a to proto, že se nedokázal vzbouřit. Myslím tím, že všichni ti co sedí nyní ve sněmovně jsou pro mne absolutně neakceptovatelní a to i kdyby mezi nimi byli rozumní lidé. Jsou spojení s určitou ideologií a pokud jsou za prachy ochotni s takovou ideologií spolupracovat, jsou pro mne bezvýznamní. Samozřejmě, že výjimkou je SPD, kterou budu nyní volit v komunálních volbách. Chci věřit, že nezklame, protože to bude poprvé, co jim dáme hlasy.

Masunta
9. 9. 2022 08:06
Odpovědět  Pavel z Moravy

Pane kolego, posílat nahoru maily obsahující nespokojenost, nemá význam. Jdou do stoupy a myslím, že je často čtou jen asistentky. Mám známého, a ten využitelné informace posílá zejména Okamurovi. Vyzbrojuje jej tak v boji proti jeho opozici. V tom případě nějaký význam vidím. Havlíček je proamerický a protiruský, jak jsem časem zjistil. Že nejde odstranit vysoké ceny el. energie zdůvodnil tak, že: to by přišli akcionáři (ti vlastní 13 % ČEZu) o své zisky. Musím oproti němu vyzdvihnout Fialu, který to řešit chce, chce změnit vlastnickou strukturu a řešit to s EU. Vyšší cena el. energie má jen politické důvody. Vláda se také chce vzdát své DPH. Je před komunálními volbami a lidi už mají vlády po krk. Význam má stávkovat, podepisovat petice, volit dobře uváženou politickou stranu. Snad když povyroste v preferencích ANO a SPD, v koalici by dostaly více hlasů než pětikolka. Zvláště, když by z pětikolky jedna politická strana vystoupila (nebo před hlasováním by opustila posl. sněmovnu) a někteří poslanci pětikolky by hlasovali jako opozice – do zákulisních vztahů a jednání my nevidíme.

Pavel z Moravy
8. 9. 2022 10:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Co se k tomu dá říci. Němci, máte ruce, máte nohy snad i mozkovnu, tak se postarejte o to, aby vás neřídili zrádci a pitomci a udělejte si pořádek. A to se musím přiznat, že vás germány nemusím, ale vím,že slušní lidé žijí všude a když je někdo terorizuje, musí se bránit. Jestli jste úplně nepozbyli rozumu, vidíte co s vámi provádějí. Je to jako u nás, jestli se lidé chtějí nechat zotročit, tak dobrá, jestli ne, tak se proti tomu postaví. Zbabělci možná využijí situace a připojí se poté k vítězné straně, ale tak už to chodí celá tisíciletí, to my ale nezměníme. Důležité je, že víme kam patříme my.

Lev Prchala
8. 9. 2022 13:09
Odpovědět  jiří

Co chcete,jsme Protektorát B.und M. a tady bude všechno tak,jak vÚDce přikáže.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Lev Prch
8. 9. 2022 18:52
Odpovědět  Lev Prchala

Vyser si voko potrate opičí banderokurvy!

Frankie
8. 9. 2022 12:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Skopčáci potřebu padnou na držky, aby si uvědomili, jakého mají “spojence” za louží.

janle57
8. 9. 2022 13:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Zatím se v Helmutlandu zas tak moc neděje,jídlo se zdražilo v Evropě nejméně,energie zatím
jen v únosné míře,ale hlavně fabriky stále ještě jedou,takže mají lidi práci a na nějaký
radikalismus jsou Helmuti opatrní,otázkou je, co bude až plyn dojde a ropa taky jak to chce
mermomocí reichsführerin Lejnová,jakmile nastoupí 20% nezaměstnanost,začne revoluce
a to nejen u nich a k tomu se v Evropě všichni kvapem blížíme.

JarkaN
8. 9. 2022 16:17
Odpovědět  janle57

Helmuti tentokrát už nebudou muset cestovat ke Stalingradu

https://www.youtube.com/watch?v=TtSIKoH4Luc

V údolí u Stalingradu
vhodné místo na přehradu,
buldozéry sílu mají,
zmrzlou zemi odkrývají.

Pod sněhem a zmrzlou hlínou
objevili mamuta,
asi deset metrů vedle
objevili Helmuta.

Mamut a Helmut
kde se tu vzali?
Archeologové
sebe se ptali.

Mamut a Helmut
asi tu zmrzli,
zemřeli mladí,
aniž si vrzli.

Mamut a Helmut
vedle sebe leží,
Helmut moh bejt živej,
mamut asi stěží.

Mamut už je v muzeu,
transport se jim poved,
Helmuta tam nechali,
asi jim něco proved.

Pavel K
8. 9. 2022 16:33
Odpovědět  JarkaN

🙋‍♂️ 😂 😂 😂

Pedro
8. 9. 2022 17:19
Odpovědět  janle57

To je ten sen Amíků, vraždit se tady a oni za bukem tahat provázky a peníze.

Masunta
8. 9. 2022 14:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Rastúce náklady na energie a suroviny v Nemecku viedli k bankrotu výrobcu toaletného papiera „Hakle“, ktorý v Düsseldorfe pôsobí už takmer 100 rokov, informuje „Izvestia“.

sizok
8. 9. 2022 16:57
Odpovědět  Masunta

Mají noviny. Scholtz jim už vysvétlí, proč je používat.

janle57
8. 9. 2022 18:37
Odpovědět  Masunta

Výrobce toaletního papíru v IV.říši má zdarma surovinu na výrobu,bankovky EUR a USD,
těch je tam opravdu hodně a ve sklepení ČNB od dob Singera a Rusnoka jakbysmet

Masunta
9. 9. 2022 08:10
Odpovědět  janle57

Aha …

Pedro
8. 9. 2022 16:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Tohle píšu už léta, že Amík ničí Evropu jako konkurenci! To je teda novinka.

Pavel K
8. 9. 2022 16:36
Odpovědět  Pedro

Já bych toho Amíka trochen upřesnil v DNA. 😋🙏🙋‍♂️