politika

Vztek západních režimů má také geoekonomické důvody

Michail Gamandij-Jegorov

V kontextu rostoucí mezinárodní eskalace způsobené režimy západní planetární menšiny jsou často zmiňovány geopolitické důvody, i když je třeba nezapomínat na geoekonomickou složku, rovněž nesmírně důležitou pro posílení řádu multipolárního světa.

Skutečně dnes více než kdy jindy vrcholí hněv Západu a dalších režimů spojených s planetární menšinou.

A pokud má rostoucí eskalace aktivně vyvolaná těmito režimy nepochybně geopolitické a geostrategické důvody, velkou roli hraje i geoekonomie. Je to dáno tím, že globální většina pevně pochopila, že je to menšina, která závisí na ekonomických vazbách s většinou, a ne naopak.

Základem je, že pravidla hry bude určovat globální většina a nikdo jiný.

Ekonomická síla světové většiny a odstranění západních prostředníků

Zatímco mýty dlouho propagované Západem se hroutí jeden za druhým a aktivně oslabují pozice planetární menšiny a těch, kteří jsou nostalgičtí po minulé unipolární éře západního diktátu, geoekonomický vývoj multipolárního světa nadále stále více izoluje kolektivní Západ v procesech, kde je jeho účast naprosto nemístná.

Je třeba připomenout, že v nových ekonomických realitách multipolárního světa, kde je jedna z hlavních rolí přiřazena bloku BRICS, realitách, které navíc v konečném důsledku ukázaly veškerou bezmoc a marnost jednostranných sankcí vycházejících ze západní planetární menšiny, je velmi důležitým směrem právě zintenzivnění interakce mezi hlavními strukturami multipolárního světového řádu a státy globálního Jihu.

Včetně příkladu interakce mezi BRICS a africkými zeměmi.

A v tomto bodě je také vše zřejmé. Protože pokud Čína byla již řadu let hlavním a nesporným obchodním a ekonomickým partnerem národů afrického kontinentu, naše země dnes aktivně dohání ztracený čas.

Francie již pláče nad tím, jak ji Rusko vytlačuje z jejích „tradičních trhů“ v severní Africe s ohledem na vývoz obilí. I když to není zdaleka jediný příklad.

Za zmínku také stojí celosvětový trh s hnojivy – velmi důležitý dovozní artikl pro mnoho afrických zemí, zejména zemědělský sektor. Západní „obchodníci“, nebo spíše prostí zprostředkovatelé, po mnoho let nakupovali ruská hnojiva s cílem prodat je četným africkým státům.

V posledních letech se ale situace radikálně změnila.

Nyní ruští výrobci a vývozci navázali přímé obchodní vztahy se svými africkými partnery. Jedná se tedy o odstranění absolutně nepotřebných západních prostředníků z dodavatelských řetězců. Ti jsou samozřejmě extrémně nešťastní ze svého nového osudu, jinými slovy z jejich neúčasti.

Je samozřejmé, že je třeba ještě mnoho udělat, abychom se jednou provždy zbavili nepotřebných subjektů, které dlouho parazitovaly na mezinárodních obchodních vztazích. Dnes to postupně končí. A s přihlédnutím k novým iniciativám globální většiny, opět i v rámci BRICS, zaměřených jak na mezinárodní finanční transakce, tak do budoucna s vytvořením platformy pro prodeje zdrojů a strategických produktů, a to jak pro členské státy organizace a pro partnery zemí globálního Jihu, je zřejmé, že geoekonomické pozice Západu, již v úpadku, ponesou nové a velmi významné náklady.

Globální většina si vytváří svá vlastní pravidla

Minulostí se tak stává i další mýtus vycházející ze západní globální menšiny, o její údajné „nepostradatelnosti“ v globálním obchodu a mezinárodních dodavatelských řetězcích.

A i zde vše dává dokonalý smysl.

Kromě toho, že mezi hlavními světovými ekonomikami se růst a nové vedoucí pozice, včetně HDP-PPP, stále častěji nacházejí na straně zemí BRICS a globální většiny, zatímco Západ, především v bruselské Evropě, pozoruje opak – s rostoucí ztrátou pozic, stačí si připomenout, že čistá a prostá demografická menšina, tím spíše ta, která nemá objemy strategických zdrojů srovnatelné s těmi, které mají státy světové většiny, nemůže obsadit klíčové pozice v mezinárodním obchodu.

To znamená, že i zde bude muset západní menšina přijmout, že její ekonomická nadvláda fakticky a obecně skončila. A když budou konečně přijaty a instalovány všechny potřebné finanční mechanismy, mechanismy zcela nezávislé na zlodějích a spekulantech z kolektivního Západu, pak lze neodvolatelně provést zásadní věci.

Odtud samozřejmě pramení další vztek parazitických spekulantů v západním světě, kteří nemají žádné spojení s reálnou ekonomikou. A odtud pramení další důvody, které vysvětlují, proč tento ubohý malý svět usiluje o maximální eskalaci na mezinárodní scéně.

V každém případě není návrat do minulosti. Doby, kdy na lidstvu parazitovala arogantní, pokrytecká a kriminální menšina, jsou v mnoha ohledech pryč. Vše, co zbývá, je přidat do globálních ekonomických procesů a éry několik dalších nádechů multipolarity. Základem je, že pravidla hry bude určovat globální většina a nikdo jiný.

Michail Gamandij-Egorov

https://reseauinternational.net/la-rage-des-regimes-occidentaux-a-aussi-des-raisons-geoeconomiques/

zdroj: New Eastern Outlook

sdílet na

Souhlas
Upozornit na
9 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
orinoko
15. 10. 2024 05:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Vzpomínky na budoucnost? Asi těžko. MY jsme si aspoň trochu užili:

https://youtu.be/_4JCWbEXKM0?si=I4fBbmhVRRAv1HP6

15. 10. 2024 06:55
Odpovědět  orinoko

A neryli jsme snad držkou v zemi?

Antonín Körber
15. 10. 2024 07:53
Odpovědět  primak

..samozřejmě,že se to některým nelíbilo,protože socializmus byl pro všechny,tedy hlavně pro obyčejné lidi,kteří dnes strádají a už toho mají plné zuby,proto i s fialovými bandity tato společnost končí,ale bez potrestání to nejde,jinak by to bylo neslušné,nezodpovědné a vůbec zcela nesmyslné..

Slovan
15. 10. 2024 08:28
Odpovědět  Antonín Körber

To je právě ono, nejvíce štěkají ti, co si myslí že jsou něco více než ti druzí. Už ten mamon a hrabivost mají v sobě. Pláčou něco o svobodě slova, protože zbytek národa neskáče podle nich jak kážou. Jak jim to soudruzi vlatně říkali? Kapitalistický živly nebo tak nějak.

Pavel z Moravy
15. 10. 2024 08:39
Odpovědět  Slovan

To je v pořádku, každá země ať si žije za své a vyznává své zvyky a kulturu. Jestli se chtějí na západě degeni píchat vzájemně do zadečku , ať si to dělají ale netahají to jinde.

Slovan
15. 10. 2024 08:53
Odpovědět  Pavel z Moravy

Teď nerozumímm, to jako píchat do zadečku vakcínu, nebo olaskem kousek vedle? Jsem rozhozen, bo obojí je vzájemně. 😲

Joe Arp
15. 10. 2024 09:46
Odpovědět  Slovan

Styďte se čuňáci, čtou to tady děti, když si nemají kde hrát!

Viking
15. 10. 2024 07:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Přesně popsáno, konec světových parazitů, kteří vyčerpali nejvíc zdrojů planety.

cool
15. 10. 2024 09:14
Odpovědět  Viking