blogKrizepolitika

Vládo vrať bilion, peníze zpátky lidem!

Vládo vrať bilion, peníze zpátky lidem!

Tomio Okamura fb

Rád bych veřejnost informoval o zásadních ekonomických otázkách, které naše země řeší a to je státní rozpočet. SPD má dlouhodobě státní rozpočtové otázky jako hlavní prioritu svého programu. Důvod je jednoduchý. Dosavadní vládní koalice, ať zprava, či zleva naši zemi zavedly do ekonomického marastu, státní dluh se rapidně zvýšil, přestože se lidem bere stále více a více peněz z jejich peněženek. Ekonomika padá, daně se zvyšují a firmy krachují.
Vláda opět reformuje již x-rát reformované finance, což je v jejich podání zcestná úvaha, protože stejně nic nevyřeší. Veřejnou debatu o svých prioritách vláda vůbec nevedla a rozpočet předložila o několik měsíců později, než bylo do letoška zvykem.

Schodek je vyšší, než vláda tvrdí:

Návrh rozpočtu na rok 2025 je postaven na předpokládaném růstu 2,7%. Při současném nastavení ekonomiky, kdy se růst pohybuje kolem 0,5% toto může člověk považovat za špatný vtip. Pokud budou na polovině tohoto růstu, bude to příjemné překvapení. Ve své předvolební kampani slibovala Pětikoalice mnohé, skoro vše zatím dopadlo úplně obráceně. Proto nás vůbec nepřekvapuje, že když slibovali snížení státního dluhu, ve skutečnosti dluh narostl. Za 3 roky vlády Petra Fialy narostl o rovný bilion korun! Avizovaný schodek 230 miliard je naprosto neospravedlnitelný. Nejen, že vláda neplní slib svým voličům, ale ještě zbytečně zavádí krizový rozpočet. To nemůže nikdo příčetný považovat za rozpočtovou konsolidaci!Vládu vůbec netrápí tristní stav reálné ekonomiky, faktická stagnace hospodářského růstu, rozpad průmyslu kvůli Green Dealu, drahota cen energií, úpadek stavebnictví, dopadyinflace, nedostupné bydlení atd. Ve své otrocké úslužnosti aktivně odkývala Bruselu cokoliv, bez ohledu na dopady na naše lidi. No a nyní se ve strachu z voličů zbaběle snažízavádění zelených zrůdností, jako jsou emisní povolenky pro domácnosti a dopravu, přehodit na příští vládu.

Mediálně tolik sledovaný údaj o schodku státního rozpočtu ostatně ani není údajem, který jako oficiální uznává Eurostat. Například letos za minimálního zájmu médií a veřejnosti Eurostat neuznal jako příjem českých veřejných rozpočtů část dividendy ČEZ. Loni totiž energetický podnik vyplatil státu historicky rekordní dividendu zhruba 54 miliard korun. Eurostat ale v rámci zmíněné notifikace a souvisejícího prověření nakázal zhoršit výsledek hospodaření české vlády o takřka 29 miliard korun, tedy ani polovinu toho, čím se vláda chlubí. Vláda totiž fakticky „schovává“ svoje další dluhy do mimorozpočtových fondů, aniž by se počítaly do ukazatele, který sledují naše média. Toto schovávání ostatně kritizuje i Národní rozpočtová rada. Ve svém prohlášení jej označuje za „přenášení nerovnováh do mimorozpočtových fondů“ a za „nebezpečné“. To znamená, že Fialova vláda část státního dluhu vyvádí mimo státní rozpočet. Vláda tedy stav veřejných financí ještě zhoršuje.

Bilion

Data mluví jasně. Za posledních 10 let se výdaje státního rozpočtu navýšily o bilion korun. Vláda tedy hospodaří s dvounásobným rozpočtem, než předchozí vlády. Nečelí žádné krizi ani přírodní katastrofě. Přesto není schopna udržet vyrovnaný rozpočet a naopak nasadila turbo na vytváření státního dluhu. Jen posuďte sami: První rok vlády Petra Fialy v roce 2022 se platil úrok státního dluhu 49 miliard, letos je to už 95 miliard, tedy bez tří miliard 2x tolik! Za pouhé dva roky! Za tyto peníze by se mohl každému důchodci zvýšit důchod o 3500 korun měsíčně nebo postavit 330 km dálnic. Samotný dluh se zvýšil o bilion korun!
Tady mám na obrázku bilion korun. Aby lidé měli představu kolik peněz má vláda v rozpočtu navíc a přesto nevyjdou. Jen pro příklad: V roce 2014 měla česká vláda výdaje 1,2 bilionu korun a schodek 79 miliard. Letos je to 2,2 bilionu, tedy o bilion více a schodek 250 miliard. To jsou peníze, které nám vytahali z kapes, prožrali a rozházeli. Je to zhruba 1270 europalet v tisícikorunových bankovkách. Zaplnili bychom tím horní půlku Václavského náměstí, jak vidíte na obrázku. Téměř vše se zpoplatnilo a stále nemají dost. A my se tedy vlády ptáme: Kde ten bilion je? Máme se snad lépe, než v roce 2014? Máme snad lepší zdravotnictví, školství, sociální služby? Výrazně vyšší penze?

Naše odpověď zní: nemáme.
Takže my říkáme vládě: Vrať lidem ten bilion. Peníze zpátky lidem!

Premiér Fiala by měl lidem ten bilion vrátit, protože za něj nedostávají vhodné protislužby. Ve volebních sloganech současná koalice slibovala, že nezvýší daně, a pak zvýšila téměř vše. Spotřební daně, DPH, daň z příjmů. Jediné, čím se lidem zvýšily příjmy, je díky práci SPD zrušení superhrubémzdy.
Zlepšily se za dobu Fialovy vlády sociální služby? Máme dostupnější bydlení nebo kvalitnější zdravotnictví za tu dobu? Proč stát pomocí „Windfall Tax“ obírá 150 000 minoritních akcionářů ČEZu? Máme vysoké ceny energií, ČEZ má stavět nové jaderné elektrárny a potřebuje na to peníze, místo toho Fialově partě slouží jako bezedná kasička, ze které se jen bere.

Výdaje:

Vládní politici strašně rádi mluví o tom, kde ještě mohou zvyšovat daně a vzít lidem další peníze z peněženek. Nikdy jsme ale neslyšeli ani slovo o snížení státních výdajů, které jak jsme si již řekli, se zvýšily o bilion korun. Proč zřizují nová ministerstva pro pirátské trafiky a neudělali audit výdajů? Proč se neanalyzuje, jak dnes fungují dotace? Proč se neanalyzují vysoké ceny energií, léků, potravin, které zatěžují výdaje státního rozpočtu? A nepřijímají konkrétní řešení na jejich snížení?
My odpovídáme: Protože to vyhovuje nadnárodním korporacím a oligarchům, kteří jsou loutkovodiči této vlády a astronomicky na tom vydělávají.
Z návrhu státního rozpočtu na příští rok vyplývá, že se počet státních zaměstnanců ještě zvýší o 1200 a výdaje na ně vzrostou o 11,2 miliard. V programovém prohlášení vlády se píše, že „do konce roku 2023 představíme konkrétní plány na snížení počtu úřednických míst”. Nestalo se nic. Vypadá to, že vláda musí najmout nové byrokraty, aby organizačně zvládla jejich propouštění? To je jak scénka ze seriálu Jistě, pane ministře. Co před lety znělo jako vtip je teď realitou za Fialovy vlády. Holt i v roce 2025 je potřeba někam schovat pirátské trafikanty.

Z 250 miliard na investice je 62 miliard určeno na nákup zbraní. SPD samozřejmě podporuje naši armádu a její moderní vyzbrojení. Chceme pro naše vojáky to nejlepší vybavení, aby se cítili silní a zabezpečení. Ovšem naše vláda dělá vše obráceně. Vojenské nákupy jsou nekoncepční a předražené. Výběrová řízení neexistují. Typicky pochybný je nákup amerických stíhaček F-35 bez výběrového řízení za 400 miliard korun. V době velkých ekonomických problémů, je to nehoráznost. Švédská vláda přitom nabízela Grippeny o stamiliardy levněji. Stejně tak sypání peněz do bezedné žumpy jménem Ukrajina, dosud vláda na Ukrajinu vydala 124 miliard korun. Další desítky miliard spolkne vyživování neziskových aktivistů a nepřizpůsobivých. Někdo z Fialovy vlády by si mohl uvědomit, že byli zvoleni v České republice a mají se starat především o chod a růst své země a blaho svých občanů. Peníze chybí ve zdravotnictví, zemědělství, v průmyslu, všude.

Vláda neřeší stav reálné ekonomiky:

Vláda místo pomoci nemocné ekonomice raději zavádí model běžný v rozvojových zemích na úrovni kolonie – výprodej všeho, klientelismus, model závislosti na cizích nadnárodních korporacích. Drtivá většina české ekonomiky je v pozici dceřinných nebo podřízených firem. Dělají totiž subdodavatelské práce, takže finální cenu určuje někdo jiný. Závislost na zahraniční poptávce a zahraniční vlastnictví dominuje skoro ve všem. Od finančnictví přes zpracovatelský průmysl po maloobchod, se táhne jako tasemnice celou naší ekonomikou, a s tím souvisí i odliv zisků, kdy na těchto dividendách přichází ČR o 300 – 500 miliard korun ročně. I to poznávají čeští občané na svých nízkých mzdách. Stát přitom nástroje má. Má k dispozici Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Zákon o významné tržní síle, má finanční správu. Fialova vláda je ale nepoužívá, protože slouží cizím zájmům a dělá z nás zchudlé nárazníkové pásmo. Naopak se hojí na obyčejných občanech a malých a středních podnikatelích, kam posílá kontroly na vše a vystavuje brutální pokuty. Posledním hitem je kontrola kotlů v domácnostech, kde se vystavuje pokuta 50.000 korun.

To vytváří další patologie. Nefunguje bytová výstavba, což se projevuje na demografii – mladí nezakládají rodiny, protože nemají kde a za co bydlet. Potřebujeme družstevní a obecní byty. Vláda nevyvíjí tímto směrem žádný tlak. Hnutí SPD navrhuje, aby státní banka mohla poskytovat novomanželské půjčky či půjčky na bydlení s velmi výhodným nízkým úrokem.
Fialova vláda také neřeší, že máme velmi slabou regulaci lichvy, i daňová soustava přeje cizím korporacím, stát má problémy se zajišťováním základních veřejných statků a důchodci nakupují ve slevách. Za vysátý bilion z našich kapes se nic nezlepšuje. Silnice se staví velmi pomalu anebo se při zakázkách krade tak jako v Olomouci, železnice jsou na tom obdobně. Za posledních 10 let se například v Polsku za národně orientované vlády postavilo zhruba 2800 kilometrů dálnic a rychlostních silnic, v Česku se za stejné desetiletí postavilo pouze 193 kilometrů. Srovnání je fatální.

Neméně kritická situace je ve zdravotnictví – šílené čekací doby na operace, nejsou léky pro děti ani důchodce, chybí psychiatři, zubaři, boj proti rakovině je zabrzděný, nemocnice se bojí o péči v regionech, ruší se malé nemocnice. Populace začne skokově stárnout a z trhu práce vypadne podstatná část obyvatel, která nebude nahrazována mladými lidmi. Zdravotnictví se dostane pod tlak, jaký tu ještě nebyl, a Fialova vláda to ignoruje. Neřeší prevenci, efektivnější financování, zajištění dostatku sester a jiných zdravotníků, lékovou politiku, udržitelnost celého systému, technologický rozvoj, zdravotní gramotnost…

Rodina

Fialova asociální vláda provádí protirodinnou a protinárodní politiku, aby každý jedinec zůstal sám bez opory, bez zázemí lidského i materiálního. Nejvýrazněji toto zlo vidíme na školství. Školy se v posledních 20 letech stávají místem ideologické převýchovy na všech stupních a tento proces za Fialovy vlády stále graduje. Neomarxističtí aktivisté, kteří mají mejdan z našich daní, jsou spokojení a mohou našim dětem agresivně cpát do hlav sexuální motivy, změny pohlaví a nenávist k tradiční rodině. Inkluze nadále zhoršuje kvalitu výuky a české školy jsou nyní nuceny platit nepedagogy jako jsou školníci nebo uklízečky, bez kterých se neobejdou, z platových prostředků určených pro učitele. Takže Fialova vláda přehazuje odpovědnost za své vlastní sliby na ředitele škol! Příjmy učitelů se mají zvýšit o 5%? Kde je těch slibovaných 130%? Fiala už sedí u koryta tři roky, v jeho kampeličkách mizí svědci a ztrácí se miliony a učitelé nemají nic. Roční platy jim klesly o desítky tisíc korun kvůli tomu, že se z odměn pro učitele dofinancovávají ty nízké platy nepedagogických pracovníků, na které se Fiala úplně vykašlal. A to tvrdil, že školství je jeho priorita.

Úroveň mezd českých občanů:

Zpět ke mzdám, protože většina lidí žije ze mzdy, je to pro ně hlavní zdroj kupní síly. Pokud se nezvýší letos platy ve veřejné sféře a vypadá to, že ne, tak kumulovaně oproti roku 2021 půjde o pokles zhruba 20%! Fialova vláda prostě nechala inflaci projít přes kanál mezd a platů a ještě se chlubí, jak je odpovědná. Podřezávání kupní síly národa není zodpovědný krok, pane premiére Fialo. Je to znevolnění a ponížení.

Levná práce:

Řekněme si, jak to funguje ve skutečnosti, kam premiér Fiala z kampeličky nevidí. Panuje tu obrovské zaostávání mzdové úrovně za pracovním výkonem. Češi pracují hodně a levně. Tuto levnou práci lidé musí kompenzovat tím, že si berou další přivýdělky a druhá zaměstnání, protože z jedné práce neuživí sebe a rodinu. To je řešení po fialovsku – dřít jako otrok čím dál víc a mít z toho čím dál míň. A místo, aby vláda situaci napravovala, tak ještě umožňuje hromadný dovoz Ukrajinců, Kazachů, Mongolů a dalších cizinců, kteří ještě snižují mzdy a představují bezpečnostní riziko. Hnutí SPD jasně prosazuje prioritně důstojné platy pro české pracující. Makroekonomickým úkolem musí být provázat úroveň mezd a strukturu pracovních míst se strukturou ekonomiky, ale to Fialovu vládu nezajímá, protože se stará raději o Ukrajince. Naše ekonomika je prezentovaná jako exportní, ale co nám tím Pětikoaliční eurohujeři vlastně vzkazují? Vzkazují nám, že české platy jsou chápány pouze jako náklad a jako něco, čím si konkurujeme s dalšími trhy. Český občan má pro ně hodnotu kódu ve statistice. V Polsku nebo ve Francii je běžné, že platy domácích občanů jsou brány spíše jako zdroj kupní síly. Lidé přece musí nějaké peníze mít, aby je mohli také utratit! A to u nás chybí, je tu debata na úplně jiné úrovni a to je opět důkaz lokajství našeho prostředí. Znovu je potřeba říct, že toto je běžné v kolonii.
Neustále se někdo diví, jak se propadají maloobchodní tržby a spotřeba domácností, ale čemu se kdo diví, když se podíváte na onu mzdovou úroveň českých občanů? Fialova vláda tedy nejen, že rozvrtává veřejné finance, ale celou českou ekonomiku jako celek.

Globální změny a energetika:

Další věcí je, že Česká republika se ocitá se víru změn, které se týkají celé EU a není za slabého Fialy schopna prosadit své národní zájmy. Klíčový problém je navázanost na německou ekonomiku a energetickou soustavu. Tlak na další zhoršení situace souvisí s takzvanou zelenou tranzicí, která zdražuje všem lidem energie, potraviny, dopravu i bydlení. Fialova vláda je bruselštější než Brusel. Chystá se zbrklé uzavření uhelných a tepelných elektráren v Tušimicích, Prunéřově… Je tu naprosto chybná koncepce jejich odstavování. Samozřejmě nejvíc se to dotkne lidí, kteří jsou přímo zaměstnaní v elektrárnách a navázaných službách. Situace by tak mohla nápadně připomínat dramatickou sociální rozbušku jako v Ostravě kolem pádu hutě Liberty. Je to obrovský nesmysl, protože ve východním Německu budou uhelné elektrárny zavírat až v roce 2038, což je také konečný deadline dle příkazů EU, ale Fialova vláda je chce zavřít už v letech 2027-8. To nejdůležitější ale je, že celé ukončování provozu se má odehrát bez jasného plánu, na co se uhlí transformuje a z čeho budeme tedy energii brát! To je obrovsky nezodpovědný a neohleduplný přístup. Neexistuje žádný plán, jestli elektrárny předělat na plynové nebo například malé modulární jaderné elektrárny. Ministr Síkela vyhodil více jak 40 miliard za provozně mrtvý plynovod Net4Gas, což je ztrátová a zadlužená společnost. To opět v regulované ceně plynu zaplatí čeští občané.
Ve Stanjurově rozpočtu naprosto chybí zdroje na unijně nadiktovaný přechod k obnovitelným zdrojům, což Fialova vláda v Bruselu sama odkývala, a to znamená jediné – i za to bude platit český občan. Nakupovat ztrátové plynovody a zároveň přenášet podporu výroby obnovitelných zdrojů na firmy a domácnosti, tedy na český národ jako celek, je opět mimořádná elitářská arogance zaprodané vlády, jaká je běžná v zemích třetího světa. Ani bilion navíc od nás Fialově vládě nestačí a dál tahá další a další peníze z našich kapes.

Koloniální postavení a úpadek:

Některá odvětví zavřou, tradiční firmy odcházejí – a kam? Třeba do USA! Fialova vláda totiž nechápe rozdíl mezi spojenectvím a otroctvím. USA jsou teď tím, kdo z bezpečnostní i energetické krize profituje. Mají své energetické zdroje, zemní plyn i ropu, a ještě do toho Bidenova administrativa skrze zákon Inflaction Reduction Actláká evropské firmy, aby část nebo celou činnost přesouvaly do USA. Takže my jako průmyslová země jsme tu pod obrovským tlakem a je potřeba na to reagovat.
Jestliže se nás ptají, co doporučujeme na současném českém rozpočtu změnit, tak odpovídáme: Změnit je třeba systém, tedy vše. Vůbec nezáleží, zda-li se přesune pár miliard tam, či onam. Bavíme se o bilionu korun, který vláda sebrala občanům na svoje rejdy a není šance v současném systému na změnu.
Fialova vláda nepodporuje národní kapitál, přijímá pokyny ze zahraničí a tváří se, že jsou její vlastní. Tím drasticky oslabuje naši možnost vytvářet vlastní rozhodnutí. V tomto smyslu musíme změnit systém, ne položky v resortu. Je potřeba opustit politiku vládního lokajství zahraničnímu kapitálu a nastavit řešení hnutí SPD vytvořením národní ekonomiky. Stabilizaci daní a poplatků.

Je potřeba vrátit peníze lidem. Výdaje státu podřídit výhradně zájmům českého lidu a ne nikoho jiného. Naše heslo je: Vládo vrať bilion, peníze zpátky lidem!

sdílet na

Souhlas
Upozornit na
16 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
jmm
16. 9. 2024 20:13
Ohodnotit příspěvek :
     

A možná i víc!

cool
16. 9. 2024 20:24
Odpovědět  jmm

Měli by zacvakat jako nástupci za sešup z příčky pořadí zemí od pozvratu když se na to dali, mohlo by se přihmouřit oko kdy obrátili trend.

ijn
16. 9. 2024 20:51
Odpovědět  cool

hlavně už musí vládní loutky neonacistofašistů zmizet a na Mírov, snad ještě platí Norimberský tribunál k potrestání stoupenců nacistické ideologie

Tom
16. 9. 2024 21:53
Odpovědět  ijn

obávám se, že ještě dřív, zmizí v zahraničí, kde bohužel dožijí v blahobytu. Teda pokud u nás nevznikne organizace něco jako MOSAD. To by potom žili jak na trní a víc by bdělí než spali.

cool
17. 9. 2024 02:58
Odpovědět  Tom

V no gou zóně? 🙂 🙂

cool
17. 9. 2024 03:03
Odpovědět  cool

Ono jim nezbývá než nenávidět jen východ za jejich zkurvený životy. Na ty co je již opanovali se bojí omylem podívat když koukají na semafor na přechodu. Tak na tom KoZa je. Jsou v prdeli víc jak nevolníci ve středověku. a ještě jedna tečka.

Slovan
17. 9. 2024 07:20
Odpovědět  cool

Stalo se něco?

Helena
16. 9. 2024 20:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdesi byl vyfocen veliký bilbord s volebním plakátem ODSSpolu s rozesmátými ksichty odésákůaspolu a u toho veliký nápis: “Máme na víc”…..
A tady vám ten, podle vás, podivný pan Okamura z SPD píše proč mají na víc!
A proč my budeme mít na míň!

Helena
16. 9. 2024 20:29
Odpovědět  Helena

A tady je – z čeho budou mít odésácispolu ještě víc a jak fikaně toho dosáhnou:
DO 10 LET PŘIJDETE O VŠECHEN MAJETEK?. ZÁKONY JSOU JIŽ PŘIPRAVENY. https://www.youtube.com/watch?v=8n_LYr8dmPc&t=410s

Slovan
16. 9. 2024 20:42
Odpovědět  Helena

Heleno my to tuna víme, ale ti Venku okolo nás to neví a myslí si že tohle by nám přece neudělali. Já jsem názoru že my jako národ to nedáme. Jsme na tom špatně po morální a vlastenecké mysli. Je to v prd…i. Jestli nás nevytáhnou rusové ze sraček, tak končíme.

Slovan
17. 9. 2024 07:23
Odpovědět  Helena

Když se jen nečinně díváme jaké z nás dělají debili, tak proč by se nám nesmáli do ksichtu. Oni rýžují, my chudneme a pravděpodobně budeme živořit. Otázka času.

Autor
16. 9. 2024 20:48
Ohodnotit příspěvek :
     

To není jen problém tady a Fialy, i když nás se týká zrovna tohle.
Problém je zcela jinde a v samotných základech dnešního “učení o té ekonomické vědě”. Všechno je to postaveno na tom, že všichni prostě musí být zadlužení, jinak z toho banky nebudou mít nic.
Nebo asi takhle: doma můžete hospodařit jen s tím, co si vyděláte a celý vtip je v tom, že musíte utrácet méně než vyděláte, když se dostanete do dluhů, tak vám při nesplacení dluhů buď všechno seberou, nebo vás zavřou nebo obojí. Prostě ať politici mají osobní a přímou neodstranitelnou odpovědnost za všechno, co udělají a mohou kdykoliv jít před soud.
A s tím by souvisel naprostý zákaz lichvy, půjček nad možnosti bank, banky by musely vykonávat jen takové služby, jako to bylo ještě před 36 lety. A hlavně zákaz bankám jakýchkoli spekulací a plné podřízení POUZE státu na území jehož banka funguje.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
16. 9. 2024 22:28
Odpovědět  Peter 008

Ja som vám sem dal Blahynkov projekt reformace. Prečo ho SPD ešte neprezentuje ako budúcu možnosť ozdravenia českého hospodárstva? Prečo nespolupracuje SPD aj s OZ napr. Jasan-om?
Prečo neosloví SPD Vítovú a nevytvorí koalíciu? Čo chce SPD pre ČR? V erovoľbách vyhoreli a odvtedy neurobili nič, aby to zmenili.
Ja by som ich volil, ale ku..rva, oni nemajú ťah na bránu!!! Vy tam nemáte nikoho!!! To je chyba opozície, nejednota a rozdrobenosť, neodbornosť a v podstate neschopnosť.
Zase vám to Babiš vyfúkne a to len pre neschopnosť SPD.
SPD=naša SNS 3,5% plnotučného mlieka a keď si bujak vyhoní, tak to dotiahnu na 5%..
Ten váš japonský filipínec, by sa mal zobudiť, lebo na Dankových lekciách bude vygumovaný ešte viac!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jaroslavem
16. 9. 2024 22:57
Ohodnotit příspěvek :
     

Škoda jen že volby nejsou povinné kdyby se všichni voliči evidovali ,tak bych to teď nechal zaplatit všechny voliče pětidemolice,a to bez rozdílu.Sebral bych jim všechno a zaplatil bych s tím druhým nedělali kvůli těm fašistickým dobytkům z Ukrajiny a všem těm zkurvysynům co to tu rozkradli.

Slovan
17. 9. 2024 07:28
Odpovědět  Jaroslavem

Dobrá myšlenka, to by byl kvíkot, ale pozor já bych šel hlouběji. Klidně až do devadesátek. To by nám přistálo biliónů na státní kase.Hezky nás podojili, jen co říci.

Ladislav 💤
17. 9. 2024 10:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Občané dobijte si telefony a power banky, aby jste při povodních byli připravení!
Ale zapomněli nám na Jesenicku říct, že potom vám ale vypneme internet, to ABY JSTE NÁM GAUNERŮM SPOLU NEMOHLI NADÁVAT!
Kde je armáda s technikou, GAUNEŘI?
Pardón, vy tady nebydlíte, vás se to netýká!