politika

Velmi významná změna v zahraniční politice Ruska

Vladimir Putin ve středu na okraj SPIEF vedl dlouhý rozhovor se šéfy velkých mezinárodních tiskových agentur, včetně zástupců nepřátelských zemí.

Dmitrij Medveděv

Prezident Ruska včera poprvé povolil zaslání našich zbraní do regionů, které bojují s těmi státy, které dodávají zbraně b. Ukrajině (nebo spíše tyto zbraně používají proti naší zemi). Jinými slovy, těm silám, které jsou v konfliktu s Amerikou a zeměmi NATO.

Jde o velmi významnou změnu v naší zahraniční politice.

Ostatně, jak tvrdí Yankeeové a jejich evropští uslintaní psi: my máme právo převést jakékoli zbraně na b. Ukrajinu (tedy nepříteli naší země), ale všechny ostatní země Rusku pomáhat nemohou.

Jinými slovy, zničíme vás všemi možnými způsoby, ať se nikdo neodvažuje dodávat Rusům zbraně/výstroj/jiné prostředky na obranu země.

Ať teď Spojené státy a jejich spojenci pocítí přímé použití ruských zbraní třetími stranami. Tyto strany nebo regiony nejsou záměrně jmenovány, ale může to být kdokoli, kdo považuje Pindostan a jeho kolegy za své nepřátele. Bez ohledu na jejich politické přesvědčení a mezinárodní uznání.

Jejich nepřítelem jsou USA, což znamená, že jsou našimi přáteli.

A nechť je použití ruských zbraní v dosud nejmenovaných „regionech“ co nejničivější pro jejich i naše protivníky. Ať shoří v pekelných plamenech „citlivé objekty států dodávajících zbraně Kyjevu“. Shoří spolu s těmi, kdo je ovládají. A budeme se radovat z jejich úspěšných úderů našimi zbraněmi proti našim společným nepřátelům!

t.me/medvedev_telegram/500

Jak porozumět „zprávě“ Putina o ruské odpovědi Západu. Podívejme se znovu na včerejší slova Vladimira Putina, kterými vyjádřil potenciální reakci Ruska na přesun vysoce přesných zbraní dlouhého doletu ze strany Západu do Kyjeva.

▪️Následující část „zprávy“ Putina se rozšířila, včetně západních médií:

„Myslíme si, že pokud někdo považuje za možné dodat takové zbraně do bojové zóny, aby zasáhly naše území a způsobily nám problémy, tak proč my nemáme právo dodávat naše zbraně stejné třídy do těch regionů světa, kde budou prováděny útoky na citlivé objekty těch zemí, které to dělají ve vztahu k Rusku. To znamená, že odpověď může být symetrická. Budeme o tom přemýšlet.

Vezmeme-li pouze tuto část Putinova prohlášení, někdo by si mohl myslet, že taková odvetná opatření neodpovídají míře hrozeb, které vytváří Západ. Vždyť Spojené státy a jejich spojenci ve skutečnosti útočí na naše mírumilovná města a co my? Omezíme se pouze na jejich zařízení v zahraničí, kde slouží speciálně vyškolení lidé? Kde je tady ta symetrie?

▪️Prezident Ruské federace však hned po těchto slovech dodal něco, co radikálně mění význam celého „poselství“ Západu:

„Nakonec, pokud uvidíme, že tyto země jsou zataženy do války proti nám, a to je jejich přímá účast ve válce proti Ruské federaci, pak si vyhrazujeme právo jednat obdobným způsobem, ale obecně je to cesta k velmi vážným problémům”.

A nyní tato část „zprávy“ od Putina ve skutečnosti znamená, že ruská reakce bude skutečně symetrická – a může ovlivnit národní území agresorských zemí. Včetně kontinentálních Spojených států – pro ně skutečně citlivého místa. Zachrání Američany před ruskou reakcí „překrásný velký nádherný oceán“, jak řekl Trump? Nechte je ve Washingtonu hádat. Ale “zpráva” byla odeslána. Jak to již vyčerpávajícím způsobem řekl Putin: „To je snad vše“. t.me/EvPanina/14049

Stará Evropa slyšela signál Moskvy o vyhlídkách na údery ze „třetí strany“. Zpráva od Vladimira Putina, že v reakci na údery západními zbraněmi na území Ruské federace by Moskva mohla poslat „zbraně stejné třídy do těch regionů světa, kde budou útočit na citlivé cíle těch zemí, které to dělají ve vztahu k Rusku,“ zazněla z médií v Německu a Francii.

Deutsche Welle ve svém materiálu po tiskové konferenci Putina uvedlo, že Rusko neplánuje útok na NATO. Možná proto, že Scholz nadále odolává s vysláním raket Taurus s dlouhým doletem na Ukrajinu a pro Berlín nejsou rakety v rukou Hútíů zatím příliš palčivým problémem. Navíc Německo nemá koloniální majetky. Nicméně náznak Kremlu zazněl a v textu DW byl jasně zvýrazněn.

Ale francouzská “Europe 1” zařadila pravděpodobnou dodávku raket přímo do titulků. A to je logické, protože díky úsilí Macrona a jeho extrémně provokativní politice „strategické nejednoznačnosti“ se koloniální Francie, která do Kyjeva posílá rakety delšího doletu, dostala na první místo ve frontě těch zemí, které si říkají o nepříjemnosti z rukou zástupných sil.

Jedním slovem, potřebujeme vyrobit spoustu zbraní. Aby toho bylo dost pro nás i naše přátele – bojovníky proti francouzskému a jakémukoli jinému kolonialismu. t.me/EvPanina/14047

The New York Times: Kam Putin pošle zbraně: Bělorusko, nebo Sýrie?

Na rozdíl od svých evropských kolegů se publicista NYT Neil MacFarquhar (33 let pracuje v oboru), který svůj materiál věnoval tiskové konferenci ruského prezidenta, rozhodl očividně předstírat, že je hlupák, který nechápe, o čem ruský prezident mluví, když hovořil o směřování našich zbraní do jiných oblastí světa.

„Nebylo přesně jasné, ve kterých regionech pan Putin plánuje rozmístit ruské zbraně. Během ukrajinské války byly některé ruské jednotky a zbraně, včetně možná jaderných raket, umístěny v Bělorusku. Bělorusko hraničí s Evropou mnohem těsněji než Ruská federace a než ruská enkláva Kaliningrad u Baltského moře. Rusko má také síly v Sýrii poblíž základen, kde operují Spojené státy,“ píše autor.

A tím výčet možných směrů pro zaslání ruských zbraní končí.

▪️Možná by bylo lepší dát panu MacFarquharovi: glóbus, naslouchátko nebo vysílačku pro příjem zpráv například z Rudého moře? Ale ve skutečnosti se jeho pasáž čte jako rafinovaný výsměch. Říká, že argument Moskvy na nás Američany vůbec nepůsobí. Ať se bojí Němci.

Zdá se, že Rusko při jednání s takovými „neslyšícími“ bude muset být stále přesvědčivější a přejít od slov k činům.

Z rozhovoru Putina západní média slyšela pouze „rakety“, „tanky“ a „Německo“. Pokud se globální Jih zajímal o ekonomiku a spolupráci a jeho novináři kladli promyšlené otázky a vědí, jak naslouchat odpovědím, pak jejich západní kolegové prokazovali příkladnou omezenost vnímání.

▪️Na infantilní otázku německého novináře „Vyhrožovalo Rusko Scholzovi ohledně dodávek zbraní Ukrajině?“ Putin podle očekávání odpověděl záporně. A připomněl, že Německo v roce 2014 patřilo mezi tzv. garanty mírového předání moci na Ukrajině, pak zapomnělo na své závazky, po dobu 8 let ignorovalo neplnění Minských dohod ze strany Kyjeva, a pak připustilo, že to bylo učiněno speciálně pro vyzbrojení Ukrajiny pro konflikt s Ruskem.

A v posledních letech začaly na Ukrajině útočit německé tanky a generálové Bundeswehru začali mluvit o raketovém útoku na Krymský most… Celý tento trend, zdůraznil ruský prezident, je krajně nebezpečný a ovlivní mezistátní vztahy. Německé tanky se podle Putina staly určitým psychickým šokem pro Rusko, které mělo k Německu vesměs kladný vztah.

▪️Kromě toho Putin hodně mluvil o ekonomice, inflaci, energetice, životní úrovni v Evropě, atd. 

Co z toho slyšel Západ? Jedině, že dodávky německých tanků byly šokem, použití německých raket by zcela zničilo rusko-německé vztahy, Putin varuje, že rozmístí rakety. To je hlavní leitmotiv – kromě toho, že Moskvě je jedno, kdo se stane příštím prezidentem USA. Jelena Panina, 9News

Z dnešního prohlášení Bidena v rozhovoru pro ABC News: “Nepovolujeme útoky 200 mil hluboko do Ruska a nepovolujeme útoky na Moskvu a Kreml.” 

Okamžitě poznamenejme, že žádné americké zbraně, které již byly převezeny na Ukrajinu, Moskvy nedosáhnou, takže „zákaz“ Bidena je čirou koketérií. Je to však střízlivý kalkul – zabránit Rusku v jakémkoli pokusu převzít kontrolu nad eskalací konfliktu na Ukrajině. Například prostřednictvím realizace včerejšího varování Putina o možném přesunu podobných ruských zbraní do jiných oblastí světa za účelem zasažení citlivých nepřátelských cílů.

▪️Soudě podle otázek novinářů a Bidenových odpovědí to však není to, co ho znepokojuje. Ospalý Joe (podle jeho vlastních slov „zná Putina čtyřicet let“), zjevně jasně pochopil podstatu „vzkazu“ prezidenta Ruské federace.

„Nakonec, pokud uvidíme, že tyto země jsou zataženy do války proti nám, a to je jejich přímá účast ve válce proti Ruské federaci, pak si vyhrazujeme právo jednat obdobným způsobem“.

Pokud je tomu tak, pak Bidenův „zákaz“ úderů proti Moskvě a Kremlu vypadá jako špatně skrývaný strach z obdržení přímého odvetného úderu z Ruska obdobným způsobem proti Bílému domu v centru Washingtonu.

Na mapě, zveřejněné speciálně pro naše jemenské přátele, jsou „stará území“ severoamerických Spojených států označena růžově. Zatím nemá cenu se tam trefit.

Setkání Putina s novináři:

sdílet na

52 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Jan
6. 6. 2024 22:42
Ohodnotit příspěvek :
     

A jak se daří Kubě? Nehodilo by se jim při nostalgické vzpomínce na staré časy pár ruských raket k zajištění bezpečnosti a obrany demokracie před sousedními teroristickými sousedy? A co Venezuela? Nemá také problémy s vyhrůžkami od blízkých fašistů? Atd….

krtek
6. 6. 2024 23:51
Odpovědět  Jan

RF nemůže sedět na tolika židlích jak by jste si přál. Pěkně postupně. S raketami na Kubě by to mohlo vést k eskalaci III. sv. války, stačí, když mají své váečné lodě v jejich přístavech.

Editor
7. 6. 2024 00:23
Odpovědět  krtek

Výraz “jak by jste” je typický pro inkluzivce. Opravdu je nutné mateřštinu tak prznit? Česky je to jak byste… A jako normálně, až do mě začnete šít, jak vážně je možné brát názory někoho, kdo se od první třídy dodnes nenaučil časovat sloveso být ve všech jeho formách. Až vám někdo bude se stejnou znalostí kupeckých počtů počítat peníze, budete nadávat!

jmm
7. 6. 2024 05:40
Odpovědět  scipio

No, třeba Já ! Ty češtině taky moc nedám…Jsem technik… Ale s tou češtinou to zas tak neva…

Dolmen
7. 6. 2024 08:07
Odpovědět  jmm

Technik by také měl ovládat mateřštinu

Autor
7. 6. 2024 09:18
Odpovědět  Dolmen

Osobně znám několik “intelektuálů”, kteří nejsou schopni dát dohromady ani jeden odstavec bez nějaké té – jak narážel naprosto zbytečně scipio – zásadní chyby.
Jednak se řeč mění, pravidla se upravují převážně podle HOVOROVÝCH ZVYKLOSTÍ.
Jednak si myslímn, že spor o jazykové vyjadřování je naprosto neumístný, protože jde o mnohem důležitější záležitosti.
Jo a teď jsem si vzpomněl, jak jsem chodil pomáhat mámě do samoobsluhy (lahve, balíky atd.) když jsem chodil do školy. Tam byl vedoucím člověk, který mluvil naprosto spisovně, bez jediné chybičky, ba i intonanci měl fantastickou, slovem mohl by přímo mluvit v rádiu a byl by oblíben, mohl učit právě češttinu … No, proč to uvádím. Od první chvíle jsem měl pocit, že něco není v pořádku, že ten člověk něco skrývá, byla to, jak jsem se pak dozvěděl, jakási “dětská empatie dospívajícího”. Vedoucí samoobsluhy vytvořil manko ve výši téměř čtyřista tisíc …
Od té doby PŘÍLIŠ spisovně mluvícím lidem něvěřím a jak jsem dostal potvrzení – lidé, kteří až příliš mluví spisovně a “kladně”, nenadávají, “něco skrývají”. To může být cokoliv.
pokr

Autor
7. 6. 2024 09:19
Odpovědět  Peter 008

Takoví lidé jsou mi prostě podezřelí.
Je mezi navzájem cizími národy více porozumění, když se mluví v diplomacii tak “akorát”?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Tupý hulvát
7. 6. 2024 10:13
Odpovědět  Peter 008

Tleskám.

Slovan
7. 6. 2024 11:02
Odpovědět  Peter 008

Nechci se nějak vtírat, ale jste mi strašně názorově blízký. Rád vás čtu a fakt vaše “střízlivé” vidění snad všeho, mě dělá dobře, než když tu na mě nastoupí namistrovanej kretén, co si o sobě myslí, že je pupek světa. Podívejte se na PP, tam je dnes článek o lidech, kteří dokáží druhým udělat peklo na zemi. Pak přijdou na diskuzi a začíná školení, co a jak by mělo být.

ryba
7. 6. 2024 19:35
Odpovědět  Peter 008

Ale tady nejde o mluvu, ta bývá volnější. Mluvíme o písemném projevu.

Editor
7. 6. 2024 12:03
Odpovědět  Peter 008

No, v jiných zemích, třeba ve Francii, Švýcarsku nebo Německu, pokud někdo przní jazyk, tak si moc úcty nevyslouží. A to ať je technik nebo není technik. Ohledně toho, že lidé mluví příliš spisovně a tím něco skrývají, to je ale kolosální pitomost. Nehledě na to, že je podstatný rozdíl mezi slovem psaným a mluveným. V řeči podle situace padne často nespisovné či nářečné slovo nebo slovní spojení. Ale v písemném projevu by tak zásadní věc jako časování základního pomocného slovesa mělo být bezchybné. Přes vytáčky o dyslexii,dysgrafii a další poruchy prostě to se učí na základní škole 9 let. Kdo se za 9 let nenaučí to, co denně používá, je k mozkové činnosti nepoužitelný a na Gaussově křivce se nachází někde hodně vlevo!

Boomer
7. 6. 2024 12:24
Odpovědět  scipio

..no, teď jste to ale vymňouknul, já o něco níže ve stejný čas přidal prakticky totéž, takže si klidně můžeme hodit korunou, kdo z nás bude označen jako duplicitní identita toho druhého, alébrž dva lidé se stejným názorem v jedné galaxii.. to prostě není možné!
Tedy pro někoho, že…

P.S.
.. chcete být já nebo já mám být vy?

Editor
7. 6. 2024 22:47
Odpovědět  Boomer

Já myslím, že je to úplně jedno.

katango
7. 6. 2024 13:56
Odpovědět  scipio

S dysgrafií je to vytáčka zcela jistě. To totiž znamená potíže při psaní (spojitým písmem, nikoli na počítači). Potíže se správným psaním se nazývají dysortografie.

Jakožto celoživotní dysgrafik a bývalý dětský psychiatr jsem na ty rozdíly citlivá.

Editor
7. 6. 2024 21:53
Odpovědět  katango

Patrně netušíš, kolikrát se lidé vymlouvají na cokoliv s předponou dys.

Boomer
7. 6. 2024 12:13
Odpovědět  Peter 008

.. ano, věřit lidem s kultivovaným projevem se nevyplácí! Třeba takový Jirásek, jak ten krásně psal.. ale kde na to bral inkoust? No?!
Určitě ho kradl už během studií a potom i jako pedagog, z kalamářů na školních lavicích!!

POZOR! IRONIE!!
POZOR! IRONIE!!

.. snad to bude stačit. ;o))))))

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Petr C
7. 6. 2024 15:51
Odpovědět  Dolmen

Nóó, i dělník ve šroubárně si může přečíst Vergilia v orginále!

Tupý hulvát
7. 6. 2024 10:10
Odpovědět  scipio

Umíš si představit, ty chytrolíne, jak by to tady vypadalo, kdyby KAŽDÝ, kdo se domnívá, že objevil nějakou pravopisnou chybu, ji opravoval?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Editor
7. 6. 2024 12:05
Odpovědět  Tupý hulvát

Na rozdíl od tebe se nedomnívám, že jsem objevil chybu. Já vím, že ten výraz je špatně. Kdo zprasí tohle sloveso, zjevně nechodil do školy.

Tupý hulvát
7. 6. 2024 14:54
Odpovědět  scipio

Jak jste dokázal na chybu reagovat, když jste ji neobjevil?

Editor
7. 6. 2024 20:27
Odpovědět  Tupý hulvát

Cituji tvůj příspěvek :”Umíš si představit, ty chytrolíne, jak by to tady vypadalo, kdyby KAŽDÝ, kdo se domnívá, že objevil nějakou pravopisnou chybu, ji opravoval?” konec citátu. Já chybu vidím, je opravdová, nedomnívám se, vím!

Boomer
7. 6. 2024 12:03
Odpovědět  scipio

.. inu, to máte těžké, chtít po dospělých lidech, aby ovládali základy mateřského jazyka na úrovni prvního stupně ZŠ.
Na chatrných základech stabilní dům nepostavíme.. a ještě nám to zkomplikoval ten zatracený Gaus i se svým diagramem rozložení IQ v populaci. Taková dovolenost!!!
A je pozoruhodné, kolik energie tito lidé dokáží věnovat obhajování a bagatelizování vlastní nedostatečnosti nebo útokům proti těm, kdož si dovolí na ni upozornit. A pomíjí skutečnost, že jen část oné energie by jim mohla pomoci s odstraněním vlastních mezer v základním vzdělání.
Kdo chce, hledá řešení, kdo nechce, vytváří problémy…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Tupý hulvát
7. 6. 2024 14:52
Odpovědět  Boomer

No jo, někdo umí pravopis, někdo zase pochopí text. Na mé opakované tvrzení, že Cintula by musel poznat slepé náboje, čímž jsem VYVRACEL tvrzení, že jimi střílel, jste se mě nakonec zeptal, JAK JSEM PŘIŠEL NA TO,ŽE STŘÍLEL SLEPÝMI. Možná to bylo ve spravedlivém rozhořčení, že oponuje gaučový střelec, jak jste mě označil, aniž byste o mě cokoli věděl. Já si myslím, že vy odborník jste, jen drzý a nevychovaný, uznávám, jako někdy já.

Boomer
7. 6. 2024 15:50
Odpovědět  Tupý hulvát

..inu, snažte se, aby vaše texty byly srozumitelné a nepřipouštěly dvojí či trojí výklad. Větnou skladbu máte jako Hotentot, a pak se divíte, že někdo vaše sdělení nepochopil tak, jak vy jste ho myslel. Forma i obsah by měly kráčet bok po boku.
Zkuste si přečíst něco od Vančury…

František
7. 6. 2024 15:32
Odpovědět  scipio

Vy znalci. Není tu náhodou téma Putin a zbraně pro nepřátele USA? vy češtináři.

Standa
7. 6. 2024 15:56
Odpovědět  František

Přesně! Trollové( nechci jmenovat třeba Búú) nechápou smysl textu ani podtext , ale hledají písmenko , které tam nepatří ! Nejhorší podrůda trollení!
Nyní bude hledat chybu v písmenkách!
mjopdcjspjdf

Boomer
7. 6. 2024 16:09
Odpovědět  Standa

.. pro vás i Františka, ano, je zde téma Putin a zbraně, ale stejně tak jsme na českém webu, tudíž byste měli psát hezky česky, vaše myšlenky vám nikdo brát nebude, ale prznění mateřského jazyka si zkuste odpustit…
Jde o pouhých šest tvarů slovesa být, po jednom pro každou osobu čísla jednotného, po jednom pro každou osobu čísla množného. Za ten čas, co to zde okecáváte, by se to naučil i papoušek za burák…

Slovan
7. 6. 2024 17:55
Odpovědět  František

Áááále neřešte tóóó!! To se tu zase jednomu psychopatovi nadhodilo téma a on hned naskočil pčískojem skok. Pan bezchybný modré krve tu kope, bo má mindráky, že mu nevrátli půl Moravy a nezbylo na něj při rozkladu státu. Ale povídejte to někomu, když stojí opodál a vyčkává, co na něj zbyde, tak mu naaasrrrali a my to tuna dostáváme teď sežrat. Jako bychom za to mohli. Důležitej jako sedmi metrové hovvnnoo v poušti. 🙄 🤦‍♂️ 🤣

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Joe Arp
7. 6. 2024 19:32
Odpovědět  Slovan

No vidíš a je tu odborná diskuze, co umí papoušek za burák? A co je schopen vypotit skorobaron za restiprostituci.

Slovan
7. 6. 2024 20:08
Odpovědět  Joe Arp

Já toho napomádovaného chudáčka mám řiti. Jen jsem potřeboval se k tomu vyjádřit a už mohu operovat.
Jestli mohu doporučit mrkni na debazu (dnešní) z ČRoz. Já být Machem, tak mu ten mikrofon nacpu…jo, tam. To muší být zlý člověk. Silně mě toho zdejšího připomíná. Tohle nemůže dopadnout dobře. Tvl, to je na OV. Ale tam to asi chtěli dotlačit. Jdu si načepovat. 😊🙋‍♂️

Jan
7. 6. 2024 06:24
Odpovědět  krtek

A nehrozí náhodou totéž už na Ukrajině? Slovy USA “pro zajištění míru a obranu demokracie” je třeba přinášet oběti. Kdo po mně kamenem, já po něm chlebem…..týden starým……aby to druhé straně konečně došlo.

orinoko
7. 6. 2024 06:47
Odpovědět  Jan

Hlavně žádné revoluce a Sametové už vůbec ne. Putin, než pomohl Sýrii, chtěl důkladný rozbor situace v zemi. A Střední východ je dneska tím nejlepším místem, kde kopat bideta do rozpulenych zad. Včera si senil chtěl sednout, jenže nebylo na co.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
tonda
7. 6. 2024 07:16
Odpovědět  krtek

To je dost nelogická úvaha, není potřeba sedět na jiných židlích, stačí tam prodat zbraně a inkasovat peníze. Naopak, pokud dodají zbraně jiným státům, na více židlích budou muset sedět nepřátelé Ruska a vyčlenit adekvátní prostředky pro zajištění bezpečnosti na různých místech s tímto nově vzniklým nebezpečím. A řekl bych, že Kuba a Venezuela jsou hlavními adepty, co se týče dodávky zbraní k přitažení pozornosti USA. Pokud by to hodně přeháněli, možná by něco mohl dostat i Texas 🙂 Ostatně Venezuelu právě plují navštívit 4 ruské válečné lodě, co mají v útrobách se můžeme jen domýšlet…

janko z polanky
7. 6. 2024 13:13
Odpovědět  krtek

Však, pokud jste to nepochopil, tak právě o to jde. Zatím eskalaci řídili Pindoši a Rus doposud couval. Je třeba ruské iniciativy v eskalaci konfliktu, aby Pindos pochopil, že Rus je na 3. sv. válku připraven a první kdo zmizí je Pindostán.

Jaroslav
7. 6. 2024 00:26
Odpovědět  Jan

Kuba a speciálně Fidel C byla požádán SSSR aby povolila rozmístění oněch raket na svém území v odpověď na US rakety v Turecku. Fidel s vědomím možných následků to nechal schválit parlamentem Kuby. Nebyla to jeho uniciativa, ale služba přátelům. Nevím, jestli by to současné vedení Kuby zopakoval. Jak říká pořekadlo, k tangu jsou potřeba dva

Editor
7. 6. 2024 00:26
Odpovědět  Jan

netřeba, ponorky jsou zcela postačující. Základny pro rakety jsou na jednom místě, musely by se stavět a to stojí zbytečně peníze, ponorka je každou chvíli jinde a pár jich fakt mají.

Boomer
7. 6. 2024 12:16
Odpovědět  scipio

.. základna je taky dost vidět, tudíž je nutná její obrana. A se základnou neproplujete bez povšimnutí pod severním pólem…

Editor
7. 6. 2024 22:49
Odpovědět  Boomer

Usáci určitě proplují i se základnou …

Pravdomluvny
7. 6. 2024 06:33
Odpovědět  Jan

Už měly být dávno nejen na Kubě,ale i v Mexiku……

orinoko
7. 6. 2024 06:38
Odpovědět  Jan

Ve hře jsou tři země, ještě Nicaragua. A ty je třeba především ochránit, nikoli vystavit nezrizenemu Bidetovu srani. Teď budou volby ve Venezuele, a Ortega v Nicaragui není nejmladší. Už si tam užili svojí Pravdu a lásku, netřeba to opakovat. Strategická země, má obě pobřeží.
Změnila se Kolumbie, Guyana má mladé vedení. Taky novináře z BBC vyskočil její prezident jak malého Jardu.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Gales
7. 6. 2024 11:16
Odpovědět  Jan

Rusko poslalo směrem na Kubu několik válečných lodí, které příští týden připlují do Havany. Kubánské úřady uvedly, že žádná z lodí nenese jaderné zbraně a že lodě dorazí v rámci přátelských vztahů s Moskvou.

stan
7. 6. 2024 00:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Myslím, že to je dobré rozhodnutí. Na hrubý pytel hrubá záplata. Jak vy do nás, tak mi do vás.Dodat zbraně Jemenu,Iránu a taky konečně ukázat Fašingtonu, že klidně budou lítat rakety i tam, kde to bude Západ hodně bolet.Putin jen pomaloučku a jemně otevírá vrátka a uvidíme co se bude dít.Západ už dost nepokrytě usiluje o rozpoutání 3. světové války……idioti…..Rusko si na hlavu srát nenechá…..

ijn
7. 6. 2024 00:16
Ohodnotit příspěvek :
     

zkáza ČR je nevyhnutelná, dnes jsem vyslechl 3 hodiny vystoupení akademického mluvku k jaderné energetice v takovém planetárním stylu, který je několik světelných let vzdálen skutečnosti,…..RF staví cca 12 bloků a 36 rozjednáno, KoZa 2-3 bloky,……. a to mají být naši zachránci energetického blahobytu?

Tunelování SRozpočtu formou osvěty k jádru a vesmíru i černých děr je pro studenty vzrušující! Avšak užitek nulitní, ztráta času jistá, falešné a zbytečné!!!

Pijack
7. 6. 2024 07:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Yankeeové a jejich evropští uslintaní psi – lepší popis stavu KOZA snad nejde udělat.

Gales
7. 6. 2024 09:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Putin ví jakým způsobem rozvrkočit KoZa. Reaguje vždy až po akcích válečníků ze západu a kryje si tím záda i proti goebbelsovcům od nich. Kim nad tím rozhodnutím jásá a prigožinovci se radují.A všichni východní ,,disidenti” přemýšlí o cílech proti ,,milovanému” západu.

Autor
7. 6. 2024 09:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusku nakonec nezbude nic jiného – jinak to KoZa prostě ve své infantilnosti nepochopí – právě Západ nejen vyhnat z kolonií, ale nakonec je i “usmířit” vojensky.
Je to paradox. Ten, kdo si říkal světový četník, na to nemá, kvůli stylu svého chování – chová se jako sprostý debilní kolonizátor. A ten, kdo by jím nikdy nechtěl být, jím bude muset být, ale může se mu to podařit, protože je schopen rovnoprávné spolupráce.

Ladislav 💤
7. 6. 2024 11:47
Odpovědět  Peter 008

Včera jsem vás o tomto informoval a je to zde, bravo redakce!
Brzy se budou dít věci!
Jen co se Hútíové seznámí s technikou!

Boomer
7. 6. 2024 11:47
Ohodnotit příspěvek :
     

.. to může znamenat zásadní zvrat i pro situaci na Ukrajině.
Vedle jedné přesně definované bojové oblasti se mohou aktivovat po celém světě další ohniska bojů. Rusko tak bude nadále bránit svůj perimetr se stabilizovanými a zabezpečenými logistickými trasami, ale protistrany se rázem ocitnout v situaci uhoněných hasičů, kterým začnou náhle “plápolat” zahraniční akvizice. V Africe už cosi takového probíhá.
Takže v pokerové partii se ocitla ve hře další silná karta, a uvidíme, který z hráčů mrkne…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
StaNislaV
7. 6. 2024 11:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Na Asram Allah v Jemenu, útočila “Koalice Prosperity.” A v ní bylo Německo, Nizozemí, Británie, nominálně Francie a zámořské USA, Kanada, Austrálie, N. Zéland. Co když ho Rusko uzná ? A Asram se může mstít i bez Ruska, “zbraní” na to má zřejmě dost a sami Evropani mu do Evropy tahají další. (Spíš se divím, že v Evropě ještě neshořelo žádný izraelský vyslanectví.) Tálibové jsou v Moskvě a vyjednávají o uznání. Splnili podmínky Moskvy a Pekingu po útěku hnUSÁků, kdy jim díky zablokování účtů hrozil totální hladomor a Peking s Moskvou je zachránili. Zničili pěstování máku v Afghánistánu a za čínský prachy postavili dvoukolejnej dopravní koridor přes severovýchod Afghánistánu. Takže Rus už je u Indickýho oceánu. Velkou hru Anglosas tvrdě prohrává, bez ohledu na Ukrajinu. A Biden se veřejně posral.

7. 6. 2024 18:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Ať teď Spojené státy a jejich spojenci pocítí přímé použití ruských zbraní třetími stranami.
😀 Copak asi vezou na Kubu? 😀
Že se z toho Bidet pokakal v přímém přenosu? 😀
Jak pravilo proroctví, ztracené děti se navrátí…
A teď ,ty děti zatnou drápy a ukážou kolik jich je 😀
Páč Bůh má všechny Sekery, a ty jsou už dost naštvané.
Takovou příležitostí nepohrdnou.
Kopnout si do Chcípající Kobyly, když za nimi stojí velký tatínek 😀

David
7. 6. 2024 18:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Dokud nepůjde ke dnu pár letadlových lodí, tak to západ nepochopí.