politika

V Rusku navrhli přemístit sídlo OSN

Náměstek Novikov se domnívá, že otázka přesunu sídla OSN začíná být aktuální.

Odmítnutí vydat americká víza delegaci Rosatomu a Rostechnadzoru k účasti na konferenci MAAE je porušením mezinárodních vztahů, řekl Dmitrij Novikov, první místopředseda výboru Státní dumy pro mezinárodní záležitosti. V rozhovoru pro Lenta.ru náměstek poznamenal, že kvůli tomu je otázka přesunu sídla OSN relevantní.

Mimořádná událost

Již dříve vešlo známost, že delegace Rosatomu a Rostekhnadzoru se nezúčastní Mezinárodní ministerské konference MAAE v USA, protože americká strana nevydala členům delegace víza. 

Rosatom poznamenal, že Spojené státy ve skutečnosti zablokovaly účast Ruska na této mezinárodní konferenci MAAE.

Také zástupci Rosatomu vyjádřili názor, že bez adekvátní účasti Ruska ztrácí konference ve Washingtonu v mnoha ohledech smysl. Zároveň Alexej Lichačev, generální ředitel státní korporace, vystoupí na konferenci nazvané “Jaderná energetika v 21. století” ve formátu video zprávy. Uskuteční se od 26. do 28. října.

“To může a mělo by být považováno za pokus bránit činnosti MAAE”, upozornil Dmitrij Novikov.

„Událost je neobyčejná, extrémně nepříjemná. Ale nemůžeme říct, že to bylo úplně nečekané. Zvláště poté, co byla víza na Valné shromáždění OSN udělena na poslední chvíli a ne každý, kdo o ně požádal, je dostal,“ připomněl Novikov.

Sídlo OSN

Poslanec si je jistý, že toto porušení může zpochybnit umístění sídla OSN.

„Zdá se mi, že s touto situací, s konferencí MAAE, již souvisí tolik skutečností a to i s prací OSN, jejíž sídlo se nachází ve Spojených státech, stejně jako řada dalších pokusů USA vyvíjet tlak na země, které jsou zastoupeny v OSN, aby získaly potřebné hlasování o určitých otázkách – to vše nás nutí vážně uvažovat a snažit se realizovat úkol přesunout sídlo OSN do jiné země,“ řekl.

Novikov navrhl, že přesun sídla OSN by se mohl uskutečnit do některé z evropských zemí.

„Například práce UNESCO v Paříži nezažila a nezažívá žádné vážné problémy, což samozřejmě také není zaručeno, vzhledem k tomu, že se dnes Evropská unie stále více zapojuje do agresivních a nezákonných aktivit Washingtonu,” řekl.

Dalšími možnostmi nového umístění sídla OSN mohou být země Latinské Ameriky nebo asijský region, domnívá se Novikov.

„Tyto země by mohly z jedné strany zajistit nerušenou práci mezinárodních organizací, počínaje OSN, konče tím, že by mohly vytvořit všechny potřebné organizační a technické podmínky pro jejich fungování,“ uzavřel Novikov.

“Zdá se mi tedy, že tato otázka je na pořadu dne.” Dmitrij Novikov, Poslanec Státní dumy.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3eQfVkS

sdílet na

26 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Vül
22. 10. 2022 01:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Navrhuji trochu z cesty Šalamounovy ostrovy (a oplotit prosím)

zuza
22. 10. 2022 01:35
Odpovědět  Vül

teoreticky by to šlo, ležia takmer na americkom výsostnom území, ale momentálne sú na čiernej listine, skamarátili sa s Číňanmi…

Gales
22. 10. 2022 09:35
Odpovědět  Vül

Roli OSN by měl převzít CML – Centrální mozek lidstva.

zuza
22. 10. 2022 01:29
Ohodnotit příspěvek :
     

to sa môže stať jedine ak buchne Yellowstone alebo ponorka Belgorod stratí jeden – dva Poseidony, prípadne ak sa pri Kanárskych ostrovoch konečne zlomí ten nahnutý podmorský prah a pošle peknú tsunami západným smerom. Alebo si štáty Brics založia alternatívnu OSN aj Unicef, Unesco a WHO a do tých hnUSAckých už nezaplatia ani cent. Africké, latinskoamerické aj ázijské štáty budú onedlho stáť v rade s prihláškou v ruke

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Rapa
22. 10. 2022 02:30
Odpovědět  zuza

Zuza máte pravdu. BRICS tu alternativu už skoro má a bude existovat.OSN je k ničemu,tu organizaci potřebují jen anglosasi pro sebe.

Pedro
22. 10. 2022 04:33
Odpovědět  Rapa

OSN je anglosaský klacek na svět.

zuza
22. 10. 2022 15:28
Odpovědět  Pedro

my sme mali takého duchom slabšieho prezidenta, teda vlastne zatiaľ ani jeden alebo jedna neoplývali krásou ducha. Ale tento konkrétny mal aj svoje svetlé chvíľky a vtedy povedal aj pozoruhodné veci napr. že OSN je organizácia spojených nádorov.
Obšťastnil nás aj inými perlami svojho ducha, ja som si ich zapisovala, napr
„To nie je protiústavný zákon. Je v rozpore len s dvoma článkami Ústavy.“
„Ja som skoro 400 dní absolvoval cestami po Slovensku, čo je skoro celý rok”
” Google slúži na rozhovory cez internet.“
„Rozhodnúť sa kandidovať do funkcie prezidenta hlavy štátu nikdy nie je jednoduché.“
„Myslím sociálne a cítim sociálne a myslím národne,“

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
zuza
22. 10. 2022 23:28
Odpovědět  zuza

prečo 2 mínusky? Žeby tajný ctiteľ Ivanka Seatoviča?

Pavel z Moravy
22. 10. 2022 10:02
Odpovědět  zuza

Spíše si budou muset založit tu vámi zmíněnou alternativu a tento prohnilý západní svět i s amíky ponechat svému osudu. Stejně to jinak nepůjde, protože tito dacani se se svojí rolí nevládců planety nikdy nesmíří. Jejich ega a zlé lidské povahy , které chtějí druhé národy a jejich lid pouze zotročovat se nezmění. To je již zakódováno v jejich DNA. Pokud bychom my, tedy určitá naše část evropské populace chtěli dále prožívat v klidu a lidské sounáležitosti, museli bychom se také trhnout z těchto končin a vyrazit na cestu a jako otcové poutníci hledat zemi zaslíbenou a tuto zdegenerovanou společnost zde zanechat svému osudu. S lidmi, kteří jsou přeformátovaní nebo trvale zhypnotizovaní nemůžete nikdy dojít ke shodě. Až bude polovina národa chápat procesy, které se dějí a povstanou proti zvůli, která se děje, potom je možné hovořit, že vše se k lepšímu obrací. Prozatím je tu ale pouze malý náznak něčeho takového a to je málo. Domorodci u jezera Titicaca v Peru to takhle udělali, koupili si od vlády území a takhle si žijí. Někdo může namítnout, že i tak je mohou zničit, to ano, mohou, ale proč by to peruánská vláda dělala, když se o ně nemusí starat. U nás, složitější ale ne nemožné.

zuza
22. 10. 2022 15:20
Odpovědět  Pavel z Moravy

to nemyslíte vážne, že indiáni si museli odkúpiť od peruánskej vlády územie, na ktorom žijú, aby mohli žiť podľa seba??? Svoju vlastnú zem, ktorú nikdy neopustili…
Ja už som vo veku, že pomaly musím myslieť na to záverečné presídlenie, ale keby si normálni európania chceli nájsť nejaké to lepšie miesto pre život, niet kam ísť. Takže im zostáva len jedno, snažiť sa vytvoriť tú zem zasľúbenú doma. Súčasné generácie to však nebudú. Asi poznáte ten výrok o dobrých časoch a slabých mužoch – teraz sme už v tej fáze, že slabí muži tvoria ťažké časy, potom nasleduje že ťažké časy plodia silných mužov a silní muži tvoria dobré časy. Takže ten obrat k lepšiemu je ešte ďaleko.

Aleš
22. 10. 2022 08:16
Ohodnotit příspěvek :
     

OSN zrušit, je k ničemu.

Frankie
22. 10. 2022 08:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Já navrhuji OSN zrušit, protože je k ničemu. USA si dělají co chtějí celá léta a na OSN kálí jako Bílý tesák.

janle57
22. 10. 2022 09:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Nebude trvat dlouho a státy BRISC plus další svobodné země z téhle
naprosto zbytečné organizace, hájící zájmy USA, vystoupí a založí
si svojí organizaci podobného zaměření,potom si můžou hotdogové
vetovat sami sebe popřípadě takové voly jako je celý současný Ostblok
i s jejich kolonizátorem Helmutlandem.

[Trol-1] DEF
22. 10. 2022 10:45
Ohodnotit příspěvek :
     

Jo, nejlíp do Moskvy. Zástupce hitlerovského Německa také nikam nikdo nechtěl příliš pouštět. Bude-li Rusko ve své destruktivní politice pokračovat, bude z OSN stejně nejspíše vyloučeno.

Administrátor
P.A.Semi
22. 10. 2022 11:06
Odpovědět  [Trol-1] DEF

Inu, Přemku…
Politika USA, zejména tam vládnoucích Židů, je 10x více destruktivní, než Ruská…
A stejně je zatím nevyloučili…

[Trol-1] TES
22. 10. 2022 15:06
Odpovědět  P.A.Semi

Uvidíme, tak Severní Korea tam taky je, to je pravda.

Pavel
22. 10. 2022 15:39
Odpovědět  [Trol-1] DEF

Tak se angláni distancovali od těch hitlerovců: https://a2larm.cz/2020/05/v-roce-1938-museli-anglicti-fotbaliste-po-natlaku-politiku-hajlovat-na-pocest-hitlera/. Nemuseli,a bylo to v r.1936 v Mnichově na OH,stejně jako Ruskové nepoklekli v debilním hnutí “Black live Maters”

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
skeptik
22. 10. 2022 17:01
Odpovědět  [Trol-1] DEF

S nacisty si Západ vždy velmi dobře rozuměl, vždyť i dnes podporuje ukrajinské nacisty proti Rusku stejně jako podporoval německé nacisty proti SSSR.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/eduard-viii-britanie-wallis-simpsonova-hitler-ribbentrop-valka-telegramy-naciste-nemecko.A170721_130712_zahranicni_aha

https://www.csfd.cz/film/751707-kralovska-rodina-britska-aristokracie-a-nacisti/galerie/

Bude-li USA a poslušná EU ve své destruktivní politice – ve fašismu pokračovat, dopadnou velice špatně.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
22. 10. 2022 11:02
Ohodnotit příspěvek :
     

A přejmenovat! Na RSN. Radu Svobodných Národů.

[Trol-1] DDDD
22. 10. 2022 16:33
Odpovědět  Veny232

No jo, ale to by pak z toho hodně států vypadlo, včetně Ruska. Docela dobrý nápad.

Administrátor
P.A.Semi
22. 10. 2022 11:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Pokud budou USA nezákonně blokovat přístup diplomatů k OSN – k čemuž se smluvně zavázali, že jim přístup umožní, tak by určitě mělo být OSN přesunuto na nějakou neutrální půdu, kde nevládnou takhle arogantní Gangsteři jako zatím vládnou v USA…

Například, až se rozpadne EU, tak půjdou využít administrativní prostory ve Strasburku…

πα½

[Trol-1] TRE
22. 10. 2022 11:16
Odpovědět  P.A.Semi

Vždyť tam Lavora nakonec Amíci pustili. Žvanit ty svý blbosti může nakonec online, stejně se mu blbě lítá, tím, že značná část světa pro ukradená Ruskem používaná letadla uzavřela vzdušný prostor.

Lubek
22. 10. 2022 12:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Rovnako riadenie športu a olympiád by chcelo dostať spod americkej moci. Aby za Vietnam, Iraq, Sýriu, Lýbiu, Afganistan, Srbsko a mnohé iné vojny bratia Wiliamsovi a im podobní hrali tenis a robili športy medzi seberovnými. Aspoň 10 vakcín Phizeru a doping na lekármi a politikmi udelenú výnimku.

Pozor
22. 10. 2022 12:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Je najvyšší čas zmeniť sídlo OSN, v SŠA to ani nikdy nemalo byť.

milan h
22. 10. 2022 15:14
Odpovědět  Pozor

presne toto nam rikal nas tridni ucitel na ZDS uz v sedesatkach

jiří
22. 10. 2022 17:34
Ohodnotit příspěvek :
     

comment image
comment image