politika

“Úplná izolace”. Tisková konference Lavrova na Valném shromáždění OSN vyvolala mezi novináři rozruch

Představitelka ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharova žertovala o „izolaci“ po rozhovoru ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova se zástupci médií, který trval více než hodinu.

Komunikace Lavrova se zástupci médií trvala více než hodinu. Zacharova zakončila tiskovou konferenci slovy, že „musíme pokračovat v izolaci, jdeme se od vás izolovat. Děkuji vám všem,” uvádí TASS.

Tisková konference Lavrova na 78. zasedání Valného shromáždění OSN se stala mezi zahraničními novináři jednou z nejočekávanějších událostí.

Lavrovova tisková konference v OSN, kterou tradičně pořádá po svém projevu, se mezi zahraničními novináři stala jednou z nejočekávanějších událostí týdne Valného shromáždění světové organizace. Na akci začali hodinu předem přicházet zástupci zahraničních médií, kteří z minulých let věděli, že v hale může být obtížné najít místo. 

Desítky zástupců západního tisku v sále požádaly diplomaty ruské stálé mise, aby na ně nezapomněli a dali jim možnost položit ministrovi otázku.

Již dříve Lavrov v odpovědi na otázky západních novinářů, že ruská delegace byla údajně izolována na zasedání Valného shromáždění OSN, tuto domněnku popřel a naznačil, že se na zasedání nenudil, „protože je zde co dělat“. Zdůraznil také, že ruští představitelé „pracují s těmi, kteří si váží sami sebe a kteří nikdy nezradí své národní zájmy, protože na ně křiknuli z Washingtonu“.

Lavrov si také stěžoval na „izolaci“ na setkání s generálním tajemníkem Ligy arabských států Ahmedem Abu al-Gheithem v sídle OSN. 

“Všechno je v pořádku, jen trpíme izolací,” žertem odpověděl šéf ruské diplomacie na otázku, jak se mu daří.  Generální tajemník poznamenal, že na vstup do Lavrovovy zasedací místnosti byla celá fronta.

Lavrov během svého projevu nazval Západ „říší lží“ a poznamenal, že cíl uštědřit Rusku strategickou porážku Západu „zaslepil oči“.

https://1url.cz/YuEux

sdílet na

10 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
ijn
23. 9. 2023 22:26
Ohodnotit příspěvek :
     

diplomaté RF jsou vrcholnou elegancí pověstní .- Lavrov nezklamal, i přes vypjatou mezinárodní situaci má nadhled a plní roli moudrého lidského stratéga……!!!

Albi
24. 9. 2023 01:49
Odpovědět  ijn

Nu – na to, že si Lavrov ze summitu G20 přivezl choleru, jak informuje náš mainstream, vypadá naobyčejně dobře.
“Kvůli zjištění cholery byli novináři umístěni do karantény. Někteří z nich měli být 17. září nuceně hospitalizováni. Novináři, kteří neměli žádné příznaky onemocnění, byli i přes negativní testy umístěni do infekční nemocnice. Tam jsou drženi v „přísném režimu“: nesmějí chodit na vycházky ani navštěvovat své blízké.
Lavrov je v současné době v New Yorku na zasedání Valného shromáždění OSN”!

Ale stejně je to divné. Zprávy jen o ruské delegaci – a co ostatních 19 “summiťáků”?
Na těch nám snad nezáleží? Ndení to diskriminavce? 🙂
https://www.forum24.cz/ruska-delegace-vedena-lavrovem-si-ze-summitu-v-indii-privezla-choleru

24. 9. 2023 09:35
Odpovědět  Albi

No, taky Íránci zaujali. https://www.youtube.com/watch?v=0HQGUpqzNXs

Frank1
24. 9. 2023 10:23
Odpovědět  Albi

Tu choleru tam uvolnili zamerne. Sidlo OSN pryc z New Yorku!

Frank1
24. 9. 2023 10:21
Odpovědět  ijn

Malokdo vi, kolik urazek a podcenovani diplomate z Ruska musi od svych kolegu na zapade snaset! Dokonce i nahla umrti a strelbu do zad pri prezentacich!
Rusko nesplaci stejnou minci a to je obdivuhodne! Drzim Vam palce, mate muj nejvyssi obdiv!

Markýza
24. 9. 2023 15:07
Odpovědět  Frank1

Věděl by kdekdo – stačilo občas sledovat Putinovy tiskovky, ještě dlouho před válkou. A to prosím byly jen ty Putinovy – myslím, že kdyby se někdo zaměřil na všechny ostatní, hnedle by viděl i slepej.
Mimochodem, ta Máňa má prostě neodolatelné vtípky!

Pavel z Moravy
24. 9. 2023 10:51
Odpovědět  ijn

Však také jedině Rusko a některé země východu budou prožívat v budoucnosti normální život, tak jak byl tím nejvyšším, dle mne tedy ne Bohem, ale universem lidským jedincům darován. Zbytek skončí v barbarství a chaosu a požere se. S těmito současnými vypatlanými generacemi západu nevidím jiné východisko. Všem na pokecu přeji pěknou neděli.

unor 2022
23. 9. 2023 23:04
Ohodnotit příspěvek :
     

V tom cloveku je ruske nejen diplomacii co zavidet. Nam nezbyva nez se za nase ubozaky stydet.

katango
24. 9. 2023 11:52
Odpovědět  unor 2022

Ano. Lavrov je vysoce vzdělán a to nejen v diplomacii, je pohotový, má smysl pro humor (což je v tomto kontextu velmi účinná zbraň), velký přehled a nejspíš i osobní kouzlo, ale to jenom hádám.

Frank1
24. 9. 2023 10:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Diky Bohu za Lavrova a Marii Zacharovovou. Kdyz je srovnavam s nevzdelanymi tupci plnymi nenavisti na druhe strane a vsude padajicim prezidentem, hledajicim WC a zdravicim prazdny prostor…
To neni nepritel, to jsou zlomyslni pacienti psychiatrie.