politika

Ukrajina vyhrožuje německé televizi ZDF kvůli zprávě z Mariupolu

Mluvčí ukrajinského ministerstva zahraničí Oleg Nikolenko požadoval od německé televize ZDF vysvětlení kvůli reportáži z Mariupolu, která hovoří o obnově města a místních obyvatelích radujících se z návratu Ruska.

Ukrajinské ministerstvo zahraničí pohrozilo novinářům německé televize ZDF důsledky za zprávu o obnově Mariupolu, ve které uvádí, že ve městě vše funguje, včetně elektřiny, topení a teplé vody.

Zástupce ukrajinského ministerstva zahraničních věcí Oleg Nikolenko v reakci na vysílání z Mariupolu uvedl, že „zkreslování reality není žurnalistika“. Uvedl také, že novináři údajně přijeli do Mariupolu nelegálně.

“Zkreslování reality není žurnalistika. Navíc návštěva šéfa moskevské kanceláře ZDF v “okupovaném” Mariupolu bez souhlasu Kyjeva porušila ukrajinskou legislativu. Vyzýváme ZDF k oficiálnímu vysvětlení. Porušení zákonů Ukrajiny může ovlivnit další práci médií na Ukrajině,“ napsal mluvčí Oleg Nikolenko v X.

Německý novinář Armin Körper v reportáži pro televizní kanál ZDF uvedl, že obnova města je v plném proudu, staví se ulice, školy, obytné čtvrti, opravují se zničené budovy a obnovuje se divadlo. Řekl také, že důchodci pobírají důchody a obyvatelé města se těší z příchodu Ruska.

Řekl, že ve městě vše probíhá normálně a místní obyvatelé žijí běžným životem.

“Mariupol není město duchů,” vysvětlil korespondent. “Rusko do něho nalévá spoustu peněz.”

Všechny bytové domy v Mariupolu byly obnoveny, práce jsou téměř dokončeny. Uvedl vicepremiér Marat Chusnullin, který je zodpovědný za obnovu nových ruských regionů.

Mariupol se obnovuje rychlým tempem, město bylo při osvobozování těžce poškozeno, dnes jsou již téměř všechny činžovní domy obnoveny, ale práce je ještě hodně. Kromě samotného bytového fondu se obnovují silnice a vlastně se nově pokládá veškerá potřebná infrastruktura, která nebyla opravena za ukrajinských „úřadů“.

Rozvoj nových regionů je dnes největším infrastrukturním projektem… Půlmilionové město, které bylo vážně poškozeno, jsme vlastně vrátili k životu. Téměř všechny naše bytové domy byly rekonstruovány – řekl Chusnullin.

V nových regionech probíhají restaurátorské práce, kterých se účastní více než 40 tisíc lidí. Kromě domů se obnovují i ​​podniky. Mimochodem, Azovstal, v jehož suterénech seděli ozbrojenci Azova, nebude obnoven, na území bývalého závodu vyroste technologický park. Alespoň takové plány vyslovilo vedení DLR. Obnova Azovstalu byla uznána jako nerentabilní, byla by příliš drahá, bylo by levnější postavit nový moderní závod od nuly.

Ale Hutní závod Iljič již zahájil provoz, fungují sice tři dílny, ale v plánu je obnova celého závodu, zprovoznění dalších dílen a navýšení počtu pracovníků na 24 tisíc.

https://vz.ru/news/2024/2/2/1251634.html
https://1url.cz/Hu0Vk

sdílet na

18 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pavel z Moravy
5. 2. 2024 22:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Přeji vám obyvatelé Mariupolu krásný, klidný a pohodový život. Hodně štěstí pro všechny.

Putinovec
5. 2. 2024 22:35
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ten rozdíl před a po , žádná propaganda neukřičí .

Mike
6. 2. 2024 11:57
Odpovědět  Putinovec

Je třeba si uvědomit, že nám tady v evropě vzniká nový Izrael, tedy stát, který je zakázáno kritizovat. Uvádět do veřejného prostoru zkušenosti zažité na vlastní kůži je rovno ztrátě na životě. Každý správný chcimír totiž ví, že válka je to, že se v klidu projdete po městě, na rohu v krámku si koupíte nějaký suvenýr, pak si zajdete do restaurace na oběd a odpoledne na fotbalový zápas. Po něm si skočíte na pivko a pak tradá nočními ulicemi domů ( na hotel), kde napíšete na X jak strašné bombardování probíhalo celý den a město téměř lehlo popelem. Musíte to tak udělat, protože jinak byste se z té země živí nevrátili.

5. 2. 2024 23:08
Odpovědět  Pavel z Moravy

No, kamarádi, obávám se, že pokud nemá MacGregor pravdu: https://www.youtube.com/watch?v=tzdUQubIog0&t=2s , tak že banderstán, at už pod vedením skřeta, nebo zalužného, právě sem a právě proto zaměří své teroristické akce – ostřelování škol, náměstí, budov, a podobně.

5. 2. 2024 23:15

Právě jsem narazil na dobrou zprávu – deviant na trůně, Kódl III. má raka. At si ho zmetek užije. Já vím, přát někomu nemoce a smrt je fuj fuj. Jenže jsou “lidi”, kterým přát život a štěstí je ještě víc fuj fuj.

Jaris.
6. 2. 2024 00:11

Jenze takovehle VIP kreatury dokazou doktori vysekat z nejhorsiho. Staci vzpomenout na zemaka, kteremu truhla jela uz primo do pece a svete div se! Lekarum se podarilo zazracne zemakovo zmrtvychvstani. Byt to clovek obycejny, jeste by mu doktori pod kyticky pomohli.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
6. 2. 2024 00:34
Odpovědět  Jaris.

Jenže -eman neměl raka.

Slovan
6. 2. 2024 08:00

Když ti bude 75, tak i těžší viróza s tebou zahejbá jak swyňa. Mohlo to být také nějaké divadlo, potřebovali ho umlčet a štvát proti Putinovi. Ale pravdou je to, že o ty lepší pacoše je lépe postaráno.

Tupý hulvát
6. 2. 2024 07:42
Odpovědět  Jaris.

No,taková prasata jako ty, nejsou ani v Řeporyjích.

Gales
6. 2. 2024 11:31

Češi,prej,mají lék.Tak ho vyléčí a může mít raka každej rok.Když na to má.

Jméno
5. 2. 2024 23:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Ukprd boří, Rus staví.

Pravdomluvny
6. 2. 2024 05:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Banderonacistán je třeba eliminovat stejně,jako kdysi Řím eliminoval Kartágo 👎

Bety
6. 2. 2024 14:47
Odpovědět  Pravdomluvny

Nevím, jestli je to dobrý příklad. Řím obyvatele svých kolonií vysával, ve velkém uplatňoval Rozděl a panuj, neboli štval jedny proti druhým a Kartágo mu stálo v cestě k ovládnutí Středomoří.
S Kartágem, které se vzdalo, zatočili tím nejkrutěji možným způsobem a Féničané zmizeli z dějin.
O tom, jaké Kartágo bylo a co dělalo či nedělalo máme tudíž zprávy jen z jedné strany.
Tím nechci obhajovat banderovce, ale Řím bych nebrala jako příklad hodný k následování.

Pijack
6. 2. 2024 10:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Ještě to nepochopili !!! bezpečnostním rizikem pro Evropu je viditelně Ukrajina, nikoliv Rusko.

Pavel z Moravy
6. 2. 2024 11:13
Odpovědět  Pijack

Vždyť oni to moc dobře ví. Nepovažujte tyto současné služebníky a škůdce za blbce. Ti dostali manuál, jak mají proti svým národům postupovat, jak konat a oni moc dobře vědí co dělají. Je to jejich chlebíček, tato službička mocným, která bude patřičně oceněna. Probíhá řízená likvidace Evropy, ten plán zde musel být na stole již dlouho. Já jsem synovi říkal již před několika roky, kdy se ještě nic významného nedělo, že předpokládám, že jako první k likvidaci je určená Evropa. Dobrá životní úroveň lidí, slušné sociální systémy v porovnání třeba s USA o několik tříd vyšší. Tuto pozici museli globalisté v čele s amíckým vedením utnout. Představte si, že tady ti lidé chtěli více dovolené, větší sociální jistoty a další benefity. U amíků nic takového není, takže kdo byl na řadě k likvidaci sociálních jistot. Nu, přeci Evropa, ta jim se svými sociálními jistotami, tedy všem globalistům ležela už pěkně dlouho v žaludku. Nějaká Afrika nebo L.Amerika, ti jsou pro ně druhořadí. Nu a je to tady, přichází osekávání sociálních jistot. Svůj podíl na tom má i rozbití socialistického tábora, neboť teď už mají globalisté volnou ruku ke svému konání. Teď již pouze důstojné generace mladých tomu mohou

Pavel z Moravy
6. 2. 2024 11:17
Odpovědět  Pavel z Moravy

zabránit, pokud v sobě objeví důstojnost jedince a příslušnost k vlastnímu národu. To je asi ale hudba budoucnosti, ale třeba se mezi nimi pár vůdčích typů najde a Evropa se opět vrátí k prosperitě. To ale nebude hned, my staří to již nezažijeme. Takové procesy trvají dlouho.

Gales
6. 2. 2024 11:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Holt Ukrossbanda je naštvaná že je televize nepožádala o ,,asistenci” při natáčení,tak ječí.Nic nového pod sluncem.

Honzas
6. 2. 2024 13:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak takové potřebujeme do Evropy aby nám tady rozhodovali o tom co si máme myslet A o čem Smíme hovořit. Takže nevím kdo je tady Diktátor?