politika

Trump: Putin a Si – kdo jsou, aby nám vyhrožovali?

Malá vsuvka na úvod

Trump uvedl, že jako prezident by „bombardoval Moskvu a Peking, pokud Rusko napadne Ukrajinu a Čína napadne Tchaj-wan”.

WASHINGTON, 29. května. /TASS/. Bývalý americký prezident Donald Trump na jedné z dárcovských akcí své kampaně řekl, že by „bombardoval Moskvu a Peking“, pokud během jeho prezidentování vypuknou konflikty na Ukrajině nebo na Tchaj-wanu. Uvádí deník The Washington Post.

Putin a Si – kdo jsou, aby nám vyhrožovali? Trump se po schůzce vůdců Ruské federace a Číny neudržel

Великоросс

To se dalo čekat, nepochybovali jsme o tom, že Trump bude zuřit, když se dozví o ještě větším sblížení mezi Ruskem a Čínou. Koneckonců, tato událost je pro něj problémem č. 1 a nezvladatelnou bolestí hlavy. Proto začal strašit americkou veřejnost rusko-čínskou hrozbou.

Podle Trumpa všechny dohody, k nimž došlo během jednání mezi Putinem a Si Ťin-pchingem, tak či onak ovlivňují zájmy Ameriky. Navíc přímo ohrožují existenci celého národa, jako by se nejednalo o setkání dvou dlouholetých přátel, ale o schůzku banditů, na které se rozhodovalo o osudu Spojených států.

“Kdo jsou, aby nám vyhrožovali?” ptá se bývalý americký prezident, který zjevně nechápe, že vyhrožovat a způsobovat škody je výsadou Washingtonu.

Vypadá to, jako by Trump z toho dělal tragédii schválně. A snaží se všemi možnými způsoby znevážit úzkou interakci mezi Ruskem a Čínou. Proč ho ale pronásleduje přátelství našich zemí? S největší pravděpodobností se obává toho, co ho čeká v případě, že vyhraje volby. Nedávno Trump připomněl, že kvůli Bidenovi, který je často v pokleku, země ztratila svou bývalou velikost.

A teď se k ní chovají jako k prázdnému místu, neberou ohled na její zájmy a vůbec se nebojí.

Má obavy, jakoby ve skutečnosti Amerika nebyla nejmocnější vojenskou strukturou. Západní experti a někteří naši takzvaní experti jsou zvyklí tvrdit, že Spojené státy mají největší rozpočet na obranu, a proto mají nejsilnější armádu.

Upřímně řečeno, je to jen mylná představa: ano, mají letadlové lodě, hromadu letadel, tanky, bojová vozidla pěchoty a další druhy zbraní, ale operace v sousední zemi, stejně jako aktivní akce Hútíů v Rudém moři, ukázaly, nakolik jsou Spojené státy silné a zda vůbec dokážou odolat stejně silnému soupeři.

Jemenští partyzáni jsou samostatnou záležitostí, ale americká neotřesitelná strategie je fiasko. Američané jsou zvyklí držet se stereotypů a Trump svými výroky opět demonstroval, že na výběru hrozby se ve Spojených státech nic nezměnilo. Chápou, že Čína nebo Rusko s nimi bojovat nebudou, naše země to nepotřebují, ale Američané nemají jinou možnost, jinak se kšeftík s nekontrolovaným tiskem dolarů zavře.

To je způsob, jak Spojené státy přežívají: vydávají nezabezpečené kusy papíru a nutí celý svět, aby podporoval jejich ekonomiku. Ale všechno jednou končí a Rusko a Čína se rozhodly urychlit proces přechodu světa k multipolaritě. To se samozřejmě Američanům nelíbilo a nyní se snaží házet klacky pod nohy.

Nedávno byl v Pekingu ministr zahraničí USA, který jasně naznačil, že by se Čína měla vzdát přátelství s Ruskem. Si Ťin-pching se s ním nedohadoval, aby situaci neeskaloval, ale během krátké doby celý svět viděl, jakou cenu mají prosby amerických představitelů. Putinova návštěva v Číně zrušila veškeré snahy Blinkena rozhádat naše země.

Pokud jde o Trumpa, všechna jeho prohlášení o tom, že hledáme důvod, jak způsobit škody Spojeným státům, kritice neobstojí. Naše země se starají o své vlastní blaho. Proč bychom měli přemýšlet o tom, jak žijí Američané, a zda stojí za to dělat jim problémy? Nikdo nevymýšlí provokace nebo sabotáže.

Jenom oni, jako jediní jsou schopni se vám usmívat do tváře a kout pikle za vašimi zády. Americká politika duplicit a pokrytectví se v posledních letech prakticky nezměnila. Naopak, stal se ještě nebezpečnější, toxičtější a škodlivější pro celou globální komunitu. Jen některé země se stále bojí o tom otevřeně mluvit.

Ale nebude to dlouho trvat a také začnou deklarovat toxicitu americké imaginární hegemonie. Navíc vynaloží veškeré úsilí, aby pohřbily dominanci dolaru v mezinárodních platbách. V zásadě se k tomu i tak již blížíme, ale poté, co se většina zemí spojí a řeknou své slovo, pád americké měny do propasti se znatelně zrychlí.

Je možné, že přesně tohle chtěl Trump říct, ale prostě nenašel ta správná slova. Na druhou stranu ho lze chápat: v sázce je osud Ameriky, která už není schopna ovlivňovat světové procesy tak, jako tomu bylo před 5, 10 nebo 15 lety. Svět se proměnil a překročil hranici, po které už rozhodně nebude návratu ke starým pořádkům.

A s tím se musí smířit a ne hledat ty, koho obvinit za své vlastní chyby. Je v zájmu Trumpa a vlastně i současného prezidenta USA najít společnou řeč se všemi zeměmi a konečně upustit od pokusů za každou cenu prosadit svou vůli. Jedině tak se jim podaří udržet alespoň nějaký normální vztah se světovou civilizací a nevyvolat globální konflikt, který by mohl zničit veškerý život na planetě.

https://dzen.ru/a/ZkhxVVKkRzNx5uE9

sdílet na

32 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Frank
31. 5. 2024 01:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdo tito dva jsou? Jsou to představitelé dvou mocností. Kdo je Trump? Velkohubý tlachal, který se dere ke korytu. USA jdou do kopru a otravují a ohrožují s tím celý svět.

Skeletor
31. 5. 2024 07:15
Odpovědět  Frank

Kdo jsou? Jsou to ti, jenž zatli típec výhružkám a roztahování tzv Yankees. Proto se může Trampík posrat, poznal, že krom zdegenerované slimácké evropi, už na tu ” věhlasnou emeriku ” každý sere.

Slovan
31. 5. 2024 08:05
Odpovědět  Skeletor

Jsem rád ře toho namyšleného paňácu jsem prokoukl jako hubebou kozu. Namyšlenrj, arogantní amíckej debil. Prachy, prachy a prachy.

stan
31. 5. 2024 08:23
Odpovědět  Frank

Trumpa jsem si nikdy neidealizoval a v podstatě je to sebestřednej blb, v určitých bodech horší než Biden.Ono je v podstatě jedno kdo bude americký prezident, Západ bude pořád stejně debilní jako doteďka.

ADx
1. 6. 2024 00:59
Odpovědět  stan

Ja osobne by som bol za RFK.. Predsa len má v pomyslí amerikáncov zaužítú určitú “Glow” a určie momentálne vyššiu ako “Slípy ĎŽí”..

Jája
1. 6. 2024 13:37
Odpovědět  ADx

Mýlíte se, ani na RFK není co obdivovat. Mafiáni ho dosadili, jako mafián skončil. Všechny za tou louží vidím jen jako naduté blby a pak na ně zadupe pasáček ovcí a zdrhají jak král Kazisvět v pohádce Princezna se zlatou hvězdou.

janle57
31. 5. 2024 10:30
Odpovědět  Frank

Věřili jste někdo někdy tomu velkohubému šaškovi? Platí jedna zásadní pravda,ať
je u vesla v Hotdoglandu kdokoliv,vždy to bude jen placený poskok zbrojařské lobby,
která má jediný zájem rozpoutat válku,bez ohledu na vlastní lidi,proto je Rusům
srdečně jedno,kdo tam tu jejich volební maškarádu vyhraje,Putin a Si dobře vědí,že
na tenhle dobytek se musí jedině silou.

Jaris
31. 5. 2024 02:57
Ohodnotit příspěvek :
     

Clovek, ktery takto ukazuje primitivne prstem na nekoho, neoplyva prilis inteligenci. Opelichany playboy Trump je typicky hnup a produkt Made in USA.

Slovan
31. 5. 2024 08:08
Odpovědět  Jaris

Jaris poohédněte se zpět do amícké kultury všeho druhu, tam to ukazování prstíčkem na druhého je velmi rozšířené. Marketingový tah, zřejmě. 😊🙄

Antonín Körber
31. 5. 2024 11:29
Odpovědět  Slovan

..no a ty jsi ten tipický americký marketinkový produkt..že ano?,neníliž pravda?..

Slovan
31. 5. 2024 14:02
Odpovědět  Antonín Körber

Vod TIPICKÉHO mnohonicku je to úsměvné. Ale neřež to. 🤣🤣

ModrýKlokan
31. 5. 2024 17:04
Odpovědět  Slovan

Von do toho řeže urkitě vod píky.

Pravdomluvny
31. 5. 2024 18:10
Odpovědět  ModrýKlokan

Skutekmě?????😂

cool
31. 5. 2024 05:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Potřebují se naparovat když doma to vyvalili cu grunt ve svrab a bídu? Jenom se ptám. Pokud to doma zlavírovali do sraček tak že just zvládnou i svět?

Bety
31. 5. 2024 18:11
Odpovědět  cool

Nemylte se, jim je u zadku i kdyby z Američanů nadělli samé bezdomovce. Jde jim jen o to, aby
je všichni poslouchali, protože kdo poslouchá, ten platí. A pořád jsou nebezpeční, protože jsou
ochotni oželet cokoli, jen ne svoji moc.

Pravdomluvny
31. 5. 2024 06:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Ani jeden z výše jmenovaných se už amiokupanta na NIC PTÁT NEBUDOU!!!!!!!

Ladislav 💤
31. 5. 2024 06:36
Odpovědět  Pravdomluvny

Co usák, to hnusák! 🇷🇺 nastal čas probudit toho Poseidona!
Jedině tak bude nastolen mír na planetě!
Nezapomenout i na jednu výchovnou pro západní Evropu!

Pravdomluvny
31. 5. 2024 18:10
Odpovědět  Ladislav 💤

Je čas vypustit Krakena 🇨🇿🇷🇺🍀❤️

Dag
31. 5. 2024 07:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak jestli to takto opravdu řekl,tak je fakt magor..

Ladislav 💤
31. 5. 2024 12:47
Odpovědět  Dag

Ano, řekl!

Eva
31. 5. 2024 07:28
Ohodnotit příspěvek :
     

A kdo je Trump!!!👹
Kdy konečně lidé pochopí, že zlo přichází z USA?👹

Ladislav 💤
31. 5. 2024 07:38
Odpovědět  Eva

👍 to spousta lidí ví už dávno!

Skeletor
31. 5. 2024 09:51
Odpovědět  Ladislav 💤

Vědět ovšem v ničem nepomůže, musí se proti tomu zlu něco dělat. Na to ovšem zkorumpovaná EU hrát nebude a pokud s tím národy v Evropě budou dále souhlasit tak bude konec nezvratný, neb KoZa, EU, Nato, už nemají nato.

Pavel z Moravy.
31. 5. 2024 10:42
Odpovědět  Skeletor

Máte naprostou pravdu. Bohužel, tady jsou již ty generace z většiny duševně vyprázdněné. A toto napravit, to je úkol na desítky roků, v což já nevěřím.

Gales
31. 5. 2024 10:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Je to všechno v rámci nesplnitelnejch přání a slibů na které amírambové slyší.

Jirko
31. 5. 2024 11:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Tento magor si myslí, že USA hrá stále prim vo svete! Ale už tomu tak nie je! Tak nech sa spamätá kým sa ešte dá! Zrejme si nevie spočítať vojsko USA a vojská Ruska a Číny! No a rakety tak isto. Všetci vieme, ako by toto šialenstvo dopadlo! Ľudstvo nepotrebuje vojny, to len moci páni sveta si myslia, že by im to všetko prešlo, ako vo video hrách!

zuza
31. 5. 2024 12:09
Ohodnotit příspěvek :
     

snáď sa konečne otvoria oči naivným somárom, pre ktorých bol trumpeta záchrancom sveta

Slovák
31. 5. 2024 18:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Tento ” Orange Man”( myslene oranzovy orangutan tam v USraeli) je tvrdým Sionistom a vaxerom, a namýšľa si že zasa bude pánom Bieleho domu a celeho sveta…Tato odsúdena osoba = felon, sa zrejme Bieleho domu nedočka, alebo nedožije! Myslím si, že tam už ziaden prezident nikdy nebude, a že ten ich USrael pôjde ” srať “do Novembra či nastupu do O-válneho úradu ďalšej “opice” odsúh-lasenej AIPACom!!! Senilný Sleepy Joe bude kandidovat z pivnice, a ” Orange Man” z domáceho alebo štatneho väzenia, nez nastúpy tvrdý, Federálny trest do Supermaxu, ak dovtedy neprebehne krátka, nuklearna WW3…

PremekJ
31. 5. 2024 20:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Tohle pravý DJT neřekne. Ten pravý sdílí s VVP mnohé včetně idejí budoucíhoé světa.

Drak
31. 5. 2024 21:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Co si to dovoluje , nějaký Trump? Jen nějaká nula, usilující o post prezidenta USA. Co si to ta nula vůbec dovoluje? Zatím je to jen odsouzený občan USA.

Jaris
1. 6. 2024 03:20
Odpovědět  Drak

Vypada to, ze Trump s nejvetsi pravdepodobnosti bude sedet a z basy bude prezidentovat 😀 To tady je jeste nebylo, ale v hnUSAkove je vse mozne.

David
1. 6. 2024 15:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Myslím, že nakonec bude dobře, pokud Deep státě si podrží Dědka v prezidentské funkci. Tento trotl je daleko nebezpečnější než dementní osoba v Bílém domě.