politika

To není vtip: Evropská komise Ursuly Von der Leyenové právě obdržela „Světovou cenu za mír a svobodu“

Nick Corbishley

Málokterá politická osobnost udělala pro udržení Ukrajinců bojujících – a umírajících v obrovských počtech – v krvavé, marné zástupné opotřebovací válce víc než Von der Leyenová.

Minulý pátek (21. července) se zástupy významných mezinárodních právníků, představitelů nevládních organizací a politiků shromáždily v sídle OSN v New Yorku, aby se zúčastnily závěrečného ceremoniálu 28. Světového kongresu o právu, stěžejní vlajkové lodi Světové asociace právníků (WJA) se sídlem v USA. 

Během akce předali španělský král Felipe VI. a kanadský premiér Justin Trudeau* předsedkyni Evropské komise Ursule von der Leyen (kterou budu nadále nazývat VdL) „Světovou cenu za mír a svobodu“, kterou převzala jménem instituce, kterou řídí.

VdL zahájila svou děkovnou řeč nastíněním dlouhé historie EU v podpoře míru v Evropě:

Když druhá světová válka skončila, Evropa byla v troskách a popelu a evropské země byly smrtelnými nepřáteli. Pět z nich se rozhodlo odpustit. Nezapomenout, ale odpustit. Vztáhly ruku k Německu a dalším a časem je pozvaly zpět do kruhu demokracií. Pod jednou podmínkou: udělat vše potřebné pro spravedlivý a trvalý mír, založený na právním státu…

Historie naší Unie je příběhem demokracií, mladých i starých, které společně sílí. Je to příběh o znovuzrození Německa a Itálie po válce. Je to příběh o cestě Španělska, Portugalska a Řecka od diktatury k demokracii. Je to příběh demokratické renesance po pádu železné opony. A další kapitola tohoto příběhu se píše dnes – na Ukrajině, v Moldavsku a Gruzii a také na západním Balkáně.

Bizarní volba

Zatímco EU mohla hrát důležitou roli při podpoře míru v Evropě během jejích formativních let, dnešní Komise EU je bizarní volbou pro cenu za mír a svobodu, protože:

1. Je účastníkem zástupné války probíhající na Ukrajině a přímo vyzbrojuje ukrajinské síly prostřednictvím svého Orwellovsky nazvaného Evropského mírového fondu (více o tom později);

2. Uvalila na Rusko jedenáct kol převážně sebezmrzačujících sankcí, které ochromily německý a italský průmysl a podkopávají ekonomické zdraví celého bloku EU;

3. V posledních letech ani ona není zrovna zarytým obráncem svobody. Pro začátek v červnu 2021 zavedla očkovací pas „Green Pass“, který byl používán vládami členských států EU k tomu, aby připravily miliony neočkovaných občanů EU o jejich základní práva a svobody na základě vakcíny, která nezabránila přenosu COVID. -19 a kterou by nyní Světová zdravotnická organizace ráda proměnila v globální standard. Chystá se také vyhlásit totální válku svobodě slova na internetu.

Světový kongres o právu je někdy označován jako „Davos práva“. Jeho Světová cena za mír a svobodu je nejvyšším vyznamenáním WJA, udělovaným jednotlivcům nebo institucím, které se zjevně vyznamenaly prosazováním „míru prostřednictvím právního státu“. Někdy je to popisováno jako Nobelova cena mezinárodního práva.

To je pravděpodobně menší doplněk, než bylo zamýšleno. Koneckonců, skutečná Nobelova cena za mír byla udělena jak mírotvorcům, tak sériovým válečným štváčům, včetně, notoricky známého Henryho Kissingera, za jeho příspěvek k „ukončení války a obnovení míru ve Vietnamu“. 

Barack Obama také dostal Nobelovu cenu za to, že během prvních devíti měsíců v úřadu neudělal doslova nic. Poté rozséval chaos v nejméně sedmi zemích, přičemž v tomto procesu povolil desetkrát více útoků dronů než jeho předchůdce George W. Bush, a to i proti občanům USA.[2]

Stejně tak málokterá politická osobnost udělala více pro udržení Ukrajinců bojujících v krvavé zástupné válce, kterou mají nulovou šanci vyhrát, než VdL. 

Jak Responsible Statecraft oznámil minulý týden, Kyjev prostě nemá lidské zdroje ani fyzickou infrastrukturu, aby dosáhl svých cílů:

Jakkoli je to pro všechny zastánce Ukrajiny frustrující, nejobezřetnějším postupem pro Zelenského může být nyní usilovat o vyjednané řešení, které zachová Kyjevu co nejvíce svobody a území. Ukončit válku nyní by ukončilo smrt a zranění desítek tisíc ukrajinských statečných a hrdinských bojovníků – mužů a žen, které bude Kyjev potřebovat, aby znovu vybudoval svou zemi, jakmile válka skončí.

Ale Evropa a USA se drží svých pozic pevně, i když lídři stále více nezúčastněných zemí, včetně Brazílie, Mexika, Indonésie a Číny, volají po okamžitém příměří. 

Zatímco NATO možná nemá žádnou životaschopnou strategii odchodu, VdL se obává, že příměří by upevnilo územní zisky Ruska od února 2022, jako by se tomuto osudu v této fázi dalo nějak vyhnout. 

Jak poznamenává článek v RS, „Ukrajina pravděpodobně vojensky nevypudí Rusko ze svého území, bez ohledu na to, kolik mužů do bitvy pošle”.

VdL má i další obavy, včetně hrozby, kterou by vyjednané urovnání mohlo představovat pro velkolepé plány USA-EU na rekonstrukci Ukrajiny, v nichž, abychom parafrázovali Juliana Assange, projdou Ukrajinou potenciálně biliony dolarů z prostředků daňových poplatníků a vrátí se zpět do rukou nadnárodní elity. 

VdL z konce května:

Příměří by bylo ze své podstaty nestabilní a destabilizovalo by oblast podél kontaktní linie. Nikdo by se nezabýval investicemi a obnovou a konflikt by se mohl kdykoli znovu rozhořet. Ne. Spravedlivý mír musí vyústit ve stažení ruských sil a jejich vybavení z území Ukrajiny.

Od té doby, co VdL řekla tato slova, přišla dlouho očekávaná ukrajinská protiofenzíva a hned téměř úplně zmizela a nedosáhla téměř ničeho, kromě masivní eskalace počtu ukrajinských těl. 

Jak v neděli uvedl Wall Street Journal: „Když Ukrajina letos na jaře zahájila velkou protiofenzívu, představitelé západní armády věděli, že Kyjev nemá potřebný výcvik ani zbraně, které potřebuje pro vytlačení ruských sil. Ale doufali, že ukrajinská odvaha a vynalézavost přinesou výsledky. Ale to se nestalo.” 

A přesto mlýnek na maso mele dál.

Financování války prostřednictvím Evropského mírového fondu (EPF)

Je zajímavé, že udělení ceny za mír a svobodu Komisi nevzbudila v západních médiích téměř žádnou pozornost. Možná to MSM považovala za příliš fraškovitou historku, aby se tím zabývala. Ale bylo to pokryto jinde, včetně op-ed britského novináře a lektora Marka Blacklocka v čínském Global Times v anglickém jazyce.  Blacklock popisuje poslední volbu příjemce ceny WJA jako „svéráznou“:

Ve své děkovné řeči [VdL] hovořila o válce mezi Ukrajinou a Ruskem a citovala z Charty OSN, aby prohlásila, že země by se měly zdržet „použití síly proti územní celistvosti nebo politické nezávislosti jakéhokoli státu“.

Proč tedy Evropská komise, výkonná složka Evropské unie, záměrně vymyslela metodu, jak se vyhnout vlastním vnitřním brzdám a protiváhám – navržená tak, aby zabránila EU distribuovat vojenskou pomoc zemím mimo blok – aby jí umožnila posílat zbraně a střelivo ze svých členských zemí v hodnotě miliard eur?

Nepravdivě pojmenovaný Evropský mírový fond (EPF) vytvořila EU v roce 2021 za účelem financování iniciativ, jejichž cílem je vyhnout se válkám a podpořit mír v jiných zemích a posílit mezinárodní bezpečnost. 

Bylo to nutné, protože EU nesmí sama financovat vojenské akce. Původní rozpočet EPF ve výši 5,5 miliardy eur (6,1 miliardy dolarů) měl částečně uhradit 27 členským zemím náklady na smrtící zbraně, munici a další vojenský materiál dodávaný jiným zemím pro tyto účely. Nyní rozpočet činí 12 miliard eur (13,5 miliardy dolarů) a byl přepracován, takže jej nyní lze použít na pomoc Ukrajině. 

Kyjevu již bylo přiděleno 4,6 miliardy eur (5,1 miliardy dolarů) a minulý týden šéf zahraniční politiky EU Josep Borrell nastínil plány poslat 20 miliard eur (22,3 miliardy dolarů) Ukrajině během příštích čtyř let. Tato válka je prvním případem, kdy EU tímto způsobem dodala smrtící zbraně třetí zemi.

Komise v současné době vytváří platformu pro zadávání zakázek pro země EU, aby společně nakupovaly zbraně, a tvrdí, že sdružování poptávky umožní členům EU zajistit si lepší podmínky od dodavatelů – stejně jako tomu bylo v případě platformy Komise pro zadávání zakázek na vakcínu proti COVID-19. 

Víte to je ta, ve které se podmínky – alespoň ty, které prosákly do veřejné sféry navzdory nejlepším snahám společností Pfizer, BioNtech a Komise – jak šel čas postupně zhoršovaly a zhoršovaly, i když objednávky Komise nabíraly na objemu. To je pravda: čím více vakcín Komise nakoupila, tím více zaplatila za jednotku.

Nyní jsou členské státy EU zaplaveny stovkami milionů vakcín proti COVID-19, které nikdo nechce. 

Samotné Německo zužitkovalo 83 milionů dávek vakcín proti koronaviru v odhadovaných nákladech 1,6 miliardy EUR a dalších 120 milionů dávek leží nečinně ve skladech po celé zemi. Přesto Německo, stejně jako všechny ostatní členské státy EU, musí pokračovat v nákupu dalších vakcín až do roku 2028.

Zároveň jeho ministerstvo zdravotnictví nedávno oznámilo, že dramaticky omezuje program ve výši 100 milionů eur na výzkum dlouhodobých následků způsobených Covidem a postvakcinačních poškození, stejně jako podporu obětí v rámci nového úsporného programu přijatého Berlínem.

Postupy Komise VdL při nákupu vakcíny jsou nyní předmětem dvou vyšetřování Úřadu evropského veřejného žalobce (EPPO). 

Jak nedávno informoval belgický zpravodajský týdeník Le Vif, EPPO se koncem června zabýval trestním oznámením, které podal belgický lobbista Frédéric Baldan v Lutychu na VdL – mimo jiné za „zničení veřejných listin“ (nechvalně známý text zprávy mezi VdL a generálním ředitelem společnosti Pfizer Albertem Bourlou) a „korupci“. Za všechny tyto potíže byla Baldanova lobbistická firma CEBiz vyškrtnuta z evropského registru lobbistů, přestože její akreditace byla v dubnu obnovena.

Ale to jsem odbočil. Zpět k ocenění WJA, které, jak už název napovídá, je navrženo tak, aby uznalo nejen závazek laureáta k míru, ale také ke svobodě. A to je věc, které Komise VdL zjevně nevěnuje pozornost.

Jak jsem informoval před několika týdny, přesně za měsíc (25. srpna) vstoupí v platnost zákon Evropské unie o digitálních službách (DSA). Od tohoto data budou všechny „Very Large Online Platforms“ (VLOP) a „Very Large Online Search Engines“ (VLOSE) povinny urychleně odstraňovat nelegální obsah, nenávistné projevy a takzvané dezinformace ze svých platforem. Pokud ne, riskují pokuty až do výše 6 % jejich ročních globálních příjmů:

Kdo tedy v EU bude definovat, co vlastně představuje dezinformaci a co je dezinformace?

Určitě to bude práce nezávislého regulátora nebo soudního orgánu s alespoň jasnými procesními parametry a žádným nebo jen malým střetem zájmů. Alespoň v to by člověk doufal.

Ale ne.

Konečným rozhodnutím o tom, co představuje dezinformaci, možná nejen v EU, ale napříč mnoha jurisdikcemi po celém světě, bude Evropská komise. Správně, výkonná složka EU toužící po moci, zmítaná konfliktem zájmů a vedená Von der Leyenovou. 

Stejná instituce, která svými nekonečnými sankcemi proti Rusku ničí ekonomickou budoucnost EU a která se utápí v Pfizergate, jednom z největších korupčních skandálů její 64leté existence. Nyní chce Komise posunout masovou cenzuru na úroveň, která v Evropě nebyla vidět přinejmenším od konce studené války.

Koncem minulého roku Electronic Frontier Foundation varovala, že DSA by ve své současné podobě mohla mít „výrazně negativní dopad na práva uživatelů, zejména na soukromí a svobodu projevu“. 

A jak poznamenává American Civil Liberties Union (ACLU), svoboda slova a svobodný tisk jsou základními kameny každé skutečné liberální demokracie. 

A Evropská komise se chystá zavést režim cenzury, který hrozí ukončením svobody projevu v Evropě a mohl by dokonce zasáhnout celý svět. 

A přesto stejná Komise právě obdržela Světovou cenu za mír a svobodu. Orwell se opět obrací v hrobě.


[1] Trudeau byl také zajímavou volbou pro předání ceny vzhledem k jeho nedávné roli při rozdrcení protestu konvoje kanadských Freedom Truckers. V únoru 2022 se on a jeho viceprezidentka, ministryně hospodářství a členka správní rady WEF Chrystia Freelandová odvolali na zákon o mimořádných událostech – krok, který nikdy předtím nebyl podniknut – s cílem přimět banky, aby zabavily účty demonstrantů konvoje svobody, kteří zablokovali několik klíčových hraničních přechodů. 

Trudeau byl také obzvláště ostrý ve své rétorice proti neočkovaným, když v jednu chvíli řekl:

“Nevěří ve vědu/pokrok a jsou velmi často misogynní a rasističtí… To nás jako vůdce i jako zemi vede k volbě: Budeme tyto lidi tolerovat?”

Kanada měla jeden z nejpřísnějších režimů opatření proti neočkovaným lidem v takzvaném západním světě, včetně mandátu zakazujícího jim nastoupit do komerčního letadla nebo vlaku, do domácích i mezinárodních destinací. 

Jak Saltwire připomněl v květnu tohoto roku, neočkovaní Kanaďané nemohli ani vejít na vlakové nádraží nebo letiště a bylo jim zakázáno nastupovat na výletní lodě a jiné typy námořních plavidel. Čtvrt milionu federálních zaměstnanců bylo také ohroženo ztrátou zaměstnání, pokud by nedostali vakcínu. 

Přesto letos v dubnu, měsíce poté, co byla opatření stažena, Trudeau tvrdil, že nikdy nikoho „nenutil“, aby se očkoval.

[2] Sama EU také získala v roce 2012 Nobelovu cenu za mír, zdánlivě jako uznání jejího přínosu, díky své prosté existenci, vyhýbání se (alespoň dosud) jakémukoli opakování první a druhé světové války, které obě vznikly na evropské půdě. Jak poznamenává Blacklock, bylo to velmi kontroverzní rozhodnutí, které odmítli tři bývalí držitelé ceny za mír:

“Laureát míru v Jihoafrické republice arcibiskup Desmond Tutu a další dva bývalí příjemci uvedli, že EU je nevhodná, protože její hodnoty nejsou v souladu s hodnotami Nobelovy ceny. Primárně podle nich obhajuje „bezpečnost založenou na vojenské síle a vedení válek spíše než na nutnosti alternativního přístupu“.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://1url.cz/8uQuh

sdílet na

49 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
28. 7. 2023 01:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Dor-de-le, co jsem komu udělal?! Zase Medúza a zase před spaním !!!

Ale jinak? Normálka. Když mohli dostat Nobelovku za mír saďourka “matka” Tereza, lokaj Gorbačov, hulibrk Obama, košilatej terorista Arafat a další zmetci lidského rodu, tak proč ne i vovo howno. Třeba se i Dolfí dočká a vyfásne ji in memoriam.

Albi
28. 7. 2023 07:41

Jo. “Dáma” je v dobré společnosti. Musí se tam cítit “jako doma”.
Vdl: “Historie naší Unie je příběhem demokracií, mladých i starých, které společně sílí.

Sílí? Tak to nás pánbůh opatruj (jako že jsem ateistka!). Jen aby byl aspoň Gosudarovi dopřán nezbytný čas k dokončrení přestavby světa, než demokracie zesílí nad únosnou míru.

28. 7. 2023 14:56
Odpovědět  Albi

Co je to Vdl? Viz dále? To víš, nezdělanec…
Já se utěšuju, že není pouze Gosudar, ale ve skutečnosti Putin a spol. a že tým spol. má i pro případ Gosudarova odchodu na Věčnou cestu připravené řešení, které by v tom případě okamžitě realizoval. Třeba jen útěcha, ale popravdě bych se móóóc divil, kdyby sám Gosudar nebyl spolutvůrcem, ne-.li iniciátorem, záložního plánu “Po odchodu”.

Albi
28. 7. 2023 20:20

Zkratka v článku:
“….předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyen (kterou budu nadále nazývat VdL)….”

28. 7. 2023 22:49
Odpovědět  Albi

Ha! ha! ha! Já jsem vůl! Nojo no. Myšlení holt bolí. 🙂

Frank
29. 7. 2023 08:36

Co je to zahrada Čech a kde je? A co tam vlastně pěstujete, když se všechno dováží?

29. 7. 2023 23:40
Odpovědět  Frank

https://cs.wikipedia.org/wiki/Zahrada_%C4%8Cech

A co pěstujeme? Všechno co u nás roste. Ale teď už jen pro sebe. Tj. pro místní okolí. Proč by měli pěstitelé dodávat do marketů pod výrobní cenou – viz příklad: https://1url.cz/TuQBP -, aby ty si pak přirazili pětisetprocentní a víc marži, takže zákazník se prohne a pěstitel krachuje, když své poctivé zboží mohou za poctivou cenu prodat přímo spotřebitelům?
Bohužel, týká se jen soukromých zemědělců, ne bývalých JZD, nyní akciových zemědělských družstev, s nepoměrně větší osevní plochou. Ty pěstují řepku, slunečnice, a další, kulturní krajinu likvidující eurosvinčík, plus pole ladem a za to eurodotace. Takže tak.

Markýza
29. 7. 2023 18:52

Já velmi pevně doufám taky, že na to není sám. Pro samojediného je to přílišné sousto, i když je to tak odolná a schopná persóna.

laskra
28. 7. 2023 08:07

Nyní tu cenu má kdejaké howno.

Pijack
28. 7. 2023 08:19
Odpovědět  laskra

Taková cena neměla správně ani existovat!!!
Příklad k oblbování veřejnosti – Kalousek dostal od bankovní mafie cenu za nejlepšího ministra financí východu. Ve skutečnosti to byla pochvala za práci nejposlušnějšího ministra financí východu.
Jde o to, jak to veřejnost spolkne. Cynizmus vítězí. Stačí předhodit nenápadně změnu slova “nejlepší” za “poslušný”.

Skeletor
28. 7. 2023 12:03
Odpovědět  Pijack

A vás vzrušuje, že tuto “cenu” dostává kdejaký vrah, podvodník, zloděj, atd. atd. ?
To je jen důkaz co je tzv DEMOkracie za sajrajt. Mě jsou tito úplně u prdele, neb v dnešní době se kdejaké “ceny mezi komedianty, sportovci, politiky” rozdávají jak bonbónky na Mikuláše a to hlavně mezi těmi správnými, ale co je nejdůležitější z kapes daňového poplatníka.

Albi
28. 7. 2023 13:56
Odpovědět  Skeletor

A z čeho jiného by se měly rozdávat? Daňový poplatník – lépe řečeno hlavně manuálně pracující poplatník, je jediný, který vytváří hodnoty bezpodmínečně nutné k životu. Všechno ostatní je pro pohodlí toho života.

Vynález mikrovlnky, pračky, televize, mobilu apod. nikdy nenahradí jídlo vč. vody, oblečení (snad mimo rovníkové země) a střechu nad hlavou.

zuza
28. 7. 2023 10:04
Odpovědět  laskra

Tú cenu má od počiatku jej udeľovania kdejaké lejno. Na prstoch jednej ruky sa dá spočítať, koľkí z tých, čo ju dostali, si nejaké ocenenie zaslúžili.
Podľa politickej objednávky sa udeľuje aj cena za literatúru, ale tú aspoň nedostanú úplní analfabeti. A aj pri tých ostatných cenách to nie je vždy kóšer, napr. tí dvaja, čo dostali NC za objav DNA, bola to práca veľkého kolektívu, pracovali na tom vedci celého sveta ale smotanu zlízli tí dvaja.

janle57
28. 7. 2023 10:29

jinými slovy tahle SS gauleiterin říká,že v zájmu míru a neochvějné podpory Ukrajiny
budou mít všichni naši důchodci jednotný důchod 10 000,-Kč,potravinové lístky
a v zimním období 2 svetry od paní Pekarové,uvidíme,co na to řeknou bratři
Slováci v podzimních volbách.

Evžen
29. 7. 2023 06:19

Arafata bych do této společnosti vyvrhelů nedal on bojoval za uznání Palestiny jako státu a teroru Izraele…!

29. 7. 2023 23:43
Odpovědět  Evžen

Já jo.

Petr
28. 7. 2023 07:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Ksi dlové se vždy odmění !!!!Já na bráchu brácha na mne ! A sledujte dál její milovaný blbec Péťulínek obdrží také cenu za blahobyt a ráj ukroušů v ČECHOUKRAJINĚ !!!!!

Gales
28. 7. 2023 09:31
Odpovědět  Petr

Pokud nějakého našeho Jidáše neodmění nějakou světovou cenou jiní,tak si vytvoří cenu českou a odmění se sami.Ať sípnou.

unor 2022
28. 7. 2023 07:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Jsou tri svety. Prvni absolutne zparchantel a treti absolutne zhloupl.
Toto druheho, do ktereho lze zaradit i zdejsich nekolik, normalniho, je mi lito. Zit mezi prvnim a tretim je narocne a neradostne.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
28. 7. 2023 09:06
Odpovědět  unor 2022

Na zhloupnutí populace se intenzivně pracuje!

Albi
28. 7. 2023 09:34
Odpovědět  Standa

A to se – na rozdíl od ekonomiky nebo vzdělanosti či “zlidštění” – daří víc než dobře a víc než rychle.

Pijack
28. 7. 2023 08:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Koncentrace idiotizmu roste. Svět si udělil sám sobě medaili. Děs. Tohle je šaškárna pro lidi, kteří jsou ještě schopni těmto nenažrancům věřit. Bohužel, tohle stádo věřících je stále početné. Řeknou jim “sežerte to Americké lejno Barbie”… a oni to sežerou za frenetického potlesku. Řeknou jim, že jejich tanky rozdávají ve světě lásku a pravdu a oni to sežerou. Řeknou jim, že jim kradou svobodu a oni tomu ještě tleskají. Děs. Tenhle svět není pro moudré lidi.

Standa
28. 7. 2023 09:04
Odpovědět  Pijack

Když to dostal Obama během přepadení Iráku, tak proč ne. Jsou to umělci( jako v Čechách) sami si mezi sebou udělují ceny.
Entropie vesmíru se zvětšuje!

Markýza
28. 7. 2023 09:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Neštěťte se. Když dostala Ůnie Nobelovku za mír, přepadl mě velice silný pocit, že je s ní konec. Teda s Ůnií. Tohle sice Nobelovka není, ale kdoví? 😎
A tadymám rozkošné zprávičky ze světa:

V červnu explodovala miniponorka, která vezla turisty k vraku potopeného Titaniku. Všichni pasažéři zahynuli. Ředitel firmy, která ponorku provozovala, uvedl na sociálních sítích, že nechce do firmy najímat staré bílé muže, protože sice mohou mít zkušenosti s ponorkami, ale nejsou tak inspirativní.
Pozn. autora: Další na řadě je letectví. V srpnu loňského roku rezignovala šéfka personálního oddělení britského letectva na protest proti politice rasové diverzity. Britské letectvo přestalo kvůli kvótám dávat nabídky na vstup do armády bílým osobám. Ne, to není satira, důkaz zde.

Markýza
28. 7. 2023 09:18
Odpovědět  Markýza

Další krok budou solární džamboudžety s transgenderovým řidičem (pardon, pilotem) který zrovna nebude vědět, jak má čůrat, protože nebude vědět, jestli je chlapeček, nebo holčička. Po pádu čtyř takových letadel těsně za sebou se lid konečně vyděsí, přestane lítat a dráhy budou na obrovském vzestupu. Protože solární vlak sice může zastavit, ale nemůže spadnout 😎

zdena
28. 7. 2023 09:25
Odpovědět  Markýza

v téhle době to zní úplně věrohodně …..

Albi
28. 7. 2023 09:46
Odpovědět  zdena

Zní? Je to jen trošku nadsázka, jinak křišťálově čistá pravda.
“Léčit” rasismus tím, že teď budeme diskriminovat jinou barvu kůže – to je jako léčit zranění tepny, kterou pořád uniká bůhví kolik krve přiložením pijavic.

Standa
29. 7. 2023 08:38
Odpovědět  Albi

Albi,,rasismus”?Dnes je hon na hetetero, bílé muže! To není rasismus?

Frank1
28. 7. 2023 09:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Porodni babe dali zase cenu za ty jeji hovadiny.

josef
28. 7. 2023 09:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Co dodat? Čeho si vlastně tahle banda váží? A jako se dříve vypaloval lotrům na čelo cejch, tak aby nikdo neměl pochyby, se uděluje tato zprofanovaná cena. Jsou v dobré společnosti.
Starý Nobel by jim jistě s chutí věnoval několik “šulců” dynamitu i s budíčkem, co zvoní jednou.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Gales
28. 7. 2023 09:26
Ohodnotit příspěvek :
     

comment image

laskra
28. 7. 2023 14:07
Odpovědět  Gales

S podobiznou se to lépe daruje.

Janaz
28. 7. 2023 10:01
Ohodnotit příspěvek :
     

“Ve své děkovné řeči [VdL] hovořila o válce mezi Ukrajinou a Ruskem a citovala z Charty OSN, aby prohlásila, že země by se měly zdržet „použití síly proti územní celistvosti nebo politické nezávislosti jakéhokoli státu“.”
 Ty hnusná soroškurva, čože to robili členovia NATO z EU v Juhoslávii, Sýrii či Lýbii???? Zničili a roztrhali na kusy dovtedy nezávislé štáty, že? Túto hnusnú štetku musia spolu s inými verejne obesiť, inak spravodlivosti a právu nebude nikdy učínené zadosť!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
sergej
28. 7. 2023 11:44
Ohodnotit příspěvek :
     

No to nám je překvapení, po jumanitárním bombičovi afričana z havaje.
https://www.youtube.com/watch?v=ogpwrc6oCKM

zuza
28. 7. 2023 19:19
Odpovědět  sergej

mne sa viac páči toto
https://www.youtube.com/watch?v=kDcKF-r9GtQ
rok 2002… za chvíľu už budeme obdivovať skokanské umenie a eleganciu mladého…
https://www.youtube.com/watch?v=0cia095CdLA

Pavel z Moravy
28. 7. 2023 11:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Já to nečetl, takže reaguji jen tak. Každá cena se hodí, když se s ní mohu před vnoučky pochlubit, říká si tato ekipa sebestředných dam a pánů z evropského vězení.

miro
28. 7. 2023 16:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Nic nového pod sluncem,když opičák Obama mohl dostat Nobelovou cenu, už čekám kdy budou rehabilitovat Adolfa ?!

Administrátor
P.A.Semi
28. 7. 2023 16:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Je to vskutku bizarní, když tenhle “ekvivalent Nobelovy ceny míru”, cenu za “Mír a Svobodu”, dostane nejhorší válečná štváčka v novodobé Evropské historii v době, kdy vede proxy-válku proti Rusku placením a vyzbrojováním Ukrofašistických žoldnéřů, totalitní nikým nevolená rozmazlená šlechtična, Róza fon Lejnová…
A cenu předává Justin Castro jen nedlouho poté, co brutálně a totalitářsky potlačil “Freedom Convoy” v Kanadě, který pokojně protestoval proti totalitním praktikám Kovidářů…

Je to takový Orwelovský výsměch všem “demokratům” Evropy, válka znamená mír, otroctví znamená svobodu…

πα½

Albi
28. 7. 2023 20:24
Odpovědět  P.A.Semi

Ale jak rychle a v podstatě bez jakéhokoliv úsilí se zviditelnila!

28. 7. 2023 22:50
Odpovědět  Albi

Ji zviditelnili !!! 🙂

Markýza
29. 7. 2023 18:55
Odpovědět  Albi

No, já se bojím, Albi, že byla viditelná i předtím ažaž. Aspoň na můj vkus rozhodně.

Administrátor
P.A.Semi
29. 7. 2023 00:39
Odpovědět  P.A.Semi

A ještě mě napadlo, že kromě toho, aby “pohladili” všechny idioty, kteří jim tu Propagandu “žerou” – “vidíte, jak bojujeme za Mír a Svobodu, třeba na Ukrajině a všude jinde”,

to možná takhle udělali také proto, aby se myslící lidé konečně pořádně naštvali, jaké Monstrum jim tu vládne, zavádí Totalitu a překypují Válečným Štváčstvím, kvůli kterému tam na východě umírají lidé na obou stranách konfliktu, který Západ vyprovokoval…
A tady to postupně ruinují, morálně i ekonomicky, svoboda i demokracie i prosperita i morálka (a leccos dalšího) jdou postupně “do kytek”…

πα½

Jura S
28. 7. 2023 19:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Ta mrcha skončí před novodobým tribunálem…vyčkejte rok dva… Bude viset…nějakej rozumnej “Urválek” se jistě najde…

Markýza
29. 7. 2023 18:55
Odpovědět  Jura S

Ježiš dejte pokoj ještě s Urválkama.

Karel
28. 7. 2023 20:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Nacismus v Evropě je na vzestupu. Zřejmě jeho protgonisté a váleční štváči dostali Světovou cenu za mír a svobodu za divadlo světové ůrovně. Vybudovali totalitu horší než nacistická nebo stalinská. A to je opravdu výkon hodný odměny.

sergej
29. 7. 2023 02:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Opravdu nejde poslouchat jako plány €araboafriky ECB kalergi výměny obyvatel evropy podbilderbergem bruselon dědičného kšeftu kolonialistů naruby podpindostanu oligaršíků, tlampači miminárodníků agendy 2030 ěwábismu total zdebilizace digitalizace sociálního kreditu “otroků. Kdo chce globálních lichvářů.
Čas 1:44:10 freudovské přeřeknutí singularisty, fuj slavení zabitých dětí – ssatanista? A to jsem namátkou napotřetí trefil jako ostatně kdykoliv to oskenuji ale už radši fakt neposlouchám brutopýrace a vlastně podpor kalivodů “praktikáblů levých rádoby mazaného? PŘECI DRŽENÍ TRYZNY ZA OBĚTI! Tropiče, ne nesedí mi zcela roboticky pragmatika s píp. Rozum – vůle a co je u lidí a ne spekulantů tržníků CIT a ten tam projevil v uvedeném čase konsekvencí postoje zakrývaných pohnutek? Machra co se vám narve vtírak jak pitralon s “traktáty do kompu, bléé u mne skončil. // robot rádoby singularista v ničem ničeho, ale to je religiózně věčné zatracení neboli peklo přeci// Těch žvástů už měl ten ó brrr “básník milión

Evžen
29. 7. 2023 06:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Dnes je jasné jak je v EU v čele s USA kapitalismus prohnilý…!

zdena
29. 7. 2023 09:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Prostě se navzájem plácaj po zádech, tak jim to přejme….. Takhle aspoň chvíli dělaj něco jinýho, než je rozeštvávání národů po celém světě…..