politika

Tajné služby ať zvažují, zda politikům dávat všechny informace.

15.07.2023 14:56

MONITORING SÍTÍ Bezpečnostní analytik a publicista Jan Schneider se u Jany Bobošíkové rozpovídal nejen o ruském vpádu na Ukrajinu, o ukrajinské migraci do Česka a o tom, zda české tajné služby vědí, co mají vědět, ale také o tom, do jaké pozice nás staví návštěva ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v Česku. Konstatoval, že čeští občané Zelenského nezajímají, protože je není o co pumpnout.

Sdílej

Foto: Hans Štembera
Popisek: Bezpečnostní analytik a komentátor Jan Schneider

Hned v úvodu rozhovoru s Janou Bobošíkovou v pořadu Aby bylo jasno Jan Schneider konstatoval, že bylo jasné, že Ukrajina se hned tak nestane členskou zemí NATO.

„Tady ten výsledek nemohl dopadnout jinak, protože NATO se musí rozhodnout konsenzuálně. Bude to kompenzováno zbrojními dodávkami, avšak ty zbrojní dodávky, to je velmi kontroverzní věc, protože těch firem dodávajících zbraně je mnoho a Ukrajina je takovou snůškou nejrůznější výzbroje. A normálně, i když máte dodávky od jednoho výrobce, tak je velmi složitá otázka logistická, to znamená opravy a dodávky munice. Tady když máte zbraně od několika výrobců, tak je v podstatě vyloučeno to logisticky zvládnout,“ poznamenal Schneider.

To podle něj znamená, že se Ukrajina stává skladištěm nejrůznějších zbraní, které ale z analytikova pohledu nezvládne plnohodnotně využít.

Pár slov věnoval i návštěvě prezidenta Zelenského v Praze a poukazoval na to, že Zelenskyj létal českým strojem do zemí EU a vedle toho i do Turecka.

„Otázka je, kdo to platí? My jsme byli v roli průvodců, kteří ho protáhli celou Evropou. To nás staví do velmi zajímavého hlediska, která tady nechci rozvíjet, ale asi to nebude zapomenuto, tato naše role,“ prohlásil.

V souvislosti s návštěvou podal možné vysvětlení toho, proč Zelenskyj neuspořádal nějaké setkání s českými občany. „Já se domnívám, že čeští občané Zelenského nezajímají, protože je není o co pumpnout. On se potřebuje setkat jen s těmi, které může o něco pumpnout,“ podotkl Schneider.

Ve druhé polovině rozhovoru s Janou Bobošíkovou promluvil také o ukrajinských uprchlících. Schneider vyjádřil naději, že tajné služby monitorují, kdo přichází do Česka. A policie by podle něj také měla zvýšit bdělost a přistupovat stejně k ukrajinským uprchlíkům a k českým občanům.

Podle Schneidera by také měly tajné služby zvážit, jaké informace politikům dát a jaké ne, „protože oni potom jsou schopni z toho vyvolat třetí světovou válku. … Někdy je to slovní průjem, který z nich padá,“ varoval Schneider.

Zdroj : Parlamentní Listy

sdílet na

19 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
15. 7. 2023 21:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Proboha to tajné služby právě řídí Papaláše…
To z nich se stala mafie,napadající cizí země, Loupežníci, Obchodníci s drogami a zbraněmi…
To snad každý ví…že Politikům nedávají Informace…ale nařizují co mají říkat a dělat…
Jestli někdo rozpoutá třetí světovou, tak to budou právě zkorumpované tajné služby.

Pijack
16. 7. 2023 07:50
Odpovědět  Veny232

Ještě mrazivější katastrofa je, že třeba BIS řídí Koudelka, jako vyhlášený vycvičený mopslík CIA. Koudelka zaštěká a český ministr se lekne. Stejně je to obráceně – Koudelkovi zadávají úkoly i členové ODS, což je totální průjem. Tady fakt nikdo neví, kdo vyrábí informace a kdo je předává. Pana Schneidera si velmi vážím, je to expert na slovo vzatý, ale tady jsem na pochybách. Koudelka a jeho poskoci jsou stejně servilní a ideologické zadání politiků hltají jako šprti na základce – ty roční slohové práce o stavu bezpečnosti ČR jsou již známé – např. že bezpečnostním rizikem je vyučování Ruštiny a nebo dějepis. Tady se lze smíchy potrhat a současně vyzvracet. Takže nevím, kdo komu co předává – přitom nemají důkazy o ničem, zato mají správný politický postoj. Pro mne to znamená, že bezpečnostním rizikem jsou rovným dílem politici i bezpečnostní složky současně.

16. 7. 2023 16:48
Odpovědět  Pijack

Tak samozřejmě…bez zkorumpovaných tajných služeb…viz Agent Pávek…dvojitý agent.
By nebylo možné naší zemi do mrtě za 30 let rozkrást…
Naštěstí to nejde odnést…
Takže jim stačí od toho akorát odseknout pazoury…znárodnění. .)

Autor
16. 7. 2023 02:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Ten titulek – tajné služby v “naší civilizaci” dnes, to není tajná služba za socialismu, kdy hájila zájem státu, ale dners a na Západě stále hájí zájem monopolu, tj. zájmy NĚKOLIKA proti většině. Proto je takový pohled nesmyslný. Tajné služby jsou propletené s reálnýmn světem, konec konců z něho vychází.
V minulosti se lidé u nás divili, pokud uvažovali, proč třeba se chovaly podobně, jak je ukázáno i v seriálu 30 případů majora Zemana, kdy se vyvážely látky do ven na Západ, tam “našili” jinou visačku a hlupáci to nakupovali jako “kulturní poselství zlaté civilizace”.
Tajné společnosti jsou naprosto stejné, jako zájmy vedoucích kruhů států, kde působí. Kdo dnes pochybuje o tom, že velká část jejich činnosti je vlastně nejen financována prodejem drog, ale také značná část jejich pracovní náplně. Naivnější pohled na to lze vidět např. v sovětském seriálu Tass je zplnomocněn prohlásit (vyhrožování jenotlivci vůči jeho CIA, když CIA právě …).

Pokr.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Autor
16. 7. 2023 02:50
Odpovědět  Peter 008

No a co se týče hnusné, plesnivé zeleně, tak ta se někdy vůbec zajímala o lidi? Jako herec od nich jen bral peníze, jako naši herci, jako kandidát sliboval stejně jako naši politici, jako výkonná plíseň systému se o lidi vůbec nezajímá, stejně jako naši herci a jako naši politici dohromady. Konec konců se tak již navracíme do středověku, kdy umění bylo vlastně placeno dobře jedině sponzory a tak to “umění” vznikalo jen pro zájmy a potěšení právě jen sponzorů.
Zbraně jsou obrovský kšeft, který roste s počtem obětí – zlikvidujte jakékoliv “zbrojní” soukromníky a jejich možnost na tom jakkoliv vydělat na jejich výrobě a bude na světě prakticky bezpečno – budou max. klacky, nože a kameny … ovšem, pravda, ty ze Západu budou stále pro hlupáky, idioty, pitomce, debily, blbce, magory, imbecily, bastardy, dobytky, trouby, smrady, gaunery, mouly neřády, zvrhlíky, vlezdoprdelkáře, šmejdy, úchyláky, vypatlance a neznabohy vyhlížet stále jako zlaté valouny a přitom to budou jako v realitě smradlavé kobylince. Zelenský je právě jeden takový kobylinec.
A to řízení politik v příspěvku výše – klasický omyl.

Pokr.

Autor
16. 7. 2023 02:58
Odpovědět  Peter 008

To právě dnes je vidět dobře, jak to je – teda na Západě a tam kam natahuje svoje špinavý drápy. To hrstka lidí, ti kteří dělají reálnou politiku, si kupuje čas a činy tajných služe. Ty politiky, které ma autor příspěvku na mysli, jako třeba u nás, ti jsou řízeni tajnými službami NA ZAKÁZKU právě té hrstky. Žádná tajná služba nemůže existovat sama o sobě, vždy musí být kryta něčími zájmy. Protože k činnosti tajné služby potřebují velkou podporu – finance a “správné vybavení”, proto by nás nemělo překvapit, že značná část činnosti tajných služeb se týká ekonomiky, výroby a vědy mimo vojenské zájmy a pod. v zájmu korporací a podobných “nefyzických” zrůd..

Autor
16. 7. 2023 03:00
Odpovědět  Peter 008

Oprava:tam “našili” jinou visačku a hlupáci U NÁS to V TUZEXU nakupovali ZA BONY jako “kulturní poselství zlaté civilizace”.

Autor
16. 7. 2023 22:10
Odpovědět  scipio

O čočce jsem nedávno v jednom komentáři psal, v Tuzexu jsem ji neviděl, nebyl jsem tam nikdy, o látkách jsem to slyšel od mámy a té jsem věřil, neměla důvod si vymýšlet. Vyznala se v tom. Nevím, já je nekupoval a Tuzex mi byl ukradený, Ne že by to nešlo, ale viděl jsem například z povzdálí když prý prodávali dovezené džíny na malém náměstíčku nad náměstím Míru. Tu chásku jak se tam těsnila po celé ploše, tlačila, mačkala, aby byla co nejblíž dveří při otevření. Od počátku jsem měl a mám džíny za oblečení pro pomocné dělníky, za pytlovinu. A zvláště ty dnešní módně “roztrhané”.
Mimochodem, víte že se tehdy cenily např. i čabajky, lidi se ,mohli po nich utlouct, ale pro zájem byly vždy rychle vyprodány. Jenže naše rodina znala prodejnu v centru Prahy, kde se čabajka a uherák dostaly kdykoliv, když jsme tam přišli a normálně bez nějakých úplatků, či čeho. Ta prodejna byla označena jako prodejna ryb, možná, že ji někdo znal. Budete i moji osobní zkušenost negovat za výmysl? Dotkl jste se – byť nevědomky – mojí mámy, ta se bránit již nemůže, tak to dělám za ní.

Pijack
16. 7. 2023 07:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Už to z nich leze jako z chlupaté deky. Nejvyšší státní zástupce Stříž, který vyhrožuje trestním stíháním za pravdu, se musí z provalení lživé státní propagandy pokakávat vzteky 🙂
Bylo Rusko k válce vyprovokováno? Podle profesora Johna Mearsheimera z Chicagské univerzity ano. Stejný názor u nás zastává bývalý prezident Václav Klaus, který se takto vyjádřil pro server iDnes.cz (čtenáři iDnes omdlévají…) Právě Rusko dění na Ukrajině vyhodnotilo jako vysoce rizikové pro jeho bezpečnost a vedení začalo jednat. 
Mám tu čest patřit do té menšiny.
Jedna blbka prohlásila – “raději se budu mýlit s USA, než mít pravdu s Ruskem”. Ta blbka už chcípla, naštěstí.

Pavel K
16. 7. 2023 07:50
Odpovědět  Pijack

Bacha na Karmu, přej bude ti přáno, dej a máš nadosmrti 💩 🙄🙄🤦‍♂️

Gales
16. 7. 2023 09:05
Odpovědět  Pavel K

Chcípla páč byla pomýlená.A ve lži se těžko žije.

katango
16. 7. 2023 10:04
Odpovědět  Pavel K

No dyť. Ta rudá fena byla v padesátých letech členka úderky, co vyhazovala své spolužáky z politických důvodů z vysoké školy.

Pavel K
16. 7. 2023 10:58
Odpovědět  scipio

Panečku to to leze jako z chlupaté deky. Bezpáteřníci a bezcharakterní šmejdi.

Pavel K
16. 7. 2023 11:00
Odpovědět  katango

Já vím ale to desatero nó. 🙄

katango
16. 7. 2023 11:43
Odpovědět  Pavel K

Aktivně nepřeju nikomu nic špatného, ale pokud se zlotřilci dočkají odplaty za svůj čin, mám z toho velkou radost.

Pavel K
16. 7. 2023 17:46
Odpovědět  katango

To jsme zajedno. Tu svíčkovou bych přece jen dal, ale ne že to bude ta co visí ve špitále nad hlavou v kapalném stavu. Si tam dělali dědkové po operacích, že nám dávají svíčkovou se šesti.

ModrýKlokan
18. 7. 2023 15:29
Odpovědět  Pijack

Igor Stříž alias Rudá Smrt z osmdesátek. Ta štěnice se už dávno upsala vlastní krví. Karma si nějak dává na čas u tohoto odpadu.