politika

Stephen Bryen: Válka na Ukrajině skončí kapitulací. Se Zelenským se jednat nebude

STEPHEN BRYEN

Válka na Ukrajině skončí kapitulací, nikoli vyjednanou dohodou. To je můj pohled na to, kam válka směřuje a proč strany nemohou jednat o urovnání.

Posledním milníkem v sáze o vyjednávání je prohlášení v podobě rozhovoru, který poskytl Volodymyr Zelenskij listu Philadelphia Inquirer.  

Zelenskij říká, že mezi Ukrajinou a Ruskem nemohou být přímá jednání, ale mohla by existovat nepřímá jednání prostřednictvím třetí strany. Ve scénáři, který navrhuje Zelenský, Ukrajina a Rusko nebudou mít třetí stranu pouze jako prostředníka, ale jakákoli dohoda bude uzavřena pouze s prostředníkem, nikoli s Ruskem nebo Ukrajinou. Zelenskij navrhl, že by tuto roli mohla hrát OSN.

Zelenského návrh je z mnoha důvodů nereálný, ale tím nejdůležitějším je, že válčící státy se musí přímo dohodnout na ukončení konfliktu.

Neexistuje žádná naděje, že by nějakou dohodu realizovala třetí strana, jak dokazují dohody z Minsku (2014, 2015). Minsk byl hybridní případ, kdy dohodu podepsalo Rusko, Ukrajina a Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE). Ukrajina odmítla provést dohodu a OBSE se ukázala jako bezzubá a neochotná prosadit Minské dohody. Dohoda získala politickou podporu ze strany Německa a Francie, ačkoli ani jeden z nich nebyl signatářem, a Německo a Francie nebyly ze zákona zavázány výslednou dohodu podporovat. 

Zelenského „návrh“ je ve skutečnosti jen další kouřovou clonou, která má odvrátit kritiku Ukrajiny za to, že nechce urovnání s Ruskem. Tři silné síly brání Zelenskému zasednout k vyjednávacímu stolu.

Nejdůležitější z nich je, že hlavní anglosaští hráči v NATO, jmenovitě USA a Spojené království, se důrazně staví proti jakémukoli jednání s Ruskem. USA udělaly vše, co mohly, pomocí sankcí a diplomatických opatření, aby zabránily jakémukoli dialogu s Ruskem na jakékoli téma (kromě výměny zajatců). 

Druhým důvodem je ukrajinská legislativa, podporovaná Zelenským, zakazující jednání s Ruskem. Nejvyšší rada (ukrajinský parlament) by mohla tento zákon během nanosekundy zrušit, pokud by je o to Zelenskij požádal, ale neudělá to. Zelenskij zcela ovládá ukrajinský parlament, zatkl nebo vyhnal opoziční politiky do exilu a ovládá tisk a další média. Zelenského železná pěst znamená, že osobně nedovolí přímé jednání.

Zelenskij také podepsal dekret zakazující jakákoli jednání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem.

Třetí důvod souvisí s tlakem na Zelenského ze strany krajně pravicových nacionalistů, včetně zejména neonacistické brigády Azov. Přímým důkazem toho je odvolání generálporučíka Jurije Sodola, vrchního velitele kyjevských sil v oblasti Charkova. Sodol byl obviněn vůdci brigády Azov, že v bitvách o Charkov zabil více Ukrajinců než Rusů. Azov předal svou zprávu Radě a Zelenskij ji zavázal odvoláním Sodola.

Od odvolání Sodola se situace pro Ukrajinu nadále zhoršuje podél celé linie kontaktu. Bitevní ztráty Ukrajiny jsou velmi vysoké, v některých dnech až 2000 zabitých a zraněných.

Rusové zesílili své útoky pomocí klouzavých bomb FAB, včetně monstra FAB-3000, které právě zasáhlo velitelské centrum ukrajinské armády ve městě New York na Donbasu. Údajně bylo zabito 60 nebo více ukrajinského vojenského personálu.

Rusové říkají, že Zelenskij není partnerem pro jednání, protože jeho funkční období vypršelo v květnu. Ohledně právní situace na Ukrajině panuje jistý zmatek, ale odborníci na Ukrajině i mimo ni se domnívají, že od doby, kdy Zelenskij dokončil své funkční období, by vedení země mělo přejít na předsedu Rady Ruslana Stefančuka, který je předsedou Rady a je stále politicky aktivnější, ale nebrání se tomu, aby Zelenskij zůstal u moci.

Vzhledem k situaci na bojišti Rusové nepochybně předpokládají, že brzy přijde čas, kdy se ukrajinská armáda buď zhroutí, nebo se vzdá, nebo obojí. V obou případech bude třeba ukrajinskou vládu nějakým způsobem nahradit, možná dočasným vojenským vedením, které vybere Rusko. To by Rusům umožnilo formulovat kapitulační dohodu s novou, vyměněnou vládou.

Kapitulace ukrajinské armády a dohoda s novou vládou by znemožnily další zapojení NATO na Ukrajině.

To by mohlo konečně otevřít dveře k bezpečnostnímu dialogu mezi NATO a Ruskem, jakmile NATO stráví, co se stalo a proč. Bohužel, naplnění NATO takovými politickými vůdci, jako je Marc Rutte, nevěstí nic dobrého pro budoucnost aliance.

Klíčovým poselstvím pro NATO, pokud Rusové vyhrají na Ukrajině, což je jak se zdá stále pravděpodobnější, je, že NATO musí zastavit svou expanzi a hledat stabilnější uspořádání s Ruskem v Evropě.

https://1url.cz/21iHp
Zdroj: Weapons and Strategy

sdílet na

Souhlas
Upozornit na
62 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
5. 7. 2024 00:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Jasně že kapitulací. Jak jinak. A ne: “…pokud Rusové vyhrají na Ukrajině…”, ale:
 “…až Rusové vyhrají na Ukrajině.”

Pijack
5. 7. 2024 06:43

100% pravda !!!!!!!!!! Jakékoliv mírové rozhovory nemají smysl. Smysl má pouze totální likvidace nacistického režimu. V opačném případě (jednání, klid zbraní…) bude znamenat, že v této oblasti nebude mír NIKDY.

Slovan
5. 7. 2024 07:35
Odpovědět  Pijack

Až bude nejhůře tak ti největší fašistický grázli se opět uklidí do spících buněk po západní Evropě a dále. Stejný scenář jak po IIWW. A až opadnou vody,tak tam budou opět číhat na budoucí uplatnění vlivných. Kdo viděl filmy Vetřelec, hadr! Taky si vždycky mysleli, že ho napokaždé zničili a von se ta mrcha slizká zase někde objevil. A takhle to ti šmejdi v tom jejich honiwůdu vždycky s filmují a vyšlou jasné signály do světa. Né, jak ten náš blbec, ten může tak akorát vypouštět draky.

Pavel z Moravy.
5. 7. 2024 10:37
Odpovědět  Slovan

Jasně, že se uklidí i s tím nakradeným. A navíc jsou mezi sebou jištěni pojistnou smlouvou, já na tebe, ty na mně. A ještě mají druhou pojistku, nezajímající se omladinu, které je všechno šumák. Včera mi to potvrdila jedna naše známá. Jak říká, naše omladina a má jich víc má zájem jíst, pít, souložit, ale jinak je jim všechno šumafuk. Včera jsem zjistil, že se ke mně už přidal i Pijack, když řekl jak si ustelou, tak si lehnou. Vůbec již ty mlaďochy neřeším, jejich život, jejich budoucnost. Mají již svůj rozum nebo ne, to ale není naše starost jakou budoucnost si vyberou.

Slovan
5. 7. 2024 11:18
Odpovědět  Pavel z Moravy.

No co ti mám na to napsat. Že jsou chvilky, kdy jsem asi ještě taky mlaďoch, ale ne zase tak často. 😊
Ale když vidíš ten přístup okolí, tak je lepší se zybývat sebou, než řešit pětikolku a její činy. V tomto ti co se mi smějí, že to stejně nezměním mají pravdu. A řekni že ne. Ten kdo si ničí zdraví a život, kterého i možná moc nezbývá jsme my “starostliví a komentující blbci starý”.

Pavel z Moravy.
5. 7. 2024 11:47
Odpovědět  Slovan

Jo, máš pravdu, k tomu není co říci. Člověk ve stáří toho zdravíčka většinou moc nemá a ještě si ho nějakými starostmi zhoršovat když nemusíš je blbost. Někdo umí ty negativní informace vypustit, já třeba ne a pak tě to užírá. A jak říká moje žena, ti kterých se budoucnost týká se tomu všemu smějí a mají z toho čurinu. No, je nám to zapotřebí? Ale četl jsem pěknou věc – AFD nevstoupí tady k těm Orbánovo – Babišovským patriotům, neb je krásně a slušně nazvali – Falešní Vlastenci, kteří se přiklání k EU. A oni tam chtějí mít ty, kteří v EU být nechtějí. Tak to mně potěšilo, jak krásně ty naše patrioty nazvali. To jsem ale škodolibec, že jo? Nu, ale nemohu si pomoci, když oni ti naši liberálové jsou poctivost sama. Nebylo lepší vytvořit šesti nebo sedmikolku, někoho by jistě ještě našli a nebyli by tak průhlední. Je to jako Orbán, který jel za Zelenským, copak on je nějaký president? To mohl jet za kýmkoliv, každý je sám sobě presidentem.

Slovan
5. 7. 2024 13:26
Odpovědět  Pavel z Moravy.

…i za námi, my bychom mu to tuna po našem vysvětlili, že by se před námi radši schoval jako maďar v kukuřici. Bystroň je dobrej, nó a šup tady má Albi dalšího premiéra, a pak že nejsou jen hledat. Tihle by to Pavle mohli dát dohromady s naším Stačilo a tou německou ramlicí. Ta je taky dobrá a má tah na branku a neséřé se s tím. Jen chtít, nic víc.

Pavel z Moravy.
5. 7. 2024 15:32
Odpovědět  Slovan

No tak to máš pravdu. Mně se ten Bystroň taky moc pozdává, fakt se s tím neséře jak říkáš, něco jako Blaha či Foldyna. Toho už jsem dlouho neslyšel. Tihle být pospolu, tak by to lítalo. A tak to má být, žádný uhejbačky, jednou je to tak, tak je to tak. A komu se to nelíbí, ať se třeba připodělá. A když to takovým klukům třeba nevyjde, aspoň člověk ví, že udělali vše aby něco změnili.

aragonit
5. 7. 2024 13:27
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Chlapi pohoda. Rusko to vyrieši. Chlapci postupujú za Očertinom i v Nowgorode teda v New Yorku už sa s tým nebavia sypú tam na pevnosti 3tonové bomby toto Ukroši neustoja. Straty sú príliš veľké je iba otázka času kedy sa niekde fronta rozsype. Už k tomu nemusí veľa chýbať. Treba sa vypísať zo svojich pocitov je to ako terapia na to to tu je. Ja som sa práve vrátil z 11 dňovej dobrodružnej dovolenky a za 3 týždne sa chystám do druhého turnusu dobrodružného a akčného oddychu v Talinských Alpách a na Istrii. Každý rok robíme tri takéto akcie a je to parádny úlet z tejto pošahanej reality. Toto je z minulého roka:
https://aragonit11.blogspot.com/2024/02/sprava-o-jaskyniarskej-skupiny-aragonit.html
Nech sa deje čo chce my vždy vyrážame von za dobrodružstvom na nízkonákladové akcie
https://aragonit11.blogspot.com/2024/02/xviia.html

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy.
5. 7. 2024 15:35
Odpovědět  aragonit

Tak jo, ať se jeskyňářům daří. Mějte se.

aragonit
6. 7. 2024 01:44
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Pavle pozdravujem a prajem všetko dobré, Dobre to dopadne

Slovan
5. 7. 2024 17:20
Odpovědět  aragonit

👍 👍 👍 👍 🙋‍♂️

janle57
5. 7. 2024 10:31

Za současné vojenské situace musí být každému,včetně vlastizrádného zeleného
mozku gen.Pávka,jasné,že nepravděpodobnější scénář v hlavě pana Putina je
vyhnání zeleného trička a jeho věrných ze země nebo jejich uvěznění v ruských
kriminálech,návrat Janukovyče k moci,vyhlášení svobodných voleb a po dosazení
přátelské proruské vlády, jako v Bělorusku,referendum o připojení zbytku Ukrajiny
k RF,tím bude causa Ukrajina definitivně uzavřená.V celé slavné EU se tím pádem
bude nejméně po celý rok otvírat jedno šampaňské za druhým.

Albi
5. 7. 2024 11:22

S omluvou, že se zas jedná o informaci nejen mimo téma, ale i z analýzy MAP, nicméně je zajímavá:
Včera Dmytro Lubinets ombudsman Ukrajiny přiznal, že kontrola ukrajinských sirotků v Německu zjistila, že desítky dospělých, údajně profesionálních pečovatelů, kteří je doprovázeli jako vychovatelé, se vypařili, a nechali ukrajinské sirotky v německých ústavech samotné. Nejpřekvapivější bylo zjištění, že profesionální pečovatelé o sirotky, kteří je do Německa doprovázeli, se stávali zaměstnanci ukrajinských sociálních služeb den dva před odjezdem sirotků do Německa, a všichni byli muži, a příbuzní politiků a vysokých úředníků.
A naše mainstreamová média současně pořád hlásají, že ty děti „ukradli“ Rusové a žádají jejich vrácení!

Albi
5. 7. 2024 11:22
Odpovědět  Albi

Mimochodem – na úvod článku p. Svatoš popisuje nejnovější aktivity PePa – plán na vybudování jakési armády, neboť “nynější budování vojenských kapacit složených i z české i slovenské armády, kdesi v Pobaltí, odradí Rusko od útoku na NATO”.
https://www.michalapetr.com/map-2033-co-vcera-v-ceskem-rozhlasu-tajil-cesky-general-petr-pavel-60-prednich-vojenskostrategickych-expertu-usa-vcera-oznacilo-ukrajinu-za-nejvetsi-bezpecnostni-hrozbu-pro-usa-a-durazne-var

Autor
5. 7. 2024 11:26

I když nejlepší by byla ta kapitulace rozšířená o to, “že USA, Anglie a země “západní civilizace” se stáhnou do svých děr a tam zůstanou”, a nebudou se vměšovat do mezinárodní politiky mimo hranic svých vlastních zemí a budou zbaveny možnosti mít armádu.
To by bylo krásný, kdyby třeba USA musely zlikvidovat všechny střelné zbraně, no Anglie je už téměř i tak beze zbraní na vážný odpor, pdoobně jako “my” …

Albi
5. 7. 2024 12:39
Odpovědět  Peter 008

Navíc Anglii už Britové taky nevěří.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-vycerpane-kralovstvi-ceka-obrat-jenze-ani-britove-moc-neveri-ze-bude-lepe-254514#
Britům ztěžují život rostoucí ceny potravin a bydlení i krize ve zdravotnictví, kvůli které čekají na ošetření dlouhé měsíce. Navrch ztratili důvěru ve své politiky. Volby v Británii provází celkový pocit nespokojenosti.

Autor
5. 7. 2024 12:47
Odpovědět  Albi

Jenže ani změna jim nepomůže. Ti druzí se zavázali TAKÉ podporovat Ukrajinu a navíc nelze zapomínat, že u Anglie nejsou stálí přátelé, či nepřátelé (to se většinou nedodává, že to platí na obě strany zájmů), ale jen stálé zájmy.
Navíc bez svolení panovníka se politici ani … netento ani nepotento.
Pro nás, ať jako pro Česko, či Evropu se stejně nic nezmění, stejně jako v případě vítězství Trumpa.
Navíc problémy, které jsou u obyčejných lidí mají mnohem hlubší podstatu a příčiny. Kosmetické změny vůbec nic nevyřeší.
Jo a najděte si, co řekl Michal David, spustilo se na něj liberální nebe …

Albi
5. 7. 2024 14:26
Odpovědět  Peter 008

Ano, tak to dnes ještě vypadá. Ale – panovník je jen ikona, něco jako státní znak, symbol pro svět. On nerozhoduje. On je taky manipulován, nebo řízen těmi “neviditelnými za oponou”, kam my nedohlédneme. My si je jen personifikujeme jako “židy”, v “pokecovém” podání pak jako neexistující Chazary apod.

Jde o to, že i ze “zbytku světa” = KoZa se zřejmě pod vlivm měnících se poměrů začínají lidé “probouzet”. Žít se chce každému, ale když se v jejich zemích vidí, že ten život přestává k životu být, pak s tím ani panovník nic nepořídí. Ale bude to “běh na dlouho trať” – nic pro naši netrpělivost.

Ale tím si musel projít každý “nový světový řád”. Žádný se nezměnil z týdne na týden, ani z roku na rok.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy.
5. 7. 2024 15:46
Odpovědět  Albi

Moc nesouhlasím. Není v lidské povaze a jeho genomu stvořit spravedlivou společnost a už vůbec ne se současnými generacemi. A pokud se to na chvíli podaří, za chvíli se to opět rozloží. Chceš li člověku dobře, vyškrábe ti oči, chceš li mu zle, plazí se před tebou. Tohle platí.

Albi
5. 7. 2024 16:48
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Co je to “spravedlivá společnost”? Každý ji vidí jinak.
A nemyl se – i zarytých rusofobů se klesající úroveň fialové vlády dřív nebo později citelně dotkne. Tady neplatí přímá úměra – čím větší rusofob, tím větší podporovatel současné vlády/vlád a naopak.
Hladovět za “myšlenku” nebude chtít nikdo. Zvlášť za takovou “po nás potopa”.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
5. 7. 2024 17:55
Odpovědět  Albi

Nejen hladovět! Světlo Sněmovny doručuje si plést svetry kvůli zimě ! Bude zima bude mráz , kam se ptáčku….. Odmítli jsme ruský plyn z ideologických důvodů pětikolky a příkazů z Bruslííí a jiný nemáme,ale je to vina RF???!!!

Albi
5. 7. 2024 19:59
Odpovědět  Standa

Jo – plést svetry. Při takovém řízení ekonomiky nebude z čeho je plést.
Typické – Pekarová vymyslí, ale “prostředky” nedodá. Poraďte si sami, stát tu není od toho, aby se o vás staral. A to je tak se vším.

katango
6. 7. 2024 11:03
Odpovědět  Albi

V dobách hojnosti jsem si opatřila několik kašnírových šálů a více než několik kašmírových svetrů. O pravosti materiálu není pochyb. A kašmír úžasně hřeje. Takže nic plést nebudu, i když to umím.

Nejlevnější svetr (a jeden z nejteplejších i v rámci kašmíru) je secondhandový a stál mne rovných sto korun. Jestli na něco takovýho narazíte, berte.

Pavel z Moravy.
5. 7. 2024 15:43
Odpovědět  Peter 008

Pokud vím tak je to nějaký pátek co labouristi, kteří měli ale ještě jiného šéfa, teď si nevzpomínám koho jeho ústy pronášeli, že kapouny pěkně zkrouhnou u huby a že se již na úkor lidu nebudou pakovat. Ale to již určitě minulo, ten dotyčný tam již nešéfuje a většinou jsou všechno pouze žvatlouni, kteří potřebují hlasy pro svá korýtka. Pro ty bídné se nezmění vítězstvím labouristů ani houno. V to mohou věřit pouze naivové. To v itineráři kapitalistů není, starat se o obyčejný lid.
.

5. 7. 2024 13:32
Odpovědět  Peter 008

Tu bude až další tah, ale je to sichr v plánu – viz projev Gosudara na ministerstvu zahraničí.
Nebo tohle:

Rusko navrhuje nový bezpečnostní systém v Eurasii. S Evropou ale bez USA  5.7.2024  

Euroatlantický bezpečnostní systém je podle Ruska zastaralý a způsobuje krize.Ruský prezident Vladimir Putin navrhl novou euroasijskou bezpečnostní architekturu…atd.https://casopisargument.cz/58254

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
5. 7. 2024 14:37

Tak doufejme a přejme jemu i sobě, aby to Gosudar časově stačí (ve smyslu jeho věku), nebo že bude mít “dobrou ruku” při výběru svého následníka.

5. 7. 2024 21:34
Odpovědět  Albi

Podle mě už vybral. Dyumina. Ne ted, ale už dááávno. A postupně ho “zabíhá”. Ted je poslední fáze “záběhu”, proto si ho nainstaloval “k ruce”.

Pavel z Moravy.
6. 7. 2024 08:42

Též si to myslím.

6. 7. 2024 13:46
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Já si o něm vyštoural co se dalo a musím říct, že mi ten chlap sedi.

cool
5. 7. 2024 02:07
Ohodnotit příspěvek :
     

Kolaps kolonie výměny obyvatel kalergi bude nebo ne? ..Fanděte si spytlíkovaní €$roni soukromé tiskárny úžer,
https://www.youtube.com/watch?v=A9sd10CHAP8

cool
5. 7. 2024 02:11
Odpovědět  cool

Tedy kdo vás žere?

Jaris
5. 7. 2024 02:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Moc bych si prala, aby tato valka skoncila kapitulaci fasisticke Ukrobandy.

Ladislav 💤
5. 7. 2024 06:11
Odpovědět  Jaris

👍👍👍👍neboj, skončí a dopadnou tak jak ti proradní Germánci!
Ještě chvili, než vyhladí ty sfanatizované fašouny, nacisty a západní žoldáky!

Frank
5. 7. 2024 06:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Ale to je přece dávno jasné, jak to skončí. Ke kapitulaci směřuje ruská akce od počátku. Putin se už podruhé se sebou vyjebat nenechá, jak to s ním udělali s minskými dohodami. Otázkou ale také je, jestli si zelenina užije nové Bugatti. Aby nedopadl jako Nicolae Ceaușescu se svojí squaw..

Pijack
5. 7. 2024 08:14
Odpovědět  Frank

Těm Ukrajincům se furt něco nelíbí. Ustavičně se cítí dotčeni a uráženi. Ustavičně brblají a vztekají se. Neustále provokují a nadřazují se nad ostatní. Vadí jim prý neúcta k uprchlíkům, ale necítí vinu za to, že jim uteklo ze země 20 milionů lidí po roce 2014 a před tím ještě dalších 20 milionů. Ta nacistická chunta z Kyjeva by měla stanout před popravčí četou, zloději a defraudanti (oligarchové) zkonfiskováni a území přiřazeno k Rusku. Ukrajina dnes je velmi negativní prvek na kontinentě. Jako veš v kožichu. Všimněme si, že i v historii byla Ukrajina vždy problém. Jediný, kdo na ně platí jsou Rusové. Po umělém a podlém vyznačení jejich novodobých hranic se už roztahují jako mor. Kdysi okrajina pár km kolem Lvova si najednou okupuje Dombas, Luhansk, Krym, Kyjev a dokonce i Černé moře… Co se stalo? KOZA prostě podvedla zase Rusko. Tato Ukrajina neměla vůbec vzniknout, protože k tomu neexistoval žádný důvod. Dnešní Ukrajina je dítě narozené ve zkumavce – uměle, zásahem cizích “rodičů”. UTRATIT !!!

Ladislav 💤
5. 7. 2024 13:15
Odpovědět  Frank

Pozor! Caučesku byl popraven na rozkaz cia! Tam byl první Majdan! Splatil dluh u MMF a to se proradným amíkům nelíbilo!
Chtěl něco podobného jako Kadáfi, proto byl zavražděn.
Nastuduj a uvidiš!

Slovan
5. 7. 2024 13:33
Odpovědět  Ladislav 💤

👍 👍 👍 👍
Už jsem to také někde četl. Ale my jsme měli taky nějakou půjčku a splatili jsme ji. Někde ve videu o tom Brojler mluví, že jsme si půjčili 11 a chtěli po nás 20 zpět.

zuza
5. 7. 2024 14:37
Odpovědět  Ladislav 💤

to je jedno, jen smrad a s tou jeho ježibabou si tú smrť zaslúžili

Tupý hulvát
5. 7. 2024 16:03
Odpovědět  zuza

Je zajímavé,že podobní jako vy tvrdí, že západ a jeho otroci lžou ve své současné propagandě,všechno řídí CIA a kdoví kdo,ALE TÉ MINULÉ,LETITÉ PROPAGANDĚ stejných ksindlů slepě věří jako naivní idioti.

5. 7. 2024 09:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Ani to jinak dopadnout nemůže…a s ní padne celý západ…a rok na to zbytek světa 😀
Jinak to nejde.

František
5. 7. 2024 10:18
Odpovědět  Veny232

Dopadne to tak, že po kapitulaci UK padne definitivně moc USA. Putin je vyžene z Evropy. Pak tady všude padnou vlády a skončí v base. Potom nastanou velké změny. Snad k lepšímu.

Slovan
5. 7. 2024 10:42
Odpovědět  František

Tak já jsem také tajně doufající člověk, ale až tolika optimismu nesdílím. Stačí se otočit za sebe do dějin světa, že povětšinou padla kosa na kámen vždy na malé rybky a veliké uplavaly do hlubin mořských.

Pavel z Moravy.
5. 7. 2024 12:02
Odpovědět  Slovan

Optimismus je dobrý, ale nesmí ho být příliš. Člověk se musí rozhlédnout kolem sebe a ověřit si, jestli ti od kterých by ta změna k lepšímu měla přijít na to mají. Veliké rybky i se svým lupem zmizí a malé rybky se budou požírat a vyčítat si že ten má dvoje ponožky a já jen jedny. Vždyť je známe svoje Papenheimské. Nejprve by se museli trochu vychovat a přestat být chamtiví, potom by snad mohl nastat zlatý ráj lidskosti a prosperity bez závisti. Ale když on jede na Maledivy, do prd.ele a já jenom na Vranov. Takhle tady už věky lidičkové uvažují a přivedlo je to k tomu co je dnes. K šestikolce na hradě.

Albi
5. 7. 2024 12:51
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Dovolila bych si tě trošku opravit:
Velcí žraloci i se svým lupem zmizí a nejen malé, ale i “střední” rybky se budou požírat“.

Albi
5. 7. 2024 12:44
Odpovědět  Slovan

1 +++

Max
6. 7. 2024 13:03
Odpovědět  Slovan

Já jsem si tím jistý. Končí věk Ryb, což je vodní had, což podle véd byli démoni Asurové. Nový věk Vodnáře budou mít pod palcem bohové Devy a nastane zlatý věk. Navíc je Rusko podle mundánního horoskopu ve znaku Vodnáře. To znamená, že příštích 2000 let bude patřit Slovanům.
I podle Bible v současnosti probíhá změna věků. Momentálně jsme v přechodu mezi věky. Proto tak spěchají. Pokud se jim nepovede Rusko porazit, a ono se jim to nepovede, tak game over.

Albi
5. 7. 2024 12:43
Odpovědět  František

Až na tu Evropu …. ! Proč by pro ni – vykradenou a nenávistnou, neschopnou – měl riskovat životy svých vojáků?
Evropa měla na výběr a vybrala si! Má co chtěla!

Bonobo
5. 7. 2024 09:59
Ohodnotit příspěvek :
     

🙂 Tak jistě, Alzák o ničem nerozhodoval ani když byl ještě naživu 😉

Slovan
5. 7. 2024 10:49
Odpovědět  Bonobo

Souhlasím, ten je jen placen (velmi dobře) za svůj herecký výkom v roli na Ádu. Vše v režiji US.

Pavel z Moravy.
5. 7. 2024 12:06
Odpovědět  Slovan

A Orbán ho jede navštívit. K nepochopení i když teď šéfuje tomu vězení národů.

Slovan
5. 7. 2024 12:44
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Po informacích od JoFy mušíme tomu dát uležení. Kdoví co pečou za pečíňku.

Albi
5. 7. 2024 12:58
Odpovědět  Pavel z Moravy.

To je diplomacie – u nás pojem neznámý a bohužel i často odmítaný.

Orbán jede za Putinem!

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-orban-na-mirove-misi-pristal-v-moskve-jede-za-putinem-255278#
Jen o pár hodin dříve se Orbán nechal slyšet ve vysílání maďarského rádia Kossuth, že jeho cílem je přesvědčit obě strany konfliktu –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ tedy Moskvu a Kyjev –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ ke spolupráci. „Abychom ušli dlouhou cestu, která by mohla skončit příměřím a mírovými jednáními,“ prohlásil.

Sice se s tím “přesvědčováním” fatálně mýlí, ale možná je v tom něco jiného. I politik si musí nějak budovat a vybudovat svou pověst a Orbáín holt hraje jinou kartou, než PePa a Signalista s Černochovou!
Uvidíme! Jako by nikdo nevěřil, že Gosudar má v ruce eso!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy.
5. 7. 2024 16:01
Odpovědět  Albi

Já vím, že tam nejel z lásky k Zelenskému, ale ten již není president, ať si ho tady kdo chce jak chce jako presidenta bere. Takže taková návštěva je úplně mimo jakoukoliv realitu. Tichanovská, Guaidó, Zelenský, všechno figurky na šachovnici západu a ti hňupové si ani neuvědomují, že tím jak je prosazují si kálí do vlastního hnízda. Každá země si potom může vybrat za šéfa koho chce a hotovo. Je to potom jako s tím stařečkem v knize Tolstého Vzkříšení, který před vrchností při prohlídce lágru na Sibiři jako jediný nevstal a prohlásil – Já sám sobě jsem carem. To jim tedy vytřel zrak.

Albi
5. 7. 2024 16:52
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Diplomacie, Pavle. Jinak je to “po USácku” – nejdřív střílet, pak se ptát”.
Abych ti trochu přiblížila, jak to myslím – tady např. jeden výrok zmateného Bidena:
Například v březnu se Bidenovi povedlo zaměnit Ukrajinu s Afghánistánem a Irákem. „Amerika udělala chybu. Šli jsme za (Usámou) Bin Ládinem, dokud jsme ho nedostali. Ale neměli jsme chodit na Ukrajinu,“ řekl Biden, než se opravil. „Neměli jsme jít do celé té věci v Iráku a Afghánistánu. To nebylo nutné,“ uvedl podle CNN jednaosmdesátiletý šéf Bílého domu.
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-amerika-zmateny-biden-jsem-prvni-cernosskou-zenou-v-bilem-dome-40479129#
Nezáleží na tom, že je Biden pomatený, je to ukázka těch US-zvyků!
Nejdřív střílejí, teprve pak se ptají, jestli jim to k něčemu bylo.
Ty mrtvé to už ovšem do života nevrátí!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Frank
5. 7. 2024 13:57
Ohodnotit příspěvek :
     

Vítěz určuje podmínky a bere vše. A o tom, kdo vyhraje snad není pochyb.

zuzana
5. 7. 2024 17:49
Ohodnotit příspěvek :
     

10 příznaků, že se blíží globální válka

https://aktax.cz/10-priznaku-ze-se-blizi-globalni-valka/

Standa
5. 7. 2024 17:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Tenhle člověk , co kandiduje na prezidenta USSA už úplně blbne.
,,Americký prezident Joe Biden prohlásil, že je hrdý na to, že byl první černošskou ženou, která kdy sloužila s černošským prezidentem.”
Pak se divíme, že podle něj hopsá půlka blbečků v Americe a celá vláda v Česku.

Max
6. 7. 2024 13:10
Odpovědět  Standa

Ten zmatený stařík o ničem nerozhoduje. Je ve funkci fíkového listu, který má za cíl ukrýt skutečné entity, které to v USA skutečně řídí. Pro ně je dokonce výhodné, že je Biden postižen demencí. Dá se na něj svalit vše i jaderná válka. A mít při tom čisté ruce.

5. 7. 2024 18:09
Ohodnotit příspěvek :
     

Mezitím, Orbán dorazil do Moskvy ke vzteku EUistů (ale Maďaři jsou teď na půl roku předsedové). A s ním tam v entouraži dorazil také vydavatel švýcarské Weltwoche Roger Köppel, co s ním byl před pár dny taky u Zelenského v Kijevě:
https://weltwoche.ch/daily/koeppel-aus-dem-kreml-erste-eindruecke-von-viktor-orbans-friedensmission-bei-wladimir-putin-in-moskau/

cool
5. 7. 2024 19:31
Ohodnotit příspěvek :
     

O čem by s gijewem jednali? Všechno co mělo cenu střelili. To je jenom virtuál vlády jako u nás. Tam i s bezbřehým násilím ven ale i dovnitř.

Pavel z Moravy.
6. 7. 2024 08:46
Odpovědět  cool

Je to hra na berana, berana duc.