politika

Stalin a Niger. Jevgenij Prigožin: “Afrika bude svobodná!”

Po Rusku, Wagnerovcích a Prigožinovi se v Nigeru rozhodli zavolat na pomoc soudruha Stalina. Hrozba zahraniční intervence se blíží.

1. Část zemí ECOWAS se s přímou podporou Francie připravuje k útoku na Niger.

2. Niger připravuje skupinu dobrovolníků na podporu armády. Přihlásilo se až 50 000 lidí.

3. PMC “Wagner”, stejně jako Prigožin, působí v Mali a v Nigeru se neobjevil.

4. Alžírsko odmítlo žádost Francie o využití vzdušného prostoru země pro přesun francouzských vojenských sil ohledně intervence proti Nigeru.

5. Africká unie pozastavila v organizaci členství Nigeru. Guinea, Mali, Burkina Faso a Alžírsko jsou připraveny pokračovat ve spolupráci s novým režimem v Nigeru.

6. V Nigérii a Ghaně se opozice otevřeně staví proti intervenci v Nigeru, což však nebrání plánu přesunu vojsk.

7. USA oznámily, že neplánují stáhnout svou vojenskou základnu z Nigeru, jasně doufají, že si tam zachovají svou přítomnost v případě úspěšné intervence.

8. Turecko se postavilo proti intervenci ECOWAS a Francie v Nigeru, ale neoznámilo žádná opatření v zájmu podpory armádního režimu v Nigeru.

9. V Mali a Nigeru zesílily teroristické útoky. Je zřejmé, že teroristé jednají podle pokynů kurátorů západních zpravodajských služeb, aby tyto země destabilizovali.

10. Invaze do Nigeru může začít před koncem srpna, protože je dokončeno soustředění vojsk nezbytné pro invazi. Již nyní má ECOWAS v této záležitosti určité logistické potíže.

https://colonelcassad.livejournal.com/8584440.html

Zakladatel PMC Wagner Jevgenij Prigožin zveřejnil video z Afriky

“Afrika bude svobodná!”

Zakladatel PMC Wagner Jevgenij Prigožin poprvé od červnového povstání zveřejnil video z Afriky. Jeho zprávu pro Tsargrad analyzoval vedoucí vědecký pracovník Akademie vojenských věd Vladimir Prochvatilov.

Řeč je o videu, ve kterém Prigožin hlásí, že je v Africe spolu s bojovníky PMC Wagner. Prigožin v něm hovoří o tom, jak jeho skupina dělá Rusko ještě větší zemí na každém kontinentu a Afriku svobodnější. Dodal, že PMC Wagner přináší Afričanům mír a štěstí, ničí teroristy a plní každý slib, který dali. Podle podnikatele jeho bojovníci dělají Afriku svobodnější a Rusko ještě větší. 

Prigožin také dodal, že jeho Wagnerovci pokračují v ničení teroristů, a oznámil nábor lidí do PMC.

Vladimir Prochvatilov poznamenal, že ve světě existují dva hlavní „hororové příběhy“ o Rusech. 

První je spojen s jadernými zbraněmi a druhý – s PMC “Wagner”. 

A vzhledem k turbulentní situaci v Africe se tam Prigožin a jeho bojovníci objevili docela včas. Expert připomněl, že ECOWAS – Hospodářské společenství západoafrických zemí vytvořené Francouzi se chystá zahájit ozbrojenou intervenci.

Tvrdá demonstrace toho, že Wagnerova skupina je tam přítomna by měla vystřízlivět především horké francouzské hlavy, – vysvětlil Vladimir Prochvatilov v rozhovoru pro Tsargrad.

Poukázal na to, že pokud francouzské síly nebo jejich proxy síly vtrhnou do Nigeru, poskytne to prostor a volnost různým teroristickým skupinám, s nimiž ani Francouzi, ani jiné země ECOWAS neumějí bojovat.

Bylo by lepší, kdyby se nyní (země ECOWAS) spojily a zahájily boj proti teroristům. Ale Francouzi teroristy skrytě podporují, – říká Vladimir Prochvatilov.

Proto ne nadarmo Prigožin připomněl, že Wagner je připraven bojovat a bojuje proti různým teroristům a jiným banditům, vysvětlil expert. Je celkem jasné, koho má na mysli.

To znamená, že jde o důležitý přínos Ruska k udržení míru na africkém kontinentu, ke stabilizaci situace a zabránění krvavé války, – shrnul Vladimir Prochvatilov.

https://1url.cz/QuwX1

Takto probíhají demonstrace na podporu armády v hlavním městě Nigeru Niamey:

sdílet na

14 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
ModrýKlokan
23. 8. 2023 00:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Fuck USA, fuck France.

Kokainu Salva

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jiří
23. 8. 2023 01:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Afrika bude znovu hořet? Francie a USA pro to dělají hodně ,no přijde tvrdá odpověď afričanů.

Spam Janka
23. 8. 2023 11:59
Odpovědět  Jiří

nemusia nic urobit, staci, ked sa pohnu dalsie miliony Africanov smerom do EU

Frank1
23. 8. 2023 21:01
Odpovědět  Spam Janka

To je zamer globalistu, promichat Evropu rasami, ktere rozestvou aby je pak lepe ovladali.

Janaz
23. 8. 2023 05:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Nmiesto toho, aby sa afričania nechali huckať imámami a sorošovymi mimovládkami k odchodu do Európy, kde sa z nich stanú skrachované existencie bez budúcnosti, ktoré s vysokou pravdepodobnosťou zahynú násilnou smrťou, radšej nech sa konečne postavia za svoju skutočnú slobodu a budúcnosť proti západu a ich miestnym sluhom. Nech si konečne uvedomia, že s ich prírodným bohatstvom a prácou v prospech seba a svojich štátov sa môžu stať kontinentom, kde sa im bude dobre žiť. Bez práce to však nepôjde.

Fanny
23. 8. 2023 13:39
Odpovědět  Janaz

Velmi hezké by bylo kdyby se teď sebrali všichni Afričané a šli si vzít svoje země zpět,toho rabování už bylo až až.

Frank
23. 8. 2023 08:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Západních zmetků už má dost kdekdo, jen my jim lížeme zadky.

Pavel K
23. 8. 2023 10:07
Odpovědět  Frank

……i na nás dojde, všeho dočasu.

Vladimír
23. 8. 2023 09:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdepak má ten Západ to právo národa na sebeurčení? Nyní se nehodí, když jde o suroviny skoro zadarmo.

Gales
23. 8. 2023 09:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Jedná se taky o zájmy Číny v Africe. Asi to dopadne tak,že se Wagnerovci rozrostou o ,,dobrovolníky” z Číny. Anebo má Čína svoje hudebníky?

Pavel z Moravy
23. 8. 2023 10:16
Odpovědět  Gales

Čína do toho vojensky, tedy přitomností nějakých bojovníků nezasahuje. Je to tzv nevmněšování. Ale potom přijde s podporou. Banda ze západu musí skončit s těmito koloniálními manýry. Je to odporné. Ale odporní lidé tomuto KOZA prozatím vládnou.

Juraj
23. 8. 2023 13:35
Odpovědět  Gales

Pokiaľ má Ruská federácia 30 000 hudobníkov, tak Čína je schopná dať dokopy 10x toľko(podla počtu obyvateľov). Čínský hudobníci si budú brať čiapky vystužené ocelou a tých KoZou podporovaných teroristov tam umlátia tými čapicami…xixi

Frank1
23. 8. 2023 21:04
Odpovědět  Gales

Pri investicich do Afriky s tim scenarem Macrona Cina nepocitala. Uvidime co ted udela pro jejich ochranu…Degenerati je chteji znicit.

Frank1
23. 8. 2023 21:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Zapas o Afriku jde do finise. Degenerati se ale nevzdavaji. Kdyz uz nemohou krast, tak alespon Afriku znici jako Syrii a Lybii. Nevim jak silny jsou Wagnerovci, maji ale podporu lidi. Sazi na sve poskoky v Africe, ktere je treba take svrhnout.