politika

Stálá mise Ruska: Generální tajemník OSN António Guterres porušil chartu organizace

Stálá mise Ruské federace při OSN v reakci na slova generálního tajemníka Antónia Guterrese, že referenda v Donbasu, Záporoží a Chersonu nelze uznat jako skutečné vyjádření vůle lidu, vydala kategorické prohlášení.

Slova generálního tajemníka nelze podle postoje ruských diplomatů brát jako stanovisko organizace. Kromě toho samotná administrativní funkce nedává politikovi v zásadě právo činit prohlášení jménem celé organizace.

“Guterres svým prohlášením o referendech porušil článek 100 Charty OSN o nestrannosti jednání,” uvedla v prohlášení Stálá mise RF.

Rodák z Portugalska také dokázal ignorovat princip rovnosti a sebeurčení národů, stanovený v chartě organizace.

Výsledkem takových prohlášení je, že Guterres ve skutečnosti prokázal stejně selektivní přístup jako země Západu. To je projev dvojího metru.

Pro Pokec24 přeložila Janinna
https://bit.ly/3UPJhA1

sdílet na

25 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Masunta
1. 10. 2022 00:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Dvojí metry jsou stále v módě. Právo na sebeuržení národů je zákon mezinárodní. Je-li ve státě uznaná jako historická menšina nějaký národ, má právo se odtrhnout. Pokud, jako třeba ve Španělsku, to není nějak zakotveno v ústavě – tam Baskici toto mají zatrhnuté Ústavou nebo zákonem Španělska. Španělsko by s tím jedině muselo souhlasit. Ale také je pravdou, že nezákoně vzniklo Kosovo. A jestli nějaký stát vznikne i nezákoně, ale má strategického spojence, přes to vlak nejede. Viz třeba Kosovo. To nezmění třeba nějaké sankce. To by změnila jen válka. Může se nějaké uznání nebo neuznání vléci třeba jako to s Krymem, ale to vyšumí a bude překryto jinými událostmi. Třeba rozpadem EU nebo USA (odtržení státu Texas). Až se Chasidy nad hrobem prospí, poučí nás o tom.

Vlad III.
1. 10. 2022 05:27
Odpovědět  Masunta

Admin je kamarád,co se divíte?

Masunta
1. 10. 2022 08:25
Odpovědět  Vlad III.

4 střely do řechtačky. Spojení je dobré, záchvatový Lev Prchu (učitě ne “pro nás”), vyhodnocený s ostudou objektivně Adminem. Blokovaný jsi asi proto, že tě Admin vyhodnotil, že máš primitivní příspěvky, kde koho urážíš a jsi psychopat… Tady si hnízdečko psychopátka nepostavíš. Neukojíš se. Ale do svých posledních dnů se můžeš něčemu divit a něco si nalhávat… 🙂

[Trol-1] Bubaku
1. 10. 2022 07:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Drtivá většina OSN se shodla na tom, že okupací Ukrajiny porušilo chartu OSN Rusko, stejně tak včera 2/3 hlasů v RB OSN, kde opět totéž jen ve vztahu k nezákonné anexi částí Ukrajiny. Proti hlasovalo dokonce jen Rusko. Zcela mezinárodně izolované. A bude pro něj čím dál hůř. Al Kaida taky nemá tolik spojenců.

Masunta
1. 10. 2022 09:31
Odpovědět  [Trol-1] Bubaku

Několik států odmítlo hlasovat.

1. 10. 2022 10:30
Odpovědět  Masunta

Rusko v pátek vetovalo rezoluci Rady bezpečnosti, která označila své pokusy o nezákonnou anexi čtyř ukrajinských regionů na slavnostním ceremoniálu v Moskvě, jako „hrozbu pro mezinárodní mír a bezpečnost“, požadující okamžité a bezpodmínečné zrušení rozhodnutí. .

Návrh rezoluce, který rozeslaly Spojené státy a Albánie, podpořilo deset z patnácti členů Rady, Rusko hlasovalo proti. Čtyři členové se zdrželi hlasování, Brazílie, Čína, Gabon a Indie.

Návrh označil takzvaná referenda pořádaná Ruskem ve čtyřech regionech Ukrajiny, které Moskva nyní považuje za suverénní území – Luhansk, Doněck, Cherson a Záporižža – za nezákonná a za pokus o úpravu mezinárodně uznávaných hranic Ukrajiny.
https://news.un.org/en/story/2022/09/1129102

Masunta
1. 10. 2022 12:07
Odpovědět  primak

No jasně.

zuza
1. 10. 2022 12:33
Odpovědět  primak

žiadne medzinárodne uznávané hranice ukRuiny neexistujú, ukRuina si ich pred 30 rokmi zabudla nechať zaregistrovať

Pavel
1. 10. 2022 10:11
Odpovědět  [Trol-1] Bubaku

nu což nebude s námi kamarádit udělá se nová železná opona mezi zaostalou evropu a zbytkem světa rus bude obchodovat se zbytkem / na rozdíl od nás má všechno od obilí až po zlato prostě vše co potřebujete pro život/ a mi se budeme koukat – ještě nic nezačalo a v evropě se hroutí vše od energií až po hajzlpapír ted si to představte za pět let jak za první republiky fronty na polívku a rvačky u armády spásy kdo nezmrzne venku – hloupý pes který hryže ruku která ho krmí no a ivan evropu krmil levnými surovinami a na tom stál blahobyt evropy – amerika náš vzor až sem to dotáhneme
https://www.youtube.com/watch?v=rmPbVg4ZZfI&list=RDCMUCOuf_kStlWnhuauw4ce8l-w&index=1&ab_channel=kimgary

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
1. 10. 2022 11:16
Odpovědět  Pavel

Přesně tak jmenovče, není co dodat. Bohužel, jsme v tom i s těmi nevědomými jako je třeba zdejší Bubak, ale těch je strašně moc, současné školství se na nich podepsalo.

1. 10. 2022 10:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Článek 100

  1. Při plnění svých povinností generální tajemník a zaměstnanci nebudou vyžadovat ani přijímat pokyny od žádné vlády ani od žádného jiného orgánu mimo Organizaci. Zdrží se jakéhokoli jednání, které by mohlo odrážet jejich postavení jako mezinárodních úředníků odpovědných pouze Organizaci.
  2. Každý člen Organizace spojených národů se zavazuje respektovat výlučně mezinárodní charakter povinností generálního tajemníka a personálu a nebude se je snažit ovlivňovat při plnění jejich povinností.

https://www.un.org/en/about-us/un-charter/full-text

Gales
1. 10. 2022 10:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Ten Restovanej je součástí západu a proto nemůže mlejt nic jiného než co mu páníšek poručí.Stejně už ho nikdo nebere vážně a tak je každému jedno co blábolí.

Pavel z Moravy
1. 10. 2022 11:23
Odpovědět  Gales

Oni jsou ti zápaďáci strašně vyděšení, že končí jim sen o zlatém teleti a navíc je nikdo krom nich samotných nemá rád. Časem se k Rusku přidá spousta odvážných, teď se ještě možná amíků bojí, protože ví, čeho jsou schopní. Tady se lidé také báli vyhrožování a běželi si nechat píchnout do těla něco o čem nevěděli co to je a co jim to může způsobit.

2. 10. 2022 05:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Maria Zacharová komentuje námitky Západu o “překreslování mapy Evropy”:

Západ, který neuznává referenda o připojení k Rusku, vykazuje dvojí metr, upozornil již dříve v Radě bezpečnosti ruský stálý představitel Vasilij Nebenzia a připomněl uznání Kosova. V historii existují další příklady uznání odtržení a anexe území Západem bez souhlasu států, ke kterým patřila. Texas se oddělil od Mexika v roce 1836 a poté se stal součástí Spojených států; v roce 1990 a 1991 uspořádaly Slovinsko a Chorvatsko referendum o nezávislosti na Jugoslávii bez souhlasu jejích úřadů a byly uznány; V roce 1991 se v Estonsku, na Ukrajině, v Gruzii, Moldávii, Turkmenistánu, Arménii a Ázerbájdžánu konala referenda o nezávislosti na SSSR – navzdory vůli sovětského vedení a celého sovětského lidu, který hlasoval pro zachování Unie vůbec. -Unijní referendum; a při sjednocení Německa a NDR se na názor obyvatel vůbec nikdo neptal – pohlcení východního Německa západním Německem prošlo bez referenda.

2. 10. 2022 05:55
Odpovědět  primak

pokr.
Výsledky referend v rámci samotných západních zemí jsou přitom ignorovány. V roce 2017 se 90 % obyvatel Katalánska vyslovilo pro nezávislost na Španělsku, načež Madrid zahájil rozsáhlé represe vůči zastáncům nezávislosti. Na konci roku 2017 požadovali obyvatelé italských regionů Veneto a Lombardie v referendech větší autonomii na Římě, ale proces udělování nových pravomocí ze strany centrálních úřadů se zadrhl.



2. 10. 2022 07:22
Odpovědět  primak

A to ještě nezmínila Hawai, Porto Rico, Aljašku a pár menších ostrovů.

Já vím, Aljašku prodal car za $7,2 mil., přes 1,5 mil km2, t.j. méně než $5 za 1km2.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Koup%C4%9B_Alja%C5%A1ky

(A jestlipak se car zeptal svých poddaných? Referendum? A nebo se s nima o ten balík rozdělil?

2. 10. 2022 07:26
Odpovědět  primak

Že by tam v těch nahoře jmenových zemích USA šlo zachraňovat své krajany, kteří tam ryli držkou pod nadvládou ostrovanů a nesměli mluvit americky? V tom případě jim bude odpušteno…

[Trol-1] Filip Novak
2. 10. 2022 19:26
Odpovědět  primak

No jo, tak Putin taky místo uznání samostatnosti poslal na Čečence bombardéry. Čína také žádná referenda neuznává. U velmocí to tak většinou je, že nechtějí připustit rozpad. Kupodivu Británie Indii i jiné bývalé kolonie pustila.

Gene
2. 10. 2022 19:53

Pustila, proto ze je nemohli udrzet. Ovsem prvni je vyrabovali a da se rict ze je rabuji dal. Navic, Rusko si vzalo co jim historicky patrilo. Tady mate nastin jak to dela Francie.
1. Bývalé kolonie musí zaplatit „koloniální dluh“.
Nově „nezávislé“ země jsou nuceny platit za infrastrukturu země, za jejíž vybudování si Francie během kolonizace připisuje zásluhy. Výše tohoto dluhu se liší v závislosti na tom, která země dluh splácí a jak je rozvinutá její infrastruktura.
2. Francie může automaticky zabavit národní rezervy africké země.
Africká země musí uložit své národní měnové rezervy do francouzské centrální banky.
Francie má od roku 1961 národní rezervy 14 afrických zemí: Benin, Burkina Faso, Pobřeží slonoviny, Mali, Niger, Senegal, Togo, Kamerun, Středoafrická republika, Guinea Bissau, Rovníková Guinea, Čad, Kongo-Brazzaville a Gabon.
Ve skutečnosti je více než 80 procent devizových rezerv těchto afrických zemí uloženo na takzvaných „operačních účtech“, které kontroluje francouzská státní pokladna.

[Trol-1] Filip Novak
2. 10. 2022 20:19
Odpovědět  Gene

To by mne nenapadlo, že tyhle africký státy vůbec nějaký rezervy mají. Nakonec ale řada států má devizové rezervy v cizině. I Čína či Rusko. To teď o ně tedy přišlo.

Gene
2. 10. 2022 20:27

Ovsem to neni vse jak je okradaji.
Bývalý prezident Francie Jacques Chirac ve svém videu řekl, že Francouzi by měli přijmout skutečnost, že velké množství peněz v jejich bankách pochází právě z vykořisťování bývalých kolonií na africkém kontinentu.
3. Francie si nárokuje právo využívat jakýkoli přírodní zdroj objevený v zemi.
Francie tvrdí, že má první právo nakupovat jakékoli přírodní zdroje nacházející se na území jejích bývalých kolonií. Africké země také nesmějí volně hledat jiné partnery.
4. Francie nutí africké země upřednostňovat francouzské zájmy a společnosti v oblasti veřejných zakázek a veřejných zakázek.
Podle státních zakázek je třeba nejprve zvážit francouzské společnosti. Teprve poté se mohou Afričané spojit s dalšími zahraničními společnostmi. Nezáleží na tom, zda by africké země měly prospěch z partnera mimo Francii.
V důsledku toho jsou v mnoha bývalých francouzských koloniích všechna hlavní ekonomická aktiva ve francouzských rukou. Například v Pobřeží slonoviny francouzské společnosti vlastní a kontrolují všechny hlavní služby – vodu, elektřinu, telefon, dopravu, přístavy a velké banky. Stejná situace je v oblasti obchodu, stavebnictví a zemědělstv

Gene
2. 10. 2022 20:34
Odpovědět  Gene

Francie si nárokuje výlučné právo na dodávky vojenského vybavení a výcviku africkým vojenským důstojníkům.
Prostřednictvím sofistikovaného schématu stipendií, grantů a „obranných dohod“ připojených ke Koloniálnímu paktu (dokumentu, který stanoví společnou měnu pro všechny frankofonní země – CFA frank), vysílají africké země své vysoké vojenské důstojníky na výcvik do Francie.
Situace v Africe je nyní taková, že Francie vycvičila a vyživila stovky, dokonce tisíce zrádců. Aktivují se, když je Francie potřebuje ke spáchání dalšího státního převratu nebo vytvoření znepokojivé politické situace v Africe.

Gene
2. 10. 2022 20:34
Odpovědět  Gene

Francie si nárokuje právo rozmístit jednotky a intervenovat v africké zemi na obranu zájmů Francie.
Francie si v podmínkách obranných dohod a Koloniálního paktu nárokuje zákonné právo vojensky zasahovat v afrických zemích a také trvale rozmístit své jednotky na jejich vojenských základnách.
7. Africké země jsou povinny učinit francouzštinu oficiálním jazykem země a vzdělávání.
Na „frankofonní“ kulturní a vzdělávací systém s několika satelity a jejich pobočkami přímo dohlíží francouzský ministr zahraničních věcí.
Tady to mate shrnuto.
http://ambawa.org/news/france-robbing-africa
Takze zlati Rusove.

[Trol-1] Filip Novak
2. 10. 2022 20:38
Odpovědět  Gene

Tak to si to teda ošéfovali.

Gene
2. 10. 2022 19:56

Dvě vyhlášené nezávislé africké banky – BEAC (Banque des Etats de l’Afrique Centrale) a BEACO (Banque Centrale des Etats de l’Afrique de l’Ouest) – v praxi nemají žádnou vlastní měnovou politiku.
Země samy nevědí, ani jim není řečeno, kolik ze skupiny devizových rezerv držených francouzským ministerstvem financí jim patří jako skupině nebo jednotlivě.
Pouze omezená skupina úředníků zná přesně částky těchto provozních účtů, kam jsou tyto prostředky investovány. Francie pečlivě skrývá tyto a další podrobnosti před jakoukoli africkou bankou nebo vládou.
Odhaduje se, že Francie nyní drží ve své státní pokladně téměř 500 miliard dolarů z peněz afrických zemí a udělá cokoliv, aby si je udržela. Africké země navíc k těmto penězům nemají přístup.
Francie jim umožňuje přístup pouze k 15 procentům peněz v daném roce. Pokud potřebují více než to, musí si půjčit za komerční sazby ze zbývajících 85 procent – ​​svých vlastních peněz – které drží jako rukojmí francouzské ministerstvo financí.
Aby toho nebylo málo, Francie stanovila limit na množství peněz, které si země mohou půjčit z rezervy. Limit je pevně stanoven na 20 procent jejich veřejných příjmů v předchozím roce.