politika

Směšná hrdost Washingtonu

Matthew Miller, oficiální zástupce amerického ministerstva zahraničí, na středeční tiskové konferenci:

Je důležité znovu zdůraznit,“ řekl, „že před rokem a půl zahájil tuto válku Vladimir Putin v domnění, že se chystá obnovit slávu Ruského impéria, selhal ve všech svých maximalistických, imperialistických cílech. A nyní, o rok a půl později, když ztratil desítky tisíc ruských vojáků a utratil miliardy a miliardy dolarů, prosí Kim Čong-una o pomoc”. 

V tomto duchu se západním médiím doporučuje komentovat návštěvu severokorejského vůdce na Dálném východě a jeho setkání s Vladimirem Putinem, které znamenalo další sblížení mezi Moskvou a Pchjongjangem.  Média kolektivně zaujala postoj a začala pracovat na tématu „jak hluboko kleslo Rusko“.

Není to tak dávno, co Vladimir Putin seděl u jednacího stolu s lídry zemí G7. To, že nyní natahuje červený koberec pro severokorejského diktátora Kim Čong-una, ukazuje, jak daleko zahnal svou zemi do izolace a nepochybně to svědčí o nutnosti doplnit zbraně pro jeho katastrofickou válku na Ukrajině,“ píše např. Financial Times. 

Je legrační, že i liberální emigranti sedící v Londýně začali s nadšením pracovat na stejném tématu. Z nějakého důvodu je pohoršilo zejména menu slavnostní večeře, kterou Putin severokorejského vůdce pohostil. 

Pelmeně s krabem, jeseter s houbami, sorbet s rakytníkem, mramorované hovězí se zeleninou (které mě obzvlášť zaujalo, i když je hodně kalorické, ale Kimovi je to jedno) a brusinky s kondenzovaným mlékem a piniovými oříšky… Všechno je na tomto menu v pořádku, kromě hosta. Řekni mi, kdo je tvůj čestný host, a já ti řeknu jméno tvého impéria. Na tom místě u společného stolu by měl při večeři sedět Biden. Ale jinak – ne jídlo pro koně …“ – píše s předstíráním  vtipu jeden z nich, bývalý vůdce Komsomolu z Kyjeva Pastuchov. 

A ta prostá duše nechápe, že říká nahlas to, o čem jeho starší a zkušenější anglosaští kolegové nepíší, i když to jistě mají na paměti: Kim Čong-un pro ně není jen „mezinárodní vyvrhel“ a „diktátor“, ale také nějaký legrační tlustý Asiat. Rozvinout pro někoho takového červený koberec? Krmit ho jeseterem? Fuj, to je ponížení pro přijímající stranu! Ovšem bílý pán Biden – i když je senilní, je z masa a kostí západní civilizace, a proto si zaslouží čest a téměř uctívání.

Rasismus? Samozřejmě je to rasismus. 

Ale ještě také špatně skrývaný strach z vznikajícího spojenectví tří jaderných mocností ve východní Eurasii. A jaké síly! Od padesátých let 20. století je Rusko schopno garantovat zničení Spojených států v jaderném konfliktu, Čína této úrovně dosáhne přibližně v roce 2036 a KLDR, která již aktivně rozvíjí svůj jaderný raketový program, může nyní udělat kvalitativní skok díky vědecké a technické podpoře Moskvy. 

Právě tento aspekt partnerství mezi Ruskem a Severní Koreou nejvíce znepokojuje Washington a jeho spojence. 

Ale Bílý dům a ministerstvo zahraničí samozřejmě nemohou přiznat, že sám Západ vlastníma rukama dotlačil Rusko nejen k posílení ekonomických a politických vztahů s Čínou, ale také k rozhodnému sblížení s KLDR. 

Ostatně je velmi nepříjemné připustit, že jako protiváha trojúhelníku Washington-Tokio-Soul, koncipovaného v Bílém domě jako jakési asijské NATO, vzniká a sílí mocná jaderná triáda Moskva-Peking-Pchjongjang.

Proto úředníkům administrativy Bidena nezbývá nic jiného, než skrývat svůj zmatek a úzkost pod velkolepým hábitem hrdosti.

t.me/RealFitzroy/1305

sdílet na

37 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
ModrýKlokan
17. 9. 2023 01:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Chtěl bych se zeptat kohokoliv, kdo o tom něco ví. Minimálně před dvěma lety jsem se opakovaně pokoušel zaregistrovat do komentářů na Nové republice Ivana Davida. Naprosto neprůchodné, neotevírá se žádný registrační formulář přes příslušný link. Teď po té jejich hlášené rekonstrukci webu jsem to zkoušel opakovaně znovu. Žádná změna, přes link registračního formuláře se otevře přihlašovací formulář a ten mě nikam nepustí. Psal jsem dvakrát emaily na jediný uvedený webový kontakt redakce@novarepublika.cz s prosbou o registraci nebo vysvětlení postupu. Poprvé žádná reakce, podruhé email nedoručen, adresa nedostupná.

Neví někdo z vás o co tady jde? Ten David je padlý na hlavu? V Europarlamentu mu vyoperovali mozek? Nebo to je nějaká trapná taktika jak omezit počet komentářů? Nebo je ten jeho web trvale pod nějakým hackerským útokem? Nebo mám nějaký přehnaný nároky? Cookies jsem samozřejmě vymazal, tím by to být fakt nemělo. Chci tak moc? Když je někdo europoslanec, tak si snad umí utřít zadek sám a mít funkční email a primitivní webový formuláře. Nebo půl milionu měsíčně na takový primitivní blbosti je málo?

Jaris
17. 9. 2023 02:30
Odpovědět  ModrýKlokan

Nova republika mi nikdy nesedela. Davida povazuji za podivnou existenci.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
17. 9. 2023 03:16
Odpovědět  ModrýKlokan

Bez registrace to nejde? Já nevím; jsem tam zaregistrován už roky, takže nevím, zda to jde či ne. Mě stačí se přihlásit. Tak. Právě teď jsem zkopnul začátek vaší tenze a pověsil ho na NR. Jsem zvědav, zda mi Dvořák odpoví.

Zato totiž nemůže David, ale a pouze admin Václav Dvořák. To je ten maník, co natočil Ukradené Kosovo. Dokument je to dobrý, ale Dvořák je nafuněnej cocot. Vlastně kvůli němu tam už se.ru na diskuze a přešel jsem sem. Když jsem ho v covidéře varoval, že když udělá co má v úmyslu, přijde o čtenáře, protože dost čtenářů tam chodí kvůli diskuzím, tak se nas.ral a přestal se mnou komunikovat. Před tím normálně.
Nevím, čím to je, ale z pětadvaceti zdělanců jich má čtyřiadvacet tak nafouklý ego, že si přes něj neviděj ani na špičku svejch zdělanejch – a začasté zadělanejch – rypáků A výsledek? Před jeho “inovací” tam bylo běžně sto a víc diskutujících, tak jednou za týden přes dvěstě, a teď? Nejvíc jich je tam teď pod Štefcem – rovných deset! Dřív to tam žilo a jiskřilo a teď to tam chcípá, bo není s kým pokecat. Cablík, Plebej, Kolokol a ještě asi dva, a to je všechno, co tam zbylo. Tedy krom všudezdejších nas-íracích pdvraťáků, rozumí se.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
17. 9. 2023 08:39
Odpovědět  ModrýKlokan

Zkusila jsem to – když se klikne na “Přihlásit se” (nahoře v pravém rohu), otevře se okénko Přihlásit se, pod ním Založit účet. Po kliknutí na účet se dostaneš na “Registrace do Právě dnes”. Dál jsem nešla, zatím se přihlásit nechci, i když o tom už nějaký čas uvažuji.

Ale zjistila jsem,že tohle se dá jen při otevření webu s názvem: Nová republika – Právě dnes, zatímco při výběru jen názvu Nová republika nic nefunguje, ačkoliv se u obou dostaneš na stejnou stránku.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
17. 9. 2023 13:53
Odpovědět  Albi

Zmlácený Australane, Albi a další. Včera jsem hodil na NR Modrákovu tenzi a adresoval ji adminovi NR, panu Dvořákovi. Zde “vytýkací dopis”:

Milan
před 10 hodinami

Pane Dvořáku, lidi mají problém s registrací na NR, viz dotaz na Pokecu, který jsem sem zkopnul:

ModrýKlokan
17. 9. 2023 01:13
Chtěl bych se zeptat kohokoliv, kdo o tom něco ví. Minimálně před dvěma lety jsem se opakovaně pokoušel zaregistrovat do komentářů na Nové republice Ivana Davida. Naprosto neprůchodné, neotevírá se žádný registrační formulář přes příslušný link. Teď po té jejich hlášené rekonstrukci webu jsem to zkoušel opakovaně znovu. Žádná změna, přes link registračního formuláře se otevře přihlašovací formulář a ten mě nikam nepustí. Psal jsem dvakrát emaily na jediný uvedený webový kontakt redakce@novarepublika.cz s prosbou o registraci nebo vysvětlení postupu. Poprvé žádná reakce, podruhé email nedoručen, adresa nedostupná.
Víte o tom? Dva roky jsou dost dlouhá doba na kontrolu a nápravu, řekl bych. Takhle akorát zbytečně ztrácíte – a nas-íráte – své čtenáře.

17. 9. 2023 13:56

A zde odpověď pana Dvořáka:

Václav Dvořák
 před 4 hodinami
 Odpověď uživateli  Milan
Omlouvám se za redakci. Chybí nám IT pracovník a dosavadní hostitel nás cenzuropval. Museli jsme naše stránky dočasně přsměrovat do Německa a tímse stalo, že některé funkce webu Nová republika nefungují. Proto jsme v těchto dnech přešli k novému hostiteli a postupně s ním a je ajťáky dáváme technické nedostatky do pořádku. Prosím o strpění.

obé na tomto odkazu:

https://www.novarepublika.cz/2023/09/sblizovani-moskvy-a-pchjongjangu-nici-hegemonii-zapadu-v-severovychodni-asii-na-ceste-ke-strategickemu-spojenectvi

Opakuji – pan David je v tom nevinně. Takže tak.

Albi
17. 9. 2023 14:19

Možná že na tom odkazu Nová republika – Právě dnes by to tedy už mělo jít. Já jsem až do přihlášení nešla., ale chci se zeptat – tobě se daří vkládat příspěvky, když jsi pořád přihlášený?

Albi
17. 9. 2023 14:34
Odpovědět  Albi

Tak oprava – já blbka jsem teprve teď zkusila, jak fungují ty odkazy, které se mi v odpovědi Klokanovi automaticky zamodřily – a na obou se ta nabídka na “otevření účtu” zobrazila úplně stejně.
Přitom když jsem je otevřela poprvé před nabídku internetovou, to nešlo.
Ta technika – čím “kvalitnější”, tím horší, resp. zbytečně složitější.
Zrovna tak jako tzv. lepší “ochrana údajů”, resp. asi lehčí šmírování a dohled – “Používáme soubory cookies” se občas odmítnout dají, častěji ne – tak proč chtějí potvrzení souhlasu, když není jiná možnost, než v podstatě souhlasit?

17. 9. 2023 15:23
Odpovědět  Albi

Když se objeví souhlasit s cucky a nejde je odmítnout, nebo bych je musel vyklikávat po jednom, tak většinou odcházím. Jen hodně vzácně si dám tu práci, že je po jednom vyklikám. Ale když to nejde, se.ru na to v každém případě hned. Ani tak ne ze šmírovacích obav, ale pro ten agresivní nátlak.

17. 9. 2023 15:15
Odpovědět  Albi

Jsem tam furt přihlášený a občas, jako právě včera, tam něco vložím.
Jenže já se tam původně přihlásil jako jen Milan. Pak se tam ale vyplesklo víc Milanů, co trolili, a měl jsem kvůli tomu spory s adminem NR Dvořákem. Tak jsem se přeregistroval na Milana ze Zahrady Čech. Jenže pak Dvořák zavedl ten protitrolí program plus registraci a “číst více” – před čímž jsem ho opakovaně varoval až se mnou nakonec přestal komunikovat.
V podstatě ho k tomu programu vyhecovali právě troldové, dle mého úmyslně, protože předpokládali přesně ty následky, jaké po jeho zavedení nastaly. Jenže Dvořák mě měl za vola asi jako Se.mi, když přijde řeč na trolí farmu pod řízením BIS.
No a po zavedení toho programu se diskuze smrskla o nejméně 90%, protože spolu troldy (kterých zas tak moc nebylo, akorát že tapetovali – noboody-masuntovská metoda) zmizela i většina diskutérů, kteří tam byli roky. Že bych měl radost že na moje varování došlo? Neměl. Měl jsem vztek.
No a když jsem se po zavedení té deb.lity, včetně “číst více” – proto jsem před tím Se.miho varoval – přihlásil do diskuze, tak jsem zjistil, že můžu jenom pod původní registrací jako Milan. Takže Milan na NR jsem já. 🙂

Albi
17. 9. 2023 17:12

Aha – díky za obě odpovědi s těmi cookies to dělám podobně, ale děsně mě to otravuje.

ModrýKlokan
18. 9. 2023 16:25

@ Milan, Albi

Díky moc děcka, konečně jsem v obraze, připadal jsem si jak debil a nechápal jsem proč. Vidím, že celá ta záležitost je fakt systémová. Vážím si toho, že jste si kvůli mýmu prudění dali tolik práce. Moc děkuju a zdravím.

Autor
17. 9. 2023 09:40
Odpovědět  ModrýKlokan

Nová republkika nepatří Davidovi, nebo je maximálně “spolupodílníkem”. Je to web orientovaný na SPD s Okamurou a administrátoři jsou “někdo jiní”.
David. No vzhledem k tomu, co je na naší politické scéně, je vlastně jednou z výjimek. Po dlouhá léta informuje o zákeřnostech EU a to zvláště v oblasti, které se v EU David věnuje, tj. zemědělství. Většina i “šokujících” informací o EU pochází od něho. Jestli je tohle podivnost, nevím …
Takže já bych to nesváděl na Davida samotného, navíc tento web není zrovna milován – hádejte kým. Takže i proto mohou být opatrní.
Co se týče registrací, naučil jsem se žít i bez toho. Po několika pokusech již před mnoha lety na několika webech, kdy vše procházelo, ale už to nešlo odeslat. No a když někdo vyžaduje registraci, tak jej vymažu ze svého “seznamu”. takový nemá zájem o nic, než o sebe.
Ale jinak kdysi tam na NR bývala dobrá diskuse, všechny názory, ale bohužel zlikvidovali to ti, kteří nadávali necenzurně a atd.

Albi
17. 9. 2023 09:57
Odpovědět  Peter 008

“tento web není zrovna milován” – vždycky mě pobaví to upozornění pro naivní = blbé:
“Web se podílí na šíření dezinformačního či konspiračního obsahu”, které dříve bylo doplněno dodatkem “Rychle do bezpečí”. 🙂

Už nevarují – buď poznali, že je to k ničemu, nebo špehují, kdo se snaží závadné texty číst a nechtějí další potenciální “dezoláty” odrazovat.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
17. 9. 2023 14:23
Odpovědět  Peter 008

Zlikvidoval to spoluzakladatel a admin NR, Václav Dvořák, svým protitrolím programem a registrací, před čímž jsem ho opakovaně varoval, že tak přijde o čtenáře. Což se nakonec také stalo. Bylo to sice v době dennodenních hackerských útoků na NR a troldové řádili, že zaswinili hafo diskuzního prostoru – metoda noboody, masunta a další – jenže tím programem a registrací se NR sice zbavila troldů, ale také čtenářů. Z mého pohledu výběru mezi dvěma zly zvolili horší zlo, protože důsledkem je razantní úbytek čtenářů NR.
Přikládám smutný stav naší politscény a pozadí konfliktu SPD versus PRO, zkopnuté z NR, z diskuze na NR zde https://1url.cz/zu2nm
— —
Primak
 před 8 hodinami
 Odpověď uživateli  Primak
Mimo mísu: Nebyla včera na Václaváku nějaká demoška? Čtu to na PL, Idnes, Hovinky. Ale nevidím to tady, možná že kecaj?
— —
 Odpověď uživateli  Primak
Včera jsem se na to ptal MUDr. Davida u článku o zemědělství EU. Odpověděl vyhýbavě a na můj další dotaz článek stáhl. Stále říkám nebudeme li v tom hlavním(t.j. odstavení vlády) zajedno a společně, tak ničehož nedosáhneme. Postoj NR k demonstraci pokládám za alibistický…

17. 9. 2023 14:26

Václav Dvořák
 před 5 hodinami
 Odpověď uživateli  kutnohorsky
Demonstraci nesvoválala SPD, ale čověk, který deklarovat úmysl zničit SPD. Jeho parta i on sám deklarovali setrvání v EU i v NATO. Včera na Václaváku sice řečnili o něčem jiné a na pódium pozvali dobré vlastence a vesměs výborné řečníky ale ta proměna organizátorů ze “strany” PRO byla způsobena tlakem z naší strany a ze strany bývalých porganizátorů demonstrací. Tak mi řekněte, máme dělat reklamu někomu, kdo si na alternativu a opozici jen hraje a bůh ví, jaké má vlastně úmysly?
Mám k tomu ještě něco dodat?
— —
kutnohorsky
 před 3 hodinami
 Odpověď uživateli  Václav Dvořák
Pane Dvořák, káp jste na to. Demonstraci nesvolala SPD! Ale vy(!) jste iniciovali to a to. To jste dobří. Ten pan Rajchl je možná gauner ale to teď musí stranou! SPD by sama takovou demonstraci nesvolala ale předem o ni na NR alespoň neinformovat je trapné. Ať SPD svolá třeba své demonstrace(pro všechny)v menších městech. Budu o nich informovat své známé a budu li moci
přijdu…
— —

Obrázek si udělejte sami.

ModrýKlokan
18. 9. 2023 16:33
Odpovědět  Peter 008

@ Peter

Zdravím. Je to tak jak říkáš. Jinak ty technický potíže již vygoumal Milan a Albi viz výše. Díky.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Rosťa
17. 9. 2023 17:26
Odpovědět  ModrýKlokan

Taky se tam nemůžu přihlásit i když tam účet založený mnou dohledatelný v Google mám.

Jiří
17. 9. 2023 02:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Ano ,jsem účastník diskuse na Nové republice a tento web považuji za nejlepší v ČR a tímto děkuji ,že pan David a kol. umí. I já mám v současnosti zvýšený problém se proklikat na stránky ,holt fašisti se činí.

ModrýKlokan
17. 9. 2023 02:16
Odpovědět  Jiří

@ Jiří

Čau, nemám žádný problém se proklikat na stránky. Problém je, že nelze vkládat komentáře. Pokud ty můžeš vkládat komentáře, tak jak je to možný? Jsi nějaký VIP? Nebo jsi ve whitelistu povolených komentátorů a registrace nových je uzavřena? Proč tedy Davidovy webovky zdánlivě tuto možnost komentovat nabízejí? Není to trapný?

ModrýKlokan
17. 9. 2023 02:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Západní poblitici už strachy stříhají půlkama desítku roxor.

Pepa
17. 9. 2023 06:45
Ohodnotit příspěvek :
     

“Řekni mi, kdo je tvůj čestný host, a já ti řeknu jméno tvého impéria. Na tom místě u společného stolu by měl při večeři sedět Biden.”

No ale v tom případě aby bylo všechno správně, by se ta hostina zase musela odehrát v nějakém ústavu pro mentálně postižené pacienty.

Pijack
17. 9. 2023 07:45
Ohodnotit příspěvek :
     

To máte jak s těmi buzeranty. Ustavičně na svět vykřikují o tom, že jsou hrdí… ale ve skutečnosti v sobě žádnou hrdost nemají. Oni to vědí. Psi štěkají, karavana jede dál 🙂

jsladin
17. 9. 2023 09:05
Odpovědět  Pijack

Hrdost nikdy nesmí být větší než rozum. To je nebezpečné pro všechny.

katango
17. 9. 2023 11:18
Odpovědět  jsladin

Pokud jsem opravdu hrdý, nemusím to nikde vykřikovat. Tím křikem jen potvrzuji, že hrdý nejsem.

josef
17. 9. 2023 09:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Nevím jak je to s Novou republikou a MUDr,Davidem. Normální příspěvek někdy pustí, někdy nepustí. A příspěvky … ? Jako všude. A až v plné síle zasahnou dědici Goebbelsovi, Bachovi z EÚ bude hůř a všude.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Frank1
17. 9. 2023 09:39
Odpovědět  josef

Prispevky maze i AE. Je ale tezke neco kritizovat, kdyz nejste vydavatel a nevite jakym tlakum musi celit.

Albi
17. 9. 2023 09:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Cena za hrdost USA, Alzáka a spol. – Anallýza MAP:

Kyjevská soldateska utrpěla včera 16. září krutý debakl. 17. srpna vrhnul vojevůdce Zelenskyj, za oslavných fanfár českých médií, do bitvy o vesnici Pаботино svoji poslední obrněnou zálohu, elitní 82. útočnou leteckou brigádu vyzbrojenou tím nejlepším, co NATO dodalo. … S výzbrojí US … byla 82. brigáda považována za nejsilnějších ukrajinskou jednotku. A celá prošla několika měsíčním výcvikem v zemích NATO. 
Včera 16. září kyjevská soldateska zbytky 82. brigády stáhla do zálohy, a nařídila brigádu doplnit. Podle ruských hlášení je 82. brigáda totálně zničena a vybita, a je neschopna jakéhokoli dalšího nasazení. ….
Z údajů CIA vyplývá, že 80 až 90% zmobilizovaných Ukrajinců již padlo, bylo zraněno, stalo se invalidy, a nebo v důsledku vojenských útrap onemocnělo, a už neslouží v armádě. … nyní na Ukrajině zbývají poslední 2 miliony branců, kteří by byli schopni bojovat, kdyby se je podařilo nějakým způsobem zmobilizovat!
(Další brutální video z lovu mobilizačních komisařů na obyčejné Ukrajince.)

Boomer
17. 9. 2023 09:45
Odpovědět  Albi

.. jenže ani v případě 82. útočné brigády se přátelé nijak zvlášť nepředvedli, nedosahovala totiž maximálních personálních ani technických stavů dle standardů US nebo NATO.

Početní stav brigády dle standardu US je v rozmezí 1500 – 8000 osob.

Oficiální stav 82. výsadkové útočné brigády.. 2000 osob. ( Forbes. 2023-08-15.)

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
17. 9. 2023 09:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Zkrácený výtah analýzy MAP – čeká na schválení, které možná nepřijde.
Přečtěte si sami, není to dlouhé, zato s videjkem – ukázkou ukr. “mobilizace”.

Albi
17. 9. 2023 09:43
Odpovědět  Albi

Tak všechno zpět, zpátky na stromy – schváleno. 🙂

Frank1
17. 9. 2023 09:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Hnupove na spici KoZa si neustale lzou do kapsy a nevidi realitu. Myslime si. Ale oni ji vidi, ale nesmeji si to priznat a podle toho reagovat. Maji to zakazane.
A tak bude kral chodit dal nahy a nikdo se nevzchopi mimo ditete, ktere vykrikne, ze je nahy. To dite je jedina nadeje, ktera zapadu zbyva, aby se probudil k cinum, vymanil se z podruci zloducha a jeho oparu lzi a zamlcovani. Aby se osamostatnil a zacal pracovat pro svou zemi a pro populaci.
Dosavad plni hnupove u moci poslusne prikazy kolonizatora USA a Zidu v Londyne.

tupý hulvát
17. 9. 2023 09:40
Ohodnotit příspěvek :
     

“Čína této úrovně dosáhne přibližně v roce 2036 “
Tyhle bláboly mě pěkne sečou,ještě že nenapsal třicet šest a půl.Nějak se mi nechce ztrácet čas sledováním podobných chytrolínů.

Albi
17. 9. 2023 09:47
Odpovědět  tupý hulvát

Třicet šest a půl roku, 5 hodin, 12 minut. Přibližně. 🙂

pája
18. 9. 2023 03:47
Odpovědět  Albi

36 roků, 6 měsíců, 13 dní, 5 hodin, 12 minut, 29 vteřin. Abychom byli přesní. 🙂

jhh
17. 9. 2023 10:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Nejvíc jim asi vadí, že tím rusko dává veřejně najevo, že bude spolupracovat s kýmkoli nehledě na sankce koza a zbytek světa už se nebude bát se koze cuknout. A to je pro ně průser jak hrom.

Gales
17. 9. 2023 11:37
Ohodnotit příspěvek :
     

No tak pokud budou tihle volové mít vliv na politiku pos*aného západu,tak bude válka pořád pokračovat.Ať sípnou.