politika

Sevastopol, Dagestán, Abcházie

Sevastopol

V neděli ukrajinské ozbrojené síly zaútočily na Sevastopol americkými raketami ATACMS vybavenými kazetovými hlavicemi. Podle ruského ministerstva obrany zaútočily ukrajinské ozbrojené síly na Sevastopol a jeho okolí pěti americkými balistickými střelami ATACMS s kazetovými hlavicemi. Čtyři rakety byly zachyceny systémem protivzdušné obrany. Tříštivá hlavice páté střely explodovala ve vzduchu a způsobila četné oběti, uvedl kanál Telegram ruského ministerstva obrany.

Výbuch tříštivé hlavice páté americké střely ve vzduchu vedl k četným obětem mezi civilisty v Sevastopolu.

V důsledku raketového útoku ukrajinských ozbrojených sil byli zabiti čtyři lidé, včetně dvou dětí. Podle posledních údajů bylo zraněno 153 lidí, z toho 27 dětí. Mezi mrtvými je 9letá Sofia, dcera místostarosty Magadanu Olega Averjanova, dívka byla s rodiči na dovolené na pláži.

Mezi 27 dětmi zraněnými v Sevastopolu po útoku ozbrojených sil Ukrajiny je pět ve vážném stavu, lékaři bojují o jejich život, uvedla Maria Lvova-Belova, komisařka pro práva dětí při prezidentovi Ruské federace.

V souvislosti s tragédií je 24. červen vyhlášen v Sevastopolu dnem smutku.

Spojené státy jsou zodpovědné za raketový útok na civilisty v Sevastopolu, protože všechny letové mise pro rakety ATACMS zadávají američtí specialisté, uvedlo ruské ministerstvo obrany.

Všechny letové mise pro americké operačně-taktické rakety ATACMS zadávají američtí specialisté na základě vlastních dat amerického satelitního průzkumu. Odpovědnost za úmyslný raketový útok na civilisty v Sevastopolu proto leží především na Washingtonu, který tyto zbraně dodal Ukrajině, a také na kyjevském režimu, z jehož území byl tento útok zahájen,“ uvedlo ministerstvo v prohlášení.

Úder amerických raket ATACMS nezůstane bez odezvy, dodalo ruské ministerstvo obrany.

Rakety proti Sevastopolu odpálily ukrajinské ozbrojené síly z oblasti Nikolajeva, uvedl zdroj z bezpečnostních sil.

Zdroj také agentuře TASS řekl, že v současné době jsou přijímána opatření k likvidaci posádky, která rakety odpálila.

Než ukrajinské ozbrojené síly zasáhly Sevastopol, Global Hawk UAV z letecké základny NATO „visel“ na obloze nad Černým mořem.

Americký bezpilotní průzkumný letoun RQ-4B Global Hawk se kolem deváté hodiny ráno objevil na obloze nad Černým mořem a stále létá poblíž krymského pobřeží, informuje RT s odkazem na údaje Flightradar 24.

Jak uvádí «Военная хроника» – zajímavé je, že den před útokem raket ATACMS stejný UAV RQ-4B z italské letecké základny NATO Sigonella (FORTE15) „visel“ několik hodin na jihozápadní straně poblíž Sevastopolu.

Předseda komise Veřejné komory Ruské federace pro otázky suverenity, spolupředseda koordinační rady pro integraci nových regionů Vladimir Rogov se domnívá, že raketový úder ukrajinských jednotek na Sevastopol v den Nejsvětější Trojice opět dokazuje, že cíle speciální operace na Ukrajině musí být dovedeny do vítězného konce.

Raketový útok na Sevastopol o světlém pravoslavném svátku Nejsvětější Trojice je projevem satanismu a válečného zločinu,“ řekl Rogov agentuře RIA Novosti.

Takové útoky podle jeho slov znovu dokazují, že cíle speciální operace na Ukrajině, demilitarizaci a denacifikaci, je třeba dovést do vítězného konce.

„Zároveň bude dosaženo i cíle de-satanizace postukrajinského prostoru – jihoruských zemí okupovaných nacistickými přisluhovači západních satanistů,“ řekl Rogov.

Oficiální představitelka ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharova si je také jistá, že to nebylo náhodou, že si Kyjev vybral den svátku Nejsvětější Trojice k ostřelování Sevastopolu, řekla, že jde o rituální zločin.

“Jsem si naprosto jistá, že data pro takové útoky, i když se staly pravidelnými, tyhle teroristické činy ze strany Zelenského, datum útoku také nebylo vybráno náhodou. Den Nejsvětější Trojice. Ale naprosto dobře rozumíme tomu, co se skrývá v podstatě kyjevského režimu – to je hluboce zakořeněná nenávist ke všemu, co souvisí s Ruskem, Rusy, ruskou kulturou. A samozřejmě s pravoslavím a křesťanstvím vůbec. Jsou doslova rituální a myslím, že by se tak měly označovat, zločiny, které páchají, se shodují s velkými svátky,“ řekla Zacharova na televizním kanálu Rossija 24.

Poznamenala také, že Kyjev k útokům záměrně využívá masová shromáždění lidí. Děje se to jak z nenávisti, tak za účelem zasít paniku, dodala Zacharova.

Dagestán

V Dagestánské republice zaútočili neznámí útočníci na pravoslavný kostel a synagogu v Derbentu. K incidentu došlo také v Machačkale, kde začala hořet budova synagogy.

V Dagestánu provedli teroristé dva útoky téměř současně. V Derbentu ozbrojenci zaútočili na kostel o svátku Nejsvětější Trojice, brutálně zabili pravoslavného kněze, a zaútočili také na synagogu. V Machačkale téměř ve stejnou dobu došlo k palbě na stanoviště dopravní policie a teroristé tam zabili dva policisty. 

V důsledku ozbrojených útoků v Dagestánu bylo zabito 20 lidí a 46 bylo zraněno, uvedlo regionální ministerstvo zdravotnictví.

„V důsledku teroristického útoku, ke kterému došlo včera v Machačkale a Derbentu, bylo zraněno 46 lidí, včetně civilistů a policistů. Bohužel zemřelo 20 lidí, mezi nimi jsou policisté i civilisté,“ cituje tisková služba resortu slova šéfky regionálního ministerstva zdravotnictví Taťjany Beljajevové .

Po mimořádné události v Machačkale a Derbentu byl v celém Dagestánu zaveden režim protiteroristických operací. V Dagestánu bylo zlikvidováno nejméně šest ozbrojenců, uvedly bezpečnostní síly republiky agentuře RIA Novosti.

Dagestánské ministerstvo vnitra dříve informovalo o likvidaci čtyř banditů v Machačkale a Národní protiteroristický výbor informoval o likvidaci dalších dvou ozbrojenců v Derbentu.

“V regionu bylo zabito nejméně šest teroristů,” řekl mluvčí agentury.

Tři dagestánští teroristé jsou členy stejné rodiny…

Abcházie

Informace o střelbě na území Abcházie jsou zveřejněny na internetu: podle zpráv došlo k přestřelce na hraničním přechodu Psou a v oblasti Nový Athos. Podle úřadu okresního prokurátora Gagra byl jeden člověk zabit a tři byli zraněni.

Rybar

Ministerstvo vnitra Abcházie oznámilo, že v důsledku střelby v zóně kontrolního stanoviště Psou na hranici s Ruskem byl zabit jeden člověk a tři další byli zraněni.

Zemřel občan Abcházie narozený v roce 1985. Další dva muži, narození v letech 1998 a 1995, byli hospitalizováni. Kromě toho byla zraněna dívka narozená v roce 2007. Podezřelí byli identifikováni, uvádí RIA Novosti.

Vojenský zpravodaj Semjon Pegov na Telegramu uvádí , že podle jeho informací přestřelka „nesouvisí s teroristickými útoky v Dagestánu“.

Sevastopol, Dagestán, Abcházie

Teroristický útok na Sevastopol, na pláž, současně v Machačkale a Derbentu a zdá se (možná jen vyřizování účtů, možná jen shoda okolností) i střelba poblíž hraničního přechodu v Abcházii.

I dítěti je zřejmé, že jde o koordinovanou operaci, jak rukou ukrajinských ozbrojených sil, tak spících teroristů. Navíc s cílem rozdmýchat mezináboženský konflikt, a zároveň k tomu všemu došlo v hlavních turistických regionech země. Tedy tam, kde většina občanů odpočívá a kde cestovní ruch je velmi důležitou součástí regionální ekonomiky, protože i Dagestán se v tomto ohledu velmi rozvinul.

Z toho vyplývá, že plán je vícerozměrný – zasáhnout vnitřní stabilitu z různých úhlů a zároveň tak, aby vznikla panika a ve společnosti to silně rezonovalo.

A cíl je zcela zřejmý, vyvinout tlak na vedení země s cílem vnutit západní plán o zmrazení konfliktu na Ukrajině, poskytnout teroristickému režimu v Kyjevě oddych, napumpovat ho zbraněmi, obnovit jeho bojeschopnost a zajistit zdání vítězství před volbami ve Spojených státech, což je pro demokraty nesmírně důležité, aby byla šance na znovuzvolení dědy na děrných štítcích.

Ve skutečnosti se jedná o hybridní úder na naši zemi a obávám se, že ještě nebyly použity všechny možnosti. Přeji všem občanům vytrvalost a sílu, aby nepropadli panice, pamatujte, přesně na to nepřítel čeká. A upřímnou soustrast všem, kteří trpěli z rukou teroristů, vaše životy musí být pomstěny.

t.me/rusengineer/4347

sdílet na

Souhlas
Upozornit na
15 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
krůtí brko
25. 6. 2024 01:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Charkov, Černigov, Sumy, Dněpropetrovsk, Poltava, Čerkassy, Kirovograd, Nikolajev, Oděssa. Všechny tyto oblasti bude muset ukrajinská armáda ještě vyklidit, aby bylo jihozápadní Rusko aspoň trochu v bezpečí. Čím dříve, tím lépe.

Plebej
25. 6. 2024 07:20
Odpovědět  krůtí brko

Pro obyvatele Ruska je v lepším nejbezpečněji, pokud sousedící státy jsou k Rusku přátelské, v horším, pokud je bota ruského vojáka po obou stranách hranice Ruska.
A protože dnešní banderistán, který je ve své zločinné politice zcela ovládán Západem, je vysloveně nepřátelským, musí být obsazen celý! Od Luhanska po Lvov, Užhorod a Reni kdesi při Podněstří.
Každá z jeho neobsazených (neosvobozených) částí by se v budoucnu stala ohniskem napětí a hrozby pro ruské obyvatele.

Ladislav 💤
25. 6. 2024 10:28
Odpovědět  Plebej

Ale to🇷🇺 Kreml dokonale ví! Nebojuje poprvé.

All
25. 6. 2024 02:25
Ohodnotit příspěvek :
     

USA a Londýn rozpoutává válečné konflikty po celé planetě. Anglie po 300 letech vykradání kolonií a USA automaticky,protože po celou dobu existence se nenaučili nic jiného,než se rvát,loupit a zabíjet jiné,tihle hamburgroví nenažraní tlustoprdi.Stačí,když otevřou tlamy,poslouchat tu jejich odpornou huhlaninu je děs.

Evžen
25. 6. 2024 06:14
Odpovědět  All

Je více než jasné že zatím vším zlém jsou USA a Anglie a zlo musí být zničeno…!

treza
25. 6. 2024 08:28
Odpovědět  All

 “Spojené státy jsou rozhněvány vším dobrým, co se děje ve světě kolem nich, a špatné události naopak vnímají pozitivně.“

Bety
25. 6. 2024 09:09
Odpovědět  All

Tak si říkám, na co jsou v těch amerických seriálech kde se objevují američtí vojenští hrdinové tak hrdí? Severní Koreu se snažili zbombardovat do placata a odtáhli. Ve Vietnamu nadělali spoustu škod ,mimo jiné ve velkém použili jedovaté látky – a odtáhli. Irák vybrakovali a stále tam jsou, ale jen tak tak. Z Afghanistánu udělali velkovýrobnu drog a nakonec se svěšenými ocasy také museli odtáhnout. A to jsou jen velké konflikty. “Hrdí mariňáci” na svých letadlových lodích jen namiřují děla na všechny neposlušné.
Tak na co jsou tak hrdí? Nejsou ani nejlepší vojáci a už vůbec ne nejlepší LIDÉ.

Ladislav 💤
25. 6. 2024 10:29
Odpovědět  All

👍👍👍odporný anglicismus!

Frank1 -
25. 6. 2024 08:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Chcipajici kobyla stale jeste kope. A provokuje Rusko ke svetove valce. Potrebuji valkou smazat vsechny dluhy a zlociny co napachali. Proto budme stale v klidu. Mozna, ze nakonec pouziji i atomovku. To bude konec pro vsechny.

Gales
25. 6. 2024 10:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Na ten špionážní letou měli Rusové poslat nějakej dron kterej by na něj vypustil fůru sraček a oslepil ho.A mělo NATO po vtáku.

Ladislav 💤
25. 6. 2024 10:32
Odpovědět  Gales

👍👍👍👍Okamžitě sestřelovat!
Dokázali sundat v šedesati letech Powerse z výšky 11km, tak nějaký dron dnes obyčejným Kaťušackým granátem!

Gales
25. 6. 2024 10:38
Odpovědět  Ladislav 💤

Nemůžou protože byl v mezinárodních vodách.

Ladislav 💤
25. 6. 2024 17:29
Odpovědět  Gales

No a? Nikdy na základce jsme se neučili, že má hnusa Černé moře! Nemaj tam co dělat!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Gales
25. 6. 2024 18:47
Odpovědět  Gales

Černé moře omývá břehy několika zemí. Patří k pobřežím BulharskaRumunskaUkrajinyRuska a Gruzie. Rozkládá se na ploše 461 000 km² a dosahuje hloubky 2 210 metrů. Největšími řekami, které do Černého moře přitékají, jsou DunajDněstrDněpr a Don1. https://s.w.org/images/core/emoji/14.0.0/svg/1f30a.svg

Pavel
25. 6. 2024 20:26
Odpovědět  Gales

Můžou a budou muset.Stačí když naletí Sučko či Mig s zapne forsáž nad dronem. Nesestřelí jej zbraní,prostě spadne v důsledku ztráty vztlaku.Že to funguje si již vyzkoušeli.Není radno si hrát s Rusy, dojel na to Napoleon, Áda a amiokupant na to též dojede!