politika

Scott Ritter: “Nechápeme, co se stalo.”

Spojené státy nechápou, jak se Rusku podařilo vytvořit tak silné systémy protivzdušné obrany v zóně speciální operace. Bývalý americký zpravodajský důstojník Scott Ritter to uvedl 27. října v rozhovoru s novinářem Garlandem Nixonem na kanálu YouTube.

Bývalý zpravodajský důstojník Ritter: Spojené státy nechápou, jak Ruská federace sestřeluje letadla ukrajinských ozbrojených sil.

“Stále nevíme, co se sakra děje. Víme jen, že stíhačky [ukrajinských ozbrojených sil] jsou sestřelovány. Obloha je zaplněná našimi radary a detekčními a naváděcími systémy, AWACS, vše sledujeme, ale nemůžeme pochopit, co se děje. Ale Rusové vědí,“ poznamenal.

Víceúrovňová a komplexní ruská protivzdušná obrana podle jeho slov sestřeluje vše, co vzlétne od nepřítele v bojovém prostoru.

Ritter je přesvědčen, že systém protivzdušné obrany vyvinutý ruskými vědci a inženýry zajistí Moskvě vzdušnou převahu v budoucích válkách. 

Podle Rittera se všechna vyspělá letadla amerického letectva v případě potenciálního konfliktu s Ruskem doslova „vypaří ve vzduchu“.

Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že od 1. října ruské vzdušné síly a systémy protivzdušné obrany zničily 31 ukrajinských letadel a tři vrtulníky – 20 letounů MiG-29, osm útočných letounů Su-25, jeden bombardér Su -24, dva bojové cvičné letouny L-39 a tři vrtulníky Mi-8.

25. října, ruský ministr obrany Sergej Šojgu řekl, že ruské jednotky obdržely protiletadlové raketové systémy, které za pět dní sestřelily 24 letadel ukrajinských ozbrojených sil

Podle Šojgu schopnosti ukrajinské armády klesají a dochází k velkým ztrátám nepřátelských letadel.

https://1url.cz/ouRSa

sdílet na

48 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Jura S
27. 10. 2023 21:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Ech, “što slučilos” že, asi soudruzi z ruska – nevypsali 5 stupňové výběrové řízení, genderově neobsadili vývojové týmy, nepostavili těmto týmům 5 typů záchodů dle LGDBT++. Tak získali 5 let náskok… nic jiného bych v tom neviděl..

ModrýKlokan
28. 10. 2023 03:51
Odpovědět  Jura S

Jak to že v Ruské federaci nepůsobí globální oteplování? Přehřáté západní rakety a stíhačky jsou diskriminovány. Chucpe. Bye Bye Den musí vyhlásit bojový poplach pro UFO.

Standa
28. 10. 2023 05:36
Odpovědět  ModrýKlokan

Bohužel, působí!Tisíciletý permafrost na sibiři se rozpouští.

ANTIUKRAJINEC
28. 10. 2023 07:23
Odpovědět  Standa

Říkali v BBC a CNN😉

Standa
28. 10. 2023 09:46
Odpovědět  ANTIUKRAJINEC

Tání permafrostu dává vznik novým plochám pro růst rostlin, které do svých těl zpětně pohlcují uhlík z atmosréry Nadzemní část vegetace v tundře obsahuje přibližně 0,4 kg uhlíku na m2. V tajze se jedná o přibližně 5 kg uhlíku na m2. S tajícím permafrostem se zvětšuje průměrná tloušťka aktivní vrstvy. Navíc, s postupným oteplováním se prodlužuje délka vegetačního období rostlin, což opět zvyšuje kapacitu rostlin pro vázání uhlíku.[64][78]Nicméně odborníci upozorňují, že množství uhlíku, které mohou nové porosty navázat, je pouze zanedbatelné ve srovnání s množstvím uhlíku, které se vlivem tání uvolňuje z permafrostu. Navíc s vyššími teplotami také roste množství požárů v tajze, a tak se do atmosféry vrací velké množství uhlíku. Frekvence požárů tajgy v Severní Americe se za posledních 40 let zdvojnásobila.[64] Celkově tedy degradace permafrostu uvolní v příštích desetiletích více uhlíku, než bude nově vzrostlá vegetace na dané ploše schopna absorbovat. Z permafrostu se vlivem tání může uvolnit údajně až desetinásobné množství uhlíku, než je taková vegetace schopná pojmout ve shodném časovém úseku
Wiki, hlupáku! Na BBC si čum sám!

Rattus
28. 10. 2023 17:02
Odpovědět  Standa

Dle Wiki naše první dáma nikdy nestudovala polit.školu Klementa Gottwalda.
Tedy napřed ano potom ne.Wiki není až tak spolehlivý zdroj.

Jura S
28. 10. 2023 11:06
Odpovědět  Standa

Jo to už tak bejvá, chvíli je malá doba ledová, pak zas oteplení, jede to tak dokola stamilióny let…

PremekJ
28. 10. 2023 11:35
Odpovědět  Standa

V tomto máte pravdu, permafrost již leckde zcela roztál stejně jako arktický led. Otevírají se obrovské možnosti arktické dopravy a pro RF dostupnost dalších přírodních zdrojů. KoZa si může na tyto zdroje nechat zajít chuť.

Rattus
28. 10. 2023 16:59
Odpovědět  Standa

Uvedte prosím zdroj.

Pavel z Moravy
28. 10. 2023 09:21
Odpovědět  Jura S

No jo něco na tom bude. Na západě nemají na vývoj čas, kdo ví kde všude se zrovna přilepují k silnici, kde jsou lidští tvorové viděni na čtyřech na ulici mňoukající, štěkající a požadující práva jaká mají naši mazlíčci, tedy vykonávat potřeby a uplatňovat své touhy na místech, kde to lidem není dovoleno. Dosáhnout větší degenerace jedince snad není ani možné a proto se tito západní exoti budou stále divit, cože to ti Rusové, Číňané a Iránci mají za techniku. Přitom ono to bude pouze tím, že mají stále 2 pohlaví a normální mozkovny nezasažené debilitou. Když se nad tím ale jeden zamyslí, oni jsou s tou progresivitou opravdu za tím skvělým západem pozadu.

PremekJ
27. 10. 2023 21:07
Ohodnotit příspěvek :
     

My, vědomí víme proč a povzneseně sledujeme poslední křeče nelidské mafie satanského kultu a jejich suity.

27. 10. 2023 21:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdyby věnovali pozornost Gosudarově zmínce o zbraních pracujících na nestandartních fyzikálních principech a jejich brzkém uvedení do armády, chápali by…

Autor
27. 10. 2023 22:51

Oni to slyšeli, ne že ne. Ale zase se tomu vysmívali a to je to. Kolikrát Putin říkal mnohé veřejně a oni se smáli … a pokaždé dostali minimálně morální facku …Jejich problém je kromě jiného právě v přesvědčení, že oni sami jsou výkvětem lidstva. A nikdo je nepřekoná. V blbosti určitě ne, jejich zástupci tady suverénně vedou .. jako Fiala, Berbocková, Zelenský, všichni “lídři” pobaltských zemí, angličtí “vrcholní” politici, kdy i ten šílenec Johnson začíná vypadat relativně jako mohutná postava … dále Biden, Blinken, Stoltenberg, Scholz atd. atd.

Albi
27. 10. 2023 23:57

Nechápali by ani tak.
A neber mi z klávesnice to, co jsem chtěla napsat taky! Jen proto, že jsem “přišla” pozdě! 🙂

28. 10. 2023 14:28
Odpovědět  Albi

“Kdo pozdě chodí, sám sobě škodí,” říkala bábrle. A sprostej strejda Jozef zase: “Kdo zaváhá, nežere.” 🙂 Když už jsme tu oba a všechno kolem je jaký je, tak ti – v čase 1:53:51 – posílám něco k tématu:
https://1url.cz/JupDH
A ještě tohle, páč je to (aspoň pro můj konspirativní vzorec myšlení) v čase 8:30 v zajímavé souvztažnosti k dění (zemětřasy, požáry atd. atd.) posledních let a v čase 11:00 ve velmi zvláštním implicitním (opět aspoň pro můj vzorec myšlení) vztahu k předešlému odkazu. (Ten odkaz je na vidko skryté v článku abych ti ušetřil nervy, protože v něm to je, na rozdíl na YT, bez reklam. Je to v článku až dole, tak si na to klikni:
https://1url.cz/AupD2

28. 10. 2023 14:29

K tomu ti přidávám něco, co sice není k tématu, ale zato ti to, třeba takhle před spaním, bude šimrat šedou kůru mozkovou. To šimrání najdeš v čase 1:25:

https://1url.cz/fuROq

Jojo, jsou to tak věci, co se dějou mezi nebem a zemí…
🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
28. 10. 2023 15:41

Dík za odkazy – nádhera.
Ten první sice po mně chce registraci, takže se tam ještě později zkusím dostat, Staňka si doposlechnu v klidu večer (ta částečka v uvedeném čase “zašimrala” už teď, ale další, jak se zdá bude spíš k vyděšení)..

K Teslovi – mám jednu poznámku:
Tak bohaté Spojené státy ke své škodě škudlily dolary na nepravém místě (pro nás naštěstí). No jo – není se co divit, když to v rozporu s Teslovým “špatným” názorem viděly jen – hlavně – pro válečné použití
Ještě že ten konec všechno zachránil. Myslím tím ta slova v čase 11.01-11.12, jak si neohlídaly SSSR! 🙂
To .mají za ty jejich zákazy a příkazy celému světu.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
28. 10. 2023 20:57
Odpovědět  Albi

Ále nechce. To registraci. Stojí to sice nahoře v liště, ale to jen kdybys měla cukání. Musíš vždycky juknout dolu, jestli běží čas. A pak klikat dopředu, dokud se nezačne něco dít. Zrovna na tom odkazu se začně dít až v sedmé minutě, do té doby jen běží čas. Všim jsem si, že to takhle divně funguje akorát u Bureše; asi se s tím začátkem vysílání ještě úplně neskamarádil.

Albi
28. 10. 2023 16:53

Na oplátku tobě a samozřejmě i ostatním posílám něco veselého, co jsem teď našla včetně kratičkého videjka:
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-prezident-pavel-trefil-pri-ceremonialu-vojaka-praporem-do-hlavy-40448662#
Během sobotního pietního aktu u Národního památníku v Praze na Vítkově k výročí 105 let od vzniku Československa se odehrála kuriózní nehoda. Prezident Petr Pavel během předávání bojového praporu, který propůjčil praporu podpory nasaditelných sil, trefil praporem vedle stojícího vojáka do hlavy a shodil mu vojenskou čepici.

28. 10. 2023 21:05
Odpovědět  Albi

Guma, a k tomu ještě navíc kopyto…
Zkrátka gumový kopyto. Pro ševce stejně nepoužitelný, jako tenhle hadrfous pro politiku.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
28. 10. 2023 09:32

Jenže Milane, oni si stále myslí, že hrají nějakou počítačovou hru, že Putin blafuje, oni dodnes nepochopili, že to co říká myslí smrtelně vážně a že pokud by k něčemu závažnějšímu došlo, že západ končí. Ve svém stádiu povýšennosti to nejsou schopni pochopit a ani nepochopí, neboli pouze pár z nich. Až by se vypařili do prostoru a zbytek to zaregistroval, tak potom by snad uvěřili. A já se ani nedivím, s jejich LGBT myšlením na pochopení nemají.

Albi
28. 10. 2023 10:15
Odpovědět  Pavel z Moravy

Jasně že Putin blafuje – a to tak dlouho, než se už po x-té zjistí např. tohle:

Rusko má novou zbraň – raketu-přízrak s názvem LMUR. Plukovník Viktor Baraněc promluvil o jejích možnostech.

Když jsem byl před pár lety na vojensko-technické výstavě “Armáda 2021”, viděl jsem mnoho cizinců, jak se dlouho “cpali” u naší dvoumetrové rakety s tajemným názvem “Produkt-305”. Zahraniční špióni ji div “neochutnávali”. A brzy se v západním tisku objevily ironické poznámky: Rusové prý vystavili kamuflaž, aby zmátli natovské konkurenty vyvíjející podobné zbraně. Zkrátka – oklamat, pustit na falešnou stopu. Podle deklarovaných takticko-technických charakteristik je tato bezejmenná raketa nemůže mít, protože ruské obraně Západ “překryl dech” a bez zahraničních elektronických součástek nic s takovými parametry nevytvoří.

A dnes už se v západních médiích objevují panické texty: Rusové nejenže sestrojili unikátní raketu, ale během speciální operace na Ukrajině ji používají …
https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2023/10/desive-prekvapeni-pro-osu.html

Boomer
28. 10. 2023 10:52
Odpovědět  Albi

.. je všeobecně známo, že ti Rusáci co neumí vyrobit ani budík, vystavují už hotové produkty a výstavy jim slouží ke sjednávání kontraktů na dodávky s modifikacemi podle požadavků zákazníka. A můžeme si být jistí, že když vystaví dvoumetrový prak, někde už dodělávají třímetrový a o kus dál se v projekci rodí čtyřmetrový. Potvory jedny mužické, samohonkou prolité, nečesané, nemyté.. hrom aby do nich mlátil, když už to ani HIMARS nezvládá!

Boomer
28. 10. 2023 10:35

.. Gosudar přece kecá jako vždycky, vždyť oni ti Rusáci nedokáží vyrobit ani budík! No povězte, víte o nějakém obchodě, kde je k sehnání ruský budík?! Bych si tam skáknul… ;o)))))))))))

Pavel z Moravy
28. 10. 2023 12:25
Odpovědět  Boomer

Nevím jestli v tom obchodě mají ruské budíky, ale nechal jsem si poslat dvoje nádherné ruské automatické hodinky značky Sturmanskoje, jedny jsou věnovány letu Gagarina, takže uvnitř ciferníku je mapka světa a šipka vždy ukazuje kde se kosmonaut v danou dobu nacházel. Druhé jsou věnované kosmonautu Leonkovi který jako první vystoupil do volného prostoru. To je provedeno nádherně na zadním krytu hodinek. Nejpanskehodinky.cz. Eva Illésová. Pokud byste měl fakt zájem, vím, že to asi bylo myšleno jako hec.

Boomer
28. 10. 2023 18:18
Odpovědět  Pavel z Moravy

.. tož jistě že hec, k čemu by byl penzistovi budík?!! Ale mám a stále používán sovětskou buzolu, kterou jsem si z vojny odnesl jako jeden z několika málo suvenýrů. Nebyla sice tak promyšlená jako starší čsl. kapalinová, ale sloužila a slouží taky dobře. Oni nás totiž hrozně hlídali, výkonnostní odznaky byly evidované, i modrej anděl z tombaku měl zezadu číslo, musely se vracet. Dnes jsou na burzách kolem 10 tisíc, ale divím, se, kde k nim prodávající přišli, myslím že svoje vlastní by nikdo z chlapů neprodal…
Divná doba, bohajeho Kefalín!

Pavel z Moravy
28. 10. 2023 19:26
Odpovědět  Boomer

Tak jste si přinesl aspoň něco, já vůbec nic. Kdyby alespoň tak bundošku. V té se perfektně chodilo a bylo to téměř nezničitelné. Co ale už člověk nařve.

Boomer
28. 10. 2023 19:32
Odpovědět  Pavel z Moravy

.. no já si hlavně přinesl hodně užitečných dovedností, co nás tam naučili. A pořád jsem si je dle možností udržoval a doplňoval. Tenkrát mít to, co mají dnes, to by byly výkony! ;o))))
Když tak občas narazím na někoho z “chrudimských zelinkovo bláznů”, nestačím se divit jejich vybavení..

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Autor
27. 10. 2023 21:52
Ohodnotit příspěvek :
     

No, co by se stalo. Drtivá většina lidí – i v Rusku – silně podceňuje sovětskou inženýrskou a vědeckou školu. Prakticky vše, co dnes Rusko má, má počátek v Sovětském svazu. Tam po roce cca 1935-6 následoval obrovský boom nápoadů., myšlenek a ideí, který vydal např. tank T-34, slavná letadla sověstkých letců, tam dokázali sloučit neslučitelné a mít náboje pro letadlová děla, která Západ nikdy “nerozhádal a natož okopíroval”, tam přišli s myšlenkami o raketách, tam dokázali vyižít atom nejen pro vojenské cíle.
Ostatně – měl by dnes svět mobilní spoejní v podobě čummobilů, kdyby je počátkem 60. let minulého stoůetí nevynalezli Sověti? Navíc Rusko dokázalo díky nemnoha odvážným a poctivým nejen tyhle myšlenky uhájit, ale i rozvést do dnešní podoby.
Klíč k budoucnosti leží ne bv nesmyslných “svobodách jednotlivců a malých skupin”, ale ve svobodě pro všechny. A k tomu jsou zapotřebí i tradiční hodnoty. Bez nich nepůjde lidstvo vpřed, ale podle plánů NWO Západu mělo a má sklouznout k jakémusi obrození feudalismu míseného s otrokářstvím. To je sen Američanů a jim podobných, proto nedokáží přemýšlet pozitivně a proto zaostávají nejen ve výrobě zbraní, ale … pokr.

Autor
27. 10. 2023 21:56
Odpovědět  Peter 008

začínají přes všechnu snahu zaostávat prakticky ve všem. Je to nevyhnutelné a tohle povede k jejich konci jako hegemona. Žádný pán nikdy nedokázal přemýšlet o svých služebnících jinak než jako o vykonavatelích jeho vůle. Páni neumí nic než poroučet a myslí si, že vše lze koupit. Otázkou je pro ně jen cena. Ale tak to nefunguje a hlavně nebude.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
28. 10. 2023 00:12
Odpovědět  Peter 008

Přesně tak!!!

“Prakticky vše, co dnes Rusko má, má počátek v Sovětském svazu”.
To je tím, že tenkrát se otevřela možnost učit se a studovat všem dětem bez rozdílů – viz “Výnos o kuchařčiných dětech”.
On se totiž talent a schopnosti neřídí finančními možnostmi rodičů. K tomu směřují všechny naše školské reformy a USA i celý KoZa v takovém módu jede odjakživa.
Těch několik nadaných dětí, které mají štěstí, že získají nějakého “mecenáše”, nebo později stipendium to nevytrhne a i tak mají ten start maximálně ztížený.
Ale “říkej volovi něco o sobotě, když jde v pátek na porážku” – a stejný trend se dnes už viditelně projevuje i v našem dříve i Západem uznávaném a dokonce snad i obdivovaném zdravotnictví. 🙁

PS: Např. vím od mé sousedky, takto dětské lékařky, že prý ve Švýcarsku přímo záviděli náš systém očkování – a kde ty loňské sněhy dnes jsou. Rodiče se s dítětem buď dostaví nebo nedostaví a termínky si musejí hlídat sami! A jistě bude hůř.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
katango
28. 10. 2023 00:33
Odpovědět  Albi

Ano. Jsem absolvenstkou Fakulty dětského lékaství University Karlovy a těmto problémům jsme se dost věnovali. Skvělá preventivní péče. V očkování žádná zasr… hexavakcína, ale očkovací kalendář, kde proti každé nemoci očkovalo zvlášť a ve vhodném pořadí a čase. A další a další.

Fakultu zrušili a systém preventivní péče o děti zkurvili. Ono to totiž bylo za komoušů a co bylo za komoušů, to je přece fuj.

Vaska
28. 10. 2023 01:13
Odpovědět  katango

někde jsem četl, že tyhle nové vakciny mohou u dětí způsobit autizmus nebo hyperaktivitu – počet takto postižených dětí totiž prudce roste

ANTIUKRAJINEC
28. 10. 2023 07:32
Odpovědět  Vaska

To je způsobeno slavnými západními hexavakcínami-narvat do dětského,ještě nevivinutého tělíčka všechno najednou-mnoho dětí tyto vakcíny zaplatilo i životem nebo trvalým poškozením zdraví,proto to dnes taky tolik rodičů odmítá-ono to sice hrozí třeba jen v jednom z 10 000 případů-ale co když to bude zrovna jejich vytoužený potomek?.Já mám dodnes schovaný svůj očkovací průkaz,je tam snad 20 očkování,ale za socializmu se to dělalo postupně a s časovou prodlevou,aby se dětské těto s tím dokázalo vypořádat

katango
28. 10. 2023 10:09
Odpovědět  ANTIUKRAJINEC

Dyť to píšu.

Boomer
28. 10. 2023 10:55
Odpovědět  katango

.. s tím souhlasím, parametry tehdejšího dětského preventivního vakcinačního schématu mi potvrzuje i kamarádka, dětská lékařka.

Pedro
28. 10. 2023 07:53
Odpovědět  Albi

K tomu závidění patřil i systém učňovského školství.

Albi
28. 10. 2023 10:26
Odpovědět  Pedro

Které my jsme jako nepotřebné úspěšně zrušili a nahradili mimořádně potřebným VŠ vzděláním v oboru tzv. žvanivých věd – sociologie, gender, politologie apod,

Pavel z Moravy
28. 10. 2023 09:57
Odpovědět  Albi

Nu, socialismus nebo chaos a barbarství, řekla Róza Luxembourgová. Asi věděla o čem mluví. I přes chyby, které systém měl a které se asi nevyhnou žádnému to dle mne, říkám dle mne bylo prozatím asi nejspravedlivější uspořádání společnosti. Ano, někteří mně vytknou, že absolventi vysokých škol mohli být lépe honorováni. Souhlasím, ale oni zase musí uznat jak těžkou práci musel zase vykonat takový hutník u vysoké pece a jak se to projevilo na jeho zdraví. Moje babička a většina těch starých lidí když navštívila lékaře, ti lidé tam nechodili s každou prkotinou si jich nesmírně vážila. Pro tyto lidi byl lékařský stav snad něčím nadpřirozeným, prostě taková ta úcta ke vzdělancům. A i to je dle mne velmi důležité, společenská prestiž, která nemusí být jenom v udělování prachů. To již dnes neplatí, nemá cenu to rozebírat. Ale kdysi, být lékař, inženýr, to byla ta skutečná prestiž. Možná si to dotyční titulovaní ani neuvědomovali, ale pro běžnou populaci byli někým. Vím to podle svých prarodičů. Ale to je minulost, tak co s tím, dnes jde o prachy ale oni již dlouho nejsou tím čím byli. Ale to není náš problém.

katango
28. 10. 2023 10:12
Odpovědět  Pavel z Moravy

Za společenskou prestiž si prd koupíte.

Můj manžel (a to až po hadráku) dosáhl stejného platu jako mistr ve Škodovce až poté, co se stal primářem (a sloužil i nadále jeden víkend, čili Pá+So+Ne a jednu všední za měsíc).

Pavel z Moravy
28. 10. 2023 12:55
Odpovědět  katango

Tu mínusku jsem vám já paní Katango nedal, to nedělám. A moudrého dělat nebudu, chápu vás. Ale prestiž jste tenkrát měli, aniž jste to možná tušili. Teď již ne, teď to tento stav projel. Pouze můj názor. Přeji pěknou sobotu.

katango
28. 10. 2023 15:52
Odpovědět  Pavel z Moravy

Prestiž si budujeme každý sám. Já jsem ji měla.

Jaris
28. 10. 2023 01:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Spojene staty nechapou vubec nic! 90% obyvatelstva jsou arogantni, primitivni a hloupi dacani.
Stale ziji v presvedceni, ze jsou ti nej nej nejlepsi na svete, kterym se musi povinne klanet ostatni narody. Jenze vseho docasu, zadne stromy nerostou do nebe. Pad USA je na spadnuti.

Pavel z Moravy
28. 10. 2023 10:03
Odpovědět  Jaris

Oni to ani Jaris nepochopí. Oni stále žijí v přesvědčení o své výjimečnosti, ti musí padnout na úplné dno aby pochopili a i tak si nejsem jistý, že jejich sebereflexe bude upřímná a oni pochopí.

JoFa
28. 10. 2023 16:49
Odpovědět  Jaris

Ja s vami aj keď nerád, nesúhlasím. Amerika sa nachádza v podobnej situácii ako vy a my, alebo niektoré iné krajiny Európy, sú rovnako manipulovaní a nedokážu sa zatiaľ z toho vymaniť, Ak by bolo 90% už takto mimo, bol by to Americký armagedon, no nie je to tak, určite je tam dostatok kapacít pre zmenu, no peniaze ovládajú svet /zatiaľ/ a v tomto systéme je Amerika líder, takže obroda ich ešte len čaká.

Jaris
29. 10. 2023 01:17
Odpovědět  JoFa

Z dejin je znamo, ze mnoho svetovych velmoci vzniklo – rozkvetlo a ovlivnilo svet – a nakonec zapadlo do hlubin historie. Mam na mysli Egypt, Babylon, Asyrie, Medo-Persie, Recko, Rim, Anglo-Amerika, ktera je ted na rade upadku.
Myslim si ze jakakoliv obnova dekadentni Ameriky je vyloucena. Tato zeme vcetne ostatnich zapadnich zemi jsou v ekonomickem, kulturnim, financnim a socialnim pokrocilem rozkladu.

JoFa
28. 10. 2023 16:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Citujem:”Ritter je přesvědčen, že systém protivzdušné obrany vyvinutý ruskými vědci a inženýry zajistí Moskvě vzdušnou převahu v budoucích válkách. 
Podle Rittera se všechna vyspělá letadla amerického letectva v případě potenciálního konfliktu s Ruskem doslova „vypaří ve vzduchu“.
No a teraz vzhľadom na budúce vojny, vás musí napadnúť Izraelský konflikt. Ak Irán, vstúpi do vojny a Rusi ho podporia, americké ale aj Izraelské letectvo je out, tzn. že môžu Američania ponúknuť Izraelu len delostrelectvo aj to je otázka nakolko sú ho schopní Rusi a Iran eliminovať a pár tisíc vycvičených jednotiek špeciálnej pechoty. Proti 3 milónovej armáde Iránu, som zvedavý a to som nepočítal ďalšie moslimské krajiny, ktoré sa potencionálne pridajú..

Jokles
28. 10. 2023 22:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Členové české posádky tanku dodaného na pomoc Ukrajině zahájili soutěž o jeho trefné pojmenování. Zatím vítězí jména Karel a Václav a mnoho dalších českých jmen. Dovolil jsem si navrhnout jediný, všeobecně známý a nejvhodnější název, který znají všichni naší občané i v zahraničí a dokonale representuje naší solidaritu a vládu naší země s ukrouší. Ten správný název zní: PÁVEK !!!