politika

Ruský ministr zahraničí Lavrov zesměšnil nároky NATO vůči Číně

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov se vysmál nárokům NATO vůči Číně vtipem o SSSR.

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov, když komentoval výroky generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga o postoji západního bloku k zahraniční politice Číny, zesměšnil tvrzení aliance vtipem o SSSR. 

O projevu Lavrova v návaznosti na výsledky Rady ministrů zahraničí (CMFA) členských států Organizace Smlouvy o kolektivní bezpečnosti (CSTO) informuje zpravodaj Lenta.ru.

„Nedávno [generální tajemník Aliance] Stoltenberg všechny přesvědčoval, že NATO udržuje geografické spojení s euroatlantickým regionem a že NATO nemá žádné jiné plány.

Ale zároveň řekl, že NATO nemůže v klidu sledovat, jak se Čína přibližuje k Severoatlantické alianci. Stejně jako v tom vtipu. Pamatujete, jak v sovětských dobách také říkali, že Sovětský svaz je příliš blízko vojenským základnám Spojených států,“ řekl Lavrov.

Lavrov dodal, že v NATO svými prohlášeními „potvrzují svoje globální nároky, aby určovali vlastní pravidla hry pro všechny regiony“.

Stoltenberg již dříve uvedl, že pro země NATO je důležité omezit vývoz pokročilých technologií do Číny a také závislost na dodávkách kritických zdrojů z Číny. 

Stoltenberg dodal, že USA by neměly ztratit kontrolu nad kritickou infrastrukturou, jako jsou sítě 5G. Vyzval jak jednotlivé země bloku, tak soukromé společnosti, aby bojovaly proti závislosti na Číně.

https://1url.cz/Burlj

sdílet na

10 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Burák
21. 6. 2023 03:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Stejně ty tupé výzvy. V každé takové funkci je vždy výhradně hlupák.

me2d44
21. 6. 2023 09:35
Odpovědět  Burák

Když jsem ještě sloužil v PVOS, tak jsme o nich říkávali “hvězda padá vzhůru”. V praxi to znamenalo: čím větší blb, tím širší koryto. Dotáhl jsem to na kapitána ve výslužbě – majora mi nedali, prý jsem nedostatečně zmagoříl (a ve Staročeštině se místo “j” psávalo “g”).

katango
21. 6. 2023 16:53
Odpovědět  me2d44

No, nejen na vojně se pro neschopnost vykopávalo/vykopává vzhůru.

Editor
22. 6. 2023 16:37
Odpovědět  katango

za mého mlada se používal výraz “byl vykopnut nahoru po izokorytnici “. A když byl lampasák povýšen, tedy přibyly mu hvězdy, říkali jsme že mu zase vypadl kus mozku na ramena.

Pijack
22. 6. 2023 17:31
Odpovědět  scipio

🙂
🙂
🙂

Jaris
21. 6. 2023 07:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Pro pana Lavrova to musi byt doslova ocistec mluvit a vyjednavat se zapadackymi imbecily, co jsou presvedceni, ze sezrali salamounovo en-ono.. Je to stejne, jako kdyz se zkuseny profesor snazi vysvetlit blbeckum z pomocne skoly, ze 1+1=2.

21. 6. 2023 08:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak to aby ten myšlenkový eunuch příkladem vyhodil svůj počítač, který je skoro na sichr vyrobený v Číně, a z domácnosti a kanceláří Eurosajuzu vyházel vše, co obsahuje součástky dovezené z Číny nebo vyrobené v Číně.
A až to všechno zařídí, tak si můžou nezávislí kre-téni nazí zasednout k poradnímu ohni Eurosajuzu.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
josef
21. 6. 2023 09:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdo normální by vzal šéfa NATO ? Prý se o to zajímá paní VON – tak ji nazývají Číňani. Po své poslední návštěvě v Číně by k nim mohla mít zvlášť srdečný vztah … .

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
21. 6. 2023 13:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Nejde o technologie…jde o to kdo jim velí…a jestli to dělá ku prospěchu všem,nebo sobě…

Standa
22. 6. 2023 07:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Lavrova se NATO pokusilo unést,když měl letět do Srbska: ,, Prý chce emigrovat do Ameriky-chicht) Legenda CIA.Cestu zrušil.GRU to zjistila včas. Právě tak , jako atentáty na Lukašenka.
Smrt Zelenskému, , Ukrajině, Černochové.Zejména Pávkovi!
Nikdy jsem nepsal toto konkrétně k některým osobám,ale fašistickému státu, ale měním postoj..
Smrt Ukrajině!