politika

Ruská loď zahájila palbu, aby zkontrolovala nákladní loď mířící do ukrajinského přístavu

Hlídková loď Černomořské flotily “Vasilij Bykov”, která řídí lodní dopravu, donutila zastavit nákladní loď plující pod vlajkou Palau na cestě do ukrajinského přístavu Izmail, uvedlo ruské ministerstvo obrany.

Podle zprávy v kanálu Telegream ministerstva obrany RF v jihozápadní části Černého moře hlídková loď Černomořské flotily „Vasilij Bykov“ objevila nákladní loď „Sukra Okan“ plující pod vlajkou Palau do ukrajinského přístavu Izmail. Kapitán lodi se suchým nákladem nereagoval na žádost o zastavení kvůli kontrole.

Ministerstvo uvedlo, že z lodi byla zahájena varovná palba z automatických ručních zbraní a zvednut byl také vrtulník Ka-29 se skupinou ruského vojenského personálu. Následně po radiové komunikaci se loď zastavila a byla zkontrolována, pak pokračovala v plavbě do Izmailu.

Dříve ministerstvo obrany oznámilo, že Ukrajina se pokusila zaútočit na lodě Černomořské flotily „Sergej Kotov“ a „Vasilij Bykov“ se třemi bezpilotními čluny, ale nedosáhla úspěchu.

https://vz.ru/news/2023/8/13/1225522.html

sdílet na

8 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
zuza
13. 8. 2023 20:31
Ohodnotit příspěvek :
     

čo také mohla loď s vlajkou maličkého ostrovného štátika v Oceánii, viezť na ukroRuinu? Až sa divím, že niekto tú vlajku spoznal… Ale tie ostrovy patria k Mikronézii, ktoré sú kolóniou hnUSAkova, dali tomu taký krycí názov, že “pridružené územia” A keď to bola hnUSAcka loď, tak sa divím, že Rusi pustili ten náklad ďalej. Žeby bol ten kontraband tak dobre ukrytý?

Autor
13. 8. 2023 20:46
Odpovědět  zuza

Ne, to byla podle mne zkouška toho, jestli to Rusové myslí vážně. Pořád to KoZe nedochází, že jo.
Kdyby je nechali proplout, už už by tam jelo tak deset lodí a nejspíš i se zbraněmi.

Autor
13. 8. 2023 21:44
Odpovědět  Peter 008

Samozřejmě, že sama nemá žádnou flotilu, ale americké lodě snadno používají její „krycí“ vlajku. Faktem je, že Palau má status ostrovního státu spojeného se Spojenými státy. Co je to přidružený stav? Jedná se o jakési „družstvo“ nerovných států, ve kterém ten menší, při formálním zachování suverenity a nezávislosti, svěřuje významnou část své moci většímu státu. Navíc ve vojenské oblasti. A to stojí za to věnovat zvláštní pozornost. Koneckonců, ve skutečnosti „Sukra Okan“ vykonává svou činnost pod „záštitou“ Spojených států.
Je dobře, že vše dobře dopadlo, ale jak se říká, usazenina ještě zůstala. Za prvé proto, že v tomto případě jsou zde vidět „americké uši“. To byl jednoznačně provokativní test reakce Ruska. Zřejmě a s očekáváním, že to nervy Černého moře nevydrží a potopí neposlušnou nákladní loď. Lze si představit, jak vysoko by Spojené státy ječeli? No, řekli by, že teď budou jejich válečné lodě hlídat „mírumilovné“ lodě v Černém moři. A poslali by hejno svých korvet nebo fregat. A Kyjev by pak radostí vyskočil z kalhot.
https://www.kp.ru/daily/27541.5/4808143/

13. 8. 2023 20:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Však už taky bylo načase, aby kóóónečně Fedarace klepla KoZu pořádně přes kopyta.

zuza
13. 8. 2023 21:08
Ohodnotit příspěvek :
     

https://cz24.news/uder-kindzalom-na-kyjevskom-letisku-zuliany-bol-zniceny-dalsi-komplex-patriot-aktualne-z-rusko-ukrajinskeho-frontu-13-8-2023/
dnes zas Rusi útočili na Kyjev zákernými kinžálmi, ale hrdinské patrioty ich všetky zostrelili a ešte jeden naviac.

Spam Janka
14. 8. 2023 12:38
Odpovědět  zuza

tak ved ano, Kindzaly su znicene,kedze pri zasahu Patriotov vybuchli:-))

Pedro
13. 8. 2023 21:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Testovací loď jak Rusové zareagují.

Keller
13. 8. 2023 21:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Mě trošku překvapuje chování posádky té lodi. Podmínky plavby v těchto vodách jsou stanovené a místo uposlechnutí příkazu ruské válečné lodi posádka zkoušela projet a neměla zapnutý odpovídač. Kromě toho se v tomto prostoru pohyboval americký průzkumný bezpiloťák. Podle mě naprosto jednoznačná provokace a testování, jak se ruské námořnicstvo zachová.