politika

„Rozpoutali to a vymklo se to. Sledujte stopu.“ Jan Schneider ví, kdo tlačí ČR k válce

19.07.2024 19:04 | Monitoring

Bezpečnostní analytik Jan Schneider tvrdí, že otázka svobody slova se stala v posledních letech nejdůležitějším tématem v naší společnosti. A že naštěstí stále více lidí vnímá, že o svobodu slova je třeba bojovat a ostrůvky svobody se i díky nezávislosti internetových platforem neustále rozrůstají.

Sdílej

Foto: Aby bylo jasno
Popisek: Jan Schneider v Aby bylo jasno

Schneider v rozhovoru pro Inovaci republiky analyzoval aktuální boj o svobodu slova, který probíhá jak v Česku, tak v dalších západních zemích. „Máme nového příznivce svobodné diskuse a to je pan premiér Fiala, který teď na V4 prohlásil, že Robert Fico má sice jiné názory, ale je důležité s ním diskutovat. To jsem skoro pozřel svůj knír překvapením, protože to je dobrá a nečekaná posila,“ glosoval Schneider s dávkou humoru a následně situaci vysvětlil.

„On to musel říct, protože se s ním prostě musí bavit, a tak to takhle okecal. Tak jenom aby mu to zůstalo a aby to dokázal aplikovat i na ostatní, kteří nejsou na státnických funkcích, a aby trocha této blahosklonnosti ke svobodné diskusi kápla i na nás. Petr Fiala je totiž ve skutečnosti jedním z největších škůdců svobodné diskuse v téhle zemi,“ prohlásil Schneider.

Lidé si toho, dle Schneidera, naštěstí stále více všímají a o svobodu slova se hlásí. „Ty ostrůvky té svobodné diskuse neustále přibývají, lidé to stále více vyhledávají a už to opravdu začínají chápat, že to je jak v normalizaci, kdy se někdo snaží tu svobodu utahovat. Ale naštěstí nemají šanci, protože ta moderní technika to prolamuje, a tak si myslím, že se jim to nepodaří dotáhnout. Ale kobyla, když chcípá, tak kolem sebe bije kopytama, což můžeme dneska sledovat i jinde v Evropě,“ poznamenal k liberálnímu establishmentu v západních zemích.

Schneider také komentoval údajný boj s dezinformacemi, což je podle něj jenom zoufalá snaha zastavit tok řeky s odlišnými názory. „Jsou to ozvěny toho nejhoršího z minulých dob a vychází to od lidí, kteří očividně nemají zkušenosti s historií,“ míní bezpečnostní analytik.

Svoboda je podle Schneidera klíčem ke spravedlnosti, která je nejdůležitější hodnotou ve společnosti. „Svoboda je klíčová k tomu, aby se člověk o tu spravedlnost mohl ucházet, aby o ni mohl usilovat. A nejupřímnější je, když člověk bojuje o svobodu druhých, to je ta solidarita, to je klíč proti totalitě. U nás tomu ty podmínky začínají nahrávat a ta moc se toho bojí. Oni si totiž nemůžou dovolit diskusi, kde přijdou třeba do ČT zastánci dvou protichůdných názorů, toho oni se bojí,“ podotkl, a že ČT očividně není veřejnoprávní, ale vládní médium.

Schneider komentoval také bezpečnostní situaci kolem ruské invaze na Ukrajinu. „Máme tu politiky jako je Macron nebo u nás Černochová a další škůdci, jako je náčelník generálního štábu Řehka, kteří jsou takoví blázni, že už je musejí brzdit vlastní vojáci a tajné služby. Přitom ty právě rozjížděly to celé napětí, ve snaze strašit ty politiky, aby jim přiklepli více peněz na zbrojení, ale teď už to došlo tak daleko, že ti politici tomu všemu tak uvěřili, že nevidí jinou cestu. A teď když jde do tuhého, tak to jsou zase ti vojáci, kteří to celé rozdmýchávali, kteří dnes šlapou na brzdu a těm politikům říkají, že válka je špatná věc a že válku nechtějí,“ vysvětloval Schneider.

„Oni se snaží to napětí držet na nějaké přijatelné úrovni, aby si zbrojaři namastili kapsy, ale přitom aby se neválčilo. Takhle mi to připadá, je to sprosté vydírání vojensko-průmyslového komplexu. A stejně tak to bylo s farmaceutickým průmyslem v době covidu nebo ta klimatická agitka a všechny ty grýndýly, které z toho vzešly. Vždycky jde o peníze a je třeba sledovat jejich stopu, kdo na těch věcech nejvíce vydělal,“ dodává Jan Schneider.

Zdroj : Parlamentní Listy

sdílet na

17 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Kara Ben Nemsi
20. 7. 2024 18:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Amen👍

ijn
21. 7. 2024 10:07
Odpovědět  Kara Ben Nemsi

začneme diskutovat jaké by měly doplacené reparace (16 500 mld. Kč) na mírový vývoj Evropy a Helmuti by si uvědomili, že nesmí podněcovat nacistické Ukrouše k válce proti Moskalům,…..

ČR mohla výrazněji získat a ještě být bez dluhů!!!!!!!!! Chce autore téma reparací vznést do mediálního prostoru a ptát se kdo kdy a kam je zašmelil Klausi Zemane ???? Zeman zašmelil 750 mil USD pohledávku za RF, a na důchodce nezbylo,….vládnou nám psychopati a šmejdi dodnes!!!

cool
21. 7. 2024 11:27
Odpovědět  ijn

Reparace by doplatili státu čssr a ne dvou korporacím a tak investovali zlomek do zaprodanců, jak prosté milý watsone.

ijn
21. 7. 2024 13:58
Odpovědět  cool

nástupce III.Říše dnes je SRN, nástupcem Československa jsou Česká republika 306 mld. Kčs a Slovenská republika 120 mld. Kčs v úrovni měny r. 1938,…..hloupé kydy pouze odvrací pozornost a nahrávají idiotům ve vysokých funkcích!!!

ijn
21. 7. 2024 22:00
Odpovědět  scipio

promarnil jsi příležitost mlčet, teď se dozvíme, jaké jsi HOVADO

Pipa
23. 7. 2024 08:51
Odpovědět  scipio

Máte špatné informace. Německo vyplácelo reparace USA ještě v 80.letech.

Spam orinoko
21. 7. 2024 14:00
Odpovědět  ijn

Pripominas přeskakující desku. A nejsi sám. To je tu nějaký progresivní zvyk? Ovce jsou, kam člověk koukne. Jak si s reparacemi vede Bolek a Lolek? Jsou úspěšní? Taková váhová kategorie.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Evžen
21. 7. 2024 20:51
Odpovědět  ijn

Oni také použili fond důchodců kde byli miliardy které dnes chybí, vše co bylo dobré zničili a špatné nespravili! Kterákoli vláda od r.1989 systematický likvidovali Československé hospodářství,je mi z toho na blití a všichni ti zainteresovaní včetně soudců kteří tomu napomáhali patří před řádný nezávislý soud…!

orinoko
20. 7. 2024 18:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Hmm, to jsou mi novinky. Jinde jsme už před 14ti lety upozorňovali na normalizaci. A že se oblude probouzejí po 10ti letech? To bych snad ani neřešil.

cool
20. 7. 2024 19:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Inkvizice “lenních pánů s francimóry a choutkami “religiózníků pseudokapitálu kleroabsolutismu nad zotročenými total.
https://www.facebook.com/obcan.bily/videos/444870851675262

cool
21. 7. 2024 06:44
Odpovědět  scipio

To máš variantu uličních výbornic. 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=qWl3KnS6RGI

Aleš
20. 7. 2024 19:46
Ohodnotit příspěvek :
     

U moci zloději, fašisti, šílenci.

ijn
20. 7. 2024 23:31
Odpovědět  Aleš

selhaly všechny složky = pilíře A+B+C státu ČR
A) špatná legislativa=politici např. Bakala doručil a prosadil s politiky špatný zákon o ČNB ++ další
B) výkonná moc je nevýkonná a kryje zločince+zloděje, pokud by policista vyšetřil, je odvolán
C) justice je slepá+pomalá+zkorupovaná == +++prodává zproštění
Musíme k mezinárodnímu soudu a zdokladovat zločinné spolčení v ČR všech složek státu++ pomocí médií vytvářeno zdání nevinných politiků!!!==== jsou opakovaně zvoleni až 8x!!!!! M.Benda je ODS odpudivým příkladem!!!!!! Totéž i o ANO SPD KDU ,…a j.

Gales
20. 7. 2024 19:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Nakrmit chudého není problém.Ale nakrmit bohatého problém je. To sedí.

btp
24. 7. 2024 07:59
Odpovědět  Gales

Je to výrok M. Terezy z Kalkaty.