politika

Riposte laïque: Kouše ruku, která ho krmí

Riposte laïque: Zelenskij si dovoluje vyhrožovat Evropě ukrajinskými útoky

Jacques Guillemain

V úspěch protiofenzívy už nikdo nevěří, kromě pár fanatiků ve francouzských médiích, kteří stále nepochopili rozsah ukrajinské katastrofy. Nutno říci, že od 24. února 2022 stále nechápou, co se děje na Ukrajině, ani kdo je Putin.

Ukrajinský Churchill, idol médií, který si za celý rok 2022 zvykl na ovace, neúnavný válečník v khaki tričku, který slibuje vyhnat ruského medvěda z Ukrajiny, miláček Washingtonu, který všechno získal lusknutím prstů – děla, rakety, tanky a brzy F-16, zkrátka Svatý Zelenskij, to po 18 měsících promarněného masakru vzdal.

„Ukrajinská protiofenzíva, která měla připomínat napoleonskou bouři, a která smetla ruskou armádu jako u Slavkova (Bitva u Slavkova označovaná též za bitvu tří císařů, v zahraničí známá jako bitva u Austerlitz – německý název Slavkova, pozn.red.) nebude mít žádný „happy end“ – šťastný konec.

Není to film se šťastným koncem. Nebudeme mít nárok na šťastný konec,“ řekl Volodymyr Zelenskij v rozhovoru  odvysílaném v americké televizi.

Ve 100. den protiofenzívy bylo zabito 66 290 ukrajinských vojáků, aby získali zpět méně než 0,2 % ztraceného území, protože Rusové stále zpochybňují dobytí Rabotina.

A není to o půltuctu letek F-16, které mají mizivou šanci situaci zvrátit. Ukrajinská armáda je po masakru 400 000 vojáků odkrvená, zatímco na ruské straně jsme zatím neviděli nic z dostupné palebné síly.

Zelenskij připisuje ukrajinský neúspěch nedostatečnému leteckému krytí a odsuzuje západní otálení kvůli neustále oddalovanému vyslání F-16 a raket dlouhého doletu.

Americká strana si myje ruce, Washington obviňuje ukrajinské vrchní velení z nerespektování bojové doktríny NATO. A když Antony Blinken lichotí Zelenskému, že „pokrok v ofenzivě je důležitý a velmi povzbudivý“, očividně mu na světě nezáleží.

Ale tam, kde nic nejde, se stalo něco neuvěřitelného a nikdo nevěnoval pozornost tomu, když Zelenskij, zklamaný a zahořklý, vyhrožoval Evropě odvetou.

Florian Philippot: „Neuvěřitelný rozhovor se #Zelenskym v The Economist, ve kterém vyhrožuje, že ukrajinští uprchlíci, vítaní v Evropě, se stanou násilnými, pokud odmítneme pomoc Ukrajině! Hrozby útoků? 

Prosím, přečtěte si to a předejte to dál, je to velmi vážné! 

Neexistuje způsob, jak předpovědět, jak by miliony ukrajinských uprchlíků v evropských zemích reagovaly na opuštění své země. Ukrajinci se obecně «chovali dobře» a jsou „velmi vděční“ těm, kteří jim poskytli útočiště. Na tuto štědrost nezapomenou. Ale nebyl by to „dobrý příběh“ pro Evropu, kdyby „zahnala tyto lidi do kouta“ …

Je načase tuto válku ukončit a přestat pomáhat zkorumpované a mafiánské zemi, která neprojevuje žádné uznání, ale naopak ohrožuje Evropu. Zelenskij napáchal dost škody svému lidu i světu.

Jacques Guillemain

Pro Pokec24 přeložila Janinna

sdílet na

7 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
16. 9. 2023 21:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Seš pašák, skřete. Jen tak dál! A přitlač!

sizok
16. 9. 2023 21:29
Ohodnotit příspěvek :
     

To na to ten novinář přišel brzy. Já tady o zelenského vydírání a vyhrožování
psal před rokem. A počkejme, až mu Polsko a další zaříznou jeho obilí.
Budou se dít věci, že se budeme divit.

17. 9. 2023 12:39
Odpovědět  sizok

Až na to, že on je francouzský politik.

Jaris
17. 9. 2023 07:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Je to vsechno prapodivna hra a nejak se to tahne prilis dlouho. Puvodni plan byl odzbrojit a denacifikovat Ukrajinu. Putin mel podle meho nazoru zlikvidovat Zelenskeho a jeho ministry. Vytahnout je z Kyjeva a soudit v Rusku za genocidu ruskeho obyvatelstva. Misto toho Putin pri rozhovoru s jednim izraelskym zidem slibil, ze Zelenskeho nezlikviduje. Vysledek je ten, ze konflikt neustale pokracuje a stoji zbytecne mnoho zivotu na obou stranach.
Kdyby byval Putin tenkrat nechal Strelkova dokoncit akci, kdyz tahl uspesne na Kyjev, myslim si, ze by valka byla zazehnana hned na zacatku.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
katango
17. 9. 2023 13:01
Odpovědět  Jaris

No, to by nezničil tolik západních zbraní a tolik banderovců a cizích žoldáků. Za chvíli ho budou prostí Ukrajinci prosit, aby tam vlítl a ukončil to dle vašeho návodu. Kdyby tam vlítl moc brzo, dočkal by se jedině lidového odporu a Koze by taky zůstaly zbraně a jiné bojové prostředky, které už teď nemá.

Gales
17. 9. 2023 14:06
Odpovědět  katango

Nevlítne tam Putin ale pošle formuje v Rusku armádu z přeběhnuvšich Ukrajinců a ti Ukrajinu osvobodí.Anebo ji nechá rozdělit mezi Polsko,Rusko,Maďarsko a Rumunsko.

Jaris
18. 9. 2023 03:37
Odpovědět  Gales

To se mi libi! Tak to ma byt.

Frank1
17. 9. 2023 09:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Hrobar Ukrajiny na zakazku KoZa neni vic jak hrobar. Zatim chraneny USA.