politika

Riposte laïque: F-16, smrtící zbraň, kvůli které se Putin třese?

Jacques Guillemain

Prodává se nám budoucí přílet F-16 na Ukrajinu jako smrtící zbraň, která obrátí situaci na ukrajinském bojišti. 

Teď trochu vážně!

Zelenskij označil rozhodnutí USA dodat F-16 za „historické“ a řekl, že je „přesvědčen, že Rusko válku prohraje“.

Bluf, samozřejmě, na podporu morálky vyčerpané ukrajinské armády, která denně ztrácí 1 500 vojáků při prolomení ruské obrany – skutečné zdi, která je téměř tři měsíce neprůchodná pro katastrofickou protiofenzivu Kyjeva, který ztratil téměř veškerou svou třetí armádu a veškerou techniku ​​poskytnutou NATO.

Pokud tento projekt s F-16 uspěje, skončí jako současná protiofenzíva, tedy totálním fiaskem. Tato eskalace nemá žádný jiný účel, než prodloužit válku až do amerických voleb a do té doby udržovat mýtus o ukrajinském vítězství.

Můžeme snít. Rozhodnutí – především politické – znamená udržet v Evropě proukrajinský plamen. Výcviku ukrajinských pilotů na F-16 se zúčastní 11 zemí. Ale nic nezmění běh dějin.

Protože NATO už nevede válku proti Afgháncům v pantoflích, ale proti Rusům, kteří jsou vybaveni nejlepšími bojovými letouny na světě, včetně MIGů a Suchoje poslední generace.

Na jedné straně je výcvik ukrajinských pilotů dlouhodobým úkolem, na straně druhé všechny logistické a technické aspekty postaví NATO do pozice samostatného spolubojovníka.

Netřeba dodávat, že Rusové nebudou tváří v tvář této hrozbě nečinně sedět. Nejenže se ruští piloti postarají o F-16, ale rakety dopadnou na všechna místa, ze kterých budou ukrajinské letouny operovat. Samozřejmě na Ukrajině, ale také v Polsku a Rumunsku, pokud NATO sebevražedně zvolí rozhodnutí ve prospěch předpokládané společné války.

V červnu Vladimir Putin oznámil, že ruské síly budou zkoumat možnosti, jak tato letadla zničit, pokud by měla základnu mimo Ukrajinu.

“To, že by se na Ukrajině objevily letouny F-16 schopné nést jaderné zbraně, bude Rusko považovat za hrozbu v jaderné oblasti,” řekl v červenci šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov.

NATO opět žongluje s lahvičkami nitroglycerinu.

Zde je vynikající článek, který podrobně popisuje složitost tohoto podniku, který mnoho válečných štváčů NATO podceňuje.

Aktuálně se bavíme o šedesáti dánských a holandských F-16. Následovat by mělo Norsko se zhruba padesáti letadly. Takže sestaví tři a šest letek. A dozvídáme se, že Francie by se účastnila počátečního výcviku pilotů.  Upřesnění, že závěrečná fáze na F-16 se odehrává mimo Francii.

Ukrajinský štáb se rozhodl ponechat si své zkušené piloty pro zajištění plnění bojových úkolů a na výcvik na F-16 posílá mladé piloty bez zkušeností. Možná to není nejlepší způsob jak čelit dobře vycvičeným ruským pilotům, ale chápeme, že Kyjev už nemá možnost, aby poslal ostřílené piloty na dlouhé měsíce na výcvik do zahraničí.

Malá skupina pilotů a mechaniků je již v Anglii, aby si zdokonalila svou angličtinu, než se přesune na teoretickou část – postupy, sezení na simulátoru a lety. Pro tyto různé etapy ještě nebyl stanoven přesný harmonogram.

Výcvik pilotů F-16 je jedna věc, ale výcvik bojeschopných pilotů je věc druhá. Stíhací peruť zahrnuje operační piloty (PO), velitele dílčích hlídek (SCP) a velitele hlídek (CP). Člověk nevede do boje několik letadel bez velkých zkušeností. 

CP je pět let praxe a minimálně 1000 letových hodin, jak je uvedeno v odkazu. 

Stručně řečeno, NATO začíná výcvik ukrajinského bojového letectva na F-16 od A do Z. To se za šest měsíců stihnout nedá. Pokud nepošleme žoldnéřské piloty naverbované za velké peníze, kteří budou na Ukrajině zmasakrováni.

Kromě výcviku pilotů je však skutečnou výzvou také technické zázemí. Protože letadlo po každé misi vyžaduje údržbu nebo opravy, které vyžadují značnou logistiku. Bez kvalitní údržby nejsou mise. A tyto dobře vybavené letecké základny budou evidentně prioritními cíli Rusů. Bez funkční dráhy není vzlet, žádná mise. Zaškolení techniků pro práci na moderních letadlech také zabere čas, s výjimkou najímání „dodavatelů“ za ceny zlata.

Již jsme viděli, jak velké škody mohou ruské rakety napáchat v řadách poradců NATO nebo žoldáků. Připomeňme, že na Ukrajině již bylo zlikvidováno 5 000 žoldáků. Dobře placená práce, kterou ale nečeká prosperující budoucnost.

A to vše bude drahé, velmi drahé, se slabým výsledkem. Protože to není 60 nebo 120 F-16, co změní průběh války, tváří v tvář stovkám bojových letadel, které může postavit Moskva.

Kolik mladých pilotů z obou stran zahyne pro radost Bidena a darebáků, kteří ho podporují? Doufám, že válka skončí dříve, než se tento projekt uskuteční.

Biden, Zelenskij, Macron, Scholz a všichni šílenci opilí rusofobií nejsou nic jiného než mizerní řezníci, kteří bez obav obětují ukrajinský lid. Historie je bude soudit. Chovají se jako Římané, kteří pohybem palce rozhodovali, aby viděli, jak gladiátoři umírají v aréně. A celý tento masakr se odehrává pod rouškou obrany demokracie! 

Ve skutečnosti v táboře Dobra marně hledáme špetku lidskosti, pro kterou je ukrajinská krev méně cenná než jedna kapka ropy.

Jacques Guillemain

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://aftershock.news/?q=node/1284600

sdílet na

57 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Markýza
4. 9. 2023 20:58
Ohodnotit příspěvek :
     

No….hlavně se musejí naučit něco takovéhoto https://1url.cz/2uu8e aby stačili svým protibojovníkům.

Boomer
4. 9. 2023 21:24
Odpovědět  Markýza

.. zachovejte klid, tohle jsou jen RC modely, kdyby něco takového prováděly skutečné devětadvacítky, tak by ten chlápek vedle dráhy přišel o kalhoty i košili a z dráhy by lítaly kusy betonu. Velké mašiny s dostatečným výkonem něco podobného umí, ale jen v hoóódně dobrých rukách, v patřičné výšce a rychlosti.. ale ten kravál při tom, to by hlavu utrhlo.
Faktem zůstává, že v situaci podobné té ukrajinské se ocitlo německé letectvo v době druhé světové. V určité fázi už nedokázali doplňovat ztráty materiální a nejlepší zkušené piloty nechali lítat do roztrhání těla. Nezkušení mladíci pak většinou padali jako mouchy, nepomohly jim ani první skutečně bojeschopné proudové letouny Me 262.
Oproti tomu Britové z dobře vylítaných pilotů dělali instruktory a velitele všech stupňů.
Dobrý bojeschopný pilot je něco jako archivní víno, to co plánují na Ukrajině bude mít spíš účinky jako burčák.. však víte, co z něho může být, že? Pěkná sr*čka..

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
4. 9. 2023 21:28
Odpovědět  Boomer

Co jsou RC modely?

Markýza
4. 9. 2023 21:36
Odpovědět  Markýza

Už tuším – totiž chlapa u dráhy jsem si vůbec nevšimla. Tak jo….tohle je lepší? 😉 https://1url.cz/MuNSx

Boomer
4. 9. 2023 21:51
Odpovědět  Markýza

.. no, ale ne každý aeroplán disponuje vektorizací tahu jako tenhle ptáček. A každá mašina má přesně definovanou tzv. letovou obálku, to jest propočty a zkouškami stanovený rámec toho, co si může ve vzduchu dovolit, aniž by skončila čumákem v hlíně.
Tyhle letové záběry jsou snímány z jiných podobně rychlých letadel, tudíž vypadají tak nějak vláčně snově, elegantně, jako když rorýs mouchy lapá, ona totiž statická kamera by v těch situacích zaznamenala jenom nějakou šmouhu, pokud by si kameraman při snímání rovnou nezlomil krční páteř.

Boomer
4. 9. 2023 21:57
Odpovědět  Boomer

.. a jen tak pro vás.. pohyb ve vzduchu je pro mě ještě kus nad tmavou čokoládou a měl jsem to štěstí, že mě na vojně povozil špičkový pilot v L-39. Preventivně jsem šel na lačno, slíbil, že to nebude moc ostře točit, ale i tak to bylo x-krát horší než trénink na šavlometu, který jsme absolvovali dost často..

Markýza
5. 9. 2023 09:20
Odpovědět  Boomer

To chápu. Mají prý specielní oblečky, které jim protitlakem vracejí krev do mozku 😀
Co je to šavlomet? Taková ta odstředivka?
Já jsem jen narážela na to, že to patrně chvilku trvá, než se jeden naučí takhle lítat. A kdoví, kolik Ukrajincům ještě zbylo pilotů

Boomer
5. 9. 2023 14:37
Odpovědět  Markýza

.. šavlomet byla/ snad dosud je taková klec z trubek, otočná ve dvou osách, upevněná ve stojanu, do klece si vleze paradajka učeň, uváže se řemenem kolem pasu a snaží se to ovládat/udržet určité polohy podle pokynů instruktora, který mu to všelijak komplikuje za pomoci otáčení ručního kola na boku té konstrukce. Má vás vás to naučit prostorové orientaci, ovládat volný pád, plavat při pádu ve vzduchu a případně dělat různé ty srandičky přemetové. Srandy kopec.. někdo u toho metal šavle.

Markýza
5. 9. 2023 15:54
Odpovědět  Boomer

Jo tohle! Na pouti měli podobnou věc, jen ne tak řízenou – taková dráha to byla, co jela rychle dokola a přitom se vlnila nahoru a dolů a ještě do stran 🙂

Boomer
5. 9. 2023 19:39
Odpovědět  Markýza

.. no já se pokusím někde vyhrabat fotku, ale v těch dobách se jaksi fotit nesmělo ani na nádražích, natož v kasárnách kde probíhal zvláštní výcvik zvláštních vojáků. Sami sobě jsme říkali “absolventi absolutně zvláštní školy”.

Keller
5. 9. 2023 00:36
Odpovědět  Markýza

RC modely modely jsou rádiem ovládané modely – letadel, vrtulníků, lodí, aut, ponorek, tanků a další bojové techniky.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Králík
5. 9. 2023 02:29
Odpovědět  Keller

Za mého mládí se říkalo “rádiové modely”, potom se začalo tedy více používat “RC modely”, dneska “drony” nebo méně častěji česky “samolety”, “robotická vozítka” a tak podobně.

Vývoj jde dopředu, princip zůstává více méně stejný.

Markýza
5. 9. 2023 14:07
Odpovědět  Keller

No heleďte – ale tyhle jsou strašně veliký, koukněte se! Vždyť jsou dvakrát vyšší, než ten chlápek – to se taky dělá?

Gales
5. 9. 2023 10:07
Odpovědět  Boomer

Zřejmně se předpokládá že F – 16 napadnou Rusko z více směrů a ,,letenka” bude jenom pro přílet ale ne odlet.Proto budou stačit mladí piloti.

Boomer
5. 9. 2023 10:55
Odpovědět  Gales

.. kamikaze našeho tisíciletí.

Markýza
5. 9. 2023 15:56
Odpovědět  Boomer

Ti ale věděli, co dělají. Zdalipak to budou vědět i ti jednosměrní ukrajinští mládenci………….

Boomer
5. 9. 2023 19:47
Odpovědět  Markýza

.. voják se neptá, voják plní rozkaz a mimo ten rozkaz samotný je líp už nic nevědět. Skupiny hloubkového průzkumu měly kupříkladu za úkol likvidaci nebo aspoň maximální možné poškození raketových prostředků protivníka. Jenže ty se nacházely hluboko v zázemí onoho protivníka. Jak se tam dostaneme nám bylo celkem jasné, člověk kouknul na bágl s padákem a kapíroval, ovšem otázka, jak se po splnění úkolu dostaneme zpátky těch 600 kilometrů, jaksi přirozeně nepřišla na přetřes.. páč jak se jeden moc ptá, mohl by se z případných odpovědí taky po*rat. Kór voják, že..

Markýza
5. 9. 2023 15:55
Odpovědět  Gales

Jauvajs. No……….vypadá to pravděpodobně. Vy máte dost často zajímavé úhle pohledu – někdy až dolů hlavou 🙂

5. 9. 2023 02:29
Odpovědět  Markýza

Proč by se to učili? Gosudar místo toho uvedl do pohotovosti rakety Sarmat
https://www.youtube.com/watch?v=X7h4-Q0zEmg
Jo, a opět jim vybombardoval Reni – to je ten přístav na Dunaji, na hranici s Rumunskem, co už ho jednou bombardovali. No a úkáčka, jednou z 22, prodruhé z 32 dronů – co platí nevím – většinu, až na tři drony sestřelili. Sice tam všechno hoří, ale to neva, ty co nesestřelili, byly zřejmě nějaké speciální ruské superdrony. V každém případě bandeři nelenili a pustili do světa, že Rusko napadlo Rumunsko – vzpomínáte snad ještě na tu mapu, co jsem připojil k tomu prvnímu bombardování přístavu v Reni – Rumunsko je přes Dunaj. Načež se Rumuni nas.rali:
https://www.youtube.com/watch?v=X7h4-Q0zEmg a skřet má opět ostudu. Ten zm.rd by udělal cokoli, aby rozštouchal Poslední Válku.

Markýza
5. 9. 2023 09:23

Mapu jsem dávno zapomněla, že je Rumunsko přes Dunaj jsem si doověřila – ale teda blbě se ten Dunaj sleduje na mapě. Ale potěšilo mě, že Rumuni projevili kus zdravého rozumu a pudu sebezáchovy. A četl jste Kulebu, co k tomu nažvanil? To je ale idiot – a ještě nebezpečnej idiot.

Spam Teuton
4. 9. 2023 21:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Víte, co mne pobavilo ? Ten nacistický ukrajinský bordel, chci říct Zelenského režim, chce od nás – a nejenom od nás – stáhnout Ukrošváby, kteří před ním a před válkou zdrhli, a poslat je na frontu. Tohle zoufalství naposledy udělal Hitler. Takže za tu kokainovou kreaturu budou bojovat i slepci a invalidi na vozíčku ! To fakt bude fungovat… ! Prosím, pomožme těm Ukrošvábům, kteří za banderovské svině i nadále nebudou chtít bojovat.

Markýza
4. 9. 2023 21:16
Odpovědět  Spam Teuton

To si nedělejte pr.del. Právě čtu na Novinkách, že Ukrouši snížili požadavky na zdravotní způsobilost pro službu armádě! No však si počtěte: https://1url.cz/DuNSS

5. 9. 2023 02:07
Odpovědět  Markýza

A plánují ještě lepší fajnovosti. Viz:

Na Ukrajině začíná mobilizace žen do 60 let 4. září 2023

Kyjevský režim se připravuje na mobilizaci žen, uvádí Moskovskij Komsomolec s odkazem na ukrajinská média.

Podle publikace se od 1. října 2023 budou ženy v lékařských a farmaceutických oborech povinně registrovat na vojenských registračních a odvodových úřadech.

Ženy odpovědné za vojenskou službu mají stejné povinnosti jako muži. Musí se zaregistrovat u armády, projít výcvikem pro službu, hlásit vojenskému registračnímu a nástupnímu úřadu změny v místě jejich registrace/bydliště, rodinného stavu, postižení atd.

Jak Alternativa dříve informovala, Polsko začalo s vydáváním mužů ve vojenském věku na Ukrajinu.

https://alternatio.org/events/all/item/123334-na-ukraine-nachinaetsya-mobilizatsiya-zhenschin-v-vozraste-do-60-let

Pak přijdou na řadu práčata – když je moh mít Žižka, proč ne bandeři, žejo. Akorát že ne dobrovolně a s nadšením, jako to bylo u nás, ale nuceně a s kopanci. Místo praků vyfásnou poplašňáky a půjdou v první linii, aby odminovali cestu.
Omlouvám se – to ze mě nemluví blbej smysl pro hunor, ale bílej vztek, protože si začínám myslet, že ti ne-lidé jsou toho schopní.

Pavel z Moravy
5. 9. 2023 10:56

Sakra Milane, pořád snad těm lidem zůstal v těle kousek zdravého rozumu a mají svůj úsudek, nebo se pletu? Nemohu vykonávat něco, co se absolutně příčí mému cítění. Vždy se může odmítnout a ať mi nikdo neříká, že ne. Následky si ponesu sám, to ano. To všechny co odmítnou zlikvidují? Tím pádem se projeví úplně a dokonale a prohrají rychleji než budou čekat.

5. 9. 2023 15:34
Odpovědět  Pavel z Moravy

Pavle, kterým lidem? Těm co je nahánějí do války? No, tak těm zůstal zdravý rozum – lépe je pro ně být naháněčem, než naháněným. A jo, odmítače klidně zlikvidují. Protože přinejlepším vždy pouze jednotlivci – podotýkám, že ani šprajcnutí jednotlivců nabylo doposud zaznamenáno – a jednotlivce není problém odstranit. Nemusí je rovnou eliminovat, stačí je exeplárně potrestat co vlastizrádce.
A vůbec – šprajcnout se všemi následky? A kolik lidí se v současnosti šprajcuje u nás proti vládní zhůvěřilosti? Pár jedinců, že. A to u nás – zatím – nejde o kejhák. Krom toho o zdravém úsudku u naháněčů pochybuji. Kde by se u nich vzal? A pak a hlavně – jejich cítění se to nepříčí. A vo tom to je.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
5. 9. 2023 16:55

Nu šprajcovat se musí u nás hlavně mladí otroci co makají v montovnách u pásů, v supermarketech, na stavbách a jinde a jsou to převážně lidé do 50 let, neb starší ani neberou. Tady u nás na podzim makali v 8 hodin večer v chladu a dešti u lampiček a pokládali dlaždice. Kur.wa, ti se musí postavit, ne já nebo ty nebo zdejší starodlina. A co se týká těch ukroušů, kdyby chtěli tak se domluví a vyse.rou se na ně. Na tanečky a mecheche se domluvit umí. Pokud je to pravda, tak v Kyjevě a jinde se tančí a mechechuje pořád. No a jak říká Markýza, kvér u hlavy, nu tak bude potom náboj v makovici. Není to jedno jestli chcípnu rukou banderovce, nebo mně to rozstřílí na cimprcampr na place. Stejně mne tam zlikvidují, leda bych se dostal do zajetí. Takže asi takhle hypoteticky – když by ti někdo přiložil kvér k hlavě a řekl, že máš zastřelit 5 lidiček stojících před tebou v řadě, jinak to schytáš sám, tak co uděláš? To je jenom taková otázka.

5. 9. 2023 20:11
Odpovědět  Pavel z Moravy

Za prvé – to nikdo – opakuji nikdo – dopředu neví, dokud se v takové situaci neocitne.
A za druhé – proč by měl přikládat kvér k palici tobě? Přiloží ho k hlavám tvých děcek a že když to neuděláš, schytají to za tebe. Co potom uděláš? Také jenom taková otázka.
🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
5. 9. 2023 15:57
Odpovědět  Pavel z Moravy

K čemu vám bude i ten nejzdravější úsudek s kvérem u hlavy?

Boomer
5. 9. 2023 09:07
Odpovědět  Markýza

.. v tom už mají zkušenosti ze druhé světové. V rámci dobrovolných odvodů do SS se jich přihlásily desítky tisíc, ovšem jen menší část z toho prošla vstupními prohlídkami. Tož Himmlerovi nezbylo, než pro ukrajinskou verzi “nadčlověků” výrazně snížit laťku. Vono v těch končinách prostě vždycky chlapíčky táhla perspektiva kariéry.. s pistolí a obuškem u pasu buzerovat civilisty. Ouvej nastalo až při jejich prvním fakt bojovém nasazení proti jednotkám Rudé armády, dostali tak těžce nařezáno, že se nemnozí přeživší zastavili až hodně daleko od místa boje. Tradice, které zavazují.. ;o)))

Markýza
5. 9. 2023 09:27
Odpovědět  Boomer

A nezapomínejte na ty divize děcek a staříčků, co hnali na jatka někdy začátkem 45. Ale samozřejmě je jasné, že Ukrajina se mele v křeči, stejně jako Třetí říše. Abstraktně je to jasné – já za tím vidím ty ldidi. A řeknu vám, modlím se, aby se těm nahaněčům nepovedlo ulovit ani jednoho uprchlíka před válkou.
No vidavida…….proč vlastně neplatí uprchlictví před válkou i pro Ukrajince, když platí pro všelijaké Pákistánce a Maročany?

Boomer
5. 9. 2023 10:58
Odpovědět  Markýza

Stavovské rozdíly. © Jaroslav Hašek.

https://1url.cz/EuNb4

Pavel z Moravy
5. 9. 2023 11:08
Odpovědět  Markýza

Tak předpokládám, že jsou to uprchlíci, kteří si to zaplatili, ale smýšlení mají stejné. Kdyby ne, mohli zde demonstrovat za ukončení konfliktu a zatopit KOZE.

Markýza
5. 9. 2023 14:10
Odpovědět  Pavel z Moravy

To si ovšem zaplatil každý uprchlík na světě, podle toho nemůžete soudit.

Markýza
5. 9. 2023 14:11
Odpovědět  Markýza

A mimochodem, kdyby se mi povedlo s odřenýma ušima zdrhnout z rodné Ukrajiny a vydala bych se na to z peněz, rozhodně bych nechodila někam demonstrovat. Už proto, že bych na to neměla energii a taky bych asi pořádně nevěděla, jak to v mé nové vlasti chodí a jaké jsou tu nepsané zákony.

5. 9. 2023 16:16
Odpovědět  Markýza

Jenže oni chodí na demonstrace!
Navíc s nápisy: “Bсе буде Україна” čili “Vše bude ukrajina”!!! Proč je tedy ti hodní a slušní ukrouši, kterých je dle vás většina, neumravní?!
Vy je mějte za chudáky, já je dál budu mít většinově za verbež, mezi nimiž je nepatrná menšina slušných lidí, která však je svým způsobem také verbež. Neutekli před válkou, ale z parazitických ekonomických důvodů – na jejich území se nebojovalo!
Proto na ně máme doplácet? Přesto že se roztahují a myslí si, že jsme tu od toho, abychom je živili?
A vůbec. Kilák od mého bejvání je u silnice prodejna místního farmáře, který tam prodává zeleninu a ovoce jak ze svých pozemků, tak i od okolních malopěstitelů. Potud v pořádku. No a měl tam, kromě své manželky, ještě zaměstnané dvě slušné místní ženy. Spokojenost, paráda.
No a už asi čtvrt roku tam má, namísto těch dvou slušných místních žen, zaměstnané dvě slušné chocholky. Opravdu slušné, ne nějaká havěť. A ty dvě naše slušné místní ženy?
Skončily na pracáku.
Mohu litovat tu nepatrnou menšinu slušných lidí mezi nimi, ale mnohem více lituji naše slušné lidi, kteří na ně tvrdě doplácí nejen přímo, ale i nepřímo, formou ostrakizace nesouhlasících. Howgh!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
5. 9. 2023 17:08

Řekl jsi to lépe jak já. Úplně stejně to vidím i já.

Markýza
5. 9. 2023 17:11

Kde, proboha?? Nojo – holt máme obrácené poměry: já tak nějak lidi všeho druhu považuju většinově za slušné – plus nezbytné procento verbeže – kvůli vyváženosti.
Ad farmáři – jsou od přírody příšerně lakotní. Kupříkladu jeden poměrně velký u nás: prvních pár let chocholky. Zpívávaly si na polích, mimochodem, zálibně jsme to poslouchali. Pak asi podražily, či co – nastoupili Bulhaři, pak Rumuni a poslední tři roky někdo, koho řeč vůbec nejsem schopna identifikovat. Zjevně ceny, no.

Boomer
5. 9. 2023 19:52
Odpovědět  Markýza

..tož ne že bych vás chtěl obracet na víru pravou, ale s tímhle optimistickým přístupem musíte dost často bejt zklamaná z lidí, až se vybarví. Kuůůwa svět..
Já raději koukám na lidi pesimisticky a nic dobrého nečekám.. no a občas bývám příjemně překvapen, což mi připadá lepší, než být často překvapen nepříjemně.

5. 9. 2023 21:19
Odpovědět  Markýza

Ono jde o to, že i kdyby byli všichni slušní a ani jeden hajzl mezi nimi – jakože tak to není – tak nevidím jediný důvod pod sluncem, proč by měl desetimilionový národ v hospodářském úpadku živit milion vychc.caných parazitů. Včetně těch slušných, páč i oni paraziti. Normální migrace je v cajku, ale ne tento řízený nájezd.
A jo, většina našich ať už podnikatelů, nebo farmářů či sadařů, jsou v tomto směru pěkné swině. A nejsou lakomí, jsou nenažraní.
Zrovna tady tomu čípkovi jsem fandil, že to vzal za správnej konec a vyje.bal s marketama, které mu nabízely za brambory a jahody – s tím začínal a Jahodárna to sluje podnes – pár šušňů, tak se nasr-ral, a že má jeden pozemek u silnice, postavil si tam takovou prodejní chatku (od té doby notně nabobtnala) a prodával svoje za moje, bez parazitických mezičlánků, a postupně i sousedům, a nakonec tohle. A nenutí ho k tomu nic – prodejna mu utěšeně funguje a je dobrý hospodář, co své věci rozumí a rok co rok si rozšiřuje pozemky – jen ta nenažranost. Holt když vyrazí dvě našinky a zaměstná dvě chocholky tak si přikoupí o pár arů víc. Nebaví mě to. Jsou to už po staletí furt dokola stále stejné swině a stále stejné swinstvo.

5. 9. 2023 21:45

No a tady máte tu Jahodárnu. To tam jezdím pro českou zeleninu a ovoce:

https://mapy.cz/zakladni?l=0&x=14.1696290&y=50.4464384&z=19&base=ophoto

Když si to zmenšíte, tak po hadráku začínal s tím polem co je za Jahodárnou a pak nahoru k barákům. A s prodejní chatkou asi tak tři krát čtyři metry. No a když si to si to ještě víc zmešíte, tak teď jsou jeho všechna pole k dálnici a ještě cca 300 ha v okolí. Potud všechno v cajku a děsně jsem mu fandil. Jenže pak na sezónní sklizeň jahod vzal namísto našinců Slovenky, no a letos i Slovenky vzal na sandál a sklízely chocholky. A dvě nejšikovnější nainstaloval jako prodavačky a naše ženy vykopnul. A holky jsou v prd.deli, protože jen smlouva na dílo, takže žádný zápočet do důchodu. A ne, nezávidím mu. Tuhle vlastnost kupodivu – vlastně je to divný; celej náš rod – nemám. Naopak, děsně jsem mu fandil.
Ale jak říkám – je to furt dokola. Už po staletí. Protože lidi jsou jaký jsou. Jdu od toho, bo už mě to se.re.

Pavel z Moravy
5. 9. 2023 17:05
Odpovědět  Markýza

Ale no tak, energie mají habaděj, vždyť jsou to mladá děcka. Staříky doma nechali, stejně jako ta muslimská omladina. A oni navíc moc dobře vědí, jak to tady chodí. Já jim nepřeji nic zlého, jenom si myslím, že jsou stejní jako ti doma, infikovaní banderismem, akorát měli bohaté papínky co jim tu emigraci zaplatili. A ty svoje soukmenovce pravděpodobně ani nelitují. Netvrďte mi, že by zde nemohli jít demonstrovat proti konfliktu, vždyť kvůli němu snad odešli, nebo ne? Nebo tedy jenom z ekonomických důvodů?

Keller
5. 9. 2023 00:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Cituji: “Nejenže se ruští piloti postarají o F-16, ale rakety dopadnou na všechna místa, ze kterých budou ukrajinské letouny operovat. Samozřejmě na Ukrajině, ale také v Polsku a Rumunsku, pokud NATO sebevražedně zvolí rozhodnutí ve prospěch předpokládané společné války.” Vzhledem k omezenému dolet F-16, je jejich bojové nasazení z Polských a Rumunských letišť nesmysl. Tam se bude provádět tzv. “těžká údržba”. Lehká údržba (nazývá se také provozní údržba) se bude provádět na ukrajinských letištích. Už teď je mi líto dobrovolníků, kteří se nechají naverbovat a budou sloužit na Ukrajině. Ruské stroje mohou používat nezpevněné dráhy (např. travnaté), F-16 musí mít čistou asfaltovou nebo betonovou dráhu. Stačí jeden ruský nálet a z dráhového systému letiště je “oranice”. Navíc porovnávat bojové možnosti již olétaných a z provozu vyřazených F-16 s nejnovějšími ruskými typy (Su-30, SU-34, Su-35) je stejné jako porovnávat Felicie s nejnovějšími Octáviemi a Superby.

Markýza
5. 9. 2023 09:29
Odpovědět  Keller

No právě se chci zeptat, na kterých ukrajinských letištích se bude cokoli provádět? Já mám dojem, že už jsou rozstřílená všechna. Jinak díky za info, je to dobrá zpráva.

Jaris
5. 9. 2023 03:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Myslim si, ze vetsina Ukrousu je uz natolik ifikovana nenavisti ke vsemu ruskemu, ze jim uz neni pomoci. Zda se, ze jsou uplne slepi a hlusi vuci jejich hlavnimu nepriteli – zidakovi Zelenskemu, ktery je posila na jatka. Proc toho vlastniho zidackeho vraha sami neoddelaji je nad me chapani.

Putinovec
5. 9. 2023 08:47
Odpovědět  Jaris

Podívejte se na nacistické Německo , řekněme do 30 dubna 1945 . A máte odpověď .

Pavel z Moravy
5. 9. 2023 11:05
Odpovědět  Jaris

Jaris, to tvrdím stále, jsou téměř všichni nacifikovaní. Ti co utekli se vykoupili penězi, ale myslím, že jsou stejní jako ti tam na té domácí půdě. Tady v azylu měli možnost demonstrovat proti válce a KOZU by dostali do nepříjemné situace. To ale neudělají, protože jsou infikovaní banderismem jako všichni ti domácí. Vyjmout z toho se dají pouze ti co u nás a na západě již žijí dlouhou dobu. Ptáte se přesně, proč to sami neskončí, ale oni jsou již infikovaní nenávistí k Rusům jako jejich vůdci. Takhle to vidím já.

laskra
5. 9. 2023 08:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Konec chm se blíží, jen aby nestrhli sebou celé lidstvo.

Eva
5. 9. 2023 08:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Putin, popravdě Rusko, se netřese – oni promýšlejí další tah.
Evropa zatím dál chudne.
A za mořem? Zdá se mi, že tam už zasahuje ” vyšší moc.”
Čekám kdy to začne v Yellowstone.

PENNYS
5. 9. 2023 18:21
Odpovědět  Eva

Rychlejší by bylo zprovoznit”PUTINUV PRUPLAV:
nežli  Yellowstone.Jinak souhlas na 1000%

Vladimír
5. 9. 2023 09:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Od roku 2014 do roku 2022 (8 let) Západ cvičil ukrajinské vojáky v obsluze západní techniky a výsledek? Kolik jich asi ještě žije?? A za 6 měsíců chtějí vycvičit piloty F-16? Kdo může věřit, že je to reálné a takto vycvičení piloti budou schopni úspěšně bojovat proti těm ruským??

Pavel z Moravy
5. 9. 2023 10:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Možná tady budu za nechápavého, ale já se divím, že do toho ti Ukrajinci jdou, nemyslím teď jenom ty piloty. Vládnoucí sebranka je žene na jatka a oni mlčí. To jsou skutečně tak indoktrinovaní nenávistí k Rusům, že nedokážou již používat svůj úsudek? Hodně se zde píše, že musí, že jim vyhrožují, možná i rodinným příslušníkům. Nu dobrá, asi ano. To ale budu s pistolí v ruce odstřelovat jednotlivé lidi, když mi to někdo přikáže a nebudu se ptát sám sebe cože jsem za zvíře, že to vykonávám? Nebo to obrátím proti tomu, kdo mi takovou sviňárnu nařizuje. Obávám se toho, že banderismus plně zachvátil téměř všechny Ukrajince. Pochybuji hodně o tom, že ti, kteří jsou zde jsou jiní, tedy mírumilovní ke svým ruským spoluobčanům. Kdyby byli proti tomu co se děje na Ukrajině, tak nejenže by utekli, to chápu, ale právě zde na západě, válečném a ideologickém cvičišti by se postavili do jediného šiku a demonstrovali proti tomu konfliktu ve své zemi. Tím by vyrazili veškeré trumfy těmto zápaďáckým dacanům z rukou. Jelikož to ale nedělají, pouze využívají darů této společnosti, předpokládám, že jsou stejní jako ti co zůstali doma. Nenávistní vůči Rusům až do hrobu, akorát se za prachy vykoupili

Standa
5. 9. 2023 15:50
Odpovědět  Pavel z Moravy

Asi všichni ne. Mám tu videa z Ukr.Kdy vytahují mladého otce z auta ,, kde má rodinu s dětmi a on se brání a proto ho zastřelí před těmi dětmi přímo na ulici.

Markýza
5. 9. 2023 16:00
Odpovědět  Standa

To jsem dávala na nějaké vlákno asi minulý týden.

Boomer
5. 9. 2023 20:02
Odpovědět  Markýza

.. no, když si to video jeden prohlídne pořádně a bez předchozího zaujetí postoje k ději, může taky zjistit, že ten chlapík udělal chybu, když napadl ženu policistku a složil ji k zemi. Tím pádem vytvořil muži policistovi prostor k použití krajního donucovacího prostředku, ten se mohl obávat, že se muž zmocnil její zbraně a proto neváhal.
Muž udělal taktickou chybu, při sebeobraně se musíte primárně nejdříve vypořádat s větší hrozbou a hlavně(!) snažit se neohrozit svoje nejbližší. Situace prostě pro něho neměla pozitivní řešení a ze všech možných taktických variant bohužel vybral tu nejhorší..

Pavel z Moravy
5. 9. 2023 17:18
Odpovědět  Standa

Stando, vím, že to není jednoduché, pak by ale měli zakročit jiní, kteří to vidí. Vidíš li křivdu a nezasáhneš, jsi stejně vinen. Vím, že to je složité, člověk je neozbrojen, ale natočím to pokud mohu a budu apelovat na další lidské tvory, abychom s tím něco udělali. Postřílí nás všechny? Myslíte, že i ten zkorumpovaný západ to jednou nevezme za své. Vždyť se úplně znemožní, tím, že dopouští takovou prasárnu. A dopouští to západ svojí podporou.

Pavel z Moravy
5. 9. 2023 19:51
Odpovědět  Standa

Stando, jak víte, že ho chtěli mobilizovat? Proč ho zastřelili, proč ho nevytáhli z auta, když ho chtěli na frontu? Nebyla to spíše mafie, vymahači dluhů, vždyť takhle se to běžně u lepšolidí dělá. Co tím zastřelením získali, když ho chtěli na frontu? To mi moc smysl nedává.

Vladimír
5. 9. 2023 14:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak dlouho se létá s jadernými nosiči, až je sejme taktický jaderný výbuch. Dětem se nemají dávat zápalky, to skončí špatně.