Krizepolitika

Projevy války v Gaze předobrazem blížících se nemilosrdných existenčních válek

Jaroslav Štefec fbDostal jsem otázku, jak se dívám na masakr Palestinců v Gaze a jaké dopady může mít vývoj konfliktu na Blízkém východě na situaci v Evropě a konkrétně v ČR. Pokusím se na ni odpovědět pokud možno realisticky, ačkoliv vím, že mnoha čtenářům se můj názor nebude zamlouvat.

Válka v Gaze, bez ohledu na oficiální diplomatické a politické postoje zúčastněných i nezúčastněných stran, má pro Izrael existenční charakter. Tohoto faktu jsou si vědomi všichni hlavní aktéři konfliktu, včetně USA. Proto dokážu pochopit snahu izraelské armády za každou cenu získat kontrolu a zajistit vojenskou cestou stabilizaci situace v oblasti poté, co selhaly všechny snahy řešit napjatou situaci diplomacií a ekonomickou podporou Palestinců.

Za stav, v němž se Střední východ v současné době nachází, můžeme poděkovat Velké Británii a jejím zájmům, prosazovaným historicky bez ohledu na zájmy jakéhokoliv jiného národa nebo státu. Velká Británie, spravující na počátku minulého století tzv. Mandátní území Palestina, kam patřilo od roku 1920 i tzv. “Transjordánsko”, pomocí diplomatických a politických pletich zajistila jeho rozdělení na dvě části, z nichž jedna měla připadnout Židům a druhá Arabům.

A právě způsob, jakým toto rozdělení proběhlo, stál u kořenů budoucích vln násilí, válek a vzájemné nenávisti mezi židovskými obyvateli nově vznikajícího státu Izrael, tzv. “Palestinci” (což je de facto umělý tvar bez historických kořenů) a muslimskými obyvateli okolních zemí. Současný nejtvrdší a nejkrvavější střet mezi Izraelci a radikálními arabskými komunitami, vedenými Hamásem, který se dnes z území Gazy rozšířil i do okolních zemích, je přímým důsledkem britskými zájmy odstartovaného negativního vývoje situace v této oblasti.

Aktuální vývoj na Středním východě má klíčový význam rovněž pro bezpečnost Evropy, samozřejmě včetně ČR. Hlavním důvodem je nezvládnutá imigrace především mužské populace z afrických a středovýchodních zemí s vysokým podílem muslimského obyvatelstva. Tato imigrace je vedením EU i českými tzv. „politiky“ podporována způsobem, který se nebojím nazvat pitomým, a imigranti jsou navíc bez jakéhokoliv výběru řízeně „distribuováni“ po území celé Unie. Ke zhoršující se bezpečnostní situaci přispívá rovněž radikalizace muslimů, kteří přišli do Evropy již dříve, a také islamizace určité části původních obyvatel, kteří podléhají tlaku muslimského okolí.

Důsledkem je skutečně alarmující nárůst projevů rasové a náboženské nenávisti muslimů vůči původním obyvatelům zemí EU. Ve Francii, Belgii, Holandsku, Dánsku, ale i v Německu a dalších zemích včetně samotné Británie jsou v poslední době přestřelky a rvačky „na nože“ mezi muslimskými gangy, obtěžování a znásilňování místních žen, nebo dokonce vraždy nevinných lidí noži na ulicích, na nádražích a v obchodech tzv. „muslimskými fanatiky“ tak říkajíc na denním pořádku.

Muslimští „bratři“ se podle informací v německých médiích veřejně promenují v německých parcích v uniformách afghánské armády, ozbrojeni (zakázanými) noži a mačetami, aniž by se německá policie odvážila proti nim jakkoliv zasáhnout. Jak už jsem se zmínil, tyto kriminální jevy, zaměřené proti původním obyvatelům evropských zemí, nabývají masového charakteru a jejich intenzita prudce roste. A ať chceme nebo nechceme, budeme se muset tomuto vývoji postavit.

Domnívám se proto, že ačkoliv si to zatím uvědomuje jen velmi málo lidí, jsou projevy války v Gaze předobrazem blížících se nemilosrdných existenčních válek mezi námi, původními obyvateli Evropy, a masou muslimských přistěhovalců, požadujících jediné – změnit naše kdysi křesťanské země v islámský chalífát a nás, kteří zde po tisíciletí žijeme, zotročit, nebo vyvraždit.

Výhra nebo prohra Izraele v současné válce proto bude silně signifikantní i pro vývoj našich budoucích střetů s muslimy v Evropě, v nichž nebude rozhodně místo pro slabost nebo milosrdenství na žádné ze stran. Proto ačkoliv můžu mít jako člověk, který ví, co je to válka, výhrady ke způsobu jejího vedení ze strany Izraele, rozumím postoji jeho vedení a věřím, že když už se rozhodlo pro vojenské řešení, dotáhne ho do vítězného konce. V zájmu nás všech, v zájmu přežití Evropy.

sdílet na

60 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Evžen
30. 8. 2024 12:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Pane Štefec, četl jsem od vás pár článků a jsem přesvědčen že stranite Židům! Židovský stát podle mého vůbec neměl vzniknout za tehdejších podmínek!Je známo že různými fígly připravovali Palestince o území a je více jak sto rozhodnutí OSN o porušování lidských práv Palestinců které většinou USA vetovaly a je více než jasné že elity Izraele vše dělají proto aby Palestince zbavili veškerého území ato za jakoukoliv cenu! Pane Štefec jste inteligentní a vzdělaný člověk a nechce se mi věřit že byste sí nedokázal ověřit z více zdrojů pravdu o situací a proto si myslím že jste Žid ato myslím bez zlého odsudku!

ijn
30. 8. 2024 12:45
Odpovědět  Evžen

je – li penetrace ž/Ž ve společnosti vyšší než 5%, jdou nekompromisně jejich klany proti sobě,….!!! Tak se děje dnes i v Izraeli a řídící klan se chce zavděčit ostatním a splnit jejich odvěký chamtivý cíl: ovládnutí dalších území (na Ukrajině, nebo i jinde)!!! Gaza je vedle, a pobřeží bohaté na ZP láká!!!

A kde máme vyváženost sdělení pořád jenooom válka, boje, zbraně, dopady na společnost se nediskutují pouze okrajově, národohospodářské projekty jsou opomíjeny, zbraně letadla tanky granáty,…..pořád omýlaná téma už lidi ani čtenáře nebaví, co budeme jíst čím topit, bude dostatek vody,….atd.

Nic proti autorovi, ale kde na zbraně vzít prachy, přemýšlel někdy někdo z vedení států??? Copak vládu zajímá kde získat prachy na zbraně??? Ono to nezajímá ani autora!!! Možná by se dopídil poznání, že války jsou zbytečným řešením problémů, které se musí napřed řešit diplomaticky….!!!

Kdo podvedl RF s řešením Ukrajiny??? SRN + Francie + Ukrajina, prý se chtěli se vyzbrojit na Moskvu a Minské dohody od samého počátku nechtěli nedodržovat???!!!

standa
30. 8. 2024 15:42
Odpovědět  ijn

Prachy jsou! Černochová ještě letos podepíše kontrakty za půl bilionu korun. Aby to další vláda nemohla zrušit kvůli arbitrážím.A ,kde vzít prachy? Důchodcům , matkám, školství,OSVČ atd.

ijn
30. 8. 2024 16:51
Odpovědět  standa

a co takhle dám někomu přes hubu, pokud zadlužuje celý národ za křápy k zabíjení???

pepa
31. 8. 2024 07:38
Odpovědět  Evžen

Podívejme se na to Vaším pohledem. Židi byl vražděni generačně .( a co dokázali)To jsem nezaznamenal u Arabu. Porušování lidských práv to snad nemyslíte Vážně. Podívejme se jak se vlastní Palestýnec chová ke svému vlastnímu Palestýnci . ( základna teroristů vladnoucí strany Hamas ve škole, nemocnici. atd..) Za peníze , které měli zlepšit život Palestýnců kopou tunely , kupují zbraně , platí lidi co vraždí v Evropě tak mohu opět pokračovat až… Proč nepostavili za ty peníze vlastní elektrárnu , nebo odsolovací zařízení, proč netěží plyn ,proč nepracovali na tom aby Palestýna byla ekonomicky silná a jejich lidi si žili jako v SAE . Potom bych souhlasil s tím co píšete. SHALOM

standa
31. 8. 2024 08:28
Odpovědět  pepa

Žádná Palestina neexistuje! Židovský, teroristický stát její samostatnost blokuje. Přez rozhodnutí OSN. Palestinci byli nahnáni do gheta Gaza. Obddoba Waršavského. Tam se židé naučili, jak gheta stavět V Gaz,povraždili přez 40 000 lidí. Většina státu Izrael je na dobitých území…A není pravdou , že palestinci vraždí v Evropě.Oni tu totiž nejsou. Vraždí Afgánci, Syřané atd.
Chucpe.

pepa
31. 8. 2024 09:50
Odpovědět  standa

Pořád jedete to své . Tak i Já pojedu to své. Kdyby za peníze co dostali v Gaze stavěli a vyvíjeli technologie kde by asi dnes byli ? Kolik za ty roky dostali peněz miliony , miliardy nebo spiše biliony USD .Za elektřinu Israeli nikdy neplatili za vodu nikdy neplatili. Proč toho nevyužili k postavení vlastní elektrárny vlastního systému vody… Protože ,protože , protože … Celkem 5 545 540 registrovaných Paletýncích uprchlíků (UNRWA září 2019) kolik jich je v Evropě si zjistíte zajisté sám. Mluvíte o gettech můžete mě napsat, v kterém židi měli miliony dolarů na podporu života ? Tyhle sračky co píšete chce i podložit fakty. Kam vlezli Palestýnci např. Libanon co se tam děje ted? Krasná země . Já jsem kreve židovské chce te mou adresu aby jste mě mohli zabít. Nemám s tím problém Vám jí dát. Není hrdinství zemřít jako žid ,ale žít v téhle společnosti jako žid.

pepa
31. 8. 2024 09:55
Odpovědět  standa
pepa
31. 8. 2024 09:57
Odpovědět  standa
pepa
31. 8. 2024 10:08
Odpovědět  standa

Co mě napíšeš ted CHUCPE

Jaris
31. 8. 2024 10:06
Odpovědět  pepa

“Proc Palestinci nepostavili za ty penize vlastni elektrarnu, odsolovaci zarizeni, netezi plyn?” Protoze jim to teroristicky Izrael nedovoli. Ty zidacke svine maji plany celou Palestinu zabrat a srovnat se zemi, coz se deje nyni a proto Palestincum nedovolili stavet zadnou infrastrukturu, ktera by jim usnadila zivot.

pepa
31. 8. 2024 10:15
Odpovědět  Jaris

Já jsem pravdě podobně také svině, už mě tak nazval i pan Foltýn , protože na život mám jiný názor. Jinak jak jim branili stavět tu elektrárnu prosím nějaký odkaz nebo z čeho čerpáte. Oni postavili tunely do Egypta .-) místo aby dali vodu svému lidu. Opravdu skvělá úroven diskuse .-) ,ale má to tu jednu výhodu zatím nejsem blokován na Seznamu mám za své názory doživotní zákaz i když byli podloženy odkazy na zdorje. -)

Boomer
31. 8. 2024 11:38
Odpovědět  pepa

.. ale jsou to kutilové, z materiálu dodávaného v rámci zemědělské pomoci dokázali zbastlit celkem spolehlivé a účinné rakety Kassám.. z trubek na zavlažování trup, z cukru a hnojiva pohonnou směs i explozivní nálož. No kdo z našich by tohle dokázal? Dát si každý den do kafe o dvě kostky míň, jen aby bylo čím pálit na sousedy…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
pepa
31. 8. 2024 10:32
Odpovědět  Jaris

Jinak souhlasím s tím , že Gaza už bude jiná .-) a lidem se tam bude žít lépe . https://www.mundo.cz/izrael/historie
Ještě si rád povídám o vzniku náboženství a jak některá náboženství okopírovala Toru. Pokud by jste měla zájem .

pepa
31. 8. 2024 10:34
Odpovědět  Jaris

Izrael nebo Palestina? Který název je správný? V Bibli není Izrael nazýván Palestinou. Jako dodatek je však v mnoha Biblích soubor dobových map, které nesou název „Palestina v době starozákonní“, „Palestina v době novozákonní“ atd. Předně, tento dodatek nepatří k vlastní Bibli, za druhé je takové označení falšováním dějin, protože ve starozákonní a novozákonní době se v této oblasti nevyskytovala země, která by nesla název „Palestina“. Dvanáct izraelských kmenů dobylo Izrael roku 1272 př. Kr, vytvořilo v Zemi Izraelské státní formu, později se země rozpadla na království Izraelské a království Judské.Židé vládli v zemi nepřetržitě po více než 1000 let a v zemi žili nepřetržitě 3300 let. Král David učinil z Jeruzaléma hlavní město izraelského státu. Jeruzalém nikdy nebyl hlavním městem arabské nebo muslimské entity.

Slovák
31. 8. 2024 23:37
Odpovědět  pepa

Tí z vás čo žerú židovu astronomicku mytológiu ako naboženskú ” knihu kníh” ako aj ” historickú knihu” sa už zobudte z toho chucpe podvodu! Je to 1 cyklický Vek slnka vo Veľkom Precesnom roku, kde ČÍSLA a ASTRONÓMIA sú ” klúčom” k jej rozlúsknutiu, a nie židova doktrinalna a náboženská mytológia akéhosi ” vyvoleneho národa” podvodnikov a úžerníkov a ich sfalšovanej histórie kdesi od faraónskeho Egypta po modernú kolóniu chazarov a sionistov v Palestíne ako ” Izrael”! Celá biblia je ako všetky iné nabozenské ” knihy kníh” iba ZMYTOLOGIZOVANÉ ASTRONÓMIE v ktorích sa opakuju tie isté ČÍSLA, posvätná Geometria, astronomia a matematika! A nielen v ich ” knihach” ale aj v pamiatkach a sviatkoch! Tie isté ČÍSLA, ako ” klúč” do ich tajomstiev! Mám toľko dôkazových materiálov z celého sveta od Číny,Tibet,Indiu,Perziu a Mezopotamiu= Sumer,Babylon,Chaldei, a Grecko ci Egypt az po Mezoameriku a Inkov, kultúry Chimu a Mochi, atď! Vsetko tá istá ADTRONÓMIA a CYKLE!!!

Boomer
31. 8. 2024 11:31
Odpovědět  Jaris

pro: Jaris; 31. 8. 2024 10:06

.. jo jo, a když byla nedávno v pásmu Gazy, mimo jiné i za naše peníze(EU jako hlavní sponzor..), postavena za 100 milionů USD moderní čistírna odpadních vod, ti židovští darebáci to za chvilku z velké části zase rozkradli, takže čistírna už nečistírnuje tak, jak by měla..
Kam žid strčí čumák, tam za chvíli vznikne i z rajské zahrady poušť, kam Palestinec vstoupí, ráj nastává okamžitě a trvá věčně.. pokud to teda někdo nepokazí!

Kurňa, se mi zdá, že jsem někde něco popletl, ale nevím co a kde.
Poradíte mi, moudrá Jaris? Děkuji předem…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jaris
2. 9. 2024 03:20
Odpovědět  Boomer

Tak Ceskoslovensko/Cesko vzdy pomahalo teroristickemu Izraeli. O pomoci Palestincum jsem nikde necetla, proto vas zadam o konkretni informaci.

Boomer
2. 9. 2024 06:46
Odpovědět  Jaris

.. jo, to musíte hledat na oficiálních stránkách EU, neb jsme jejím členským státem, tudíž naše peníze jsou i jejich penězi, zkuste sekci European Civil Protection and Humanitarian Aid Operations nebo Rozvojová politika.
Nebo taky veřejné sdělovací prostředky, které kupříkladu nad čističkou za 100 milionů USD jásaly převelice.

Jak říkal soudruh Špidla.. zdroje jsou! Přijde na to, které zdroje jsou pro vás relevantní… ;o))))

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
pepa
31. 8. 2024 11:21
Odpovědět  Evžen

Izrael nebo Palestina? Který název je správný? V Bibli není Izrael nazýván Palestinou. Jako dodatek je však v mnoha Biblích soubor dobových map, které nesou název „Palestina v době starozákonní“, „Palestina v době novozákonní“ atd. Předně, tento dodatek nepatří k vlastní Bibli, za druhé je takové označení falšováním dějin, protože ve starozákonní a novozákonní době se v této oblasti nevyskytovala země, která by nesla název „Palestina“. Dvanáct izraelských kmenů dobylo Izrael roku 1272 př. Kr, vytvořilo v Zemi Izraelské státní formu, později se země rozpadla na království Izraelské a království Judské.Židé vládli v zemi nepřetržitě po více než 1000 let a v zemi žili nepřetržitě 3300 let. Král David učinil z Jeruzaléma hlavní město izraelského státu. Jeruzalém nikdy nebyl hlavním městem arabské nebo muslimské entity. Židovský stát nevznikl jak si myslíte ,ale byl tu dříve než jste začal myslet.

Svobodomil
30. 8. 2024 12:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Mluvíte všichni o šaškárně IsraHell vs Mamlás jako o konci světa! Vžyť blízký východ je plný konfliktů, které byly zejména tímto vytlačeny z veřejného prostoru.
Je mi velice líto Palestinců, kteří se velmi divím, že tam zůstávají, ale tohle je tragikomedie! Bohužel mainstream má psychologický vliv i na většinu alternativy..

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jaris
30. 8. 2024 13:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Existencni valka pro Izrael je nesmysl. Zaprve slo o podvod s celou Balfourskou smlouvou a zadruhe zidi maji autonomni stat v Birobidzanu, nehlede k tomu, ze zidaci jsou rozptyleni po celem svete v diasporach a tvori stat ve state. Z historie vime, ze vzdy podnikali vselijake nepratelske pletichy vuci hostitelskym narodum az cise tolerance domacich pretekla a hnali zidy svinskym krokem ze sve zeme. To se stalo vice nez 100x! Lichva, podvody, vrazdy, revoluce, valky, prevraty se za nimi tahnou jak cervena nit. Jejich cilem je ovladnout cely svet a dokonce se stim ani netaji.Nejsou to zadni mirumilovni lide.
O svuj stat prisli pred cca 2000lety a najednou si zidi vzpomneli, ze vybuduji novy Izrael na ukor obyvatelstva zijiciho tam tech 2000let. To je stejne, jako bych se domahala uzemi Polabskych Slovanu, zapichla tam vlajku a zacala Nemce mastit hlava nehlava.

standa
30. 8. 2024 15:37
Odpovědět  Jaris

Jsem pro ,,maštění” Němců všemi deseti!Na Rujáně na cap Arkona je zbytek slovanského hradiště než je Germáni vyhladili.
Ale jsem v tom případě ne pro ,,hlava -nehlava”, ale ,,hlava-hlava”! Nějak se ten šašek Havel se s Posseltem bratřil a při korespondenčí volbě půjde o navrácení majetků sudetákům! Restituce jsme nedostali a tak dostanou přez hubu!

Joe Arp
30. 8. 2024 16:10
Odpovědět  standa

Souhlas, ale poslechni, teď mě napadlo, ty velitel 600ti právníků (tvá info zde) to je kur*va síla. Prc*áš tu kde koho za vlasteneckou nečinnost, kolik jsi vysekal dezolátů z libtardích pazour. Cinty zde je o ho*vně, chápeš viděná platí! A TEĎ SE CHLUB, ČEKÁM MAX 2 DNY, pak tě tu veřejně prohlásím za uslintaného debila!

standa
30. 8. 2024 16:23
Odpovědět  Joe Arp

Psal jsem , že je to E.S. Evropská společnost. Nejsem jejím vlastníkem ani nejsou moji zaměstnaci.Kanceláře i právníci jsou svéprávní a samostatní. Nejsem ,, velitel”, ale organizátor a hlavní sídlo je v mé kanceláři Praha1, V jámě 1.(Lucerna) Zatím považují všichni tebe za ,, uslintaného debila” Už podle tvých duševních polucí tady!Tvé ,, vyjadřovací schopnosti” jsou na úrovni 4 cenové skupiny!
Pro ,, dezoláty” mám finanční slabost. I pro tebe!

standa
30. 8. 2024 16:46
Odpovědět  standa

Až budeš sedět na Míráku U Ludmily, hodim ti do klobouku korunku! Ale to bys musel být vyjimečně v čistém a střízlivém stavu !!! Což se ti asi nepodaří……..

Joe Arp
30. 8. 2024 16:58
Odpovědět  standa

Takže dobrá, žádné dva dny! USLINTANEJ DEBIL UŽ TEĎ. Korunu si nech, jednou, až bude houska s buřtem zas za kačku ti zachrání tvůj marnej život! Posílám ti tričko s nápisem USLINTANEJ DEBIL, nápis nepřežehluj, lepí se na žehličku, taky si ho nehoň vysychá ti, co zbylo po paragrafech! I když upřímně ty budeš právník asi jako Fijala profesor, tak čus!

Joe Arp
30. 8. 2024 17:03
Odpovědět  standa

Jóó, tak E.S. Ev. spol., tak kolik sosáte z Brussele a na co, hošíku, pochlub se dezolátům, než začnou pátrat po tvé roli zde!

31. 8. 2024 02:49
Odpovědět  Joe Arp

K čemu pátrat? Vždyt je/jsou jasnej/ný jak houska na krámě. Ale dobře že je tenhle trolda tak bl-bej že to prásk. Já mám ted jasno aspon v tom, kde se vzala ta vícejedinost a proč se některý ty standové/Standové co tu dělaj vlny různěj v rozhledu a dikci. Né tedy že bych v tom neměl jasno už před tím jeho orgasmem ega, ale ted to mám se štemplem.

Joe Arp
31. 8. 2024 10:34

Tak jasně, to byl jen řečnický šťouchanec, pátrat po něčem u mozkového pozůstalého?

31. 8. 2024 02:36
Odpovědět  standa

Ha ha ha! Ty vícejediný trolící kašpare, na koho to koulíš? Jen tady na Pokecu jsi/jste nade vší pochybnost prokázal/li, že nejsi/jste schopný/ní zorganizovat ani svý rozhnácaný myšlení, natož nějaký těleso. Ale jen bublej/te dál, aspon bude sranda. Mám vcelku dobrou pamět, tak si ty tvý/vaše perly zapamatuju a budu tě/vás moct nas-írat. Co taky jinýho s troldy, než na ně zvysoka sr-át a občas jim ty jejich hovadiny otřískat o palici.
P.S. Hele, ty “právníku” a “ekonome” nech si od někoho konečně vysvětlit, že se dává zásadně přes hubu – ne přez hubu. Ti říkám, oproti svým zvyklostem nerajtovat na bl-bostech, já, zedník. Kdybys neměl ty “dvě vejšky” tak na tebe prdím, páč mě zajímá především obsah, ale když už si tu chceš mastit ego coby “inteligent”, tak se aspon nauč dělat za rozdělovacím znaménkem mezírky a dovzdělej se v češtině, abys působil coby “inteligent” aspon maličko pravděpodobně a ne jako trapnej šašek.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jaris
31. 8. 2024 02:35
Odpovědět  standa

Vcera jsem precetla novou knihu od Karin Lednicke ‘Zivotice’. Zapomenuty pribeh z 2.sv. valky podobny Lidicim, Lezakum a Javoricku. Nemci se skutecne chovali jak bezcitne bestie. Dodnes se ani neomluvili a dodnes dluzi za reparace Cechum. Je nestesti mit takove rozpinave a nenazrane sousedy.

pepa
31. 8. 2024 10:47
Odpovědět  standa

Izrael nebo Palestina? Který název je správný? V Bibli není Izrael nazýván Palestinou. Jako dodatek je však v mnoha Biblích soubor dobových map, které nesou název „Palestina v době starozákonní“, „Palestina v době novozákonní“ atd. Předně, tento dodatek nepatří k vlastní Bibli, za druhé je takové označení falšováním dějin, protože ve starozákonní a novozákonní době se v této oblasti nevyskytovala země, která by nesla název „Palestina“. Dvanáct izraelských kmenů dobylo Izrael roku 1272 př. Kr, vytvořilo v Zemi Izraelské státní formu, později se země rozpadla na království Izraelské a království Judské.Židé vládli v zemi nepřetržitě po více než 1000 let a v zemi žili nepřetržitě 3300 let. Král David učinil z Jeruzaléma hlavní město izraelského státu. Jeruzalém nikdy nebyl hlavním městem arabské nebo muslimské entity. Potom není o čem .-) Doufám, že i v tomto případě to uznáš .-)

Jaris
1. 9. 2024 11:47
Odpovědět  pepa

Tak predevsim je znamo, ze zidi, spravneji hebrejci, byli kocovnici a pohybovali se z mista na misto se svym dobytkem. Historie o nich pise jako o lidech zvanych Habiru, kteri kam prisli, tak rabovali a okolni narody mely z jejich loupezivych najezdu strach. Hebrejci si vzdy vybrali misto bohate v te dobe s vyspelou kulturou jako byl tehdejsi Kanaan. Jak spravne pisete, tak tu zem dobyli, obyvatelstvo vyvrazdili a uzemi se zmocnili.
Jeste pred tim hebrejci doputovali v obdobi hladu do Egypta, ktery jim poskytl nezistnou pomoc. Za nejaky cas se zmenila vlada a novy faraon chtel, aby hebrejci pomahali s vystavbou Egypta. Se zlou se potazali a hebrejci toto obdobi nazyvaji nesnesitelne otroctvi ikdyz jak Bible pise meli vzdy plny stul jidla.Na to se slzou v oku vzpominali, kdyz se potaceli v pousti. Kdyz faraonovi dosla s nimi trpelivost pro neustale nepokoje, muj nazor je, ze byli z Egypta vyhnani. Jeste stacili Egyptany okrast na kost o vsechno zlato a stribro a nebylo jim zatezko se s tim vlacet pousti.
O sve kralovstvi prisli dvakrat. Jednou je dobyl Nabuchadnezzar a odvlekl je do Babylonu a podruhe byl ne/slavny Jeruzalem seriznut k zemi Rimem.

Jaris
1. 9. 2024 11:55
Odpovědět  Jaris

Historie zidu je vzdy krvava a nakonec i dnesni teroristicky Izrael stoji po kolena v krvi. Zidaci se opravdu nemaji cim chlubit. Sice se neustale odvolavaji na sveho Boha, ale jeho jmeno JHVH/Jehova z povercivosti nevyslovi. Kdyz jim nekdo zmini ukrizovani Jezise Krista, osypou se vztekem. Paradoxem je Desatero, ktere samozrejme zidi nedodrzuji a nejvice z toho couha zakon NEZABIJES. Rika se tomu CHUCPE.

Pepa
31. 8. 2024 08:19
Odpovědět  Jaris

Skvělý to lid židovský. Co vše dokáže. Nemyslíte. A o tom jste se dočetl v jake svaté knize

Jaris
31. 8. 2024 10:29
Odpovědět  Pepa

No to si zrovna nemyslim. 🙂

pepa
31. 8. 2024 10:38
Odpovědět  Pepa

O tom jsem se dočetl ve vašem příspěvku , Jaký jsou židi lichváři a šikovní manipulatoři.

pepa
31. 8. 2024 10:36
Odpovědět  Jaris

Izrael nebo Palestina? Který název je správný? V Bibli není Izrael nazýván Palestinou. Jako dodatek je však v mnoha Biblích soubor dobových map, které nesou název „Palestina v době starozákonní“, „Palestina v době novozákonní“ atd. Předně, tento dodatek nepatří k vlastní Bibli, za druhé je takové označení falšováním dějin, protože ve starozákonní a novozákonní době se v této oblasti nevyskytovala země, která by nesla název „Palestina“. Dvanáct izraelských kmenů dobylo Izrael roku 1272 př. Kr, vytvořilo v Zemi Izraelské státní formu, později se země rozpadla na království Izraelské a království Judské.Židé vládli v zemi nepřetržitě po více než 1000 let a v zemi žili nepřetržitě 3300 let. Král David učinil z Jeruzaléma hlavní město izraelského státu. Jeruzalém nikdy nebyl hlavním městem arabské nebo muslimské entity.

Autor
31. 8. 2024 14:59
Odpovědět  pepa

Chyba lávky. Židé do Izraele přišli podle Bible odkud? Z egyptského “zajetí”. A šli dlouho. Za další v Bibli je přímo napsáno, “.. a budete užívat plodů, které vy nevypěstujete …”, to kromě jiného, třeba o tom, že žít budou v městech které nestavili … Mnohé je napsáno v cyklu Vyznání bývalé anglofilky na webu myšlenky o čemkoli https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/ i s těmi citáty.
A kromě toho, po Druhé sv. válce aby bylo jaksi možné založit Izrael, využili se utečenci především z Evropy, pak až do pádu soc. tábora se stále snažili přilákat další židy, především ze Sovětského svazu.

Jaris
1. 9. 2024 12:00
Odpovědět  pepa

Nejdrive zaniklo kralovstvi Izrael a zanik Judska nasledoval o par stoleti pozdeji.Nazev Palestina je geograficky znama cca 500 let BC.

pepa
31. 8. 2024 10:46
Odpovědět  Jaris

Zatím jsem nezaznamenal, že by židi běhali po ulici s nožem. Ale věřím , že inteligence, jak někoho ovladat máme dost. Protože takových hlupáků jako vy je spousta .-)

Jaris
1. 9. 2024 12:03
Odpovědět  pepa

Zrejme nevite, ze prvni teroriste, co se verejne vyhazovali na verejnych mistech do vzduchu byli zidi, a to proto, ze si chteli timto zpusobem vydupat stat Izrael.
No a nakonec mohu s klidem napsat, ze zidi v Izraeli delali Palestincum daleko horsi veci.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
zuzana
30. 8. 2024 16:21
Ohodnotit příspěvek :
     

CIA přiznala „rozhovory“ ohledně Ukrajinského vpádu do Kurské oblasti

https://aktax.cz/cia-priznala-rozhovory-ohledne-ukrajinskeho-vpadu-do-kurske-oblasti/

standa
30. 8. 2024 16:42
Odpovědět  zuzana

K tomu!,, existenční válku “nyní prožívá Rusko. Jestli prohraje, tak ho nemilosrdně rozparcelují na drobná území a vysají jeho zdroje.O to se hordy ze západu snaží od věků.Od Dmitrie D.,Německých křižáků, Švédů, Napoleona, Hitlera a nyní tažení opět ,, Drach nach Osten”!

unor 2022
30. 8. 2024 16:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Clanek od vychytraleho lhare nebo hlupaka?
Nejdrive nekdo otevre planovane muslimum vrata s vedomim vsech dusledku tohoto pocinu, protoze moc dobre vi jaci jsou.
Nejsou vylozene spatni. Jsou jen proste s evropskou spolecnosti nekompatibilni.
A zacina tim budovat nenavist k muslimum a pochopeni ke vsemu co zidi provadi.

Markýza
31. 8. 2024 08:23
Odpovědět  unor 2022

Pořád dokola – nehledala bych konspirace tam, kde se to dá vysvětlit obyčejnou blbostí a nenažraností. Řekla bych, že jsou za tím hodněhodněhodně dlouhý peníze.

Gales
30. 8. 2024 17:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Nejsem si jist jestli jsem dobře pochopil tu úvahu Štefce ale vyplývá mi s toho že jestli Izraelci vymlátí Palestince tak se Evropa zachrání před muslimy? Anebo to myslí tak že máme s muslimy zacházet jako Izrael v Gaze s Palestinci.

Joe Arp
30. 8. 2024 17:34
Odpovědět  Gales

Asi jsi dobře pochopil, až ve své poslední větě. Nebo ti nepřijde, že musulmani s evropany v Evropě! zachází jak se židy v Palestině. Jestli je Štefec žid je irelevantní.

31. 8. 2024 02:56
Odpovědět  Gales

Ne že máme, ale že nám v budoucnosti, pokud dál zůstaneme součástí KoZa a budeme chtít přežít, nic jiného nezbyde. Což podepisuji.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
31. 8. 2024 11:47

..hm, a máš už nějaké know-how v tomto směru? Páč jak tak koukám, zatím stačí jeden cizinec s kudlou a je z toho kupa mrtvých a zraněných domorodců. To je fakt dost nevyvážená produktivita práce… ;o)))))

31. 8. 2024 14:39
Odpovědět  Boomer

Jo. Ale nebylo by prozíravé se tady, vlastně kdekoli, o tom rozkecávat. Bez rozkecávání by se to dalo vyjádřit skautským heslem “Vždy připraven!”, kterým se řídím v podstatě od smráděcích let. Aj na následky takové připravenosti. Konkrétně na to, že bych mohl skončit buď ve futrále, nebo že bych, kdybych v něm neskončil, vzhledem k tomu v jakém systému je nám dáno žít, mohl na dědkovský kolena skončit opět v napravovně. Jdu od toho.

Boomer
1. 9. 2024 09:56

..a dobře činíš, ovšem jeden moudrý pán mě už v mládí poučil.. co máš v hlavě, to ti nikdo nevezme, jen to musíš čas od času oprášit a soustavně cizelovat…

1. 9. 2024 14:56
Odpovědět  Boomer

Cizelovat jo, leč s ohledem na úsloví mého sprostého strejdy Jozefa “Co se v mládí naučíš, ve stáří je ti k hounu.” Což je na druhou stranu podnětné, neb když už salto z místa neuděláš, musíš více přemýšlet “jak na to” a tím pádem zůstaneš duševně svěží ač tělo vetší.

Boomer
1. 9. 2024 16:07

zuzana
30. 8. 2024 17:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Oběťmi masakru v Solingenu byli aktivisté za „toleranci“ a „integraci“

https://aktax.cz/obetmi-masakru-v-solingenu-byli-aktiviste-za-toleranci-a-integraci/

Markýza
31. 8. 2024 08:26
Odpovědět  zuzana

Ráda věřím. Jednak kdo s čím zachází…..a druhak,když budete bojovníka z podstaty ňuňat, dá vám zkrátka přes hubu.

Boomer
31. 8. 2024 11:50
Odpovědět  Markýza

..ano, skutečného bojovníka z exotických destinací opravdu dost uráží, když s ním někdo zachází jako se zatoulanou ovcí…

Josef K
30. 8. 2024 18:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Alastair Crooke:„Řekli jsme Izraeli: ‚Podívejte, pokud budete muset jít, budeme za vámi stát až do konce‘.“
https://kispep.wordpress.com/2024/08/30/alastair-crookerekli-jsme-izraeli-podivejte-pokud-budete-muset-jit-budeme-za-vami-stat-az-do-konce/