politika

Proč Arabové dovolili ruským vzdušným silám Putina přelet nad Spojenými arabskými emiráty, což není dovoleno nikomu jinému na světě?

GEOPOLITIKA CIVILIZACÍ (ГЕОПОЛИТИКА ЦИВИЛИЗАЦИЙ)

Dobrý den, drahá ruská civilizace. Málokdo si toho všiml, ale dnes se bez nadsázky odehrála historická událost.  Všimli jste si, kdo doprovázel letadlo Vladimira Putina do SAE?

Letadlo Putina během celého letu doprovázely naše stíhačky s plnou municí na palubě. Ve světě nedošlo téměř k žádným případům, kdy zahraniční delegace, ať je to prezident nebo papež, dostane povolení k letu na cizí území v doprovodu svých bojových letounů (s výjimkou nejbližších vojenských spojenců). A tady hned čtyři stíhačky najednou. Obvykle je v pohraniční oblasti letadlo doprovázeno armádou přijímající země a vojenští piloti hosta se otočí a odletí domů. Ale tady bylo všechno jinak. Arabové nejenže dovolili našim vzdušným silám vstoupit do vzdušného prostoru, ale ani nedoprovázeli naše stíhačky. A to přesto, že SAE mají 69 vlastních stíhaček.

Takový transparentní náznak pro celý „civilizovaný“ svět o arabsko-ruském partnerství. Asi nepříjemný náznak.  No, s tím se nedá nic dělat. Putin není Biden a mezi světovými vůdci má takový respekt, o kterém se žádnému západnímu politikovi ani nesnilo. Takové věci je nutné pochopit.

A také, jak správně poznamenal náš vojenský pilot a autor kanálu TG Fighterbomber:

“Dalo by se říct, že dnes se v dějinách vojenského letectví a v dějinách Ruska stala vzácná událost. Letadlo nejvyššího vrchního velitele Ruska bez mezipřistání provedlo let do Spojených arabských emirátů v doprovodu stíhacích jednotek ruských leteckých sil se zbraněmi. Vzácností je, že v zásadě ve světě takových případů existuje jen několik, pokud nějaké takové případy vůbec byly, protože na světě nejsou žádné jiné stíhačky, které by dokázaly létat takové vzdálenosti se zbraněmi, bez doplňování paliva a bez PTB. Po příletu piloti uspořádali také malou leteckou show. To je tak názorný zvonek pro celý svět, že zní jako poplašný zvon. Výborně, borci ti, co to vymysleli, ti, kteří vše organizovali a ti, kteří vše realizovali. Den byl skvělý.“

Tak to vyšlo krásně. Ještě lépe než krásně. Proč tedy Arabové dovolili ruským vzdušným silám vstoupit do vzdušného prostoru SAE, čímž porušili všechna zavedená pravidla a protokoly?

Čekáme na vaše návrhy, milí přátelé.

Všechno dobré.

https://dzen.ru/a/ZXCiaiVM7UCG_VS_

P.S.

Během celého letu až do přistání v Abú Zabí doprovázely letadlo ruského prezidenta Vladimira Putina stíhačky Su-35S, řekl tiskový tajemník ruské hlavy státu Dmitrij Peskov.

“Během letu prezidentského letadla do přistání v Abú Zabí doprovázely hlavu státu čtyři stíhačky Su-35S Ruských  vzdušných sil. Uvedené stíhačky nesly standardní zbraně různých tříd. Let Su-35S vzlétl z operačního letiště v Rusku za obtížných povětrnostních podmínek, se silným deštěm a nárazovým větrem. Stíhačky pilotovali piloti první třídy,“ řekl Peskov.

“Pro letecký doprovod prezidentského letadla byla získána speciální letová povolení od států, nad jejichž územím se letělo. Jsme vděčni těmto státům za spolupráci,” poznamenal Peskov.

Ruské ministerstvo obrany 6. prosince ukázalo záběry letadla ruského prezidenta Vladimira Putina doprovázené stíhačkami Su-35S na cestě do Abú Zabí.

https://ria.ru/20231206/putin-1914116299.html

sdílet na

48 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Teuton
6. 12. 2023 20:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Ve Spojených arabských emirátech vítali Putina jako vysoce váženého hosta, zatimco v Africe – třeba v Nigérii a Angole – před tím zoufalým hlupáčkem a srandovním joudou Nutellou, respektive Fialou, ostentativně zabouchli dveře. Asi takový je rozdíl mezi opravdovým státníkem a zapáchající hromadou fialového hnoje.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
sergej
6. 12. 2023 20:45
Odpovědět  Teuton

U nás jenom 82% z průzkumu? To musí být žaludek.

Aragonit
6. 12. 2023 21:29
Odpovědět  Teuton

Tak toto je pekná facka západnej “demokracii”. Západ už vojnu z východom prehral…
https://aragonit11.blogspot.com/2023/11/zelenskemu-volali-z-domu-zo-slonoviny-xv.html

sergej
6. 12. 2023 20:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Deklarace či prezentace svrchovanosti?

Markýza
6. 12. 2023 20:49
Odpovědět  sergej

Trvám na tom, že dodržování červených čar a bravurní Putinova zdvořilost k tomu.

Boomer
6. 12. 2023 20:56
Odpovědět  Markýza

.. nezapomínejte na tvrdou práci Lavrova, ten člověk se doma neohřeje.

Markýza
7. 12. 2023 09:05
Odpovědět  Boomer

Hádám, že běhá se štětkou, maluje ty čáry a případně dupne na každý palec, který by se přes ně posunul 😀

Boomer
7. 12. 2023 10:19
Odpovědět  Markýza

.. no, já bych řekl, že jen klidně trousí.. to neděláte dobře, s těma sirkama…
Ve filmu Jánošík( z dob našeho mládí..) měl zbojník Juro v družině takového velkého silného chlapa, hrál ho Dušan Blaškovič, a ten chlap měl přezdívku Surovec, a ten se nezakecával…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
zdendulka
6. 12. 2023 21:11
Odpovědět  sergej

já bych řekla, žde to bylo společně provedené divadlo pro Amerikány, ať čumí… protože kde je takováhle důvěra, tam jsou i silné spodní vazby….. prostě divadlo i hrozba 🙂

Albi
6. 12. 2023 21:45
Odpovědět  zdendulka

Nezdá se mi, že by měl Putin nějak pochroumané sebevědomí, aby si ho byl nucen takovým mallicherným způsobem posilovat a už vůbec ne vůči Američanům.
To byl projev vzájemné úcty dvou státníků.
Zatímco “naše západní hrdost” potřebovala berličku neskrývaného posměchu a zřejmě i závisti v porovnání s africkou misí velkého Signalisty.
“Bojí se? Putinovo letadlo na cestě do SAE doprovodily stíhačky”
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-blizky-a-stredni-vychod-boji-se-putinovo-letadlo-na-ceste-do-sae-doprovodily-stihacky-40453375#

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Lékořice ok
7. 12. 2023 06:24
Odpovědět  Albi

Udivuje mne ta halda trapných ubohostí, která se objevuje v diskuzích pod článkem na “novinkách”. Proboha, kde se tito “giganti” neustále berou?

janko z polanky
7. 12. 2023 07:11
Odpovědět  Lékořice ok

V kotlině české, bohužel.

Karolss
7. 12. 2023 09:36
Odpovědět  Lékořice ok

Vše voliči pětidemolicie a nebylo jich málo

Bety
7. 12. 2023 14:34
Odpovědět  Lékořice ok

Řekla bych, že většina z nich to zadarmo nedělá…A nějaké vymyté mozky se najdou všude, nejen u nás.
Ostatně podívala jsem se na to, a zdaleka to nebylo jednobarevné. Asi už ty neziskovky nestíhají…

Boomer
7. 12. 2023 15:04
Odpovědět  Bety

.. já si troufám tvrdit opak, na placené “dikutéry” moc nevěřím, stejně tak nevěřím, že by nějací neziskovkáři zbytečně pustili chlup, když se blbci hrnou do boje sami.
A ta mírná vícebarevnost je pouze výsledkem plíživé změny společenského klimatu.

Člověka nepředěláš, jenom se ti vybarví…

Václav
7. 12. 2023 15:54
Odpovědět  Boomer

No, ono je to možná tak, že Ti s názorem nepohodlným na diskuse už nemají přístup. Mám doživotní zákaz a nikoho jsem nenapadal, nikoho neurážel. Mám zákaz, protože jsem měl jiný názor a určitě je nás víc. Takže seznam je nedemokratická, totalitní společnost.

Boomer
7. 12. 2023 16:57
Odpovědět  Václav

.. no já jsem zákaz dostal doživotně jen za to, že jsem před lety predikoval až trojnásobné zdražení energií a ptal se, jak to paní kancléřka asi vysvětlí svým důchodcům…

Mike
8. 12. 2023 00:17
Odpovědět  Boomer

Mám tu čest pracovat s pomocí AI a můžu vám říct, že to, co dnes dokáže, bourá jakékoliv představy o pravdě. Dnes na vás AI vychrlí jakýkoliv text v kvalitě nerozeznatelné od lidské práce ( třeba i s gramatickými chybami). Problém je, že nenajdete zdroje, z kterých čerpala a tím ji odhalíte, ale je to pracné a spoustě lidem se nechce, takže to zbaští i s navijákem a ještě u toho mlaskají.

Boomer
8. 12. 2023 08:52
Odpovědět  Mike

..tudíž lze předpokládat, že stejně jako já asi moc nevěříte na nějaké placené diskutéry jako fyzické osoby…

Rajko
8. 12. 2023 10:01
Odpovědět  Boomer

Zase je dobré oponovat těmto umělým diskuterům. To si ani jejich tvůrci nemusí dávat námahu je rozvíjet. Slovní zásobu a “diskuterskou” obratnost jako argumentaci získají od vás, kteří se zapojí. Nojo nereagovat na provokace je někdy těžké

Boomer
8. 12. 2023 10:56
Odpovědět  Rajko

.. další možností je nebrat diskusi až zas tak moc vážně, jako by šlo o život. U některých diskutujících už mám ale po nějaké době téměř jisto, že jde o “člověčí inteligenci”, dokonale oproštěnou od logiky a schopnosti relevantní argumentace…

Boomer
7. 12. 2023 14:58
Odpovědět  Lékořice ok

.. shlukují se tam, kde je minimální riziko, že by mohli narazit na kvalifikovanou oponenturu. Stejné je to i na jiných fórech, rozhodujícím faktorem je vždy dostatečně agresivní skupina, která svým vytrvalým křiklounstvím udává tón tzv. diskuse…
Jo a málem bych zapomněl na mínusáky, co se stydí cokoli napsat, anžto už jim někdo polopatě vysvětlil, jak jsou blbí, tak jen zlostně mačkají červené tlačítko, doufajíce, že blbost bude svědit míň…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Tupý hulvát
7. 12. 2023 20:42
Odpovědět  Boomer

Za co se stydí “plusáci”,ty chytrolíne?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
7. 12. 2023 21:01
Odpovědět  Tupý hulvát

.. stydí se , že to nedokázali napsat tak výstižně, ač si myslí totéž nebo téměř totéž jako autor příspěvku, pod který přidali svoje plus.
A proto bych oboje zrušil, abych jedny i druhé přiměl k projevení se, vy chytrolíne!
A to by nám diskuse kvetla jedna radost…

Lékořice ok
7. 12. 2023 21:31
Odpovědět  Boomer

Myslím si že není potřeba rušit ani plusáky ani mínusáky. Podle mne je to docela dobrý barometr nálad ve společnosti.

Boomer
7. 12. 2023 21:36
Odpovědět  Lékořice ok

.. ovšem má to parametry anonymního hlasování a ještě k tomu bez veřejné diskuse k problému. Na předvolebních shromážděních většina lidí mlčí jako ryby, a potom se po volbách diví, kdo tam ty blbce dosadil/zvolil…

sergej
6. 12. 2023 22:04
Odpovědět  sergej

SA i ruska tedy.

Autor
6. 12. 2023 20:49
Ohodnotit příspěvek :
     

He,he,he. Tak jsem si představil Bidena, kdyby ho chtěli vůbec přijmout, s jeho doprovodem – F-35 … to by se báli, že jim tam ty letadla spadnou nebo zmizí někam do nejbližších hor. 🙂 🙂 a piloti slavnostně seskočí na padácích …

krtek
6. 12. 2023 21:04
Odpovědět  Peter 008

Při startu stíhaček RF, by F-35 nemohly startovat, smyl by se jim “neviditelný” nátěr, nestačily by předsidentskému letadlu rychlostí. F-35 létá max. okolo 980 km/h. 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Dalajlama
6. 12. 2023 21:26
Odpovědět  krtek

No a? Koho to zajima ???

Janaz
6. 12. 2023 21:50
Odpovědět  Dalajlama

Teba, inak by si tu netrolil.

Albi
6. 12. 2023 21:52
Odpovědět  Dalajlama

Například mně ano.

unor 2022
6. 12. 2023 21:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Jen nejlepsi pratele se mohou projit po travniku na ktery nesmi vstoupit ani deti domacich. Asi to bude tim, ze vladcum SAE pomohl V. Putin pozvednout hlavy a stat se svobodnejsimi. Tedy klobouk dolu.

Autor
6. 12. 2023 21:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Text na obrázku:

PENTAGON! VOLÁM PENTAGON! NAD ČERNÝM MOŘEM MNE POTKAL RUSKÝ PILOT!

comment image

Jestli je třeba, mohu doprovodit i až do Mexického zálivu!

Albi
6. 12. 2023 21:55
Odpovědět  Peter 008

🙂

Mike
6. 12. 2023 22:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Co je dovoleno Pánovi, není dovoleno kmánovi.
A vůbec, i to Vladimírovo letadlo je krásný stroj.

Jaro Jaroslav
6. 12. 2023 23:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Prezident Putin zrejme preletel iba ponad Irán, ale možno aj ponad Azerbaidžan…Chránili ho ruské Su-35 pred agresormi Západu, ak by sa pokúšali jeho lietadlo donútit pristáť inde ako v Abu Dhabí v UAE…Vieme, ze by zatykač z ICC radi zmaterializovali…Navyše, UAE nemala problémy s priateľským prezidentom a jeho ozbrojeným doprovodom! Eto vsyo…

Natalij
7. 12. 2023 01:42
Ohodnotit příspěvek :
     

Video jak letěl všemi izolovaný mužik Putin ze zemljanky zaostalého a zlého Ruska do Emirátů se svou kohortou 4 předpotopních dvouplošníků plně vyzbrojených zcela zaostalými zbraněmi nejspíš z dob ještě Lenina a jak jej tam hrdí prozápadní Arabové přehlíživě přivítali, to na rozdíl od představitele lídra EU – Německa, který se tam dostavil asi před týdnem.

https://rumble.com/embed/v3xdfov/?pub=4

Ladislav 💤
7. 12. 2023 07:29
Odpovědět  Natalij

A co Džamila, ještě žije?

Pavel z Moravy
7. 12. 2023 07:33
Ohodnotit příspěvek :
     

To je to co Putina nesmírně zdobí. Vstřícnost a ochota s každým projednat potřebné záležitosti v rámci všech. A navíc Putin nejedná emocionálně, promýšlí své kroky, které v příhodnou dobu realizuje. Šachisté, samozřejmě ti skvělí se takto připravují na partii. Odhadují šance soupeře, jeho strategii z dřívějších setkání a poté zvolí potřebnou taktiku. Škoda, že u nás nebyly šachy povinným předmětem na základní škole, neboť ony rozvíjí všechny zmíněné a potřebné vlastnosti.

josef
7. 12. 2023 07:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Su 35. Krásný, ale strašlvý anděl smrti. A vůbec by mne nepřekvapilo, kdyby to byla také trochu obchodní mise.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
7. 12. 2023 09:15
Odpovědět  josef

.. mise na této úrovni znamená symbolické zpečetění dohody, předem dojednané na úrovni ministrů zahraničí, obrany, financí a hospodářského rozvoje a obchodu.
Možná konec ropných obchodů v této oblasti výlučně v dolarech a dalších dolarových pohrom následujících.
Zpráva pro celý svět, že stále ještě existují obchodní partneři, kteří vám nešlohnou vaše peníze, i když se jednoho dne kvůli něčemu poškorpíte…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
7. 12. 2023 21:08
Odpovědět  Boomer

.. no, a když jsem v té lajně při potřepávání ploutvemi viděl taky Nabiullinovic Elvíru, mám to za směroplatné, že se budou dít věci převeliké…

Frank
7. 12. 2023 09:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Časy se mění.

Frank1
7. 12. 2023 10:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Bez natankovani stihacek ! Ty mely pod brichem rakety proti kazde provokaci. Impozantni predstaveni jak vypada spojenectvi ve vzajemne ucte a v multipolarite.
Ponizovani Rusove a ponizovany V. Putin vsude na KoZa prileteli jako velmoc a byli demonstrativne privitani jako nejlepsi pratele.
US a KoZa sracum zacalo tect z rypaku.

Jura S
7. 12. 2023 15:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Pětukulčák dneska nebude mít veselý spaní… 🙂 Suchoje, to jsou letadla…. né jak zprasenec F35..

DenisZ
7. 12. 2023 22:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Asie a arabský svět má dost mentorování ze Západu a dává to tímto najevo. Putim se touto návštěvou snaží prolomit izolaci. Překvapivé je, že ho přivítali jako sultána.

katango
8. 12. 2023 11:08
Odpovědět  DenisZ

Podle mne, a jistě nejen podle mne, se jedná jednak o zdvořilost a jednak (ze strany Arabů) o velmi hlasitý signál pro svět.