politika

Pro vytlačení NATO zpět na hranice roku 1997…

Sergej Vasiljev

Z dnešního projevu Sergeje Šojgu jasně vyplynulo, že nasazení ruské armády není o Ukrajině.

Celá tato řada nových divizí – motorizovaných, výsadkových, námořní pěchoty, dělostřeleckých – je pro ukroreich zjevně nadbytečná. Je to jednoznačně pro větší šelmu. Uplatnění této páky je velmi blízko – Putinovo prosincové ultimátum (2021) nikdo nezrušil… 

Bylo by tedy správné projev ministra obrany začít slovy:

Aby se NATO vrátilo k hranicím z roku 1997, je nutné:

(a pak – v textu – beze změn):

– Vytvořit tři motorizované střelecké divize, mimo jiné jako součást kombinovaných ozbrojených formací v Chersonské a Záporožské oblasti, a také armádní sbor v Karélii.

– Reorganizovat do motostřeleckých divizí sedm motostřeleckých brigád v západním, centrálním, východním vojenském okruhu a v Severní flotile.

– Ve výsadkových silách je nutné dodatečně zformovat dvě výsadkové útočné divize.

– V pobřežních jednotkách námořnictva na základě stávajících námořních brigád vytvořit pět divizí námořní pěchoty.

– Pro každou kombinovanou (tankovou) armádu udržovat smíšenou leteckou divizi a armádní leteckou brigádu, čítající 80-100 bitevních vrtulníků.

– Kromě toho dodatečně vytvořit tři řízení leteckých divizí, osm pluků bombardovacího letectva, jeden pluk stíhacího letectva a šest brigád armádního letectva.

– Pro vytvoření dělostřelecké zálohy ve strategických směrech zformovat pět dělostřeleckých divizí vojenských okruhů a také velkokapacitní dělostřelecké brigády.

– V příštím roce vzniknou tři opravárenské závody a posílí se opravárenské jednotky na vojenské úrovni.

– Zvýšit počet vojenského personálu na základě smlouvy s přihlédnutím k výměně mobilizovaných občanů ve skupinách vojsk a náboru nových formací do konce roku na 521 000 osob.

– Při náboru do ozbrojených sil postupně zvyšovat věk odvodu občanů z 18 na 21 let a zvyšovat hranici na 30 let. 

– Aby bylo zaručeno řešení úkolů zajištění vojenské bezpečnosti Ruské federace, je nutné navýšit početní stav ozbrojených sil na jeden a půl milionu vojenského personálu, včetně 695 tisíc vojáků na základě smlouvy.

***

Rozhodnutí o rozložení sil podél fronty Odra-Neisse (Hranice Odra-Nisa, dříve demarkační čára Odra-Nisa, pozn. red.) bude provedeno později. Všem je již jasné, že bez praporu Vítězství nad Reichstagem tohle všechno stěží skončí. Zbývá rozhodnout, kde je dnes pro nás Reichstag?

Sergej Vasiljev

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3VhWmkw

sdílet na

63 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
RASputin
22. 12. 2022 01:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Reichstag je v Brusselu

Janaz
22. 12. 2022 06:58
Odpovědět  RASputin

Ale oberreichstag je za mlákou. Lenže myslím, že ten za mlákou sklapne, keď ten v bruseli padne pod tiažou ruskej vlajky. Som všetkými dvadsiatimi za.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
janle57
22. 12. 2022 09:27
Odpovědět  RASputin

Jediní,kteří budou mít čím v možné budoucí válce krmit své tanky,
letadla a další vojenskou techniku,budou Rusové,ještě,že máme v EU
vojensky nadupané Italy,Španěly,Portugalce a Řeky,kteří jsou vyhlášení
svou nezměrnou bojovností a statečností a kteří ty Rusy zaženou,
jen ale nesmí začít zima !!

Frank
22. 12. 2022 09:32
Odpovědět  RASputin

Souhlas.

22. 12. 2022 01:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Ha! Ha! Ha!
Děvčata, jak je to dlouho, co jsme si o tom šeptmopsali? Včera?

Markýza
22. 12. 2022 09:02

Jojo……..jde to svižně: pomyslíš a plní se :-)))

Pavel K
22. 12. 2022 05:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Já to vidím na ten Atlantic, přece jen. Pro sychr.

Lenka
22. 12. 2022 08:16
Odpovědět  Pavel K

Ono by možná stačilo obrátit se USA a VB zády , ale všichni ! Vyhnat diplomaty, omezit lety a brzo by byl klid.

zuza
22. 12. 2022 12:22
Odpovědět  Lenka

lenže anglosasi (synonynum podliaci) útočia obvykle od chrbta…

Pavel K
23. 12. 2022 07:04
Odpovědět  zuza

…..až sa chrbtica jednoho dna obrátí a dostanou na piiiccu.

Albi
22. 12. 2022 06:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Možná se to sem nehodí, ale podívejte se, jakým způsobem se na Ukrajině připravuje “ruská porážka”:
https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2022/12/vrchni-velitel-osu-ucinil-riskantni.html
Zvláštní pozornosti doporučuji odstavec-kapitolu:
Šrouby budou utaženy”
“….celá ukrajinská armáda byla zlikvidována ještě před zahájením eskalace. Ti nejvlastenečtější již byli shromážděni a odstraněni, zbývající čistokrevní nacisté byli převedeni k bariérovým jednotkám a rekrutům z vojenských odvodních kanceláří, aby se tento mechanismus nucené mobilizace udržel, a fronta si žádá další a další oběti. A tak se šrouby utáhnou,” vysvětlil.
Podle Mirošnika bude nelegální střelba do ustupujících předních řad legalizována a rozsah mobilizace bude rozšířen na nemocné a postižené osoby.
“Utéct bude možné jen za velmi vysoký úplatek, ale mladí a bohatí už úplatky zaplatili a dostali se do Evropy – ti, kteří nemohou zaplatit, zůstali. Stále častěji jsou to bojovníci ve věku 50 a více let, kteří jsou nasazováni do první linie. A nemusí ani bojovat. Mohou prostě jen zemřít, ale svým tělem zatarasit směr,” píše.”

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
22. 12. 2022 09:03
Odpovědět  Albi

Četla jsem taky. Kope zuřivě………..

zuza
22. 12. 2022 12:30
Odpovědět  Albi

Tí v tom prednom rade majú tiež v rukách nejaké pušky. Tak keby mali v hlave štipku rozumu, keď majú zomrieť od ruskej guľky spredu alebo od nacistickej zozadu, tak sa otočia a vypália ako prví. Tak by mali aspoň nejakú šancu na prežitie a ak nie, tak by aspoň zobrali so sebou zopár netvorov, čo ich hnali na smrť.
Vyzerá to, že najväčšiu šancu prežiť majú ukrajinskí tankisti, ktorým zavarili tanky, aby nemohli ujsť. Tí si vypracovali taktiku, že otočia hlaveň dozadu a idú sa k Rusom vzdať. Rusi ich potom z tých tankov vyprostia.

Janka
22. 12. 2022 13:57
Odpovědět  zuza

Neprajem nikomu nic zle, ale tak aj títo niekedy spia a bežní vojaci sa môžu dohodnut

Markýza
22. 12. 2022 14:34
Odpovědět  Janka

To už mi připadá pravděpodobnější. Třeba se takové věci i dějí, jen my se to nedovíme.

Markýza
22. 12. 2022 14:33
Odpovědět  zuza

No, to žádáte od lidské duše příliš Já vím, že racionálně je to správně, ale tam se jistě racionálně moc rozhodovat nedá….a otočte se a palte do vlastních….

zuza
22. 12. 2022 17:26
Odpovědět  Markýza

to nie je do vlastných, to je ako do kápov….. tí z bataliónov nie sú nikdy v tých predných radoch… a nie sú vlastní ani z dôvodu, že väčšinou sú banderovci z Haliče, kým na smrť posielajú odvedencov z východnej a strednej ukrajiny, to nie sú pre pravých ukrajincov ani ľudia

Autor
22. 12. 2022 20:54
Odpovědět  zuza

To není tak jednoduché. Věršinou se zbraně vydávají při takové možnosti především kovaným a teprve pak těm ostatním. S náboji je to podobné. Velitel má právo, prakticky všude na světě, v době bojů zastřelit každého, kdo se postaví rozkazu, nebo může někoho tím pověřit – zadržovací oddíly. A nebude souzen ani vyšetřován. Konec konců myslím si, že už na Ukrajině něco takového proběhlo i s popravami pro výstrahu. V takovém případě musíte být všichni domluveni, jednat naprosto koordinovaně a bez lítosti k veliteli nebo zadržovačům. A to je obtížné víc než si myslíte. Ovšem stačí jeden jediný zrádce, šplhoun ….

zuza
23. 12. 2022 13:23
Odpovědět  Peter 008

rozumiem, ale tej 2. vete nie – snáď nemyslíte, že tí, čo sú v zákopoch alebo tí, čo sú hnaní do útoku v prvých líniách, nemajú zbrane? Hoci na ukroRuine je možné všetko….

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Autor
24. 12. 2022 07:45
Odpovědět  zuza

Ne, nejsou bez nábojů, už tam, ale velitel si musí předem zjistit “myšlenkový stav” svých podřízených. I to je součást výcviku a přípravy velitelů. Proto vycvičení vojáci nejsou tak “vzpourou nebezpeční”, jako mobilizovaní, či náhodně “sebraní” vojáčci, kteří nemají až tak zažitý dril a nebo je u nich již dost oslaben ten důvod, proč se provádí. Navíc “činné mužstvo” nemá tak silné vztahy k vnějšímu světu, jako plně zařazení , ženatí a s dětmi “do branci”

karikatura-po-foto_14.jpg
Eva
26. 12. 2022 18:26
Odpovědět  zuza

Tady je video jak se likvidují Ukrové ty co neposlouchají https://www.youtube.com/watch?v=zwJuc7LcDME&t=26s

Jaroslav
22. 12. 2022 16:09
Odpovědět  Albi

Albi, Ukr armáda je velká, využívá zdroje celého NATO a je nebezpečná. V NATO, kromě US Army takové není. Celá ta eskalace je nebezpečná. V Rusku je spousta lidí, kteří sabotují. Mají v tom letitou praxi již z doby SSSR, kdy se vytvářeli umělé nedostatky čehokoli. Ruská věrchuška šla do války jako na výlet, a vojáky, kteří již byli kolem Kijeva zradili, stáhli je a stejně zradili lidi, kteří je vítali jako osvoboditele- Viz Buča. Zde se Ukro vyřádili, a všechny fanoušky ruské specielní operace povraždili. Ať fandím komukoli, již rozumím jenom jedné straně a to Ukrajině- Zelenský, chycen do sítě prezidentství, všechen majetek na západě, když neudělá co mu řeknou, jde k Hádesovi a ani mince na oči nedostane. Té druhé straně nerozumím, zdá se ovšem, že ruští oligarchové jsou schopni alespoň částečně určovat co a jak, aby jejich majetek nepostrádal (na Ukrajině). Čím dál jdeme po časové osi, tím míň chápu. Rusko- mnoho řečí… A natahováním války sice silně poškodí, nebo zničí západ, ale také vybijí Rusy, kteří si myslí že jsou Ukrajinci a jejich potomci si to budou pamatovat po generace. Smutný pohled, Slovan vraždí Slovana a paranoičtí anglosasové se chechtají

Autor
22. 12. 2022 21:06
Odpovědět  Jaroslav

Nedávno tu byl o tom článek. Nevím ani jak se jmenoval, ale důležité je to, že Rusko by se v podobné situaci ocizlo evidentně tak jako tak. Čili ono teď má iniciativu, i když se to na první pohled nezdá.
Pak Rusko bojuje na Ukrajině raději než ve skutečné velké válce s celým NATO. Teď navíc oslabuje výzbroj NATO a tza výzbroj není snadno nahraditelná. Stačí se podívat na stav armád NATO a solehlivosti důležitých součástí vázbroje. Např. USA mají teď obrovské potíže s vojenským flotem a jeho funkčností podle parametrů.
Při velké válce by zahynulo mnoho milionů nejen Rusů, ale i protivníků. Takto se vede boj o “cíle” obou stran “jen” malou silou. Je to cyncké z lidského hlediska vůči Ukrajině, ale tam měli dvě šance. Za prvé podpořit Rusko tím, že si sami změní vládu, ale jak svrhnout chuntu, která má všechy silové prostředky ve svýžch rukou? To je ovšem věc Ukrajinců již od rozpadu SSSR. Za druhéUkrajinci mohli sami se jako jednotlivci chovat po celou tu dobu jako lidé a i mlčením neschvalovat to, co se tam dělo s ruskojazyčným obyvatelstvem. Sami Ukrajinci tak mají krev na rukách, pokud nepodpořili např. Donbas atd. Pokr.

Autor
22. 12. 2022 21:12
Odpovědět  Peter 008

Je to totiž pak stejné jako naše vlastní postoje k “naší” činnosti v NATO či EU. I my máme krev na rukách třeba bratrského národa Srbů … nemluvě teď o Ukrajině. Nesouhlas s něčím se musí dát veřejně najevo. Jinak mlčíte a schvalujete to, co třeba teď dělá “fialová vláda”. V takových případech totiž neexistuje možnost neutrality!! Platí buď jsi pro to nebo proti. Nic víc. Mlčení platí jako souhlas!
Takže teď Rusko opravdu šetří velice mnoho životů a získává čas k dokončení přezbrojení, které dříve nemohlo probíhat otevřeně. Navíc cíle byly stanoveny a ty se neměnili ani při změně taktiky vedení bojů, viz třeba mobilizace jen části lidí v záloze. Ponejvíce těch, kteří mají zkušenosti a potřebné specializace.
Je to jasnější?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Eva
26. 12. 2022 17:59
Odpovědět  Peter 008

To je strašně jednoduché odsuzovat obyvatelstvo, že mlčením schvalují to co se dělo ruskojazyčnému obyvatelstvu. Oni neměli na výběr, buď zmizet za hranice anebo skončit ve vězení.
My vůbec nevíme co se stalo s těmi, co neschvalovali Majda.
To můžete skusit i u nás neschvalovat to co se dělo ruskojazyčnému obyvatelstvu. On už vám to Stříž vysvětlí. Udělají z vás ruského švába a dezoláta.

Autor
26. 12. 2022 18:33
Odpovědět  Eva

Není to jednoduché a my sami máme svoje příklady toho, co jsme měli a co jsme neudělali. Jako celek.
To je to, co já mám na mysli. Jednotlivci protestovali, ale ne celek.
Dnes řekněte, kolik lidí je spokojeno s rostoucími cenami, inflací a dalšími problémy? A co se děje? Správně, malá část veřejně protestuje, ostatní mlčí!
A jak nazvete ty, co mlčí? Proč nedokáží “říci” svůj názor ani u ANONYMNÍCH voleb?
To takoví spoléhají na “hodného strýčka”, který to za ně všechno vyřeší? To je to pravé ořechové? Kdyby se takto chovali naši předkové v minulosti po celém světě, pak by dodnes nebyly ani dovolené, ani aspoň dostupná základní zdravotická péče, ani by nebyly další vybojované milníky, které si však necháváme opět odebírat jeden za druhým – ten “správný systém”, ve kterém žijeme, to přece brzdí, ne?
Stojím si za tím. V takových případech jako byly v předchozích příspěvcích skutečně není jiné reálné volby. To, že např. nevíte, že nemáte vstupovat do vozovky před jedoucí auto vás nezachrání od vysoké pravděpodobnosti minimálně úrazu.
Nebo trpíte manželovi, že by zapomněl na nějaké to výročí? Že zapomněl? Odpustíte mu to? Nepřipomenete mu to? Opravdu ne?

Aleš
22. 12. 2022 07:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Já to vidím na CZEXIT, opustit kriminální organizaci NATO a vyhostit ambasádu USA.
Plus zavřít SPOLU.

zuza
22. 12. 2022 12:35
Odpovědět  Aleš

áno, ale “nejsou lidi” čo by to zariadili. Národ potrebuje vodcu, za ktorého sa môže postaviť a ktorému môže veriť. Neviem ako u Vás, ale u nás takých niet. Okrem toho, naše svine pri korytách sa zas dohodli, žiadne predčasné voľby nebudú. Ale keby aj boli, niet koho voliť.

Markýza
22. 12. 2022 14:36
Odpovědět  zuza

Lidi jsou. Stačí, když se prostě na korytáře úplně vykašleme. Jako by nebyli – a ono to funguje. Nejdřív nejsou jakoby, potom doopravdy. Zkrátka – pozornost je to, co živí všechny jevy; čeho si nikdo nevšímá, to zaniká.Jenže i k tomu dlouhá cesta….

Autor
22. 12. 2022 23:01
Odpovědět  Markýza

To jste nepochopila. Na mysli je ten, kdo ukáže lidem VIZI! Za tím pak půjdou neboo taky ne. Ostatně komunistům se to povedlo, ale měli velmi schopné vedení a představitele, který udělal pro naši zemi co mohl. Jeho a Benešovou zásluhou – a pouze díky jim dvěma plus Ludvík Svoboda jako vojenský velitel – mají zásluhu na tom, že jsme byli mezi zeměmi vítězy ve Druhé světové válce.
Dnes je jeho jméno “nevyslovitelné”. A to je také naše hanba.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
23. 12. 2022 09:19
Odpovědět  Peter 008

Podívejte – my dva se budeme jen hádat. Už jsme si to přeci vyzkoušeli. A já mám teď úplně jiné starosti.
Musí vám proto stačit, že mám takříkajíc opačný názor 🙂

Autor
24. 12. 2022 07:53
Odpovědět  Markýza

Já se nehádám, jen upozorňuji. Ty osobnosti opravdu musí předložit NĚCO co je odliší a přitáhne “ostatní” lidi. A nechci mít pravdu za každou cenu, prostě není správné chovat v tomhle směru iluze.
Mimochodem, kdybych se chtěl hádat, dokázal bych to snadno.
Jinak si užijte svátky.

7652-k1.jpg
Markýza
24. 12. 2022 08:57
Odpovědět  Peter 008

Bóže….dobrá, tak tedy přít. Neshodneme se patrně na ničem. Ok? Já si zkrátka myslím něco jiného, vy taky. Hezké vánoce taktéž.

Aleš
22. 12. 2022 07:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Jestli je celá EU a u nás gang SPOLU na straně diktátora Zelenskeho zkorumpovaneho diktátora který vraždí odpůrce, na straně režimu, kde je fašismus a banderismus dokonce normou jsou to kriminální organizace a musí skončit před soudem a v base. Už jen když předseda vlády ČR a ministr použiji veřejně zvolání Sláva Ukrajině je zločin. S tímto heslem banderovci vrazdili své oběti. Kdyby dnes žili veteráni druhé světové museli by Fialu umlátit.

Markýza
22. 12. 2022 09:04
Odpovědět  Aleš

No to je pravda. Veteráni by na něj asi vzali hole. Slama u krajnice.

PENNYS
22. 12. 2022 09:40
Ohodnotit příspěvek :
     

NEJBOHATŠÍ STÁT V EVROPĚ!!! Neuvěřitelné:Papež chce, aby lidé darovali své úspory Ukrajině
 Největší tyranie v historii lidstva 
1. CÍRKEV SVATÁ ŘÍMSKÁ (300 milionů),Kdy budou konečně odškodněni-Repatriace ZA UPÁLENÍ JANA HUSA občané ČR za UPÁLENÍ JANA HUSA
 2. KAPITALISMUS(200 milionů), 3. FAŠISMUS (60 milionů), 
 4. STALINISMUS (40 milionů).5. USA VYVRAŽDILY miliony puvodních.američanu
 Má někdo k tomu nějaké připomínky? ZASRANEJ π-ČUS VATIKÁNSKEJ

Autor
22. 12. 2022 21:15
Odpovědět  PENNYS

Jen to, že to máte akosi pomotané, nu což je to Váš názor. Já zas mohu říci, že s vámi tak docela nesouhlasím. Tečka.

PENNYS
23. 12. 2022 09:29
Odpovědět  Peter 008

Má někdo k tomu nějaké připomínky?TO JSOU VEŘEJNĚ DOSTUPNÉ FAKTA “fero”

David
27. 12. 2022 15:38
Odpovědět  PENNYS

Mám k tomu připomínku. Plácáte nesmysly. Když uvádíte historická fakta, tak si o tom alespoň něco zjistěte.

Rapa
22. 12. 2022 10:16
Ohodnotit příspěvek :
     

V samotném Rusku je hromada všiváckých ůředníků,co hledí jen okrádat a cpát svoje panděra s vymývanými mozky od tzv.,,zápaďáků”. Jako u nás,je to podobné. Proto pronikají drony s výbušninami až do hloubky ruského ůzemí. Mohou přiletět další,zcela jistě.Zasáhnou pak i tu ůřednickou verbež,pár jich pojde a až pak se začnou obracet ůřadové,sami vyženou,nebo zlikvidují parazitické neziskovky,zaůtočí i na zbylé oligarchy.Pak z Ruska zafouká ta pravá vichřice směrem na západ.

ladik
22. 12. 2022 13:40
Odpovědět  Rapa

Kde se vzali ti všiváčtí úředníci, ty parazitické neziskovky a ti oligarchové? Že by to bylo tím návratem do lůna kapitalismu?

Markýza
22. 12. 2022 18:40
Odpovědět  ladik

Ti byli, jsou a budou. Důležité je, jak se s nimi vypořádat. Semtam si poslechnu Pjakina a zřejmě má Rusko potíže i s “vnitřní frontou”. Hodně zmatků jim tam zřejmě nadělali “zapadniki”, ale ti pozvolna zjišťují, jak se to s tím Západem má doopravdy. Podle mě je to otázka rovnováhy (jako prakticky všechno) V době, kdy byla západní demokracie v rovnováze, byli všiváci víceméně marginální. A hleďme teď………Kryl tomu viděl ty konce, ale on byl vizionář par excellence.

Pavel z Moravy
22. 12. 2022 10:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Strašně moc bych si přál, aby zde byl znovu nastolen normální svět, kde mají lidé k sobě blízko a vzájemně si pomáhají a dokáží poslat všechny grázly, kteří je ožebračují a zaprodávají do zapomnění. Mám vás rád přátelé, ale nezapomněli jste na to, co na to řeknou vaše děti a vnuci a další mladá havěť, která je většinově již ve spárech těchto grázlů. Musí se opět začít s výchovou mladých ve smyslu úcty k životu, národu a jazyku. Jak k tomu chcete vytvořit podmínky. Socialismus se také neudržel, protože ho většinová společnost asi nepřijala, nedostal se do srdcí lidu tak jak měl a samozřejmě měl nepřátele, kteří by ho nepřijali nikdy, ani kdyby byl svatý. A my teď musíme přesvědčit mladé, že pracovat, pomáhat druhým a být hrdí na náš jazyk, kulturu a historii je to, co nás může učinit silnými a svéprávnými. Má na to tento lid, a to je to oč tu běží. Jestli to nebudou chtít vaši mladí, nezmůžete vůbec nic, protože to chcete vy, ne oni. A my staří již zdejší osudy neřídíme.

Markýza
22. 12. 2022 18:46
Odpovědět  Pavel z Moravy

Jak k tomu chceme vytvořit podmínky….no asi jako vždycky, Pavle? Příkladem v rodině? Koukněte – já se s vlastní rodinou o politice nebavím a oni se mnou taky ne. Mají zkrátka úplně jiné postoje a nikdo nehodláme dopustit, aby nám nějaká blbá politika rozbila rodinu; tak to máte jeden příklad.
Dtto bylo s kovidem. Jsem jediná neočko – a jako jediná jsem kovid neměla 🙂 Čili příklad číslo dvě. Jenže tam, jak to člověky zasáhne přímo a na solar, tak tam už pomalinku semtam utrousí něco ve smyslu, jestli jsem to na rozdíl od nich netrefila.
No a já držím zobák – jediné, co funguje doopravdy je cizí příklad a vlastní pád na hubu.

Pavel K
23. 12. 2022 07:35
Odpovědět  Markýza

Nojo, ale to je na dlouhé lokte. Pak už bývá pozdě něco pitvat. Já mám doma kovaného ODS, až mě s tím fakt neskutečně sserre!! Přitom chytrý chlap dle mého právě až moc. Jemu se daří, tak jede tu Modrou lainu a já bych vzteky překousl kolejnici na ten jeho modrý svět. Nejhorší na tom je, že už v tom vychovává i vnuka, který někdy přijde a rýpne si předemnou do SPD atd.
Ale poslední dobou je nějaký klid před bouří, jak je to dlouho, co jsem se ostře chytil i s dcerou, která mě měla do té doby mírutvorce, když jsem si dovolil říci svůj názor na UKá cestovku do ČR. Jé, ta mě tenkrát označila pomalu za netvora požírající uk děcka. Tak proč to píšu, tady bude trvat hodně dlouho než jim to vše časem všechno dojde.

Markýza
23. 12. 2022 09:22
Odpovědět  Pavel K

Netrpělivost světem vládne. Jo, je to na dlouhé lokte, ale funguje to. Doporučuju náš postup – židi říkají “famílie a prachy se nemíchají” a já dodávám “famílie a politika už vůbec ne”.
Když si ovšem hodláte pěstovat to, co dělá zlou krev…….

Pavel K
25. 12. 2022 10:43
Odpovědět  Markýza

To bývávalo, už to taky neřeším a nic pěstovat nehodlám. Nechávám už tomu volný průběh a čekám na satisfakci. Je pravda, že si občas, když je nejhůř doma zanadávám a hezky od plic z jedné vody……

Gales
22. 12. 2022 11:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Aby se NATO vrátilo k hranicím z roku 1997, je nutné: Odstranit fašisty z Čech.

Pavel K
22. 12. 2022 11:36
Odpovědět  Gales

👍 👍 👍 👍

ladik
22. 12. 2022 19:50
Odpovědět  Gales

Jedinou cestou, která by byla dnes reálná ,je speciální vojenská operace na defašizaci a demilitarizaci Evropy.

Luboš
23. 12. 2022 00:07
Odpovědět  ladik

A to už je třetí světová válka.

Luboš
23. 12. 2022 00:07
Odpovědět  Gales

Jenše fašisti nejsou pouze u nás. Těch potomků kteří se hlásí k této zrůdě je po celém světě mnoho. Když budete mít dědečka kterého popravili v Norimberku, bude pro vás vzor a né zločinec. A jsme u toho kde začít.

marie
23. 12. 2022 09:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Já jsem pro – žádný NATO, nikdo se nás na to neptal. Zkrátka před rok 1997.

David
24. 12. 2022 16:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Pan Vasilijev si asi představuje, že ruské jednotky překročí západní ukrajinskou hranici a půjdou směr západ. Asi nikdo z nás nechce, aby naše města a vesnice vypadaly jako ty na nynější frontové linii, ani nikdo nechceme jakákoliv cizí vojska na našem území. Osobně si návrat před rok 97 představuji jako rozpad či ukončení činnosti NATO.
Jinak vážení přeji krásné Vánoce.

Autor
25. 12. 2022 11:10
Odpovědět  David

Dopadne to tak, jak si zasloužíme. Jestli budeme stále tam kde jsme, dá se čekat jen narůstající řada potíží pro lidi. Protože ani ti co vládnou “u nás” dnes a ani ti co vládli předtím za dobu “naší skvělé západní civilizace, kam jsme se nahrnuli” nedokáží tvořit, stavět, cokoliv řídit pozitivně. A to proto, že až dosud jsme “jako civilizace” žili a ještě žijeme na úkor (neo)kolonizace, včetně levných zdrojů z Ruska.
A to je to, co nebude, proti čemu se “zbytek” světa bouří a proč podporuje Rusko a Čínu.
Šlo by i u nás vytvořit smysluplné hospodářství, ale to by znamenalo mít v čele ty, kteří chtějí budovat stát, spúolečnost, co tady je. A řeknu to na rovinu, muselo by se zapomenout na “západní demokracii”, která je pro otroky a ne pro lidi. Lidi by museli sami začít brát odpovědnost za to, co sami udělají, a vyžadovat a také sami prokazovat reálné výsledky.
Ostatně je to sranda. Největší překážky podnikání za posledních 33 let kladla de facto ODS a to, co je dnes zváno TOP, či tak nějak (je tam pořád ten Kalousek, ta zkratka je promyšlená, ale nemůže nahradit absolutní nevýslednost, kromě zkázy).

remdih_dotyk-galerie2-680.jpg
me2d44
25. 12. 2022 11:34
Odpovědět  Peter 008

Veselé svátky Vánoční. Pořád se ve mně ozývá troufalá myšlenka, že dohra SVO má dva konce (a Rusové se nezastaví). Zatím se Rusko drží zpátky – šetří své síly (je jasné, že sem-tam někdo padne) a civilní obyvatelstvo. A až se ruský medvěd rozzuří, tak chraň Bůh Evropu. Dneska Rusi likvidují fašisty – civilisty se snaží šetřit. Co je na západ od ukrajinských a běloruských hranic – tam už nemá smysl řvát: ” my jsme Slované” – nyní jsme i my pro ně jen zrádci! (byť část národa jejich akci podporuje).

me2d44
25. 12. 2022 11:41
Odpovědět  me2d44

Dodatek: v souladu s výše uvedeným se domnívám, že pokud neustanou současné provokace Západu, přijde z Ruské strany: “Za vlast, bijte je, řežte je, nikoho nešetřete”. To bude ve chvíli, kdy už Ukrajina bude na smetišti dějin – a kanál La Manche, sice překážka, ale pro Rusa potůček (pokud přímo nenadělí Britům dárek Poseidonu).

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
25. 12. 2022 14:58
Odpovědět  me2d44

No……….taky mám ten dojem. Visí to ve vzduchu. A vždycky si vzpomenu na Tolstého, který řekl, že dvakrát stála Evropa proti Rusku; poprvé (pravil Tolstoj) jsme se zastavili v Paříži, podruhé v Berlíně. Takže, když říkám Kyjev, jsem velmi mírný.
Mmch, přečtěte si dnešního Svatoše, taky leccos naznačuje.

David
27. 12. 2022 15:36
Odpovědět  Markýza

Když o něčem mluvíte, tak uveďte prosím nějaký odkaz. Díky

me2d44
27. 12. 2022 15:50
Odpovědět  David

Kolego, k čemu odkazy – kdo hledá, najde, kdo je odkázaný jen na Google, ať se raději učí – i když školy jsem pouze považoval za způsob, jak se naučit učit se. A zvládl jsem i vojensko-inženýrský směr studia v osmdesátých letech – dnešní absolventi VŠ neznají ani polovinu toho, co jsme museli znát.
P.S. dnes jsou i maturanti, kteří si myslí, že maturitou sežrali i exkrement Šalamouna!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Administrátor
P.A.Semi
27. 12. 2022 16:23
Odpovědět  me2d44

Víte, “dnešního Svatoše” si bez odkazu strčte někam…

Protože už zítra to nebude “dnešní” ale včerejší, a za týden to bude “nějaký starý Svatoš” a nikdo neví, co jste to vlastně doporučoval…

Hledat něco, jen protože napíšete, “přečtěte si …” ale nenapíšete, o čem to je, proč jako by to měl někdo hledat?

Navíc “Svatošů” je spousta, jeden třeba zemřel v roce 2016…
Asi myslela michalapetr.com – a u těch to, že “dnešní” bude zítra “včerejší” platí obzvlášť, protože toho píšou hodně, tak vlastně už zítra nebude jasné, co tam vlastně doporučuje…

Takže David měl velmi správnou připomínku, kterou bych ještě přeformuloval:
Když něco doporučujete, tak uveďte prosím nějaký odkaz. Díky.

πα½

Administrátor
P.A.Semi
27. 12. 2022 16:41
Odpovědět  P.A.Semi

A k tomu konkrétně – analýzy MaP jsou dost zajímavé, ale nečtu je u nich všechny, ale čtu ty, které třeba InfoKurýr považoval za dost zajímavé aby je “přetiskli”…

Pokud tím myslela článek http://www.infokuryr.cz/n/2022/12/27/eu-volby-uz-budou-rozhodovat-pocitace-brusel-schvalil-navrh-mocne-benatske-komise/
tak tam Svatoš přehání, ale na druhou stranu ta Benátská Komise je svinstvo…

πα½

marie
25. 12. 2022 09:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Už aby to bylo.