politika

Prapor bývalých vojáků ukrajinských ozbrojených sil vstoupil do služby v jednotce ruských ozbrojených sil „Kaskad“

Dobrovolnický prapor pojmenovaný po Bohdanu Chmelnickém, vytvořený z bývalého vojenského personálu Ozbrojených sil Ukrajiny, vstoupil do služby v ruské operační bojové taktické formaci (OBTF) „Kaskad“. Po složení přísahy půjdou bojovníci do první linie, řekl RIА Nоvоsti velitel praporu Andrej Tiščenko.

“V tuto chvíli jsme vstoupili do služby vojenského útvaru OBTF “Kaskad” a svou další službu budeme vykonávat přímo zde. Také složíme přísahu. Složíme slib na konci našeho výcviku,“ řekl velitel.

Po přísaze půjde prapor na frontu, dodal.

Tiščenko upřesnil, že bojovníci praporu se ve výcvikovém středisku objevili asi před třemi týdny. Podle velitele jsou všichni bojovně naladěni, všichni jsou energičtí, dychtiví po znalostech, noří se do všeho, snaží se prokázat.

“Zbraně a uniformy jsme dostali hned, jak jsme sem dorazili, druhý den. Každý dostal svůj kulomet. Pak se uskutečnily výlety na cvičiště, každý střílel ze své zbraně,” dodal velitel.

O začátku formování praporu Bohdana Chmelnického z bývalých vojáků Ozbrojených sil Ukrajiny, kteří dobrovolně složili zbraně a poté vyjádřili přání sloužit v ruských jednotkách Tiščenko informoval už v únoru. 

Poznamenal, že kritérii výběru do praporu je morální a fyzický stav, navíc každého ukrajinského vojáka prověřují, zda nespáchal vojenské nebo kriminální zločiny. 

Tiščenko také řekl, že smlouvy s dobrovolníky budou uzavřeny za všeobecných podmínek.

sdílet na

59 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
josef
27. 10. 2023 21:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Prapor? Jedna vlašťovka jaro nedělá. Ale už se ten ukrajinský fašistický systémzačína sypat jiným, efektivnějším způsobem. Krysy prý také utíkají.A taky by ta hrůza nemusela snad být tak strašná.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
ModrýKlokan
28. 10. 2023 04:00
Odpovědět  josef

Josef, když se ožereš a začneš zvracet, je vyzkoušená metoda – hodit to do záchoda. Takže než sem začneš něco blinkat, zkus si laskavě utřídit myšlenky. Nebo se na to raději rovnou vyprdni. Vděčný čtenář ti předem děkuje.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
josef
28. 10. 2023 09:30
Odpovědět  ModrýKlokan

Hele Klokane, jak nazývali Němci a naši kolaboranti české zahraniční piloty, hrdiny od Tobruku, s
Svobodovce a slovenské povstalecké vojáky ? O partizánech nemluvě. Ale co, T
třeba jste na poloviční cestě k cenzorům.

Hmm
28. 10. 2023 10:46
Odpovědět  josef

Josef, nějak jsi se zakoktal.

Lubek
27. 10. 2023 22:06
Ohodnotit příspěvek :
     

S takými zradcovsko-prebehlíckymi akože vojakmi mali skúsenosti už Nemci. Slovákom nedôverovali, zato taký DeGrelle, Bandera mali dôveru.
Otázne však je, či je to skutočne prápor, či sú to vôbec Rusi. Keď to tvrdí ukrajinská strana, po tom všetkom čo už predviedli, treba to brať s ukr_rezervou. Vlasovovci to nebudú. Je iná doba.

Albi
28. 10. 2023 00:23
Odpovědět  Lubek

Vlasovci byli údajně pěkná pakáž.

ANTIUKRAJINEC
28. 10. 2023 07:21
Odpovědět  Albi

Vlasovci byli hlavně tuplovaní zrádci(napřed zradili Rudou armádu,následně Wehrmacht a SS)-s nimi by se nemazlili v žádné zemi a v žádném zřízení-ti by na popravišti skončili všude

Aleš
28. 10. 2023 08:43
Odpovědět  ANTIUKRAJINEC

Vlasovci. Víte zkuste se vžít do role sovětského válečného zajatce. Hlad, špína, koncentrační tábor, smrt … anebo jídlo a šance přežít … ? Je mi jich líto jako obyčejných lidí.
Pokud jste nikdy v životě neřešil jak neco přežít, asi nepochopíte.

Standa
28. 10. 2023 08:54
Odpovědět  Aleš

Tak začnu vraždit a bojovat proti vlastním lidem? Francouzi s nimi mají své zkušenosti. Vlasovci tam byli na východním valu nebo hlídali v koncentrácích.
Aleši, ty by se asi vtomto dal do Wehrmachtu, že? A šel bojovat na východní frontu.A po zajetí jel na sibiř budovat BAM. Hlad, špína,tak by si se dal do RA, že?

Aleš
28. 10. 2023 09:18
Odpovědět  Standa

….. Reakce Stalina byla okamžitá, zajatec je zrádce vlasti. Osudy těchto vojáků byly příšerné.
Drtivá většina zemřela již v zajateckých táborech, kdy vojáky nepřipravení Němci nechávali na otevřených prostranstvích hromadně umírat žízní a hladem.

Zdroj net.

Standa
28. 10. 2023 09:56
Odpovědět  Aleš

Je fakt , že zajatec není zrádce vlasti!Zrádce vlasti je ten , kdo se přidá k nepříteli.Takový zaslouží smrt.
Ovšem , kde se Stalin dostal k zajatcům u Wehrmachtu ?

Boomer
28. 10. 2023 10:17
Odpovědět  Aleš

.. Sověti byli v tomto směru daleko praktičtější a vojenské zajatce nechali pracovat do úmoru v těch nejodlehlejších oblastech, aby pomohli se zotavením sovětského hospodářství, poškozeného válkou. Tyto dislokace měly jednu zásadní výhodu, náklady na střežení zajatců byly minimální, o případné uprchlíky se, až na pár výjimek, postarala okolní krajina.

PremekJ
28. 10. 2023 11:13
Odpovědět  Boomer

Přesně tak.

PremekJ
28. 10. 2023 11:12
Odpovědět  Aleš

Každý Čech, který bojuje proti mé vlasti nebo proti ní strojí úklady, je zrádce. Vy to máte jinak, Aleši?

Rattus
28. 10. 2023 16:32
Odpovědět  Aleš

Oprava,zajatec,který přešel na stranu nepřítele.Ano to je zrádce.
Obzvlaště ve válce ve které národ bojuje za holé přežití.

Boomer
28. 10. 2023 10:10
Odpovědět  Standa

.. spojenci po vylodění v Normandii narazili na tuhý odpor v prostoru Saint-Lô, 14 dní těžce krváceli na místě, kde se proti nim postavil narychlo sestavený kombinovaný pluk, vytvořený z dobrovolnických praporů ROA. Jeho velitel, Sergej Kuzmič Buňačenko za to byl vyznamenán Železným křížem II.stupně.

Na vás je obdivuhodné, jak vytrvale dokážete osvědčovat hlubokou neznalost věcí, ke kterým se vyjadřujete. Ale postoj máte, to jo, to joóó… ;o)))))

PremekJ
28. 10. 2023 11:17
Odpovědět  Boomer

No, proti Rusům nebojovali, jen proti jejich dočasným, se skřípění zubů, spojencům. Buňačenko je typický příklad tragické osobnosti, jakkoli vojensky způsobilé. Západní spojenci očekávali, že Hitler SSSR zničí a po Stalingradu začaly s podporou SSSR, protože šlo o jejich námořní obchod a jejich zájmy v SSSR.

Boomer
28. 10. 2023 19:47
Odpovědět  PremekJ

.. hodně z nich mělo výhrady proti moci sovětů, ale nikdo se jich na nic neptal, museli do války a tam už není čas na nějaké přemýšlení… zabíjej nebo tě zabijí! Na přemýšlení došlo až v zajetí, politické směrování ROA bylo na principu boje proti sovětům, nikoli proti Rusku a jeho národům. Jenže ta doba byla obrovsky složitá a měla drtivou dynamiku, nebrala ohled na nikoho a na nic, příliš mnoho proměnných a žádná jistota…

PremekJ
28. 10. 2023 11:10
Odpovědět  Aleš

A proč tedy vlasovci bojovali proti své vlasti? Prapor Bohdana Chmelnického je praporem Rusů na Ukrajině, nuceně nahnaných do nesmyslného boje proti svým.

Rattus
28. 10. 2023 16:29
Odpovědět  Albi

Ano.V obci Vícov u Prostějova nahnali několi desítek místních chlapů do stodoly
a tu zapálili.A v Praze jim udělali pamětní desku.Znám osobně pražáky co je
obhajují.

ModrýKlokan
28. 10. 2023 04:07
Odpovědět  Lubek

Lubek, pro tebe platí to samé co pro Josefa. Jsi náhodný generátor náhodných blitek? Nechceš raději napsat pohlednici své pratetě, kterou jsi už dvacet let neviděl? Tyhle tvoje zmatené kydy mají jaký účel? Doporučil ti to tvůj ošetřující lékař jako psychoterapii? Proč s tím obtěžuješ na veřejnosti?

Lékořice ok
28. 10. 2023 06:57
Odpovědět  ModrýKlokan

Klokane, proč zakazuješ říkat lidem svůj názor? A ještě takovým agresivním způsobem. Buď souhlasím nebo nesouhlasím a mám protiargumenty. Tomu se říká diskuse. Alespoň podle mne.

Boomer
28. 10. 2023 10:22
Odpovědět  Lékořice ok

.. hm, ne že by Klokan potřeboval moje zastání, ale prosím o názornou demonstraci, jak by bylo možné racionálně odpovědět na příspěvek nicků Josef nebo Lubek? To co předvádějí, není diskuse, ale hospodská debata na úrovni VI. cenové bez vixlajvantového ubrusu…

PremekJ
28. 10. 2023 11:19
Odpovědět  Boomer

Takže klesneme na jejich úroveň? To snad ne…

Boomer
28. 10. 2023 17:51
Odpovědět  PremekJ

.. ne, prostě jim jen řekneme, že se jako blbci chovají a jako s blbci s nimi bude jednáno a pak se vrátíme na svoji obvyklou úroveň.

Říkat blbcům, že jsou blbci je kontraproduktivní, ale občas to člověk pro klid duše udělat musí, aby si blbci nemysleli, že mohou hýbat světem.

JoFa
28. 10. 2023 18:11
Odpovědět  Boomer

“Říkat blbcům, že jsou blbci je kontraproduktivní, ale občas to člověk pro klid duše udělat musí, aby si blbci nemysleli, že mohou hýbat světem.
Ja som to tu aplikoval a Robejškovi tu dali za jeho skvelú analýzu Európy, ktorú som dal do svojho komentára -6 palcov a pozitivny asi jeden.
Nie som dokonalý a mám potrebu bojovať proti veterným mlynom, no pritom som pacifista, ale niekedy sa tu rozum zastaví…

Boomer
28. 10. 2023 18:38
Odpovědět  JoFa

.. jo, to máte těžký, pokud najdete dost odvahy k analýze, která střílí do vlastních řad, máte na prů*er zaděláno. My máme Robejška, naši němečtí sousedé (.. a potažmo i EU) zase Sarrazina.
Kolik ještě křížů podél cesty bude třeba k poučení lidstva?!

JoFa
28. 10. 2023 18:47
Odpovědět  Boomer

“Kolik ještě křížů podél cesty bude třeba k poučení lidstva?!”
Hodně Boomre… Je to údel lidstva na Zemi. Neustálý boj dobra a zla..

Boomer
28. 10. 2023 19:38
Odpovědět  JoFa

.. i já se toho obávám. Jenže rozlišení dobra od zla je v naší době sále složitější. Digitální technologie nás oblbují jedna radost, lidi jim jaksi moc podléhají a ztrácejí kontakt s realitou..

JoFa
28. 10. 2023 18:24
Odpovědět  Lékořice ok

Ak máme pocit, že máme vyšší princíp myslenia, je dobré ho prezentovať, no nemôžeme očakávať, že bude prijatý samozrejmosťou. To asi pochopil aj Kristus aj keď vedel ako to dopadne, sledoval vyšší cieľ.
Ak máme tento pocit, máme možnosť argumentami zmeniť myslenie druhej strany. Ak to nefunguje, nasleduje citát Boomra : Říkat blbcům, že jsou blbci je kontraproduktivní, ale občas to člověk pro klid duše udělat musí, aby si blbci nemysleli, že mohou hýbat světem.”

PremekJ
28. 10. 2023 11:18
Odpovědět  ModrýKlokan

Proč ad hominem a ne ad rem? Bez argumentů jste troll.

Boomer
28. 10. 2023 17:52
Odpovědět  PremekJ

.. no, a jak chcete argumentovat k takovým výblitkům? Si počkám, až to názorně předvedete..

ModrýKlokan
29. 10. 2023 00:59
Odpovědět  PremekJ

@ JoFa, Premek, Boomer, Lékořice

Zdravím vespolek. V podstatě to beru tak, jak reagovali Boomer a Jofa, nebudu to po nich opakovat, napsal bych to podobně.

Myslím, že občasný flameware nezaškodí. Jsme tady anonymně a nehrozí fyzický konflikt. Vulgarismy například přináší srozumitelné a úsporné vyjádření, což se v tomto formátu komunikace docela hodí.

Taky funguje emoční ovlivňování. Schytám sice mínusy, ale související emoce, jak ty negativní, tak pozitivní, způsobí, že když někoho nepřesvědčím, tak nad těmi názory nebo informacemi aspoň začne přemýšlet a hned je nezapomene.

Když budu psát tak, že dostanu stovku znuděných automatických plusů, protože dodržím místní lokální názorové paradigma, tak se celá informace během pár minut vypaří každýmu z hlavy. Mozek tak přirozeně reaguje, v aplikaci se jedná o neurolingvistické programování, mentální koučink, doplňování neuronové mapy apod.

Když budu někde soutěžit o popularitu, tak samozřejmě musím postupovat v souladu s Přemkem a Lékořicí.
Offtopic: A taky měním styly, kvůli tréninku autorského psaní. Snažím se psát co nejstručněji a srozumitelně, je to myslím docela těžká disciplína, učím se to. Snad mi bude odpuštěno.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Aleš
28. 10. 2023 08:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Prapor je už dost lidí. Jak to vysvětlí Česká televize a tlupa SPOLU ?

Boomer
28. 10. 2023 10:26
Odpovědět  Aleš

.. v závislosti na struktuře konkrétní armády čítá prapor 300-1500 mužů. To je na ukrajinském válčišti týdenní průměr ztrát, který obě strany konfliktu uvádějí vždy u protistrany. Kdo může tohle vydržet? A jak dlouho…

PremekJ
28. 10. 2023 11:23
Odpovědět  Boomer

Ztráty jsou neporovnatelné, Ukrajinců nahnaných bez výcviku na frontu zařve mnohem, minimálně 7x, více. To mám přímo z fronty. Ukrajinské zdroje lžou stejně jako lhaly onehdá ty německé.

Boomer
28. 10. 2023 17:53
Odpovědět  PremekJ

.. no, stupeň lhavosti ani jedné ze stran já neposuzuji, přečtěte si, co jsem napsal…

unor 2022
28. 10. 2023 08:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Trochu poslabsi diskuse.
Prejiti na druhou stranu nemusi byt o zrade, muze byt o poznani. A v pripade doslova navleceni jinak normalnich lidi do uniformy proti jejich vuli obzvlaste. Chtelo by to vice rozlisovat ucitele matematiky, placene zoldaky a ukrajinske nacisty. A kdo z nich prebehl a proc.

Standa
28. 10. 2023 09:20
Odpovědět  unor 2022

Učitele matematiky , profesory nemám rád. Znám je z giplu i průmky i ČVÚT, kde mě trápili s lineární algebrou a matematickou analýzou. Poslal bych je do první linie.Žádné počítání konzerv v magacínu.

katango
28. 10. 2023 10:14
Odpovědět  Standa

Taky vás evidentně neúspěšně trápili s logikou.

Standa
28. 10. 2023 10:55
Odpovědět  katango

Děkuji , Kato, tu jsem měl na právech. A, co Vy, měla jste ji na pediatrii?
Upřímě Vám řeknu, že matematika je logika, ale to Vás trápit nemusí.

katango
28. 10. 2023 15:55
Odpovědět  Standa

Z matematiky jsem maturovala za jedna, pak už jsme ji neměli. Ale pokud si myslíte, že studium medicíny je jen o biflování a nikoli o logice, jste na velkém omylu. I když u vás by mne to překvapovat nemělo.

unor 2022
28. 10. 2023 10:22
Odpovědět  Standa

Mozna trapili ale kazdopadne u mnohych dotvorili cast jiste mozkove hemisfery tak, aby se mohli potkavat zde a nemuseli dat zavdek treba desu na iDNESu.

Standa
28. 10. 2023 11:03
Odpovědět  unor 2022

Tam to je vážně děs! Nezávislou diskuzi zrušil Patrik kvůli mě ( byl jsem pod Neviditelným psem nick Real) na Seznamu jsem doživotně zakázán.Nakouknout mohu ,ale nemohu psát. Ovšem tady vidím , že u některých je jistá čast hemisféry nedotvořená či atrofovaná. Jestli to nedělá nějaká lékařská fakulta( nyní zrušená), kde zřejmě si navzájem dělali lobotomii!Nebo je možné , že se pediatři snaží snížit na úroven svých pacientů a už jim to zůstalo..

Boomer
28. 10. 2023 10:28
Odpovědět  Standa

.. no jak tak koukám, s učitelem češtiny jste na “giplu” (.. že by gymplu?) taky moc nekamarádil, voni jeden dvojvysokoškoláku…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
28. 10. 2023 11:05
Odpovědět  Boomer

Chybička se vloudí. Víš , co je nejhorší trollení. Nedívat se na text a hledat překlepy . Bezmozkovitě.Což ti sluší, celkem tě to charakterizuje.

Boomer
28. 10. 2023 17:56
Odpovědět  Standa

.. kouknou voni jeden dvojvysokoškoláku , myšlenkově jsou jejich texty na stejně bídné úrovni jako gramatika i syntaxe. U nich nejde o chybičky, co se občas vloudí, ale o setrvalý stav mysli..

PremekJ
28. 10. 2023 11:24
Odpovědět  Standa

Váš problém. Ostatní se naučili logice a myšlení vůbec.

PremekJ
28. 10. 2023 11:24
Odpovědět  unor 2022

Souhlas.

Standa
28. 10. 2023 09:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak máme státní svátek- Československo. Budeme oslavovat. Je nějak ticho po pěšině.Asi se státníci bojí, když to Československo rozmlátili, moc mluvit .Klaus mlčí i ostatní mlčí, v telce se vaří, žádné filmy ke státnosti. Zato 17.11. bude rachot.

Helena
28. 10. 2023 10:39
Odpovědět  Standa

Neklamné znamení, že amíci, němčouři a bruselisti nedodali předepsané projevy a ujištění, že amiambasáda stojí pevně a neochvějně za fyjalou.

Standa
28. 10. 2023 10:52
Odpovědět  Helena

Nyní byla šaškárna na Vítkově.Ted mluví Vystrčil…Rusko je hlavní téma.Žvaní, jako obvykle. Předávání řádů a žranice. Ted bude mluvit Fialenka.,, chicht..byla těžká doba komunismu a my na ní navázali,…. konečně řekl pravdu,… každý ručí sám za sebe , abychom to udrželi.
Jaká jsou nebezpečí,,brutální útoky na Izrael…..nyní Pekarová,, pravda vítězí”….krátké projevy . Foukal vítr a v zázemí byl zřejmě grog.
Masaryk musel rotovat v hrobě při kecech těchto pazgřivců..

Rattus
28. 10. 2023 16:45
Odpovědět  Standa

Na Protiproudu v pořadu Rub a líc přivítal Petr Hájek pana Miroslava Macáka.
Téma založení republiky.Je tam dost a ne pozitivního o Masarykovi a bnešovi.

PremekJ
28. 10. 2023 11:26
Odpovědět  Standa

Někdo to komentuje, jiný připravuje řešení.

Rattus
28. 10. 2023 16:39
Odpovědět  Standa

K tomuto datu by se hodil film Zborov.

Vladimír
28. 10. 2023 10:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Určitě mezi nimi bude dost těch co vycvičil Západ. Zase Západ vycvičil vojsko proti sobě. Po kolikáté už za posledních 30 let.

PremekJ
28. 10. 2023 11:29
Odpovědět  Vladimír

Zcela jistě tomu tak je, i když Ukrajinci cvičení na Západě se zase tak moc nevzdávají. Zato na západě vycvičení Afričané skládají jednu svou zrádnou vládu za druhou a vítají ruskou a čínskou asistenci a mnohem lepší podmínky spolupráce. BRICS se šíří neformálně. A co my?

PremekJ
28. 10. 2023 11:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Jeden přešlý prapor, tisíce až desetitisíce nejprve zajatých, nyní podrobně informujících o zločinech kyjevského režimu. Důležitější je než bojová fronta to, co se dějě za ní. Zajatí Ukrajinci zjistili, že Rusové jsou jejich bratři chovající se k nim lidsky na rozdíl od kyjevské bandy.

28. 10. 2023 12:46
Ohodnotit příspěvek :
     

To je rozum,Náckové nemají životnost … 😀