politika

Pokud se válka rozšíří, stanou se západní zařízení novým cílem?

Pokud válka v Gaze zavedla zcela nová pravidla boje v celém regionu, očekávají západní spojenci Izraele, že v rozšířené válce vyváznou bez újmy? Myslí si, že mohou vyzbrojit vojenskou agresi proti zemi a přitom zůstat v bezpečí ve svém hlavním městě?

Vojenský zpravodaj The Cradle

Izraelský brutální devítiměsíční vojenský útok na Gazu má plnou podporu několika západních spojeneckých států, a to nejen v zásobování válečné mašinérie okupační armády širokou škálou výzbroje a munice, ale také prostřednictvím přímé vojenské účasti. Spojené státy a Británie například poskytly životně důležité průzkumné a zpravodajské údaje a vyslaly své speciální jednotky na pomoc Izraeli ve vojenských operacích.

Zpráva New York Times z 8. června odhalila, že americké síly pomáhaly Izraelcům při záchraně čtyř izraelských zajatců z uprchlického tábora Nuseirat v Gaze, přičemž zabili nejméně 274 palestinských civilistů a tři další zajatce a zanechali přes 698 zraněných. Podle izraelských zdrojů deníku poskytly USA a Spojené království letecké a kybernetické zpravodajství, které Izrael nemohl získat sám.

Dne 29. května  mediální projekt Declassified UK oznámil, že Londýn povolil bezprecedentních 60 letů směřujících do Izraele s použitím nákladních letadel, která startovala z britské letecké základny RAF Akrotiri na Kypru, což je zařízení tajně používané americkým letectvem k přesunu zbraní do Izraele. 

Britská vláda neodhalila obsah přepravovaného leteckého nákladu – a tvrdí, že neobsahuje žádnou „smrtící pomoc“. Londýn místo toho tvrdí, že lety RAF do okupačního státu slouží k podpoře „diplomatického zapojení“ s Tel Avivem a repatriaci britských subjektů – což je zvláštní využití vojenských letadel, když je izraelské letiště Ben Gurion stále v provozu pro pravidelné cestující.

Od té doby, co těsně po vypuknutí války Londýn energicky uplatnil svou D-Notice, vojenskou a bezpečnostní směrnici, jejímž cílem je zabránit sdělovacím prostředkům zveřejňovat informace, které by mohly poškodit národní bezpečnost, konkrétně týkající se operací britských výsadkových speciálních sil (SAS) v Gaze. Od vydání směrnice dne 28. října 2023 nebyly zveřejněny žádné další informace.

Jak západní rozvědka proniká do západní Asie

Ale všechny tyto snahy o utajování byly podkopány během izraelské nepřiměřené vojenské operace s cílem zajistit propuštění zajatců během nedávného fiaska v táboře Nuseirat. Objevila se populární videa izraelské helikoptéry přistávající vedle nedávno postaveného mola humanitární pomoci USA za 320 milionů dolarů a „nákladních vozů“ převážejících speciální operační týmy, které byly během operace lemovány obrněnými vozidly.

Média poté uvedla, že desítky amerických a britských dronů pomáhaly při útoku na tábor Nuseirat, údajně poskytováním průzkumných služeb izraelské armádě.

Tyto incidenty zdůrazňují nejen přímou účast západní armády ve válce v Gaze, ale také bezostyšné využívání diplomatického krytí nebo humanitární práci k přípravě a provádění vojenských akcí, které vedly k masovým civilním obětem a válečným zločinům, jak popisuje mnoho institucí OSN. . 

Otázkou nyní je, zda se západní zařízení a jednotky stanou terčem, když se válka rozšíří – potenciálně do Libanonu, vzhledem k evidentní tajné dohodě západních států na izraelských agresích – zejména těch, které zjevně porušují mezinárodní normy a zákony.

Ačkoli využívání ambasád a civilních institucí – v moderním slova smyslu – jako základny pro shromažďování zpravodajských informací a zahajování speciálních misí není novou praxí a sahá minimálně do devatenáctého století, současný vývoj v oblasti technologií a výpočetní techniky umožnil těmto zařízením fungovat jako špionážní a odposlouchávací centra, která monitorují a uchovávají informace po celé zemi.

To, co bylo dříve nemožné, se stalo realitou prostřednictvím bezdrátové komunikace a internetu. Informace, která se dříve získávala nasazováním odposlouchávacích zařízení, lze nyní získat prostřednictvím běžného smartphonu – a data jsou odesílána do těchto center umístěných v suverénních státech.

Letecký pohled na komplex velvyslanectví USA, severní Bejrút.

„Druhá největší ambasáda USA na světě“

Na ploše přibližně 174 tisíc metrů čtverečních, asi 13 kilometrů od libanonského hlavního města Bejrútu, leží druhé největší velvyslanectví v západní Asii – a ve světě. Nové velvyslanectví USA v Bejrútu svou velikostí překonává pouze jeho protějšek v bagdádské „zelené zóně“. 

Když odečteme obrovskou velikost ambasády a její náklady ve výši téměř miliardy dolarů, existuje mnoho otázek ohledně potřeby takových zařízení a toho, co obsahují.

Počítačově generované snímky zveřejněné ambasádou ukazují komplex s mnohapatrovými budovami s vysokými skleněnými okny, zábavními plochami, bazénem obklopeným zelení a výhledem na libanonskou metropoli. Podle webových stránek projektu komplex zahrnuje kanceláře, reprezentativní bydlení pro zaměstnance, komunitní zázemí a související podpůrná zařízení.

V květnu 2023 webová stránka Intelligence Online oznámila, že masivní miliardový komplex bude zahrnovat zařízení pro sběr dat, místo se připravuje jako nové regionální ústředí pro americké zpravodajské služby.

Zpráva říká, že kvůli své blízkosti k Sýrii je „Libanon považován za bezpečné a strategické místo pro rozmístění zpravodajských agentů, kteří jsou již v regionu a také nového personálu, který je vybírán přímo z agentur sídlících ve Washingtonu“.

Výstavba nové americké ambasády, 13 kilometrů severně od libanonského hlavního města Bejrútu.

Ačkoli není možné získat přesné informace o projektu tohoto velvyslanectví, výkopy pod úrovní povrchu, použití železobetonu v konstrukci a jeho opevněné umístění na vrcholu kopce naznačují, že v jeho provozu toho bude více, zejména proto, že existuje několik precedentů zapletení americké diplomatické mise v Bejrútu do práce zpravodajských služeb. 

Bombardování americké ambasády v roce 1983 odhalilo vysoký počet obětí CIA – osm mrtvých, včetně hlavního analytika CIA pro západní Asii a ředitele Blízkého východu Roberta Amese, šéfa stanice Kennetha Haasse, Jamese Lewise a většiny zaměstnanců CIA v Bejrútu.

Velvyslanectví nebylo využíváno pouze jako centrum CIA, ale také jako klíčová regionální zpravodajská základna kvůli blízkosti Libanonu k moři a dvěma britským základnám NATO na jižním Kypru, Dhekelia a Akrotiri, odkud mohou rychle přiletět posily nebo vrtulníky.

Nedávným příkladem v roce 2020 je propašování agenta Amera al-Fakhouriho Washingtonem z americké ambasády pomocí vrtulníku Osprey.

Britské strážní věže na hranicích Libanonu

Dne 3. května Libanon oznámil návštěvu oficiální delegace a vysokého britského zpravodajského důstojníka, aby projednali výstavbu nových strážních věží Spojeného království. Ty jsou navíc k více než třem desítkám strážních věží, které Británie postavila během syrské války podél citlivé hranice mezi Libanonem a Sýrií. 

Podle úniků informací, o nichž informoval libanonský list Al-Akhbar, britská delegace požádala libanonskou armádu, „aby schválila plán na vybudování strážních věží podél hranic s okupovanou Palestinou, podobných těm, které existují na východní a severní hranici se Sýrií“.

Po návštěvě libanonský dočasný premiér Najib Mikati prozradil: „Výstavba věží a přijetí opatření podél hranice jsou podmínkami Izraele pro zastavení války s Libanonem”.

Loni v únoru obdrželo libanonské ministerstvo zahraničí oficiální protestní nótu Sýrie klasifikující britské strážní věže jako hrozbu pro syrskou národní bezpečnost na několika úrovních. Hlavní hrozbou je citlivé zpravodajské a špionážní vybavení věžových systémů, které „pročesává syrské území do hloubky a shromažďuje informace o syrském vnitrozemí“. 

Podle zprávy Al-Akhbar„informační výstupy z tohoto zařízení se dostávají do rukou Britů a izraelský nepřítel je použije k zacílení na syrské území a provádění úderů hluboko uvnitř Sýrie“. Syrské memorandum také odkazuje na „přítomnost některých britských důstojníků ve věžích“.

30 stop vysoká britská strážní věž poblíž libanonsko-syrské hranice. Bezpečnostní kamery monitorují okolí na hraničním bodě na hranici Libanonu se Sýrií (Foto Velitelství libanonské armády, Orientační ředitelství)

38 britských strážních věží, o kterých se tvrdí, že pomáhají libanonským úřadům v „boji proti pašeráctví“, místo toho vyvolává mnoho otázek, včetně toho, proč jich bylo postaveno tolik. Proč tyto věže obsahují také tepelné monitorování, odposlechy, signální zpravodajství a komunikační zařízení – zejména ve světle úzkého vztahu mezi Tel Avivem a Londýnem a periodické přítomnosti britských důstojníků v těchto věžích pod záminkou výcviku libanonské armády

Velící důstojník libanonských ozbrojených sil (LAF), v obsáhlém rozhovoru pro The Cradle v srpnu 2021, popírá veřejná prohlášení Londýna o věžích a říká: „Dnes je cílem věží monitorovat pohyb Hizballáhu a Syřanů.“ 

Holandské speciální jednotky v Dahiyeh

V březnu zajal Hizballáh několik nizozemských vojenských sil skrytě operujících v Dahiyeh, jižním předměstí Bejrútu, kde sídlí několik úřadů libanonského odboje. Zadržení, u kterých bylo nalezeno (a ve vozidlech) vojenské vybavení a moderní komunikace v hodnotě stovek tisíc dolarů, tvrdili, že operovali pod záštitou holandského velvyslanectví v Libanonu.

Během vyšetřování Nizozemci tvrdili, že vstoupili na jižní předměstí v rámci cvičení pro evakuaci nizozemských občanů a diplomatů v případě války. V této oblasti však nepobývali žádní nizozemští státní příslušníci z velvyslanectví. Bylo také zjištěno, že vojáci o své misi s nikým nekomunikovali, nehlásili svou misi libanonskému ministerstvu zahraničí, libanonským bezpečnostním službám ani ambasádě své země.

Tentýž měsíc byl zatčen španělský občan za natáčení na stejném jižním předměstí Bejrútu, aby se později zjistilo, že má diplomatický pas a že jeho telefon obsahuje pokročilý software, který znemožňuje přístup k jeho datům. 

Tyto události a nesčetné množství dalších příkladů ukazují, že některé západní vlády nepřetržitě využívají západní diplomatická a civilní zařízení ke shromažďování zpravodajských informací nebo k provádění výcviku speciálních misí v suverénním Libanonu. 

Tyto akce představují flagrantní porušení Vídeňské úmluvy o mezinárodních vztazích a Vídeňské úmluvy o konzulárních stycích, které zakazují diplomatům velvyslanectví provádět špionážní činnost.

Tyto akce ohrožují nejen civilní obyvatelstvo, ale také tisíce profesionálních diplomatů v zemi, všechny diplomatické mise a civilní zařízení používaná jako krytí pro nezákonné operace. Zatahují také jinak imunní diplomatická zařízení do právního rámce „nepřátelských akcí“, ať už záměrných nebo náhodných.

Toto nebezpečí je posilováno opakovaným porušováním diplomatických a mezinárodních norem ze strany Izraele, které jsou buď ignorovány nebo chráněny západními spojeneckými státy. Například izraelské bezprecedentní vojenské údery na budovu íránského konzulátu v Damašku v dubnu nebyly zaslouženě odsouzeny ze strany většiny západních hlavních měst, což Izraeli pomohlo vyhnout se nezbytné důtce Rady bezpečnosti OSN. 

Vzhledem k tomu, že základní hodnotou mezinárodních norem je precedens a událost, na které je tento zákon postaven, zvyšuje se možnost, že takové útoky podporované Západem se divoce vrátí a povedou k odvetnému zacílení na západní zařízení a ambasády – to vše v kontextu nově vytvořených právních precedentů a zvyků, které již nezakazují údery na podezřelá nevojenská zařízení.

Dosud není známo, do jaké míry mohou západní vlády očekávat, že zachovají svůj dvojí standard při uplatňování mezinárodního práva a zvyků, zejména pokud se válka v Gaze, kterou materiálně podporují, rozšíří do Libanonu nebo jiných západoasijských regionů. 

Osa odporu, která v posledních devíti měsících normalizovala vojenské útoky na Izrael, raketové útoky na izraelské námořní lodě a týdenní útoky na americkou a britskou námořní flotilu, je na pokraji eskalace – jako v případě deklarované války proti Libanonu – a vzniku nových souborů cílů, které předčí ty předchozí.

Zahrnuje to americkou ambasádu v Bagdádu, největší v regionu – a na světě – kde sídlí 10 tisíc amerických zaměstnanců a vojáků, nebo, blíže k domovu, druhé největší velvyslanectví v západní Asii, americké velvyslanectví v Bejrútu?

Je těžké si představit, že taková zařízení zůstanou bezpečná, pokud bude zjevné zapojení Západu pokračovat, což, jak již víme, vede k neustálému a každodennímu přísunu zbraní, které pohání izraelskou válečnou mašinérii a poskytuje Tel Avivu vojenské zpravodajské služby a data o zamýšlených cílech.

Bude ještě obtížnější ochránit diplomatické mise, pokud se prozradí, že v podstatě fungují jako vojenská velitelská centra nebo zpravodajská centra během vedení války. Zacílení na tato zařízení – která již porušují Vídeňskou úmluvou – může snadno spadat do rámce sebeobrany a reciprocity, pokud budou západní státy a Izrael pokračovat v normalizaci těchto nezákonných aktivit.  

Jestliže válka v Gaze zavedla zcela nová pravidla boje v celém regionu, očekávají západní spojenci Izraele, že v rozšířené válce vyváznou bez újmy? Myslí si, že mohou vyzbrojit vojenskou agresi proti zemi a přitom zůstat v bezpečí ve svém hlavním městě?

https://1url.cz/C1iu8

Původní článek

sdílet na

Souhlas
Upozornit na
25 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Jaris
4. 7. 2024 06:11
Ohodnotit příspěvek :
     

https://www.islam-radio.net/jewish-photos/manipulat-the-wold/world-leaders-manipulated.htm

Kazda dulezita verejna osoba, at uz politik nebo sereblita se musi zidakum poklonit u byvale rimske pevnosti zvane Fort Antonia, kterou si zidaci prejmenovali na zed narku. Jinak si ani neskrtne.Tam vsechny pokorene osobnosti skladaji zidakum jakousi prisahu a vecnou poslusnost. Vyse zmineny link uvadi fotografie prozidackych poseru. Seznam postrada ceske zmetky.Ti jsou k nalezeni jinde. A ze tech bezpaternich sracu je!
Jakmile se nekdo hlasi k Izraeli jako ke svym panickum, je u me nevolitelny.

Pavel z Moravy.
4. 7. 2024 10:05
Odpovědět  Jaris

Nu, dokud ty 2 země, tedy USA a GB nedostanou pořádně na frak, klid na planetě nikdy nebude. Na to se dá i vsadit.

Spam Janka
4. 7. 2024 12:13
Odpovědět  Jaris

preco prisaha a vecna poslusnost? Prisaha je nieco, co cloveka vnutorne viaze, nie, ze vramci statnej navtsevy ta niekam privedu a ty sa uklonis, asi ako pred Slavinom v Bratislave. Kazdy politik, vratane Putina, ktory bol na statnej navsteve Izraela, tam siel. Nemam ale pocit, ze kazdy sa citil byt viazanym tymto ako svojou prisahou

Jaris
4. 7. 2024 13:03
Odpovědět  Spam Janka

Samozrejme, ze jsou vazani onou prisahou. Nikdo, kdo byl VYBRAN a podporen temito cernymi klobouky, a to se tyka bohuzel i Putina, se neodvazi nic verejne rici proti sadistickym praktikam Izraele. Vsichni vedi, ze to, co pacha dnesni Izrael je bezcitna genocida Palestincu, ale nikdo z nich si netroufa Izrael kritizovat a radeji mlci.

JoFa
4. 7. 2024 07:09
Ohodnotit příspěvek :
     

Čím by som začal, asi tým, že vojna s NATO nebude a dôvody sú:
1. Gargamelov dnešní článok popisuje výroky z Trumpovho tímu a keďže Trump je jasným víťazom volieb bude dôležitý mier:
” A dva pravděpodobní vysocí bezpečnostní hodnostáři budoucí Trumpovy administrativy novinářům představili budoucí plány USA – donutit Ukrajinu, aby se vzdala velké části svého území výměnou za mír s Ruskem.”
https://zemavek.sk/prvy-demokraticky-zakonodarca-v-usa-vyzval-bidena-aby-vzdal-boj-o-biely-dom/
2. Prečo bol Orbán v Kyjeve a po 12 rokoch to popisujú hneď 2 články-hovoriť o mieri!!!
https://cz24.news/sokoval-vsetkych-vo-francuzsku-boli-orbanovym-konanim-ohromeni-potvrdil-lider-strany-patrioti-florian-filippo/
https://www.hlavnespravy.sk/madarsko-a-ukrajina-slubuju-ze-prekonaju-rozpory/3551686
Takže US chce mier a teda zachrániť svoje investície na Ukrajine a očakávajú, že im Putin časť nechá-nato som zvedavý aj ja. A koho tam pošlú no poskoka z Maďarska, ktorý by tam nešiel určite- ale musel! a tak jedná o mieri a očakávam tam o chvíľu ďalšieho zo SR Pele alebo Fico naklusá tiež tlačiť Alzáka

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
4. 7. 2024 07:17
Odpovědět  JoFa

Pokračujem, lebo mi to tam nevliezlo. Takže nemôžu tam posielať chciválkov z EU, preto tam chodia mierotvorcovia aby to riešili, chciválkovia v Európe skončia, Macron, Sunak, Fiala to pôjde všetko do prde.le, US a korporácie chcú mier a biznis je biznis!

JoFa
4. 7. 2024 07:20
Odpovědět  JoFa

Tento biznis na Ukrajine a dlhové otroctvo je totiž dlhodobejší ako vyzbrojovanie Ukrajiny a zmysluplnejší-konečne to US pochopili a aj to že túto vojnu nevyhrajú, Čierne more už majú vo vzduchu zablokované to v predošlom článku..
Myslím, že teraz sa ukáže čo je v Rusku za vládu-buď Rusi obsadia Kyjev a bude to rozhodovanie po rusky, alebo Puťko vyhovie západu a nechá im časť Ukrajiny- na tento výsledok sa už nemôžem dočkať.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
4. 7. 2024 15:48
Odpovědět  JoFa

A k Sunakovi vám dá info Janina z Londonu, už je špina na neho nachystaná sledujte zajtra:
https://cz24.news/zmena-svetove-politiky-startuje-dnes-na-den-nezavislosti-co-se-deje-video-cz-18-min/

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
4. 7. 2024 07:59
Odpovědět  JoFa

.. klidně si vsadím, že Moskva na příměří nepřistoupí, nemá s tím dobré zkušenosti. Příměří by znamenalo jen oddechový čas, který by Západ využil pro výcvik, dozbrojení a přípravu na další boje. Celé už to zašlo příliš daleko, aby si Moskva mohla cosi takového dovolit…

JoFa
4. 7. 2024 09:08
Odpovědět  Boomer

Ja s vami súhlasím, ale nevsadím si a asi sa vám to nebude moc páčiť, pretože ak je za tým RŽK/ rusžidkongr./, tak to upečú tak, aby to vyhovovalo aj židovským bankárskym rodinám, korporáciám a nechajú im časť Ukrajiny, je mi ťažko uveriť že nosáči pôjdu proti sebe, tak aby zničil jeden druhého, ale riziko čo spomínate je obrovské do budúcnosti.
Necháme sa prekvapiť.

Spam Janka
4. 7. 2024 12:16
Odpovědět  JoFa

tak ale cast UA im podla mna necha Putin bez ohladu na Zidov. Proste niekto tie dlhy platit musi, skor ci neskor by to skoncilo na chrbate Ruska, tak ako v 60 rokoch si Briti presadili platbu starych dlhov u ZSSR. Ked ale UA bude existovat povedzme v podobe zapadnej UA, ktora tak blahoslavi Banderu, tak Rusko bude mimo obliga, nebude musiet im obnovovat infrastrukturu a zaroven bojovat proti teroristom, ktori sa odtial urcite budu poriadne rojit, bude to pre nich v urcitej miere lahsie

JoFa
4. 7. 2024 15:46
Odpovědět  Spam Janka

Lenže v 60 rokoch mali Briti inú moc ako teraz, to za prvé a za druhé, Rusko ako víťazná mocnosť prehodnotí všetko na Ukrajine, všetky zmluvy a dlhy nebudú Ukrajina zanikne a keď nie je dlžník, nie je ani dlh. Tohoto scenára sa židosatani boja ako kríža. Myslím si, že je na pozadí už všetko dohodnuté s Puťkom, inak by to tak naraz v Európe neotáčali, ale nechcem predbiehať. /Dávnejšie som tu písal o psovi zahnanom do kúta a kostička ho ukľudní/
Miesto blonďatého mopu B.Johna, ktorý vojnu začal, prišiel poeticky Orbán a vysvetlil to Alzákovi aby vojnu skončil.-Dobré nie?
Svojprávnosť čo len jediného štátu v Európe je veľká ilúzia.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pijack
4. 7. 2024 11:43
Odpovědět  Boomer

100% souhlas. Mírové dohody NE !!! Rusko musí Ukáčka dorazit.

JoFa
4. 7. 2024 15:49
Odpovědět  Pijack

To je aj moje prianie, avšak realita bude zrejme iná, uvidíme…Ak to nedopadne ako píšeš a bude to ako si myslím, Putin bude mať doma veľké problémy, ale keďže je tam zabetónovaný do ďalších volieb- zrejme vydrží, ale ďalšie voľby už nebude.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
4. 7. 2024 17:09
Odpovědět  JoFa

Ak by som mal byť prorokom, tak by som to “tipol” takto:
Už som popísal možnosti a nevylučujem aj ďalšie, ale je to len pocit:
Rusko obsadí Kyjev a dobyje Ukrajinu/ víťaz musí byť/, vytvorí na nej neutrálnu zónu, kde bude operovať západ ale bez zbraní=úplné ekonomické dojenie. Rusi si nechajú samozrejme strategické časti vrátane Odesy a finito. Musíte použiť myslenie žida, ak bojujú židia medzi sebou. Takto si Putin udrží popularitu čiastočne a uspokojí nosáčov západu. Spam Janka a jej názor ma k tomu doviedla. Ak máte niečo lepšie, tak sem s tým.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
4. 7. 2024 17:41
Odpovědět  JoFa

Tento projekt má však jednu zásadnú otázku. Čo bude so SR a ČR? Ak nás Rusi pustia k vode, západ sa o nás postará to je jasné=otroctvo.
Ak nám dajú slobodu, tak sa staneme neutrálne štáty, čo je môj veĺký sen!
Stredná európa sa tak vymaní z akéhokoľvek konfliktu, nebudeme vynakladať žiadne financie na zbrojenie a môžme budovať našu infraštruktúru bez obáv. Môžeme vytvoriť spoluprácu s celým svetom a nebudeme sa organizovať v žiadnych spolkoch.
Ja byť Ficom, tak idem do Ruska a požiadam o tento scenár, takto sa ten blb môže zapísať do dejín SR- uvidíme.
Slovensko sa zjednotí a zavládne skutočný mier.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pijack
4. 7. 2024 07:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Včera jsem opět zaslechl od jednoho “významného” Američana (jméno si nepamatuji, nevím proč), který si pochvaloval jak je Amerika svobodná země… A že za tu svobodu stojí zato bojovat a obětovat se. Tož mě napadlo – kdo tu Ameriku ohrožuje? Kdo jim bere svobodu? ONI si tu svobodu představují tak, že budou válčit na druhé straně polokoule a zabíjet domorodce, protože jim tu svobodu chtějí zakázat a USA okupovat? Co si o sobě myslí? Panebože to jsou sebestřední tupci !!!

JoFa
4. 7. 2024 07:41
Odpovědět  Pijack

Nie len to, ale ich vôbec nezdvihlo zo stoličiek, že predošlé volby boli manipulované, mali dôkazy a videá a vrcholom je že “červený gombík” ovláda dement, ktorý má také výpadky, že nevie kde je a držia ho na tabletách a turboinfúzkach aby sa vôbec vykoktal a vedel kde je.
Masírujú ich tam dobre, keď ich trápi vonkajší nepriateľ a vnútorný satanistický systém je v poriadku-čistá psychiatria totok.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
4. 7. 2024 08:52
Odpovědět  JoFa

.. toho funkčního “červeného gombíka” pod chvějící se rukou presidenta USA bych se až tak moc neobával, takhle nezodpovědní jeho loutkovodiči nejsou…

JoFa
4. 7. 2024 09:11
Odpovědět  Boomer

Určite áno, ale z princípu je to predsa nezodpovedné a aj úplný blb v Amerike musí pochopiť, že americký prezidentský systém je už dávno nefunkčný.

Boomer
4. 7. 2024 20:28
Odpovědět  JoFa

.. naopak, americký presidentský systém funguje. Cokoli loutkovodiči pos*rou, odnese president, ten přece za všechno zodpovídá! Je zvláštní, jak se v poslední době “zneviditelnila” madam Kamala, zřejmě něco očekává a jako ten kulak Vata moudře usoudila, že “nemosí byt u fšeckého”..

A já taky.. jdu otevřít si lahvinku Hibernalu, uvidíme, jak mu prospělo šest let klidu a míru. Tož dobrou…

Markýza
4. 7. 2024 21:16
Odpovědět  Boomer

Ona byla ta Kamala někdy zviditelněná?

JoFa
4. 7. 2024 16:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Niečo na pobavenie-pošlite to Fialovi, nech začne dodávať aj do Nemecka!:
https://cz24.news/zavolajte-rusov-comu-celi-nemecky-bundeswehr-odhalil-irsky-novinar/

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Tom
4. 7. 2024 18:12
Odpovědět  JoFa

Ale né, tomu se přece věřit nedá, aby Německo mělo jen 60 000 pušek pro 200 000 vojáků. Ta zpráva mi přijde jako jedna z těch účelových a krycích.

JoFa
4. 7. 2024 18:32
Odpovědět  Tom

Jasné,píšem na pobavenie, nie je tam zdroj. Twiter to nie je zdroj.
Ale si v strehu, to je dobre.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$