politika

Po likvidaci 60 žoldáků v Charkově si ministerstvo zahraničí RF předvolalo francouzského velvyslance

Oficiální zástupkyně resortu Maria Zacharova uvedla, že Ministerstvo zahraničních věcí Ruské federace si po likvidaci zahraničních žoldáků v Charkově předvolalo francouzského velvyslance Pierra Levyho.

V souvislosti se zničením ruskými ozbrojenými silami místa dočasného rozmístění zahraničních bojovníků v Charkově, mezi nimiž bylo několik desítek Francouzů, byl francouzský velvyslanec předvolán na ministerstvo zahraničí,” uvedla diplomatka.

Ministerstvo obrany Ruské federace již dříve informovalo, že ruská armáda v úterý přesným úderem zasáhla budovu s francouzskými žoldáky v Charkově, přičemž zabila přes 60 ozbrojenců a zranila více než dvacet.

Francouzskému velvyslanci v Rusku bylo řečeno, že smrt Francouzů v Charkově má ​​na svědomí Paříž.

Francouzskému velvyslanci Pierru Levymu, který byl 19. ledna předvolán na ruské ministerstvo zahraničí, bylo řečeno, že smrt francouzských žoldáků v Charkově má na svědomí Paříž, která toleruje mechanismy pro vysílání žoldáků na Ukrajinu.

Uvádí se to ve zprávě na webu ministerstva zahraničí Ruské federace.

Ministerstvo zahraničí poznamenalo, že skutečnost, že Západ, včetně Francie, vede „válku v zastoupení“ a neustále zvyšuje dodávky zbraní a vojenského materiálu Zelenského režimu, je v rozporu s prohlášeními o důležitosti nastolení míru a také vyvolává eskalace.

Ministerstvo uvedlo, že takové akce vedou k četným civilním obětem a dělají z Francie spolupachatele válečných zločinů kyjevského režimu.

„Doufáme, že široká francouzská veřejnost konečně dostane pravdivé informace o skutečném rozsahu francouzského zapojení do konfliktu a pochopí odpovědnost za smrt a utrpení stále většího počtu lidí,“ uvedlo ministerstvo zahraničí.

Francouzský velvyslanec bez komentáře odešel z budovy ministerstva zahraničí.

Předseda Státní dumy Vjačeslav Volodin:

Francouzský velvyslanec v Moskvě byl předvolán na ruské ministerstvo zahraničí v souvislosti se zničením zahraničních bojovníků ozbrojenými silami naší země v Charkově. Bylo zlikvidováno více než 60 žoldáků bojujících na straně ukrajinských ozbrojených sil. Jak se ukázalo, šlo o francouzské občany.

Ale ve Francii je žoldnéřská činnost zákonem zakázána. Vzhledem k tomu si toto téma zaslouží, aby se jím zabývali poslanci Státní dumy a obrátili se na Národní shromáždění Francouzské republiky. Je pro nás důležité vědět, zda si jsou vědomi toho, že někdo porušuje zákon a posílá ozbrojence bojovat na Ukrajinu.

V historii vztahů mezi našimi zeměmi jsou různé etapy. Bývaly doby, kdy naši dědové a pradědové společně bojovali proti fašismu. Ale dnes, jak se ukazuje, francouzští žoldáci umírají pro nacistický režim na Ukrajině.

Vědí o tom francouzští občané a poslanci, kteří zastupují jejich zájmy?

Na příštím plenárním zasedání Státní dumy rozhodně zvážíme odvolání k francouzskému parlamentu s výše uvedenými otázkami.

https://t.me/vv_volodin/746

Bývalý analytik CIA: žoldáci v Charkově mohli být součástí francouzské operace:

Žoldáci zabití v Charkově mohli být součástí tajné operace francouzské rozvědky a armády, naznačil bývalý analytik CIA Larry Johnson v rozhovoru s RT.

Johnson poznamenal, že to není nic nového: Francouzi, Britové a Američané byli do konfliktu zapojeni od samého začátku. Za poslední dva roky se Francie nijak nesnažila s tím skoncovat, zdůraznil.

„Myslím, že je v tom víc než jen přání vydělat peníze. Mám vážné podezření, že takový počet žoldáků a zvláště v takové koncentraci svědčí o nějaké tajné operaci prováděné francouzskou rozvědkou a francouzskými ozbrojenými silami ve snaze poskytnout pomoc Ukrajině a doplnit to, co už Kyjev nemá resp. má v nedostatečném množství,“ řekl Johnson v rozhovoru.

Bývalý kapitán francouzské vojenské rozvědky Pierre Place řekl, že přítomnost francouzských žoldáků na Ukrajině dělá z Paříže spolupachatele konfliktu. 

Jsou tam, ačkoli o tom nikdo nemluví, což ukazuje, že Francie se systematicky a nezákonným způsobem nachází v pozici spoluúčastníka. Děje se to bez souhlasu lidí, když jsme zataženi do konfliktu, kterého se absolutně nechceme účastnit,” řekl bývalý voják. 

Podle jeho slov se tak děje v zájmu NATO.

Place poznamenal, že Francouzi o tom nevědí, protože se o tom nemluví, přestože francouzské bojové skupiny byly mimo jiné v řadách Azova (teroristická organizace zakázaná v Rusku). Place řekl, že ti, kdo jdou bojovat za Ukrajinu, jsou většinou bývalí vojáci, kteří pocházejí z řad extremistů z krajní levice a krajní pravice. 

Jsou to lidé, kteří postupně přešli k logice nacionalismu a poté neonacismu. A řekli si: je tu stát, kde o sobě nacisté mohou dát vědět, to je Ukrajina. Jsou přesvědčeni, že mohou sloužit ideologii neonacismu tím, že půjdou na Ukrajinu,” řekl bývalý zpravodajský důstojník.

Poznamenal, že ve Francii si nepřejí, aby se vrátili do vlasti. 

Samozřejmě, Francie je tím znepokojená. Jsou to lidé vycvičení ve válce, kteří jsou schopni narušit pořádek ve Francii. To znepokojuje především zpravodajské služby, protože po návratu mohou ve Francii způsobit chaos,” dodal Place.

Poslanec francouzského parlamentu Frederic Mathieu v srpnu zaslal výzvu ministrovi vnitra Geraldu Darmaninovi, kde upozornil na bezpečnostní rizika spojená s návratem ozbrojenců, kteří bojovali na Ukrajině. Mezi 400 Francouzi, kteří od začátku konfliktu odešli na Ukrajinu, je podle něj asi stovka ozbrojenců, která se otevřeně hlásí ke krajně pravicovému hnutí.

https://1url.cz/cufAA

Francie označila přítomnost žoldáků na Ukrajině za „hrubou ruskou manipulaci“:

Francouzské úřady odmítly uznat přítomnost krajanů bojujících na Ukrajině a francouzské ministerstvo zahraničních věcí označilo informace o zničení desítek francouzských žoldáků v Charkově za „hrubou manipulaci Rusů,“ uvádí RIA Novosti.

Francie nemá žádné žoldáky ani na Ukrajině, ani nikde jinde,“ uvedlo v prohlášení ministerstvo zahraničí.

Připomeňme, že úder na francouzské žoldnéře v Charkově byl zasazen v úterý. 

“Více než 60 militantů bylo zničeno, více než 20 bylo převezeno do zdravotnických zařízení,” zdůrazňuje v prohlášení ruské ministerstvo obrany.

sdílet na

53 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
komoří Lang
19. 1. 2024 22:32
Ohodnotit příspěvek :
     

…se nedivím, že hosanek ani necek – mohl na Marušce oči nechat a navíc její inteligence je odzbrojující.

stefan
19. 1. 2024 22:42
Odpovědět  komoří Lang

Odisiel s plnov plienkov znacky Biden. Na jedno pouziti.

pedro
19. 1. 2024 22:50
Odpovědět  stefan

Chodil si do školy demente?

Gales
20. 1. 2024 11:39
Odpovědět  stefan

Na odchodu měli tomu velvyslanci dát vozejk s mrtvolama frantíků a ať táhne.

Pravdomluvny
20. 1. 2024 12:06
Odpovědět  Gales

Myslite ty puzzle co z nich zbyly?

Tupý hulvát
20. 1. 2024 08:06
Odpovědět  komoří Lang

Nepletete si mluvčí s někým jiným?

komoří Lang
20. 1. 2024 09:12
Odpovědět  Tupý hulvát

…s někým jiným? Vy snad znáte jinou ženu v politice, která řekne tak málo slovy, tak hodně moc?
Možná snad naše Danuše, ta vlastně taky dokáže málo slovy říct strašně moc. 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pravdomluvny
20. 1. 2024 10:24
Odpovědět  komoří Lang

Ta dovede po hodině kecání říct velký 💩😎

komoří Lang
20. 1. 2024 10:36
Odpovědět  Pravdomluvny

Jasně že. Souhlas. Tam sem měl spíš na mysli tu její nejslavnější údernou větu, že její nevýhodou v politice je, že je mladá a pohledná.
A tím o své inteligenci velice výstižně a krátce řekla vše. Asi tak.

Pravdomluvny
20. 1. 2024 12:08
Odpovědět  komoří Lang

Intelekt je neviditelný pro toho,kdo ho nemá…..a Nerudová nemá 😅

Boomer
20. 1. 2024 17:54
Odpovědět  Pravdomluvny

.. pánové, jste zcela mimo mísu. Pokud byl na ministerstvo zahraničí Ruské federace předvolán velvyslanec Francouzské republiky, musel být přijat ministrem zahraničí Ruské federace, aby pohovor měl patřičnou váhu.
Mluvčí paní Zacharovová je pověřená informováním veřejnosti a médií…

komori Lang
20. 1. 2024 18:21
Odpovědět  Boomer

Dal sem vám za to palec nahoru. 🙂 Jak tam nebyl zmíněn Lavrov, zapracovala u mě automatika.

Jura
20. 1. 2024 19:00
Odpovědět  komori Lang

Frantík byl uchvácen neodolatelností Lavrova.

Boomer
20. 1. 2024 22:02
Odpovědět  komori Lang

.. tož já bych měl Zacharovou taky jako první volbu osobního kontaktu, ale já si tu “skromnost” můžu dovolit, nejsa diplomatem, podléhajícím přísnému protokolu…

https://www.bing.com/images/blob?bcid=qOTj29bmr5MGbg

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pravdomluvny
20. 1. 2024 22:10
Odpovědět  Boomer

My se bavili o Nerudový 🤓

Boomer
20. 1. 2024 22:17
Odpovědět  Pravdomluvny

.. já vím, její esprit ve srovnání s Marusjou je na úrovni dobře zamražené makrely…

All
19. 1. 2024 22:48
Ohodnotit příspěvek :
     

45 minut sklíčenosti francouzkého velvyslance.Odchází beze slov.Svědomí,pokud ještě nějaké zbylo,nepromluvilo,nemohlo.Spravedlnost existuje,přichází ,,Shůry ” do duší čistých. Svědomí pochází z ,,Vyššího Principu” a je darem,pomáhá kontrolovat život. Znovu je chaos a utrpení ve světě,způsobené zlem.Existuje pradávná informace od předešlých civilizací:,, Na Zemi se zrodí národ spravedlivý ve slovu i konů,bude srdcem Země a bude sjednotitelem”.Kosmické rytmy se obnoví,Země se obrodí.Ten národ bude mít zvláštní dar Slova.Prastaré proroctví z předešlé civilizace se naplnilo.

Tupý hulvát
20. 1. 2024 08:18
Odpovědět  All

V pořadí třetí,nebo čtvrté PŘEDCHOZÍ civilizace?Mám v tom chaos.Mám pocit že ze čtvrté se žádné informace nedochovaly,zato z třetí prý je jich tolik,že to ani podobní jako vy nezvládnou.Také jsem slyšel,že je to na radioaktivních textových tabulkách a blbě se to čte.

Mike
20. 1. 2024 11:59
Odpovědět  All

francouzské ministerstvo zahraničních věcí označilo informace o zničení desítek francouzských žoldáků v Charkově za „hrubou manipulaci Rusů,“ – a pozůstalým se pošle dopis, že je v rámci cvičení ve Francouzské polynésii sežral žralok.

Pravdomluvny
20. 1. 2024 12:09
Odpovědět  Mike

Podle zbytků z nich to byly piraně 😅

Markýza
20. 1. 2024 15:30
Odpovědět  Mike

Aby to bylo věrohodné, natočí hejno žraloků s přežranými břichy a blaženými výrazy 😎

Pravdomluvny
20. 1. 2024 17:41
Odpovědět  Markýza

Dezertéry z Banderonacistánu…..😎

katango
22. 1. 2024 17:39
Odpovědět  Mike

Už jsem četla i nějaká jména, ale někde na alternativě.

komoří Lang
19. 1. 2024 23:15
Ohodnotit příspěvek :
     

… totiž pár francouzských žoldáků si natočilo, jak zastřelili nějaké Ruské zajatce a Rusové to zjistili, zaměřili, odpalili, ZNIČILI.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
20. 1. 2024 22:18
Odpovědět  komoří Lang

..joóó, válka v přímém přenosu může být velmi riskantní…

Administrátor
P.A.Semi
20. 1. 2024 00:01
Ohodnotit příspěvek :
     

K tomuhle měli dnes článek v RT, že Francie popírá, že by tam měli nějaké své občany…
https://www.rt.com/news/590936-france-ukraine-neo-nazis/
Evidentně Francie lže…
πα½

Pravdomluvny
20. 1. 2024 08:26
Odpovědět  P.A.Semi

Lže minimálně od Mnichova 1938…..a není sama

ADx
20. 1. 2024 22:08
Odpovědět  P.A.Semi

https://skspravy.sk/svet/ukrajinsky-konflikt/francuzsko-uviedlo-ze-nemoze-zakazat-svojim-obcanom-bojovat-na-ukrajine/Šéf francúzskeho ministerstva obrany: Paríž nemôže svojim občanom zakázať bojovať na Ukrajine
Francúzsko nemôže zakázať svojim občanom bojovať na Ukrajine, povedal minister obrany Sebastian Lecornu v rozhovore pre televízny kanál LCI.
Tak sa ho pýtali na postavenie Francúzov, ktorí sa zúčastňujú konfliktu v bývalej sovietskej republike.
“Sú francúzski civilisti, ktorí išli bojovať na Ukrajinu v ukrajinskej vojenskej uniforme. Nemôžeme ich zakázať, stále sme demokracia. Títo ľudia podľa definície nemajú žiadne spojenie s francúzskymi ozbrojenými silami, nenosia francúzsku vojenskú uniformu a nie sú spojený s francúzskymi vojenskými inštitúciami,“ odpovedal šéf oddelenia.
Žoldnieri vo Francúzsku sú podľa súčasnej legislatívy trestným činom. Hrozí mu päť rokov väzenia a pokuta, ktorej výška môže dosiahnuť 75-tisíc eur.

No pekne sa z toho snaží vykľučkovať žabožrút.. Podľa zákona to je trestný čin, ale zakázať im to nemôžu..

Boomer
20. 1. 2024 22:22
Odpovědět  ADx

..víte, ono to zakazování stejně k ničemu není, dneska si koupíte letenku někam, a za pár hodin jste zouplna jinde, kde na vás zákony vaší země nemůžou…

Pravdomluvny
20. 1. 2024 08:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Po předvolání nezůstala frantikovi
Pampers suchá 😎

Tupý hulvát
20. 1. 2024 08:26
Ohodnotit příspěvek :
     

UŽ MĚ MAŽOU I TADY.

Pravdomluvny
20. 1. 2024 08:54
Odpovědět  Tupý hulvát

To jako fakt?🤔🥴

Slovan
20. 1. 2024 09:24
Odpovědět  Pravdomluvny

Velice pochybuji,ale zaznamenávám občasné blikance, ale to mi také může dělat moje technika.

Pravdomluvny
20. 1. 2024 10:26
Odpovědět  Slovan

Noooo,na techniku bych to nesváděl 🙈

Frank1
20. 1. 2024 09:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Frantici lzou jako anglosasove. Ja verim, ze tam nebyli nahodou, ze je to dalsi akce zapadu na zvyseni bojeschopnosti nackovskeho rezimu.
Rusove uz vyznam proxy (zastupnych) armad, bojujicich za jejich cile dokonale pochopili a budou je vyuzivat take.
Delaji uz nabor v celem svete pro tyto jednotky za presne stanovenych podminek.

Frank1
20. 1. 2024 09:14
Odpovědět  Frank1

Prvni zeme nasazeni bude Afrika pod Surovikinem.

komoří Lang
20. 1. 2024 14:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Omlouvám se, že je to mimo téma, ale tuší někdo tady, proč tak Zeman tenkrát najedou otočil a odsoudil Rusko po v pádu na Ukrajinu?
Při jeho vědomostech a přehledu musel přece vědět o převratu na Ukrajině ve 2014 a masakru v Oděse. Vůbec mi to k němu nesedí tahle reakce.
Já si totiž myslim, že na něj něco mají. A to něco, je jeho dcera. Tenkrát sem totiž v jednom dni zaznamenal, že se zúčastnila nějaké divoké párty z které bylo pořízeno video a nějaké fotky. A potom sem už nikdy o tom nezaslechl ani půl slova. Nikdy. Tak nevim.

katango
20. 1. 2024 14:34
Odpovědět  komoří Lang

Určitě na něj něco mají a určitě to je jeho dcera, v tom s váma souhlasím. Tvrdím to teda už dlouho, ale a,spoň nás je víc.

Markýza
20. 1. 2024 15:34
Odpovědět  katango

Popravdě, mně to tehdy taky zarazilo. To o dceři a večírku se ke mně dostalo až mnohem později, ale připadá mi to velice pravděpodobné, protože s ničím jiným by se Starý Ještěr nepáral: peníze mu byly fuk, oblíbenost mu byla fuk, moc jako taková taky – fakt zbývá jen ta Kačenka.

Zmatený
20. 1. 2024 15:53
Odpovědět  Markýza

Je jasné, že ho vydírají! A nebude to jen Kačenka. Prostě měl už na kahánku a jak se z toho posbíral. To nebylo zadarmo! Žít chce každý. Co třeba adenochrom? Netvrdil náhodou taky někde, že je žid? Hm, teorií se dá nasr*at kýbl…

Markýza
20. 1. 2024 17:05
Odpovědět  Zmatený

Takurčitěěě…….každý jsme Žid, ne? 😎

komori Lang
20. 1. 2024 16:07
Odpovědět  Markýza

Tak to sem rád, že ten večírek zaznamenal I někdo jiný. Z mého okolí totiž nikdo. Už sem si začal myslet, že sem se přehlíd. Když sem tenkrát slyšel to jeho odsouzení, nevěřil sem, že byl při vědomí. Ale čas bohužel ukázal, že byl.

Boomer
20. 1. 2024 18:00
Odpovědět  Markýza

.. myslím, že Starého ještěra z Vysočiny by nějaké/jakékoli video nedokázalo zlomit. Ano, s vysokou mírou pravděpodobnosti mu šlo a jde o dceru.. ale v současnosti už neštěstí za lidmi chodí i po horách…

Markýza
20. 1. 2024 18:22
Odpovědět  Boomer

Pokud to bylo HODNĚ lechtivé video Kačenky a hrozilo to virálem……vlastně bych se ani nedivila a udělala bych to asi stejně.

Boomer
20. 1. 2024 22:13
Odpovědět  Markýza

.. no, já bych jí nařezal páskem… a měsíc mejt nádobí ručně!!

Ferko
22. 1. 2024 18:10
Odpovědět  Markýza

Video jsem neviděl, ale viděl jsem tři fotky, které byly opravdu husté. Ale mohla to taky být fotomontáž. Na počítači se dají dělat kouzla.

Joe Arp
22. 1. 2024 19:12
Odpovědět  Ferko

Není třeba fotomontáž, stačí nasypat “objektu zájmu” cosi do pití a buchtička zahoří touhou, kompro je na světě. A že ho na starýho jezevce potřebovali jako sůl. Že vlítla do pastičky je mimo pochybnost, možná ani nevnímala, že jí točí. Odsuzovat jí a né ty, co jí zmákli je slaboduché!

Pravdomluvny
20. 1. 2024 17:42
Odpovědět  komoří Lang

Drží ho za koule kvůli dcerunce a synovi z prvního manželství….dle mého názoru.

Slovan
21. 1. 2024 13:27
Odpovědět  komoří Lang

Pane komoří tohle tvrdím na diskuzích už přes rok, že mu Kačka svoji zapálenou……asi hezky zavařila, ale to se podle mě dalo čekat a Zeman by s tím taky nic neudělal. Jakmile se v mládí zapálí lejtka, tak je to horší jak podebraná pata. Ale možná vám řeknu něco co nevíte. Zeman má z prvního manželství syna. A z toho plyne, že bude mít v noučata, COŽE. A jste skřípnutý natotata. 🙋‍♂️

komoří Lang
21. 1. 2024 21:27
Odpovědět  Slovan

Tak to sem rád, že nás pochybuje více.
Myslím si, že když si Zeman jenom představil, že by to video viděla ta Hyena novotny, tak hodil raději ručník ….

Slovan
22. 1. 2024 18:48
Odpovědět  komoří Lang

Zeman si s Putinem dost rozumněl, nevěřím že by proti němu šel. Nevěřím.

Miro 2
20. 1. 2024 19:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Celý Západ je plný politických podrazáků. Je jedno, které země se to týká. Jsou to prostě všechny země NATO. Nejvíc prokazují agresivitu Britové, Francouzi a Němci. Tito pokrytci, podvodníci a lháři se snaží obelhávat vlastní lid a světové veřejné mínění. Žoldáci jsou pak vrazi vycvičení k zabíjení a není mě jich vůbec líto, když špatně dopadnou. Ostatně jsou za toto riziko placení a musí počítat s tím, že sami budou zabiti. Francie by měla obdržet zásilku jejich mrtvých těl, aby se ukázalo jak zvráceně lže.

Jura S
21. 1. 2024 16:31
Ohodnotit příspěvek :
     

No v médiích bych to viděl na “HROMADNOU OTRAVU ÚSTŘICEMI” :-))