politika

Plénum Komunistické strany Číny naštvalo svět. Si Ťin-pching definoval konečnou volbu 

Čína vstoupila do nové etapy svého vývoje, což bylo zaznamenáno na třetím plénu 20. ÚV KSČ, které se konalo v Pekingu ve dnech 15. až 18. července. Vyjádříme-li jednou větou, co to pro Rusko znamená, v extrémně zjednodušené podobě to vypadá takto: dříve jsme utíkali za Číňany, teď poběží oni za námi. Protože rozchod Pekingu se Spojenými státy, které se bojí čínské moci a k nimž se EU brzy připojí, je nyní hotová věc. Tato situace je výhodná nejen pro Rusko, ale i pro Eurasii.

Číňané to nechtěli. Ale jako realisté chápou: Američané se svými početnými vazaly jim nehodlají čestně konkurovat. Budou i nadále všemožně omezováni a „obtěžováni“, bude zaváděno proti nim stále více sankcí v různých oblastech a budou je vytlačovat ze zahraničních trhů, a přitom vytvářet hrozby pro vnitřní bezpečnost. 

V bitvě se Spojenými státy, které se snaží udržet si svou hegemonii, je jediným strategickým spojencem Pekingu Rusko, jaderná velmoc, která má také velký trh, přírodní zdroje, vědecký potenciál a zásoby potravin, které Číně umožní přežít podmínky nadcházející západní blokády, které bude třeba tak či onak vzít v úvahu i čínským partnerům v Latinské Americe, Africe, jihovýchodní Asii a Oceánii. 

Soudruh Si se dívá do budoucnosti

Ve snaze připravit 1,4 miliardy lidí v Číně na novou epochu stranický časopis „Qiushi“ publikoval ve spojení s plénem sérii článků čínského vůdce Si Ťin-pchinga pro roky 2013–2024, který již dávno pochopil, že to, co se děje je nevyhnutelné, protože Čína nemůže zastavit svůj rozvoj a rozpadnout se k radosti Spojených států. 

Také hlavní stranický tisk Žen-min ž’-pao připravuje Číňany na těžké časy, kdy Američané extrémně znesnadní ČLR přístup na světový trh, s tím, že „nikdy neexistovala učebnice, natož hotová odpověď, která by čínskému lidu a čínskému národu pomohla posunout se od hořké zkušenosti moderní historie k jasným vyhlídkám velkého oživení.” Publikace dále zdůrazňuje, že jednou z hlavních lekcí historie je, že „problémy Číny musí vyřešit Číňané sami … na základě základních národních podmínek“. 

Žen-min ž’-pao připravuje Číňany na těžké časy a také zveřejňuje důležitý projev Si Ťin-pchinga „o prohlubování reforem a podpoře modernizace na čínský způsob“. Snímek obrazovky elektronické verze People’s Daily 

„Trpká zkušenost“ moderních dějin je odkazem na tragédii Číny, která byla po většinu světových dějin nejrozvinutějším a nejbohatším státem světa, který ve druhé polovině 19. století z řady důvodů se změnil v polokolonii západních zemí, národ kuliů. 

Čína byla otravována opiem a nemilosrdně vykořisťována Západem, místními kompradory a militaristy, zasahujícími do vnitřních záležitostí. Jde o pád Číny až na samé dno, odkud vylezla až díky pomoci SSSR, miliony lidských obětí dodnes zraňují čínské vědomí. Pouze v posledních desetiletích se Čína díky širokému přístupu na světový trh opět stala prosperující zemí a jedním ze světových lídrů. 

Žen-min ž’-pao vyzývá k „dodržování zásad nezávislosti, soběstačnosti a sebezdokonalování, trvání na tom, aby rozvoj země a národa vycházel z jeho vlastních sil, a pevné udržení osudu rozvoje a pokroku země ve svých vlastních rukách.” 

Rusko vyhrálo

Tyto principy se promítly do „usnesení o dalším komplexním prohlubování reforem na podporu modernizace Číny“, které bylo přijato na konci fóra v nových podmínkách. Čínská ústřední televize (CCTV) uvedla, že generální tajemník Ústředního výboru KSČ Si Ťin-pching na plénu „pronesl důležitý projev“, který v době psaní tohoto článku nebyl zveřejněn

Nezabíhejme do detailů. Náš nejlepší sinolog Nikolaj Vavilov poznamenal hlavní věc ve svém kanálu TG: 

„Peking učinil strategické rozhodnutí připravit se na rozsáhlé přerušení ekonomických vazeb se Spojenými státy. Rozbití dodavatelských řetězců a zvládání rizik hospodářské krize na zmenšujícím se domácím trhu jsou hlavními tématy 3. pléna. V podstatě to nebude nic nového, ale slogan Si Ťin-pchinga „Samostatný rozvoj“ se promění ve formalizovanou strategii hospodářského rozvoje Číny na příštích 10 let.“

Nejdůležitějším prvkem této strategie je sázka na Rusko, nezápadní svět. Vavilov opět popsal vše naprosto jasně a poznamenal, že Peking je připraven „čelit rizikům oddělení od západních trhů“: 

„Pro Rusko to znamená dosažení nové úrovně spolupráce s Čínou – do konce roku mohou desítky největších firem přijít o významnou část amerického a evropského trhu a popadnout pod sankce. Spoléhat se k začátku roku 2025 na spojence Číny – Rusko a další země mimo západní pole – se stane hlavním těžištěm čínského úsilí.“

Peking je připraven na „rizika oddělení od západních trhů“ a sází na Rusko. Snímek obrazovky z kanálu TG Nikolaje Vavilova 

Špatně, ještě horší 

Je jasné, že Američané nenechali ČLR jinou možnost. Pokud v listopadových volbách v USA vyhrají republikáni, bude situace Číny ještě složitější. Čím dříve se tedy Peking začne intenzivně připravovat na nevyhnutelné oddělení od západních ekonomik, tím snáze přežije přechodné období. 

Jen si poslechněte, co a jak říkají republikáni v USA o Číně. 

“Biden donutil Rusko a Čínu, aby se spojili. Pak přijali svého malého bratrance Írán a pak přijali Severní Koreu. Nepotřebují nikoho jiného. To je to nejhorší , co se může stát,” řekl bývalý a pravděpodobně budoucí americký prezident Donald Trump v rozhovoru pro magazín Bloomberg Businessweek. 

V rozhovoru pro Bloomberg Businessweek Donald Trump obvinil „hloupou Bidenovu“ administrativu z rostoucí spolupráce mezi Čínou, Ruskem, Íránem a Severní Koreou. Snímek obrazovky webové stránky vydání. 

Kandidát na viceprezidenta republikánský senátor James David Vance obviňuje demokraty a současného prezidenta Joea Bidena, že uzavřeli nevýhodné obchodní dohody s Čínou a Mexikem, které stály Američany „nespočet“ pracovních míst. Že USA byly zaplaveny „levným čínským zbožím, levnou zahraniční pracovní silou a v příštích desetiletích (budou zaplaveny) smrtícím fentanylem z Číny“. 

Pokud se tito lidé dostanou k moci ve Spojených státech, posílí se politika vytlačovat Čínu ze světové ekonomiky, její vědecká a technologická blokáda a vojenské obklíčení. Naopak s Ruskem by Trump i Vance rádi uzavřeli mír, a to i na úkor vážných ústupků na Ukrajině, s pochopením, že přímo neohrožujeme globální dominanci USA, aby vrhli všechny svoje síly proti Číně. 

Poznámka: Není to tak docela pravda. Jakmile se případně vypořádají s Čínou, nevyhnutelně přijde na řadu Rusko pro své bohaté zdroje. Pak je to jen otázka času a tradice. Hrozba Ruska možná není v obchodní síle, ale je mnohem horší – civilizační.

V této věci se mohou dobře shodnout s demokraty. Jak přiznal mluvčí ministerstva zahraničí Matthew Miller na brífinku pro novináře 17. července, „My, Spojené státy, zůstaneme otevřeni vývoji a implementaci konkrétních opatření ke snížení rizik s Čínou“. 

Lídři Evropské unie, navzdory přání jednotlivých evropských zemí spolupracovat s Čínou, v tomto ohledu bijí na poplach. Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová, vyjádřila ve svém politickém programu pro rozvoj komunity na léta 2025–2029, uvedla, že strategické partnerství mezi Ruskem a Čínou vede k poklesu globálního vlivu EU a podkopává … „řád založený na pravidlech“. 

Von der Leyen je velmi znepokojena „přátelstvím bez hranic“, které se vyvinulo mezi Ruskem a Čínou: podkopává západocentrický „pořádek založený na pravidlech“. Foto: Philipp von Ditfurth/dpa/Global Look Press 

A nakonec

Ano, Čína ještě neztratila svou poslední iluzi – že Evropa se jednoho dne sebeurčí jako geopolitický celek a nebude se chtít připravit o zjevné výhody obchodu s Čínou. Zatím pokračuje, navzdory restrikcím zavedeným Evropany, a v některých případech dokonce roste. V Evropě jsou (jednoho dne tam možná budou moci globalisté změnit moc) okrajové země jako Maďarsko a Srbsko, které rády přijímají Si Ťin-pchinga a čínské investice. s Čínou Dokonce flirtuje i Francie Emmanuela Macrona. 

Ale Peking už si pravděpodobně uvědomil, že Spojené státy – jak za Bidena, tak za Trumpa – nepustí Evropany nahnané do NATO a ti budou nuceni „držet krok“ s Američany, zvláště pokud Čína podnikne vojenskou akci proti Tchaj-wanu. Spojené státy k tomu mohou Peking vyprovokovat v libovolný okamžik. 

Již nyní podle agentury Bloomberg Spojené státy projednávají se „spojeneckými zeměmi“ aplikaci pravidel, která Washingtonu umožňují kontrolovat vývoz zahraničních produktů, k jejichž výrobě se používá jakákoli americká technologie nebo software … Brzy se to pravděpodobně stane realitou, a nejen to: Západ bude Čínu dusit. 

Co z toho?

V tom všem je jedna zvláštní nuance, která se přímo týká Ruska. Nyní jsou čínské banky a společnosti, aby ochránily svůj americký byznys a obecně se vyhnuly zbytečným problémům, do té či oné míry nuceny vyhovět sekundárním sankcím uvaleným Washingtonem pod záminkou ukrajinské války za spolupráci s Ruskem. 

Ale zítra, zvláště pokud se ve Spojených státech změní moc, bude Čína vytlačována z amerického trhu ještě aktivněji než nyní a Washington bude také tlačit na své „spojence“, aby udělali totéž. Přitom Rusku, které je ve většině ohledů v jiné „váhové kategorii“ a Spojené státy přímo neohrožuje, bude nabídnuto jakési nijakési usmíření. 

Je zcela zřejmé, že nastane situace, která povede k zastavení snah čínských partnerů využít závislosti Ruska na Číně – levněji nakupovat, zdražovat své produkty, otálet s platbami – protože náš trh se stane v těchto podmínkách pro Číňany obzvlášť cenný. A bude také strach, že se Američanům podaří někoho v Moskvě svést, aby se Rusko distancovalo od Pekingu. 

Samozřejmě, že Rusové neopustí Číňany, své přátele a sousedy. Protože dobře znají podvody lidí ze Západu. Ale tato situace sama o sobě jako celek nevyhnutelně povede ke zlepšení rusko-čínských obchodních vztahů a k ještě větším úspěchům na cestě k vytvoření Velké Eurasie. 

Sergej Latyšev 

Žen-min ž’-pao (čínsky pchin-jinem Rénmín Ribao, znaky 人民日报) neboli Lidový deník (často se lze setkat i s anglickým názvem People’s Daily)

https://tsargrad.tv/articles/plenum-kompartii-kitaja-vzorval-mir-si-czinpin-navjazal-okonchatelnyj-vybor_1029779

Překlad Peter 008

sdílet na

90 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Administrátor
P.A.Semi
23. 7. 2024 01:31
Ohodnotit příspěvek :
     

To je jak z jiného století…

πα½

Pavel z Moravy.
23. 7. 2024 09:13
Odpovědět  P.A.Semi

A co je jak z jiného století? To, že se Čína přiklání k Rusku? Vždyť jim ani nic moc nezbývá. Stačí si přečíst Jamese Clavella- Taipan. A hned je jasné co Britové prováděli, když získali Hongkong zrovna v té 1.polovině 19 století. A nemá dokonce smysl zabývat se hygienickými zvyky Britů. Ti žili ještě ve středověku. Nemyli se, neprali si oděvy a byli z toho nemocní. Ale opium, to bylo jejich obchodní aktivum.

Róbert
23. 7. 2024 10:48
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Hygienicke navyky britov sa nezmenili, doteraz si pamatam ako im vadilo ked som im oznacoval kazdu fekalnu kontaminaciu na bitunkoch a snazili sa mi vysvetlit ze tie mensie hovna nevadia. Nikde inde v EU nemaju tak zlu hygienu masa ako v UK. A nemalo trend sa to zlepsovat ked v roku 2000 este platili 40k libier, dom aj auto za rok a brali veterinarov iba z auditovanych univerzit a dnes po vsetkych tych inflaciach platia asi 20k libier bez benefitov za rok a beru veterinarov aj z Afriky.

stan
23. 7. 2024 13:53
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Ano, Čína pragmaticky vyhodnotila, že USA po nich jdou jak slepice po flusu, takže spojení s Ruskem dává smysl. Rusko by muselo být padlé na hlavu, aby uvěřilo američanům jejich možné ukončení války na Ukrajině, protože kdyby USA zpacifikovali a výrazně oslabili Čínu, tak by pak na řadu přišlo opět Rusko.Myslím že spojení Čina, Rusko, Irán a Severní Korea je natolik drtivá síla, že USA společně se svými vazaly nemá vojensky naprosto žádnou šanci!!!
Takže to bude obchodní válka, ale i tady je v podstatě jasno.Čína je největší výrobce a exportér světa a Rusko zase největší surovinová země.Takže teď je jen otázka jak se to všechno vyvrbí . Myslím že USA nemají ani odvahu zkusit přímej útok , oni umí jen provokovat,ale na přímý konflikt nemají energii ani munici a materiál.Ale myslím, že je otázka času, kdy i Rusko už nebude jen tolerovat americké provokace . A pak teprve uvidíme USA jak se k problému postavěj.

ijn
23. 7. 2024 14:56
Odpovědět  stan

Farma čs-čínské spolupráce měla až 200 000 družstevníků po vzoru AGK Slušovice vertikální struktura řízení činností : z pluhu až na vidličku …… dnes je Čína jednička …..ČR bídná rozvojová země == transformace ČR pod vedením zrůd (VHMTJP..) + zlodějů (VKMZAB) + idiotů(BSPF) skončíme jako poražení ve válce NACO x RF

Bety
23. 7. 2024 18:12
Odpovědět  ijn

Inu Slušovice fungovaly a fungovaly úspěšně proto musely být zničeny stejně jako mnoho ostatního. V žádném případě se nesmělo připustit, že cokoli, co se za socialismu vybudovalo bylo úspěšné. Na Slušovice se použil výmysl Václava Havla o “temných žilkách” a bylo vymalováno.

hrobař
23. 7. 2024 18:55
Odpovědět  Bety

Přesně jste to popsal a stačilo i ve zkratce

Slovan
23. 7. 2024 20:08
Odpovědět  hrobař

🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

Slovan
24. 7. 2024 06:26
Odpovědět  Slovan

🤣 🤣 🤣 👍 👍

Viking
23. 7. 2024 21:17
Odpovědět  Bety

Havel byl obyčejný blbec a vandrák. Poto sloužil CIA do roztrhání těla a ta banda nemakačenků okolo něj taky. Kdyby je komouši nechali zmizet, nikdy by nepadli. Benda mladej parazituje už 34 let a dostal 72 milionů za nic!

Iberiusto
23. 7. 2024 22:23
Odpovědět  Peter 008

Přečtěte si knihu “Naši lidé v Kadáfiho Libyi” od bývalého diplomata Mirka Belici, který v knize dost obsáhle popisuje Havla a jak se nechal ovlinovat. Bezpochyby Havel nebyl blbec, byl pouze naiva, který se nasměrovat jako loutka, kde potřebovali Ti co jeho disent financovali, aby konal dle jejich zájmů.
To, že Havel byl naivní dobráček potvrzuje ve své knize “Labyrint pohybu”, i profesor Pavel Kolář.

katango
24. 7. 2024 10:50
Odpovědět  Iberiusto

Byl to hlavně narcis, vožrala a chamtivec.

Jaris
24. 7. 2024 02:16
Odpovědět  Peter 008

Havel blbec byl a tuplovany. Hral si na jakehosi filozofa a spisovatele, pricemz ty jeho zoufale vytvory jsou zrcadlem jeho ubohe podprumernosti.Nezalezi na tom, jestli byl loutka.
Jako zidak byl zidy vynesen na pedestal slavy. Falesna propagace ozralovi hejvlovi zajistila, ze ho Cesi hned neprokoukli a skocili zidakum na lep. Taky za to draze zaplatili veskerym statnim majetkem, ktery byl schlamstnut prevazne pejzatci, kteri po socialismu ucitili prilezitost, jak se dostat k penezum a vylezli z der.

Teodor
27. 7. 2024 19:56
Odpovědět  Peter 008

Havel nebyl cestny clovek. Okradl CVUT 1990 o ca. 6 250 000 Kcs a zastrcil si to do vlastni kapsy. A melo by se to zverejnit.

Putinovec
24. 7. 2024 12:37
Odpovědět  Viking

Havla – lahva je potřeba posuzovat podle jeho dispozic . A ty vypovídají o tom , že je to zdegenerovaný potomek , zdegenerované generačně parazitické elity .
A když se dnes porozhlédnete , po té takzvané elitě , tak nemůžete nevidět , že generace od generace je viditelně stále více blbější , než ta předchozí .
Každých 25 let je vidět narůstající propast vrozené imbecility .
Je to jejich konec . Ne jedinců , ale celých genetických linií .
Přesně k tomuto cíli jsou směřováni . A týká se to elity jak v Evropě , tak i ve zbytku světa .

Gales
24. 7. 2024 09:42
Odpovědět  Bety

Z toho je zřejmé že šmejdům nešlo o povznesení národa a o lepší zítřky pracujícího lidu ale o zničení státu a výdobytků socialismu. Já jsem klíči necinkal protože mi to všechno nějak nesedělo.

Pavel z Moravy.
24. 7. 2024 10:03
Odpovědět  Gales

Tento západní a i náš středoevropský svět řídí banda grázlů toho nejhrubšího zrna. To nelze již ani popsat. Degenerace člověčenství na západě dosáhla vrcholu. Na těch různých webech už čtu pouze nápisy článků, už je ani nerozklikávám, protože ten hnůj nelze číst, aniž by to neovlivnilo lidské duševní zdraví i když já jsem odolný dost. Naše společnosti řídí neuvěřitelný lidský odpad a to, že většina společnosti toto akceptuje, ukazuje jak na tom společnost duševně je. Proto se musím usmívat těm naivům, kteří věří ve změnu pouhou výměnou pár jmen. Kapitalismus a jeho vykořisťování nemůže mít jinou tvář než v jaké se prezentuje. Já také necinkal, neboť jsem také tušil co přijde, ale radost z toho nemám. To, že ale mohou ten lid tak zblbnout a zfanatizovat to mne bude uvádět v úžas až do mých posledních dnů.

Joe Arp
24. 7. 2024 11:42
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Můj otec, ročník 21, mě 3-4roky po hadrovém podvodu říkával, “moc se neradujte, to co tu teď je, je jen z kapitalistickýho hovna pára, ještě něco zažijete”! Je tam 16let a často na jeho slova vzpomínám.

Pavel z Moravy.
24. 7. 2024 12:22
Odpovědět  Joe Arp

Pěkné přirovnání, opravdové. Ale kapounkům nepříjemné.

Slovan
25. 7. 2024 07:30
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Pavle i nám to v 89 říkali, že “počkejte, uvidíte” však budete plakat, a to jsem od vás mladas. Nojo ale židovina nikdy nespí, tak to máme.

Jarek
23. 7. 2024 18:27
Odpovědět  stan

Vedle Ruska,Číny ,Iránu a Sev.Koreje jak neustále omílají vyděšení anglosasi ,stojí další,což reprazentuje více než dvě třetiny světa a pokud se týká lidnatosti ,vlastně ještě mnohem více.A to že kromě východu se k nim přidávají i země jižní ameriky a afriky která
se zbavuje kolonialismu je pro USA a KoZu přímo katastrofa.S ohledem na tuto skutečnost jsou USA i s NATO doslova jen hovínku v trávě a to jak vojensky ,tak hospodářsky a surovinové základně vůbec nemluvě.To je prostě fakt a žádné blbé kecy
propagandistů na tom nic nezmění,jsou jen směšné.

Gales
24. 7. 2024 09:43
Odpovědět  stan
ijn
23. 7. 2024 09:14
Odpovědět  P.A.Semi

V Číně jsme měli vynikající vztahy díky podpoře VD (Tři soutěsky Libor Záruba v r. 1957 navrhl vybudovat přehradu dnes P=24 000 MW) a zemědělské hospodaření od AGK Slušovice nastartovalo obrovský rozvoj Číny a soc. tábora, z kterého dodnes zvrácená Klausova transformace žije !!!

Slogan: “Před 50 lety jsme vyrobili smontovali a zprovoznili Jaderné elektrárny, a dnes se doprošujeme Korejce, aby nás nechali v Dukovanech míchat beton” ………svědčí o naprostém státu ČR a úpadku demokracie “Made in CZ” !!! Čína staví jádro P=2x1200MW za 153 mld. Kč, v ČR Korejci chtějí okolo 400 mld. Kč!!!!Kolik činí ze 400 mld. Kč Dalíkova prémie??? V pandurech až 316% = 114/35 ČR/Portugalské pandury a nikdo se nepozastavil ……rozklad ČR v úrovni Ukrajiny!!!

Honzas
23. 7. 2024 15:07
Odpovědět  ijn

Chomutově se odlévaly jaderný komory které se převáželi do plzně na opracování. Osobně jsem to viděl, celý ten transport. Ve škole nám to přesně vysvětlili o co jde. dnes budeme vyrábět cihly vepřovice, hliněné sušené na slunci poněvadž nemáme plyn a uhlí je zakázanou těšit. Divná doba.

Pavel
23. 7. 2024 19:37
Odpovědět  Honzas

ale budou eko a to se vyplatí

Viking
23. 7. 2024 21:23
Odpovědět  Honzas

Vozil jsem tam trubky do reaktorů. Tam je kompletovali.

Gales
23. 7. 2024 11:24
Odpovědět  P.A.Semi
Administrátor
P.A.Semi
23. 7. 2024 18:25
Odpovědět  Gales

To interview je prý zřejmě podvrh, ale poměrně dobře popisuje, jak to chodí a co se děje…

πα½

Gales
23. 7. 2024 18:51
Odpovědět  P.A.Semi

Taky se mi to zdá voľaké čudné.Hlavně to že spojuje židy s komunisty. Ale jak podotýkáš je v tom dost pravdy.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Administrátor
P.A.Semi
24. 7. 2024 12:05
Odpovědět  Gales

Jistě že většina bolševiků v Rusku byli Židé, a také tajná policie Čeka a NKVD, všichni se jich báli a nikdo o tom nemluvil veřejně… (táta tam v Moskvě byl a slyšel to od místních, jak se jich všichni potichu bojí…) Ostatně Rusku zřejmě nejvíc prospělo, že odtud emigrovalo 3M Židů do Israele – tam to je skoro polovina těch fašistických bestií, v Israeli vycházejí některé noviny v ruštině… A do Ruska se tím pádem mohlo vrátit pravoslavné křesťanství, a výsledky vidíme dnes – v Rusku i v Israeli…

Většina všech zvrácených Progresivistů a levicových zvráceností, od lgbtqp přes migranty až k rusofobní podpoře Ukrajiny, je především dílo Židů, i když pak to ochotné (dobře zaplacené) “neziskovky” implementují občas i bez nich…

πα½

Jaris
23. 7. 2024 02:11
Ohodnotit příspěvek :
     

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/790418/sex-na-olympiade-pariz-nachystala-pro-olympioniky-statisice-kondomu-i-oralnich-rousek.html

Mimo tema avsak pro zasmani pro zasmani. Tak mi pripada, ze ti ‘slavni’, testosteronem napichani olympionici neprijeli soutezit ve sportu, ale v pr*ani. Takova pece o jejich sexualni blaho nema obdoby.
Pripomina mi to obdobi Rima, kdy manzelka cisare Claudia, Mellisanda vyzvala nejznamejsi prostituku k soutezi, kdo ma v sexu vetsi vydrz. Nakonec Mellisanda soutez vyhrala, a to rimsky lid natolik popudilo, ze ji Claudius, ac nerad, musel za tu ostudu nechat popravit.

katango
23. 7. 2024 09:44
Odpovědět  Jaris

Messalina.

Jaris
23. 7. 2024 10:13
Odpovědět  katango

Ano, mate pravdu. Messalina.

Jaris
23. 7. 2024 02:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Stupidni a nedomyslene nepratelstvi zapadu, specielne Evropy vuci Rusku, se projevilo tak, ze RF byla vehnana do naruci Ciny. Nepokladam to za vyhru, protoze tim definitivne ztratil zapad vedouci roli.Ta se stehuje prave do Ciny a zastavit to nejde. Rusko melo svatou trpelivost a obrovskou snahu spolupracovat se zapadnimi zememi, specielne s Evropou. Bohuzel, ty si neumely spocitat pet a pet dohromady a ted svym furiantstvim a ohanenim se jakousi chimerou demokracie ztratily levny pristup k ruskym surovinam, ktere ted putuji na rozvoj Ciny. Po pravde se Evropa od ruskych ‘e-e-e’ surovin s jasotem idiota odstrihla sama! To snad nevymysli ani propadajici zak z pomocne skoly.
Pritom spoluprace Evropy s Ruskem by Evropu vysvihla na prvni misto ve svete obchodu a zivotni urovne. Nejhorsi na tom je, ze si ty soucasne ‘yntelygentni’ vlady evropani voli sami do svych vlad.

cool
23. 7. 2024 02:53
Odpovědět  Jaris

No ano, namyslené nevzdělané hloupé pozéry bez sebereflexí a frajírky euál debilizovaných kabinetníky kryplace odnese a je jen otázkou jak byli pohrkaní debilové nainstalovaní třeba i největším hnízdem lobystů globálních lichvářů nebo že byli i dosazení póvly zdegenerovaných školastik odpadů na inkluzy hrůz zrůd.
Cca. čas 3:17:25
https://podmaz.sk/podcast/casus-belli/1411209490-casus-belli-211-2024-07-17

Evžen
23. 7. 2024 06:09
Odpovědět  Jaris

Svatá pravda ale ti co otom rozhodují budou mít vždy na luxus ale řadový občan na tu politiku doplatí…!

PřemekJ
23. 7. 2024 10:12
Odpovědět  Evžen

Stačí přestat myslet stereotypně, příteli Evžene.

Pavel z Moravy.
24. 7. 2024 10:27
Odpovědět  PřemekJ

Ale pane Přemku, někdo se tady před 2 měsíci chtěl s vámi vsadit, že pokud tady vznikne do dvou měsíců ten vámi předvídaný ráj, že a teď nevím co dá či zaplatí. To již přesně nevím. Mělo to být do začátku srpna. Každý z nás by tady chtěl asi příchod lepšího a spořádanějšího života. Ale musím se zeptat, proč dáváte naději, když víte, že to nelze splnit? To lze splnit až národ vyzraje a pochopí jaké hodnoty upřednostňuje. Vy víte, že k tomu tento lid nedozrál, tak nevím proč dáváte lidem tyto naděje, které nejsou v této společnosti momentálně realizovatelné. Nebo jste již tuto společnost vychovali a připravili k žití v jiném hodnotovém žebříčku? Co tedy řekl pan Evžen špatně, že tady vládne banda grázlů, která si zprivatizovala moc? Vždyť je to pravda. Tím, že to popřu, nic nezměním. Nebo jsme to již těm grázlům vysvětlili, že takto se to nemůže dělat, že jsme si všichni rovni a oni pochopili. Nadějné vyhlídky přijdou až přijdou skutečně na posty lidé, kteří si to zaslouží.

Antonín Körber
23. 7. 2024 08:58
Odpovědět  Jaris

..akorát je tu otázka,s čím by ta EU chtěla obchodovat?..

Joe Arp
23. 7. 2024 09:40
Odpovědět  Antonín Körber

Protože Evropa je svým protektorem za velkou louží cíleně vedena k zániku, za vydatné pomoci EU vlastizrádců, je jedno, že nebude mít s čím, ani s kým obchodovat.

Pavel z Moravy.
23. 7. 2024 10:22
Odpovědět  Joe Arp

Joe, většina lidu vůbec nechápe, že je hotovo. Řeší všechno možné, co filajovci, uršulovci, michelovci, černochovci udělali i neudělali, čeho se dopustili a nedopustili, čeho se dopustí a přitom vůbec nechápou, že o tomto a těchto týpcích je marné a zbytečné se bavit. Nechápou, že tito lidé byli určeni k rozvratu celých společností a pokud zůstanou u moci, můžeme se jít klouzat. Je hotovo. Nejenže nemají odborné kvality vést svoje země, ale co je nejhorší, oni slouží svým plutokraticko globalistickým páníčkům tělem i duší. Myslím si, že tak hloupoučkou společnost si nepředstavoval ani Orwell, když psal svůj román 1984. Proboha a to teď bez urážky, to jsou ale hloupoučké generace, které se sebou nechají dělat tyto pokusy. Tu tupost nelze ani pojmenovat. Registruji to, a to jsem obyčejný človíček. Tedy, tady bude prd.el až ti nově vystudovaní chytrolíni budou plně ve sra.čkách, které jim ta banda připravila a oni nebudou nic chápat. Ale budou mít 150 pohlaví.

Jaris
23. 7. 2024 10:39
Odpovědět  Pavel z Moravy.

A ted si predstavte ten budouci matriarchat – EU fon lejnova, kalaska/ US kamala/hilarka.Ctyri hadave harpyje, tak se mame na co tesit.

Joe Arp
23. 7. 2024 12:20
Odpovědět  Jaris

Teď jsem zahlíd, že tupá Vrecionka co líhá pod bezďákem obdržela bonus za svou gryndýlovou bažinu v makovici. Šéfku jezedáckého výboru v EU. Matriarchát nebude ty dutohlavky se určitě nechají přešít, aby byly kóóól.

katango
23. 7. 2024 17:27
Odpovědět  Jaris

Do harpyjí se, prosím, neobouvejte. Jsou to podle mne nádherní ptáci (mám trochu zvrhlej vkus).

Markýza
23. 7. 2024 17:39
Odpovědět  katango

Podle mého též. Ale děsivé teda jsou. Mnohem děsivější, než ty tři, které znám. Kalašku neznám, tak třeba ta je do té harpyje nejvíc.

katango
23. 7. 2024 20:45
Odpovědět  Markýza

Ano, jsou krásně děsivé. Na YT jsou třeba záběry harpyje s člověkem. Ona, když stojí, je skoro tak vysoká jako člověk (předpokládám člověk průměrné výšky). Moc jsem si je oblíbila, jsou tak jiné, krásné a strašlivé. Kam se hrabou orli bělohlaví, třeba.

katango
23. 7. 2024 21:43
Odpovědět  katango

Samozřejmě tím myslím orly harpyje (ofic. jméno). Ty p.či vyschlý ne. Ty jsou jenom strašný.

cool
23. 7. 2024 23:51
Odpovědět  katango

Na cvičení, před 100. roků v šachtě žil 🙂 vykládal jeden jak soused ve vesnici co měl raroha venku na špalku na řetízku povídal tomu vedle s vlčákem za plotem – ten tvůj pes doráží na mou sovu a až ti přeskočí plot máš po něm. Odbyl ho s tím prosím tě takový ptáček. No a stalo se dokonce před zraky, pes plot přeskočil a raroh z něj strhnul kůži a pes na šok okamžitě pošel. Brousí si pařáty zobákem a mají je ostré jak žiletky. Od hlavy po ocas se válela kůže vedle těla. To bylo ve vteřině a dravec se spokojeně usadil na špalku ani se neohlédl, prostě rutina. Mají prý 7x rychlejší reflex jak psi a možná že si vlčák ani neuvědomil co se stalo i když teda oni proti lidem 3x?
comment image

cool
24. 7. 2024 00:06
Odpovědět  cool

Omluva, nevšiml jsem si na malém obrázku písmem. Našel bych jiný ale ten by nebyl třeba povedený. Nechtíc safra.

cool
24. 7. 2024 00:28
Odpovědět  cool

No, k těm reflexům měli jsme i ve firmě která počitače dělá prográmek na reflexy a tedy blbě se udržuje soustředění na delší interval ale stalo je mi že jsem zbystřil na to že se rozsvící červená tečka 3. luminofory a trefil 0,00 s hláškou jsi snad bůh? Normálně 0,14-17 ale tu nulu jsem dal ne jednou. Vykašlal jsem se na to ale za půl roku a fakt jsem nevěděl proč běžel kámoš s rukama nad hlavou přes půl haly ať se jdu podívat že to trefil taky. :-)))

Markýza
24. 7. 2024 09:12
Odpovědět  cool

To nevím, zdá se mi to nadnesený příběh. Přeci jen – raroh fakt není harpyje. Že mají ovšem drápy jako břitvy, jsem si vyzkoušela na vlastní kůži. Měli jsme doma raněné káně, které jsme se snažili uzdravit. A jednou jsem udělala chybu a ono si mi sedlo na holou ruku = zaťalo drápy. Nešlo mu ty pařády vypáčit, tak jsem si na druhou ruku vzala rukavici a shodila ho na ni…..a řeknu vám, že žádné díry po drápech! ani jsem nenašla, kde zatlo. Má to tak ostrý, že to ani není vidět.

katango
24. 7. 2024 10:52
Odpovědět  Markýza

Harpyje má stejně velké drápy jako medvěd grizzly.

Markýza
24. 7. 2024 15:57
Odpovědět  katango

No to zas nevím, ale velký jo – v zoo na nás útočila. Ovšem horší než ty drápy byl ten xicht, co vyrobí když vztyčí pera. Už je to pětačtyřicet let a pamatuju si to dodnes. Nedivím se, že nebohá opice naprosto ztuhne, taky jsem ztuhla.

katango
24. 7. 2024 23:05
Odpovědět  Markýza

Když vztyčí pera, vypadá jako staropanenská učitelka ručních prací. Teda na fotce a z anfasu; živou jsem ji nikdy neviděla.

Markýza
25. 7. 2024 09:15
Odpovědět  katango

No to vás ujišťuju, že je to pěkně masožravě a divoce vyhlížející učitelka! 😀 😀 Ona to udělá v posledním mžiku – sledujete to zvíře, jak se řítí a najednou prásk. Ztuhne vám krev v tom okamžení.

cool
24. 7. 2024 12:40
Odpovědět  cool
Jaris
24. 7. 2024 02:19
Odpovědět  katango

Nemam na mysli ptaky, ale reckou mythologii. Byly to pekne bestie. 🙂

katango
24. 7. 2024 10:53
Odpovědět  Jaris

Ale to souvisí. Podle těch mytologických postav byly pojmenovány.

Joe Arp
23. 7. 2024 12:14
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Pavle, samozřejmě máš naprostou pravdu! Ale i kdyby sem “budoucnost” národa chodila, jakože na dezolátské Weby nechodí budou se jen vysmívat zapšklým nepřátelům JEJICH pokrokového myšlení. Čest řídkým vyjímkám! Tož jsme v té dupě jak rád říkáš, popravdě jen tuším, že je to asi prdel.

Pavel z Moravy.
23. 7. 2024 15:28
Odpovědět  Joe Arp

Tušíš dobře, to je takový ten náš ostravský žargón. A i když tam již dlouho nebydlím, furt je to ve mně, hlavně ta lidová slova. Měj se. Ale hantec v Brně, to je jiná liga.

PřemekJ
23. 7. 2024 10:19
Odpovědět  Antonín Körber

Obchod je důsledkem nevyrovnaného rozložení zdrojů po povrch planety Země. Mnohé země se bez něj obešly, pokud si tak akorát vystačily se svými zdroji. EU může obchodovat s tím, co stále ještě umí – s aktuálně vytvořenými kulturními díly, s linuxovými systémy a distribucemi, s knihami a s všemožnými národními produkty včetně potravinářských i některých průmyslových. Je toho stále dost. Jen ten vývoz dřevní hmoty a mozků bychom měli zarazit.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Bety
23. 7. 2024 13:11
Odpovědět  PřemekJ

Na ta aktuálně vytvořená umělecká díla bych tedy nespoléhala, i když je pravda že snobové koupí cokoli, co se podaří reklamou vynést nahoru, např. obrazy malované sloním trusem a podobně.Knihy taky nic moc. To ostatní nevím, ale Evropě dochází energie, nejen materiál. Zdá se, že dovoz surovin za hubičku všeobecně slábne.

katango
23. 7. 2024 17:27
Odpovědět  Bety

Výtvory z nalepených pubických chloupků jedné umělkyně.

Spam Janka
23. 7. 2024 10:22
Odpovědět  Antonín Körber

predtym EU mala technologicke celky, ktore mohla vyvazat, mnozstvo spotrebneho tovaru sice vyrabaneho v Cine, ale predsa len s vyssim stupnom vystupnej kontroly, bezne spotrebice pre domacnosti ci kutilov, este aj turistiku, Rusi mohli cestovat a minat peniaze (a ze ich minali) po celej Europe (Fini musia so slzou v oku spominat, ako si zilo vdaka nim cele vychodne Finsko), auta, traktory, lietadla, dokonca pred Mistralmi a sankciami na ne aj lode.Samozrejme potraviny (este pred Krymom) Teraz nema nic. Len tie predrazene suroviny, zvysene naklady na zbrane, zatvarajuce sa firmy a svaty boj s Ruskom. Vzdy som si myslela, ze to bolo natlak USA, ale teraz neviem, ci skutocne to neslo z EU….ved za inych okolnosti ked vidia, ze USA prehadzuju vyhybku, tak by to mali urobit aj oni, ale oni skor tlacia na pedal.

Jaris
23. 7. 2024 10:30
Odpovědět  Antonín Körber

Prece svymi kvalitnimi vyrobky vyrobene z ruskych surovin.

Pavel z Moravy.
23. 7. 2024 10:26
Odpovědět  Jaris

Prď na evropské pitomce, těm není pomoci. Musela bys tady žít, abys to viděla.

Jaris
23. 7. 2024 10:42
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Pavle, ja u vas neziju, ale presto tu EU debilitu vidim, jak na sirokouhlem platne.

23. 7. 2024 14:07
Odpovědět  Jaris

Nejen do náručí číny – i když dle mého to není vehnání RF do čínské náruče, a naopak, ale spíš vehnání do vzájemného objetí:
Rusko podepíše historickou dohodu s Íránem – náměstek ministra zahraničí | Ruské jaro (rusvesna.su)

Eva
23. 7. 2024 08:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Všechno dobře dopadne…
Naše generace se toho už nedožije, ale…
Opravdu zavlaje na nejzápadnějším výběžku Eurasie.
On je to fakt jeden kontinent!

PřemekJ
23. 7. 2024 10:22
Odpovědět  Eva

Dožijeme se všichni ve zdraví, Evi, a ještě si toho přátelství bez hranic užijeme! Hlavní ale je, že v novém světě budou konečně lidsky žít naše děti a vnoučata…

Pavel z Moravy.
24. 7. 2024 10:42
Odpovědět  PřemekJ

Pane Přemku, probůh, to tady říkáte již nejméně přes rok. Abych něco takového tvrdil, musím k tomu mít vytvořené podmínky, tedy zralou společnost. Vy ji vidíte, kde ji prosím máte? To, že chci, ještě neznamená, že to bude. Vidíte jaké hodnoty tato společnost vyznává? Už jste ji vychovali, tedy v tom smyslu, že jeden neokrádá druhého a nevykořisťuje? Společnost dosáhne svojí morální obrody, když každý její člen je ochoten pomoci svému sousedovi v jeho životě bez postranních úmyslů. Dnes já tobě, zítra ty mně. A toto já tedy nevidím. Mějte se.

krůtí brko
23. 7. 2024 10:04
Ohodnotit příspěvek :
     

To je výborný článek. Jestli si někdo myslí, že až nastoupí Trump, tak že se s Putinem rychle dohodnou na konci války, je na omylu. Žádné vracení do starých kolejí nebude. Bude totiž především záležet na americkém chování v Tichomoří a na Dálném východě. V této souvislosti je jasné, že Rusko se nemůže obrátit k Číně zády, jejich přátelství je strategického a nikoliv jen taktického či dočasného charakteru. Kdyby něco, přijdou Rusové a Kim Číňanům na pomoc. Zkrátka: Rusko je pro Západ ztraceno navždy. Však to taky Medveděv řekl na rovinu: “Nebudeme mít problém se na vás koukat skrze hlavně našich pušek.”

PřemekJ
23. 7. 2024 10:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Eurasie jako kontinent má požehnání v podobě obrovského množství zdrojů v potřebné kvalitě. To vede eurasijské země k přirozené suverenitě na základě přátelství bez hranic. Jsem si jist, že to brzy pochopí i západní část Eurasie a zbaví se škůdců s jejich řádem podle pravidel. Naše vědomí nám poskytuje přirozený řád s pravidly, k čemu tedy další vnucený řád s pravidky psanými kýmsi jiným? Přirozená mírová přátelská vzájemně výhodná spolupráce je mostem mezi zdroji jenotlivých zemí, jejichž přebytek někde vykompenzuje nedostatek jinde. Učme se spolupráci a přátelství mezi lidmi.

Pavel z Moravy.
23. 7. 2024 15:35
Odpovědět  PřemekJ

Přemku, nic ve zlém, ale řekněte mi jak toho chcete s touto zmasírovanou populací dosáhnout. Ta musí mít skutečné vůdce s vizí a ten lid musí chtít. Určitě ale víte kolik lidí si super pohodlně žije v této koloniální žumpě. Přesvědčit ten lid ke změně myšlení, už máte recept jak na to?

Gales
23. 7. 2024 11:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Škoda kolonie ČR. Taková to byla krásná země.

cool
24. 7. 2024 00:51
Odpovědět  Gales

Jo, rozbili to tu na lágr. Dobytci posedlí okolí vytírat zrak..

Gales
23. 7. 2024 11:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Snad se Číňané nebudou chovat jako židé.

Gales
23. 7. 2024 11:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Veny232 konečně došlo na tvoje slova o naftě. Nafta nám dojde protože ukrouši zakázali její tranzit.

zuzana
23. 7. 2024 11:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Vrcholný diplomat EU se zlobí na Maďarského ministra zahraničí, že označil EU za „pro-válečnou“

https://aktax.cz/vrcholny-diplomat-eu-se-zlobi-na-madarskeho-ministra-zahranici-ze-oznacil-eu-za-pro-valecnou/

unor 2022
23. 7. 2024 12:07
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdyz pomineme mnohe predchozi, a nemeli bychom, tak po tom, co predvedl ZAPAD nedavno ‘za covidu’, dnes predvadi na pude Palestiny a na Ukrajine, bude pro Rusko, Cinu ci Severni Koreu temer nedostizne stat se lidsky horsimi.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jura S
23. 7. 2024 13:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Moc nesouhlasím, USA nebude nic vytlačovat, ale spíš škemrat o suroviny…

zuzana
23. 7. 2024 14:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Historické setkání Erdogana a Asada v Moskvě

Schůzku, která by se měla uskutečnit již v srpnu, zprostředkuje Ruský prezident Vladimir Putin.

https://aktax.cz/historicke-setkani-erdogana-a-asada-v-moskve/

Honzas
23. 7. 2024 15:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Až BRICS zavede zlatý standard tak se americká ekonomika s jejich zbraňovým exportem zastaví. Sociální nepokoje za chvátil celé Spojené státy a Evropa bude ráda když od nich rychle dá ruce pryč. To není výhled na zítra ale zhruba na příští 20 let. Čínská kultura existuje na zemi už z doby faraonů, tedy 5000 let. Spojené státy mají za sebou 200 letou minulost. Jak se chtějí srovnávat s někým jako je Čína? A Britové? Tak ti po staletí vykrádali celý svět. Teď jsem to pomalu ale jistě vrací. Už mají indického starostů, muslimy jako poslance. Ještě že je to ostrov a K nám ta jejich progresi vita a kultura nedolehne

Bořivoj
23. 7. 2024 15:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Semeno Anglosasov musí byť na planéte Zem vyhladené, inak nebude pokoj a diabol definitívne zničený .

JoFa
23. 7. 2024 15:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Myslím, že otázka nie je ako snesnadní USA vstup Číny na svetový trh, ale otázka budúcnosti je: Ako Čína a Rusko usnadní USA vstup na svetový trh. Trumpov mierový plán je len ponuka Rusku a Číne, tá bude vyhodnotená a prehodnotená a Rusko určí hranice v Európe a otvorí trh pre Čínu a USA, toto je podľa mňa budúca triáda Európy a Británia je odsúdená na zánik. Povstane- spojí sa veľké Írsko a samostatné Škótsko a satanisti zhnijú vo vlastnej šťave. B. Johnson svojím panfletom Trumpovho plánu iba ukázal svoje satanské priania, ale už teraz je Británia hotová a čo je Británia bez Ameriky? 00 a Trump s izolacionistami sa na ňu z vysoka vyserú ! To je predpoveď odo mňa, pre to satanistické hovädo Borisa J. a celú tú satankráĺovskú rodinu.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
zuzana
23. 7. 2024 16:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Bidenovo ministerstvo spravedlnosti plánuje upustit od stíhání Trumpa po pokusu o atentát

https://aktax.cz/bidenovo-ministerstvo-spravedlnosti-planuje-upustit-od-stihani-trumpa-po-pokusu-o-atentat/

cool
24. 7. 2024 00:53
Odpovědět  zuzana

Dýpstejti dali indicii, fakt jsou ..píp. 🙂

Miro 2
24. 7. 2024 09:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Jak vidno USA jsou zrádné a země zapojené do NATO podléhají vlivu USA. Spřádají neustále plány jak ovládnout svět, jeho strategické zdroje a jak se zbavit silné čínské konkurence. Budou ustavičně každé silné konkurenci škodit. Koneckonců i EU doplatila na tlaky, požadavky a rady USA a kvůli tomu se ocitla v ničivé inflaci a v energetických potíží, které trvají dodnes. EU je v současné době pod 100% vlivem USA. Čili Západu jako celku se nedá vůbec věřit a Číňané s Rusy musí být neustále ve střehu. Nesmí ani na vteřinu podlehnoput iluzi, že po volbách i pokud zvítězí Donald Trump dojde k nějakým projevům smířlivosti z jejich strany. Už nikdy se jim nesmí uvěřit ani písmenko. Jakmile se jim to nebude hodit okamžitě otočí a pošlapou s kýmkoliv jakékoliv smlouvy. Jsou jako hadi plní jedu a v nestřeženém okamžiku kousnou a vypustí jed. Je potřeba hlavně podporovat schopnosti a spolehlivost zemí BRICS.

Mac
25. 7. 2024 06:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Titulek, jak noha … A kdo že je ten svět?