politika

Pentagón potvrdil, že Macron má pravdu: NATO bude musieť ísť do vojny s Ruskom

Moskva 1. marca 2024 (HSP/ria/Foto:TASR/AP/Peter Klaunzer/Keystone)

Zápletka s potenciálnym vyslaním oficiálneho kontingentu NATO na Ukrajinu dostala nový rozmer. Ako vieme, myšlienka, ktorú pred pár dňami vyslovil Emmanuel Macron, vyvolala silné námietky predstaviteľov Západu vrátane lídrov Nemecka, Poľska, Českej republiky, Fínska a ďalších krajín, ako aj generálneho tajomníka NATO a vedenia EÚ. Francúzske ministerstvo zahraničných vecí a ministerstvo obrany sa poponáhľali s vysvetlením, že prezident piatej republiky bol zle pochopený a nemyslel to tak, rozoberá situáciu pre noviny Ria Novosti Irina Alksnis

Na snímke francúzsky prezident Emanuel Macron

Včera však Macron povedal, že keď hovoril o možnosti vyslania západných vojsk na Ukrajinu, zvážil, posúdil a overil každé slovo. A takmer súčasne prišla správa spoza oceánu, kde americký minister obrany Lloyd Austin počas vypočúvania v Kongrese povedal, že ak bude Ukrajina porazená, NATO bude musieť ísť do vojny s Ruskom.

Zároveň v posledných mesiacoch svetové médiá a vojenskí analytici vo všeobecnosti konštatovali, že ukrajinské ozbrojené sily sú v zúfalej a beznádejnej situácii. Leitmotív “Ukrajina je odsúdená na porážku” teraz počuť všade, zvyčajne sprevádzaný myšlienkami o tom, ako sa Kyjev (a zároveň Západ) môže dostať zo situácie s minimálnymi stratami tým, že vyvolá rokovania s Moskvou.

A na tomto pozadí šéf Pentagónu hovorí, že ak Ukrajina padne, NATO sa ocitne v priamom vojenskom konflikte s Ruskom. Na pozadí už sformovanej verejnej mienky to, samozrejme, v skutočnosti neznie ako “ak”, ale “keď” Ukrajina padne.

Časť Austinových vyjadrení možno pripísať domácej americkej agende: Bidenova administratíva sa naďalej pokúša vytlačiť zo zákonodarcov financovanie Ukrajiny, takže strašenie typu “dajte peniaze Kyjevu, inak budeme musieť ísť do vojny sami” sa zdá byť namieste. To je však len časť vysvetlenia – synchronizácia Austinových a Macronových vyhlásení to len zdôrazňuje.

Obe postavy patria do tej istej skupiny západného establišmentu – liberálno-globalistického deep state. Aj preto americkému ministrovi obrany prešla absolútne divoká historka o silvestrovskej hospitalizácii bez toho, aby o tom niekoho informoval, a Macronove bankársko-rothschildovské korene sú všeobecne známe.

V tomto kontexte ani Francúzovo vyhlásenie, ani Američanov komentár nevyzerajú ako spontánna osobná iniciatíva, ale skôr ako rozhodnutie transatlantických vládnucich kruhov o ďalšej eskalácii okolo Ukrajiny.

Mimochodom, Lloyd Austin veľmi správne formuloval, že bojovať bude musieť NATO, nie USA, čo veľmi pravdepodobne znamená, že na porážku plánujú poslať výlučne Európanov. Je to logické, pretože vyhýbanie sa štátov priamemu konfliktu s Ruskom dáva nádej, že za oceán nič nepriletí: Moskva, podobne ako Washington, sa chce vyhnúť priamemu stretu, ktorý by nevyhnutne znamenal globálny jadrový konflikt.

A ak sa Rusi rozhodnú opäť udeliť lekciu Európanom, ktorí zabudli na históriu, a tentoraz zasklia polovicu Starého sveta, Američanom to bude vyhovovať – Európu nechajú ísť pod nôž aj tak, nikomu jej nebude ľúto. Vrátane európskych globalistických lídrov, ktorí dúfajú, že si obetovaním vlastných krajín zachránia kožu.

Možno práve toto je hlavný problém Ruska, Číny a celého nezápadného sveta (a značnej časti Západu): čelíme silám, ktoré nemajú žiadnu náklonnosť, lásku ani zmysel pre povinnosť voči krajinám, ktoré vedú. Sú presvedčené, že ony osobne sa dokážu nielen zachrániť, ale aj čo najlepšie usadiť v novom svete, ktorý sa rodí. A je jedno kde – sú si istí, že v Severnej alebo Latinskej Amerike, Austrálii či na Novom Zélande sa pre nich nájde dostatok pohodlných a bezpečných miest. A ak je kvôli tomu potrebné poslať na smrť státisíce a dokonca milióny svojich spoluobčanov alebo vystaviť Paríž ruským raketám, nech sa páči. Od týchto ľudí nemožno očakávať ani ľútosť, ani zaváhanie, ani prebudenie svedomia.

Situácia sa zdá byť takmer beznádejná. Stále však existuje nádej. Nie je náhoda, že európski predstavitelia vrátane tých, ktorí už dlhé roky dôsledne zastávajú protiruský postoj, sa teraz tak vehementne postavili proti Macronovi. A nie je náhoda, že tamojšie médiá urobili z Putinovej “hrozby” v prejave pred Federálnym zhromaždením, že použije jadrové zbrane, ak budú na Ukrajinu vyslané západné vojská, hlavnú správu.

Práve Macron a Austin sa môžu domnievať, že v evakuačnom lietadle je pre nich určite miesto. Stovky a tisíce európskych rusofóbov na výplatnej listine – politici, novinári, štátnici – takúto nádej nemajú. A v súčasnosti sú v nepríjemnom procese uvedomovania si, že budú musieť zdieľať osud svojho národa, ktorý sami priviedli na pokraj vojny s jadrovou veľmocou. Možno sa aspoň v niektorých z nich prebudí pud sebazáchovy, ktorý umožní Európe vyhnúť sa osudu, ktorý jej pripravili jej vlastní bábkovodiči.

sdílet na

79 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Putinovec
4. 3. 2024 10:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Všechno běží tak , jak běžet má . Co víc mohou udělat pro odpoutání hnUSA od Evropy , než to , co právě dělají .
A co se týče užitečných idiotů , kteří pracují pro západní fašistický moloch , ti dopadnou přesně tak , jako jejich předchůdci . Mouřenín posloužil , mouřenín může zdechnout .
Proč zachraňovat idiota , který západu už v ničem užitečný nebude .
Teď budu se zájmem sledovat , ve které zemi to praskne jako první . A pokud si vezmu zkušenost z bouráni socialistického bloku , tak to bude Německo .

Ladislav 💤
4. 3. 2024 12:49
Odpovědět  Putinovec

👍 na RU webu už je mapa kde budou žoldáci NATO rozmístění!
Na hranici Běloruska a Banderostánem. Pozor! Jen pitomci z Evropy!
USA pěkně v závětří!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jaroslavem
4. 3. 2024 10:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Jo a bojovat by měli vojáci východního bloku? Už jste to pochopili? Oni jsou západ,my otroci. Až začne občanská válka, nenechám žít žádného demobolševika

Boomer
4. 3. 2024 11:08
Odpovědět  Jaroslavem

.. neblbněte s občanskou válkou, sakra!

unor 2022
4. 3. 2024 11:11
Odpovědět  Boomer

Na jine reseni to nevypada.

Boomer
4. 3. 2024 11:58
Odpovědět  unor 2022

..a jak poznáte nepřítele? Adresně, než stisknete spoušť…

Markýza
4. 3. 2024 12:51
Odpovědět  Boomer

Nepozná. O tom přeci občanské války jsou, ne? A ta kocovina pak………..stačí mrknout na Balkán.

Boomer
4. 3. 2024 21:19
Odpovědět  Markýza

..jo, v 1995 roce jsme byli na dovolené u Jadranu, koupili jsme si dva pobyty za sebou, strávili jsme v bungalovu u pláže 20 dní a kousek od nás byly vedle hotelu starší chatky, kde byli ubytovaní uprchlíci z Bosenské války. Sedávali jsme s nimi často po večerech a ptali se ,poslouchali. Nejstrašnější na jejich situaci byla absolutní letargie, pocit bezvýchodnosti vlastní situace, nebyl mezi nimi nikdo, kdo by neviděl umírat svoje blízké a mnohým je zabili jejich sousedi, se kterými se snášeli desítky let bez problémů, než to začlo…

Takže termín “občanská válka” mi vyvolává husí kůži dodnes.

hart
5. 3. 2024 09:17
Odpovědět  Boomer

Také mám tu zkušenost.Na otázku proč se nerozdělili v klidu neměli odpověď.Za všechno můžou politici jakého koliv státu,kteří v případě válečného konfliktu budou sedět v bezpečí.A vůbec nejsmutnější je,že si je lidé volí.Jako např.pětizrádce v čele s generalisimem bolševickým Pávkem,dychtícím po válce.Všichni víme čí ta válka je.Amerického agresora.Nebo né????

Markýza
5. 3. 2024 09:25
Odpovědět  Boomer

My byli v Chorvatsku těsně před válkou a dvě příhodičky na tu husinu stačily taky: jednak jsme se tam seznámili s jedním fajn slastičarem a já mu slíbila společné fotky. Ty jsem poctivě poslala, ale vrátily se s oznámením, že adresáta nelze najít.
A střídal nás autobus Hanáků, kteří vytáhli demižóny jen co dojeli, že se jdou ožrat na mrť. Cože to? No prý je cestou přes hory zahaltovali nějací samopalníci a drželi pod těma samopalama dvě hodiny, než jim vyházeli a zase naházeli věci z autobusu…….tož tak. Ale někdo holt nemá ani ždibeček představivosti a takový by pak toužil, aby lítaly jaderky.

Ladislav 💤
4. 3. 2024 12:51
Odpovědět  Boomer

Koukni do sněmovny, sernátu a všech protistátních TV, neziskovek! Známe je naspaměť! Jaképak dlouhé hledání!

unor 2022
4. 3. 2024 12:54
Odpovědět  Boomer

Hlavni nepratele Ceske republiky jsou dobre znami. Sedi ve vlade, ve Snemovne, v Senatu.
A proc hned spoust kdyz staci vidle.

katango
4. 3. 2024 13:38
Odpovědět  unor 2022

Ostré předměty a nástroje smočené ve fekáliích, obzláště tedy v lidských, byly už od starověku smrtícími zbraněmi. A nespoléhejme se na antibiotika, rezistence stoupá.

Takže jde jen o to, do čeho ty vidle předtím namočíte.

zdendulka
4. 3. 2024 13:57
Odpovědět  katango

vidle jsou šílená a vyvážená zbraň…. a bez zbrojáku… kupodivu nejúčinnější povolené zbraně mají právě zemědělci…. včetně obrovských těžkých mašin, co se pohybují na kterémkoli terénu…. viděli jste zblízka kombajn na kukuřici ?… bože chraň !!!

katango
4. 3. 2024 16:40
Odpovědět  zdendulka

Já s vaším hodnocením vidlí a vůbec toho, co mají zemědělci k dispozici, plně a zcela souhlasím.

Mám takovej pocit, že minimálně jedny vidle doma máme. Ač bydlíme na okraji Prahy.

4. 3. 2024 16:52
Odpovědět  katango

Nejlepší jsou podávky. Násada dlouhá a jen dva “zuby”, tak se ta síla vpichu tak nerozloží. A taky jsou ty zuby o fous silnější, tak víc vydržej.

katango
4. 3. 2024 17:54

Díky za info, zase vím o něco víc (bez ironie!!!).

Boomer
4. 3. 2024 18:02
Odpovědět  katango

..vidle jsou příliš neobratné, pokud je někdo pohyblivější než vy, sebere vám je natotata.
Doporučuji kladivo, sekera je proti němu nevinnost sama…

4. 3. 2024 19:43
Odpovědět  Boomer

Čapnu podávky nakrátko, odvedu pozornost, a vezmu ho druhým koncem násady po řepě, ne? Pravda, ale chce to drobet svižnosti. Já bych podávky bral. A sekyrku – mám takovou šikovnou, tak akorát – vzadu za řemenem. A jéje. Koukám, že na mě leze záchvat bl-bnutí.

Standa
4. 3. 2024 19:51

Jedu s tebou! Mám také podávky ,… i ty , co měli Chodové ) sekyrky).ale nejddříve musíme vyčistit Prahu a jsem Pražák)…hlavně od moraváků: Ale i od jiných. Zákaz českých vlajek v Česku!

NO tohle je na zabití, na naší vlajku ať voly nesahají-p. ministryně a ten ubožák hrůza ………………..vlajka je všech občanů ČR  Koho se kdo bojí ??????………Tohle už přestává všechno, to si musí poslechnout úplně všichni Češi – vlastenci. Tady se rozpínají vládní svině a jejich poskokove, kteří útočí na naši demokracii a navíc už začínají novou volební kampaň proti Babišovi . Tohle nesmíme dopustit a hlavně nedopustit, aby schválili korespondenční volbu, nebo bude úplný konec naší republiky!Zákaz ČR vlajky v ČR ????!!! Pečinka + ČernochováRaději to nebudu komentovat.Lidi, co tomu říkáte?Jestli je toto možné i v jiné zemi Masaryk se musí v hrobě obracet! No to snad není pravda jak se to snaží převrátit. To je prodejný lokaj Bohumil Pečinka, skrznaskrz zkorumpovaný politický komentátor, propagandistický žumpoidní publicista a z leknutí brakový spisovatel. V Zelenského prdeli je zabořenej až po krk a pro kariéru by prodal mámu. 55 let škodí a vypouští jedovatý puch své shnilé tykve do sv

J.S.
4. 3. 2024 21:14
Odpovědět  Standa

Stando – odkazy z e-mailu nemohou ostatním uživatelům fungovat.

Boomer
4. 3. 2024 21:29
Odpovědět  J.S.

..a včil si to od Standy schytáte, jako my skoro všichni už dřív… ;o)))))

Standa
5. 3. 2024 09:40
Odpovědět  Boomer

Chicht…

Standa
5. 3. 2024 22:18
Odpovědět  Boomer

To víš, že ano, kašpare. Jsi TAJTRDLÍK §§!

Boomer
4. 3. 2024 19:54

..sekyrka může sklouznout, nebo uvíznout v ráně, kladivo ne a takové zámečnické 500 gramové je přímo neodolatelné. U mě je srdeční záležitostí nůž nebo zákopnická lopatka, když už dojde na blízko…

Standa
4. 3. 2024 20:23
Odpovědět  Boomer

BOO. kdo má to kladívko , sekyrku ..v kapse pro rychlé použití!??? Raději ne …i když manželky…jsou nevyspytatelné ..zeptej se Markýzky, … atd…
Osobně jsem pro krupáč!!!

Boomer
4. 3. 2024 21:06
Odpovědět  Standa

.. a ty sebou nosíš krumpáč? Kladivo schováš pod krátkou bundu do pasu, když si ho pověsíš na záda mezi lopatky, a můžeš tvrdit, že jdeš pověsit kamarádce obrázek na stěnu…

4. 3. 2024 22:06
Odpovědět  Boomer

Moje sotva. Udělal jsem si topůrko z akátu ještě když jsem čundral a na konci je rozšířený, takže se nepřerazí ani nevylítne z ruky. A kladivo by mohlo v řepě taky uvíznout, ne že ne. Tu sekyrku mám teď na skříni a používám ji na maso – tedy na kosti. Synovec mi dodává krkovici v kuse rovnou z jatek, tak na tu kost. Položím na prkýnko, přiložím ke kosti sekyrku, vezmu kladívko, buch buch, a je to.
Hm… mě zase nejvíc bavil boj s holí. Jezdil s náma kluk z historickýho šermu, tak jsme s ním trénovali. A k tomu jsme si přidali vlastní triky.
S Wendym z Chlumu (takto Vašek z Chlumu u Třeboně, makali jsme spolu co dřevorubci) jsme s holemi (taky akát) ve dvou v Židové strouze vypráskali pět paďourů i s dvěma mašlema (sr-ali se mezi chlapy, tak rovnoprávnost, žejo). Hm… A pak jsme museli přes vodu do Bechyně do vodácký krčmy, kvůlivá alibi (hospoda byl, jak jinak, taky našinec – bejvalej vodák).
Čerti věděli že lžeme až se nám z huby práší, my věděli, že věděj, ale co mohli dělat proti celej hospodě – vodáci, čundráci a pár domorodců – svědků, že tam dřepíme už dobrý tři hodiny? Popravdě to ale čertům nevadilo a oči se jim smáli – byli z Bechyně a paďouři z Prahy.

4. 3. 2024 22:07

Vono šlo vo to, že jsme paďourům závěrem tý lekce rozšmikali tři stany, rozflákali dva tranďáky, zabavili chlast (co možný předmět doličný skončil pro sichr v Lužnici) a rozkopali poživatiny. Jo, a taky o nějaký škody na zdraví šlo. Jojo, bejvávalo.
Jo, a hůl mám furt. Za dveřma. Tamtu už ne; vyrobil jsem si jinou, kratší, že se jako o ní co dědek musím opírat. Nemusím, ale když razím do neznáma, jako v září 2022 na ty demošky, tak radši razím co dědek o holi. V kapse pepřák a ta hůl mně jako už míň svižnýmu dědkoj dávaj větší pocit jistoty.
Zážitek z podzimka. Litoměřice, benzinka, zajedu do prázdné myčky, opodál auto. Začnu mejt. K autu přijde ženská, nasedne, a v tu ránu vyfuní z auta chochol a že je na řadě a kdesi cosi a sune se ke mě. Tak fofrem spláchnu prach ze střechy a než dorazí, pokládám na střechu hůl a mačetu – tu vozím hned vedle sedačky. Chochol zarazí, dál mele pantem, ale zaleze zpátky do auta. Domeju, hůl hodím dozádu, nasednu s mačetou v ruce, a odjíždím. Jó, kdyby byli dva nebo víc, měl bych problém. No, dva by snad ještě šli… ale víc… nevim nevim. Holt jsem měl kliku. Sem se nějak rozkecal. Sice rozkecal, ale nekecám. Stalo se.  

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
5. 3. 2024 09:45

Hezký…..většina kamarádů si pořídila špacírku. S kordem uvnitř a kovovou hlavicí.Já ještě nemusím, běhám jako jelen.I na fotbale nebo na hýzl.

Boomer
4. 3. 2024 22:19

.. kladivem nikdy do hlavy!!!! Zásadně na tělo, úder kdekoli způsobí bolest, která paralyzuje…

Standa
5. 3. 2024 09:48
Odpovědět  Boomer

Trestní odpovědnost při ráně sekerou je jasná. Po úderu kladivem nikdo nedokáže , že to nebyla pěst, kop,loket či si tu událost nepřivodil sám ( např. při debatě s manželkou)

Boomer
5. 3. 2024 10:04
Odpovědět  Standa

.. naprosto správně! Už před okamžikem sebeobrany by měl člověk myslet na to, co případně uvede do protokolu…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
5. 3. 2024 15:15
Odpovědět  Boomer

To je přece něco jinýho, ne? Plkali jsme tu přeci o tom, co by bylo dobrý mít po ruce až, nebo pokud, to praskne, ne? Jinak s sebou tahám jen hůl, pepřák, a v postrku vedle sedačky mačetu pro strejčka Příhodu.

Boomer
5. 3. 2024 16:58

..no pokud něco přijde, musíš počítat vždy s nejhorší možnou variantou, že jednoho dne budeš koukat do laufu před tvým xichtem. A tomu lze předejít jen jedním způsobem, dál ti to snad rozepisovat nemusím, že…

5. 3. 2024 20:19
Odpovědět  Boomer

To ne.

Pravdomluvny
4. 3. 2024 14:27
Odpovědět  Boomer

Ty pětidemoliční a jejich kamaráden poznáš…..a Banderonacisty taky.Ty totiž na první pohled vypadají jako dementi…..a ty jejich báby jako srací kýbl.

Pravdomluvny
4. 3. 2024 14:26
Odpovědět  Boomer

Vždyť se k ní díky aktivitám pětidemoliční vlastizrady a milionu Banderonacistům na území ČR schyluje……

Boomer
4. 3. 2024 18:02
Odpovědět  Pravdomluvny

.. my nejsme národem občanských válek…

Pravdomluvny
4. 3. 2024 18:15
Odpovědět  Boomer

A co doba husitská???

Boomer
4. 3. 2024 18:50
Odpovědět  Pravdomluvny

..to byla náboženská záležitost a navíc se “rozlila” i mimo tehdejší území koruny české, občanský princip nehrál žádnou roli, nebyl …

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
4. 3. 2024 22:14
Odpovědět  Boomer

Taky nemoh, žejo, když žádnej občan, jenom samej poddanej. ;)))

Boomer
4. 3. 2024 22:21

..pochopil, ale nešlo jen o tuhle formálnost…

5. 3. 2024 02:20
Odpovědět  Boomer

Ono by se o tam dalo dost diskutovat, ale nemůžu, leze na mě lenora…

katango
5. 3. 2024 18:10

Tak snad je alespoň hezká.

5. 3. 2024 20:50
Odpovědět  katango

Je stará nemlich stejně já, mrcha jedna. Ale zato je taková jakoby pohodová.
Hm… Ve Vídni měli obraz od Brueghela “V zemi peciválů” (sem si ho přezděl na Lenoráj) a ten mou lenoru přímo uchvátil. Expřítelkyně kmitala po všech těch ctěnejch zvěčnitelých různejch svatejch, já je proběh za půl hodiny a pak jsem se několik hodin kochal s Brueghelem a Boschem – toho tam taky měli – a stejně mi to přišlo jako málo času.
U Bosche je zase zajímavý, jakou měl fantazii u všech těch sadourskejch mučeníček, ale jak mu naprosto vynechala, když měl zvěčnit nějakou radost. Kolikrát nevím, zda to u něj nebyl podtext černýho humoru, nebo byl prostě tím směrem jebnutej. U jednoho jeho triptychu – to zas bylo v Tournai – jsem to už nevydržel a rozchechtal se a chuděra distingovaná Lída dělala že ke mě nepatří. Ale to ona dost často v takovejch případech. Jojo, neměla to se mnou lehký.

Pravdomluvny
5. 3. 2024 06:35
Odpovědět  Boomer

Náboženství a svoboda skova, dneska se to trochu posunulo,ale občanské války tady už byly

ryba
4. 3. 2024 13:56
Odpovědět  Jaroslavem

Jaroslav by si měl nejdříve ujasnit pojmy. Demobolševik je kdo???

Pravdomluvny
4. 3. 2024 14:28
Odpovědět  ryba

Nově je to pětidemoliční vlastizrádce a jeho volič.

Standa
4. 3. 2024 20:06
Odpovědět  ryba

JÁ …Jsem ,, Bolševik …Jasné …chápe to….!!!! to i ti z MV?!!! To ,,demo” je jasné, jsem pro lidi atd . Hájím je celý život……..demos . Prý je to … jsem dnes populista …údajně vláda není pro lidi, alespon vláda to tvrdí! ,, Demokratka s TOP nějaká Pekarová … , co žila v Maroku a má vytetováného Sorose na zádech( foto). …Nevím jestli to projde????
Co je to dnes ,, popul” Nadávka?

NO tohle je na zabití, na naší vlajku ať voly nesahají-p. ministryně a ten ubožák hrůza ………………..vlajka je všech občanů ČR  Koho se kdo bojí ??????………Tohle už přestává všechno, to si musí poslechnout úplně všichni Češi – vlastenci. Tady se rozpínají vládní svině a jejich poskokove, kteří útočí na naši demokracii a navíc už začínají novou volební kampaň proti Babišovi . Tohle nesmíme dopustit a hlavně nedopustit, aby schválili korespondenční volbu, nebo bude úplný konec naší republiky!Zákaz ČR vlajky v ČR ????!!! Pečinka + ČernochováRaději to nebudu komentovat.Lidi, co tomu říkáte?Jestli je toto možné i v jiné zemi Masaryk se musí v hrobě obracet! No to snad není pravda jak se to snaží převrátit. To je prodejný lokaj Bohumil Pečinka, skrznaskrz zkorumpovaný politický k

Standa
4. 3. 2024 20:11
Odpovědět  Standa

Hýýzl…

Pavel z Moravy
4. 3. 2024 10:59
Ohodnotit příspěvek :
     

No tak, plutokraté nemají vlast. A že jich teď je požehnaně. To se přece dalo předpokládat, že budou chtít vyvolat konflikt a odsunout se někde, kde se jich osud svých krajanů nedotkne. Tato zdegenerovaná západní sebranka je schopná všeho, ale nikdo z nich si svým upachtěným životem nemůže být jist. Vládne tady všude to nejhorší co se v lidském plemeni nyní vyskytuje.

Markýza
4. 3. 2024 12:51
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ano, pěkná sebranka. A tu teda občanskou válkou nikdo nesmete.

zuzana
4. 3. 2024 11:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Neočkované děti jsou zdravější než očkované, prohlásil přední lékař v Senátu

https://aktax.cz/neockovane-deti-jsou-zdravejsi-nez-ockovane-prohlasil-predni-lekar-v-senatu/

Boomer
4. 3. 2024 11:05
Ohodnotit příspěvek :
     

.. myslím, že Macron je v současné situaci cosi jako “vypusťte kontrolního chrousta”, jehož úkolem je ověření postojů evropské části NATO k možnému přímému nasazení proti RF. V souvislosti s tím, co se událo na úrovni nejvyššího velení v Německu se domnívám, že ta ochota rozhodně nebude na úrovni A1 dle stupnice vrchního vachmajstra Flanderky..

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Evžen
4. 3. 2024 11:08
Ohodnotit příspěvek :
     

NATO je již dávno ůčastníkem konfliktu. jen zatím umírají jen ukrajinci a žoldáci

janle57
4. 3. 2024 11:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Ve chvíli,kdy tenhle chudák vyšle pár svých zblblých vojáčků na Donbas,
udělají mu doma přivandrovalci s plackou Alláha na klopě takový cirkus,
že se nebude stačit divit a až to bude v nejlepším,přiletí z Ruska termojaderný
Kinžal,který v Paříži a jiných městech hezky pěkně načisto uklidí ten bordel,
který tam jeho muslimští přátelé po sobě zanechali.

Putinovec
4. 3. 2024 12:02
Odpovědět  janle57

´Je to tak , Jakmile nebude šlapat podle scénáře toho , Kdo chápe více , tak Francie začne hořet . A to se netýká jen Francie . Miny jsou rozeseté takřka všude . A tam , kde už to bylo “zlomeno” , je dosazen kádr , který to změní , viz Fico .

katango
4. 3. 2024 11:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Pokud si dobře vybavuji, Putin se k této problematice vyjádřil již dříve, a to slovy, že v takovém případě poletí střely (zatím možná ještě ne jaderné) tam, odkud se to řídí. Tedy přednostně na Washington a Londýn.

Tady žádná splendid isolation nepomůže.

Chápu, že se KoZa vyjádřeními (a sliby) Gosudara moc nezaobírá, protože v ní je úzus – dneska něco kecám, zítra kecám něco jinýho a popírám to, co jsem kecnul včera. Putin nemluví do větru, co řekne, to platí.

4. 3. 2024 12:20
Odpovědět  katango

Vybavujete si dobře. Poprvé krátce po zahájení specoperace, a pak ještě dvakrát.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Ladislav 💤
4. 3. 2024 12:58
Odpovědět  katango

👍🇷🇺

Gales
4. 3. 2024 11:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Severoatlantická aliance (NATO) v pondělí zahájila vojenské cvičení The Nordic Response 24, které se koná na severu Finska, Norska a Švédska. Informuje o tom finský list Yle, podle něhož se cvičení účastní zhruba 20 tisíc vojáků ze 14 zemí….. A taky clona na dodání zbraní. – Asi. Ať sípnou.

Dorotík
4. 3. 2024 11:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Reakce na případný útok NATO na Rusko zcela logicky nemůže směřovat jen někde do Evropy, či východní Evropy, ale zcela logicky strategicky musí jít do USA, do ohniska všeho imperialistického válečného zla. Jedině tak ruská obranná reakce bude mít potřebnou účinnost. A Putin to zjevně velice dobře ví a Achillovu patu USA určitě má na mušce. Jinak by se nad Ruskem už dávno proháněly rakety USA a NATO. USA se zjevně nacházejí stojící na stoličce s utahující se smyčkou na krku. Dobýt Rusko existenčně potřebují (suroviny, zdroje, trhy). Takže válka s Ruskem musí být. Je jen otázkou, zda tu stoličku, na které se smyčkou na krku si USA zvrtnou samy, a nebo ji jim podkopne Putin???

katango
4. 3. 2024 13:41
Odpovědět  Dorotík

Píši výše. A Putin to nejen ví, on se již v tomto smyslu na adresu Kozy vyjádřil. Myslím, že jmenoval i Londýn.

Gales
4. 3. 2024 11:51
Ohodnotit příspěvek :
     

No,zatím se straší vším možným i nemožným. KoZa se vzpouzí,kope a mečí.Doufám že už to dlouho nevydrží a chcípne na úbytě.Evidentně je nejvyšší čas začít eliminací politiků podporujících KoZu.Nebo co.

unor 2022
4. 3. 2024 11:52
Ohodnotit příspěvek :
     

V. Putin a tech nekolik znamych tvari kolem nej vypada uvazlive.
Jsou vsak taci i ti, kteri az tak vseobecne znami nejsou?
Aby se tedy panove ze zapadni Evropy neprepocitali.

zuzana
4. 3. 2024 12:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Putin: Západ si ničí svůj vlastní finanční systém

https://aktax.cz/putin-zapad-si-nici-svuj-vlastni-financni-system/

marie
4. 3. 2024 14:51
Odpovědět  zuzana

A půjde tam i židovka Kaganová – Nůlandová, černá Michala Obama se starým, Rotšildové a jejich děti, Rokfelerové a jejich židovské dětičky? Nebo je to válka pouze pro Slovany mezi sebou? Takže oni, kteří to vyvolali, ať nastoupí do první linie a pak zahulíme, uvidíme.

katango
4. 3. 2024 16:42
Odpovědět  marie

Válka je to pouze pro Slovany.

Pavel z Moravy
4. 3. 2024 17:01
Odpovědět  katango

Chtěl bych věřit, že to přes všechnu přeformátovanost většině Slovanů docvakne a pošlou tam ty parchanty, kteří to zde řídí. A jestli ne a půjdou sami, tak jim není pomoci.

katango
4. 3. 2024 17:55
Odpovědět  Pavel z Moravy

Taky bych chtěla věřit.

4. 3. 2024 19:52
Odpovědět  Pavel z Moravy

Pšonkům a chorvatům nějaký slovanství nedocvakne ani omylem.

Boomer
4. 3. 2024 22:55
Odpovědět  Pavel z Moravy

.. vy máte furt jen tu přeformátovanost!
Máte nějakou povědomost o chovu bažantů v bažantnicích? Ti byli od vylíhnutí přivyknutí na člověka co je krmil, a tak poslušně capali za každým, kdo měl na sobě plášť, gumáky a v ruce kýbl s krmením. Byli tak líní, že je v době honů museli honci zvedat ručofedro ze země a vyhazovat do luftu, aby letěli a soudruzi tajemníci si mohli jaksepatří zastřílet.

Dnes je jiná doba, ti samí střelci nebo jejich následovatelé si vyjedou na kozorohy do Kyrgyzstánu nebo za echtexotikou do Afriky.

Teprve hlad ukáže, kdo umí najít zrno…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
5. 3. 2024 09:05
Odpovědět  Boomer

Tak příklad je to pěkný, ne že ne. Tak já si tedy pamatuji jako malý kluk u nás na Hané myslivce, když byli hony a bažanti a koroptve vylétávali ze svých úkrytů a to ještě tedy nebyli takoví lenoši, asi měli povědomí co je čeká. A tenkrát alespoň u nás jich byla plná pole.

Boomer
5. 3. 2024 10:16
Odpovědět  Pavel z Moravy

.. jo, jít v dobách našeho mládí na hon na Hané jako honec/ nosič s dobrým střelcem a psem, to byla dřina!
Výřady na půlce fotbalového hřiště, stovky bažantů, zajíců, nějaké srnčí, liška, a hledat koroptve v řepném poli, to byla hrůza děs.
Ale po honu v hospodě gulášek, rozpálená kamna, čaj se slivovicí, sranda, myslivecká latina až do půlnoci…

Markýza
5. 3. 2024 09:31
Odpovědět  Boomer

Skvělá věta na příští traktorový protest 😀 Oni si to lidi zkrátka už nedovedou představit.