politika

Pål Steigan: NATO se připravuje na velkou válku – ztratili rozum?

Pål Steigan

V nadšeném článku v Nettavisen Edvard R. Ertesvåg píše: NATO se připravuje na velkou válku – žádné podobné plány nebyly vytvořeny již 38 let.

Článek se zdá být šťastný a Ertresvåg nadšeně mluví o prohlášeních Larse Siverta Lervika, který je velitelem norské armády. Uvádí:

– Co mě zaráží, je velikost a objem. Nebylo to žádné překvapení, ale když začneme uvažovat o obraně celého severského regionu v rámci obrany celé Evropy, standardy se velmi zvětší.

Charles Costanza, jako velící generál V. sboru v americké armádě, má pod sebou přes 41 000 vojáků. Costanza v rozhovoru pro Nettavisen řekl, že dobrá obrana severského regionu je zásadní pro úspěch NATO.

– Když se podíváte na koridor Suwałki mezi Kaliningradem a Běloruskem, který je dlouhý 77 kilometrů, může být rychle uzavřen. Abychom mohli podpořit pobaltské země, musíme mít přístup k Baltskému moři. Poskytnou nám ho země severní Evropy, abychom mohli udržovat zásobování a organizaci NATO na správné úrovni, říká generál USA.

(Koridor Suwałki (polsky: przesmyk Suwałki; anglicky: Suwalki Gap nebo Suwalki Corridor) je pevnina v severovýchodním Polsku a jižní Litvě. V tomto bodě je vzdálenost mezi ruskou exklávou Kaliningrad (kde sídlí Baltská flotila) a Běloruskem nejkratší, asi 65 km.)

Velitel norské armády Lars Siewert Lervik uvedl, že v případě potenciální velké války Norsko přijme náklad nejen pro své vlastní potřeby, ale přejde k přijímání zásob pro celou severní Evropu.

Se spokojeným úsměvem plánují jadernou válku

Situace, kterou popisuje generál Costanza, je situací, kdy se USA/NATO pokusí vyřadit ruskou základnu v Kaliningradu. Každý, kdo má IQ větší než velikost boty, ví, že to znamená, že Rusko odpoví jadernými zbraněmi. A kdo ochutná tyto zbraně jako první? Ano, zcela správně ty země, které mají základny, které mohou „přijímat zásoby pro celou severní Evropu“, tedy v neposlední řadě Norsko.

Role, kterou hraje politické vedení v Norsku s podporou všech stran Stortingu, je rolí, která promění velké části naší země v jadernou poušť.

Proto nepřeháníme, když se ptáme, zda tito lidé mají rozum.

Norské ministerstvo zahraničí: Žádný kompromis s Ruskem

Ministr zahraničí Espen Barth Eide v rozhovoru pro NTB řekl: „…nechceme kompromis mezi Ruskem a Ukrajinou“.

Eide odmítá pokusy o zprostředkování míru z Číny, Brazílie a dalších zemí a obhajuje plné vítězství Ukrajiny nad Ruskem.

Přičemž to říká ve fázi, kdy na západě také začíná postupně svítat: Experti varují před ukrajinským kolapsem na východě.

BBC již letos v dubnu napsala:

Bývalý šéf britského velitelství společných sil varoval, že Ukrajina by mohla v roce 2024 čelit porážce od Ruska.

Generál Sir Richard Barrons řekl BBC, že existuje „vážné riziko“, že Ukrajina letos prohraje válku.

Navzdory miliardám a miliardám dolarů vojenské pomoci Ukrajině, navzdory překračování jedné červené linie za druhou, navzdory stále pokročilejším zbraním a dokonce i několika tisícům neoficiálních západních vojáků bojujících na ruském území – Ukrajina stále ztrácí.

Co Eide zamýšlí udělat, aby dosáhl svých a Zelenského cílů? Je to velká válka k radosti Ertresvåga a Costanza?

Zdá se, že generál Costanza je velmi potěšen, že našel několik severských obětí, ochotné nést hlavní nápor nadcházející války proti Rusku. Nechápe, že Putin dal naprosto jasně najevo, že taková válka zasáhne i mocenská centra ve Spojených státech.

Rusko varuje Spojené státy před riziky třetí světové války

Nebylo by při vědomí toho všeho lepší stáhnout se z okraje propasti a začít pracovat pro mír, aby i naše děti a vnoučata měly budoucnost?

https://inosmi.ru/20240905/nato-269994640.html
Původní článek

sdílet na

Souhlas
Upozornit na
32 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Kelly
10. 9. 2024 02:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Rozšlápněte už toho ukrajinského červa, než nám zamoří celou Evropu fašismem. Národ Quislingů opět na čele kolaborace s fašismem.

Ladislav 💤
10. 9. 2024 06:56
Odpovědět  Kelly

👍👍👍👍👍

Pepa
10. 9. 2024 07:31
Odpovědět  Ladislav 💤

Ať připravují, kdo za ně půjde bojovat. Všechny nás nezavrou. Jen šilenc bude bojovat za zájmy hlupáka.

jsladin
10. 9. 2024 09:22
Odpovědět  Pepa

Na spuštění jaderné hrůzy nás nepotřebují.Ta poslední věta s odkazem na děti a vnoučata v ČR již nemá význam.Po vládě fialového hnusu na tom budem hůř jak po jaderném útoku.

pepa
10. 9. 2024 10:15
Odpovědět  jsladin

amen

Jarek
11. 9. 2024 17:27
Odpovědět  Pepa

A ten nešťastník co by šel, se stejně ani nedostane na “frontu”. Ukrajinský odboj spolehlivě informuje rusy o jakémkoliv seskupení “žoldáků” NATO a jsou ničeni okamžitě
než dostanou první menáž.Takže k čemu to prskání válečných štváčů je?

Stan
10. 9. 2024 07:42
Odpovědět  Kelly

Ty debilové jsou nepoučitelní. Pořád budou mektat o tom jak musí Ukrajina vyhrát,ale jejich IQ tykve jim nedovolí,aby se na situaci podívali realisticky. A tak je to pořád. Tyhle magory probere jen tvrdá srážka s realitou. Ale pak budou mektat….. netušili jsme, že Rusko je tak silné. Vy kreténi, když to víme my dezoláti už dlouho,tak k čemu jsou vám elitní školy nejrůznějších druhů, když neumíte rozpoznat tak jednoduchou věc……. Rusko prostě neporazite

Tupý hulvát
10. 9. 2024 09:14
Odpovědět  Stan

On se jim potom zhroutí jejich svět, nedivím se jim ani trochu.

Slovan
10. 9. 2024 09:36
Odpovědět  Stan

Zdělání neznamená že je člověk moudrý. Vidíš to i všude kolem sebe. Moudrému napověz…………

Pavel z Moravy.
10. 9. 2024 10:03
Odpovědět  Slovan

Jo, stačí být normální. A jinak se mi moc líbí výrok Ghándího, který snad řekl – Je jedno co děláte, hlavně, že to děláte. Takže když krmíš dobře ty své papoušky děláš pro sebe více než bys řekl. Čau .

marie
10. 9. 2024 17:07
Odpovědět  Stan

To nejsou žádní magoři, co o tom rozhodují, to jsou neuvěřitelní chamouni a zřejmě jim nedošlo, že ani jim se nevyhne katastrofa. Idioti kabalističtí.

Pavel z Moravy.
10. 9. 2024 09:08
Odpovědět  Kelly

Ne, že zamoří, ta je zamořena. Nechat tohle odfašizování pouze na Ruském národu je kur.wa prasárna do očí bijící. Je to jako když pár parchantů mlátí jednoho človíčka a 10 lidí na to kouká. A jinak už jsem to zde psal, po válce se aktivovala v západní Evropě organizace s názvem Pavouk, která byla prolezlá bývalými fašisty a různými hodnostáři nacistického režimu. Nu, tak je to tady zpět. Lidé by se měli probudit a pochopit, koho, co a jaký systém si zvolili a co jim přinesl. Bez vlastního pochopení a poznání je vše marnost. Jak zde říká Veny, který zde píše, pak už přijde pouze Armagedon.

Karel
10. 9. 2024 09:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Norsko vždy nenáviděl Rusko. Proto se sprshli s Hitlerem. Současnosti přijali celoevropskou nacistickou doktrinu o válce s. Ruskem. A netuší, jak moc dostanou od Ruska na frak.

Bety
11. 9. 2024 09:41
Odpovědět  Karel

Myslíte, že je z toho průměrný Nor nadšený ? Ale bohužel mlčí.
Lidé by si měli uvědomit, že si na válku hrají gaučoví generálové. Asi tak ve smyslu : Generál X
obětuje levé křídlo, my obětujeme pravé. Generál Y – generál X si myslí, že obětujeme levé křídlo. My ale obětujeme obě !
A Švejka nikdo neposlouchá : Zbláznili jste se ? Vždyť jsou tady lidi !!!

Pavel z Moravy.
10. 9. 2024 09:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Příspěvek pro Milana ze ZČ. Milane, co o tom víš že Rusko znovu vezmou do MMF a že nějaká Judajeva tam bude ředitelkou? Jaký je tvůj názor?

Spam Janka
10. 9. 2024 11:34
Odpovědět  Pavel z Moravy.

MMF Rusko nevylucilo. Ale co sa teraz deje je, ze poradkynu guvernerky Ruskej centralnej banky povysili do MMF vo Washingtone. Plus prisla do Moskvy delegacia na vysokej urovni

10. 9. 2024 15:01
Odpovědět  Pavel z Moravy.

To, co o tom pustil do světa gargamel – hádám, že to máš od něj.
Můj názor? Že gargamel je schopnej vyštouravatel informací, ale v politické a geopolitické oblasti… jak to slušně říct… zkrátka mu unikají souvislosti a často i reálie, a málo na tom, ještě rajtuje na tom, že má patent na pravdu – viz např. zde: https://www.michalapetr.com/map-2088-kolik-specialistu-nato-a-ukrajiny-bylo-zabito-v-poltave-demonstrace-hnuti-jasan/ a navíc jedufluše po konkurenci. Která je sice občas také mimo – a kdo ne, žejo, v těchto informačních podmínkách – ale aspon bezdůvodně nejedufluše po ostaních.
Jó, chodím na něj, že je schopný vyštouravatel, ale závěry si raději dělám sám. Trpajzlík tu plesá jakouže dostal Gosudar posilu a naprosto mu uniká, jakou skutečnou roli hraje přes ruskou centrální banku MMF.
Hm… dnes ten masakr v Poltavě ještě vylepšil. Vocas – to když k němu budu slušnej. Protože taky nemusí bejt prostej vocas ale jistou stranou zainteresovanej vocas, jak ho někdy podezírám. Ale nechci mu křivdit, třeba je pouze bl-bej.
Zkrátka pro mě je gargamel brilantní vyštouravatel, leč s cihlou mezi velkým a malým mozkem. Tolik můj názor. Bez nároku na patent, rozumí se.

10. 9. 2024 15:08

Ještě dodám, že je dle mého názoru fuk, zda do MMF vezmou nebo nevezmou, páč tým Putin a spol. nejsou idi-oti a dál si pojedou svou paralelní ekonomiku, nezávislou na centrální bance. Ne nadarmo má Putin doktorát z ekonomie, což KoZa uniká.
Zkrátka KoZa se sama dveřma vykopla, tak se zkouší oknem vedrat zpátky.
P.S. k názvu článku. Co je to za hovadinu? Jak mohla koza ztratit něco, co nikdy neměla?!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy.
10. 9. 2024 15:15

Dík.

10. 9. 2024 16:39
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Není zač. Ale a hlavně – je to jen názor, nic víc.

milan
10. 9. 2024 20:17

podivej se na posledniho teda u nas Pjakina je to tam hned prvni otazka a myslim ze Nabu cosi bude met problemy

Stan
10. 9. 2024 23:27

Milane , mluvíš mi z duše. Svatoš umí pozoruhodně vyśťourat zajímavé souvislosti,ale dost často dává na odiv jak je dobrý a ostatní jsou debilové. A aby se odlišil,tak někdy píše úplný chujoviny. Třeba, že při napadení Kurska a následném raportu Gerasimova se sice jakoby tvářil nasraně, ale uvnitř se usmíval. Takže dneska čtu Svatoše s velkou rezervou.

Slovan
11. 9. 2024 07:43
Odpovědět  Stan

Dobrý postřeh 👍👍

Boomer
10. 9. 2024 10:53
Ohodnotit příspěvek :
     

..jo, jako plán to vypadá slibně. Akorát že má tři slabá místa.. jak chtějí eliminovat Kaliningrad a zcela ovládnout Baltské moře, no a koridor Suwalki má jen dvě silnice hodné toho označení a jednu železniční trať. Jako střelnice dobrý…

Spam Janka
10. 9. 2024 11:36
Odpovědět  Boomer

zablokovanie Kaliningradu vedie automaticky k odpaleniu jadrovych rakiet, fakt neviem, co na tom Nori nechapu. Kto tie udery vsetky dostane, je druha vec, ale evidentne je o to velky zaujem, Biju sa Fini, Nori, v poslednej dobe aj Svedi, Poliaci, silne reci ma aj CR ci Nemecko. Netusila som, ze je taky zaujem o vyludnenie tychto krajin

Boomer
10. 9. 2024 12:33
Odpovědět  Spam Janka

.. no, lidí, kterých by se případné vylidnění mohlo týkat, se asi nikdo moc neptá. Válečné hřbitovy jsou plné kmánů, panstva poskrovnu…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy.
10. 9. 2024 12:44
Odpovědět  Spam Janka

A bude klid, debilové s IQ tykve, zdegenerovanci nad kterými člověk nestačí žasnout budou obráceni v prach. Vždyť se tady ten človíček dostává do stavu totální degenerace. Toto se stalo z člověka, který dokázal.stvořit tak nádherná umělecká a technická díla. Takže Janka, jeden ze spolupracovníků Einsteina řekl -:během evoluce se někde ve vývoji tohoto tvora stala chyba a stvořil se člověk zvíře.

Evžen
10. 9. 2024 16:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Ti západní idioti mají asi vyoporovany půd sebezachovy!Oni jsou zoufalí že situace na Ukrajině kde Rusové ničí jak Ukrajince a žoldáky z celého světa tak vychfalovanou západní techniků…!

milan
10. 9. 2024 20:21
Odpovědět  Evžen

Ukrajinci nejsou narod su to Rusi Ukrajinci su enom etnikum neco jak u nas Valach Hanak aj

Slovák
10. 9. 2024 23:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Armagedon= WW3 bude, lebo to židozednáři dohodli společne…

Slovan
11. 9. 2024 07:50
Odpovědět  Slovák

Nó, prý to není první jaderný konflikt, už jsem několikrát četl, že tu nejsme první civilizace a vždy to takhle nějak dopadlo. Kdo se potom tedy zachrání a bude moc tuna při těch podmínkách žít? To se zase zachrání jen ty swyněě a ty zase budou budovat novou civilizaci? Jestli dojde na Mrtvou ruku, tak toho tady asi moc nezůstane, možná ani zemegula.

Pennys
12. 9. 2024 06:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Přepadení 65leté Italky ve městě Viareggio v Toskánsku se fatálně nevyplatilo 47letému ilegálnímu migrantovi z Afriky. Muže, který se ve městě živil krádežemi, žena po ukradení kabelky pronásledovala svým mercedesem po nábřeží a poté jej vozem srazila, vzala si zpět kabelku a odjela. Jelikož však zloděj následně po srážce zemřel v nemocnici, čeká tvrdá dohra i samotnou Italku, jež se rozhodla vzít spravedlnost do svých rukou. Podle italského tisku případ vyvolává silné emoce. Přestože se totiž o kriminalitě v oblasti ví, úřady si s řešením nevědí rady.