politika

Oleg Ladogin: Navrhuji zaznamenat podstatu současného okamžiku…

Oleg Ladogin

Navrhuji zaznamenat podstatu současného okamžiku…O aktuální situaci na Ukrajině…

Náměstkyně ministra zahraničí USA Victoria Nulandová (chráněnka neoconů), kurátorka postmajdanské Ukrajiny, rezignovala a zrušila americké závazky, které osobně dala představitelům ukrajinské elity. Odešla a vzala si s sebou tajemství, klíče a schémata některých toků peněz z USA na Ukrajinu.

Do její funkce byl již oficiálně jmenován John Bass, který jako americký velvyslanec v Gruzii zahlazoval stopy po Michailu Saakašvilim a nacházel rovnováhu v Gruzii pod vedením miliardáře Ivanišviliho.

Poté Bass, už jako velvyslanec v Afghánistánu, vyjednal s Talibanem dohodu o stažení americké armády. To naznačuje, že Bass je diplomat se zkušenostmi s vyjednáváním kompromisních dohod.

I když pomineme specifika tohoto jmenování, můžeme rozhodně říci, že s odchodem Nulandové se šance na dohodu mezi Spojenými státy a Ruskem o Ukrajině zvýšily, nikoli snížily.

Po rezignaci Nulandové ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij cestuje do Turecka, kde Recep Tayyip Erdogan navrhl uspořádat mírový summit s Ruskem, který by ukončil probíhající konflikt.

Zelenskij řekl, že chce mír, ale není připraven přenechat území Rusku. 

Po setkání obou prezidentů jednal turecký ministr zahraničí Hakan Fidan s americkým ministrem zahraničí Antonym Blinkenem a poradcem pro národní bezpečnost Jakem Sullivanem.

Poté papež František poskytl rozhovor švýcarské televizi RSI, během kterého se novinář zeptal papeže na jeho postoj ve sporu mezi těmi, kteří říkají, že by Ukrajina měla vyvěsit „bílou vlajku“, protože se jí nepodařilo zatlačit ruské jednotky, a těmi kteří jsou proti a obhajují ukrajinský odpor.

„Domnívám se, že nejsilnější je ten, kdo zhodnotí situaci, kdo myslí na lidi a má odvahu k bílé vlajce a jedná. Jednání by se měla konat s pomocí světových mocností. Slovo “vyjednávat” je odvážné slovo. Když vidíte, že jste poražen, že věci se nevyvíjí dobře, musíte mít odvahu k jednání. Stydíte se, ale kolika mrtvými to skončí? “ řekl František.

„Jednejte včas, hledejte nějakou zprostředkovatelskou zemi. Dnes je například ve válce na Ukrajině mnoho těch, kteří chtějí působit jako prostředníci. Turecko se k tomu nabídlo. A další. Nestyďte se vyjednávat, než bude hůř“ dodal papež František.

Papež prostřednictvím Švýcarska sděluje postoj některých kontinentálních evropských elit, které jsou připraveny zahájit dohody s Ruskem o Ukrajině.

A to navíc k tomu, že Spojené státy v podmínkách nedostatku politických možností k financování Ukrajiny mění strategii a kurátorem projektu jmenují člověka, který umí dělat kompromisní rozhodnutí.

Dnes je pro Spojené státy hlavní to, aby se ukrajinský režim nezhroutil před listopadovými volbami a vzhledem k tomu, že fronta nyní praská a může se zhroutit v létě, kdy Rusko nashromáždí síly pro rozsáhlejší ofenzivu než v Avdeevce.

Některé evropské elity však nejsou připraveny na kompromis s Ruskem, protože by to bylo uznáním neúspěchu jejich politiky posledních dvou let, kdy žádaly své občany, aby v zájmu vítězství Ukrajiny snášeli pokles životní úrovně.

Ve veřejné rovině vidíme aktivitu francouzského prezidenta s návrhy o rozmístění vojenských kontingentů z evropských zemí na Ukrajině. Francie vytváří alianci zemí připravených potenciálně vyslat vojáky na Ukrajinu, tuto iniciativu podpořily pobaltské země, i když se zatím bavíme o jejich účasti na odminování území.

Faktem je, že je zcela bezúčelné posílat své jednotky do vzdáleného dějiště vojenských operací, kde má nepřítel strategickou výhodu a vy to nemůžete změnit.

Proto bychom neměli očekávat, že na ukrajinské bojiště budou poslány plnohodnotné prapory evropských zemí.

Tím se ale dostáváme ke scénáři naznačenému v prognóze na rok 2024. Británie se bude snažit vyprovokovat incident, který by všichni klasifikovali jako rusko-evropský. 

A to proto, aby byly narušeny možné dohody o řešení ukrajinského konfliktu, aby pro západní veřejnost nebylo tak zřejmé nevyhnutelné vítězství Ruska a konflikt se mohl protahovat.

На шаг впереди
Oleg Ladogin
https://aftershock.news/?q=node/1354848

sdílet na

27 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
orinoko
14. 3. 2024 07:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Odpudiva baba. Který chlap s tímhle mohl mít sexundzwanzig? Až na nějaké exoty nedopadaji takovéto kreatury moc dobře. Soustruh Bolton by o tom mohl vyprávět. Ten zase radil trefit Rusko pres Podnestri. McKocain, ten uz to má za sebou, bidet blaboloid je chodící diagnóza.

Pravdomluvny
14. 3. 2024 08:17
Odpovědět  orinoko

A Kundolízu Rajzovou jsi vynechal……😂

orinoko
14. 3. 2024 08:53
Odpovědět  Pravdomluvny

Pravda. Přesně takto jsme ji svého času rozebirali s Petrem Pelzem, od něhož mám CD mongolske kapely Yatcha.
Kdepak ho mám?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pravdomluvny
14. 3. 2024 09:19
Odpovědět  orinoko

Jooooo, tak to ti neporadím 😉

katango
15. 3. 2024 10:04
Odpovědět  orinoko

Poraďte se s básníkem Janem Nerudou. Ten se ptal kam s ním. Když dáte hlavy dohromady, určitě na něco přijdete.

katango
14. 3. 2024 09:05
Odpovědět  orinoko

Vobličej přikrejete novinama nebo sukní. No a zbytek? Když je velká potřeba, tak se skousne všechno.

orinoko
14. 3. 2024 09:18
Odpovědět  katango

Znám v alternative – hod jí na hlavu Rudé právo a mysli si , že vyjebavas s politikou.

Pravdomluvny
14. 3. 2024 09:18
Odpovědět  katango

Ta baba dělá z chlapů impotenty,na to by vlezl jen kozom@@@@rd🤮

orinoko
14. 3. 2024 09:28
Odpovědět  Pravdomluvny

Kamarád, kterého jsem už dlouho neviděl, říkával: Není ošklivých žen, to jen my jsme někdy málo pili!

Pravdomluvny
14. 3. 2024 10:48
Odpovědět  orinoko

Pod ošklivým xichtem dobrá (k)unda zahálí…….ale výjimka potvrzuje pravidlo 🥳

Slovan
15. 3. 2024 11:16
Odpovědět  Pravdomluvny

Tak pozor kundolízku na toto rčení nedám dopustit. Mě se to stalo dvakrát v produktivním věku a do posledního výdechu na to nezapomenu, co to bylo za jízdu. Ale taky muším přiznat, že jsem potom nějaký ten čas chodil kanálama, jen ji nepotkat znovu. 😨😨

stan
14. 3. 2024 10:13
Odpovědět  orinoko

Nuland když byla mladá, tak byla kočka.Ale ona je odpudivá baba hlavně protože, že poslala na smrt tisíce mladých lidí, kteří umírají jen kvůli tomu, že bába si živí svojí nenávist vůči Rusku.

orinoko
14. 3. 2024 11:12
Odpovědět  stan

Fakt? Nějak si to neumím představit. Třeba já osobně jsem furt nehezkej. Co jsem neukecal, to nebylo. Jednou jsem málem ukecal i lesbicku. Řekla mi: Ty jsi hroznej! … Na apel – přece mě nenechas umřít bez zkušenosti s lesbickou.
Moc nechybělo.

stan
14. 3. 2024 11:57
Odpovědět  orinoko

Ahoj Orinoko, fakt byla hezká. Posílám ti odkaz

comment image&psig=AOvVaw23we4wEe-2HDepNFQHsL7p&ust=1710500059684000&source=images&cd=vfe&opi=89978449&ved=0CBUQjhxqFwoTCNDlkrbL84QDFQAAAAAdAAAAABAQ

Já teda snad nehezkej nebyl, ale jak už jsem starší tak mi hádají víc než mi je a to mě fakt sere, takže to taky není moc dobrý na psychiku, ale co můžu dělat

Slovan
15. 3. 2024 11:20
Odpovědět  stan

Tak tady to ještě nebylo hrozný, holt se jí ta zloba a nenávist vrazila do ksichtu. Voni ty židovky jsou jako cikánky, ty jsou taky k nakousnutí když jim je třinác. 😊🤣

Pravdomluvny
14. 3. 2024 12:02
Odpovědět  stan

Kdy ta byla hezká????
Když plavuně byly sazenice……

stan
14. 3. 2024 12:29
Odpovědět  Pravdomluvny

Na google najdeš hodně obrázků , když byla mladá. Nevím teda jakej máš vkus, ale jako mladá byla fakt pro mě hezká

Pravdomluvny
14. 3. 2024 14:50
Odpovědět  stan

Každý má jiný vkus a to je dobře.
Dovedete si představit, že by všechny ženský na světě byli stejný…….
S pozdravem Váš Rudolf II.😊

stan
14. 3. 2024 10:15
Odpovědět  orinoko

Možná je to i tím, že tyhle valkýry Černochová, Drábová, Pekarová,Olbrajtová, Riceová nemaj děti, takže jim chybí mateřský pud a je jim v podstatě jedno kdo umře.

orinoko
14. 3. 2024 11:14
Odpovědět  stan

Měli by si založit nějaký S/M klub. Piráti by jim to webove zpopularizovali.

Pravdomluvny
14. 3. 2024 12:04
Odpovědět  orinoko

A povede ho Gregorová….. chceš pr@@@@@cat ,takový bude jeho název…….

Gales
14. 3. 2024 17:43
Odpovědět  orinoko

Prej nula nerezignovala.Prej se jedná o fejk.

Slovan
15. 3. 2024 11:11
Odpovědět  orinoko

Každá kráva je v potmě černá. 😲😲😥

orinoko
14. 3. 2024 09:25
Ohodnotit příspěvek :
     

BTW, by the way, mimochodem, jak neustále mlaska bidet, jemuž zjevně fouká pod tašky.
Fialovo dezole je největším przniTELEm České republiky a českého národa od dob Kopčema a Mamutíka.

Pipa
14. 3. 2024 10:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Jen další důkaz špíny a rusofobie v americké politice! Ale nakonec se ukazuje, že ta nenávist je nutí dělat obrovské chyby a kdysi “zářná Amerika” se propadá stále hlouběji do vlastní zrůdné neoconské pasti, která již zcela pohlcuje její domácí společenskou a hospodářskou strukturu !
Pád systému se blíží!

Administrátor
P.A.Semi
14. 3. 2024 12:28
Odpovědět  Pipa

Ono je to tím, že hlavním cílem těchto “neokonských” židů je především zničit Ameriku zevnitř…
Jako leckde, jsou tam mezi nimi proti nim…
πα½

Pravdomluvny
14. 3. 2024 14:50
Odpovědět  P.A.Semi

Kdo a jak rozloží uSSa je fuck.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$