politika

Nikdo vás tu nedrží – po slovech Orbána o „okupaci“ Borrell vyzval Maďarsko, aby opustilo EU

Šéf odboru zahraniční politiky EU Josep Borrell reagoval na slova maďarského premiéra Viktora Orbána o „okupaci“ EU a řekl, že Maďarsko ji může opustit.

Borrell řekl, že nevidí žádnou podobnost mezi sovětskou okupací Budapešti a tím, co se děje v Berlaymontu – sídlo Evropské komise.

„Upřímně řečeno, nevidím žádnou podobnost mezi sovětskou okupací Budapešti a tím, co se děje v Berlaymontu (sídlo Evropské komise v Bruselu). Neviděl jsem tam jediný tank. Nikdo nenutí Maďarsko, aby bylo členem EU,“ řekl Borrell během konference v Bruselu.

Po slovech o okupaci Josep Borrell upozornil Orbána, že Maďarsko má právo opustit Evropskou unii.

Novodobá Evropská unie se stala špatnou parodií na SSSR, prohlásil Viktor Orbán ve Veszprému u příležitosti výročí začátku událostí roku 1956.

„Dnes se objevují věci, které nám připomínají sovětské časy. Ano, stává se, že se historie opakuje. Naštěstí to, co bylo kdysi tragédií, je dnes v nejlepším případě komedií”. 

Premiér řekl, že Maďarsko muselo „tančit, když hrála na píšťalku Moskva“, ale když „hraje na píšťalku Brusel“, Budapešť „tancuje, jak chce“, a když „nechce, netančí.”

Orbán řekl, že Brusel vyvíjí na Maďarsko tlak, ale „dřívější stranická důtka se teď přejmenovala a říká se jí “bruselská procedura právního státu“. Podle jeho slov je svoboda na Západě vnímána jako „druh úniku“, který umožňuje změnit pohlaví, národnost a identitu, ale pro Maďary to vypadá jako „vyrvání srdce“.

Připomeňme, že v rámci diskuse o rozhodnutí SSSR vyslat vojáky do Československa v roce 1968 a Maďarska v roce 1956 prezident ruského státu Vladimir Putin řekl, že Rusko „už dávno uznalo, že tato část politiky Sovětského svazu byla chybná.” Podle Putina, takové kroky SSSR „vedly pouze k napětí ve vztazích“. Nyní, jak řekl Putin, Západ dělá stejnou chybu, když ignoruje zájmy jiných národů.

https://1url.cz/quRHK

sdílet na

26 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Jaroslavem
25. 10. 2023 19:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Jenže toto nemůže říct Borrell. To může jen člověk, který to zažil. Co tenhle zkorumpovaný degeš ví o tom,co bylo? Nic. Špína člověk

ModrýKlokan
26. 10. 2023 00:34
Odpovědět  Jaroslavem

Přesně, španělskej senilní fašista si slintá na bryndák. Patří do blázince nebo do krymu.

PENNYS
25. 10. 2023 20:05
Ohodnotit příspěvek :
     

být Orbánem nechám hlasovat občany Madarska o odchodu z eurosojuzu!! KDO UTEČE Z eu TEN VYHRAJE

Jozef
25. 10. 2023 21:46
Odpovědět  PENNYS

Čomu by prospelo rozkopávať otvorené dvere? EU sa čo nevidieť rozpadne sama … alebo zreformuje.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
ModrýKlokan
26. 10. 2023 00:36
Odpovědět  Jozef

Houno zreformuje, takto prohnilá zločinecká organizace nejde zreformovat, pouze zrušit.

Pavel z Moravy
26. 10. 2023 09:52
Odpovědět  Jozef

To jste opravdu myslel vážně o tom zreformování pomatených a servilních jedinců v EU, kde tato teplá a hřejivá místečka slouží všem pro nadstandartní životy celých elitářských rodů bez jakéhokoliv užitečného přispění pro lid jednotlivých zemí? Úvahy tohoto typu, které také u nás vycházejí z dílny některých novodobých politiků jsou asi hodny Nobelovky, protože ta už slouží pouze pro tyhle sra.čky. Tady zatím probíhá ohlupování ve velkém, nedá se již ani hovořit o zlodějině, to je již přímo lichva, co tady škůdci předvádí. Tatínek Masaryk a všichni, kteří se podíleli na vzniku ČSR by se museli pozvracet, kdyby shlédli jen setinu toho co se tady děje. A jak se žilo za 1.republiky vím z vyprávění prarodičů dost a vím, že pro obyčejný plebs to stálo za prd, ale tady tato zlodějna v přímém přenosu a škubání kachňátek, to je fakt nářez. Tak si počkejte na reformaci, to bude teprve nářez, ale italská šunčička to nebude.

Jozef
26. 10. 2023 22:01
Odpovědět  Pavel z Moravy

Nuž, odpoviem vám takto.

  1. Hovorí z vás nenávisť. Vy chcete z EU len vystúpiť a nič viac, nehľadiac na to (alebo netušiac), čo by to prinieslo obyčajným ľuďom v ČR. Malá nápoveda: ČR je montovňa, obchody s potravinami máte 95% zahraničné. (Potravinová sebestačnosť 40%?) Vyrábate v podstate prd makový (áno pár vecí máte). Ak ČR vystúpi z EU, ktorého vedúcim štátom (i keď USA lokajom) je Nemecko … myslím, že ďalej pokračovať je zbytočné.
  2. Ja som nikde netvrdil, že EU treba zreformovať. Tvrdil som, že buď zanikne alebo sa zreformuje. Dokonca aj RF a Čína nemajú záujem na slabej alebo lokajskej EU, ale chcú EU svojprávnu, pracujúcu pre blaho jej obyvateľov. Nikde som netvrdil, že s týmito elitami, čo ju dnes riadia to pôjde. Ale časy sa menia a s nimi sa zmení aj vedenie EU, či už tak alebo tak.
  3. Netuším, koho tatínek má byť ten Masaryk. Hádam len nie Čechov? 🙂 Tu vám priložím link, kde sa dočítate, čo na margo ČSR vraví jedna pani z RF, ktorá vám možno osvieti živšími farbami toho vášho “tatínka”. https://magazin.ksbforum.info/clovek-spolocnost/dejiny-historia/skryte-dejiny-eu-anglosasky-sionisticky-a-nacisticky-projekt-europy/
  4. Ja viem, že to isté vrátane “tatínka” platí aj pre SR.
Vladimír
25. 10. 2023 20:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Být politiky Bruselu moc státy k opuštění EU nevyzývám. Dnes už je alternativa – BRICS a toto uskupení stále sílí. A vztahy uvnitř něj jsou dané na jiných základech než je vyhrožování, vydírání, pokutování a sankcionování.

Aragonit
25. 10. 2023 20:47
Odpovědět  Vladimír

Presne tak BRICS bude len mocnieť. Maďarsko spolu zo Slovenskom môžu ešte v EU poriadne zamiešať karty. EU treba pribrzdiť v tej zbesilosti akou sa že nie do systému žalára národov. Maďarsko a Slovensko môžu byť veľmi dobrou brzdou Eurošialenstva
https://aragonit11.blogspot.com/2023/10/zasadni-video-ktore-muze-doslova-zmenit.html

Pavel z Moravy
26. 10. 2023 10:01
Odpovědět  Aragonit

Jakmile jsme tam spadli, tak jsme ve sračkách. Tento kolos tyto malé troubelíny spolkne, ani nebudou vědět jak. Z účasti v tomto uskupení se má dobře pár rodů a jelikož jim to sype nevídané chechtáčky, ti se podrobí jakékoliv tyranii. Myslíte si, že by třeba taková Věrka a další dali alespoň polovinu ze svého platu, aby přispěli svobodným maminkám s dětmi, které taktak vyžijí a ty manuálně pracující makají na západní zbohatlické panstvo, které tady téměř vše vlastní?

Me Two
25. 10. 2023 23:48
Odpovědět  Vladimír

na férofku: maďarsku i nám by se hodilo sousedit s někým, kdo není eu. nebo mít moře. bejt takhle uvnitř, obklíčenej ze všech stran, je úplně na ho-..uby. vzpomeňte si, co dělali s anglií, a to je anglie za vodou. bejt na jejím místě my, tak eu zastaví i proudění vzduchu přes šumavu.

ModrýKlokan
26. 10. 2023 00:42
Odpovědět  Me Two

Mě taky dvakrát :-D)))

Jinak my legální přístup k moři a globálnímu námořnímu obchodu máme. Od 1.světové války máme vlastní námořní přístav u Hamburku a právo svobodné Labské plavby. Po převratu 1989 je tento bod naší obchodní nezávislosti soustavně sabotován, našimi vládními kolaboranty a jejich řídícími důstojníky z řad západních zpravodajských služeb.

Spam Janka
26. 10. 2023 09:58
Odpovědět  ModrýKlokan

tak ale minimalne do pristavu sa musi tovar dostat cez Nemecko……a to je potom rovnako ako hovorit, ze stat moze vyvazat cez susedov priamo

katango
26. 10. 2023 10:22
Odpovědět  Spam Janka

Co takhle po Labi s právem svobodné plavby po něm?

Jozef
25. 10. 2023 21:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Opileckým onuciam dochádza trpezlivosť a strácajú nervy. Cítia, že koniec už nie je ďaleko.

Albi
25. 10. 2023 22:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdybychom tak měli aspoň naději na podobné “vyzvání” k opuštění EU!
Hned by byl ten náš skvělý svět kapku veselejší.

Putinovec
25. 10. 2023 23:23
Odpovědět  Albi

Ono už je to tady . To vyhlášení je součást už probíhajícího rozpadu čtvrté fašistické říše EU .
A zároveň je to stavební kámen Rakouska – Uherska 2 .

Albi
26. 10. 2023 01:33
Odpovědět  Putinovec

Jenže rozkopnout tu betonovou obrannou zeď naší prozápadní vlády, to bude fuška.
A do voleb ještě daleko – navíc (nejen) Pekaroá už avizuje i korespondenční volby slovy – “co chceme, vždycky se nám prosadit prosadit”.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-ptam-se-ja-lide-veri-vlade-cim-dal-mene-co-s-tim-bude-delat-vysvetluje-pekarova-238868
“Korespondenční volbu zkrátka prosadíme, to je zásadní priorita pro TOP 09 dlouhodobě. Kdyby opozice neobstruovala každou druhou schůzi, tak bychom se k tomu dostali dřív. Ale příští rok to určitě bude priorita číslo jedna”.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
26. 10. 2023 06:55
Odpovědět  Albi

To by se jim falšovalo!

Putinovec
26. 10. 2023 12:24
Odpovědět  Albi

“Rozkopnout to ” bude stejně těžké , jako bylo “těžké” rozkopnout socialistický blok .
Sociální supersystémy se řídí tak , že je jim postupně vkládána určitá informace a jsou vytvářeny podmínky pro její přijetí . Vytvoř problém a následně nabídni jeho řešení , v rámci svého řízení .
Přesně tak byl rozkopnut socialistický blok , nadšeným nechápajícím davem . A teď bude repete , jen v jiném divadelním kusu .

Pavel z Moravy
26. 10. 2023 10:13
Odpovědět  Putinovec

Jenže tenkrát jsme byli průmyslová mocnost tohoto uskupení, dnes máme již houno. A zacházeli s námi jako s nejpodřadnějšími občany tohoto kolosu. Ale kdo chce kam i Habsburka si můžou troubelíni zvolit. A Fiala mu může dělat kancléře. V tom starém Rakousko – Uhersku krom domácí Vídně měli ještě tak nějaké slovo Maďaři. My jsme byli absolutní nuly. Stačí se seznámit s tím jak o nás smýšlel zavražděný následník Ferdinand. Já se picnu, jeho smrt byla záminkou k vyvolání 1. světové války a ona se již dnes formuje banda, která by chtěla opět vstoupit do téže řeky jen v jiném čase. Kujwa, tak to si mohli národovci odpustit to divadlo se vznikem samostatného státu.

Putinovec
26. 10. 2023 12:28
Odpovědět  Pavel z Moravy

Každý proces bez vyjímky je řízený . A do každého procesu řízení je možné vstoupit a buďto ho znemožnit , nebo převádět pod své řízení .
Přesně to udělal Stalin s mraksismem a vytvořil z něho projekt , při němž se Globalistům zatočila hlava .

katango
26. 10. 2023 13:37
Odpovědět  Putinovec

Mraksismus – fakt pěknej překlep. Asi to začnu používat místo marxismu.

Jaris
26. 10. 2023 04:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Byt Orbanem, tak usporadam referendum o vystoupeni Madarska z bordelu na koleckach-EU. Pokud by vetsina Madaru byla pro opusteni tohoto EU spolku, na nic bych necekala a okamzite zahajila vystup z EU. Navic by se Madarsko melo prihlasit na stranu RF a spolek EU by prasknul vzteky.

Pavel z Moravy
26. 10. 2023 10:23
Odpovědět  Jaris

Jaris, to se nestane. My víme houno, co těm papalášům z Bruselu teče, že se ho drží jako houno košile. Orbán je asi nejtvrdší, ale pořád to není Kim. Tady nevěřím nikomu, jsou to kecky. A Borrell, kdyby skutečně 2 nebo 3 státy a to obzvláště z východu podali žádost o vystoupení by praskl zlostí. Vždyť tady na těch východních chudinkách postavili svoji moc tihle farizejové lepšolidí ze západu. Srovnání životní úrovně je vždy jasným příkladem. Vždyť nás vybrali do mrtě. Tady už nic není, jenom oškubaný lid. Těch pár zbylých fabriček vlastněných nadnárodním západním kapitálem, cha cha. Rozhodnou se odejít a nebude tu už ani tato mizérie.

Jaris
26. 10. 2023 11:42
Odpovědět  Pavel z Moravy

Zdravim, Pavle. Mela jsem na mysli pouze Madarsko, kteremu byl nabidnut kopanec.
Pro mne by to bylo jako otevrit dvirka ze ‘zlate’ klece a frrrrrrrrrrr! Myslim, ze spojenectvim s Ruskem by Madari pouze ziskali. Eurospolek blaznu ma nejvetsi obavy, ze by se k Madarsku pridaly i ostatni utrapene staty a zborily jim ten kalergiansko svabovsky domecek z karet. Jsem presvedcena, ze k rozpadu molochu EU zcela urcite dojde.