politika

“Nerad to říkám, ale…”

V Kyjevě provedli další provokaci, když prohlásili, že ruské ozbrojené síly zaútočily na dětskou nemocnici. Skutečné detaily toho, co se stalo, však nebylo možné skrýt – úder provedla ukrajinská strana raketou protivzdušné obrany. Pozorovatelé věří, že po útoku na nemocnici „mnoho lidí skončí v suterénu SBU (tajná služba Ukrajiny)“.

V ukrajinských a západních médiích se nadále šíří informace, že ruské ozbrojené síly údajně zaútočily na dětskou nemocnici v Kyjevě. Videozáznamy z místa však dokazují, že budova byla poškozena v důsledku pádu střely protivzdušné obrany ukrajinských ozbrojených sil.

Na záběrech je jasně vidět raketa protivzdušné obrany. Tato objektivní kontrola (zveřejnění záznamu) a usvědčení ze lži bude stačit na šest měsíců (vězení). Hodně lidí skončí v suterénu SBU, – řekl autor telegramového kanálu „Průliv Stalina“.

Komentátoři se shodli, že na zveřejněném videu je jasně viditelný projektil ukrajinské protivzdušné obrany. Vyznačuje se absencí charakteristických křídel, která mají střely Ch-101 ruských ozbrojených sil.

“Nerad to říkám, ale”: Na Ukrajině začali připouštět nepohodlnou pravdu o útoku na dětskou nemocnici.

V Zelenského zemi začali neochotně přiznávat, že útok na dětskou nemocnici neprovedla ruská raketa, ale místní protivzdušná obrana.

“Podívejte se na poškození, není to přímý zásah, nerad to říkám, ale myslím, že je to střela protiraketové obrany,” píší i blogeři, kteří Zelenského podporují, protože je velmi těžké popřít zjevné důkazy.

Mluvíme o incidentu, který se stal během dne v Kyjevě. Raketa zasáhla dětskou nemocnici Ochmatdet. Místní úřady z toho, co se stalo okamžitě obvinily Rusko, ale rychle se ukázalo, že ruská raketa s tím nemá nic společného.

Podívejte se na poškození. Není to přímý zásah. Nerad to říkám, ale myslím, že je to střela protiraketové obrany. Kdyby to zasáhla řízená střela, ta budova by už neexistovala, – píše blogger AMK Mapping, který je na Zelenského straně.

Zpomalený záběr zde:

Záběry rakety, která zasáhla dětskou nemocnici v Kyjevě! Opravte mě, pokud se mýlím, ale není to řízená střela. Nemá křídla, je to tedy raketa protivzdušné obrany?

https://x.com/MyLordBebo/status/1810277872013062224

„Jezuitská PR operace na krvi“: Peskov se tvrdě vyjádřil o „provokaci“ v Kyjevě.

Příběh s dětskou nemocnicí v Kyjevě je „jezuitská PR operace na krvi,“ řekl Peskov. Kyjev využívá této tragédie k vytvoření zázemí pro Zelenského účast na summitu NATO, dodal tiskový tajemník ruského prezidenta.

Ten humbuk kolem rakety dopadající na dětskou nemocnici v Kyjevě je „jezuitská PR operace na krvi“. Tento názor vyjádřil tiskový tajemník ruského prezidenta Dmitrij Peskov v komentáři pro novináře Pavla Zarubina.

Zástupce hlavy státu naznačil, že každému je zřejmé, že v hlavním městě Ukrajiny byla nevhodně použita raketa protivzdušné obrany a to vedlo k tragédii. Kyjev však této tragédie využívá k vytvoření pozadí pro účast Vladimira Zelenského na summitu NATO.

To je jezuitská PR operace na krvi, Peskov tvrdě o „provokaci“ v Kyjevě. https://1url.cz/w1i69

Zacharova: Ukrajinská raketa protivzdušné obrany NASAMS dopadla na dětskou nemocnici v Kyjevě.

Střela z norského protiletadlového raketového systému NASAMS způsobila zkázu v kyjevské dětské nemocnici “Ochmadet”, řekla mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharova.

Raketa z ukrajinského systému protivzdušné obrany zbloudila a zasáhla nemocniční budovu, mimo jiné to potvrdila řada svědků, uvedla Zacharova. Její komentář je zveřejněn na webu ministerstva zahraničí RF.

Zdůraznila, že cílem úderů ruských ozbrojených sil byly vojenské závody Artem a Antonov, konstrukční kancelář Luč, podniky Dněpr a Južmaš v Dněpropetrovsku a závod těžkého strojírenství v Kramatorsku.

Závod Artem se nachází nedaleko poškozené kliniky a v docházkové vzdálenosti je komplex budov ukrajinského ministerstva obrany a sklady ukrajinských ozbrojených sil. Ukrajinská strana, zdůraznila diplomatka, záměrně umisťuje systémy protivzdušné obrany do obytných oblastí a schovává se za obyvateli jako „lidským štítem“.

„Kyjevská junta již dlouho využívá čistě civilní zařízení pro vojenské účely a mění je v dílny na uskladnění a opravy vojenského materiálu,“ zdůraznila.

Samotné ukrajinské ozbrojené síly se skrývají za civilními objekty a dokonce i za civilisty. Praxe připojování vojenského vybavení a vojenského personálu k osobním vlakům je rozšířená.

To vše zjevně porušuje mezinárodní humanitární právo, které zakazuje použití civilních objektů pro vojenské účely. https://1url.cz/e1i6Y

Ruské ministerstvo obrany upřesnilo, že povaha škod dokazuje, že nemocnici zasáhla ukrajinská raketa protivzdušné obrany. Existuje možnost, že ozbrojené síly Ukrajiny tuto instituci záměrně neušetřily, aby byl důvod vyvíjet tlak na evropské spojence během nadcházejícího summitu NATO, který se bude konat ve Washingtonu od 9. do 11. července.

Podobné hysterie kyjevského režimu se dějí pokaždé v předvečer příštího setkání (summitu) jejich patronů z NATO, informovalo ruské ministerstvo obrany.

Ministerstvo obrany poznamenalo, že ruské ozbrojené síly zaútočily v Kyjevě výhradně na podniky vojenského průmyslu a také na letecké základny ozbrojených sil Ukrajiny vysoce přesnými zbraněmi dlouhého doletu. Zamýšlené cíle byly zasaženy. Zástupci ministerstva objasnili, že údery byly reakcí na pokusy kyjevského režimu poškodit ruská energetická a ekonomická zařízení.

https://1url.cz/P1i8N

sdílet na

39 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Frank
10. 7. 2024 02:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Ukrajinští zmetci už dlouho lhát a terorizovat vlastní obyvatelstvo nebudou.

Jaris
10. 7. 2024 07:21
Odpovědět  Frank

Zda se, ze se tem ukr vrahum stale dari a VSECHNy zapadni drbny (zapadni media) je ve lzich a podvodech podporuji. Bohuzel i Australie. 🙁

Tupý hulvát
10. 7. 2024 08:32
Odpovědět  Jaris

Ne I AUSTRÁLIE, ale SAMOZŘEJMĚ VČETNĚ !!

Helena
10. 7. 2024 16:56
Odpovědět  Jaris

Ale vždyť je to pořád stejné: Když se židáčci v Izraeli začali bouřit, demonstrovat, co se stalo? Ve chvíli kdy se nejlepší tajná služba na světě Mossad vůbec nedíval, vůbec nic netušil, vůbec nic neviděl ani neslyšel, vůbec tam “nebyl”, postříleli si Židáci pár židáčků, svedli to na Hamás
-a šup-dali židáčkům do pracek kvéry a alou vraždit Palestince.
Co se dělo v Sýrii, v Afghánistánu, v Srbsku – kde NATO sprostě vraždilo nevinné lidi, odneslo to tolik dětí? A ticho po pěšině – nic se neděje…. NATO je sprostá vraždící teroristická skvadra, kterou vede CIA a MI6, ne nějaký Stoltenberg. A kdo se smočí v této NATOstoce, je stejný sprostý terorista a vrah.Stejná akce byla 21. 12.-jestli někdo nepochopil, měla vyprovokovat obrovskou vlnu protiruské hysterie a tím násun čecháčků do ukrzákopů. Ovšem někomu z českých tajných služeb zůstal ještě mozek v hlavě, tak z toho udělali to co udělali. Někdo si nechtěl vzít na svědomí tisíce mrtvých českých chlapů.Dokud Rusové nepochopí, že ty hajzly z CIA a MI6, sluhy toho nejhnusnějšího, co svět kdy nosil, musí zničit, že oni NIKDY nepřestanou, že dokud opravdu nebude místo Londýna mořská hladina a mezi Kanadou a Mexikem průliv,NEBUDE KLID

Joe Arp
10. 7. 2024 17:32
Odpovědět  Helena

Jako vždy excelentní madam! Nejnověji ze Seznamkrys Jemerika uvádí do pohotovosti své základny v Evropě (tzn. na cizím území) co ty svině ještě uvaří se budem divit.

Slovan
10. 7. 2024 18:36
Odpovědět  Joe Arp

Jó Helena se nemaže, taky je olepená od holínka z PP že je to Maximus. To ti Židi.🤣🤣

Pijack
10. 7. 2024 07:30
Odpovědět  Frank

Už fakt nevím, co se musí udělat proti tomu, aby se v takové míře zatajovalo před světem terorizování vlastního obyvatelstva. Ti náckové z Kyjevské vlády musí být posedlí nenávistí k vlastnímu obyvatelstvu. Ale dnes to není nic nezvyklé. Začali s tím už před rokem 2014. To chtěli vyvraždit celé Rusko – jekot Tymošenkové dokonce odvysílala i ČT. Oni jsou vlastně rádi, že Rusové zahájili SVO, protože to hromadné vraždění mohou svalovat na Putina. Tento neskutečný cynizmus KOZA kryje a naše vláda cíleně podporuje. Úplně vypustí z hledáčku Ukrajinské obyvatelstvo a hlavně zabíjet Rusy, tedy Rusky mluvící obyvatelstvo… čili utrpení Ukrajinců jim nedělá problém. Z toho běhá mráz po zádech. Hitler to dělal podobně – přesvědčil část Ukrajinců – nasadil je proti Rusku a poté je klidně vraždil.

Standa
10. 7. 2024 08:04
Odpovědět  Pijack

To naše vláda vypustila české obyvatelstvo a stěhuje sem ukrajinské obyvatelstvo. Zároven dodává zbraně na vraždění na Ukr.Pryč s touto vládou včetně Pávka , který je na válečné konferenci NATO.Byl exponentem NATO a řízen , jako je celé NATO, z USSA. Vyznamenán za věrné služby vysokou medajlí CIA. Je to studa Česka…chucpe( to není amerikalizmus , ,jak tady nějaký osel tvrdil)! Defenestrace!!!!

Slovan
10. 7. 2024 08:45
Odpovědět  Pijack

Však jde Pijacku přece jen o Slovany né, jak řekl ppl. Kratochvíl ve videu u toho Bureše, když komentavali ten incident z pondělního rána. Tak čemu se čemu? Tak proč by se v anglosaském světě měli čudovať, akým zposobom nás Slovanou, tuna dobijajů. Ty si blázen, koho to zajímá?
Zajdi na nepřátelské weby, jak tam kriplík Hrdina exeluje a bije se v prsa, že tleská prazdroji, že nebude sponzorovat OH, kvůli účasti RF. A pak ty výživné komenty pod článkem. 🤣🤣
A ještě ti řeknu, nevím jak vidíš stav nálad zde v ČR, já tvrdím, že by nebyl takový problém nás dostat proti sobě. Teď jsem si vzpomněl, tu debatu u Bureše jsem včera rozeslal asi deseti lidem. JEDEN, já znám jeho postoje, mi odepsal hodně sprostá slova na p.Kratochvíla. Píšu to proto, že takových znám, tihle budou RF vidět stále rudě i kdyby mu zachránili život. A jak říkám, těhle lidí je tu hodně.

Pavel z Moravy.
10. 7. 2024 09:29
Odpovědět  Slovan

Je tu prostě jeden problém. Hampl ho nazval přesně. Opozice se nedokáže spojit, neboť každý z těch lídrů chce udělat politickou kariéru. V tom případě ať jdou do 3.14 či. Tato země potřebuje opět nabýt samostatnosti a tito se dohadují, kdo dál dostříkne. Tak kuj.wa ty skutečný vlastenče, ať jsi kdo jsi, prdni jim do ksichtu co si o nich myslíš. To jsou sakra všichni takoví hlupáci, že nevidí co se děje? Škůdci nás zaprodávají a dojí a ti kteří mají kvality vést tuto zemi k tomu mlčí a dohadují se kdo je větší geroj. Přitom jsou to proti nám mlaďoši a budou v tom tady žít dlouho. Hlava mi to fakt nebere.

Slovan
10. 7. 2024 10:13
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Teď jde o to příteli, jestli to, co hlásají a bijí se v hruď myslí zcela vážně, protože takhle to vypadá, že si je zlo vydržuje jako svoji zálohu, aby jsme měli tuna, ale i jinde o čem brblat, a drželi nás od svých všiváren patřičně daleko, víme?!! Co jiného si myslet? Jak to mám vnímat, že představitelé opozice “vlastenců” nedokáží tak “jednoduchou” věc, a to je že se dají dohromady. Všem jde o stejnou věc a jestli top myslí vážně, tak na žabomyší problémy se musí zapomenout. Ale ONI asi nechtějí. Teď se můžeme začít dohadovat PROČ? Já mám jasno, bo je mi to už divný, mám rád okolo sebe chytré lidi a hlavně logicky uvažující. Nebudu tě napínat, koketuji s myšlenkou, že je to hra pro gojimy. Taky se tuna, a to nejen zde hezky bavíme, že ano. Uteče bez prázdnin letos a příští rok 11 měsíců a máme tu další hru ala Babiš + ODS + záloha ODS Turek, to bude zase pláče. A za další 4 roky (jestli budou) nechávám do diskuze. Ale já iž to vím, tedy jestli co jsem napsal výše jsem uhodl. Dělají z nás zoombíky. 🤣 🤣

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
10. 7. 2024 10:22
Odpovědět  Slovan

P.S. Kontrolní otázka: umíte si někdo představit ten chaos, to zděšení v EU, US a možná i v RF, kdyby volby vyhrali ti co by to dělali po našem(pro nás), jak chceme my ČEŠI? Panika.

Pavel z Moravy.
10. 7. 2024 11:18
Odpovědět  Slovan

Jo, máš pravdu, je to podivné. Už jsem fakt starý a nic moc nečekám, ale je mi z toho pokrytectví tady šoufl. Již jsem to tady dnes psal jak pěkně ti Rangersáci zpívají v té písničce Pojď dál, pojď dál, že tím že jsme spolupracovali a také si pomáhali jsme se polidštili. A teď jsi starý a vidíš tento hnůj co tady je. Kuj.wa jak rád bych žil mezi nějakými skutečnými kamarády, kterým nejde kolik kdo má majetku, ale kamarádství a přátelství je to nejdůležitější co může člověk nabídnout. Čím dál více mi právě ta pohoda když jsme s kluky blbli a nehleděli na nějaké majetky chybí. Nějak to tady ale doprdím, ale začínám rezignovat. S touto populací již normální kámošský svět nestvoříme. Přitom ke spokojenosti stačí právě tak málo. Tak se opatruj a užívej si toho co máš rád.

Slovan
10. 7. 2024 12:04
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Děkuji, ale to nejde, víš kolik toho mám rád?!! A do jedné záliby se už kort nepouštím, víš co to stojí peněz? 🙄😲😜

Pavel z Moravy.
10. 7. 2024 13:43
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Ty mínusáčku, tobě vadí kamarádství a přátelství, nebo já. Příhoď další mínus, alespoň budu vědět, že mám se svým komentem pravdu.

Slovan
10. 7. 2024 18:41
Odpovědět  Pavel z Moravy.

To není na tebe, ty píšeš hezky a “uhlazeně”, nesmíš se se mnou moc přátelit. Ale to je normální situace, není na světě ten, kdo se chce zalíbit všem. Začalo u nás trochu pršet. Vzduch Sodoma Gomora, jdu si pro kalíšek. 🤣😋

Pavel z Moravy.
10. 7. 2024 17:35
Odpovědět  Pijack

Já nevím Pijacku, ale Milan ze zahrady Čech, který je asi často na zahraničních webech, já ne, tady vzpomínal teď před pár dny, že přes 80 % Ukrajinců je zfanatizovaných. A já bych tomu věřil. Už celé jedno století do nich tlučou tu jejich ideologii násilí. Já bych řekl, že je to v nich. Takže někteří jsou samozřejmě chudáci, ale to je jen malá část populace. Já myslím, že i tady ta většina u nás je jejich banderovskou propagandou dobře zmasírovaná. Ale je to můj názor.

Róbert
10. 7. 2024 07:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Včera som videl na facebooku ako ludia nadávali na rusov s tým, že je na ten ich utok nutná reakcia NATO. Naštastie to NATO až taký hlupáci ZATIAĽ nevedú a nič horšie sa nestalo. Avšak keď niekoho tak rozčuľuje to že sa zničila nemocnica v ktorej boli civilisti tak sa ich pýtam či by nebolo v tom prípade lepšie prímerie a vyjednávanie hoc o nevýhodných podmienkach mieru. Alebo majú ukrajinci podľa nich stále krvácať. A potom sa pýtam tých ľudí či už zabudli ako je pre západ bežné nechať vybombardovať celé mestá s civilistami. Ako oslavovaný Churchil nariadil bombardovať mestá v dvoch vlnách, kedy zápalné bomby prichádzali na civilistov v noci a ďalšie bombardovanie sa robili skoro ráno aby sa tak pozabíjali záchranári ktorý prišli ľudí vyťahovať z ruín. Toto bolo v poriadku lebo to robil západ? Dnes by to bolo tak isto prehliadnuté ak by takúto sériu útokov vyslalo NATO na ruské mestá?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
10. 7. 2024 08:06
Odpovědět  Róbert

Stačí se podívat i na Větnam. Vyvraděny celé vesnice i s dětmi napalmem.

Staník
10. 7. 2024 08:44
Odpovědět  Róbert

Co se týká bombardování Německa, myslím, že to řekl Truman, kdyby Američané, či spojenci, válku nevyhráli, tak by seděli před soudy oni za válečné zločiny. Také mne fascinuje všeobecná nenávist vůči Rusům, nejen v médiích, ale i v mém okolí. Všichni se chytají každé nesmyslnosti, aplikují marginální záležitosti na všechny Rusy, je to až neskutečné, jak jsou ochotni věřit jakémukoli blábolu, jen když pošpiní Rusa. Přitom se téměř nikdo z nich s Rusem nikdy nesetkal, kromě zážitků z dovolených, především v Turecku. Já mám osobní zkušenost s pár obyčejnými Rusy v Praze, v pravoslavném centru, a byl jsem doslova nadšený, jak mne přijali. Přijetí bylo obyčejné, lidské, upřímné. Také jsem četl knihy lidí, kteří procestovali Rusko a kteří tvrdí, že obyčejní Rusové jsou podobní s mojí zkušeností. Naopak mám vesměs negativní zkušenosti z Ukrajinci, pokud byli ze západu země. Zajímal by mne i názor ostatních na toto téma, kdo byl v Rusku nebo jinde. Pozitivní i negativní. Děkuji za všechny.

stan
10. 7. 2024 22:30
Odpovědět  Staník

Také mám podobnou zkušenost,myslím tím veskrze dobrou.Řemeslník Nikolaj je rus, ale tak slušnýho a pracovitýho člověka jsem u nás nikde neviděl. Navc si s ním rozumím i lidsky,přitom je to vzdělaný chlapík, vystudoval v Rusku vysokou školu a tdy dělá řemeslníka, ale on rozumí všemu, od elektriky až po stavbu střechy.

Milan Jakeš
11. 7. 2024 08:27
Odpovědět  Staník

Já byl coby student v Rusku v roce 1997 6 týdnů na “expedici” na poloostrově Kola. Setkali jsme se tam s mnoha lidmi a natrefili jsme tam i na místní mafii, když jsme hledali někoho, kdo by nás převezl ra rozumný peníz přes moře z Kemu na Solovětské ostrovy. Na lidi tam mám dá se řict jen výborné vzpomínky, byli upřímní a dobrosrdeční. Příkladů bych mohl napsat mnoho, napíšu jediný. Dorazili jsme k jednomu odlehlému velkému jezeru, kde jsme doufali, že nachytáme nějaké ryby a zaplníme si hladová bříška. Jenže jsme neměli žádnou kloudnou návnadu a já se v jedné mělčině snažil chytat do ruky malé rybičky. Když mně zpozoroval jeden místní rybář, a pochopil, o co se snažím, tak ho to dobře pobavilo. Dal nám hned své ryby, abychom si mohli uvařit polívku uchu a že vypluje na jezero, a chytí nám tam jednu velkou rybu, která je tamější specialitou. Jak řekl, tak i udělal a my si hladová bříška opravdu zaplnili :-))

Staník
11. 7. 2024 08:55
Odpovědět  Milan Jakeš

Děkuji. Super zážitek :). Ptali se Zikmunda s Hanzelkou, jak jezdili po celém světě, kde jsou nejlepší lidé. Oba se shodli, že nejlepším je obyčejný Rus. Také jakýsi americký voják z nějaké elitní jednotky říkal, že kdyby byl někde, kde mu jde opravdu o život, v zásadě v bezvýchodné situaci, tak by chtěl, aby jeho parťákem byl Rus, protože ten by ho neopustil a zůstal by s ním do konce. Váš příspěvek mne potěšil :). V Rusku jsem nikdy nebyl, snad to ještě stihnu.

Milan
11. 7. 2024 10:03
Odpovědět  Staník

Zkušenost z Ruska byla jedinečná. Jen v té době bylo pro cizince problém se dostat mimo turistická místa, protože na koupení jízdenky pro cizince bylo potřeba povolení od nějakého toho jejich turistického úřadu (rok 1997). Nakonec jsme to udělali tak, že jsme šli na menší nádraží v Petrohradě, kde byla navíc dlouhá fronta, a tam jsme vyslali parťačku, která je jazykový génius, umí rusky dokonale úplně jako rodilá mluvčí a navíc je i pihovatá zrzka s bílou kůží :-)) Bilety přinesla a jak jsme se dostali z Petrohradu mimo turistické oblasti, tak už po nás na nádražích jejich občanku a nebo průkaz od úřadu nikdo nechtěl.
Petrohrad je město, které na člověka působí dojmem obrovské moci a síly. Jeden z nejsilnějších zážitků ale bylo, když jsme se s místním rybářem plavili přes Bílé moře na Solovětské ostrovy. Chytla nás mlha, rozbouřilo se moře, ztratili jsme se, přestal fungovat motor, z loďky, ve které jsme byli my kluci, jsme museli furt vybírat vodu, ale nakonec nás Nebesa zahrnula velikou milostí a byla to naprosto jedinečná a krásná část naší cesty. Vyprávění o tom by bylo opravdu na dlouho, tak jen děkuji Nebeskému Otci za místní lidi, kteří jsou prostí pýchy a žijí v lásce.

Staník
11. 7. 2024 14:01
Odpovědět  Milan

O těch ostrovech jsem viděl kdysi reportáž, tusím v Objektivu. Vypadalo to tak, jak popisujete. Naživo určitě silný zážitek. V Leningradu byl kdysi táta a vyprávěl, jak je to ohromující město. Dobře by se s Vámi povídalo nad sklenicí piva nebo skleničkou vína, či kalíškem něčeho ostřejšího👍

Slovan
10. 7. 2024 08:48
Odpovědět  Róbert

Róbert, to isté čo som napísal Pijackovi, je i pre těba.

Frank1 -
10. 7. 2024 08:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Druha Buca. Ukrosi si znici nemocnici a pozabijeji tam personal a detske pacienty jenom proto, aby ten utok mohli svest na Rusko! Ocernit ho a volat OSN a vsechny dably, aby jim pomohli. Co jsou jeste schopni udelat ve svem zoufalstvi zbrojnose KoZa, ktery i pres KoZa podporu prohral?

Standa
10. 7. 2024 08:34
Odpovědět  Frank1 -

Zemřeli tam dva dospělý a žádné dítě. A byla to ukr. protiletadlová střela norské výroby.Nicméně česká média lžou a lhát budou. Je nepochopitelné, jak blbnou.Přečtěte si tu logiku! Např. dnešní Seznam
cit:,,ANALÝZA. Ruská, nebo ukrajinská střela? Detailní rozbor dostupných důkazů a indicií k útoku na dětskou nemocnici v Kyjevě nasvědčuje, že zdravotnické zařízení trefila viditelně nijak nepoškozená vysoce přesná moderní ruská munice.”
Tak vybuchla nebo ne? Jak to , že je nepoškozená a ukazují ji na foto? Logika , že?
Včera mě dostal kamarád. Prý je to pravda, že je ruská, bylo to totiž v ČT1!

Jaroslav
10. 7. 2024 08:50
Odpovědět  Standa

Rusové stříleli na sklad dělostřeleckých, příp PVO raket v blízkosti oné nemocnice. Byly tam desítky raket, které byly nejspíš zničen y. Jistě v důsledku výbuchu ruské i skladovanych raket došlo k poškození nemocnice, ne ovšem zásadnímu. Rusové tvrdí, že jejich hlavice mají větší nálože a pokud by nemocnici zasáhla jejich raketa již by nestála. Také hlavice raket pvo obsahují charakteristické fragmenty, dle kterých se dá poznat o jakou šlo a tyto ukazují nejspíš na norskou raketu pvo.

Jaroslav
10. 7. 2024 08:58
Odpovědět  Jaroslav

Doplnění, již 8.7. Bylo napsáno že v blízkosti nemocnice skladovali ca 80 různých raket vč Atacams, Rusům se je podařilo zničit před odesláním k jednotkám. Také být v nemocnici štáb ukr. Sbu. Škoda na raketach kolem čtvrt miliardy usd

milan
10. 7. 2024 12:11
Odpovědět  Standa

navic oni tam ani zadne deti nebyli a kdyz tam nebyli tak vime kdo tam teda byl a meli uniformy

Milan
10. 7. 2024 12:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Šlo o budovu dětské toxikologie (50.4506, 30.4819), na horním obrázku následků zásahu je v pozadí vidět budova dětské kardiologie. Zásahem se zřítil jihozápadní roh budovy.

Podle pečlivě provedených měření měla raketa délku 7,2+-0,2m a průměr 0,45+-0,1m, velikostí by zde odpovídala raketa systému S-300.

KH-101 má sice křídla s rozpětím 3m ale ty by při pohledu z boku nebyly patrné. Délka KH-101 (7,45m) by odpovídala, rozhodně ale neodpovídá její průměr (0,75m). Jak bylo v článku napsáno, následky výbuchu KH-101 by byly nesrovnatelně silnější a i výbuch samotný by by vypadal jinak.

jan
10. 7. 2024 13:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Cit.: “– řekl autor telegramového kanálu „Průliv Stalina“.” (Tvl. to je zase sračka)
V ruštině proliv znamená v překladu úžinu. Existuje v ruském pojetí POUZE termín Stalinův průplav!!! To proto, že průliv je přírodního původu a průplav je vytvořen uměle člověkem. Ke vzniku tohoto termínu musíte zabrousit do ruských vod.

Boomer
10. 7. 2024 16:28
Ohodnotit příspěvek :
     

..takhle vypadá střela CH-101:
https://th.bing.com/th/id/OIP.mahZF4w06Ioq15Y0EAMAewHaEs?w=273&h=180&c=7&r=0&o=5&dpr=1.3&pid=1.7

..a takhle vypadá střela NASAMS:
comment image?ssl=1

Čtennář
10. 7. 2024 17:42
Ohodnotit příspěvek :
     

No nevím, podle toho videa je to ch-101. Tupá příď, vzadu “váleček”. Ammram nemá vzadu valeček a příď má ostrou(alespoň podle dohledaných fotek). Tedy za mne je to ch-101. ( I když bych si přál opak,ale pravda je důležitější)

Frank1 -
11. 7. 2024 09:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Byla to americka raketa a ve spitale nebyly deti, ale raneni Ukrosi vojaci.
https://tadesco.org/vsetky-deti-z-kyjevskej-nemocnice-su-nazive-pod-troskami-boli-vojaci/
Zapadni rozhlas presto neustale hlasi, ze Rusove znicili detsky spital. Ovsem nerikaji, ze to bylo US raketou a ze ve spitalu byli raneni vojaci. Podle nacku nemaji narok na zivot. Jsou nepotrebni pro valku.Proto nackove sestrelili letadlo s vracejicimi se ukrajinskymi zajatymi vojaky a ted zautocili na nemocnici s ukrajinskymi ranenymi. A Ukrosti vypatlanci bojuji dal za nacky a jejich sionisticke loutkovodice v Londyne!

Milan
11. 7. 2024 09:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Pravda bývá někdy velice prostá. Uvědomil jsem si jí, když jsem zjišťoval přesné mechanismy navádění S-300 a narazil na článek ruského specialisty na tyto systémy.

Vím, oficiální postoj Ruska je, že šlo o AIM-120. Bylo v podstatě snadné ale určit rozměry rakety, což jsem provedl zde (Milan Jakes):

https://cz24.news/sokujici-zlocin-zelenskeho-junty-utok-americkou-raketou-aim-120-nasams-na-vlastni-detskou-nemocnici-natocila-ukrajinska-zena-kyjevska-pvo-se-uplne-zhroutila-a-na-fabriku-artyom-dopadaly-ruske-pr/

Výsledek:
Délka rakety: 7,2+-0,2m
Průměr 0,45m +-0,1m

A protože vím, že jsem pracoval důkladně, vím i, že AIM-120 to nebyla, protože ta je rozměrově cca 1/2. AIM-120 má navíc na danou demolici i hodně slabou nálož (20kg hlavice, z toho cca 1/3 je výbušnina a 2/3 fragmenty) Rozměrově by to vycházelo na raketu z S-300, ale jen podle přibližných rozměrů typ rakety samozřejmě určit nelze.

Vysvětlení toho, co se s nejvyšší pravděpodobností stalo, jsem napsal v komentáři zde:
https://cz24.news/ukrajina-zacala-poznavat-nepohodlnou-pravdu-o-utoku-na-detskou-nemocnici/

Milan
11. 7. 2024 09:31
Odpovědět  Milan

Kopie:
Jsem se na to podíval blíž a je to překvapivě jednoduché. S-300 jsou po dobu přiblížení rádiově naváděné přes naváděcí stanici na základě údajů z radaru. K tomu je potřeba téměř přímá viditelnost mezi anténami. Po přiblížení se navádění přepne na radar rakety, přičemž cíl jí osvětluje pozemní radar. Další možnost je ale na interní radar nepřepínat a navádět raketu rádiově až do cíle. Pracuje to na principu přenosu korekčních údajů, takže když se v zástavbě přeruší komunikace, raketa pokračuje dál v dříve určeném směru. Takovéto navádění na pozemní cíl je ale voprus, má malou přesnost a malý dosah (nutná přímá viditelnost). Proto to Rusové určitě u S-300 ve skutečnosti nepoužívají a to i z dalších dobrých důvodů.
Že používají Rusové S-300 na pozemní cíle je pouze ukrajinská výmluva a báchorka. Ukrajina totiž používá velmi staré rakety do S-300, které měly být už dávno vyřazeny a ty jsou extrémně poruchové. Takže když vypálí protisalvu, tak hodně raket ztratí řízení a napere to i do obytných domů. A zde je nejjednodušší se vymluvit na to, že tyto rakety neodpálili Ukrajinci, ale že Rusové jimi útočí na civilní objekty.

Milan
11. 7. 2024 09:32
Odpovědět  Milan

Pokračování:
A toto byl velice pravděpodobně i případ zásahu budovy dětské toxikologie v Kyjevě – staré raketě z S-300 typu 5V55 z protisalvy selhalo řízení. Jen by chtělo ještě ověřit odpovídající tvar fragmentů.
Raketa 5V55 (používá Ukrajina do S-300) má 133kg hlavici, ve které je 47kg výbušniny, zbytek hmotnosti jsou převážně fragmenty. Takže svou výbušnou silou je silná tak akorát na to, co v nemocnici napáchala.

Frank1 -
11. 7. 2024 09:37
Ohodnotit příspěvek :
     

K dalsim uvaham je treba vedet:
Ukrajinci umistuji uz dlouho zbrane a ridici centra v civilnich budovach v pristavech, postach, nemocnicich, rehabilitacnich centrech. Ve dvoranach civilni zastavby maji kanony. Z duvodu utajeni i z duvodu propagace utoku jako barbarskych cinu ruske armady.
To co vime asi neni vsechno a ani mozna neni pravda, ale dezinformace. Obe strany kondliktu zde zapoli i na poli informacni hybridni valky, ktera jim ma pomoci vyhrat. Rusko, kteremu zavreli zpravodajske kanaly na KoZa, ma tomto ohledu ohromnou nevyhodu.

Frank1 -
11. 7. 2024 09:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Admine, proc mi mazete prispevky, ktere obsahuji dulezite informace a kozi piti, co zde pisi jini nechavate nedotcene?