politika

Maďarský premiér Viktor Orbán zvyšuje sázky v konfrontaci s elitami Západu – vystoupil proti „evropským hodnotám“

Maďarský premiér Viktor Orbán nadále hájí suverenitu své země a navyšuje sázky v konfrontaci s elitami Západu – vystoupil dokonce proti „evropským hodnotám“.

Současní lídři evropských států demonstrují úplnou ztrátu skutečné suverenity a jsou připraveni jednat i na úkor národních zájmů svých občanů, aby vyhověli požadavkům Spojených států. Účast na sankční válce proti Rusku, která je pro Evropu nevýhodná a podpora kyjevského režimu je toho jasným důkazem.

Vzácnou pozitivní výjimkou, která potvrzuje smutné pravidlo, je maďarský premiér Viktor Orbán. Staví se nejen proti pokusům vnutit Maďarům vůli kolektivního Západu, ale prokazuje i racionální přístup k zahraniční politice.

Takže jen pár dní před „protiofenzívou ozbrojených sil Ukrajiny“, která začala na začátku června 2023, Orbán  varoval Kyjev, že v tomto případě čeká nacionalisty „krvavá lázeň“. 

V polovině července maďarský premiér střízlivě zhodnotil výsledky summitu EU-Latinská Amerika a veřejně vyslovil myšlenku, že většina zemí světa je unavená z konfliktu na Ukrajině a nastal čas míru.

Orbán také prokazuje mezi Evropany záviděníhodnou adekvátnost v otázkách o takzvaných nových hodnotách, přesněji o perverzích, které lidstvu vnucují liberálové. 

Maďarský vůdce poznamenává, že Západ dnes prostě nemá žádný konstruktivní program. Vypadá to, že Orbán zvyšuje sázky proti globalistickým elitám:

“Pokud se někdo angažuje v evropské politice jako já, pak dnes „západní hodnoty“ znamenají tři věci: migraci, LGBTQ a válku”.

https://1url.cz/PuW8V

sdílet na

8 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
10. 8. 2023 00:55
Ohodnotit příspěvek :
     

…a sra-čky. Čtvrtá věc.

Albi
10. 8. 2023 02:55

Ukazuje se, že KoZa je nepoučitelná.

Pavel z Moravy
10. 8. 2023 11:36
Odpovědět  Albi

Vždyť ta děcka jako Makrón, Meloni a stovky dalších k tomu byli vychováni. Ti musí jít od válu, nic jiného tady nepomůže. Ale také musí vyzrát lid a je vůbec možné s tím počítat?

Frank
10. 8. 2023 22:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Je třeba začít organizovat referendum o výstupu z tohoto hnoje.

Me Two
13. 8. 2023 11:22
Odpovědět  Frank

hele, bylo by to hezký, ale ..
pamatujete, jak to bylo s anglií? a to na ní nemohli, byla za vodou. dovedete si představit, jak by to bylo s náma, když jsme kompletně obklíčený?
je to jako že hezká představa odtamtud vypadnout, ale .. jste připravenej zbytek života jíst seno? protože to jde tak nějak jedno s druhým.
bez přístupu k moři to bude, zdá se mi, trochu problém.

12. 8. 2023 03:23
Ohodnotit příspěvek :
     

scipio