politika

Lavrov: Izrael by si neměl myslet, že kvůli hrůzám holocaustu je mu vše dovoleno

Izrael by neměl vytvářet dojem, že kvůli hrůzám holocaustu a utrpení, které prožili během druhé světové války, je jim nyní vše dovoleno, řekl ministr zahraničí Sergej Lavrov.

“Izraelci nemají vytvářet dojem, že když trpěli ve druhé světové válce, mohou dnes dělat cokoliv,” cituje ho TASS.

Lavrov zdůraznil, že útok na civilisty účastnící se festivalu v Izraeli byl nepřijatelný a ohavný. Připomněl, že Rusko incident okamžitě odsoudilo.

V prohlášeních řady izraelských představitelů, včetně armádních velitelů, ministra obrany a řady dalších ministrů, zazněla prohlášení, že Palestinci údajně nejsou „lidé, ale zvířata,“ poznamenal Lavrov.

Porovnal to s prohlášeními bývalého ukrajinského vedení, zejména bývalého ukrajinského premiéra Arsenije Jaceňuka, který řekl, že „na Donbasu žijí nelidé“.

Připomněl také slova Zelenského, že obyvatelé Donbasu nejsou „lidé, ale stvoření“.

„Tam (na Ukrajině) všichni ti Jemarkové, Kulebové, Podoljakové říkali, že Rusy je třeba fyzicky vyhubit. To je hrozná analogie,“ zdůraznil Lavrov.

Lavrov také poznamenal, že i Západ chápe, že bez procesu vytvoření palestinského státu bude situace na Blízkém východě velmi obtížně řešitelná.

Prezident židovského státu Isaac Herzog mezitím na Světovém ekonomickém fóru (WEF) ve švýcarském Davosu řekl, že Izraeli není lhostejné utrpení Palestinců žijících v pásmu Gazy, ale k silovému scénáři na likvidaci radikálního palestinského hnutí Hamás neexistuje žádná alternativa.

https://vz.ru/news/2024/1/18/1249128.html?utm_source=smi2

sdílet na

25 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Frank
27. 1. 2024 00:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Oč jsou obřezanci menší pakáž, než muslimové?

Mike
27. 1. 2024 00:34
Odpovědět  Frank

“…k silovému scénáři na likvidaci radikálního palestinského hnutí Hamás neexistuje žádná alternativa.”
A nejhorší jsou batolata. Ty jejich pleny. Z dálky totiž vypadají jako pásy s trhavinou. Proto je jejich včasná likvidace nutná k ochraně našich prvotřídních vrahů a zabijáků. Šalom, vole.

Jaris.
27. 1. 2024 06:27
Odpovědět  Frank

Nebyla by zadna muslimska invaze do Evropy, kdyby nebyl nebyl umele stvoren satansky Izrael. Jsou to zidaci, kteri od r.1948 rozdmychavaji na BV nepokoje. Kradou uzemi nejen Palestincum, ale ohrozuji i sousedni staty jako Syrie a Libanon. Troufaji si je napadat a bombardovat, protoze za nimi stoji uderna pest USA. Pokud bude v USA obcanska valka ke ktere se schyluje, Izrael zustane s nahou zadnici a bez pomoci.

Putinovec
27. 1. 2024 08:46
Odpovědět  Jaris.

To pochopení faktu , že byl uměle vytvořen problém , který měl a má přinést určité výsledky , je první krok .
Druhým krokem by mělo být rozkrytí toho , kdo tuto situaci generačně připravil , jaké různé skupiny se zde podílejí , jaký záměr a očekávání zisku , zde která skupina sleduje .
Jedině tak lze najít skutečné zločince a veřejně rozkrýt zákulisí válek , genocid , fašismu .

Tupý hulvát
27. 1. 2024 09:30
Odpovědět  Frank

Oč jsou ČEŠI menší pakáž než “obřezanci” a muslimové?!

ModrýKlokan
27. 1. 2024 13:40
Odpovědět  Tupý hulvát

“Máš rád Turky?” obrátil se Švejk na hostinského Palivce, “máš rád ty pohanský psy? Viď že nemáš.

“Člověk by chtěl být gigantem – a je hovno kamaráde.”

katango
27. 1. 2024 23:08
Odpovědět  ModrýKlokan

Opravím vás. Člověk se cítí gigantem a je hovno, kamaráde (jednoroční dobrovolník Marek).

skeptik
27. 1. 2024 16:11
Odpovědět  Tupý hulvát

Spíše než Češi jste měl napsat křesťané vyznávající Západní “hodnoty”.

Jaro Jaroslav
27. 1. 2024 16:36
Odpovědět  skeptik

Kolaborantské povahy nazakryješ ” sladkými slovami”!!!

Jaro Jaroslav
27. 1. 2024 16:35
Odpovědět  Tupý hulvát

Oni jsou jenom kolaboranti…

Jaro Jaroslav
27. 1. 2024 16:33
Odpovědět  Frank

A o čp sme my lepší, my kolaborantská pakáž čo čusí ako vši pod chrastou???

Frank1
29. 1. 2024 10:13
Odpovědět  Frank

Muslimove jsou rovnez obrezani. Stejna kultura, jenom k uctivani maji jine modly!

Monty
27. 1. 2024 08:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Hlavní z nich je trvání na tom, že Izrael má právo na sebeobranu proti Hamasu v Gaze. To je navrženo tak, aby podpořilo izraelský příběh a poskytlo režimu diplomatické „krytí“ ke spáchání jakéhokoli zločinu, který si v Gaze přeje. Zvláštní zpravodajka OSN Francesca Albaneseová však varuje, že „Izrael si nemůže nárokovat sebeobranu proti hrozbě, která vychází z území, které okupuje“. 
Zeptejte se kteréhokoli , kde přesně podle mezinárodního práva má Izrael tak fantastické právo, a nedostanete správnou odpověď.

Jaro Jaroslav
27. 1. 2024 16:39
Odpovědět  Monty

Na Al Jazeera, english, a TRT turecka tv to hovoria dokola, no pozidovčené USA a EU to nesmú odvysielať, lebo su to len gójsky otroci, ktorích židonacisti vykinožia neskôr v krátkej budúcnosti…Sledujem iba(!) tieto dve stanice len preto že šíria pravdu pravdivú a Božskejšiu ako ktorýkoľvek kostol!!!

Pravdomluvny
27. 1. 2024 08:29
Ohodnotit příspěvek :
     

A muhamr@@@danci si nesmí myslet, že jim všechno vraždění projde jako v Evropě ☠️

Pijack
27. 1. 2024 09:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Ten Lavrov je fakt nejlepším diplomatem na světě. Nikdo jiný snad neumí říct (řečí diplomatů) tak jasný, logický, vyvážený, srozumitelný a trefný argument (nejen v tomto případě). Holt Lomonosovova Univerzita již od dob Cara umí vychovávat skvělé Rusy. Oni si je pěstují a hýčkají a to se vyplácí. Ti burani, kteří jsou dosazováni do diplomacie v Anglosaském prostoru mu nesahají ani po kotníky, protože jejich řeč diplomata se pohybuje v rovině vyhrožování, vydírání a násilí. Rozum u nich není prioritou. Taky proto jim naskakuje husina, když mají s Ruskem o něčem vyjednávat. Anglosasové vytváří svůj diplomatický sbor podle toho, jací kariéristé se momentálně chtějí zavděčit mocným, zato Rusové podle vzdělání a inteligence. Naši potentáti to vědí a ne že nevědí. Proto můžeme u nich pozorovat jen vzteklinu a nikoliv rozumné argumenty, když je Lavrov pošle do prdeIe. 🙂

Jaro Jaroslav
27. 1. 2024 16:42
Odpovědět  Pijack

Lavrov je v chazamrskej ” chazajke” a je to slabá náplasť na židonacistické zločiny! Sám dobre vie že Rus.Putina držia chazari za gule!!!

Editor
27. 1. 2024 18:36
Odpovědět  Pijack

MGITMO není součástí Lomonosovovy university. Je samostatnou školou spadající pod zamini.

Gales
27. 1. 2024 10:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Už se blíží i konec Izraele. Jakmile ,,padne” Amerika,tak je arabáči roztrhají na kusy.

27. 1. 2024 16:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Konečně jim to někdo řekl,jak to je…

Jaro Jaroslav
27. 1. 2024 16:45
Odpovědět  Veny232

Ne, neřekl! Kdyby řekl pravdu tak takhle: Už dost holyhoaxu, nás zahynulo 26 milion a nepácháme genocidu či holocaust na Ukrajine, a nevymlouvame to padlími v 2.světovej!!!!

Jaro Jaroslav
27. 1. 2024 16:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Mal rus zapotreby vymeniť hlavice na sprchy za fukáre po vojne? Nemali by sa naco vyhovárať! Keby bola oslobodila Aušvic US Army, pravda by už bola bývala dávno vonku, a nemuseli trpieť tí čo tam boli a povedali to otvorene, ako profesor Robert Faurisson; prof. Carlo Motogno; hystorik David Irwing a mnohí iní! No aj Lavrov je v chazarskej ” chazajke” ako je aj Putin, a pravda o holocauste stále žobre za dverami!

Karel
27. 1. 2024 17:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Židijsou ze své podstaty nenávistí, mstiví, bezohlední rasisté nehrubšího zrna. Nenávist k arabům a Palestincům zvlášť, mají v genech. Jejich běsnění v Gaze jen ukazuje, že mohou být horší zrůdy páchající holokaust Palestinců než ti originál nacisté.

Pravdomluvny
27. 1. 2024 18:16
Odpovědět  Karel

Muha@@@@mrdi byli s nacisty jedna ruka,je to ODPAD!

Frank1
29. 1. 2024 10:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Holokaust je sentimentalni vydirani lidi opravnujici Izrael k mnohem vetsim zlocinum jak delali naciste za Hitlera.
Kdo si vzpomene 20 milionu vojaku Rude armady, ktera Zidy osvobodila v lagrech mimo jine i v Osvetimi? Naopak, vsude bouraji jejich pomniky a urazeji a ponizuji Rusko.