politika

Kreml se vyjádřil k návrhu sanitární zóny na Ukrajině

Peskov: Rusko potřebuje posunout vojenskou infrastrukturu ozbrojených sil Ukrajiny pro bezpečnost regionů.

MOSKVA 14. června – RIA Novosti. Moskva potřebuje zatlačit zpět vojenskou infrastrukturu ozbrojených sil Ukrajiny pro bezpečnost ruských regionů, řekl mluvčí prezidenta Dmitrij Peskov, když komentoval prohlášení Vladimira Putina o možném vytvoření sanitární zóny.

“Z území, které je pod kontrolou kyjevského režimu, dochází k ostřelování, bombardování sociální infrastruktury civilistů, civilních obydlí a tak dále. Aby byla zajištěna bezpečnost, podle toho jak kyjevský režim získává sofistikovanější zbraně s delším dosahem, bude muset být tato vojenská infrastruktura odsunout do odpovídající sanitární vzdálenosti, aby byla zajištěna bezpečnost občanů,” zdůraznil mluvčí Kremlu.

Včera ruský prezident řekl, že Kyjev má možnost ostřelovat ruské území, takže Moskva může zvážit vytvoření sanitární zóny v takové vzdálenosti, odkud by nebylo možné ohrožovat území Ruska. 

Podle jeho slov úřady budou tuto otázku zvažovat podle vývoje situace. https://1url.cz/luKaN

Dmitrij Medveděv navrhl linii „sanitární zóny“ podél hranic Lvova

Linie demilitarizované „sanitární zóny“ na Ukrajině by měla vést při hranicích Lvova, s ohledem na rozhodnutí Západu dodávat Kyjevu zbraně dlouhého doletu. 

Uvedl to místopředseda Rady bezpečnosti Ruska Dmitrij Medveděv.

„Taková linie by měla vést u hranic Lvova (polského Lembergu), aby mohla sehrát skutečnou obrannou roli. Pak to budou i nové bezpečné hranice toho, co se dříve nazývalo „země 404“ (Ukrajina, pozn.red.), napsal v telegramovém kanálu.

sdílet na

14 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Markýza
14. 6. 2023 21:13
Ohodnotit příspěvek :
     

No já nevím, jestli by sanitární zóna neměla být zhruba na hranicích s Polskem a Slovenskem……..

14. 6. 2023 22:27
Odpovědět  Markýza

Sichr měla! Akorát že ještě s Maďarskem, Rumunskem a Moldavskem. To je stejný, jako ta zelená lajna na mapce v předchozím článku. V místech kde ji načárali by do budoucna nic neřešila. Všechno – nebo nic. Jinak by ty oběti specoperace byly zbytečné. Dvě tři generace a všechno by začalo nanovo.
P.S. Dnes mě pobavil Staněk. Lední medvědy nechal skotačit v Antarktidě a NATO (založení 1949) nechal vniknou co obranu před Waršpaktem (založen 1955). Ale potěšilo mě, že i génius je člověk a ne kompjůtr.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
zdena
15. 6. 2023 12:55

cožpak tohle, to já bych těžko zaregistrovala, ale zamávalo se mnou, když pan profesor opakovaně v jednom pořadu jmenoval do Bricsu Jižní Ameriku – to jsem se hroutila zase já….nemají to ti veřejní řečníci snadné.. on navíc mluví spatra a to jeden ulítne raz dva, zvláště při jeho tempu řeči, kdy sotva stíhám vše ukládat do paměti 🙂 🙂 🙂

Markýza
15. 6. 2023 13:42
Odpovědět  zdena

Jo, měl by se pořádně kouknout, z jakých vlajek se to skládá, ten nápis 😀

15. 6. 2023 16:12
Odpovědět  zdena

Já ho proto musím občas zastavit a vrátit. Ale štve mě, když občas něco tak zadrmolí, že nevím co řek ani po opakovaném poslechu. Na druhou stranu už i tříhodinové vidko s ním zmáknu za čtvrtinu času, páč to, co už řekl před tím jinde, proklikávám. Většinou se od něj ale pokaždé dozvím aspoň jednu novou informaci.

Markýza
15. 6. 2023 13:45

Medvědi v Antaktidě a tučňáci v Arktidě, to je věčné téma 😀
Posílám vám báječného meďulu z nějaké ruské polární stáncie, ať se potěšíte:

https://1url.cz/FuK4F

15. 6. 2023 16:13
Odpovědět  Markýza

😀

stefan
15. 6. 2023 16:22
Odpovědět  Markýza

V Berline bratu Berline.

janle57
14. 6. 2023 21:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Osobně si myslím,že po skončení války na Ukrajině,bude ruská sanitární zóna na hranicích
NATO z roku 1991,po sanitárním vyčištění celého Ost bloku včetně nás,pokud nějaké NATO
bude ještě vůbec existovat.

Eva
15. 6. 2023 09:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Sanitární zóna na západním pobřeží Evropy.
Britské ostrovy eliminovat.
Vytvořit Stalinův průliv.
Pak by snad byl klid.

zdena
15. 6. 2023 12:59
Odpovědět  Eva

na tohle si ještě nějaký čas počkáme….ale už se bouří amerika – včera přísahali váleční vysloužilci – tisíce jich tam bylo – ujmout se pořádku ve Státech a odstranit Bidenovu vládu, hackeři se dohodli, že zamezí doručování peněz na ukrajinu, aby nemohlo válčit atd atd atd…. najednou se zvedají vlny odporu…. už je naštvaných příliš mnoho lidí….

Jaroslav
15. 6. 2023 14:05
Odpovědět  Eva

Stalinuv průliv byla možnost, kdyby Turecko uzavřelo Bospor, pak je mluva o Mexicko-Kanadském prulivu, tj. Po použití Poseidonu u New Yorku a z druhé strany u Los Angeles. Co se týče UK, tam my bylo jednodušší udělat něco na obdobu Mariánského příkopu, tj. Jedné velice hluboké díry. Ostatně, Británie je za řadou světových katastrof, jako první světová válka, vyvrazdenim milionů Indů, Burskych osadníku v Jižní Africe, vynálezem koncentračních táborů, atd. ,atd. Prostě žádné svinstvo jim není cizí, také Ukrajina je jejich dítě

Gales
15. 6. 2023 09:57
Ohodnotit příspěvek :
     

A jak by to provedli? Vykolíkovali by pás na který by nikdo,pod hrozbou smrti,nemohl vstoupit?Asi ano.Asi na to mají techniku.

Eva
15. 6. 2023 19:39
Ohodnotit příspěvek :
     

NOVÉ!!!
Vladimir Putin na setkání
s válečnými zpravodaji a blogery naznačil, že Ruská armáda se nezastaví na hranicích Novoruska! A jak daleko půjde, to prý Putin může novinářovi říct jen mezi čtyřma očima! Ruský prezident tím znovu vyslal symbol směrem ke Kyjevu, k Varšavě, k Praze a možná ještě dál! Rusko bude na překračování červených linií ze strany NATO reagovat vojenskými odvetami proti Ukrajině! A vedení v Kyjevě doporučil, aby po zpackané a katastrofální ofenzívě zvážili, co dál!