politika

Konstantin Dvinskij: Návrh Ruska byl přijat. Země BRICS udeřily na Brettonwoodský burzovní systém

Konstantin Dvinskij

Země BRICS podpořily návrh Ruska na vytvoření obilné burzy. Původně s touto iniciativou přišel Svaz exportérů obilí, načež se téma dostalo na úroveň Prezidenta a následně pak na úroveň zemí BRICS. Nevznikly žádné zvláštní neshody, návrh byl přijat všemi zeměmi aliance poměrně rychle. Navíc je důležité poznamenat, že už ne čtyřmi (vyřadili jsme Rusko), ale osmi účastníky sdružení.

Tohle je nejdůležitější fáze při vytváření trhů nezávislých na brettonwoodském burzovním systému. Zde je také třeba poznamenat, že Saúdská Arábie před několika týdny odmítla obnovit se Spojenými státy „ropnou dohodu století“, podle které se Arabové zavázali prodávat „černé zlato“ výhradně za dolar.

Je důležité pochopit, že burzovní mechanismus je jedním z hlavních pilířů, na kterých brettonwoodský systém dosud stojí. Vytváří vážnou poptávku po dolaru, což zajišťuje jeho likviditu a do roku 2022 umožňoval Fedu provádět dodatečné emise. Nebylo to samozřejmě nekontrolované, ale omezení byla mírná. Jelikož je ropa hlavní burzovní komoditou a stále se obchoduje převážně v dolarech, i ostatní, jak se říká – commodities – se prodávají/kupují za americkou měnu.

Klasický příklad jsem již uvedl. Zatímco se ropný tanker pohybuje z bodu A do bodu B, ropa může být virtuálně prodána třeba desetkrát, nebo stokrát. To samozřejmě neznamená, že produkt skutečně změní svého zákazníka, ale přesto.

V této souvislosti je vytvoření burzovního systému nezávislého na Západě nejdůležitější podmínkou pro zajištění skutečné suverenity, o kterou mají zájem všechny země BRICS bez výjimky.

Již nyní je známo, že transakce na obilné burze BRICS budou probíhat v národních měnách a samozřejmě ne prostřednictvím SWIFT. S vysokou mírou pravděpodobnosti lze předpokládat, že další obchodování bude probíhat v DFA (digitální finanční aktiva). Otevřenou otázkou zůstává kde se bude obilná burza nacházet. Je logické, že by se měla nacházet v Rusku, jakožto největším vývozci obilí. Navíc varianta s Vladivostokem je ještě pravděpodobnější, protože je nutné vzít v úvahu faktor časových pásem.

Obilná burza je samozřejmě dobrá, ale je potřeba jít dál. Mechanismus by měl být rozšířen na další zboží: ropu, LNG, zlato, diamanty, kovy, atd. V ideálním případě by v rámci BRICS měly existovat alespoň tři komoditní burzy pro různé regiony. Tak daleko však nebudu předbíhat. Hlavní věc je, že proces začal.

https://1url.cz/c1W8T

sdílet na

Souhlas
Upozornit na
33 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Stan
3. 7. 2024 04:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Jen tak dál, je potřeba se odpojit od dolarů, čím dříve tím lépe

jmm
3. 7. 2024 06:20
Odpovědět  Stan

Taky těch pár “doláčů” prodám….

Standa
3. 7. 2024 08:37
Odpovědět  jmm

Nech si je! Budeš mít raritu!

me2d44
3. 7. 2024 19:24
Odpovědět  jmm

Za pár let se budou hodit jako tapeta na WC

All
3. 7. 2024 05:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Postup Svobodných Zednářů,anglánů při ovladání světa byl: 1. Vytvoření pandemie,roušky ovcím.2.Vytvoření hladomoru. 3.Vyvolání světové války ( I., II., a III. světové s nastolením jedné globální celosvětové vlády se zbytkem biorobotů,transhumanoidů a otroků ) Přitom III.svět.válka měla být vyvolána v předvečer ,,Globálních planetárních přírodních změn” o kterých světoví vůdci moc dobře ví,i to,že probíhají vždy v cyklech každých 12.000 let. Pandemii se jim podařilo vyvolat a celkem se jim daří i lhaní,oblbování lidí i snahy vyvolat válečné konflikty-ale zatím jen částečně a to zejména na západě v tzv.kolektivním západě. Plány Svobodných Zednářů,černé šlechty a všech vůdců ,,za oponou” maskujících se nekonečným množstvím spolků,organizací a politickými stranami co nastrkují před sebe, však nyní vychází jen částečně. Kazí jim to ,,Probuzené Rusko” se svými spojenci.Snahu o vyvolání hladomoru pomocí ,,Zelené agendy” vidíme především na západě a pomocí EU politiků na ůrovni duševně chorých se svými kravskými prdy a jinými zvrácenostmi,včetně LGBT. Západním peklistům,zednářům a černé šlechtě se nedaří realizovat jejich cíl, zmagořit lidstvo celosvětově a vytvořit jednu vládu Pána světa

All
3. 7. 2024 05:06
Odpovědět  All

Odpojením od dolaru se lidé na celé Zemi odpojují od Démona ,,Dolar”.

Standa
3. 7. 2024 08:38
Odpovědět  All

Ještě zbývá odpojit Ojro! Ale naše věrchuška nás do této závislosti tlačí.

Rukikurin
3. 7. 2024 09:32
Odpovědět  Standa

Ojro odpadne samo, jako parazit od mrtvoly. Otázkou je – KDY TO BUDE ?

Tupý hulvát
3. 7. 2024 09:20
Odpovědět  All

Kolik set, nebo tisíc let trvá předvečer té globální přírodní změny?

ZMann
3. 7. 2024 11:38
Odpovědět  All

Přesně tak to je, naprostá pravda.

Pavel z Moravy.
3. 7. 2024 12:59
Odpovědět  All

Tak milion, možná méně zvrácených jedinců chce řídit svět ku svému zdegenerovanému obrazu. Miliardy lidí tomu přihlíží. Tak kde je chyba? Nu a jinak nevím, jestli je to pravda, ale Aeronet píše, že Zelenská si objednala nějakou super káru z nové řady, která přijde na trh za pouhých 4,5 milionů dolarů, někde jsem četl eur. Je vůbec možné, že jsou ovce tak tupé, že nevidí co se děje, nebo tak zbabělé? Nepatrné procento grázlů ždímá tady v Evropě zbytkovou populaci a ona nic. To už není ani ke komentáři. Sice jak známo, se stádo žene, ale toto.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
3. 7. 2024 13:42
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Ta cena je základní – ještě přibudou, tuším za cca 800 000 doláčů, udělátka a blbůstky na přání zelené madam. Takže to ve finále bude postrk za více než pět mega doláčů. No, aspon mají chocholové za co umírat a eurosajuz za co bojovat…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
3. 7. 2024 14:56
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Jó, četl jsi dobře. Já na to také narazil. Na tyhle stavy lidí máme stejné názory, tak nemá cenu tě doplňovat.

me2d44
3. 7. 2024 19:34
Odpovědět  All

Jen na okraj: mnozí si myslí, že koncentrační tábory jsou Hitlerův patent. Ale ouha: do koncentračních táborů zavírali dávno před tím Britové Bůry v jižní Africe. A co vlastně byly americké rezervace pro Indiány? Podle mne to byly také koncentráky. Takže “slavný západe”, můžeš mi políbit – ale počkej, až na mne příjdou rychlé běhy s řídkým koncem!!!

Frank
3. 7. 2024 06:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Řekl bych, že celý ten prohnilý západ jde do kopru. Tak kdepak zase ušáci rozpoutají válku, protože na nic jiného už nemají koule?

Antonín Körber
3. 7. 2024 08:36
Odpovědět  Frank

..doma,křížovou…jih proti severu a západ proti východu a ten kopr bude novým židoanglosaským symbolem..

Bonobo
3. 7. 2024 08:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Nebudu se vyjadřovat k článku nečlánku, ale jen k jednomu, důležitému bodu. Ano, ropa může být během dopravy přeprodána x-krát, a konečný majitel může být stejný. Ale to co je důležité, je to, že během té přepravy a těch “obchodů” nezmění svou fyzickou, reálnou hodnotu. Na konci plavby v tankeru nebude té ropy víc 🙂 A tak všechny ty peníze, které na tom spekulanti “vydělali” nejsou kryté žádnou hodnotou. To je podstata vzniku rozdílu, tedy dluhu, který nebude nikdy splacen. Ale ten dluh nepřestane existovat 🙂 Stále roste. A někdo ho bude muset zaplatit. Tohle je podstata jakýchkoli takových “obchodů”, které nejsou podložené žádnou protihodnotou. Tohle je základ a podstata tzv. Ponziho schématu. A tedy kapitalismu. Proto jsou nutné neustálé “resety”, kterými jsou ty dluhy “mazány”. Ty resety umožňují skutečným dlužníkům ponechat si zisk z onoho dluhu, protože ty náklady zaplatí stádo. To také znamená, že se majetek a moc hromadí u stále se zmenšující skupiny lidí a ten zbytek se zase neustále zvětšuje a chudne. A to přináší další rozvrat ekonomiky a kruh se uzavírá. To co by “pravičáci” měli vědět je, že kapitalismus je, kromě spousty jiného, především ekonomicky neživotaschopný.

Boomer
3. 7. 2024 09:06
Odpovědět  Bonobo

.. až na poslední větu souhlas.

A k té poslední jen tolik.. kapitalismus byl životaschopný ve své rané fázi, byl hybatelem průmyslové revoluce, změnil dějiny. Jeho koncem se stal nástup korporací, které naprosto pokroutily zdánlivě nezlomnou logiku vzájemného obchodu jako směny “něco za něco”…

Bonobo
3. 7. 2024 09:53
Odpovědět  Boomer

To je fáze tři. Smlouvání, zlato. 🙂 Záleží jen na tobě jestli si přestaneš lhát a dojdeš k poslední, páté fázi, smíření s realitou.

Boomer
3. 7. 2024 21:07
Odpovědět  Bonobo

..hm, a to je možné, lhát sám sobě? Poněkud schizofrenní pohled na svět…

3. 7. 2024 09:58
Odpovědět  Boomer

Neviditelná ruka volného trhu… (i když pro některé je ta ruka velmi viditelná. A tak jak nám jednou prozradil Obama, ta ruka se dá zkroutit, aby věděla, kam patří…)

Tom
3. 7. 2024 15:07
Odpovědět  primak

No podle toho, jak to u nás vypadá, tak Fialovi, ji zkroutili nejspíš do pr dele. Howgh.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
3. 7. 2024 15:19
Odpovědět  primak

..ruku vám může zkroutit jen korporace, při neuspokojivém výsledku obchodu “jeden s jedním” prostě příště obchodujete s jiným. Vláda korporací je smrtí vyváženého obchodování. A nepodléhejme iluzi, že socialismus nebyl korporát jako řemen, ve vztahu skupina proti jedinci byl s moderním kapitalismem na stejné pozici.

Gales
3. 7. 2024 19:16
Odpovědět  Boomer

Záleží komu slouží. Jednotlivci anebo společnosti.

Boomer
3. 7. 2024 21:09
Odpovědět  Gales

..korporát sloužící společnosti? Ale nepovídejte, milostivá…

Gales
4. 7. 2024 09:11
Odpovědět  Boomer

Reaguji na tvoje tvrzení – A nepodléhejme iluzi, že socialismus nebyl korporát jako řemen,

4. 7. 2024 13:07
Odpovědět  Boomer

…pravil scholastik

3. 7. 2024 13:46
Odpovědět  Boomer

Sparávně kapitálisto. Drž pozice! :o)))

Boomer
3. 7. 2024 15:22

..dík, sociálisto! A nelelkuj, snaž se aspoň neztratit stopu, když už nebudeš stíhat držet krok…
;o)))))

4. 7. 2024 13:50
Odpovědět  Boomer

Sunu se světem vlastní cestou, takže je obé z principu vyloučené. :o)))

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Horňák
3. 7. 2024 11:57
Ohodnotit příspěvek :
     

Další důkaz toho, že Fiala nelhal a že celý svět se spojil proti Rusku a že Rusko jen živoří na okraji společnosti.

Petr D.
3. 7. 2024 13:08
Odpovědět  Horňák

Měl jste tam dát smajlíka, takhle to může někdo vzít vážně. 😀

zuzana
3. 7. 2024 15:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Největší startup v EU v oblasti baterií pro elektromobily má problémy

https://aktax.cz/nejvetsi-startup-v-eu-v-oblasti-baterii-pro-elektromobily-ma-problemy/