politika

Konstantin Dvinskij: MMF se vrací do Ruska

Konstantin Dvinskij

MMF se vrací do Ruska. Judajeva nový vyjednavač se Západem

Poprvé od začátku Speciální vojenské operace vyšle Mezinárodní měnový fond (MMF) svou misi do Ruska. 16. září začnou online schůzky se zástupci ruských finančních a ekonomických resortů a poté do naší země přijede delegace MMF na osobní „konzultace“.

Tato událost se shodovala se zprávou o nominaci bývalé ex-náměstkyně Nabiulliny Ksenie Judajevy na pozici výkonné ředitelky v MMF z Ruska. Ministerstvo financí tuto informaci potvrdilo. Judajeva se svého nového postu ujme 1. listopadu.

Teď se o ní nebudu rozepisovat. Myslím, že její osobnost je čtenářům mého kanálu víceméně známá. Ale pro každý případ zanechám odkaz na můj předchozí příspěvek o bývalé první zástupkyni Nabiulliny: Konstantin Dvinskij t.me

***

(V uvedeném příspěvku Konstantin Dvinskij uvádí:

Před několika měsíci byla odvolána první místopředsedkyně Banky Ruska Ksenia Judajeva. Pravda, Nabiullině se podařilo Judajevu udržet v systému, protože z ní udělala svého poradce. Pozice poradce však neznamená takovou moc a páku jako měla Judajeva dříve.

Již dříve jsem o ní publikoval řadu materiálů, ve kterých jsem mimo jiné zkoumal její biografii:

🔗 Nabiullina ztrácí svůj tým
🔗 
Centrální banka souhlasila s devalvací rublu
🔗 
Úžasné rady centrální banky

Stručně řečeno, Elvira Nabiullina je ve srovnání s Judajevou radikální etatistkou a zaujímá ostrý antiliberální postoj.

Nabiullina „pravá ruka“, Ksenia Judajeva, která zastávala pozici prvního zástupce šéfa Banky Ruska, byla ve skutečnosti druhou osobou v centrální bance. Nabiullina ji pak jmenovala do pozice své poradkyně, čímž ukázala, že „své neopouští“, Judajeva však ztratil předchozí široké pravomoci.

Ksenia Judajeva byla hlavním ideologem měnové politiky prováděné Bankou Ruska. Byla to ona, kdo vypracoval plány na přechod k cílování inflace a přechod na plovoucí směnný kurz rublu. Jedno i druhé se staly hlavními důvody zpomalení rozvoje ruské ekonomiky a dlouhodobé (od roku 2013 – 2019) stagnace, kdy průměrné roční tempo růstu HDP bylo těsně nad 1 %.

Judajeva přišla do centrální banky spolu s Nabiullinou v roce 2013. Ve skutečnosti byla spolu se svými podřízenými „think tankem“ regulátora, vybírala odůvodnění pro pokračující měnovou politiku. Analytika Judajevy vždy tvořila základ pro rozhodování o klíčové sazbě. Ale Judajeva přizpůsobila naprosto všechny faktory nutnosti dosáhnout inflačního cíle. Nezajímal ji ani ekonomický růst, ani růst reálných příjmů obyvatel.

Loni v prosinci Judajeva učinila fantastické prohlášení, když řekla, že zvýšení domácí produkce povede k recesi.

Podrobně rozebráno zde: 🔗Není potřeba se rozvíjet. Úžasná rada od centrální banky

Abychom pochopili ideologický světonázor Judajevy, stačí si připomenout jeden z jejích výroků, který učinila při předávání Ceny Jegora Gajdara za „mimořádný přínos v oblasti ekonomie“.

Bývalá první místopředsedkyně centrální banky je skutečný Gajdar v sukni. Judajeva ve skutečnosti neskrývá svůj obdiv k hrobníkovi ruské ekonomiky. Zde jsou její slova:

💬„Jegor Gajdar je nejjasnější hvězdou mého studentského mládí, pamatuji si, jak jsme na prvních přednáškách četli jeho články v časopise „Komunista“ – hodně toho bylo nepochopitelné, ale velmi zajímavé. A pak, samozřejmě, on byl nejvýraznější politik té doby. V pozdějších letech jsme se znali osobně, samozřejmě jsem četla jeho knihy, besedovala s ním. Pro mě to byl vždy člověk, který se vyznačoval nekonečnou erudicí a hlubokým pochopením ekonomických problémů”.

Postoji Judajevy se však nelze divit. Pro lepší pochopení uvedu několik výňatků z její biografie.

V roce 1994 absolvovala Ruskou ekonomickou školu (РЭШ). Vzdělávací organizace byla vytvořena v roce 1992, aby školila liberální kádry pro vládní orgány (jedná se o organizaci vytvořenou Západem za účelem školení personálu, který „potřebují“ pro finanční a ekonomické struktury). I nyní je prezidentem (РЭШ) americko-izraelský ekonom Shlomo Weber.

Koncem 90. let absolvovala stáž na Stockholmském institutu pro transformační ekonomiku. Mimochodem, ve Stockholmu se nachází největší rezidence MI6. Pro britské zpravodajské služby jsou Stockholm a Helsinky druhým domovem.

V letech 2003-2006 byla Judajeva členkou vědecké rady Moskevského centra Carnegie. Zakladatelem této organizace byla americká Carnegie Foundation. V roce 2022 ministerstvo spravedlnosti Ruské federace uznalo organizaci na území Ruska za nežádoucí a ukončilo její činnost („kvůli zjištěným porušením legislativy Ruské federace“). Z nějakého důvodu o tom není na webu centrální banky Ruska žádná zmínka. Pozn.red.)

***

Jen poznamenám, že Judajeva je známá svými odpornými výroky. V určitém okamžiku jí dokonce „informačně omezili“, aby znovu nevychrlila na veřejnost něco odrazujícího. Například Judajeva jednou řekl, že vysoká míra hospodářského růstu rozhodně povede k recesi a Jegora Gajdara nazvala „nejjasnější hvězdou” – popsáno výše, pozn.red.

Vraťme se však k MMF. Téměř souběžný výskyt dvou výše uvedených novinek (jmenování Ksenie Judajevy na pozici výkonné ředitelky v MMF a návštěva MMF v Rusku) samozřejmě není náhoda. Staré vazby mezi Američany a „našimi“ systémovými liberály se obnovily. Judajeva – minimálně posílení vyjednávací složky a neformálních kontaktů s bývalými globalistickými elitami.

Proč s bývalými? V polovině roku 2023 se moci ve Spojených státech chopili „akcionáři“ (vlastníci největších investičních fondů), kteří se od roku 2020 začali postupně vyčleňovat ze skupiny globalistů. Klíčový rozdíl mezi globalisty a „akcionáři“ je v tom, že ti první vytvořili a podporovali globalistický systém světového řádu vedený Washingtonem. “Akcionáři” si uvědomili současný kolaps globalistického systému a soustředili se na budování amerického (anglosaského) makroregionu.

Instituce jako MMF, WTO, Světová banka a další byly nástroji globalistického systému. V systému makroregionů jsou k ničemu. O možnosti obnovení svého vlivu tedy „akcionáři“ ani neuvažují. To je a priori zbytečné.

Avšak je docela dobře možné využít zbývající spojení těchto institucí pro komunikaci s bývalými proglobalistickými skupinami v různých zemích. V Rusku jsou tato jména známá: Kudrin, Nabiullina, Siluanov, Gref, Vološin, emigranti Čubajs a Mau, a další. Nyní se jejich vliv výrazně snížil, ale určité možnosti zůstávají. Zejména u Nabiulliny.

Na druhou stranu zde již není ideologická složka. Ne nadarmo jsem je nazval „bývalými proglobalistickými skupinami“, protože ideologie globalismu je již minulostí. A pokud dříve bylo ještě možné pracovat pro určitou „celosvětovou“ globalistickou ideu a systém, nyní to nedává smysl. A pracovat pro „akcionáře“ a pomáhat jim budovat americký (anglosaský) makroregion je hloupé a nebezpečné.

Ale vyjednávání s „akcionáři“ je zcela v duchu systémových liberálů. A bohužel v tom mají mnoho zkušeností, jen s tím rozdílem, že dříve se vyjednávalo s globalisty. Ale vzdali mnoho ruských zájmů a na oplátku nedostali nic. Jedním z nejvýraznějších příkladů je tehdejší Čubajs, který narušil rozvoj obchodní a ekonomické spolupráce s Íránem pod záminkou interakce se Spojenými státy na vesmírném programu.

Pokud takový trik fungoval znovu a znovu a znovu, proč to nezopakovat?

MMF je ještě dalším kanálem, přes který chtějí „akcionáři“ opět zapojit Rusko do jednání. Co přesně nabídnou, je samozřejmě stále nejasné. Ale to není tak důležité. Očividně nic dobrého. Stejně jako to, co budou tlačit v finančním a ekonomickém směru.

Příjezd delegace MMF do Ruska a jmenování Judajevy do nové funkce znamená, že proces začal. Doufám, že tentokrát vše skončí jen nesmyslnými a neplodnými jednáními.

Konstantin Dvinskij

https://1url.cz/X1Gtg

Jelena Panina dodává:

MMF následuje Rockefellerovu radu pro zahraniční vztahy (CFR) – jsou to články v jednom řetězu

Konstantin Dvinsky vyjadřuje přirozené překvapení, že Mezinárodní měnový fond poprvé od začátku SVO vyšle misi do Ruska: proces začíná 16. září.

Tato událost se shodovala se zprávou o nominaci bývalé náměstkyně Nabiulliny Ksenie Judajevy, široce známé pro své inovativní (říkejme tomu tak) finanční nápady a super-nadšený postoj k Jegoru Gajdarovi, na pozici výkonné ředitelky v MMF z Ruska. Z čehož Konstantin vyvozuje rozumný závěr, že to, co se děje, není náhoda, ale je to třeba chápat jako zintenzivnění kontaktů mezi prominentními aktéry globalistického systému a „lidmi v terénu“ .

▪️K tomu je co dodat. Nedávno zveřejnila Rockefellerova rada pro zahraniční vztahy (CFR) extrémně disonantní článek, který říká, že je čas zpomalit konflikt s Ruskem a obnovit „výhodné obchodní a investiční vazby s Ruskou federací “. Samozřejmě za podmínek globalistických elit. Publikace vůbec neodpovídá tónině výkřiků západních médií, a už tato skutečnost ukazuje na závažnost problému.

Příchod mise MMF je dalším prvkem v řetězci vzájemně propojených událostí. Dekonstrukce globalistického projektu, jehož kolaps se prudce zrychlil se začátkem Speciální vojenské operace, nabývá pro globalisty hrozivých rozměrů. A snaží se znovu získat kontrolu, než kolaps překročí bod, odkud není návratu: v podobě vytváření paralelních platebních systémů, vzniku systémů pro vydávání rozvojových úvěrů ve velkém měřítku nezávisle na MMF, vytváření burz a institucí cenotvorby pro zdroje, zboží a služby.

▪️Není divu, že souběžně s touto činností se prudce zaktivizovali „mírotvůrci“. Dokonce i Scholz, jakkoli se to může zdát legrační, oznámil existenci svého vlastního „mírového plánu“. 

Globalisté se vzpamatovali a snaží se znovu osedlat probíhající procesy. Navzdory tomu, že SVO vstupuje do třetího roku, je v Rusku stále někdo, na koho se mohou spolehnout. Konstantin Dvinskij jejich jména uvedl.

t.me/EvPanina/14869

sdílet na

Souhlas
Upozornit na
65 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Stan
10. 9. 2024 23:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Judajeva je prostě svině, která pracuje a pracovala proti Rusku. Není žádný div, že z ní Nabibullina udělala svojí poradkyní. Pjakina o tom mluví neustále, že Ruská centrální banka je instituce, která pracuje proti Rusku. Neznám pozadí ani pohnutky toho proč Putin Nabibullinu nevyhodí,ale věřím, že až to udělá,tak se Rusko hne o velký krok kupředu.

Slovák
10. 9. 2024 23:31
Odpovědět  Stan

Nerob si ilúzie o Rusku, aj to je židovsko-chazarskou kolóniou s pripísanou úlohou ktorú musí zahrat a naplniť! Sleduj Chabad a RŽK, kam navigujú hlavného manažéra Rus.Putina! Ku kolízii a WW3…Tak ako aj modrý USrael= United Snakes of Amerikkka.

Slovan
11. 9. 2024 07:39
Odpovědět  Slovák

👍 👍 👍 👍

Pavel z Moravy.
11. 9. 2024 08:04
Odpovědět  Slovan

Oni už nás využili dostatečně.

11. 9. 2024 14:14
Odpovědět  Slovák

Dobre ti platí, šmejde, dobre? Tridsaťtri strieborných? Mal by si ich donútiť at pritlačí, že doba je zlá a budeš sa musieť viac oháňať

11. 9. 2024 00:57

Sááákriš, to jsou mi věci. De-bil se už zbláznil a schvalovacímu procesu už podrobuje i odkazy na sebe sama, tedy na Pokec! A ke všemu jsem to rozdělil na dva a dva, aby mi de-bil nedělal problémy!
Čoudelko vylez, vidím tě!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
11. 9. 2024 07:41

Však už ho tu máš. 🤣🤣🤣🙋‍♂️

Albi
11. 9. 2024 10:36

To si zvykneš.
Mně ta technika blbne permanentně a v poslední době čím dál víc. Možná že Čoudelka a spol. šéfují už i elektronům, protože v 99% ty elektronické kiksy nelze přičíst ani mé rozsáhlé neznalosti

Ale k tvým komentářům:
Nechci ti bráít iluzi, ale pokud si ty články nepřečetli hned, nepřečtou si je ani později. Navíc jsem v nich např. nenašla jediného Charaza (nevylučuji, že jsem hledala špatně), a to by bylo jiné kafe do diskuze. 🙂

11. 9. 2024 14:09
Odpovědět  Albi

Nebereš – nemůžeš mi vzít něco, co jsem ztratil už v telecích letech.
To šéfují, o tom žádná. Ostatně už tři roky tvrdím, že je pokec hacknutej a že nám čoudelkova trolí farma čumí přes rameno – o jejích zaměstnancích, semo tamo se pod různými nicky zde v diskuzích zjevujících, nemluvě.

Janaz
11. 9. 2024 06:30
Odpovědět  Stan

Preboha, ty a plno ďalších stále žijete v zajatí myšlienky, že Putin je cár v samoderžaví! Uvedomte si , že Putin nie je boh a ani poloboh, nemôže jednať ako orientálny vládca, pán nad životom a smrťou!

Boomer
11. 9. 2024 06:59
Odpovědět  Janaz

.. sakra ženská, vy mě nutíte s vámi souhlasit! Co si to dovolujete?! ;o))))))

Markýza
11. 9. 2024 14:40
Odpovědět  Boomer

Jojo, taky mě tím rozhodila! 😀

JoFa
11. 9. 2024 21:18
Odpovědět  Boomer

Boomre, sám ste kedysi ešte pred Ukrajinskym konfliktom napísal, že Nabiullina robí ekonomické opatrenia ako pri príprave na vojnu. Stalo sa a teraz je aj vám jasné, že musela mať informácie !!! A od koho asi tak?, vôbec nie od globalistov, ale od správcov Ruska a nižšie som to doplnil. Vedeli čo sa chystá a boli pripravení!!!

Boomer
12. 9. 2024 09:02
Odpovědět  JoFa

..ano, akorát že ta jejich připravenost mi vyplynula právě z toho, co dělala Nabiullina. Víte, já se snažím svět nahlížet bez emocí, předpojatostí, při posuzování dějů maximálně abstrahovat od svých osobních postojů, priorit. Svět se přece nechová podle Boomera, prostého venkovana, to je můj základní bod, ze kterého při svých úvahách vycházím.
Fandit se dá při hokeji nebo fotbale, a kolektivním sportům já neholduji… ;o)))

Tupý hulvát
11. 9. 2024 09:07
Odpovědět  Janaz

Ano, přebírají prolhané propagandistické žvásty o diktátorovi od kozy kdykoli se jim to hodí do krámu.A většinou to ani netuší.

JoFa
11. 9. 2024 20:50
Odpovědět  Janaz

Je to tak, aj ja sa pridám a ak prijmete tézu, že Rusko ovláda RŽK, tak sa nemôžete diviť, že sú vo vedení ľudia, ktorí budú robiť politiku židov na čele s Putinom. Nabiullina či Judajeva ovládajú Rusko a teraz budú ovládať aj Ameriku, no a na pozadí bude dohoda medzi RŹK a globalistickou americkou židovskou odnožou- Dvinskij i Panina to píše v článku, iba to tak okato nenazvali ako ja.
Ešte budeme vyvaľovať oči, čo sa bude diať…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
11. 9. 2024 21:01
Odpovědět  JoFa

Úplne chápem, čo píše Stan, ale Rusko už nemá východisko aby samo rozhodovalo a je obsadené RŽK a nedá sa to zmeniť a neviem, čo by sa muselo stať, aby to bolo inak. Tento židovský pakt, bude mať ale dohru, pretože som si nie istý, či sa to bude páčiť Číne a niektorým členom Brics.

Pavel z Moravy.
11. 9. 2024 08:00
Odpovědět  Stan

Dvinskij má vždy dobré rozbory, to je známo. A je zapotřebí říkat věci tak jak jsou. Jejich zatajováním a překrucováním se nic nezíská.

Jan
11. 9. 2024 23:00
Odpovědět  Stan

Putin smi delat jen to, co mu rusti zide dovoli! On chtel Nabiullinu odstranit, ale nedovolili mu to.

11. 9. 2024 01:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Pavliku, tak tady je důvod, proč mám gargamela za… řekněme analytickou bizardnost, potvrzenej a se štemplem. Nejeduflušu na něj, ale je rozumné a prozíravé, gargamelovo info vstřebat, leč v některých případech (práskne je instinkt) jeho závěry před strávením pořádně přežvýkat a pokud mají podivnou pachut, raději je vyflusnout. Zkrátka nechat si je projít filtrem kritického myšlení, protože bez toho je následkem ne analýzou vyfurovaný názor, ale řezanka v řepě.
Jo a musím se poplácat po ramenou za ten vejšplech, že se koza oknem dere tam, odkud se sama dveřmi vykopla – viz věta:Globalisté se vzpamatovali a snaží se znovu osedlat probíhající procesy” z posledního odstavce.
Tak. A hned je mi líp.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
11. 9. 2024 10:55

Tady máš další (dnešní) k “propídění”, ale to je tak uvěřitelné, že to ani nejde “na první pohled” označit za alarmické nebo “konspirační” a za čas pídění nestojí.

Jsou za tím – jak jinak – prachy a soustavně odrbávané “česko-slovenské ovce” – ta česká zvlášť = ochotná sice vydatně remcat, ale tím to taky skončí.
A její remcání ani do Strakovky, ani na Hrad slyšet tak jako tak není. a nebude. 🙁
https://www.michalapetr.com/map-2092-mimoradne-sokujici-odhaleni-proc-maji-cesi-i-slovaci-platit-do-bruselu-nove-tucne-poplatky-za-benzin-a-za-kravy-a-proc-zapadni-evropane-ty-same-poplatky-platit-nebudou-muset/

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy.
11. 9. 2024 11:26
Odpovědět  Albi

Nevím, jestli se ještě se mnou bavíš, ale řeknu jen jedno, to co jsem říkal již mnohokrát. Většina tuto společnost kapitalistického vykořisťování vehementně chtěla. Jejich důvody nekomentuji, tak ji mají.

Albi
11. 9. 2024 12:15
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Proč bych se nebavila?

Asi chtěli, ale neměli jsme osobní zkušenosti. Že je až teď máme – velká většina jen zprostedkovaně – je to naše chyba?
A pokud někdo “zcestovalý” tvrdí, že ON je měl – ano, ale jaké? Viděl cestou chatrče chudých? Hladové děti? Protáhly ho cestovky americkými nebo kanadskými favelami? Hledal je sám z vlastní iniciativy? Věděl vůbec, že něco takového na tom úžasném Západu existuje?

Je chyba mladých, kteří se v “socíku” ani nenarodili, že nemají ponětí, o čem starší a staří mluví, když se na ně valí ze všech možných stran úplně jiné informace?
Je prakticky možné mladé nějak neprodyšně izolovat, aby si k nim ty manipulace nenašly cestičku?
Ono to všechno není tak jednoduché, jak to na první pohled, nebo pohled “z venku” vypadá.

To není nic proti tvým názorům a návrhům, s těmi souhlasím – to je o možnostech, které nemáme.

Pavel z Moravy.
11. 9. 2024 12:50
Odpovědět  Albi

Já bych jen chtěl dodat toto. Ještě stále člověk slyší jak jsou určití lidičkové, kteří řvou jak jim komouši ublížili. Téměř od nikoho, alespoň já se nedozvěděl co tak strašného jim udělali. Že by to byl obecní byt, který je přišel v nájmu na 100 kč. Tady je pouze jediný pořádný chlap (Pavel) – Slovan, který má gule a řekne na rovinu, že udělal ptákovinu, když naletěll. Ono totiž chyby se dělají, ale člověk má mít tolik odvahy to přiznat. Kdyby toto udělala nyní alespoň polovina národa, tak nám šmejdi nevládnou. Pavle, jsi mojí krevní skupiny a frajer.

11. 9. 2024 14:27
Odpovědět  Albi

Ani remcání, ani petice, ani otravování pos-ranců a senátorů, tam nedolehne.
Takže proč, u vědomí tohoto, “vlastenec” čumprlík v inovaci – čas 11:00 https://www.youtube.com/watch?v=6lu_XPz1qxY&t=673s tak vehementně odrazuje voliče od volební účasti, co myslíš?

11. 9. 2024 14:51

Tak jsem si to gargamelovo dílo přečetl. Odkládám si ho totiž vždy až když musím do myslivny. No a právě toto je pro změnu případ, kdy odvedl dobrou práci i ve svých závěrech.
Tak. A ted si doposlechnu Stanka se Skálou.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
11. 9. 2024 15:06

Myslím, že to tak úplně pravda není a nebývá.
Kdyby si Soartakus a jeho následovníci říkali totéž, měli bychom otrooctví pravděpodobně dodnes.
Však v úžasných Spojených státech bylo ofiko zršeno v podstatě “nedávno” – odhadem před 150 léty – prakticky to jistě trvalo mnohem déle.
Video jsem viděla – no výsledek vidím tak, že v nejlepším případě tě poaslanec vyslechne (přečte) a ujistí že v parlamantě o tom promluví ( nařídí sekretářce, aby ti napsala, poděkovala a ujistila tě o tomtéž.)
.
A v parlamentě se budou řešit jiné, důležitější záležitosti (rusko-ukrajinské, česko-americké, eurounijní apod. – jak nenarazit a zasloužit si každý měsíčně svých 30 střbrných).
A jede se dál – černý močál je rozlehlý a bílé skály už skoro nevidět.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
11. 9. 2024 16:21

No Milane, tak mě to nedalo a znovu jsem se na to video podíval. Ano, on tam říká, že volby v TÉTO ROVINĚ nemají smysl. Ale to tuna říkáme i my zde na Pokecu, že kdyby volby mohly něco změnit tak je zakážou. Volby, volby, uvidíme co se změní třeba jen v komunálu, povíme si to na podzim, když ještě budeme dýchat. On tam nabádá “otravovat patřičné a odpovědné” lidi, něco jako k rebélii. Ty moc dobře víš, že tohle pomáhá, když někoho furt s něčím otravuješ, tak pak ti snese i modré z nebe, jen aby se tě zbavil, konečně. Je to o tom, že lidi tohle nedělají a je to asi chyba, myslím to přímé otravování, ono je to nepříjemné, odpovídat na nepříjemné otázky. Není zkrátka nad přímou konfrontací. Takže, nevím co na tom blbého vidíš? Řekneme si na podzim a hlavně za rok. Co dáváš do placu?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy.
11. 9. 2024 17:59
Odpovědět  Slovan

Nu, já vidím jedinou cestu a tu toho.co představil Budil. Ale ke všemu se vždy nejdříve musí získat národ. A to je celé. Jenže bohužel, spoustě bude stačit dobré papu, pití a křenění za rohem. Měj se.

.
.
.

Slovan
11. 9. 2024 18:25
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Máš pravdu, spousta lidí a hlavně mladých je dobře zaplaceno, to dříve za bolševika nebylo, že jo. Musel jsi mít odpracované roky a nějakou praxi. Myslím že se tomu říkalo třídnost.
No a dnes když si mlaďoch vydělá třicítku, tak co mu schází a ještě jestli bydlí u rodičů, tak vegáč. Pak mají snadno na rychlá auta, dovoplené a jiné kapitalistické hodnoty. O tom nám se jen zdálo že jo. Ale že se jede na dluh a že to jde doé kopru si nepřipouští. Nó, tak proto říkám že jim ten náraz do zdi přeji, protože takhle prožrat naši zemi si nic jiného nezaslouží.

11. 9. 2024 19:45
Odpovědět  Slovan

Že pokud by byl taková rovina, za jakou se vydává, řekl by: “Dělejte vše co je ve vašich silách. Chodte k volbám, i když na ně třeba nevěříte, sepisujte petice a otravujte poslance a senátory; prostě dělejte vše, co je ve vašich silách, ale hlavně se nevzdávejte!
A jen tak na okraj – co je pro všeholida jednodušší? Jít jednou za čas k volbám, nebo sepisování a doručování petic a nepřestajné otravování pos-ranců a senátorů a všechny ty štrapáce kolem? Kolik ty osobně znáš lidí, kteří chodí otravovat pos-rance a senátory?

A k tomuto: “Ale to tuna říkáme i my zde na Pokecu, že kdyby volby mohly něco změnit tak je zakážou”, jen tolik.

a) ne říkáme, ale říkáme někteří
b) kdyby to tak bylo, nes-rali by z nich swině magi v kostkách a zároven by netvrdili, že kdyby volby mohly něco změnit tak je zakážou, protože právě to má vovce zpracovat, aby swině nepřišly o koryta, protože
c) z jaké dílny si myslíš, že tento “moudrý” výrok, na který vovce, líné myslet i volit naskakují, pochází? Kdo myslíš že ho pouští do světa a proč?
Povíme si to na podzim? S tímhle přístupem, že kdyby volby mohly něco změnit tak je zakážou, si toho asi moc nepovíme, protože nebude o čem. Howgh!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
11. 9. 2024 20:01

No Milane je to vše o lenosti lidí. Je pravdou, že osobně nikoho neznám, kdo otravuje poslance, senátora a jiné. Ale to neznamená že takový nikdo není. Co se týče voleb, tak já nevěřím že všechny volby doposud nebyly třeba jen některé upraveny k obrazu svému. Co se týče těch nastávajících se asi cítíš silný, bo máš zřejmě info, že se ta změna už stane. Ale nebude to zásluhou našeho ovčáckého stáda, ale opět upraveno odněkud zvenčí. Komunikuji z lidmi a mám dost. Z toho vyplívá můj odhad, že to bude opět upraveno. Nechám se podat kým. 🤣 🙋‍♂️

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
12. 9. 2024 01:11
Odpovědět  Slovan

Ale necítím Pavlíku, necítím. Naopak, bojim bojim. Ale dělám vše možné co můžu, a zmůžu, aby ke změně došlo.
K tomu upravování – jistě, jde to, ale proč? Proč jim to nevyšlo na Slovensku?
Dejme tomu korespondenční volby a všech půl maga hlasů v nich pro vládní zmr-dy. Fajn. A kolik hlasů propadlo o minulé parlanentky? Více než jednou tolik!
A kolik vovcí zůstalo sedět doma na pr-deli, že volby stejně nic nezmění? 40 %? Takže kolik hlasů? A kdyby aspon polovina z nich zvedla své zas-rané pr-dele a šla k volbám, jak by potom vypadala “volební kalkulačka”?
Jistě, švindlovat se dá, a také že se švindluje, ale neošvindluješ převis dvou a půl milionu hlasů, ani kdyby se umělé bl-bosti zavařily spoje.
A vo tom to je a proto mě z  kdyby volby mohly něco změnit tak je zakážou bere šlak a mám chut se prát. 🙂

Slovan
12. 9. 2024 16:20

Tak jak už jsem psal. Uvidíme teď o komunálkách, to hodně naznačí co a jak bude ubýhat. Já s bábou chodím volit. A uvidíme jaká bude účast. Jak se to povedlo na SK, tak to nevím, ale psal jsem tu že jsem měl návštěvu ze Slovenska a ty Ficovi nemohli přijít na jméno, tak ty ho zřejmě nevolili. A takových tam je, těch odpůrců Smeru.

12. 9. 2024 18:26
Odpovědět  Slovan

Ale dyk vím, že chodíš a taky si tě proto – aj tvé druhé polovičky – považuju.
Akorát mi přijde – sory jako – že ti to v myslivně placama šrotí ode zdi ke zdi, podle toho co se kolem tebe zrovna mihlo, a že dost často dřív mluvíš než myslíš.
Jistěže je – a? Kamínek z mozaiky, nic víc.

Slovan
12. 9. 2024 19:25

😊 😊 😊
Milane já vím, plácám se a jsem prchlivý či hrrr.
Co naděláš už jsem takový, když vidím to funidlo ženu se za tím, jako čokle za flákotou. 🤣
Jen neboj, rozpoznat zlo ještě dovedu, někdy mi to chvilku trvá, takže když něco plácnu, tak dělej jakoby nic, nech mě chvilku odpočinout a pak mi v klidu domluv. Víš já tohle všechno, tedy kritiku beru, nejsem zmrzlina. 😊🙋‍♂️

12. 9. 2024 23:18
Odpovědět  Slovan

Vždyt to tak taky dělám, že vidím, ale jakoby nevidím. Teda většinou, žejo. Akorát někdy to jako nevidět nezvládnu, no.
🙂

Slovan
13. 9. 2024 08:14

Já ti věřím, ty to dáš. Seš silný jedinec. Jsem mladší, tak mě ber jako mladšího bráchu co utekl přes gumu. 🤣

Boomer
11. 9. 2024 07:10
Ohodnotit příspěvek :
     

..významní lidé světa velkých financí jsou absolutně apolitičtí!!!!!! Nefandí ničemu a nikomu jinému než světu velkých financí. Ten je zdrojem jejich moci, jejich vlivu. Obchod je obchod a obchodovat je možno s kýmkoli, kdo může prodávat a kupovat, kdo má co nabídnout a má o něco zájem. SWIFT nebo BRICS, důležitá je likvidita, potom likvidita a nakonec zase likvidita.. to je základní mantra finančního světa.

MMF se bude snažit o udržení co nejlepší pozice, ale je ochoten akceptovat současné i budoucí změny v rozložení sil a oblastí ekonomických zájmů. Politické tanečky kolem toho jsou jen krycí mlhou pro veřejnost…

Pijack
11. 9. 2024 08:24
Odpovědět  Boomer

Lépe a stručněji bych to nenapsal. Svět velkých financí je pro světovou veřejnost něco mimo absolutní chápání. Veřejnosti se předhazují jenom otruby. Poskoci a onuce v podání vlád a médií každé ovci přidělí kýblíček ovesné drtě a ještě se u toho cítí velcí 🙂 Delikátní chutě odstředěné smetánky ve světě velkých financí je u samotné sedmé velmoci zahalena tajemstvím. Jim to nepřísluší, jsou jen onuce.

All
11. 9. 2024 10:06
Odpovědět  Pijack

Vždyť je to prosté.Globalisté usilující o absolutní moc nad světem se svými židovskými bankéři a tajnými službami se tlačí do Ruska,které nutně potřebují,aby své plány uskutečnili,bez Ruských přírodních zdrojů to nepůjde.Židovští bankéři jsou ti nejlepší,mají bohaté zkušenosti jak vládnout pomocí peněz,financí a majetků,učili se to a zdokonalovali své fígle stovky let ( vždyť s tím začali už i ve starém Egyptě,byli mistři klamu s jediným cílem- vetřít se,infiltrovat pro zisk- a obohacení za každou cenu) a už tenkrát egypt.faraon byl rád,že se jich zbavil..Jsou to nekončící techniky INFILTRACE-pronikání všude a všude ve světě s jediným cílem : ,,Zisk,obohacení,vládnutí nad ostatními”. Putin je jakoby zatím potřebuje,ale potřebuje je taky i vykopnout,aby sami odtáhli,jako to už kdysi udělal faraon v Egyptě. A nenechat se jimi už nikdy oklamat.Oni půjdou vždy do Ruska jako pes po uzeným a s globalisty jedna ruka,jeden plán. Kvůli přír.zdrojům,zlaté miliardě a jediné moci pána a otroka.

11. 9. 2024 15:49
Odpovědět  Boomer

Aneb státní příslušnost banka, národnost finančník. Což je přesně to, co si pro samé židy a chazary, rejdící jim v umanutých myslích, nejsou schopni a ani ochotni mnozí vocazdejší doskutéři připustit.

Jo, vidíš.
Souhlasím, že Nabiuluna, až bude ten торжественный военный парад, bude stát na pódiu a dostane se jí ocenění. Akorát že na tom pódiu za ní bude stát popravčí.
Zkrátka Ljubjanka ;o)))

Boomer
11. 9. 2024 17:40

.. neverím, bohajeho neverím!

Zraje mi 50 litrů medoviny, tak za 9-12 měsíců by mohla být dokonale čirá, jiskřivá, pitelná, a mám v plánu z toho základu vytvořit 5 verzí, různé chuti. Uvidíme…

11. 9. 2024 20:17
Odpovědět  Boomer

Je potěšující vědět, že vytváříš také něco prospěšného.
P.S. Chtěl jsem napsat “něco lidstvu prospěšného”, ale pak jsem se plác přes ruku, že jsem si uvědomil, že veškeré lidstvo tvého světa se skládá z tebe, pak dlóóóuho nic, pak pánbů, pak dlóóóóóóuho nic, a pak cosi někde v dálavách. Jo, a když se pořádně podíváš, nejlíp tím dalekohledem IQ 140, co kolem tebe vytváří ten prostor dlóóóóóó… jo, ještě pánbů… dlóóóóóóóóóuho nic, tak to vzadu, co tam někde u okrajiny nadskakuje, tak to jsem já.
Včelkám a jejich dílu zdar!

Joe Arp
12. 9. 2024 10:29

….inu nevím, nevím Jaromíre jestli si nestrkáš zapálený sirky do kapsy, tohle nemůže projít, ani jako žert, natož, když je to pravda! ;óó))))))))))

Slovan
12. 9. 2024 11:37
Odpovědět  Joe Arp

Jedna tučná masařka už se howno slétla, voni to mají v rodině to přískokanství. 🤣🤣🤣🤦‍♂️

Joe Arp
12. 9. 2024 11:47
Odpovědět  Slovan

Nejlíp jí chutnají houna vlastní produkce, jsou plná prorůstových hormonů ega! ;óóó))))))))

Boomer
12. 9. 2024 11:14

..sakra proč to tak sáhodlouze okecáváš, ty, jenž nemá rád slámomlácení?! Stačilo jen napsat: Boomer nemá rád blbce a tím blbce provokuje.

Už jsou tady… ;o))))))

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Joe Arp
12. 9. 2024 11:45
Odpovědět  Boomer

;óóó)))))))))))) , hodnej, opět NEZKLAMAL ;óóó)))))))))))))

12. 9. 2024 12:55
Odpovědět  Boomer

Ještě kratší je: Boomer má rád jen sám sebe ;o)))

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
12. 9. 2024 16:23

To jako třeba Zmrazíka Ivánek? 🤣🤣🤣
Tvl vidíš to mě nenapadlo. S tím zrcátkem. Já ho nemuším vidět já už ho vidím :-)))))))))

Boomer
12. 9. 2024 16:51

.. kdyby měl Boomer rád jen sám sebe, vystačil by si se zrcadlem. Hm, kdy já ti vlastně naposledy psal, že logika není tvojí silnou stránkou?

Joe Arp
12. 9. 2024 17:47
Odpovědět  Boomer

Zato tvá logika, zkruť co půjde, co nejde, na to nereaguj! Ono to zrcadlo není kouzelné a neskládá ti holdy, proto si s ním nevystačíš, jak prosté Vótsne, co?

Slovan
12. 9. 2024 17:50
Odpovědět  Joe Arp

🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

12. 9. 2024 18:36
Odpovědět  Boomer

Evidentně nevystačí, neb potřebuje achájící obecentvo a achání jen tak sám pro sebe nad svou skvělostí mu přijde přece jen bl-bé.

Často. Ale já to chápu, páč mám pro kyselý hrozny a úkroky stranou u pindourůměřičů pochopa. Nějak si přece musej napumpnout ego, když jim ho proštouchne “blbej zedník”, žejo.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
krůtí brko
11. 9. 2024 09:29
Ohodnotit příspěvek :
     

To je pro Rusko velmi nebezpečný trend. Nikoliv vojáci nebo Ukrajina, ale tihle nadnárodní finanční gauneři jsou schopni Rusko rozložit. Snad není Putin tak zoufalý, aby jejich návrat umožnil.

Pijack
11. 9. 2024 10:07
Odpovědět  krůtí brko

Naopak, Putin je může využívat v zájmu Ruska. Osvícení politici raději obchodují místo válčení a sankcí. Stačí je udržet na uzdě. A Putin to podle mne umí.

All
11. 9. 2024 10:13
Odpovědět  Pijack

Tak to je. Kdo chce být skutečně bohatý,musí se snažit udržet Mír a Spolupráci.

Albi
11. 9. 2024 11:09
Odpovědět  krůtí brko

A proč by měl být zoufalý? Na Ukrajině vítězí – sice už od začátku, ale kdo to nechtěl vidět tenkrát, nechce vidět ještě ani dnes. Na rozdíl o Alzáka:

Před rokem
Zelenského plán: Dostat se na dostřel Krymu a pak začít jednat o příměří
https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-ukrajinsky-plan-dostat-se-na-dostrel-krymu-a-pak-zacit-jednat-o-primeri-40436592#

Včera:
Zelenskyj: Na podzim chci ukončit válku
https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-zelenskyj-na-podzim-chci-ukoncit-valku-40487418#

“Zapsat černou křídou do komína” – Zelenskij CHCE! 🙂 🙂 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
krůtí brko
11. 9. 2024 14:31
Odpovědět  Albi

Já vím, psal jsem to pro Putina…Aby si uvědomil, že když jim umožní návrat, tak bude považovaný za zoufalého. 🙂

Gales
11. 9. 2024 10:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Pátá kolona v Rusku se aktivuje. Je na občanech Ruska aby zasáhli. V KoZa zjistili že zbraněmi Rusko nedobudou,tak se o to snaží přes bankéře a vnitřní rozvrat.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jan
11. 9. 2024 22:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Ruska Judajeva, zastupkyne Nabiulliny z ruske CB se stane reditelkou MMF od 1. listopadu v USA. Zadne sankce, v USA se muze volne pohybovat. Zadna rusofobie tedy, zadne tresty a zabavovani majetku. A delegace MMF do Moskvy? Co tak najednou?
Ja vam reknu proc. Sioniste chteji vzkrisit pohrobky Cubajse a Gajdara v Rusku. 5. kolonu, usilujici o zniceni Ruska. To je ucinnejsi paka na rozlozeni Ruska, jak armady KoZa.
Rusti zide a sioniste se domluvili. Pozor rusti vlastenci, zide startuji novou boudu na vas!!!!

Jaris
12. 9. 2024 05:59
Odpovědět  Jan

Jen doufam, ze tu parazitickou organizaci zlodeju MMF v Rusku neprijmou a ukazou jim dvere.