politika

Kedmi dal Rusku recept na „správný“ politický boj

Zhoršení vztahů Ruska s některými evropskými zeměmi na pozadí diplomatického skandálu, který vypukl v polovině dubna, nutí Moskvu, aby se zapojila do politického boje.

Bývalý šéf izraelské služby „Nativ“ Jakov Kedmi se podělil o svůj názor na důvod dalšího kola vyhrocených vztahů mezi Ruskem a Západem. Tentokrát Česká republika a Bulharsko podnikají aktivní kroky proti Ruské federaci a předkládají nepodložená obvinění z akcí údajně organizovanými ruskými speciálními službami. Tvrdí, že v roce 2014 se Alexandr Petrov a Ruslan Boširov, kteří byli dříve spojováni s incidentem v britském Salisbury, „objevili“ v české vesnici Vrbětice, kde „provedli“ několik výbuchů ve skladu zbraní ….

V komentáři k těmto směšným útokům na Moskvu, označil Kedmi „pokračující degradací“ snahu České republiky a Bulharska postavit se na roveň Ukrajiny a Gruzie. Tyto země mají jeden z hlavních prvků politiky konfrontaci s Ruskou federací. V dané situaci je pro Kedmiho mnohem důležitější reakce Ruska.

Podle jeho názoru by Moskva měla na podobné provokace reagovat rozhodně a tvrdě.

“Odvetný úder v boji musí splnit dva cíle. První – je způsobit takovou bolest, že soupeř už nechce bojovat. Druhý – rána je taková, aby nepřítel už nemohl vstát,“ uvedl odborník ve vysílání «Соловьев LIVE».

V Kedmiho receptu není žádný třetí „správný“ politický boj ….

“Při dodržení této podmínky, bude muset soupeř nejprve „sbírat zuby ze země“ a teprve poté přijmout rozhodnutí o vhodnosti a účelnosti další konfrontace”, shrnul expert….

https://bit.ly/3thp2fN

sdílet na

1 Komentář
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
zdena
4. 5. 2021 13:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Přesně…..