politika

John Kirby: Čas není na naší straně

Americká strana věří, že Rusko v nadcházejících měsících může na Ukrajině dosáhnout taktických výhod během útočných operací, a uznává, že čas není na straně Kyjeva. 

Na pravidelném brífinku pro novináře to uvedl John Kirby, koordinátor pro strategickou komunikaci Národní bezpečnostní rady (NSC) Bílého domu, uvádí TASS.

“Rusko opět zahájilo ofenzivu na východní Ukrajině v několika směrech, včetně oblastí Avdeevka, Liman a Kupjansk,” řekl.

Podle jeho slov „tento útok se nestal překvapením“. 

Kirby ujistil, že ve světle toho Spojené státy hodlají nadále poskytovat Kyjevu zbraně. Připomněl, že Spojené státy na tyto účely vyčlenily dalších 150 milionů dolarů.

“Očekáváme další útoky Ruska. Tento konflikt se vyvíjí dynamicky. A musíme si uvědomit, že Rusko má ještě pořád určitý útočný potenciál a v nadcházejících měsících může dosáhnout určitých taktických výhod,” vysvětlil Kirby.

V tomto ohledu Kirby uvedl, že Kongres USA by měl schválit žádost washingtonské administrativy o přidělení dalších prostředků na pomoc Kyjevu. 

“Nyní je čas pokročit s žádostí o dodatečné financování. Protože čas zjevně není na naší straně a ani na straně Ukrajiny,” dodal Kirby.

https://1url.cz/iuR0U

sdílet na

18 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Jaris
28. 10. 2023 00:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak to spise vypada, ze ta valka na Ukrajine skonci remizou a pomalu, ale jiste zajde na ubyte. Zbude akorat spousta mrtvych vojaku, jejich vdov a sirotku, zmrzacenych invalidu, znicena zeme a viteze nebude. 🙁

Autor
28. 10. 2023 01:29
Odpovědět  Jaris

Nemyslím. To by pro Rusko vůbec nic neřešilo. Jestli skončí, tak za podmínek Ruska. To by bylo Rusko pak ještě ve větším nebezpoečí než bylo v r. 2022 a před tíám.Poražena bude Ukrajjina a její sponzoři. Pokud by Ukrajinu přijali do NATO, opakuji, Rusko by si nepomohlo a bylo by tojako v Palestině – jako Izrael a Palestinci. Nevěřím, že by tohle Putin a spol. připustili.

Jaris
28. 10. 2023 04:33
Odpovědět  Peter 008

Zda se, ze se skutecne schyluje ke 3.svetove valce na Blizkem vychode. USA, Izrael, VB a dalsi zeme NATO proti Iranu, Rusku, Cine a jinych zemi. Tam se take rozhodne o ukrajinske valce. Situace je vazna a kazdym dnem se stava situace napjatejsi.

Standa
28. 10. 2023 04:55
Odpovědět  Jaris

Píši o tom přece již delší dobu. ALE malinká oprava světová válka je světová a niko-li pouze na Stř východě. Jakmile se zapojí Rusko + Čína a NATO a budou napadeny ruské základny v Sýrii a Irán a budou potopeny letadlové lodě bude celosvětová.Míří tam i čínské lodě( a jde i o tichomoří a Thaj-wan).Stačí sirka a ta je už zapálena a rozhoří se požár.Estonský já nevímco vyzval k zákazu ruské nákladní dopravy v Baltském moři.Stačí napadení ruské lodi a bude to tam létat také.

Pavel z Moravy
28. 10. 2023 10:26
Odpovědět  Jaris

Tak se potom rozhodne, co dál s tímto prohnilým západním světem. Oni si ale opravdu neuvědomují, že budou totálně zničeni, my samozřejmě s nimi. Jestli je to v genomu lidstva takto zapsáno, tak to tak dopadne, ale vždy je možnost to změnit. Putin se o to pokouší, ale s hlupáky se nedomluvíš. A to, že na dnešním západě žijí většinově tuplovaní hlupáci, myslím ti, kteří rozhodují o osudech svého lidu se není zapotřebí bavit. Ti hlupáci si stále nedovedou představit, že potom už vůbec nebudou existovat. Jejich vyprázdněné a duté mozky to nejsou schopny pochopit, stačí se podívat na výkvět naší českomoravské kolonie. Je to více jak žalostné, je to hrůzostrašné. Moje kamarádka Řekyně, narozená zde se mne ptá, co se to stalo s tímto chytrým a pracovitým národem? A co má člověk odpovědět lidem, jejichž rodiče zde přišli žít jako do země zaslíbené. To je kujwa to, co člověka nejvíce se.re, ta bezmoc proti grázlům, kteří ničí vše dobré a není nikdo z mladých, kdo by řekl stop a řekl táhněte parchanti do haj.zlu.

SilverGirl1
28. 10. 2023 17:55
Odpovědět  Pavel z Moravy

Demokraticke zriadenie doplati na to, ze bude chciet vyhoviet vsetkym. Chudobni budu chciet cast majetku bohatych a demokracia im to da. Mladi budu chciet prava starych, zeny prava muzov a cudzinci prava obcanov. A demokracia im to da. Zlocinci budu chciet obsadit verejne funkcie a demokracia im to umozni. A az zlocinci demokraciu nakoniec ovladnu, lebo od prirody bazia po mocenskych poziciach, vznikne tyrania horsia nez ktorakolvek monarchia ci oligarchia. Sokrates

Boomer
29. 10. 2023 16:52
Odpovědět  Pavel z Moravy

.. dle mého Rusko příliš dlouho sbíralo síly, než aby nakonec dopustilo zničující celosvětový konflikt. Současné vedení cítí tu velkou zodpovědnost, tudíž bych spíše předpokládal(..a doufal), že z jeho strany dojde k něčemu, co protistraně řádně zchladí hlavu natolik, aby se dokázala spokojit s menší rolí na menším prostoru. Ve strategii se tomu říká “.. ponechat protivníkovi zlatý most pro ústup z pozic.”

Jozef
28. 10. 2023 09:41
Odpovědět  Jaris

Žiadna vojna nekončí remízou. Remíza je len prestávka pred ďalším bojom.

Milan
28. 10. 2023 17:28
Odpovědět  Jaris

Pro Rusa je remiza prohrou. To nedopustí.

David
28. 10. 2023 19:38
Odpovědět  Jaris

Já si stále myslím, že cílem Ruska není obsadit Kyjev, vytvořit loutkovou vládu a ovládat celou Ukrajinu. To by dopadli jako Američané v Afganistánu a s ostudou by odtáhli. Proč do toho chlíva lézt, oni přijdou sami a stačí počkat, až budou na dostřel. Teprve potom, až se to rozloží, přijdou sami, ale pojede se podle ruských not.

josef
29. 10. 2023 20:27
Odpovědět  David

Davide, umíte si představit, že si někdo sám sobě vstříkne do těla injekci plnou hnisu, nebo virů? Proto válka na Ukrajině musí být dovedena do vítězného konce jedné, nebo druhé strany.

Aleš
28. 10. 2023 08:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Jednou větou Rusko porazilo USA a odnesl to obyčejný ukrajinec. Válka USA do posledního ukrajince.

Jura S
28. 10. 2023 11:52
Odpovědět  Aleš

Proradní žido-anglosasové si jen na cizím slovanském “dobytku”chtěli vyzkoušet, jak povede válku Rusko a Čína, výsledky pro statistiky mají, milión mladých kluků v hlíně… Židovské banky USA kvičí radostí, bude se investovat do zbraní, kšeft pokvete, i pidizemička nakoupí F35, které je ničemu….
Budou se vyrábět nějaké “Antikindžály” a více tanků , tanky z Evropy leží na ukro-polích…. Armádní komplex chrochtá blahem, petrodolar se transformuje na “tankodolar”… Slovanské opice PePa a Filaja hýkají blahem, “zabij rusa- posílíš mír” ale teď jim krom Orbána háže vidle i Fico a brzy se přidají další včetně Polska… Péroklavírista s bílým nosem sice pořád hraje USA odrhovačku o “konečném vytlačení rusů” ale této ptákovině snad už nevěří ani obecní blb pepek vyskoč….

Frank
28. 10. 2023 08:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusko by mělo svoji operaci dotáhnout až do konce. Jinak by to bylo k ničemu a ty desetitisíce jejich mrtvých vojáků by byly zbytečné. Banderovské nácky je třeba vymýtit jako odporný plevel do posledního. Jinak tam klid nikdy nebude. A podle všeho Rusko na to má čím dál, tím více prostředků. Akorát škoda všech životů, které ta banderovská svoloč má na svědomí. Na Ukrajině žije spousta normálních slušných občanů.

Jura S
28. 10. 2023 11:54
Odpovědět  Frank

A bohužel ti slušní to “odse.rou” , tak jakou nás, každej nešturmuje jako Fialo-Pekari do války pobít slovanské bratry rusy…

josef
28. 10. 2023 09:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Americká administrativa nedokáže pochopit, že vše neřeší už dolary a jejich názor není již podstatný.

Jozef
28. 10. 2023 09:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Ani pravda, vy banda zmetkov.

Frank1
28. 10. 2023 10:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Uz se to lame. Rusko neprohrava, uz to US loutky chazaru priznavaji!

Boomer
29. 10. 2023 16:44
Ohodnotit příspěvek :
     

.. taktické výhody, no to je něco, já miluju tyhle politické eufemismy.
A jak by to řekl prostý venkovan? Asi že Rusko jim rozseká na cimpr campr na co se podívá, a tím pádem ty taktické výhody promění ve strategickou porážku protivníka.
Spálená zem, kříže, krev, slzy, neštěstí… na*rat, joó na*rat.