politika

Jemenští Hútíové se zmocnili izraelské lodi v Rudém moři. VIDEO

Hútíové z Jemenu se zmocnili izraelské lodi v Rudém moři, oznámil saúdskoarabský televizní kanál Al Hadath.  Odtáhli loď na jemenské pobřeží. Posádka lodi byla zadržena.

Izraelské obranné síly označily zabavení lodi za „incident globálních rozměrů“. Zástupci jemenské skupiny Ansar Allah vyhrožují útokem na všechny izraelské lodě, které se dostanou na dostřel jejich zbraní.

Vedení Ansar Allah dnes potvrdilo, že bude pokračovat v útocích na lodě přímo či nepřímo spojené s Izraelem. 

Hútíové pohrozili, že povstalecké síly zaútočí na lodě, které plují pod izraelskou vlajkou nebo jsou provozovány či vlastněny izraelskými společnostmi.

Mluvčí Hútíů také vyzval ostatní země, aby se vyhnuly přepravě na izraelských lodích, držely se od nich dál a odstranily z lodí své občany, kteří tam pracují jako členové posádky.

Hútíové jsou v této a dalších otázkách velmi rázní, stejným stylem postupovali proti Saúdské Arábii a SAE, když přes systematické bombardování a různé hrozby léta čile ostřelovali saúdské území.

Záběry útočné skupiny Hútíů zachycující izraelskou loď v Rudém moři.

Komu patřila loď zajatá v Rudém moři?

Jedním z majitelů nákladní lodi Galaxy Leader, která měla na palubě 25 lidí z Bulharska, Filipín, Ukrajiny a Mexika, je izraelský podnikatel Rami Unger.

Kdo je Rami Unger?

Rami Ungar (Abraham Ungar) je jeden z nejbohatších Izraelců, podnikatel působící v oblasti dovozu aut a nemovitostí, majitel lodí a předseda izraelské lodní společnosti Ray Shipping, která dováží lodě a auta. Unger dokonce obdržel ocenění od korejské vlády za přínos k rozvoji obchodu s automobily mezi Koreou a Izraelem. Více zde: https://colonelcassad.livejournal.com/8777977.html

https://colonelcassad.livejournal.com/8779038.html
https://www.gazeta.ru/army/2023/11/19/17891209.shtml

sdílet na

3 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Velitel
20. 11. 2023 23:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Jen takové dvě poznámky.
1 Hutiové podle arabských zdrojů zajali loď Galaxy Leader. ta jezdí pod vlajkou Baham, domovský přístav Nassau a majitelem je NYK Line což jsou Japonci (Mitsubishi) . I Izrael popřel, že by lod patřila židům nebo na palubě byl žid.2 To zelené na obrázku nejí Jemen, ale Saudská Arabie.

Autor
21. 11. 2023 00:43
Odpovědět  Velitel

Dneska se pomalu neví, komu lodě doopravdy náleží.
Před lety jsem pracoval v jedné firmě a v ní pracoval také jeden Rumun. Dobrý pracovník se slušným vzděláním a hlavně byl zvědavý. Jednou ho začalo zajímat, komu vlastně firma patří, a protože jsem se s ním občas bavi o všem možnéml, tak jsem se od něj dozvěděl, že oficiální vlastníci byli jen zástupci několika firem a od těch šlo vlastnictví dál a dál a dál, přes několik firem a zemí, až to nakonec skončilo v několika offshorech … vyhledat i jen tenhle řetězec nebylo jednoduché a nebýt toho, že se ten Rumun vlastně u nás nudil, byl tu sám, tak by ty dva měsíce o víkendech tomu nevěnoval. Přitom ta firma se podle oficiálních vlastníků počítá za českou, ale zisky šli (a asi stále jdou) pryč.
No a co se stalo, to se dozvíme a nebo nedozvíme až za nějaký čas.

Pavel z Moravy
21. 11. 2023 12:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Nejhorší je, že celý ten ” tzv západ” zasel takovou obrovskou nenávist mezi celou populaci planety.