politika

Jakov Kedmi: Podmínky určí Putin

Rusko nikdy nebude souhlasit s vytvořením nového systému světové bezpečnosti navrženého zeměmi západního světa. Tento názor uvedl bývalý šéf izraelské služby „Nativ“ Jakov Kedmi.

Odpůrci Moskvy naprosto ignorují absolutně všechny národní zájmy Ruské federace, poznamenal expert v rozhovoru s korespondentem RIA Novosti. Za hlavní podmínku pro zastavení bojů v zóně speciální vojenské operace tedy američtí a evropští politici označují okamžité stažení ruských jednotek z území, která považují za ukrajinská. Skutečnost, že tyto regiony jsou od září loňského roku součástí Ruské federace, se záměrně nebere v úvahu.

V tomto ohledu a za tohoto stavu věcí považuje Kedmi mírovou dohodu mezi Moskvou a Kyjevem za absolutně nesmyslnou. Uzavření této dohody povede jenom k prodlouží současné krize. 

Kedmi navíc připomněl, že Ukrajina a Západ nedodržely ani jednu dříve uzavřenou dohodu mezi Ruskem, Ukrajinou a Západem. Jedinou variantou, za které má smysl pro Ruskou federaci diskutovat o budování nového bezpečnostního systému ve světě, je souhlas Spojených států a Evropy s podmínkami Moskvy.

„Za podmínek, které stanovil Putin 15. prosince 2021 – návrat NATO k hranicím roku 1998, odstranění amerických taktických jaderných zbraní z Evropy, odmítnutí vstupu cizích jednotek na území jiných států, i členů NATO, a nešíření NATO za hranice těch zemí, ve kterých v té době aliance byla,“ zdůraznil Kedmi.

Zajímavé je, že Kedmi nevylučuje zachování Ukrajiny jako samostatné země. V takovém případě se pro Ukrajinu dokonce najde místo ve Svazovém státě spolu s Ruskem a Běloruskem.

https://dzen.ru/a/ZI1SXwwAB1AkAnJf

sdílet na

52 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Vanja
21. 6. 2023 01:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Rozmístění USA jaderných zbraní v Evropě je především odstrašující mediální fáma, protože USA by jinak umíraly strachem, kdyby opravdu nějaké atom.zbraně byly v Evropě. USA by nevěděly den ani hodinu, kdy by tato zbraně někdo v evropě použil proti USA a Brit.
Do budoucna nemůže Východ vůbec přistoupit na existenci NATO v Evropě, protože NATO je zřízeno na agresi proti Rusku a Číně. Mír nastane pro rozpuštění NATO.

Velitel
21. 6. 2023 06:40
Odpovědět  Vanja

Nezlobte se , ale očividně o tom nic nevíte. Jaderné zbraně USA skladuje v Evropě, v Itálii, Belgii , Německu a v Turecku i když to už je Asie. Ten model je pořád stejný, zbraně hlídá a drží americká armáda na americké základně v dané zemi. Uprostřed dané základny je vybudován speciální bunkr a celé je to o tom, že pokud by se někdo chtěl pokusit jadrných zbraní, v podstatě to jsou bomby B61 zmocnit tak ho američtí vojáci zdrží tak dlouho , že osazenstvo trezorového skladu zvládnou veškeré jaderné hlavice deaktivovat. Jaderná hlavice z B61 na to má mechanismus, v podtatě stačí speciálním kličem přepnout do deaktivováno a díky zničení pár velice specifických komponenet neni pak možné bobu přivést k jadernému nebo termojadernému výbuchu. Deaktivovaná hlavice musí do výrobního závodu v USA a tam je zni vyndán štěpný mareriál a je prakticky vyrobena nová hlacice. Jaderná zbraň je sice celkm jednoduchá věc, ale její odpálení až tak jednoduché není. Zjednodušeně řečeno mezi rozbuškou jaderné bomby a klasickou důlní rozbuškou je velký rozdíl a jsou nezáměnné,

21. 6. 2023 14:20
Odpovědět  Vanja

Hloupost…nevíš nic o atomovkách…jádro je velké jako pomeranč…z plutonia…a to se vkládá do obalu z C4…nebo dnes už jiné učinné výbušniny…která je načasovaná tak,aby explodovala současně v kruhu…tím vytvoří implozivní tlak…stlačí jádro z Plutonia a to exploduje…to je v podstatě princip atomovky.Kritické množství hmoty na určité velikosti prostoru…
No,ale to jádro tam není…to se vkládá až před použitím atomové zbraně…ten pomeranč je asi ten nejcenější materiál na Planetě! Obrovské množství rudy se musí zpracovat na jeden takový,velice náročným jedovatým a drahým způsobem…
Když se řekne skladovat Jaderné zbraně…skladují ve skutečnosti jen ten explozivní obal…Jádro to nejdůležitejší…přivezou až v bombardéru který naloží ty obaly…a jádro se vkládá až když je bombardér ve vzduchu…aby nedošlo k nechtěné explozi… U Raket se vkládá před startem…ale ty jádra tu samozřejmě nejsou…nebo jsou pod dozorem 24/7 a při náznaku problémů startují v kufříku domů…To ostatní už je jen konvenční hlavice,bez jádra. Ne moc dobrá,protože je stavěná na implozi…

21. 6. 2023 14:28
Odpovědět  Veny232

Samozřejmě u moderních raket je jádro skladované zvlášť v raketě a vkládá se pomocí kodu…což je zase na jinou diskuzi…Ale že by se dalo Jaderných zbraní jen tak zmocnit…to se prosím nedá…ten systém je velice dobře zabezpečený. Vždy to musí být souhra velení a množství lidí v té vrstvě…které vykoná co je potřeba…než je jaderná zbraň připravená k použití…

Aragonit
22. 6. 2023 00:09
Odpovědět  Veny232

To jo ale americké jadrové zbrane namajú v európe čo robiť. Zvyšuje to riziko konfrontácie

ModrýKlokan
21. 6. 2023 15:18
Odpovědět  Vanja

Co to je za schizofrenika, to Vanja? To je nějaký prvok hermafrodit? Nebo jen tupý provokující fízl?

josef
21. 6. 2023 07:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Jaderné zbraně jsou samozřejmě jsou velmi vážná záležitost. Problém celého západního světa však vidím jinde. Vidím ho minimálně ve třech oblastech. Hegemonie této skupiny již odeznívá. USA se stává umirajícím státem. Chybí tam jenom, aby se jako ve starém Římě stal senátorem kůň. Druhou věcí se stává to, že NATO i USA vlastně zástupnou válku na Ukrajině prohrávají. A již po několikáté se stávají nedůvěryhodnými vojenskými partnery. Třetí je vznik BRIKS a adchod dolaru. Jestli se to povede ?

21. 6. 2023 08:36
Odpovědět  josef

Koně v senátu bych ještě bral, neb je to empatická bytost. My v něm však máme voly a jalovice a v těch je empatie jak ve flašce od okurek. Nemluvě už o inteligenci.

Jaris
21. 6. 2023 07:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Evropa, USA a Izrael jsou neskutecne drze staty, ktere jsoupresvedceny, ze vsichni je musi poslouchat. A kdyz uz jsem u toho vraceni osvobozenych uzemi Donecka, Luganska a Krymu Ukrajine, tak by se Evropa mela vzdat svych kolonii, USA vratit Texas Mexiku a Izrael by mel byt jako stat uplne zrusen a vracen Palestincum. Ti zapadni pitomci umyslne zatloukaji historii. Kyjevska Rus byla, je a bude RUSKO! Nikoliv jakasi sparchantela ukrajina plna nacku a ovladana chazarskymi mistnimi i mezinarodnimi skrety.

skeptik
21. 6. 2023 08:16
Odpovědět  Jaris

To není jen Texas co by měli vracet. Ještě Havaj, Guam, Portoriko, Severní Mariany, Karolíny…

Pavel K
21. 6. 2023 08:46
Odpovědět  skeptik

….a a Aljašku 😊😊

Aragonit
22. 6. 2023 00:13
Odpovědět  Pavel K

A indiánom hory a prérie

Pavel K
22. 6. 2023 09:30
Odpovědět  Aragonit

Doprčojc to jim toho moc nezbyde!! 🤣🤣🤣

21. 6. 2023 08:56
Odpovědět  Jaris

Zrušen a vrácen Palestincům? Tak to abychom vrátili Čechy Avarům. Nebo Markomanům? A jak vrácen, když historičtí indoevropští – tedy nesemitští – Palestinci od r. 332 př.n.l neexistují – ukončil je Alexandr Veliký – a to, co co si činí nyní nároky na “své uzemí”, je agresívní náplava Arabů? Jinak nic proti vám, ale najděte si čas a prostudujte si historii sporného území – a když už budete v tom, tak i návrhy Izraele na řešení, které tzv. “Palestinci” smetli ze stolu. Hizballáh by z vás měl radost.

Jaris
21. 6. 2023 10:02

Uz jsem to nekolikrat psala. Izrael se v davnych dobach rozpadl na dve kralovstvi kvuli neshodam. Severni cast Izrael a jizni Judsko. Izrael byl dobyt Assyrany 721BC, Judske kralovstvi padlo dobytim Jeruzalema Nabuchodonozorem 587BC. Nekdy v te dobe bylo toto uzemi pojmenovano Palestina a bylo po staleti pod jinych risi. Definitivni konec Judske casti a Jeruzalema nastal po jeho dobyti Rima 70AD. Zbytek zidu se rozesel do tehdejsiho sveta.
Skoro za necelych 2000 let si vzpomneli chazarsti zidi, ze by chteli vytvorit novy Izrael a tak r.1948 obsadili jiste palestinske uzemi. Dnesni Izrael ma 93% zidochazaru, kteri nejsou semite. Zpusob, jakym dobyvali, vrazdili a vyhaneli Palestince je skutecne hanebny. UN zidochazarum vytycila hranice, kterym se zloreceni najezdnici uprimne vysmali a pokracuji pres veskere zakazy v rozsirovani hranic dal. Neni divu, ze se Palestinci, kteri na tom uzemi zili pres 2500let, brani.

Jaris
21. 6. 2023 10:20
Odpovědět  Jaris

Kdysi jsem videla reportaz od znameho novinare Johna Pilgera, ktery hovoril s Palestinci v tabore. Mnozi mu ukazovali klic od staveni ve kterem bydleli po generace. Rikali, ze jim zidaci slibili nahradni bydleni, kdyz dobrovolne opusti svuj dum. Nikdy se tak nestalo, opet slo jen o dalsi zidackou lez a rodiny s detmi a starymi rodici dodnes bydli ve stanech v zime v lete. Ty, kteri odmitli odejit, tak je pozabijeli a domy srovnali se zemi. Jen tak pro zajimavost uvadim, ze jedna Palestinka, se kterou rodice emigrovali do Jordanu, kde vystudovala, se stala manzelkou jordanskeho krale. Je nesmirne krasna, vzdelana a jmenuje se Rani.
A ze Izrael nabizel Palestincum mirove smlouvy? Nebudte smesny! Jako byste nevedel, ze ty zidacke smlouvy jsou vzdy falesne jak petka. Staci se podivat na mapu teroristickeho Izraele jak se menil od r. 1948 do dnesni doby.
—-
Jinak pokud vim, tak Praotec Cech vstoupil se skupinou lidi na prazdne uzemi, bez valek a bez nasili. Nikomu nic nekradli a nenicili obydli, jak to maji ve zvyku zidochazari vsude na svete.

Jaris
21. 6. 2023 10:58
Odpovědět  Jaris

https://www.gettyimages.com.au/photos/queen-rania-of-jordan
Tady pro zajimavost posilam par fotek jordanske kralovny Ranii. Proti ni je vyzabla Williamova Kate vyzila subreta.

21. 6. 2023 11:13
Odpovědět  Jaris

Jak dopadl švédský hrabě Bernadotte, když to ve jménu OSN chtěl v r.1948 s Izraelem urovnat:
https://www.jewishvirtuallibrary.org/the-assassination-of-count-bernadotte
A ten kdo zosnoval jeho zavraždění se stal PM.

Pavel z Moravy
21. 6. 2023 12:01
Odpovědět  Jaris

To je paráda, historii mám trochu přečtenou, ale vyplývá mi z toho jediné. Všichni se cítí ukřivděni, někteří právem a někteří neprávem. A co takhle stát se zralými lidmi a dospět. Už to ale slyším ty odpovědi, jó naiva hloupoučký. Je to stejné jako řeči typu, kdybys tam byl a vládnul ty, také bys kradl a tuneloval. A co tak odpověď ne, nedělal bych to, protože si své důstojnosti vážím. A příklady jak se říká táhnou, čím více grázlů krade a podvádí, tím více grázlů se aktivizuje k témuž. A co když čím více slušných by společnost vedlo ke spravedlivému uspořádání, tím více lidu by se přidávalo. Vždyť ještě i dnes mnoho lidí přece vyznává víru v Krista a co říkají desatera, nepokradeš, nezabiješ atd. Co kdyby tak křesťané kteří toto hlásají to jednou také uvedli do praxe. Já vím i bez boha jak mám žít, prostě slušně. Ha, ha, to bych chtěl moc. Potom ale ať ten lid nenaříká, svého osudu je sám pánem. A když se neumí postavit za spravedlivou společnost, ať grázlům potom slouží a neremcá. Vím, že všechny vychovat nelze, ale ukazovat cestu snad jde. Co dělá Putin, ukazuje cestu, jestli to národy pochopí je jen na nich.
.

Jaris
21. 6. 2023 14:14
Odpovědět  Pavel z Moravy

Tak v profesionalni ukrivdenosti vyhravaji mezi vsemi narody s tezkou prevahou zidi. A beda, kdo by je v tom prvenstvi chtel porazit. Hned zacnou kricet tu svou odrhovacku o sesti milionech, co vyletely kominem. Naprosto prehlizeji, ze Rusu zahynulo ve II.sv.valce pres dvacet milionu a nejak zapiraji, ze ta valka byla take castecne pricinenim zidu a ze Hitlerovi slouzili ve Wermachtu.

Standa
21. 6. 2023 14:36
Odpovědět  Jaris

Dá se dohledat, že židé vyhlásili Hitlerovi válku v r. 1933!

pája
22. 6. 2023 03:01
Odpovědět  Standa

Někdo třeba chová andulky a židé furt někomu vyhlašují válku, což mi přijde dost úchylný.

pája
22. 6. 2023 02:46
Odpovědět  Jaris

Bohužel mají atomovky a jsou schopní to zmáčknout jako první. Ach ty křivdy, to si vy antisemiti vyžerete .Budete otroci nebo pochcípáte. Ha ha

Pavel K
21. 6. 2023 15:52
Odpovědět  Pavel z Moravy

👍 👍 👍 👍

Prodost
21. 6. 2023 19:44
Odpovědět  Jaris

A to víte, že i první Israelský president David Ben Gurion byl přesvědčen o tom, že Palestinci jsou přímými potomky tzv. biblických židů? To, co dnes tvoří absolutní většinu židovského státu je chazarská náplava, která židům ukradla identitu v polovině 8. století? To je chucpe, co?

21. 6. 2023 20:51
Odpovědět  Jaris

Za á je to dílo Británie, a za bé jim dali Izraeliti dva návrhy mírového soužití, které Arabové smetli ze stolu, že žádná hranice, tady my a tady vy, ale JENOM MY!
Palestici na tom území žili dvaapůl tisíce let? Si děláte pr-del? Vdyť tato svoloč pozametaná z celého předního východu a ještě kus okolo nemá s historickými Palestinci nic společného! Ani kulturně, ani geneticky! Opakuji – historičtí Palestinci byli indoevropský národ! Ne Arabové, ne Semité!
A nevzpomněli – Židé, ne židé, ale Židé – o návrat na své historické území usilovali po celou tu dobu. Že se v Izraeli posléze chopili moci židé je zase jiná otázka. Asiže stejná, jako se ji u nás chopili fašisti a stali jsme se fašistickým státem se vším všudy. Akorát jste v tom výčtu nepravostí zapomněla na druhou stranu – dle vás jsou nebozí Palestinci ubohé oběti? Dle mě je to agresivní, nekulturní teroristický pronárod. Jen si to najděte jak dopadli Izraelci se svými návrhy. Jenže proč, že. Přece nebudete sama sobě vyvracet své přesvědčení o ubohých ušlechtilých Palestincích a odporných zlořečených nájezdnicích.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
21. 6. 2023 16:39

A nakonec se všichni vrátíme do Etiopie 😎

Standa
21. 6. 2023 20:36
Odpovědět  Markýza

Třeba nás za nějakou dobu vyhrabou v Olduvajské roklině!

Markýza
21. 6. 2023 20:48
Odpovědět  Standa

A budou bádat, co jsme to byli za mrchavce 😀

katango
21. 6. 2023 21:09
Odpovědět  Standa

Ovšem nejdřív nás tam musí zahrabat.

21. 6. 2023 08:31
Ohodnotit příspěvek :
     

“…Za podmínek, které stanovil Putin 15. prosince 2021 – návrat NATO k hranicím roku 1998, odstranění amerických taktických jaderných zbraní z Evropy, odmítnutí vstupu cizích jednotek na území jiných států, i členů NATO, a nešíření NATO za hranice těch zemí, ve kterých v té době aliance byla.

Z čehož vytrhuji obzvláště “ návrat NATO k hranicím roku 1998″ což je naše jediná
reálná možnost záchrany nejen před chocholizací. Protože korouhvičky budou v tu ránu plandat ve směru nového větru a obracet svetry, následkem čehož budou naše vládní ničitelé bez NATO, tedy bez deep state+CIA za pr-delí, vymeteni. Joj, to bude šrumec v našich médiích až ta sranda začne!

Markýza
21. 6. 2023 09:41

Obávám se, že je to stejně reálné, jako návrat hranic Ukrajiny do roku 21. A strašně by mě zajímalo, co tím Putin sleduje – musí vědět, že jako návrh k jednání to neprojde.

Pavel
21. 6. 2023 14:50
Odpovědět  Markýza

je to absolutně jednoduché anglosaský svět bude označen za toho kdo porušuje dohody a smlouvy a jen tak pro zajímavost i ústní slib má hodnotu plnohodnotné smlouvy jinak i z tohoto důvodu putin dodržuje veškeré obchodní smlouvy od obilí až po jádro a většina smluv je porušována z naší strany a a někdo ty ztráty bude muset zaplatit a rus to nebude a myslím si že pokud by neměl plnou podporu číny a části obřezaných – arabů tak by do toho nešel

Markýza
21. 6. 2023 16:02
Odpovědět  Pavel

Myslíte tu ústní dohodu o nerozšiřování NATO? To už se přeci probíralo a KoZa se vofrňovala, že to bylo jen takové plácání na rautu….i když Špígl kdesi vyhrabal depeši, kde se o tom píše: https://1url.cz/Iurj8
Ale….ale nic se nepodepsalo.
A víte – omlacovat prosím. Mně však zajímají praktická východiska a dopady, protože VVP si fakt neplácá játra. Jak by to ale chtěl zařídit, to mi není jasné, proto se dohaduju, jestli to zas není nějaký jeho džudistický chvat.

Standa
21. 6. 2023 14:51
Odpovědět  Markýza

Obávám se Marky,že ten Pinochtet , co sedí na pr. Hradě nás žene svědomitě do války, když tvrdě podporuje vstup nacistické Ukr. do NATO!RF nemůže podporovat jaderné zbraně cca 200 km od Moskvy.Ukrajina musí být zničena!
Smrt UKRAJINĚ!

Markýza
21. 6. 2023 16:03
Odpovědět  Standa

Tak jasně, snaží se, panáček náš cínový. ale je tu jedna naprosto zásadní věc – a kardinálně podceňovaná, a to vždycky: nálada lidu, víte. Musíte mít tu správnou, jinak vám zasité myšlénky nevzejdou.

Albi
21. 6. 2023 18:34
Odpovědět  Markýza

No markýzo, my tu náladu přece máme. Tu nejsprávnější ze všech, politickou vědou “vyvědanou”, demokratickou vládou lidu volbami schválenou, mírovým genštáben Černošky úspěšně prosazovanu, stoosmičkou jištěnou.
Ještě nějaké nemístné poznámky? Pozor – Krym čeká.
Pardon – chybička se vloudila, samozřejmě: “krim” je správně.. .

Markýza
21. 6. 2023 20:55
Odpovědět  Albi

Nálada se mění, Albi. Zrovinka před chvílí čtu na Novinkách, jak Prahou jezdí tramka, pomalovaná ukrajinsky. Na fotce bylo vidno, že s anglickejma nápisama. Mno……a schválně tam mrkni, tedy do diskuse: jeden hrdinný sámvojákvpoli, jeden jediný bránil Ukrajinu (respektive tenhle debilní nápad) Zato ovšem jak u Bachmutu, chuděrka……musel z něj lejt pot, jak se snažil okomentovat každý příspěvek. 😀 Zbytek nasranej, jak brigadýr.
Teď ty derniérovo plané kecy, PePovy mezinárodní ostudy……já bych tu mentální roli rozhodně neviděla jako až tak úrodnou.

Albi
21. 6. 2023 23:13
Odpovědět  Markýza

Podívala jsem se. Diskuze má už asi 104 stránek, 2817 komentářů.
V článku: “I z toho důvodu jsou na tramvajových vozech umístěny QR kódy, přes které je možné Ukrajinu podpořit”.
tak uvidíme, kolik se vybere! Ale on Magistrát hl. něsta jistě něco přihodí, takže ani ta suma nebude důvěryhodná.

Jinak je to děs a běs, co si ta naše fialová vláda dovoluje, to už je přes hranu. Už opravdu nezbývá než ta mobilizace. 🙁 .

Markýza
22. 6. 2023 14:12
Odpovědět  Albi

Ajajajaj……………………… 😀 😀

https://1url.cz/EurgD

22. 6. 2023 08:16
Odpovědět  Markýza

Co tím sleduje? Co by sledoval. Je mu to jasné že neprojde a započítal to do svých plánů už v prosinci 2021, kdy podával to bezpečnostní ultimátum. Prostě kalí vodu a jde tvrdě za svým cílem. Protože vím, že dokážete číst mezi řádky, tak si odpověď na to, co sleduje, v čase 1:38:59 až 1:39:37vyslechněte zde:
https://odysee.com/@Ladi%C4%8D:6/13.06.2023,-Putin—Setk%C3%A1n%C3%AD-s-v%C3%A1le%C4%8Dn%C3%BDmi-zpravodaji:5

Nevím jak komu, ale mě je to jasné.
Jo, a ten dárek k jmeninám jsem dostal, akorát že dřív. Počítal jsem s tou tzv. “protiofenzívou” a že to bude začátek konce banderů. Sranda je, že jsem o tom psal Albi 4.6. po půlnoci a krátce po té to banděři rozpoutali. Asiže nějaký telepatický rezonance či co.
Doklad že stran toho telepatickýho brnění nekecám zde:
https://www.pokec24.cz/politika/mela-jsem-jit-po-hooooodne-dlouhe-dobe-do-ct-debatovat-o-vojenske-smlouve-usa-cr-tzv-obranne-dohode-video/
😀

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
22. 6. 2023 09:11

Díky. No……jestli jde o to “vědomí katastrofálních ztrát” a “hlavu na ramenou”, tak jsi nejsem úplně jistá. Tady v tom sporu jde o jiné části, než o hlavu…..a přiznám se, že mi jeho záměr stejně není úplně jasný. Trochu jo – ale to říkal hned zkraje, jak si to naplánoval, stačilo mu uvěřit. Což nešlo – bylo třeba milionu mrtvých.

Eva
21. 6. 2023 09:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Článek na news-front.info:
Obnova ruské říše
21.06.2023 10:08
Stále se bojíme slova „říše“ (doufám, že už nebudeme), navzdory skutečnosti, že naši nepřátelé hlasitě mluví o „imperiálních ambicích Moskvy“. Proč bychom měli trvat na opaku? Ano, impérium. Ano, ambice
Obnova ruské říše.

Je to dlouhý, ale velmi zajímavý článek.

Vanja
21. 6. 2023 09:32
Odpovědět  Eva

Překonáním unipolárního systému multipolárním nemůže jít o tvoření nějaké nové “říše”, protože to by byl zase unipolární systém.

ModrýKlokan
21. 6. 2023 15:40
Odpovědět  Vanja

@ Baba Yaganja

Říkala to Máňa, tak to musí být směroplatný… tys tady chyběla, pěknej dáreček…

Markýza
21. 6. 2023 16:31
Odpovědět  ModrýKlokan

Dáreček nevím, ale má pravdu, předsedo.

Markýza
21. 6. 2023 21:31
Odpovědět  ModrýKlokan

Mimochodem, Klokane, kdybyste byl tak laskav a mohl kapánek zklidnit vaše testosteronové návaly – my si tu nenadáváme. Asi jste si nevšiml – ale je to tak.

Standa
21. 6. 2023 14:55
Odpovědět  Eva

Co je ,, Ruská říše”
Co je ,, Americká říše”?
Kdo četl Orwella ví , že předpokládal Euroasijskou říši( Asii , Rusko . atd.)

Markýza
21. 6. 2023 16:31
Odpovědět  Standa

No……já nevím, ale netoužím nikterak po ničem, co Orwell předpokládal…….

Standa
21. 6. 2023 21:01
Odpovědět  Markýza

Počem jsme toužili( toužíme)je mimo náš dosah!

Markýza
21. 6. 2023 21:33
Odpovědět  Standa

Nikoli…svět není sestaven z atomů, ale z příběhů (abych citovala klasičku) a touha jest tmelem a pohonem těch příběhů.

Standa
22. 6. 2023 09:52
Odpovědět  Markýza

Příběhy jsou subjektivní podle psychiky-možná psychiatrie,objektivita je jiná. Každý má svůj osobní příběh. . Svět to nezajímá..Touha je vlastní a každý má jinou.!Každý žije ve vlastním světě.
Múžeme si číst Ezopa, Kanta, Kafku,Šejkspíra-chicht,( přeložte to -je to třesoucí hruška),mudrce z Indie, Budhismus,katolíky,protestanty,,animismus, Wudo,…nebo ateismus.
Atomy existují, Bůh ne!Dokažte boha !