politika

Istanbulský gambit

Ukrajina a její západní páni opět ukázali, že usednout s nimi k jednacímu stolu a doufat v nějaký dobrý úmysl a poctivost z jejich strany je naprosto beznadějné a zbytečné.

V zásadě o tom stejně nikdo nepochyboval, ale ruský prezident Vladimir Putin to včera na setkání s představiteli afrických zemí podpořil ještě dalším důkazem – výsledky jednání v Istanbulu, na papíře, které podepsala ukrajinská strana. A podle tohoto dokumentu měla horká fáze bojů na Ukrajině právě tehdy skončit.

Vypadá to, že Vladimir Vladimirovič od počátku chápal, že Ukrajina a „partneři“ ho opět podvedou, takže dokument byl vypracován s mnoha preferencemi pro ukrajinskou stranu. Tato dohoda byla jednoznačně výhodná pro Ukrajinu, a ne pro Rusko. To znamená, ukázalo se, že Rusko bylo připraveno udělat velmi velké ústupky, aby Ukrajina podnikla jen několik relativně jednoduchých kroků a přijala řadu zákonů.

Navíc ruské jednotky byly staženy od Kyjeva, aby vedení ukázalo vážnost záměrů Ruska. A teď se mi zdá, že to nebyla chyba, spolu s podepsanými a nenaplněnými dohodami to byl vklad do budoucna, kdy bude potřeba vše právně ukotvit na mezinárodní úrovni. Co ukotvit? Odpověď je jednoduchá – úplnou demontáž kyjevského režimu a znovunastolení ukrajinského státu, v nových hranicích a na nových ideologických principech.

Tehdy, po Istanbulu, majitelé Ukrajiny, kteří přinutili Zelenského odmítnout další podrobné projednávání toho, co bylo podepsáno a plnění závazků, podepsali rozsudek smrti nad kyjevským režimem a současnou neonacistickou Ukrajinou.

Chápu, že teď se vyrojí spousta kritiků a řeknou, že „Putina zase obelhali a shodili ho“, ale říkejte si, co chcete, s tím já kategoricky nesouhlasím. Putin má jednu osobitou zvláštnost – vše propočítává na velmi mnoho kroků dopředu a vše dělá velmi pozvolna, nikam neuspěchá. A ve skutečnosti tady vlastně není kam spěchat.

Skvělým důkazem toho je odolnost a síla ruské ekonomiky po zavedení skutečných „jaderných“ sankcí. Jsou tací, kteří říkají, že SVO měla začít už v roce 2014 a pak by šlo, z vojenského hlediska, vše rychle a hladce. 
Z vojenského – možná. Ale to by byl krátkodobý úspěch. A následky by byly dost nepříjemné. 

Pokud by tehdy byly zavedeny sankce, jako jsou ty současné, ruské ekonomice by vlastně hrozil elementární kolaps. Tehdy na to nebyla vůbec připravená. A proto jsme potřebovali roky, než jsme ji v klidu a systematicky uvedli do současného stavu. A bez ohledu na to, jak se celá ta léta někteří smáli náhradě importu a změně vektoru na východ, vše se alespoň z větší části podařilo. Velmi silně se rozvinul vojensko-průmyslový komplex, zemědělství, byly nastíněny alternativy export-importu, některé z podnikatelských elit byly znárodněny. A právě proto sankce, které by snadno zničily jakoukoli, i vyspělou zemi, nemohly s Ruskem nic udělat.

Nyní ale zpět k Istanbulu. Vladimir Putin má v rukou dokument podepsaný oprávněnými ukrajinskými vyjednavači. Je zde skutečnost stažení vojsk od Kyjeva jako gesto dobré vůle. Existují důkazy, že se Rusko snažilo něčeho dosáhnout a chtělo zastavit boje, aby se dále o všem rozhodlo u jednacího stolu.

A Ukrajina a Západ proti tomu NIC nemají. Vůbec nic. A o poválečném uspořádání nebude rozhodovat kolektivní Západ, ale celý svět, jehož drtivá většina je vůči Rusku buď neutrální, nebo ho tak či onak podporuje.  Ano, i Západ bude mít slovo, ale toto slovo nebude privilegované, bude stejné jako bude mít Čína, Indie, Mozambik, nebo Laos. Západ již nebude moci vnucovat svou vůli celému světu a právě v tuto chvíli Istanbulské dohody a jejich zmaření sehrají svou roli.

Samozřejmě, že Západ může nesouhlasit, začít zpívat staré písně o „pravidlech“ a „demokracii“. Ale tím hůř pro ně, protože svět už bude úplně jiný. A kolektivní Západ nebude mít žádné výsady. Buď bude muset hrát fér s celým světem, nebo se izolovat a degradovat.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://1url.cz/yuKyd

sdílet na

70 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
David
19. 6. 2023 00:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Ano, Zelenskyj nejprve souhlasil, jenže pak zasáhli přátelé z Velké Británie, byla zinscenována Buča…

pája
19. 6. 2023 01:33
Odpovědět  David

Já blbě vidím, ale výborně slyším. Zele mluví krákoravě, moc času už mu nedávám. Už teď je mrtvej. Za Buču dostane MI6 po hubě, za Vrbětice taky a to není všechno.

Markýza
19. 6. 2023 09:17
Odpovědět  pája

Mluví příšerně, to je pravda. Mohl by mluvit čerty z pekla.
Mimochodem nevím, jestli si někdo vzpomínáte – ale o Vánocích nabídla ruská strana ukrajinské zastavení bojů, že když jsou ty svátky. Ukrajina na to zpupně odvětila, že je to nějaká ruská vyhcanost, protože svátky slaví každý jinak – a bombardovali dál.
Zpupnost, ano, to je to správné slovo pro ukrajinskou věrchušku.

katango
19. 6. 2023 10:35
Odpovědět  Markýza

Zpupnost spojená s hloupostí.

Markýza
19. 6. 2023 12:29
Odpovědět  katango

Obávám se, že to je zákonité.

Albi
19. 6. 2023 14:04
Odpovědět  Markýza

To je. A tohle jsou potom následky:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-saudove-se-osamostatnuji-americky-vliv-v-zalivu-klesa-232636#
Pro Saúdskou Arábii sice zůstávají Spojené státy strategickým partnerem, to jí ale nebrání obchodovat a spolupracovat i se zeměmi, na které Washington uvaluje sankce.
// Co chtěly, to mají. Ostatně to ještě není všechno //

Časy, kdy budoucí americký prezident Joe Biden sliboval udělat ze Saúdů párie, jsou definitivně pryč. Rijád už ostatně během svého mandátu navštívil, předminulý týden tam pak zavítal i šéf americké diplomacie Antony Blinken. …..
„Saúdská Arábie se snaží vyslat diplomatické signály jak Spojeným státům, tak i Západu, že má svou vlastní nezávislou zahraniční politiku.

// Na seznamovou žumpu docela odvážný článek. 🙂
To ČR – “suverénka” 🙂 si na takové vysílání netroufne. ani pomyslet //

katango
19. 6. 2023 10:35
Odpovědět  pája

Jeho nosní přepážka už s velkou pravděpodobností neexistuje.

pája
19. 6. 2023 02:06
Odpovědět  David

Mohl bych Vám mimochodem říci ledascos o vnitřní struktuře MI5, bohužel nejsem buzna a sebevrah, možná jindy.

ijn
19. 6. 2023 07:41
Odpovědět  pája

a Západ se bude mstít na Východě (na nás)že nedosáhl svého (zisky v obchodě + destrukce školství + zdravotnictví == úpadek morálky) za 20 let zase spustí válečné bubny. Vlády ž/Ž jsou vytrvalé a nepoučitelné!!!

Lenka
19. 6. 2023 09:22
Odpovědět  ijn

Když se něco roky mapuje, eviduje, tak se pak také účtuje. Nyní se ví, kdo je kdo.
V roce 1945 byla ještě určitá anonymita. Ta, ale s příchodem tel. odposlechů, počítačů a vlastně šmírování všeho – skončila. Každý jede sám za sebe. Možná to bude ještě trvat, ale ti, co se se systémem namočili, budou mít časem návštěvu….

Markýza
19. 6. 2023 09:28
Odpovědět  ijn

Já se bojím, že se nemstí…..považuje nás za untermenschen.

katango
20. 6. 2023 09:28
Odpovědět  Markýza

Tento dojem mám též a bohužel ve mně vytrvale sílí.

Autor
19. 6. 2023 10:12
Odpovědět  ijn

Může se stát, že nebude už žádný politický Západ. Jen kuča bývalých “velmocí” někde na smetišti dějin … ono to může přijít rychleji, než si kdo myslí.
Ještě rok dva před pádem Říma s jeho občané cítili velmi dobře a libovali si jak je život krásný, bohatý a příjemný … no, pravda je, že nevím, a nikdo to neříká, ani alternativní supertajné “zdroje”, že by tam vládli židé …

Pozor
19. 6. 2023 10:42
Odpovědět  David

Lenže Rusi sa nemali stiahnúť od Kyjeva, Charkova a z Chersonu pokiaľ by dohoda nezačala platiť. Za svoju naivitu Rusi draho opäť zaplatili, dá sa to nazvať aj zradou ruského vedenia.

zuza
19. 6. 2023 13:17
Odpovědět  Pozor

a ešte horšie je, že Putin z toho nevyvodil dôsledky a nezlikvidoval 5. kolónu v armáde a v Kremli. Mne z toho vyplýva, že tá 5. kolóna má takmer takú veľkú moc a vplyv ako ruskí vlastenci a to z toho vyplývajú veľmi zlé vyhliadky do budúcna

Adam z Krnova
19. 6. 2023 15:07
Odpovědět  zuza

Admirál Kolčak již vstává z hrobu a Vorošilov také!

katango
20. 6. 2023 09:30
Odpovědět  zuza

Všimněte si, že šachista (a judista a pouliční rváč) Putin dělá věci jindy a jinak, než se očekává. Myslím si, že jeho otálení má za účel pátou kolonu odhalit a pak už něbude těžké ji zlikvidovat.

Adam z Krnova
19. 6. 2023 15:05
Odpovědět  David

Podobně jako Lidice nebo Terezín.

unor 2022
19. 6. 2023 06:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Pokud SVO Ruska na Ukrajine dopadne uspesne, je tu sance i pro Evropu. Pro Evropu, ne pro EU. Sance, ze nebude unijni kolonii USA, ale svobodnym prostorem.
EU je uz natolik zdeformovana, ze neni co zachranovat. Ale stara Evropa, ve svych nekterych predunijnich podobach, by se zachranit dala.
Namisto ‘pochodu hrdosti’, klekanim pred potomky otroku USA a dalsimi uchylkami bychom mohli zase navstevovat vystavy, chodit na koncerty a pak si v kavarnickach na bulvarech vymenovat sve dojmy. Zase normalne zili.

sergej
19. 6. 2023 06:55
Odpovědět  unor 2022

Jo a po ránu když to kecá z hladu, tedy ne každému že jo. 🙂 🙂

Amen Awoman

Ať přivedou! Alespoň o to dříve nastane OSVOBOZENÍ celého světa od nato. Tudíž od (parchantů) potomků nacistů z II.s.v. po akci “paperclip” a nějakém tom techtle mechtle s prý Emzáky v Antarktidě.
Možná emzáci (již) od někoho dostali do držky. Ještě před koncem II.s.v. Viz “nálet” UFO na los Endžls, čímž kdosi ZABRÁNIL usa napadnout Japonsko po vykonstruovaném Pérl Hárbru. A taky vzpomeňme na “zázračný” obrat v bojích s.v. poté, co se Stalin dozvěděl, že jednomu hladovému (půstujícímu) mnichovi v jeskyni tisíke km daleko se zjevila panenka Mariá, která mu řekla, že Rusko (sice je divné, proč se nezjevila rovnou Stalinovi, ale cesty Paní Páně jsou nevyzpytatelné) zvítězí, pokud (nějak) (udělá dobře) prokáže úctu Panně Marii. A tak Stalin, hned jak se to dozvěděl, vzal nějaký obraz, nebo sošku (kdoví co to vzal) Panny Marie (Kazaňské) a objel s Ní třikrát město.
Hned od té chvíle nastal zázrak.

sergej
19. 6. 2023 06:56
Odpovědět  sergej

Hned od té chvíle nastal zázrak. Nejdříve začlo hodně pršet a hi…tle..ra zastavil ‘generál bahno’, a poté najednou udeřil nečekaný silný mráz, takový že pukaly stromy a znělo to jako výbuchy bomb a z toho (z takové činnosti Panny Marie Kazaňské) hit…le…rovi klesla patka.
Pak už to znáte: Leningrad, Stalingrad, Kaliningrad (kde Panenka Marie {asi} znehodnotila veškerý střelný prach ve zbraních na straně nacistů), dále cesta přes (podpindosnický) naprosto nevhodný Dukelský průsmyk, Ostrava, Praha, Berlín, Praha, Ostrava, Moskva, Ukrajina.
Nyní je střed Evropy v (řiti) područí usa. Nato jsou cu grunt. Nemají nic. Ani (v pořádku) pohlaví, mozek i ruce.
Napadlo mě, když jsme tedy teď tak nacisty více okupováni, než za II.s.v., co takhle zkusit zase ‘prokázat Ji úctu’ a s nějakým tím symbolem Panenky Marie třikrát objet město? Kdo můžete, udělejte to, pro dobro a záchranu lidstva! Třeba lidstvu PRÁVĚ TOTO pomůže! Vždyť pro nás jsou přece CESTY Paní Páně nevyzpytatelné!!!
https://s.w.org/images/core/emoji/14.0.0/svg/1f64f.svgahttps://s.w.org/images/core/emoji/14.0.0/svg/1f63b.svg
8 Odpověz
Čvn 18, 2023 22:39

sergej
19. 6. 2023 06:57
Odpovědět  sergej

potkan

Tam to bude předpokládám o multidimenzionální bytosti a ve světě kde myšlenka je hmotná s prvky kde někde na dvaatřicátém místě je něco jako hmota jinak to jsou oscilace energií na jednotlivých prvcích to není nic co by kvantové procesory – neurony nezvládli ale je to o vědomí a to je o profilaci jednotlivých řekněme osob a nemusí to být mytologie třeba s funkčními mariánskými prameny svatých kdy prokazatelně se zázraky děli a dějí s vodou. Ale tam je zase to médium které je “pětipolohové stavů a voda třeba dělá vločky kdy nenajdete dvě stejné tak se patrně dovede adaptovat v organismu bezpočty způsobů na nosnou “ideu. Nic co by odporovalo fyzice. A jo je to tu asi víceméně matrix kdy schopnější vědomí to “dávají. Třeba Putin je patrně i z mytologie as. Kdy je ztělesněním boha na zemi a myšlenky se prostě zhmotňují aneb chytrost nejsou žádné čáry. bravurní. To že by vše bylo jinak při jeho zabití je možné ale nepravděpodobné protože jako skutečný světec už řekněme aurou proměnil okolí. Žádná čarodějnice trubky. 🙂 Konec rétorického cvičení.
0OdpovězUprav
Čvn 19, 2023 6:49

Markýza
19. 6. 2023 09:23
Odpovědět  sergej

Zrovna s Panenkou Marií běhat nebudu, ale jsou i jiné cesty……..u nás jsem například do- aktivovala archetyp dvou bratrů – sv. Václava a knížete Boleslava. Načatý už byl, samozřejmě, stačilo už jen poprosit.
Jestli vám to k něčemu bude, v rovině informačně – duchovní je prý tento velký boj už dávno vyhrán, jen hmotě to samozřejmě trvá déle.

19. 6. 2023 12:04
Odpovědět  Markýza

No, nesvatej svatej Venca vás evidentně vyslyšel a splnil se mu jeho životní sen, kvůlivá kterému ho Bolda eliminova – konečně jsme se staly německou Východní markou.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
19. 6. 2023 12:36

No vidíte a já si myslím, že ho neeliminoval. Že se prostě pohádali, jak už to tak bráchové dělají, a protože tehdy měl každý takový meč, dopadlo to, jak to dopadlo. Tolik Třeštík. Mimochodem – Boleslav nakonec taky musel obnovit tributy, ale až po válce, trvající 14 let……..tak si vyberte.

19. 6. 2023 15:32
Odpovědět  Markýza

To jste sebrala kde, že je obnovil? Co vím, tak jim nas-ral a na schvalování českého panovníka Němci mohl Oťas také zapomenout. To pos-rali až jeho zparchantělí vnuci.
Jo, a eliminoval jsem myslel ve smyslu odstranil, ne zabil. On totiž nesvatý bukvík Venca žil ještě čtrnáct let, jak dokázal paleoantropolog doktor Vlček z jeho ostatků. Jestli chcete, hodím vám sem večer, až se vrátím z knihovny, takový vyprávění co jsem si napsal do šuplíku, jak to tenkrát asi bylo. Když nic jiného, tak se aspoň pobavíte.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
19. 6. 2023 16:33

Matně z toho Třeštíka, tak jsem si to dohledala a zde (z Wiki) citace z kroniky Widukinda, takto saského vojevůdce 10.století:

V té době se král vydal na vojenskou výpravu proti Boleslavovi, králi Čechů. Když bylo možné zmocnit se hradu, jenž se nazýval Nový a v němž byl v obležení Boleslavův syn, král moudře rozhodl a přerušil bitvu, aby se jeho vojáci při kořistění u nepřátel neocitli v ohrožení. Jakmile Boleslav pochopil, jakými ctnostmi král oplývá a jak veliká je jeho armáda, vyšel z hradu a raději se sám poddal takovému majestátu, než aby utrpěl naprostou zkázu. Poté, co se postavil pod královy praporce, vyslechl ho a dal mu odpověď, vysloužil si konečně odpuštění. Svým naprostým vítězstvím si král získal slávu a vrátil se do Saska.

No a poddav se takto Boleslav, byl nucen obnovit tributy a současně vítězný Ota pověřil bratra svého Jindřicha dohledem nad Čechami (to zase nějaký Dětmar z Merseburku)

19. 6. 2023 18:33
Odpovědět  Markýza

Howno. Boleslav se synem ho tam sevřeli do kleští a tak Oťas raději vyjednával, než přinejlepším Pyrrhovo vítězství a Boleslav taktéž raději vyjednával, neb k čemu by mu bylo vítězství? Aby se do toho napřesrok pustil Oťas znova? Oba potřebovali na hranicích po patnáctileté válce klid a spojence proti Maďarům. Jenže to se v německých kronikách nedočtete. Ani o tom tributu. Jen to slavné “vítězství” potřeboval Vidukind okecat, aby nebyl Oťas po patnáctileté válce za vola, tak tam vsunul že podrobil (ne poddal). Viz: http://www.moraviamagna.cz/kroniky/k_wid950.htm
A Dětmar v tom má guláš, poddal se co vím Jaromír. Nehledě k tomu, že psal o době Boleslava III. – ne o Boleslavovi I. viz: http://www.moraviamagna.cz/obsah.htm kde je jasně napsáno od r. 1002-1014. Kde by se mu tam tedy vzal Boleslav I.? Ostatně ten váš citát z Dětmara jsem tam ani nenašel. Ale třeba jsem se blbě koukal.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
19. 6. 2023 18:58

Co se toho obléhání týče – jasně píše, že “byl sevřen obklíčením Boleslavův syn”, ne?
A Dětmar – jak tu čtu – diktoval sice svou kroniku mezi léty 12-18, ale začínal rokem 908, takže Boleslav I se mu tam hravě mohl vejít.

20. 6. 2023 07:01
Odpovědět  Markýza

Jo. Nemlich stejný, jako když ukromédia jasně píšou, jak jsou už před Moskvou. Bolda mladší byl v Žatci opevněn na tzv. Novém hradě, neb ten starý, co sídlo Lučanů, srovnal Bolda starší se zemí, cituji: “…A pak táhl dále odtud k hradu onoho knížátka, prvním útokem jej dobyl a obrátil ho v rozvaliny (teď tam stojí pivovvar), jež trvají až do dnešního dne…” –http://www.moraviamagna.cz/kroniky/k_wid936.htm čímž začala česko-saská válka. A kde začala, tam i symbolicky po 15 letech bojů skončila. Bylo by tudíž zajímavé, jakým způsobem ho Oťas dle Vidukinda obklíčil, neb starý Žatec je dodnes masívní kopec. To jako kolem dokola a Bolda starší nic?
Ve skutečnosti chtěl Oťas Žatec dobýt a právě tehdy ho Bolda načapal s kaťaty dole a brilantní strategií ho dotlačil do patové situace, neb si dobře uvědomoval, že Oťas nepotřebuje poddaného ohnihřbeta, ale silného spojence, neb ho zle trýznili Maďaři. Kterým platil mimochodem tribut. Ono je vůbec dobré, uvědomit si při čtení starých kronik předevší KDO je píše. Říká se, že vítěz, že. Jenže Oťas nebyl v této válce vítěz. V podstatě byl vítězem Bolda, neb dotlačil Oťase přesně tam, kde ho chtěl od počátku mít a stal se tak

20. 6. 2023 07:01

po řadě kmenových knížat (kteří “vládli” ve skutečnosti pouze “Pražsku”), prvním, nezpochybnitelným, českým suverénem, vladařem celé Bohemie.
Jenže Widukind byl saský římský katolík, mnich benediktského řídu, že. Řádu, skrze nějž počala výstavbou klášterů uzurpátorská kolonizace a germanizace Bohemie.

Zde to máte od autora nad jiné povolaného. Od autora, který když zjistil co jsou římští katolíci za antislovanský ksindl, konvertoval k pravoslaví a tvrdě hájil svůj národ, za což byl popraven:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Svat%C3%BD_Gorazd_II.
No a tenhle biskup, sv. Gorazd II., právě o tomto vypráví. Vřele doporučuji přečíst, neb je to nejfundovanější zpracování katolizace a germanizace Bohemie jaké znám a “otevře vám oči”. Nebo aspoň pootevře. Začalo to v devátém století – a pokračuje to podnes.
https://orthodoxia.cz/gorazd/kolonizace.htm

Tak to holt drobet omašloval. Tak, jako omašlovávali, a omašlovávají, po dnešní dny všichni církevní kronikáři, Boleslavovým zlovolným synem Kristiánem počínaje. Jenže stačí Kristiánovu kroniku rozpitvat a odrbat ji od mašliček, porovnat ji (nejen) s oběma staroslověnskými kronikami, a máte jiný obraz.

A o Dětmatovi škoda mluvit.

Markýza
19. 6. 2023 16:44

Tak mi gůgl vyhodil přímo Vlčkovu zprávu. Dokládá tam, že umřel cca 40tiletý, přičemž rok jeho skonu je ale nejasný.

20. 6. 2023 07:34
Odpovědět  Markýza

Jo. Jenže dle církevních lžikronikářů byl odživotněn ve svých osmadvaceti letech, že. Mimochodem, dokládá i zranění na xichtě – ke kterým došlo jednoduše tím, že se Bolda s Vášou chytli, načež Bolda tasil a vzal ho jílcem po hubě, leč Venda byl udělanej a nesložil se, což Boldu nakrklo, tak ho ještě třísknul mečem na plocho po palici – což bylo v “lepších kruzích” tak běžné, jako pěstí mezi oči v “horších”. Prostě mečem na plocho se mydlili ozbrojenci po šiškách už od jeho vynálezu. No a lžikonikáři to zpracovali na zázrak, jak Venda dostal mečem po palici a byl stále jura.
Nejlepší na tom je, že tento můj popis se nerozchází s tvrzením ani dobových svědků, ani lžikronikářů, až na ten “zázrak”. No a potom Vendu na svém hradě internoval, s tím, že ho později jmenuje biskupem, leč Venda pagib na nějakou chorobu a hodil mu do plánů vidle. Tak honem spáchal zázrak pro změnu Bolda a kalupem ho (pod hrozbou smrti, kdyby to převážeči do rána nestihli) přes noc převezl do Prahy, než začne posmrádat, a namísto biskupa z něj vyrobil svatého, čímž zrealizoval Vendovi celoživotní sen a nám lžipatrona.
Jo, a Widukind byl historik – vojevůdce Widukind žil o dvěapůl století dříve.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Adam z Krnova
19. 6. 2023 15:09
Odpovědět  sergej

To říkal Jan Hus nebo Jan Želivský?

tupý hulvát
19. 6. 2023 09:18
Odpovědět  unor 2022

To by té “kulturní” Evropě ale musel zbytek světa zase dovolit,aby ho prachsprostě nekulturně okrádala,o čemž pochybuji.
No a ty výstavy a koncerty budou navštěvovat tak leda v burkách!

Lenka
19. 6. 2023 09:26
Odpovědět  unor 2022

Vyspělé státy EHS ( předchůdce EU) vysávali kolonie. Bez nich by se určité státy Evropy neměly tak dobře. A s vysáváním je konec, na to Ruské dohlédne. A Západ je zdrojově vyžraný. Jediné, čeho mají dost jsou migranti.

aamater
19. 6. 2023 07:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Konečne článok ktorý odhalil pravdu. Uvidíme čo bude nasledovať. Putin má v rukách dokument, ktorý potvrdzuje Putinove tvrdenia.

Pozor
19. 6. 2023 10:44
Odpovědět  aamater

Lenže ide aj o odhalenie zrady ruského vedenia, ktoré stiahlo svojich vojakov predčasne od Kyjeva, Charkova a z Chersonu.

Adam z Krnova
19. 6. 2023 15:11
Odpovědět  Pozor

Co to je za dokument? Kumránské svitky nebo něco z Abusíru?

19. 6. 2023 07:15
Ohodnotit příspěvek :
     

PODĚKOVÁNÍ

Upřímně děkuji redakci Pokecu za odstranění commetsu.

Pavel z Moravy
19. 6. 2023 08:39

Já také, jste borci chlapi.

Markýza
19. 6. 2023 09:26

Já taky. Přiznávám se, že už začínám být alergická an “angličtinu všude” – dokonce i na pytlích na odpad. (tuhle jsem se jako idiot musela zeptat lidí na krámě, protože jsem prostě nebyla schopna identifikovat, které jsou ty, co potřebuju, všechno bylo anglicky)
Takže díky!!!

Albi
19. 6. 2023 09:29

Právě jsem “přišla” a chtěla udělat totéž. Už zas jsi mě předběhl! 🙂
Díky redakce.

19. 6. 2023 15:34

Díky vám všem za podporu. 🙂

Pavel K
19. 6. 2023 08:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Paráda 11 komentářů a já budu dvanáctý. 👍👍👍😊🍀🙋‍♂️

Autor
19. 6. 2023 10:17
Odpovědět  Pavel K

Dvanáctý měsíček …

19. 6. 2023 15:41
Odpovědět  Pavel K

A na tos přišel jak? Komentuješ snad něco? Nějaks na to ze samej radosti, že budeš dvanáctým apoštolem (žeby Jidáš?) zapomněl.
😀

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel K
19. 6. 2023 18:10

Vidím, že zůstávám stále nepochopen, já nevím jak to ten sergej dělá, napíše příspěvek v hatlamatině a lidi rozumí. Tím 11 komentářů bylo podle čtenáře rudého práva myšleno, že jsem rád, že to čtu už po česky a né comment. Mezi řádky, kurrwa Jasánek říkal jsem mezi řádky. 🤣🤣🤣🤣🙋‍♂️🙏

20. 6. 2023 07:40
Odpovědět  Pavel K

Jojo. Nepochopenej a odstrčenej. Krušný to úděl… 🙂

Gales
19. 6. 2023 09:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Co ten doku.venej západ ztratí v Rusku,ukradne v Evropě.Ať sípne.

Autor
19. 6. 2023 10:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Jsem rád, že konečně po dlouhé době se ukázalo, že to absolutně nebyla žádná chyba, když se Ruská armáda stáhla od Kyjeva. Byl to další geniální krok V.V. Putina na tak dlouhý časový úsek, který ani tehdy a ani ještě dnes nikdo nedoceňuje. Je to odpověď těm, kteří si stále myslí, že ONI to ví nejlépe. Ten úder bude působit po delší dobu.
Neustále jsem se snažil – jinde – upozorňovat na to, že – teda tady ne, není třeba – že rozhodují lidé na svých místech a pozicích. Jednak to vidí v pro sebe příslušné šíři a jednak jenom oni to mohou udělat.
Tohle byl dopředu naplánovaný úder především na ty, co Ukrajinu řídí.
Když si to dáme dohromady, i tu včerejší diskusi o problémech informování a varování i těch absolutně nejbližších, pak je dobře vidět, jak dokonale ovládají společnost tady v té “naší zázračné civilizaci” a jak jsme jako celek hloupí.
Tímhle úderem ti v zákulisí prohráli dvě kola najednou. Tohle Evropa a USA a ti ocasové za nimi nemohou už vyhrát jink než jadernými zbraněmi. Ale ty má Rusko nejen lepší – modernější – ale také jich má víc než dost ….

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel K
19. 6. 2023 10:33
Odpovědět  Peter 008

👍 👍 👍
Však jsme si nedavno psali, jak tu bušíme do klávesnic a plodíme různá moudra. Gosudar ví co na ty česnekový pomazánky platí. Za ta léta je má přečtený jako Slabikář a vždy s úsměvem. 😆😆😆

Frank1
19. 6. 2023 10:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Poznamka.
Putin jednal s pucisty a smlouva byla podepsana pucisty. To jsou nelegitimni vladci Ukrajiny, kteri vyhnali za Majdanu posledniho legitimne zvoleneho prezidenta Janukovice do Ruska.
Proto delam jen otaznik nad vahou toho dokumentu.
Zapadu je to ovsem jedno, smlouvy porusuje, nebo je roztrha jak se mu zlibi. A Rusko by nemelo tento druh podle hry si take prisvojit.
Zelenskij byl zvolen, protoze slibil lidem ve volbach prezidenta ukonceni konfliktu a jednani. Ukrajinci nechteli valku. Po volbach otocil na tlak Londyna a zradil sve sliby, zradil Ukrajince! Udelal pravy opak nez sliboval!
Pucista a zradce, ktery nechava pozabijet denne 600 Ukrosu na fronte SVO. Nechava dal zabijet ostrelovanim lidi a deti na Donbase z NATO a USA zbrani, ostreluje i ohromnou atomovou elektrarnu, znicil prehradu Kachovka a zaplavil ohromna uzemi. Je stejnym nastrojem zapadu proti Rusku jako jsou tisice ubohych Ukrajincu, ktere denne zenou proti ruske obrane, ktera je decimuje.
Mladi kluci, majici zivot pred sebou umiraji, nebo jsou zmzaceni. Totez na ruske strane, kde je pocet obeti mezi obranci asi 10 krat mensi.

unor 2022
19. 6. 2023 11:12
Odpovědět  Frank1

Jiste by bylo lepsi namisto Ruska obratit se na ZAPADNI pry KULTURNI a VYSPELOU spolecnost lidi. Spolecnost, ktera to cele ma na svedomi. Rusko a V. Putin vystupuji presne v ramci kam az jsou zapadem zatlaceni. Za to jim patri uznani.
Takze co to tak zkusit treba u lidru EU, NATA a USA. Ci v nasem pripade u ceske vlady, ne mensiho valecneho stvace.

Pozor
19. 6. 2023 10:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Smutné, že ruské vedenie sa opäť dalo dobehnúť, lenže účet za to platia ruskí vojaci a ľudia svojou krvou a životmi a nie tí čo sa dali opäť dobehnúť.

Pavel z Moravy
19. 6. 2023 12:08
Odpovědět  Pozor

No já nevím příteli, ale ono je to mnohem složitějši v přímém přenosu než někde od klávesnice. Tak za prvé, Putin je lidský a smířlivý člověk, někdy možná až příliš, ale chce asi co nejvíce chránit lidské životy. Myslím si, že kdyby Rusové chtěli, dávno by bylo vše skončeno. Ale nacismus by se nevymýtil, všichni by začali děsivě zbrojit a připravovat se na další kolo. A co je ještě důležitější, jaké sympatie by získalo Rusko, kdyby to tam bylo krvavě potlačilo a vypálilo, tak jak to dělají amíci. Myslím, že by to z celosvětového hlediska ve veřejném prostoru prohrál. Ono je to ale možná ještě složitějši než si myslíme. Zdravím.

Autor
19. 6. 2023 12:29
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ano, to je celý ten rozdíl. Jednat jako Amerika, Anglie a další podobné státy by pro Rusko znamenalo ztratit sebe sama.

Albi
19. 6. 2023 14:38
Odpovědět  Peter 008

A taky možná prvotní příčína permenentní nenávisti, vyplývající z nepochopení ruské povahy.

Pedro
19. 6. 2023 19:32
Odpovědět  Peter 008

Je zajímavé, když vraždí anglosas, nikomu to nevadí. Běda, kdyby Rusko udělalo to samé.

Albi
19. 6. 2023 14:35
Odpovědět  Pavel z Moravy

Sto palců nahoru, Pavle z Moravy!!!!

eFPe
19. 6. 2023 15:56
Odpovědět  Pavel z Moravy

Dobrý den. Složitější jednoznačně. Třeba i tím, jak dosáhnout toho, aby si evropané ve volbách nevybírali takové křiváky kteří budou poslouchat někoho jiného, než ty, kteří je volili., a nezatahovali by Svět do války.

sizok
19. 6. 2023 19:08
Odpovědět  eFPe

Je třeba širší pohled. Anglosasé nenávidí Slovany. Tuto nenávist již
mají genově zakořeněnou. Ví totiž moc dobře, že Slované kolonizovali Evropu,
kdy oni ještě seděli na stromech. Jistě, převálcovali je, protože opice
umí mluvit jenom klacky. A to je nesmírně sere. Násilí mají v krvi.

Autor
19. 6. 2023 12:27
Odpovědět  Pozor

Podle mne tu je ještě jeden faktor a to je ruská pátá kolona. V průběhu SVO se odhalují sami a stávají se terčem pozornosti. Jestliže normální lidé bojují a oni jsou proti – byť na první pohled ne slovy – ale vždy činy, hněv narůstá. Už od počátku SVO se v Rusku ozývá – vypořádat se se všemi zrádci.
Se všemi a nekompromisně. Nejslavnější popová zpěvačka Ruska Pugačova ujela i s svým mužem do Izraele, ale drtivá většina lidí po ní ani nevzdechne. Kromě jiného se ukázalo, jak “její klika a ona sama” bránily objevení se na scéně nových talentovaných umělců. Jedním z nich byl i ŠAMAN, o kterém jsem před časem přinesl článek.
Jestli si myslíte, že u nás je to jinak, tak se pletete, protože se stačí podívat, jak si někteří “umělci” uzurpovali právo na pravdu o všem. A oni také brání jak mohou projevit se těm, co by popisovali naše problémy. Ač jsme jako na starně “těch správných”, máme tu soji pátou kolonu, která se podvodem dostala dokonce k nejvyšší moci u nás. výsldek pociťujete dnes a denně na své kůži.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
19. 6. 2023 13:12
zuzana
19. 6. 2023 15:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Klimatické autoritářství: WEF chce do roku 2050 o 75 % méně majitelů soukromých automobilů

https://aktax.cz/klimaticke-autoritarstvi-wef-chce-do-roku-2050-o-75-mene-majitelu-soukromych-automobilu/

Markýza
19. 6. 2023 19:00
Odpovědět  zuzana

Nevím, co je to WEF, ale se asi posral, ne? 😎

Albi
19. 6. 2023 22:24
Odpovědět  Markýza

World Economic Forum ?

zuzana
19. 6. 2023 16:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Benjamin Netanjahu: Dočasná jaderná dohoda s Íránem je „nepřijatelná“

https://aktax.cz/benjamin-netanjahu-docasna-jaderna-dohoda-s-iranem-je-neprijatelna/

Eva
20. 6. 2023 09:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Putin je šachista.
A Rusko neprohrává.