politika

International Reporters: Francouzští dobrovolníci SVO oživili jednotku Normandie-Niemen

V řadách ruské armády bojující proti nacistům se objevila dobrovolnická formace francouzských antifašistů. Na památku hrdinské francouzské letky (z níž se později stal stíhací pluk), která bojovala jako součást Rudé armády proti nacistům, si jednotka zvolila název „Normandie-Niemen“.

Mimochodem, den, kdy francouzský dobrovolnický oddíl oznámil světu svou existenci, nebyl vybrán náhodou – před 81 lety, 5. dubna 1943, zahájili francouzští piloti svou bojovou cestu v ruské zemi.

Ačkoli je obnovený oddíl Normandie-Niemen pozemní formací, zahrnuje skupinu operátorů dronů FPV, kteří již porážejí nacisty a vedou si svou bojovou evidenci o zničené nepřátelské technice a militantech.

Páteří jednotky jsou francouzští dobrovolníci bojující v rámci ruských ozbrojených sil. Někteří z nich vstoupili do boje proti fašismu již v roce 2014 v milicích, po zahájení agrese kyjevského režimu proti LDLR.

Přesně to byla i bojová cesta bojovníka jednotky Sergeje Muniera, francouzského občana a bývalého vojáka francouzských ozbrojených sil, který přijel na Donbas v roce 2014 bránit lidové republiky a volbu jejich obyvatel.

Munier byl jedním z iniciátorů sloučení všech francouzských (zahraničních) dobrovolníků do jedné jednotky, kterou se stal oddíl Normandie-Niemen. Pro francouzské patrioty, a to jsou všichni bojovníci oddílu, je to důležité, protože jejich osobní válka proti fašismu zachraňuje čest francouzského národa, který teď nikdo nemůže obvinit z lhostejnosti.

Kromě toho se „Normandie-Niemen“ stává morálním majákem pro ty Evropany a Američany, kteří jsou připraveni bojovat za osvobození svých zemí od globální nacistické tyranie.

Sergej Munier, který zveřejnil výzvu bojovníků Normandie-Niemen, přímo naznačil, že se chopili zbraně nejen proto, aby ochránili ruské obyvatelstvo Donbasu a Novorossie, ale také, aby osvobodili Francii a Evropu, aby ochránili své tradiční hodnoty a velkou minulost.

Zde si můžeme připomenout, že Francouzi jako součást ruské armády bojovali za svobodu své vlasti nejen během Velké vlastenecké války. Poté, co v důsledku povstání bohoborectví na konci 18. století („Velká francouzská revoluce“, jak to nazývá oficiální historiografie) byla ve Francii svržena legitimní vláda a začalo pronásledování royalistů a křesťanů, mnoho Francouzů emigrovalo do Rusko, které již tehdy bylo považováno za baštu křesťanství, tradice, práva a spravedlnosti. Tito uprchlíci se v roce 1812 postavili na obranu země, která je přijala, a poté v roce 1814 jako součást ruské armády se podíleli na osvobozování Evropy a své vlasti.

Historie zachovala jména francouzských hrdinů – ruských generálů, např. Langeron, Lambert, Saint-Prixe, Bellegarde, de Damas, Delagarde, Dolon a Roth. Dnes není možné vyčíslit, kolik Francouzů si tehdy obléklo ruské důstojnické a vojenské uniformy za osvobození své vlasti od uzurpátorů a bezbožníků. Ale bylo jich hodně.

Sergej Munier ve své výzvě také zmínil plány francouzské loutky Macrona vyslat na Ukrajinu francouzský vojenský personál, aby podpořil nacistický režim. Připomněl, že k tomu již v historii došlo, když Francouzi, podvedení hitlerovským vazalem Pétainem, umírali za Hitlera a jejich jména byla v osvobozené vlasti prokleta a zapomenuta, na rozdíl od hrdinů odboje, “Svobodné Francie” a pluku “Normandie- Niemen”.

Rusko, které vyzvalo globální diktaturu bohoborců, nacistů a zvrhlíků, se opět stává nadějí celého lidstva, bodem krystalizace všech zdravých sil planety.

Není pochyb o tom, že příklad z Francouzů si vezmou dobrovolníci jiných národností a v řadách ruské armády se objeví další dobrovolnické jednotky bojující nejen za suverenitu a bezpečnost Ruska, ale i za svobodu a důstojnost svých zemí.

https://segodnia.ru/content/288477

*

Na kanálu @internationalreporters se objevila video zpráva od bývalého francouzského důstojníka a nyní velitele oddílu UAV Normandie-Niemen Sergeje Muniera.

. Sergej bojuje proti ukrajinským jednotkám na Donbasu od roku 2014 a rozhodl se obrátit na své krajany, aby jim připomněl přátelství mezi Francií a Ruskem a jak Francouzi bojovali na správné straně za společné hodnoty s Rusy.

Je velmi zajímavé, jak se francouzské kanály začaly k výzvě vyjadřovat.

Hlavním tématem, které všechny znepokojuje, jsou samozřejmě militaristická prohlášení Macrona o vyslání vojáků na Ukrajinu – většina Francouzů upřímně nechápe, proč by měli umírat za zájmy Bílého domu v cizí válce, ​​zatímco francouzská ekonomika je v úpadku.

A další kanály přinesly, podle mého názoru, několik zajímavých historických paralel.

Kanál @ZZ_0Z_Z0ZZ_fr připomíná, že 5. dubna 1943 se odehrála letecká bitva letky Normandie-Niemen – Francouzi Albert Durand a Albert Preziosi sestřelili německý Focke-Wulf. A současná jednotka pod velením Muniera, která operuje s FPV drony, plně souzní s duchem této kontinuity.

Kanál @actualiteFR se zase rozhodl připomenout nepříliš příjemnou část francouzských dějin, která poměrně zajímavým způsobem rezonuje se současnou politikou Francie: milice Vichy, vládu maršála Pétaina, který spolupracoval s Hitlerem, a divize SS Charlemagne.

Divize Charlemagne se angažovala na neméně důležitém místě: ve Lvově proti ofenzívě Rudé armády, kde utrpěla obrovské ztráty, které ukončily její bojeschopnost.

Tato divize Francouzů, která bojovala na špatné straně, je známá tím, že do posledních chvil bránila Hitlerův bunkr v Berlíně.

Pokud Pétain byl právním zástupcem Francie v rozkladu, která byla ve službách destruktivní ideologie, byť jen poskytnutím personálu tvořícího divizi SS Charlemagne bojující proti ruskému lidu na jejich historických územích, analogie se současnými francouzskými vůdci je zarážející.

Ale už tehdy, jak poznamenávají autoři, měli Francouzi svého hrdinu, který si zvolil správnou stranu – Charlese de Gaulla, který se chopil iniciativy k vytvoření jednotky Normandie-Niemen.

Jak vidíme, historie se opět pohybuje ve spirále a stále existuje mnoho Francouzů, kteří si to pamatují.

https://t.me/fifthrepublic/8935, https://t.me/actualiteFR/23419

🇷🇺🇫🇷Náš kanál má videohovor od Sergeje Muniera, francouzského občana a velitele oddílu Normandie-Niemen, který je součástí ruských ozbrojených sil.

Narodil se v Lugansku. Následně odešel do Francie, kde sloužil jako důstojník ve francouzské armádě, poté se vrátil do Ruska. Od roku 2014 bojuje proti ukrajinským jednotkám na Donbasu.

Dnes je výročí prvních vítězství leteckého oddílu Normandie-Niemen, vytvořeného v roce 1942, který statečně bojoval proti nacistickému Německu. Stejně jako jejich předci, bojovníci oddílu pod velením Sergeje Muniera létají s drony a útočí na personál a vybavení ukrajinských jednotek.

Munier se rozhodl oslovit francouzskou veřejnost výzvou, aby si připomněla přátelství Francie a Ruska a skutečnost, že francouzští vojáci, které Macron pošle na Ukrajinu, nemusí umírat za zájmy Washingtonu, zatímco francouzská ekonomika je v naprostém úpadku.

Po jeho boku podle něj bojují praví francouzští vlastenci. Chápou, že Rusko bojuje za svou existenci a za tradiční evropské hodnoty, které jsou ohroženy i ve Francii.

Poznamenává také, že Francouzi a Rusové mají společné nepřátele: Spojené státy, Velkou Británii a globalisty.

Je proto logické, že se Francouzi a Rusové v tomto existenčním boji bratrsky spojují.

sdílet na

15 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pravdomluvny
6. 4. 2024 06:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Co dodat…. máte můj hluboký obdiv pane Muniere 👍👏👏👏

Michal
6. 4. 2024 11:34
Odpovědět  Pravdomluvny

Plný súhlas. Na Slovensku sa francúzski partizáni, pod velením gen. Lanuriena, zúčastnili bojov na strane SNP. Majú dôstojný pamätník na Strečne.

Pravdomluvny
6. 4. 2024 11:44
Odpovědět  Michal

Který Fico zbourat nenechá 👍

6. 4. 2024 13:35
Odpovědět  Pravdomluvny

Jen do nich,do Černých… 😀
https://www.youtube.com/watch?v=3FpQaiZkhV4

Putinovec
6. 4. 2024 08:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Toto je velice důležitý proces . Stejný , jako byl pro Slovenský štát , Slovenské národní povstání a pro Protektorát Čechy a Morava , pražské povstání proti fašismu .
Spočívá to v otevřeném boji daného národa proti fašistické ideologii a daný národ tak staví , do pozice antifašistů .
Je jenom otázkou času , kdy části místních generačně parazitických klanům dojde , že je nejvyšší čas převléct kabát a tehdy se krvavou cestou postarají , o likvidaci současné protektorátní sebranky .
Ale zase tak jako v roce 1945 , když už bude jasné , že strana války to znovu projela a že se bude věšet .
A takový proces umožní RF , po vítězném boji se západní fašistickou hydrou , navázat normální vztahy se zemí , jejíž prodejná elita zatahovala daný národ do války proti RF a jejím spojencům .
Tím byla v minulosti pověřena postava skutečného a ne gaučového generála Svobody a de Gaulle .
Vítěz nad fašismem se. nebude domlouvat s představitelem fašistické protektorátní sebranky .

Pavel z Moravy
6. 4. 2024 11:37
Odpovědět  Putinovec

Jenže se všemi převlékači kabátů dospějeme k čemu? K tomu, že budou kdykoliv k dalšímu převlékání připraveni? Není to malý zisk z celého toho procesu, jež ukončí zhnědnutí společnosti?

Gales
6. 4. 2024 10:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Aby to bylo fifty fifty,tak by Ukrajinské fašouny měla jít podpořit na frontu vláda z práglu s vrchním Hradním a všemi posranci podporující válku.

6. 4. 2024 13:26
Ohodnotit příspěvek :
     

😀 😀 😀 Co dodat…Bůh ví jak na ně. 😀

Gales
6. 4. 2024 15:55
Odpovědět  Veny232

Bejt já tak na půl hodiny hromem. Pánubohu by odpadla práce.

Pravdomluvny
6. 4. 2024 18:47
Odpovědět  Gales

Perun s tebou 👍

ANTIUKRAJINEC
6. 4. 2024 18:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak na straně Ruska bojují mraky lidí ze západní Evropy i USA-jen se o nich radši nemluví.Videa s američany bojujícími za RF jsem viděl,jsou to lidé hlavně z jižanských států,kteří bojují za tradiční hodnoty

Ladislav 💤
6. 4. 2024 18:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusové použili bombu ODAP!

Volumetrická detonační bomba je munice, která vytváří zónu, ve které jeo výbušná koncentrace plynu, jednoduše řečeno plynná výbušnina. A pak to exploduje“ – řekl.

ODAB se dodává v různých velikostech: 250 kg, 500 kg a 1,5 tuny. V tomto případě je zasažená oblast určena poloměrem tohoto mraku (v případě ODAB-1500 cca 300 m – cca ).

„A všechno živé tam je zničeno. To znamená lidi, zvířata atd. Protože prasknou tkáně, prasknou plíce v důsledku silné rázové vlny a poklesu tlaku,“ – dodal odborník.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Frank1
6. 4. 2024 20:43
Odpovědět  Ladislav 💤

Sioniste zenou buzika Macrona na Rusa. Jako hnali Napoleona a Adu na Rusa. Stale doufaji, ze Rusa premuzou a ze se zmocni jeho uzemi a surovin. Tentokrat uz vime jak sioniste funguji, co lidstvu pachaji za zlociny a kde jsou doma. Mame i rakety, ktere je tam okamzite spali. Tak na co se ceka ?

ZMann
6. 4. 2024 21:00
Odpovědět  Frank1

Lépe bych to nenapsal.

asym
6. 4. 2024 21:18
Odpovědět  Ladislav 💤

Pro každého parchanta který přijde na Velkou Rus je vždy 2,5 M2 k dispozici.