politika

Grayzone: Victoria Nulandová byla během cesty do Afriky na pokraji zoufalství

Jihoafrická oficiální schůzka s nepřipravenou a „zoufalou“ úřadující náměstkyní ministra zahraničí Victorií Nulandovou, která prosila o místní pomoc při odvrácení populárního převratu v Nigeru.

Náměstkyně ministra zahraničí USA Victoria Nulandová byla na pokraji zoufalství během své červencové návštěvy Jižní Afriky kvůli státnímu převratu v Nigeru, tvrdí Grayzone s odkazem na jihoafrického úředníka.

Když Nulandová 29. července cestovala do Jižní Afriky „její pověst hrubého nástroje k obraně hegemonických zájmů Washingtonu ji předstihla,“ poznamenávají noviny. 

Jak však řekl Grayzone jihoafrický představitel pod podmínkou anonymity, americká diplomatka a její kolegové v týmu zjevně nebyli připraveni na převrat v Nigeru, který svrhl prozápadní vládu „jen hodiny předtím, než zahájila svou cestu po regionu“.

“Za více než 20 let práce s Američany jsem je nikdy neviděl v takovém zoufalství,” řekl zdroj. Řekl, že po příjezdu do země byla Nulandová „úplně zaskočena“ „větry změn“, které se valí africkým regionem.

Zároveň úředník poznamenal, že zástupkyně ministerstva zahraničí USA se obrátila na Jihoafrickou republiku s žádostí o pomoc v reakci na regionální konflikty, včetně konfliktů v Nigeru. 

Pro Nulandovou bylo zjištění, že vyjednává z pozice slabosti, pravděpodobně hrubé probuzení,“ shrnuje Grayzone.

Během poslední dekády a půl se Victoria Nulandová etablovala jako jedna z nejtvrdších – a nejúčinnějších – agentek západem řízených operací pro změnu režimu na ministerstvu zahraničí. 

Na konci července nigerská armáda během projevu v národní televizi oznámila, že prezident Mohamed Bazoum  byl svržen, hranice byly uzavřeny a byl vyhlášen zákaz vycházení. Velitel prezidentské gardy generál Abdurahman Tchiani vystoupil ve státní televizi v Nigeru jako šéf Národní rady na obranu vlasti, tvořené účastníky převratu.  Představitelé většiny západních zemí a regionální organizace ECOWAS převrat odsoudili.

Podle ministerstva zahraničí Nulandová uspořádala v srpnu konferenci o situaci v Nigeru. Po schůzce diplomatka uvedla, že kroky armády, která se chopila moci, nejsou v souladu s ústavou země, ale Spojené státy budou nadále hledat diplomatické způsoby, jak konflikt vyřešit.

https://1url.cz/SuNTv

sdílet na

21 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
anonym
3. 9. 2023 21:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Ta je psychopatka, ti “zoufalstvi” nedelaji. Spis ji to ponoukne k dalsimu “usili.”

3. 9. 2023 22:02
Ohodnotit příspěvek :
     

“…ale Spojené státy budou nadále hledat diplomatické způsoby, jak konflikt vyřešit.”
Problém je, že ať šmátrám jak šmátrám, nemohu si vzpomenout, kdy naposledy od karibské krize USA nějaký konflikt vyřešili diplomatickými způsoby. Nebo mi něco uniklo?

Vladimír
3. 9. 2023 22:07

Mají namysli tu kobercovou diplomacii!! Co vždy používají než do toho státu vtrhnou, rozvrátí a utečou!!

4. 9. 2023 13:55
Odpovědět  Vladimír

Tak tak. Také se jí říká diplomacie dělových člunů.

Albi
3. 9. 2023 22:17

Ale slova „její pověst hrubého nástroje k obraně hegemonických zájmů Washingtonu” jsou jednak zajímavá, druhak pravdivá – a co si Afričané dovolují k zástupkyni “hegemona” by mělo být k zamyšlení nad našimi nadstandardními vztahy k našemu koloniálnímu pánu a “ochránci”! 🙂

Autor
3. 9. 2023 23:39
Odpovědět  Albi

Vládo nejen ČR třes se!

Putinovec
4. 9. 2023 07:24
Odpovědět  Albi

Ona je tato její cesta nejen nezvyklá , ale doslovně je to pitomost . Takhle se to nedělá . Mocnosti mají svoje vstupy a nástroje , které mohou používat , aby jejich vliv nebyl pro většinu lidí viditelný .
To co předvedla , svědčí jednak o tom , že je to idiotka , druhak o tom , že to bylo narafičeno , na státní elitu hnUSA . Tím , že na tyto podstrčené hrábě naskočila s rozběhem , šmahem zařadila hnUSA , mezi “banánové” republiky .
A o to tady přesně šlo . Je to součást likvidace globálního centra hnUSA . A někdo si dal záležet , aby to viděl celý svět .

Boomer
4. 9. 2023 17:53
Odpovědět  Putinovec

.. já to od začátku vidím jako jasnou zprávu.. a tady taky končíte! Načasováno na 1***

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Frank1
4. 9. 2023 14:28

Jejich diplomaticke zpusoby k reseni problemu jsou:
Vydirani, hrozby, jejich flotily v blizkosti, prevraty, barevne revoluce a zabijeni tech, ktere se nedaji uplatit.

Markýza
4. 9. 2023 15:01

??……………………..ééé……………diplomaticky zdrhli z Afghánistánu! No namouduši, kde nic, tu nic.

4. 9. 2023 23:47
Odpovědět  Markýza

Kdo uteče vyhraje.

Frank
4. 9. 2023 07:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Ta vypasená štětka není diplomatka. A USA a diplomacie? Oni jsou opravdu naprosto směšní. Celý normální svět přece ví, v čem spočívá jejich “diplomacie”. Jak to řekl ten černoch Obama: “těm, kdo se nepodvolí, zkroutíme ruce”. Afrika se probouzí a jednotlivé africké státy budou vypráskávat tu západní svoloč odevšad.

Pavel K
4. 9. 2023 08:07
Ohodnotit příspěvek :
     

Panečku to je mi ale krasavice ptíce. Tu potkat v noci pod ulicí, tak praštím s peněženkou a uteču. Nulandovou kdyby radši za dvacku ukazovaly a za stovku schovávaly, tak jsou v US samé prachy. 😊🤦‍♂️

Drak
4. 9. 2023 08:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Převrat neproběhl ústavní cestou? To si tahle jedubaba dělá legraci? Jakou ůstavní cestou proběhl převrat na Ukrajině, kde ona sama, osobně rozdávala koláčky s drogami a nechala se slyšet, že už je to Ukrajinské dobrodružství s nainstalování fašistů stálo 3 miliardy dolarů? Americké pokrytectví a nestoudnost nemá žádné hranice !!!

katango
4. 9. 2023 11:36
Odpovědět  Drak

Pět miliard.

Frank1
4. 9. 2023 09:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Zidovska pinda predstavujici vsude jenom zlo USA.

Vladimír
4. 9. 2023 10:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Sviňka zase shání užitečné idioty a cizí ruce, které by dělaly za Američany špinavou práci.

Gales
4. 9. 2023 10:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Prej budou Spojené státy hledat diplomatické způsoby jak konflikt vyřešit.Hned ji měli po těchto slovech nakopat do zadku a poděkovat za jejich demokracii.

Frank1
4. 9. 2023 14:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Odpornejsi zidovskou tlamu neznam. Za zenska je ztelesnene zlo!

Putinovec
4. 9. 2023 19:05
Odpovědět  Frank1

Krvavá madla

Pavel K
4. 9. 2023 20:35
Odpovědět  Putinovec

Hadr.