politika

“Eurohrnečku, vař!”

Po 50 miliardách eur přidělených Ukrajině Zelenskij požadoval od EU ještě více peněz.

Prezident Zelenskij poznamenal, že po odsouhlasení programu makrofinanční podpory ve výši 50 miliard eur na čtyři roky by Evropská unie měla schválit ještě dodatečné příspěvky na pomoc Kyjevu.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij ve videoproslovu k účastníkům summitu Evropské unie v Bruselu, který ve čtvrtek schválil přidělení 50 miliard eur na pomoc Kyjevu, vyjádřil politování nad tím, že Ukrajina nedostala slíbený milion granátů, a také požadoval, aby mu Evropa přidělila ještě více peněz, uvádí TASS.

“Bohužel, evropský plán poskytnout Ukrajině milion dělostřeleckých granátů byl odložen. To je další signál globální konkurence, kterou si Evropa nemůže dovolit ztratit,” uvedl ve videozprávě, kterou zveřejnil jeho úřad.

Zelenskij také poznamenal, že po odsouhlasení podpory ve výši 50 miliard eur na čtyři roky by Evropská unie měla schválit i další příspěvky na pomoc Kyjevu, tentokrát prostřednictvím Evropského mírového fondu, s jehož pomocí je primárně poskytována podora armádě a provádí se výcvik vojáků. 

“Mělo by to být minimálně pět miliard eur ročně. Po dobu čtyř let. To je jasná priorita,” řekl.

Zelenskij lídrům Evropské unie za přidělení balíčku pomoci ve výši 50 miliard eur poděkoval.

https://1url.cz/buSmP

sdílet na

111 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
4. 2. 2024 00:10
Ohodnotit příspěvek :
     

https://www.youtube.com/shorts/rxcWDvuDzcc

Tupý hulvát
4. 2. 2024 10:09

Nevím,co je tady k smíchu,oni mu to nakonec nějakým způsobem dají,to je opravdu velká bžunda.

Pravdomluvny
4. 2. 2024 06:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Ten může požadovat jediné
AŤ PŘILETÍ KRVAVÝ OREL A VYČISTÍ CELÝ BANDERONACISTÁN,BUDE TO ZÁSLUŽNÝ ČIN.👽

Ladislav 💤
4. 2. 2024 07:27
Odpovědět  Pravdomluvny

👍Včera bylo pozdě!

Pravdomluvny
4. 2. 2024 09:33
Odpovědět  Ladislav 💤

Má zpoždění od roku 1994…..

Albi
4. 2. 2024 08:28
Ohodnotit příspěvek :
     

…pomoc Kyjevu, tentokrát prostřednictvím Evropského mírového fondu…
Předpokládám, že “naši” silně lobbovali PRO.

“Mluíme o míru a vyvážíme válku”!

Pijack
4. 2. 2024 09:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Už fakt nevím, co si mám myslet. 1/ buď je Zelenský největší mafián, protože ovládl politiku a umí Evropě vyhrožovat Ruskem. Nebo za 2/ Evropští politici jsou idioti a nechávají si vyhrožovat. Za 3/ Peníze a jinou pomoc obdrží Ukrajinská junta v Kyjevě a odkloní je na svá konta a politikům to nedochází… a nebo za 4/ Politici EU to vědí a klidně okrádají vlastní obyvatelstvo, jen aby se zalíbili tomu mafiánovi. Co jim asi musel slíbit? Že na ně Ukrajinci nezaútočí? To by byl zatím největší útok mafie nikoliv na konkurenční kartel, ale rovnou na cizí země.

Vždycky říkám, že pro Evropu není bezpečnostním rizikem Rusko. Putin nás má v paži. Největším rizikem je Ukrajina, jakože to dnes předvádí. Byla to Ukrajina, která začala všem okolo vyhrožovat. Kdyby nevyprovokovala Rusko k SVO, zaútočila by ekonomicky na EU. Dovážela by sem pátou kolonu (už to Zelenský prohlásil několikrát). EU by se zadlužovala o Ukrajinu vícenásobně. “Investice” by proudily do Ukrajiny, kde by si je Ukrajinští oligarchové opět převzali. Můžeme děkovat Rusku, že těm mafiánům zakroutí krkem. Ovšem kdy to docvakne politikům? Otázka je – proč to chápat nechtějí.

Markýza
4. 2. 2024 09:49
Odpovědět  Pijack

Zapomněl jste na koks. Na zřejmě kvalitní koks – tím se vysvětluje mnohé.

Pavel z Moravy
4. 2. 2024 10:37
Odpovědět  Pijack

Myslím, že to není tak složité k pochopení. Ta vyšponovaná nenávist vůči Rusku už zde zapustila hluboké kořeny, všichni tito podporovatelé banderismu jsou na stejné duševní úrovni jako ta kyjevská junta. I za cenu absolutní likvidace vlastních národů pojedou dál v těchto stopách, neboť oni sami se považují za vyvolené vládnout tomuto plebsu. Ať si myslí kdo chce co chce, Zelenský je ovládá, za ním sice stojí výše postavení, ale tento guru se zmocnil myšlení těchto paňáců z Bruselu. Pokud se nerozpadne vězení národů, do té doby nebude klid v evropských vodách. Klidně nás obyčejný lid zničí, věřte si tomu nebo ne. K tomu účelu byli vybráni. Nechceme li zahynout, musíme se proti tomu postavit, když ne jinak, třeba finančně na podporu vlasteneckého hnutí. Řídí nás ti nejhorší z nejhorších. Jak by řekl Platón, máme to za to, že jsme se nezajímali o politiku. Hlavně jsme nechtěli vidět co nám chystají. Nevím, jestli již ale není pozdě.

x-13
4. 2. 2024 14:06
Odpovědět  Pavel z Moravy

I ten morální odpad bývá pečlivě vybrán, aby byl dostatečně bezcitný a měl ty správné “hodnoty”. Nejinak tomu je i s těmi co jsou u vlády dnes. A nejinak tomu bylo před nimi a bude po nich.

Albi
4. 2. 2024 10:47
Odpovědět  Pijack

Máte pravdu, taky mě to napadlo. Rozkrádali i humanitární pomoc, proč ne “anonymní” peníze.
Takže všechny možnosti 1 – 3 budou platit současně.

I pro takové chování má LVT výstižné přirovnání: “Hloupý kdo dává, hloupější kdo nebere“. Nebo: “Drzé čelo lepší než poplužní dvůr“.

Pro Evropu – což by nás mělo hlavně zajímat – z toho vychází velmi nelichotivá charakteristika:
Jak snadno oblbne téměř všechny politiky jeden drzej herec – v roli politika a ten “oblbnutý” mu ještě tleská.

katango
4. 2. 2024 11:12
Odpovědět  Albi

Taky si myslím, že platí všechny tři možnosti.

Pijack
4. 2. 2024 11:38
Odpovědět  Albi

Poslední větu tesat do kamene. Palec nahoru

janle57
4. 2. 2024 10:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Pokud mu ty peníze natisknou,nic je to stát nebude,mají v tom víc
než praktické revoluční zkušenosti, zdokonalené ECB,má to ovšem
jeden háček,za slavné toaletní EUR už brzy nekoupí od Číňanů
a Rusů vůbec nic,praktický dopad pro nás v české kotlině:chleba
brzy á 100,-/bochník,1l ideologicky čisté nafty taky á 100,-Czk

zdendulka
4. 2. 2024 10:59
Odpovědět  janle57

pamatuju benzín na 2 koruny litr 🙂

Markýza
4. 2. 2024 11:24
Odpovědět  zdendulka

A 750 kaček výplaty, nezapomeňte. Rok 76

Pavel z Moravy
4. 2. 2024 12:35
Odpovědět  Markýza

To jste dělala co? Komu to chcete předhazovat. Žena pracovala jako tkadlena a po mateřské na jednu směnu při 7 hodinové pracovní době vydělávala kolem 1700 Kč čistého a to v lehkém průmyslu. Komu mají sloužit ty vaše mystifikace? Dobře, nesnášíte socík, ale proč takhle klamat. Pokud by to bylo na půl úvazku, tak snad.

Markýza
4. 2. 2024 13:14
Odpovědět  Pavel z Moravy

Jestli si myslíte, že vám sem naskenuju mzdový výměr, tak nenaskenuju. Mám ho, na památku, ale nenaskenuju, z principu. Jo a nebylo to na půl úvazku.
Za ženu tkadlenu buďte rád, zdaleka tolik každý nevydělával. I když pravda – můj muž byl štukatér a taky se na těch sedmnáct stovek v onom roce dostal. A jelikož v roce 76 stál zmíněný benzín už 4.50, je to při srovnání pořád levnější dnes – a to i pro tkadlenu.
Nehledě k tomu, že se to takhle vůbec srovnávat nedá – o čemž byl můj pošťouch ohledně platu.
Máte pravdu, socik jsem neměla ráda, ale kvůli benzínu a podobným věcem to fakt nebylo.

Pavel z Moravy
4. 2. 2024 15:01
Odpovědět  Markýza

Já mluvím už o roce 74, ale ono je to fakt asi jedno. Je to jako s tím mladým Semim. Když mne při informaci kolik jsem v osmdesátkách vydělával a kolik mne stál byt a jiné položky odpoví, že mi šlo pouze o hmotné statky a já mu odvětím, že i jako dělník jsem měl rád knihy, film, hudbu návštěvy muzeí apod, tedy měl jsem zájem i o to jeho tolik omílané duchovno a jeho reakce potom je, že tato kultura popřela a zrušila křesťanství, mám toho dost. Jak to, že všichni pravičáci jedou tu svoji jedinou vyhraněnou cestičku. Vy jste snad myslící géniové. Levice a mnoho levicových vůdců se dokázalo přiznat k různým omylům, které se jim v životě přihodily, ale u pravičáků ani náhodou. Proto se mi tak líbil ve filmu Velký útěk s P. Richardem ten trefný pokec toho zazobance, který utíká se ženou se zlatem a prašulemi, a když nemohou cestovat vlakem, neb se stávkuje křičí – Drahá, ti lenoši zase stávkují. Francie je v haj.zlu. Jeho vinou a jemu podobných ale v haj.zlu není. Nu, typický pravičák.

Markýza
4. 2. 2024 15:07
Odpovědět  Pavel z Moravy

Éé…………tedy, přečetla jsem to celé, protže jste mi to adresoval. Ovšem proč jste mi to adresoval, to se z toho fakt nedá vyčíst.
Co kdybychom se prostě ustálili na tom, že vy máte rád socik a máte k tomu své důvody, já nemám ráda socik a mám k tomu své důvody? Šlo by to?

Pavel z Moravy
4. 2. 2024 16:01
Odpovědět  Markýza

Já spíše připomněl, že já psal už o roce 1974. Samozřejmě, že to jde. Já s tím nemám problém.

Markýza
4. 2. 2024 16:49
Odpovědět  Pavel z Moravy

Jo tak. To mě nenapadlo – tehdy se časy moc neměnily, takže dva roky sem, nebo tam……

Tupý hulvát
4. 2. 2024 13:43
Odpovědět  Pavel z Moravy

Oni lžou skoro všichni,takoví jsme.

Markýza
4. 2. 2024 14:44
Odpovědět  Tupý hulvát

Je hezké, že konečně mluvíte sám za sebe.

4. 2. 2024 13:21
Odpovědět  Markýza

To jste dělala topiče v letním kině? Já bral v r. 1976 jako nakladač (ruční nakládka vagonů cementem – odběr z pasu a uložení) 2 800 – 3 200 kaček. Moje máma měla v téže době co ajznboňačka (mazačka vyhýbek) cca 1 300 kaček a táta v chemičce na výrobně kordů cca 2 200 kaček. 750 kaček nebrali ani ženský v JZD v rostlinné výrobě, a že tam měli sakra nízké platy (proto z tama máma odešla). Ale zase k tomu měly naturálie atd. – na to se rádo zapomíná. Jo naturálie. Tak ty měla máma v ČSD, ještě k platu, taky. Uhlí – ale už jsem zapomněl, kolik metráků. K tomu režijky pro celou rodinu. Fakt by mě zajímalo kde se v 76 bralo 750 kaček. A ještě víc, proč za tu almužnu vůbec někdo dělal a nezměnil zaměstnáhí.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
4. 2. 2024 13:35

P.S. Jako štukatér 1 700 kčs? To tak zhruba odpovídá. Proto jsem celý socík zedničil jen melouchem a k řemeslu se vrátil až po hadráku.

Markýza
4. 2. 2024 14:37

Zkraje. Taky byl členem družstva, tak si nemohl vymejšlet. Pak se osamostatnil, takže už si vymejšlet mohl – kromě jiného i proto, že byl zatraceně dobrý štukatér.

Tupý hulvát
4. 2. 2024 13:45

Také se v JZD neplatily daně!

Joe Arp
4. 2. 2024 14:38

Přidám polínko. V r. 63 byly, žily ve vedlejší vesnici 3 babky s důchodem 180,- (slovy stoosmdesát korun, neměly roky, pracovaly u sedláka), kdyby neměly zahrádky tak by chcíply hladem. Matka jim důchody, léky z města a poštu nosila. Měla za 15ti km rajón 940,- plat, 2tašky na hrbu cca 20kg. Milane vybral jsi těžké nebo preferované profese, na uranu brali raziči v 76tém i 18000, ale třeba velmi šikovná domácí šička rukavic na Dobříši 500,- a to se musela sakra ohánět. To jsou ty paraDoksy jak říkal flaškasvětovýdramaturg!

Markýza
4. 2. 2024 14:47
Odpovědět  Joe Arp

A zelináři. Jeden můj kamarád praštil inženýrováním a protože byl podnikatelského ducha, vzal poblíž Zelovoc. Od lidí z okolí vykupoval hospodářské přebytky – načerno, samozřejmě – takže měl obrat. Jenže byl zase jednou nohou pořád v kriminále.

Joe Arp
4. 2. 2024 14:57
Odpovědět  Markýza

Bavíme se tu o ofiko, legál příjmech, nebudem sem tahat Švejka a jeho kšefty s kradenými psy, co vy NATO?

Markýza
4. 2. 2024 15:02
Odpovědět  Joe Arp

To byste daleko nedošel. Co pamatuju, všichni řemeslníci, kteří k nám kdy zavítali, měli neofiko příjmy 🙂
Ovšem pokud se vrátíme k původnímu témat (pamatuju benzín za dvě kačky) pak samozřejmě máte pravdu.

Pavel z Moravy
4. 2. 2024 15:26
Odpovědět  Joe Arp

Ty tady mluvíš o 63 roku. My jsme se zde bavili ale o sedmdesátých letech a více. Já jsem po vojně, vyučen jsem něčím jiným šel pracovat jako seřizovač do tkalcovny a po zaučení seřizoval tkalcovské stavy. A to byl lehký průmysl, tedy výdělky tomu odpovídající. Bylo to v letech 73 a více. A jako zaučený jsem měl kolem 2000 čistého. Později ve středně tězkém průmyslu kam jsem odešel jsem měl zhruba o tisícovku více. A to jsem nedělal svoje řemeslo, pouze všude zaučen. Nu, v tom 63 a těchto letech ty peníze takové byly, ale víš, já si pamatuji, že v tom roce, kdy mi bylo 12 roků jsem ráno chodil do konvičky pro mléko a to stálo 1.10 litr. To jenom takový malý příklad. Na rohlíky, mléko a tvaroh musela vystačit pětikačka, to už si ale vy mladší nepamatujete. Ale co jiného stát pro lidi udělal, na to se rádo zapomíná. Kdo to tady asi zbudoval, naši rodiče a prarodiče. A oni z toho opravdu moc neměli. Je ostudné plivat na jejich dřinu, kterou zajišťovali lepší život dalších generací, jen proto, že to bylo v socialismu. To mně fakt vytáčí. Na tebe to ale Joe nesměřuji, vím, že víš.

Joe Arp
4. 2. 2024 16:02
Odpovědět  Pavel z Moravy

Vím, že řeč byla o 76tém, takže platy vycházely cca o 1000 víc než v tom 63tém. Přihodil jsem jen to “polínko”, diskuze o položkách a souvislostech by byla do rána. Ano za každý flusanec na naše předky by měl následovat kopanec doprdele!!

Joe Arp
4. 2. 2024 16:12
Odpovědět  Pavel z Moravy

Napsal jsem ti, že souhlas. V tom 76tém byly platy cca o litr výš, dal jsem to tam, jako to diskuzní “polínko”. dále jsem dal zapravdu, že každý flusanec na naše předky by zasloužil kopanec do pr……., což mi ovšem v plný palbě zdejší jezuita nepustil. Doufám, že dá 3x zdrávas.

Pavel z Moravy
4. 2. 2024 19:04
Odpovědět  Joe Arp

A třikrát otčenáš a chovat se jako bosý biskup z Libic z rodu Slavníkovců, jež chudé ctil a pomáhal jim.

Joe Arp
4. 2. 2024 19:14
Odpovědět  Pavel z Moravy

Zatím mě tu tvrdě kádruje a kárá mé odmítání, své vyvolenosti k správným výkladům. Ale jezuiti už to tak mají.

Slovan
4. 2. 2024 19:28
Odpovědět  Joe Arp

Kupte si Růženec, vy dva hříšníci…….🤣🙋‍♂️

Joe Arp
5. 2. 2024 11:51
Odpovědět  Joe Arp

No vidíš, že to jde!

Slovan
4. 2. 2024 16:23
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ty jsi si tedy vybral zábavu, někoho přesvědčovat, který nemá zřejmě ponětí, jak to dříve chodilo a jak se lidi nadřeli. Pravděpodobně žili v těch lépeji situovaných rodinách, které koukali na prosté dělníky skrze prsty. To ti řeknu, to maj náturu Vašnosto. Tak prosím zde se meze nekladou. Přece každý sám na sebe.🤣🙋‍♂️

Slovan
4. 2. 2024 16:17
Odpovědět  Joe Arp

Tak tedy moje babi, která byla v domáctnosti, měla důchod nevím to přesně cca 160, kčs. Děda pracoval ve Škodovce v Plzni od svých 14 let a jestli mě paměť už neopouští do 64 let. Pak dostal za odpracovaných 50 let od soudruhů tranzistorové rádio. Před čtvrtou ráno vztával a v půl páté odpo se vracel. 50 let. Joe, to byla pára, to než se rozjelo, tak to po chvilku zase brzdilo, protože byla další stanice. A to na tento spoj do škodovky chodili lidi z okolních vesnic pěšky přes les. Ti už vztávali ve 2 ráno. Ti krří dnes “plivou” na naše předky a jejich práci a rozvoj republiky, zasluhují co největší pohrdání. ČEST!!….jejich památce.

Joe Arp
4. 2. 2024 16:43
Odpovědět  Slovan

Ano tak se žilo, přidejme, že se pracovalo i v sobotu, takže “volné” jen neděle v kterou ti co vstávali ve 2 ráno (otec v 3.15, návrat v 18,30) museli jít chrnět v 20.00, poté co udělali potřebné na domku. Nepamatuji si stížnosti na takový život.

Slovan
4. 2. 2024 19:40
Odpovědět  Joe Arp

👍 👍 👍 👍
Je to ták jak píšeš. A třeba byli i šťastní.

Pavel z Moravy
4. 2. 2024 19:13
Odpovědět  Slovan

Přidávám se to byla extra tvrdá a pracovitá generace lidí. Já strašně rád jezdil vlakem a páru pamatuji dlouho třeba trať z Přerova do Brna, tam jezdila pára dlouho. Právě včera jsem vzpomínal, kdy asi pára skončila. A můj strejda, mámin brácha dnes 95 letý opravoval svršky a představ si co nám řekl- kdybych se znovu narodil, chtěl bych to dělat zas. A vidíš, uzené, slaninka, slivovice, pivko, motorka a je ještě tady. A makačka.

Joe Arp
4. 2. 2024 19:33
Odpovědět  Pavel z Moravy

Děd souseda se vrátil z Legií a vyfasoval práci, 12ti kilometrový úsek, který musel denně projít s kolečkem štěrku jako cestář a opravit díry. Za II.sv. vozil pod štěrkem jídlo pro partyzány na Brdech. Kdo ze současných na to má (kopyrajt Paroubek)?

Pavel z Moravy
4. 2. 2024 20:11
Odpovědět  Joe Arp

Strejda opravoval svršky na dráze, pražce, kolejiště a tak a on nám to fakt řekl, že by to dělal znovu. A žil na vochtru, tak se říkalo těm domkům u trati. Tam bylo placu, to byla senzace. Širé rodné lány.

Slovan
5. 2. 2024 09:22
Odpovědět  Joe Arp

Tak to máš ke mě do 60 km. Mám v plánu jet do N Knína k jednomu chovateli. Můžem se sejít, popřípadě si dát názorově přes držku. 🤣🤣🙋‍♂️

Joe Arp
5. 2. 2024 11:54
Odpovědět  Slovan

Napiš mi sem den, dva dopředu sejdem se v na náměstí Kníně u kašny. Rád poznám poštěváčka cnostných panen.

Slovan
5. 2. 2024 13:34
Odpovědět  Joe Arp

Dobrá ale může to trva nějaký ten měsíc. Nevím kdy tam pojedu. Nemám s ním určený termín. Jedu tam na čuměndu.

Joe Arp
5. 2. 2024 13:48
Odpovědět  Slovan

Nevadí napiš sem 3 dny dopředu, pod nějaký můj cint, snad to zachytím.

Slovan
4. 2. 2024 19:38
Odpovědět  Pavel z Moravy

Pavle generce, tak byly dvě od války, tuhle už moc nepočítám. Tady už přece jede jak je to správé nééé, sám na sebe. I já jel sám na sebe. Dřel jsem jak mezek a co z toho, jen zničeného člověka. Byl jsem na burze a dovezl si litránek švestek. od UH. Ale dnes jsem měl k obědu vdolky, hrušková povidla atd. Jsem se hříšně přežral. Však jsem ti už napsal že ten tvůj strejda je moje krevní skupina.😊

Pavel z Moravy
4. 2. 2024 20:26
Odpovědět  Slovan

Tak když máš tak šikovnou kuchařku panímámu, tak by byl hřích se postit. Já to mám doma stejné, panímáma vaří skvěle. Dnes to byl hovězí gulášek a domácí knedle. Jedna naše známá doktorka říkala, že B12 dostaneš do těla jen v červeném masíčku, což je hovězí nebo injekcemi B12. Jinak to prý v různých těch tabletách nemá účinek. Takže gulášek přiměřeně ostrý, no a po něm samozřejmě plzeň. Musíme to ještě využít, než ta zelená sebranka bude vařit guláš z brouků a housenek a bude se tím krmit a hekat jak po orgasmu. Nu, když jim bude chutnat, proti gustu jak se říká. Tak se měj.

Joe Arp
4. 2. 2024 21:14
Odpovědět  Pavel z Moravy

Neměl bys ho v tom přežírání podporovat, vytanulo mi na mysli u tvého devadesátiletého strýce, že jsem potkal v práci ještě v osmdesátkách nezávisle dva 70tileté. Seděli za komára spousty let a museli dosluhovat na důchod, pozor běhali jak srnky, rovní jak pravítka, všechny zuby a zdravé. Když jsem je obdivoval, říkali, chlapče řídká omáčka, 3knedlíky, maso jen v neděli a vodová polívka, snídaně čaj, chleba, pohyb v práci, to je ten recept.

Slovan
4. 2. 2024 21:33
Odpovědět  Joe Arp

Tak samo že postění “prý” zdravé. Ty jsi nikdy nepřemýšlel o lidech kteří přežili koncetráky tak se dožívali 96 let. Divné co? Asi na tom něco bude.
Ale je na každém co udělá ze svým JÁ. Buď si budeš užívat a natáhneš ráfy v 70, nebo budeš pít destilovanou vodu a čumět s otevřenou hubou, jak se druzí cpou a dožít se 90 let. Je to na každém.

Pavel z Moravy
5. 2. 2024 09:38
Odpovědět  Slovan

Jo, když mluvíš o těch koncentrácích je to prakticky tak. Ti lidé byli kost a kůže, ale jinak orgány možná jako mladíci. To je všeobecně známo, že ani dlouhý půst ti neuškodí, právě naopak. Ale ono je to všechno potřeba přizpůsobit fakt tomu výdeji energie. Makáš jak bejk, potřebuješ hodně jíst, máš lehkou práci, tak také pojíst jen tak lehce. Ale být úplný asketa také nezaručuje, že se dožiješ té devadesátky, ono je to také o těch genech. Když ti to v těch letech ještě myslí a chodíš, tak dobrá, ale jinak k čemu potom takové roky když jsi odkázaný na druhé. Takže na vše nějak tak s rozmyslem. Ale jiná věc je, že i ta strava byla kdysi úplně jiná, zdravá, nevyumělkovaná všemi možnými přídavky a s minimem chemie. Teď myslím dávné časy. A makačka, asi také základ zdraví. Ale těch faktorů je tam moc.

Slovan
5. 2. 2024 10:05
Odpovědět  Pavel z Moravy

Tak plně rozumím, je mi jasné že nejedli chemicky ošetřené jídlo atd. A nebo je to o té svíčce, každý jí máme různě velikou. Jen mě nejde dohlavy proč zlý člověci ji mají delší. 😥

Joe Arp
5. 2. 2024 12:04
Odpovědět  Slovan

To je ono!, chemie v jídle, potom každý třetí dítě potřebuje ADHD asistentku ve škole, aby na ní dohlíželo. Nás zachránily ty potravinářské normy proklatejch bolšů (musím si taky šplhnout u zdejších svobodných kapitalistů).

Slovan
5. 2. 2024 13:32
Odpovědět  Joe Arp

Je to ták i když těéélo se skládá z chem. prvků žejo.

Joe Arp
5. 2. 2024 13:44
Odpovědět  Slovan

Skládá, ale VYVÁŽENĚ, jakmile to rozhodíš přísunem dalších, jsi kde, no v (I).

Slovan
5. 2. 2024 17:31
Odpovědět  Joe Arp

….a nešlo by to radši o 3cm výše?😥

Pavel z Moravy
5. 2. 2024 09:52
Odpovědět  Joe Arp

V podstatě je to pravda. Ale zase nedej si takové kuřátko na smetaně a k tomu pivko. Nebo něco takového, každý dle chuti. Asi se nepřežírat, chodit a něco dělat. Jedna moje známá, dnes již na onom světě, která s námi byla v klubu českého pohraničí chodila do vzdálené dědiny 15 km od nás roznášet náš časopis. Nejezdila, chodila. A to ještě v 80 letech a my podstatně mladší jsme byli rádi, že jsme jí při chůzi stačili, když jsme s ní někam šli. A když vyprávěla o svém životě za války a co prožila a ty jsi viděl tak čipernou starou paní, která toho tolik prožila, tak jsi zůstal v údivu nad její vitalitou. A socík milovala, to byl pro ni ten nejlepší svět, protože to co prožila za 1.republiky a ve válce bylo pro ni odstrašující. A byla obrovsky činorodá. Asi v 85 zemřela. Takové mám zkušenosti se starými lidmi.

Slovan
4. 2. 2024 21:26
Odpovědět  Pavel z Moravy

COŽE?? Mi ne..r!! To mi chceš říci co jsem si ty Béčka nakoupil i s kyselinou listovou že to nefunguje? Dal jsem za to přes pětset. Že šprýmuješ?

Pavel z Moravy
5. 2. 2024 10:10
Odpovědět  Slovan

Dobře děláš chlapče, že se staráš o své zdraví. Já mluvil o vitamínu B12, krom jeho přirozené tvorby v organismu je prý pouze ve své kvalitě obsažený v tom červeném mase, tedy hovězí, nevím jaké další. Z těch tablet ho prý tělo nevyužije. Když člověk nejí červené maso, já ho také pár roků nejedl, tak prý spolehlivý příjem a využití B 12 je v aplikaci injekcí B 12. Ono se říká, alespoň makrobiotici tvrdí, že je v mořských řasách, ale já věřím této naší známé, to je již stará 70 letá lékařka s obrovskou praxí. Já se proto znovu vrátil k hovězímu. Doufám, že jsem ti nezpůsobil bolení hlavy, omlouvám se a klečím na svých bídných kolenou za takové zprávy, jež duši drásají. Ale předpokládám, že ty to vydržíš, když jedinec vydrží žít s touto ekipou škůdců, kteří nás nabízejí jako na jatkách, vydrží i toto. Tak se měj a dej na radu Joa – nepřežírat se. Pouze 12 knedlíků místo 18. Chá, chá.

Slovan
5. 2. 2024 13:30
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ale né, já jsem spíše naštvaný, že kdejaký vyštudovaný magor má ty školy jen na to, aby druhého ojebal. Já dávám na rady odborníků, co o tom píší studie. Všechno to stojí spousty peněz a je to k 💩. Tak kůwa!! To jednou jsem se fakt na férovku zeptal lekárnice, kterou znám dlouho jestli ten Ostropestřec není k 💩 ho kupovat. Jen se usmála a řekla” no to víte” a pokčila rameny. Jedem doktor, co jeden spousta doktorů žerte prášky na cholesterol a pak narazíš na další doktory, kteří se tomu smějí, protože obsahují statiny a ty vyvolávají cukkrovku II stupně. A si v (!).

katango
5. 2. 2024 15:20
Odpovědět  Slovan

Horší je, že jeden z byť řídkých nežádoucích účinků statinů je rhabdomyolýza. Mně nasadili statiny a vzápětí mne začaly příšerně bolet stehenní svaly. nechtěla jsem nic riskovat, tak jsem statiny vyhodila. Svaly přestaly bolet a hladina cholesterolu od té doby (14 let) v normě.

To samý s dnou. Našli mi vyšší hodnoty kyseliny močové v krvi, na léky to ještě nebylo, ale dostala jsem obsáhlý seznam jídel, která nesmím, jídel, která můžu a jídel, co se doporučujou. Podle toho seznamu jsem nesměla krom jinýho i červený maso, červený víno, zrnkový kafe a fíky (nepsali, zda čerstvé). Ježto jsou to mý oblíbený jídla a pití, na dietu jsem se zvysoka vybodla. při kontrole byla hladina v normě a já jsem byla pochválena, jak poctivě jsem dietu dodržovala.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
5. 2. 2024 17:41
Odpovědět  katango

Cha, to máte ještě dobrý, teď poslouchejte.
Na kardio a spol jsem dostal lejstro co smím a nesmím. Na kyselinu a ostatní civilizační neduhy druhé lejstro. Vše ve formátu A4. No. Tak co jsem směl na prvním lejstru požívat, jsem na druhém lestru nesmě. Samozřejmě až na pár vyjímek. A ty mě zrovna nechutnali. To radši budu držet hladovku. Najděte si na tube dr. Frej. Má tam spoustu videí. Dejte mi někdy vědět, jaký máte na jeho názory vidění.

Markýza
4. 2. 2024 14:41

Kdyby topiče. Já pracovala na Památkové péči 😀 tam nejsou peníze dodnes. Ono je to těžký – spoustu lidí to tam fakt baví, tak co by je ještě slušně platili, žejo.
Jenže sakrauž!! Já to napsala jako rejpanec na ty přihlouplé dvě kačky za benzin!!
A nestěžuju si. Jednak jsme zkraje uměli vyjít i s tím málem, druhak jsem sice brala nulaprd peněz, zato jsem měla báječné zaměstnání.

Joe Arp
4. 2. 2024 16:49
Odpovědět  Markýza

No nechci být umprdentní, ale co jste tam dělali, když ty památky byly ve stavu jakém byly? To jste se tam fakt jenom bavili? Potom těch 750 beru, ale papír do stroje vlastní!!!!

Markýza
4. 2. 2024 18:01
Odpovědět  Joe Arp

My konkrétně jsme dělali archeologické výzkumy 🙂 To je obor, který kdekdo nesnáší a považuje za zbytečný, ale pak si se zájmem přečte, kdožeto bydlel dejme tomu v české kotlině před tisíci lety, co dělal a s kým se případně popral. Což by se samozřejmě bez těch výzkumů nevědělo.

Markýza
4. 2. 2024 18:02
Odpovědět  Markýza

Mimochodem památky byly ve stavu, v jakém byly proto, že stát měl holt důležitější věci na starosti.

Markýza
4. 2. 2024 18:04
Odpovědět  Markýza

A ještě s hrdostí přihodím, že to, že dotyčné památky vypadají podstatně lépe, má na svědomí kromě jiných i můj muž, na což jsem náležitě pyšná.

Joe Arp
4. 2. 2024 18:12
Odpovědět  Markýza

Tak Památkovou péči a archovýzkumy, vykopávky bych oddělil, to jste mohla napsat rovnou, že jste jezdila zapsat co studentí ometli štětečkama. Jinak většinu lidí zajímá co za svinstva se děje teď a ne kde se servali před tisíci roky, klidně mě označte, za barbara. To, že jste někde našli střep, tak jste si stejně “vomáčku” k němu museli vymyslet.

Markýza
4. 2. 2024 18:33
Odpovědět  Joe Arp

Neoddělil, my jsme byli součástí. A vomáčka se tedy nevymejšlí, to by archeologům upadly uši. Vomáčka se vaří z ingrediencí, které jste nalezl.
Ale jo – však taky není nutno uspokojovat jen většinu, ne? 😉

Joe Arp
4. 2. 2024 18:42
Odpovědět  Markýza

Není nutno uspokojovat většinu, to je fakt, kterého se dnešní lídři-liberšíbři drží!

Markýza
4. 2. 2024 18:53
Odpovědět  Joe Arp

Dobře: není nutno uspokojovat POUZE většinu. Ok?

Joe Arp
4. 2. 2024 19:10
Odpovědět  Markýza

Ale no tak.

Slovan
4. 2. 2024 19:21
Odpovědět  Joe Arp

😊 😊 😊 😊
Než jsem to dočetl tak po cestě mi napadlo úplně to samé. Ale doplním, každá práce má svoje a nehaním, narozdíl od druhých, kteří konkrétně moji práci tuna několikrát schazovali a posmívali se. Ale furt to není ten důvod proč tenhle příspěvek píši. Tak kde se bere potom ten odpor k bývalému režimu, který toto financoval a možná i velice dobře platil. A vůbec i dnes to snad hradí stát, a kdo je stát? MY obyčejný lid!!

Pavel z Moravy
4. 2. 2024 20:31
Odpovědět  Slovan

A kde bychom žili nebýt zedníků? To je zapotřebí si vždy pustit Wericha – ten umí to a ten zas tohle a všichni dohromady uděláme moc a to je kolektivismus.

Joe Arp
4. 2. 2024 18:46
Odpovědět  Markýza

Znám spoustu archeologů bez uší, tak konečně vím proč. A ta vomáčka ze tří střepů začínala buď : možná, že ; dá se předpokládat ; asi tak nějak, ale možná úplně jinak…..

Markýza
4. 2. 2024 18:54
Odpovědět  Joe Arp

Tak tomu holt musíte dát nějaký pevnější rámec, nějaké reálnější a podstatnější podklady 😎

Joe Arp
4. 2. 2024 19:08
Odpovědět  Markýza

Jako bych tu slyšel Suchoprda. ….inu kolik lidí tolik humorů, pa.

Markýza
4. 2. 2024 14:56

Mimochodem – ty drážní režijky rušili myslím vcelku nedávno, šetřilové…….

Tupý hulvát
4. 2. 2024 13:41
Odpovědět  Markýza

To jste na čtyři hodiny uklízela?To je tedy pitomý argument.

Markýza
4. 2. 2024 14:38
Odpovědět  Tupý hulvát

Už zase jste se rozhodl být práv sému jménu?

komoří Lang
4. 2. 2024 14:45
Odpovědět  Markýza

Já myslím Markýzo, že ste asi zapomněla přičíst ještě zálohu, kterou v té době měl každý v různé výši.

Markýza
4. 2. 2024 14:53
Odpovědět  komoří Lang

To už si nepamatuju – já víceméně citovala ten zmiňovaný mzdový výměr. Ale tak jste mě zviklal, že jsem šla prohrabat papíry a zjistila jsem, že už jsem to buď vyhodila, nebo strčila do komory, kde už se mi to hledat nechce.
Ale nepopírám, že jsem si možná zapamatovala jen jednu sumu, to je klidně možný a případnou zálohu zasklila.

Joe Arp
4. 2. 2024 14:58
Odpovědět  Markýza

Zcela určitě zasklila, tak ovšem T. h. trpí vaší nespravedlností!

Markýza
4. 2. 2024 14:59
Odpovědět  Joe Arp

On to přežije 😎

zuza
4. 2. 2024 21:31
Odpovědět  Markýza

ja som nastupovala v r. 1979 na poštu do svojho prvého zamestnania po maturite na gymnáziu a dostala som nástupný plat 1450 Kčs. Gymnazisti mali podľa tabuliek dostať 1250 Kčs, 1450 Kčs mali dostať absolventi stredných odborných škôl, preto som musela podpísať, že si doplním vzdelanie. Okrem toho som dostala príplatok 250 Kčs stratné (za to že som robila s peniazmi) a ešte kvartálne a ročné prémie .

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Gales
4. 2. 2024 12:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Zelezub má svým způsobem recht. Tímto sděluje EU že jestliže chtějí válku,tak ať ji financují.Pes je zakopanej ve fašizující se EU.Modleme se za její krach.A i jinak ji kopejme do kotníků.Třeba omezením vlád které ji podporují.

Pavel z Moravy
4. 2. 2024 15:29
Odpovědět  Gales

Oni ji financují rádi, mohou okrádat své lidi, ale co je ještě důležitější, neustále je udržovat ve strachu a stresu.

Gales
4. 2. 2024 17:17
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ať sípnou.

Pavel z Moravy
4. 2. 2024 19:23
Odpovědět  Gales

No jo, jenomže jim se nechce když je tak dobře všichni vykrmujeme. Když dáš pašíkovi do korýtka pěkné a chutné pomeje, přesvědč ho, že si má něco nechat na potom. Se zlou se potážeš. A že těch pašíků u nás je. A nikdo neví jak je odstřihnout od korýtka.

Honzas
4. 2. 2024 12:07
Ohodnotit příspěvek :
     

Jo jo, a tohle chcete v Evropě. Ten by s váma zametal jak s mokrým hadrem. Diktátor jak vyšitej. Nezbývá než se smířit s tím že tu válku vyhraje Putin. Tam to nebezpečí není až takové jako od tohoto alzáka.

Frank
4. 2. 2024 12:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Ta banderovská nacistická pakáž má stále málo.

x-13
4. 2. 2024 13:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Maňa to se soudruhy pošle k mezinárodní instituci…a to by bylo, aby nebylo…
https://www.infokuryr.cz/n/2024/02/04/ukrajinsti-naciste-zabili-desitky-civilistu-pri-utoku-na-pekarnu-v-lisicansku-lpr-18/

Pravdomluvny
4. 2. 2024 15:33
Odpovědět  x-13

Okamžitě by měla následovat reakce RF směrem ke Kyjevu

Gales
4. 2. 2024 17:15
Odpovědět  x-13

Putin je v nezáviděníhodné pozici.Dřív než přijde odplata,musí zeznámit mezinárodní instituce o teroristech a jejich akcích.Bohužel svině nepřestanou dorážet dokavaď budou mít podporu.Ale už na ně Rus vaří vodu.

Slovan
4. 2. 2024 17:25
Odpovědět  Gales

Tak oni někdy přestali, nepřestali už po tisíciletí a dokud budou jako ve filmu Vetřelec dýchat, nepřestanou. Nikdy, je to v DNA.

Gales
4. 2. 2024 17:58
Odpovědět  Slovan

Jedině je nechat přešukat lidem co křičí salám.

Slovan
4. 2. 2024 19:24
Odpovědět  Gales

Ale furt tam ta šroubovnice bude a jsme zase u Vetřelce.

Gales
4. 2. 2024 19:39
Odpovědět  Slovan

Potom jedině Pfájzr++

Slovan
4. 2. 2024 19:51
Odpovědět  Gales

No to je jiná, ale jen aby to byla ta správná šarže.

Pavel z Moravy
4. 2. 2024 19:25
Odpovědět  Gales

Neboj, to brzy přijde, už jsou načnutí.

Pavel z Moravy
4. 2. 2024 19:39
Odpovědět  Gales

Až se dobře uvaří tak si i vypiju. To je totiž nádherný hlod z filmu Bez ženské a bez tabáku, když tetka Plánková( Ranošová) se strécem Kubáněm( Króner) pečou domácí žitný chléb pro ruskou delegaci k výročí osvobození v dědině. A tetka Plánková povídá, tedy to ti řeknu Jožo, jestli se mi ten chleba povede, tak jak su stará roba, tak si večer vypiju. A Jožo okamžitě vypálí, aj já taky. Je to 4 dílný seriálový film. Skvělý. Prostě naše úžasná kultura. Můj známý vždycky říkal, že kultura se musí dělat z lásky, ne za prachy. Však ten hnůj co dnes vydávají za kulturu je toho důkazem. Já mám nahráno moře filmů, kluk zase sbíral CD muziky , takže mám doma stovky CD, které mi nechal, takže ať si točí a skládají jakékoliv srágoroviny, je mi to fuk.

Fanny
4. 2. 2024 19:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Ten je sjetej jak pneumatika, stačí se podívat na jeho oči.

Slovan
4. 2. 2024 19:50
Odpovědět  Fanny

Hmm, tak takhle jsem nějak vypadal v úterý. Nevím moc se mě to nelíbilo. Všechno se mi houpalo a takový divný pocit. Lepší je pivo a ovoce všeho druhu.

Pavel z Moravy
4. 2. 2024 20:36
Odpovědět  Slovan

Teda kluci, ani nechci domyslet, jak bychom dopadli kdyby jsme se slezli. Doplazil bych se domů?

Slovan
5. 2. 2024 09:27
Odpovědět  Pavel z Moravy

Já už jsem ti psal jestli chceš kontakt.

katango
5. 2. 2024 15:24
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ještě že se nechcete slejzat s holkama, to byste se teprve plazil.