politika

EU nevylučuje vyslání vojáků na Ukrajinu jako součást „budoucích bezpečnostních záruk“

Členské země Evropské unie v rámci „budoucích bezpečnostních záruk“ nevylučují vyslání vojenských misí na Ukrajinu se souhlasem členů a za vhodných podmínek, řekl listu Financial Times zdroj obeznámený s diskusí.

„Lídři se zavazují pokračovat ve financování dodávek zbraní do Kyjeva prostřednictvím Evropského mírového fondu, fondu financovaného zeměmi EU… Rovněž slibují rozšířit iniciativu EU na výcvik ukrajinských jednotek a možnost vojenské mise EU na Ukrajině, pokud podmínky pro to budou považovány za vhodné a s takovým krokem budou souhlasit všichni členové,“ uvedl zdroj.

Josep Borrell dříve řekl, že EU by mohla proměnit Evropský mírový fond na obranný fond pro Ukrajinu.

sdílet na

12 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
eFPe
29. 6. 2023 22:04
Ohodnotit příspěvek :
     

No, tak na to budu upřímně zvědavý co se stane potom. Nasunou armády EU na pravý břeh Dněpru odkud budou ostřelovat levobřežní pásmo…A?

Velitel
30. 6. 2023 00:00
Odpovědět  eFPe

A čím, například dělostřelecká munice, největší zásoby v EU má Německo a ti mají 20.000 ks to vystřílí ukrowehrmacht za 3 dni, Ruskové denně.

Vladimír
29. 6. 2023 22:34
Ohodnotit příspěvek :
     

A já myslel, že EU vojáci tam už jsou/byli? :-)))

Markýza
30. 6. 2023 09:18
Odpovědět  Vladimír

No ale nemůžou se k tomu hrdě hlásit, v tom je zakopanej pes. Nemůžou nášivkami vykřikovat do světa “zde NATO, zde NATO”. Tak Ůnie zvažuje, aby mohli.
Pro začátek zavítala do Kyjeva již polozapomenutá Grétka – počtěte si 😀 😀 https://1url.cz/3uu5H

Frank
30. 6. 2023 05:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Šašci z Bruselu si nevidí na špička frňáků. Akorát gumy z EU se třesou na válku. Těší se, jak zašití v bunkrech budou kreslit mapy a bojovat cizíma rukama. Zažil jsem je na štábu, kde jsem pobýval v základní službě. Jenom vyměnili uniformy a rétoriku, ale jinak to jsou jen hloupé vypatlané gumy.

Jaroslav
30. 6. 2023 05:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Pokud u toho budou umírat děti demobolševických soudruhů,co se tak na válku třesou,tak klidně. Už vidím ty zadlužené s dvěma hypotékami jak jdou zemřít pro blaho politiků a jejích rodin

Pavel z Moravy
30. 6. 2023 10:39
Odpovědět  Jaroslav

Jaroslave, přemýšlejte než něco vypálíte. Myslíte, že ti co se prostřídali za těch 33 let v lavicích parlamentu, senátu a ve vysokých státních funkcích byli komunisté, nebo jak vy říkáte bolševici. Není to naopak, že to byli odpůrci bývalého režimu, ti, kteří byli v chartě, ti, kteří ze zahraničí štvali proti naší vlasti? Je zajímavé, že otázka překabátěných komunistů se zde otevřela tak vehementně po posledních volbách. A slouží vám k tomu hlavně dva lidé, Pavel a Babiš. A co všichni ti předcházející vládci prstenů, nechce se mi je jmenovat, všichni je známe, někteří vydrželi v poslaneckých a senátních lavicích celé to 33 leté období. Ti, že by měli nějaký kladný vztah k socialismu. To bych se tomu musel upřímně zasmát, když si na ty osoby vzpomenu. Víte i v takovém obyčejném Mexiku, nevím jak teď, měli zákon, že poslanci a asi i senátoři mohli kandidovat pouze na dvě volební období a potom šlus, nikde. To naše panstvo je mnohem chytřejší. Kde by si na pět generací zajistili tak tučné příjmy. Takže sledujme vše ze všech možných úhlů, jedině tak se k něčemu dopracujeme.

Pavel z Moravy
30. 6. 2023 10:20
Ohodnotit příspěvek :
     

A čemu se divit? Budují říši a zotročení jim mají sloužit ke svým plánům. Je třeba chápat souvislosti. My občané Evropy a hlavně té východní jsme pro ně méně než smradlavý hadr na podlahu. Převzal jsem to od jedné naší zdejší kamarádky, protože to přesně sedí. Jsme pro ně absolutní houna a tak s námi jednají, ale nejen ti západní Bruselané ale i to naše lepší panstvo, které po našich zádech vyšplhalo ke svým korytům. Kdo to chce- vidí, kdo ne, jeho problém. Tak ať je lid dále podporuje, volí, děkuje za drobky, které mu panstvu z jejich bohatě prostřeného stolu upustí, ale hlavně ať se ten plebs neptá, kdo těm aktérům pravdy a lásky tak bohatý stůl prostřel. Panstvo potřebuje zalichotit jak to dobře vede, lid sezobne drobek a všichni budou spokojeni. Tak to zde na západě funguje. Hip, hip, hurá.

krpo
30. 6. 2023 13:37
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ale i tak jsem pochopil a souhlasím.

Pozor
30. 6. 2023 12:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Otvorené vyslanie vojakov na Ukrajinu je okamžité začatie WW III, jedine že by zradcovia a kolaboranti Ruska v Rusku zvíťazili nad vlastencami a stiahli sa s hanbou späť, čo by bola totálna porážka Ruska.

30. 6. 2023 16:00
Ohodnotit příspěvek :
     

EU žádné vojáky nemá…

Pavel z Moravy
30. 6. 2023 16:47
Odpovědět  Veny232

Možná tak v růžových šatičkách a červených lodičkách.