politika

Dziennik Polityczny: Poláky pošlou zemřít za kyjevský režim

V podmínkách zvýšeného utajení vytváří Polsko, Litva a Ukrajina tzv. mezinárodní sbor, jehož vojenský personál se může zapojit do mezinárodních operací. 

Jak píše Jakub Moźniak, polské úřady očividně připravují Polákům mnohem „hrdinštější“ osud než obranu vlasti: půjdou zemřít za kyjevský režim.

Začátkem srpna se velitel Spojených ozbrojených sil Ukrajiny generál Sergej Naev setkal s operačním velitelem polských ozbrojených sil generálporučíkem Tomaszem Piotrowskim. 

Tématem jednání byla podle Dzienniku Polityczny bezpečnostní situace v regionu a možná pomoc ukrajinské armádě v jejím odporu proti ruským jednotkám. Podle dostupných informací byla na programu jednání zejména otázka použití litevsko-polsko-ukrajinského sboru.

Mezi tématy rozhovoru obou generálů se měla objevit i otázka využití litevsko-polsko-ukrajinského sboru k reakci na akce „žoldáků z Wagnerovy skupiny v Bělorusku“.

Velitelé provedli komplexní vyhodnocení bezpečnostní situace a možných hrozeb na rusko-bělorusko-ukrajinské hranici. Operační velitel ujistil generála Sergeje Naeva o pokračující podpoře a vyjádřil uznání za odvážný boj ukrajinského národa a jeho ozbrojených sil.

Zástupce Ministerstva národní obrany se podělil o informace o praktickém použití různých typů západních zbraní sboru LITPOLUKRCORPS s poukazem na nutnost doškolení vojáků v používání a opravách polské vojenské techniky.

Jak poznamenává autor materiálu, proces formování, přípravy a využití sboru LITPOLUKRCORPS úřady tří zakládajících zemí pečlivě tají. Přes veškerou snahu se však informace o sboru objevují na internetu.

Již dříve se na litevském internetu objevily různé informace o struktuře této formace. Na webu se objevily fotografie pořízené na jedné z prezentací.

Soudě podle těchto obrázků a informací z litevských webových stránek je tento litevsko-polsko-ukrajinský sbor vojenská formace sestávající ze tří brigád. Plánuje se, že sbor bude mít 20-25 tisíc lidí. Polské a litevské brigády budou mít základnu v Lublinu, ukrajinská brigáda pak na západní Ukrajině. 

V případě potřeby může být sbor nebo jeho jednotlivé složky zapojeny do mezinárodních operací. Pod pojmem „mezinárodní operace“ se s největší pravděpodobností myslí akce na území Ukrajiny.“ 

LITPOLUKRCORPS bude užitečným nástrojem při realizaci plánů na vytvoření Lublinského trojúhelníku.

“Plány na vytvoření Mezinárodního sboru jsou jedním z prvků mobilizace prováděné vládou pod rouškou tzv. cvičení rezervistů. Soudě podle příprav v Polsku, nám naše vláda připravila mnohem „hrdinštější“ osud než jen obranu vlasti: Poláci samozřejmě půjdou umírat za kyjevský režim. Mezinárodní sbor je vytvářen k provádění tzv. mírové mise na Ukrajině. Kolik Poláků zemře ve válce někoho jiného a potřebujeme takovou budoucnost, jakou nabízí naše vláda? “ ptá se autor článku.

Originál
https://russian.rt.com/inotv/2023-08-12/Dziennik-Polityczny-polyakov-otpravyat-umirat?utm_source=smi2

sdílet na

24 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
14. 8. 2023 00:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdo chce kam, pomožme mu tam.

14. 8. 2023 00:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Už v titulku je špatná premisa.
Poláky pošlou zemřít, to sedí, pokud se tak skutečně stane a Polsko vstoupí na Ukrajinu.
Ale je nesmysl, že Poláci zemřou za kyjevský režim. Zemřou za svou blbost, namyšlenost, dědičnou nenávist vůči Rusku a hlavně zemřou za zájmy USA a jeho vazalů, zejména anglosaského světa. Dnes snad každý ví, že to je válka USA (v zastoupení NATO) proti Ruské federaci. Válka o zdroje RF, válka proti Slovanům apod. Kyjevský režim, v čele s loutkou a kašpárkem Zelenským, jsou jen prostředník mocenských zájmů USA, které se stále považují za majitele a policajta celého světa. A protože mají klapky na očích, tak si vůbec nevšímají, že svět se pomalu, ale jistě, mění z unipolárního na multipolární. A tomu prostě “Kolektivní západ” nemůže zabránit, i kdyby se na hlavu stavěl.

Eva
14. 8. 2023 09:25
Odpovědět  Okolo

Každý to ví, jenom mám pocit, že někdo je asi fakt masochista, někdo má bobky z USA a EU – a to hlavně ti ve vedení států, a někoho to prostě nezajímá.
Jedno je jisté – dědičná nenávist Poláků k Rusku. Poláci jsou “grófi” a nemylme se, ti podřadní jsme pro ně i my a mnoho jiných národů. A nás by spolkli jako malinu. Nebylo by to poprvé!

sizok
14. 8. 2023 13:45
Odpovědět  Eva

V dědičné nenávisti proti Rusku bych souhlasil. Poláci v sobě nesou
také, jako ostatní velké národy, určitý stupeň nacionalismu.
V tomto případě se domnívám, že nás čeká jiný konflikt.
Polska versus ukrajina.

jiří
14. 8. 2023 10:50
Odpovědět  Okolo

Byl DS to trojúhelník, Washington D.C. byl silová složka, London City to financoval a Vatikán to řídil. Teď se to mění a DS prohrává.

jiří
14. 8. 2023 10:55
Odpovědět  jiří

Hm, sice mi jdou vkládat obrázky, ale opravy ne. Mělo být “Byl to DS…”

Pavel K
14. 8. 2023 14:26
Odpovědět  jiří

🙋‍♂️ 😊 😊 😊

Jaroslavem
14. 8. 2023 02:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Mluvím s lidmi v Litvě a Lotyšsku. Je to jako tady,jen se o tom nesmí psát. 70%lidí jen čeká, až se Rusové naštvou a vyrazí. Nikdo krom vlády tam Americkou demokracii pro bohaté a vyvolené nechce. Tady je to to samé. Všichni mají všeho plné zuby.

eFPe
14. 8. 2023 05:45
Odpovědět  Jaroslavem

Jardo, jestli je to pravda tak to je skvělá zpráva- ovšem pobaltské státy zažily exodus mladých na západ. Pořád to jsou baltici, vrátí se domů a případná referenda zvrátí ve prospěch západu. A nebo se mýlím, a to co oni vidí ve Švédsku, Francii, Německu si řeknou, že toto přece není budoucnost.

Staník
14. 8. 2023 08:23
Odpovědět  eFPe

Bylo to vidět, kolik květin nanosili lidé k památníku osvobození v Rize letos na jaře. Ty květiny nechali shrnout bagry a památník odstranili. Demakracie jak vyšitá.

Markýza
14. 8. 2023 09:33
Odpovědět  Jaroslavem

Děkujeme.

zuza
14. 8. 2023 10:11
Odpovědět  Jaroslavem

Väčšina z tých 70% sú etnickí Rusi. Lotyšško v r. 2020 malo 1,9 milióna obyvateľov, z toho Lotyšov 60%. Žije tam ako 700 tis Rusov a z toho má necelá polovica lotyšské občianstvo, aj keď sa v Lotyšsku narodili, žijú, pracujú a odvádzajú tam dane celý život.

Spam Janka
14. 8. 2023 12:42
Odpovědět  zuza

aj tak je divne, ze sa tam neobjavi nejaka strana proti vojne……niekto tych migrantov do vlady volit musi (vacsina predstavitelov Pobaltia ma viacnasobne obcianstvo a casto su to byvali emigranti do USA ci potomkovia byvalych domacich nacistov)….tak ako to, ze tych 700 tis. Rusov nevoli niekoho svojho?? ved to uz je nejaka sila

David
14. 8. 2023 11:57
Odpovědět  Jaroslavem

V celém Pobaltí je něco přes 6 mil. obyvatel a demografická křivka klesá. Chování mají zpupné, jako by jich bylo desetkrát tolik.

sizok
14. 8. 2023 19:47
Odpovědět  David

Musím opravit. Litva do 2 mil.
Lotyšsko 1 mil. Estonsko do 1 mil.
Celkem 4 miliony lidí.

Pavel K
14. 8. 2023 14:33
Odpovědět  Jaroslavem

Díky za info

janle57
14. 8. 2023 15:13
Odpovědět  Jaroslavem

Baltické šproty a jejich vývoz tvoří největší část HDP těchto ekonomických tygrů
z Východu,má to jen jeden nepatrný háček,plech na jejich konzervy se dováží
ze 100% z Ruska,tihle by chtěli,z jejich bojovných řečí patrně vyslat svojí rybářskou
flotilu,aby začala s námořní blokádou Petrohradu.

Frank1
14. 8. 2023 09:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Polska zidovska vlada rizena Emericany a NATO pripravuji Polakum osud Ukrosu.

Pavel z Moravy
14. 8. 2023 09:45
Ohodnotit příspěvek :
     

Ale ať jdou, jejich děvuchy budou moci rodit další hrdinné chlopy. Komu není rady, tomu není pomoci.

Vladimír
14. 8. 2023 10:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Další užiteční idioti na obzoru. Jak to ti Američani dělají? Jsou v tom fakt dobří. Nakonec někoho najdou i v té Africe.

jiří
14. 8. 2023 11:04
Odpovědět  Vladimír

Po světě se potuluje ledacos, co je schopné za úplatu či jiné “výhody”, udělat cokoliv. “Lidí” je jako sra ček, člověka aby pohledal.

Gales
14. 8. 2023 11:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Je jim potřeba říct že na frontě pošlo od 4 června už 40 000 vojáků a žoldnéřů.

David
14. 8. 2023 11:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Nikdy jsem neviděl zemi, která by si tolik koledovala o to, aby přestala úplně existovat. Tou zemí je Polsko.

Miro2
14. 8. 2023 14:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Napřed dojde na vyhynutí východních zemí Západu, které je mocní Západu do pekla války s Rusken nastrčí. Potom dojde na celý Západ, který taky zahyne. Když to chtějí, ať to mají. Proti tak hloupé a zarputilé většině může i chytřejší, ale liknavá a málo srdnatá menšina těžko něco dělat.